Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Toimitusjohtajia kotisohvilta – seurantaketju virtuaalimanagereille

  • 158 656
  • 826
Ilmo Koutsi Montreal Canadiensin perämiseen

Montreal Canadiens ilmoirri kauden kynnyksellä vaihtavansa General Manageriaan. Pierre Gauthier saa väistyä tehtävästään, hänen tilalleen tulee suomalainen Ilmo Koutsi.

- Tämä on todellinen "dream come true". Legendaarinen seura, joka ei kuitenkaan ole viime vuosina saanut resursseistaan parasta irti, kommentoi Koutsi.

Montrealin kokoonpanon ydinongelma oli räikeästi alisuorittanut Scott Gomez, jonka 7,3 miljoonan vuosipalkka vei suuren osan joukkueen palkkakuluista. Pienemmäksi ongelmaksi muodostui puolustuksen epätasapaino; kiekollista taitoa oli jopa ylijäämäksi asti, kun oman pään suojeluun erikoistuneita puolustajia joukkueesta löytyi ainoastaan kaksi: Hal Gill sekä Josh Gorges. Liipasimella uskottiin olevan Tomas Kaberle sekä Chris Campoli. Harjoituskauden jälkeen nähtiinkin Koutsin ensimmäinen treidi Phoenix Coyotesin kanssa:

Scott Gomez (3v / 7,3m$) + Tomas Kaberle (3v / 4,3m$) + 2rnd pick <----> Michal Roszival (1v / 5m$) + Lauri Korpikoski (2v / 1,8m$)

Ilmo Koutsi, miten kommentoit vaihtokauppaa?

- Uskon molempien joukkueiden voittaneen tässä treidissä. Scott Gomezilla on kaikki edellytykset nostaa pelinsä taso korkeammalle, tällä hetkellä en vain uskonut sen olevan mahdollista Montrealissa. Tomas Kaberle taas ei saanut itsestään parasta irti harjoitusotteluissa ja uhkasi valua puolustuksen hierarkiassa alaspäin, joten uskon tämän auttavan myös Tomasia. Vastineeksi saaduista pelaajista Lauri Korpikoskelle on luvassa tärkeä rooli vastustajan parhaiden pelaajien pimentämisessä sekä alivoimapelissä. Uskon Korpikosken myös pystyvän ottamaan paikkansa ylivoimaviisikoista.

- Ennenkaikkea tämä vaihto vapautti tilaa palkkakattoon. Tulevana kesänä kolme tulevaisuuden avainpelaajaamme, P.K. Subban, Carey Price sekä Lars Eller, tulevat rajoitetuiksi vapaiksi agenteiksi ja heidän pitämisekseen vaadittiin lisää liikkumatilaa "cappiin".

Itse kausi alkoi vaikeasti, jatkuvat maalin tappiot sekä johtoasemien kadotukset söivät joukkueen itseluottamusta. Ensimmäiset 20 ottelua toivat mukanaan 11 maalin tappiota. Hetkellisesti joukkueen kurssia nousi muuttamaan yllättävä nimi: Peter Budaj, joka käytti toisen näyttöpaikkansa pelaamalla nollapelin. Nollapeliä seurasi kolmen peräkkäisen ottelun putki, joista jokaisesta Budaj onnistui nappaamaan voiton eikä päästänyt kertaakaan yli kahta maalia selkänsä taakse. Päästettyjen maalien määrä kuitenkin kasvoi takaisin alkukauden tasalle ja Koutsi olikin pakotettu katsomaan lisäapua puolustukseen. Lopulta sopiva kauppakumppani löytyi New Jersey Devilsistä.

Michal Roszival (1v / 5m$) + Chris Campoli (1v / 1,75m$) + 3rnd pick + 4rnd pick <----> Anton Volchenkov (5v / 4,25m$) + Eric Boulton (2v / 0,66m$)

Manageri Koutsin kommentit kaupasta:

- Olen todella iloinen saadessani Volchenkovin joukkueeseen. Anton on eleetön peruspuolustaja, loistava blokkaamaan laukauksia ja pystyy antamaan helpon ensimmäisen syötön. Uskon Antonin nousevan alakerran isännäksi ja tuovan henkistä lisävaraa koko pelaajakatraallemme. Boultonin tehtävänä on olla mukana tuomassa joukkueelle lisämaustetta fyysiseen pelaamiseen sekä työrauhaa joukkueen tähtipelaajille. Puolustukseen jäävää pelaajavajetta nostetaan paikkaaamaan farmissa loistavasti esiintynyt Yann Weber

Treidin jälkeen joukkueen kurssi kääntyi parempaan suuntaan. Sillä hetkellä konferenssin sijalla 10 ollut joukkue alkoi napsia voittoja tasaisesti ja nousi parhaimmillaan jo konferenssin sijalle 2. Runkosarjan loppupuolelle tullut kuuden ottelun tappioputki laski sijoituksen kuitenkin kolmanneksi. Divisioonan voitto kuitenkin takasi hyvät lähtöasetelmat pudotuspeleihin.

Mitkä ovat fiilikset ennen pudotuspelejä?

- Hyvät fiilikset, runkosarjan loppupuolisko oli viimeistä notkahdusta lukuunottamatta loistava ja uskonkin, että meillä on mahdollisuudet kaataa mikä tahansa joukkue. Kokoonpanoihin löytyi hyvä balanssi ja puolustuspeli tiivistyi kauden edetessä. Mielenkiinnolla odotetaan ensimmäistä ottelua!

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Ottawa Senators. Kanadalaisjoukkueiden kohtaamisesta odotettiin tasaista ja kuumahenkistä taistoa. Ottawalla ei kuitenkaan ollut paljoa vastaansanomista, ensimmäinen ottelu päättyi jatkoajan jälkeen Montrealille 2-1, kaksi seuraavaa ottelua menivät Montrealille lukemin 4-2 ja 5-3. Ilmaiseksi Ottawa ei päästänyt Montrealia jatkoon, vaan kaksi seuraavaa ottelua merkittiin pääkaupunkilaisille jatkoajan jälkeen 2-1. Montrealin rutiini kuitenkin riitti kääntämään kurssin ja viimeisen ottelun 2-1 voitto riitti varmistamaan jatkopaikan. Ottelusarjan hahmoksi nousi Lauri Korpikoski, joka teki kuudessa ottelussa kuusi pistettä ollen joukkueen tehokkain pelaaja.

Toisella kierroksella vastaan asettui Pittsburgh Penguins. Pingviinilaumaa vastaan Montrealilla ei ollut sanan sijaa, Pittsburgh voitti ottelusarjan tiukkojen otteluiden jälkeen lukemin 4-0 (4-1, 2-0, 5-4, 4-3). Häviö ei ollut kuitenkaan häpeä, sillä Pittsburgh marssi aina Stanley Cupiin asti.

Ilmo Koutsi, kerro oma yhteenvetosi kaudesta

- Kauden aikana otettiin monta askelta eteenpäin, joukkue on rakentunut pikkuhiljaa lähemmäksi tavoitetta, Stanley Cupia. Realistisesti ajateltuna Stanley Cup ensimmäisellä kaudella ei ollutkaan kovin realistinen tavoite, joskin aina kun kentälle mennään, on tavoitteena vain ja ainoastaan voitto. Tänne tullessani asetin itselleni tavoitteeksi rakentaa kolmen vuoden sopimukseni aikana joukkueen pohja sille tasolle, että meitä voi realistisesti veikata voittajaksi jokaisella kaudella.

- Pudotuspelitappio Pittsburghia vastaan tottakai harmittaa, ottelimme tasaväkisesti jokaisessa ottelussa, mutta tällä kertaa vastustajan rutiini ja kokemus kovista otteluista auttoi heidät jatkoon.


Yhtäkään pystiä ei tullut joukkueelle tai sen pelaajistolle. Andrei Markovin all-stars -ottelu oli kauden ainoa huomionosoitus joukkueen suuntaan.

Tilastot:

Brian Gionta (82, 34+38=72) - Tomas Plekanec (82, 23+47=71) - Rene Bourque (82, 25+38=63)
Andrei Kostitsyn (82, 24+31=55) - Lars Eller (79, 20+35=55) - Max Pacioretty (82, 15+17=32)
Lauri Korpikoski (80, 11+17=28) - David Desharnais (80, 4+18=22) - Erik Cole (81, 18+30=48)
Travis Moen (82, 7+9=16) - Ryan White (82, 10+9=19) - Mathieu Darche (82, 8+4=12)
Eric Boulton (24, 0+4=4)

Hal Gill (72, 1+5=6) - Andrei Markov (82, 7+46=53)
Anton Volchenkov (78, 2+16=18) - P.K Subban (82, 8+23=31)
Josh Gorges (82, 1+10=11) - Yann Weber (55, 6+10=16)

Carey Price
Peter Budaj
 
Montreal Canadiens, kesäkausi 2012

Välierätappiosta Pittsburgh Penguinsia vastaan ehti kulua vain hetki, kun Montrealin kokeneesta osastosta Hal Gill sekä Eric Boulton ilmoittivat uransa loppumisesta. Boultonilla oli ollut edelliskaudella vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon. Hal Gill sen sijaan oli kuulunut kuluneen kauden ajan Montrealin kärkipuolustajiin ja suurikokoiselle Gillille olisi ollut luvassa rooli myös tulevalle kaudelle.

Ilmo Koutsi, minkälaisia toimia on odotettavissa kesäkaudella?

- Tärkeimpänä tehtävänä on saada mahdollisimman suuri osa tämän kauden joukkuetta pidettyä kasassa. Etenkin Carey Pricen, P.K. Subbanin, Lars Ellerin sekä Andrei Kostitsynin jatkosopimukset ja sopimusten arvo ovat tärkeitä ja kertovat, kuinka paljon tilaa jää muiden hankintojen tekemiseen. Gillin lopettaminen jättää puolustuksen jo lukumäärältään vajaaksi.

- Viime kauden selvisimme ilman vakavia loukkaantumisia, mikä oli onni onnettomuudessa, sillä joukkueemme pelaajarinki oli hyvin kapea. Vapailta markkinoilta on tarkoitus etsiä yksi tai kaksi rotaatiopelaajaa tuomaan leveyttä kokoonpanoon.


Montreal Canadiensille tärkeitä jatkosopimuksia:

Montreal on sopinut monivuotiset jatkosopimukset usean runkopelaajansa kanssa. Carey Price, P.K. Subban, Lars Eller, Travis Moen, Ryan White sekä Andrei Kostitsyn ovat rustanneet nimensä jatkosopimuksiin. Alla tarkemmat tiedot sopimuksien pituuksista sekä arvoista:

Carey Price 5v , 4,3m$
P.K Subban 6v , 3,5m$
Lars Eller 4v , 2,6m$
Travis Moen 2v , 1,4m$
Ryan White 2v , 0,8m$
Andrei Kostitsyn 4v , 3,7m$


- Olen todella tyytyväinen jatkosopimuksiin. Neuvottelut etenivät suht vaivattomasti, jokainen pelaaja oli halukas sitoutumaan yhteisen tavoitteen eteen. Vapaiden agenttien joukosta haemme vielä täsmävahvistuksia joukkueeseen, kommentoi Koutsi

Uusia pelaajia Canadiensin kokoonpanoon

Montreal Canadiens on ilmoittanut hankkineensa joukkueeseen uusia pelaajia. Puolustukseen Koutsi ilmoitti hankkineensa Scott Hannanin (2v/1,8m$) sekä Ryan Parentin (1v/0,9m$). Hyökkäykseen Montrealiin saapuvat Trent Hunter (1v/1,5m$) sekä Jochen Hecht (1v/1,1m$). Lisäksi sopimukseen pääsivät useita omia varauksia sekä muita nuoria lupauksia, joukossaan mm. suomalainen Sami Vatanen, joka allekirjoitti kolmen vuoden tulokassopimuksen.

Ilmo Koutsi, milllä mielillä uuteen kauteen?

- Todella hyvillä fiiliksillä! Joukkue on kaikinpuolin tasapainoinen; on kiekollista taitoa ja kaksinkamppailuvoimaa, on nuoruutta ja kokemusta, maalivahtiosasto on kunnossa ja kokoonpanosta löytyy riittävästi pelaajia, jotta saadaan tervehenkistä kilpailua pelipaikoista. Ennenkaikkea joukkueesta huokuu menestymisen nälkä ja näyttämisen halu.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ilmo Koutsin tekstiä muuten mukava lukea, kun tekstissä hyvin käytetty boldausta(muttei liikaa) ja muuten helppolukuista.

Näin sivuhuomautuksena Volchenkov tuntuu olevan hyvin aliarvostettu pelissä tietokoneen GM:n puolelta, koska kaveri on melkein aina NJ:n trading blockissa. Näin oli jo NHL 11:ssa ja 12:ssa sama jatkuu.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Peli: EHM2007
Joukkue: Boston Bruins

Boston Bruinsin kausi 2011/12 päättyi sitten pahaan pettymykseen ja putoamiseen ensimmäisellä kierroksella Tampa Bayta vastaan. Koko kausi oli aikamoista tervanjuontia ja tuntui että missään vaiheessa ei saada pakettia kunnolla kasaan. Vaikkakin tuossa keskitalvella hyvään lentoon päädyttiinkin ja voittoja raavittiin.

Siirtojen takarajalla tein pienen liikkeen ajatellen tulevia pudotuspelejä:

to Boston: Willie Mitchell
to Los Angeles: Ben Sexton

Tämäkään liike ei tuonut toivottua tulosta vaikka Mitchelin kokemukseen luotin paljonkin ja siihen että mies tuo kaivattua osaamista alakertaan. Herra paljastui lopulta aika huonoksi liikkeeksi ja hänestä tuleekin kesällä UFA joten matka jatkuu muihin maisemiin.

Tässä vielä runkosarjan tilasto Itäisestä konferenssista:

1. Carolina Hurricanes - 106pts
2. Buffalo Sabres - 102pts
3. Pittsburgh Penguins - 101pts
4. Boston Bruins - 102pts
5. Tampa Bay Lightning - 101pts
6. Washington Capitals - 96pts
7. New Jersey Devils - 94pts
8. Philadelphia Flyers - 92pts
------------------------------------------
9. New York Islanders - 91pts
10. New York Rangers - 87pts
11. Montreal Canadiens - 83pts
12. Florida Panthers - 71pts
13. Ottawa Senators - 70pts
14. Winnipeg Jets - 66pts
15. Toronto Maple Leafs - 65pts

Joukkueen sisäinen pistepörssi näytti tältä:
1. David Krejci - 78g - 28+56=84pts - +16 - 22min
2. Patrice Bergeron - 80g - 33+45=78pts - +34 - 32min
3. Tyler Seguin - 75g - 33+43=76pts - +21 - 38min
4. Nathan Horton - 74g - 33+41=74pts - +26 - 205min
5. Milan Lucic - 71g - 27+43=70pts - +33 - 115min
6. Jordan Caron - 56g - 19+33=52pts - +16 - 42min
7. Zdeno Chara - 81g - 17+34=51pts - +36 - 164min
8. Rich Peverley - 75g - 20+31=51pts - +3 - 32min
9. Joe Corvo - 82g - 14+32=46 - +25 - 50min
10. Benoit Pouliot - 71g - 14+21=35pts - +20 - 63min
11. Brad Marchand - 77g - 14+14=28pts - -6 - 124min
12. Johnny Boychuk - 80g - 1+23=24pts - +7 - 100min
13. Maxime Talbot - 80g - 9+15=24pts - -7 - 108pim
14. Andrew Ference - 81g - 6+17=23pts - -2 - 40min
15. Dennis Seidenberg - 78g - 2+16=18pts - +20 - 46min
16. Adam McQuaid - 59g - 1+13=14pts - +4 - 106min
17. Daniel Paille - 81g - 3+9=12pts - -1 - 24min
18. Shawn Thornton - 64g - 4+6=10pts - -7 - 138min
19. Greg Campbell - 65g - 4+5=9pts - -5 - 115min
20. Chris Kelly - 23g - 3+4=7pts - -1 - 29min
21. Craig Cunnigham - 9g - 3+3=6pts - +3 - 4min
22. Willie Mitchell - 21g - 0+5=5pts - +3 - 18min
23. Jamie Arniel - 5g - 0+1=1pts - -3 - 2min
24. Dougie Hamilton - 6g - 0+0=0pts - +5 - 14min

1. Tim Thomas - 57g - 33-20-2 - 2.69 - 91,4% - 2np
2. Tuukka Rask - 27g - 17-10-0 - 3.25 - 89,9% - 0np

Joukkue tulee varmasti muuttumaan kesän aikana paljonkin ja ensi kaudella ajattelin ajaa nuoria pelaajia sisään paremmin. Jatkosopimuksia aletaan neuvotella pian joten siitä sitten ensi kerralla.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kauden 2011/12 Stanley Cup voittaja on: San Jose Sharks

Boston Bruinsin pelaajien palkintokaappiin tuli seuraava pokaali:
Lady Byng Memorial Trophy: David Krejci, Boston Bruin

Muut palkintojen saajat olivat:
Art Ross Trophy: Patrick Marleau, San Jose Sharks

Bill Masterton Memorial Trophy: Nikolai Antropov, Toronto Maple Leafs

Conn Smythe Trophy: Patrick Marleau, San Jose Sharks

Frank J.Selke Trophy: Matt Cooke, Pittsburgh Penguins

Jack Adams Award: Todd McLellan, San Jose Sharks

James Norris Memorial Trophy: Mike Green, Washington Capitals

Hart Memorial Trophy: Patrick Marleau, San Jose Sharks

King Clancy Memorial Trophy: Saku Koivu, Anaheim Ducks

Lester B.Pearson Award: Joe Thornton, San Jose Sharks

Maurice "Rocket" Richard Trophy: Rick Nash, Columbus Blue Jackets

Vezina Trophy: Jaroslav Halak, St.Louis Blues

NHL Plus-minus Award: Dustin Brown, Los Angeles Kings



Zdeno Chara valittiin kauden päättääksi kauden 2011/12 ykkös All-stars joukkueeseen. Muut joukkueeseen valitut pelaajat olivat Ryan Miller, Brent Burns, Ilja Kovalchuk, Patrick Marleau & Rick Nash.


1.7.2012 lähestyi ja UFA markkinat joten sopimuksia piti neuvotella tiettyjen pelaajien kanssa. Jatkosopimuksen kirjoittivat seuraavat pelaajat:

- Tuukka Rask, 3v jatkosopimus (yht. 8,2milj$)
- Johnny Boychuk, 1v jatkosopimus (2milj$)
- Joe Corvo, 1v jatkosopimus (2,4milj$)
- Lane MacDermid, 1v jatkosopimus (0,685milj$) Two-way
- Rich Peverley, 1v jatkosopimus (1,8milj$)
- Shawn Thornton, 1v jatkosopimus (0,875milj$)
- Matt Bartkowski, 1v jatkosopimus (0,825milj$) Two-way
- Anton Bodnarchuk, 1v jatkosopimus (0,695milj$) two-way
- Nathan McIver, 1v jatkosopimus, (0,565milj$) two-way
- Jamie Arniel, 2v jatkosopimus, (1,525milj$) two-way
- Stefan Chaput, 1v jatkosopimus, (0,645milj$) two-way
- Zach Hamill, 1v jatkosopimus (1,200milj$) two-way

UFA markkinoille päästetään nämä herrat:
- Daniel Paille
- Willie Mitchell
- Chris Kelly
- Greg Campbell
- Zack McKelvie
- Josh Hennessy
- Yannick Riendeau
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Toinen kausi on hyvässä vauhdissa poffeissa Edmonton Oilers:lla ja tällä hetkellä pelit ovat 1-2 Predatorsien hyväksi. Kausi päättyi hyvillä mielin, kun konferenssistä tuli voitto ja koko liigan 2.

Parhaina pistemiehinä tahkosi Hall ja Hemsky, jotka kirjauttivat vaatimattomat 68 pistettä, jokaisessa runkosarjan pelissä. Kolmanneksi ylsi sisäisessä pistepörssissä Selänne.

Ketjukoostumukset tällä kaudella:

1. Hall - Gagner - Hemsky
2. Pääjärvi - Horcoff - Selänne
3. J.Jokinen - Brule - Eberle
4. Samson - Omark - Jones

Puolustus:

1. Whitney - J.Johnson
2. Mcquid - Smid
3. Peckham - Vandermeer

Lundqvist - Deslauries

Joukkue on saanut siis pari suomalaista vahvistusta ja farmista nostettu nopea Samson. Puolustus on myös nähnyt muutoksia varsinkin kolmen parhaan puolustajan osalta. Maalivahtiosasto on myös uusittu ykkösen osalta. Yleensä en pidä siitä, että joukkue on alkuperäisestä paljon muuttunut, mahdollisesti Selänne lopettanee tämän kauden jälkeen ja huonoja otteita pelannut Jokinen lähtenee pois ja katsotaan jos sattuisi alhaalta joku nousevan.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Blue Jackets, 2. kausi

Päivitystä, kun 51 peliä runkosarjaa pelattu. Toinen kausi siis Blue Jacketsin GM:nä menossa.

Punasydän laittoikin aika mielenkiintoisella tavalla omasta manageroinnistaan. Jospa itse koittaisin jotain vähän samantapaista. Nimeä GM:lläni ei nyt ole.

CBJ GM, miltä kausi on vaikuttanut tähän mennessä?
Erittäin hyvältä. Olemme aikataulussa asettamamme tavoitteen kohdalla, joka on pudotuspelipaikka. Tällä hetkellä majailemme läntisen konferenssin viidennellä sijalla. Oma pää on pysynyt melko hyvin kunnossa, parhaillaan pohdimme keinoja maalinteon parantamiseksi.

Onko mahdollinen keino kenties yksi tai useampi pelaajahankinta hyökkäykseen?
Tämä on käynyt mielessä. Menetimme kolmanneksi parhaan pistemiehemme, ykkösketjun laiturin RJ Umbergerin sairastuvalle muutamaksi viikoksi. Kiikarissa on ollut useampi hyökkääjä, mutta neuvotteluja ei ole toistaiseksi käyty. Tarkkailemme pelaajamarkkinoita ja terävöidymme mahdollisesti siirtotakarajalla, jos ja kun olemme playofftaistossa mukana.

Columbus teki tulokassopimuksen Petr Mrazekin kanssa. Valaisetko hieman hankinnan taustaa?
Mrazek on lupaava, Detroitin varaama tsekkiläismaalivahti. Nyt meillä on hyvä tilanne Springfieldissä, sillä meillä on neljä hyvää maalivahtia. Greiss ja Leggio hoitavat päävastuun, mutta Mrazek ja Forsberg saavat mahdollisuuksia silloin tällöin. Tavoitteenamme onkin koulia näistä kahdesta organisaatioomme kaksi kovaa maalivahtia tulevaisuutta ajatellen.

Kerro vielä organisaation tilanteesta yleisellä tasolla.
Terävin kärki ei ole takonut pisteitä odotettuun tahtiin Columbuksessa. Puolustajat ovat onneksi parantaneet vaikean alkukauden jälkeen Wisniewskin johdolla. Umbergerin loukkaantuminen tiesi Jakub Klepisin näyttöpaikkaa ykkösketjussa, ja hän onkin neljän ottelun pisteputkessa. Farmin puolella Ryan Johansen on tehnyt 48 otteluun tehot 15+20=35, ja toivommekin näkevämme hänet ensi vuonna NHL:n puolella. Tähdistöotteluun valitut Jeff Carter (37 pistettä 51 pelissä) ja Steve Mason ovat olleet Blue Jacketsin kulmakiviä kuluneella kaudella. Toivomme toki, että ratkaisijoita alkaa löytyä laajemmalta rintamalta.

Kauden päätyttyä kattavampi kausiraportti Columbus Blue Jacketsin kaudesta (mukana mm. tilastot ja muuta mukavaa).
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kausi 2016/17 menossa NJ Devilsin toimitusjohtajana. Kausi 15/16 huipentui Stanley Cup finaaleihin jotka voitin 4-1. Mitään suurta tyhjennysmyyntiä ei tarvinnut tehdä, koska olin koonnut joukkueeni siten, että palkkakatossa taisi olla trade deadlinella tilaa joku 8. miljoonaa. Kauhean suuria kauppoja en tehnyt missään vaiheessa, mitä nyt hankin ensimmäisellä kaudella Tuomo Ruudun ja Antoine Vermetten. Muilla kausilla pelaajia on tullut ja mennyt, näistä pelaajista on jäänyt T.J Galiardi, Maxim Lapierre, Alexander Avtsin, Jared Boll, Andrei Markov, Fedor Tuytin ja Miikka Kiprusoff. Näistä Kiprusoff osoittautui lopulliseksi niitiksi muiden jengien Cup-haaveille. Tosin Kipru veteraaniveskana ja hyvällä overallilla oli pakko-ostos Devilsille, joka oli vetänyt runkosarjassa kolme vuotta ilman hyvää mokkea, kiitos Brödöörin lopettamisen... Ainiin, pääsin Brodeurin ja Eliaksen lopettamispäätöksien jälkeen varaamaan alhaalla monesti. Yhdestäkin draftista tuli Barkov 1st overall. Lisäksi Barkov-draftista tarttui yli-ikäinen Shinnimin niminen jäbis, joka osoittautui hyväksi hauksi pitkällä tähtäimellä.

Näillä ketjuilla tuli Cup:

Parise - Barkov - Kovalchuk
Vermette - Zajac - Ruutu
Galiardi - Shinnimin - Palmieri
Avtsin - Lapierre - Boll

Tuytin - Volchenkov
Markov - Bidlevskii
Reinhart - Pouliot

Kiprusoff
Ellis

Ellis napattiin waiwersseista kesken kauden, koska muutoin kakkosveskana olisi ollut prospecti Alexandre Veronneau. Reinhart ja Pouliot ovat Yakupov-draftin varauksia, Pouliot 1. kierroksen ja Reinhart 2. kierroksen haku. Markovin sain vaihdossa kolmos ja -neloskierroksiin.


SC-kauden jälkeen Kipru lopetti uransa, samoin teki myös Ellis. Prospectini Veronneau oli 81 arvoinen, joten en hänellä uskaltanut lähteä kauteen. Vapaista pelaajista maalinsuulle valikoitui lopulta veteraani Pascal Leclaire. Markovin päästin suosiolla menemään, kun pentele ei suostunut lopettaa uraansa mestaruuteen. Ketjut:

Parise - Barkov - Kovalchuk
Slepyshev - Zajac - Ruutu
Galiardi - Vermette - Palmieri
Lapierre - Shinnimin - Boll

Volchenkov - Pouliot
Tuytin - Reinhart
Bidlevskii - Goncharov

Leclaire
Veronneau


Kiitos HCH:n, otan nykyään lähes aina drafteissa ikuisuusprojekti Bidlevskiin, josta on tullut lähes lempipelaajani koko pelissä. Goncharov sisältyi johonkin kauppaan Phoenixin kanssa, ja siellä se on farmissa kasvanut. Veronneau on neloskiepin varaus, josta on isolla vastuulla kasvanut hyvä mokke. Slepyshev on samasta draftista kuin Barkov, mutta varasin hänet kolmoskierroksella. Avtsin tippui farmiin, kun peliotteet eivät olleet kauhean hyviä NHL-vuosinaan. Lisäksi Slepyshev oli jo valmis NHL:ään, joten tämä puolti päätöstäni. Btw Avtsin näyttää ihan sammakolta. Ei ranskalaiselta, vaan sammakolta.

Koko pelissä hauskinta on oikeastaan tuo joukkueen rakentaminen ja pelaajasopimukset yms. Jännä seurata pelaajien kehittymistä ja pistemääriä, mulla on tälläkin hetkellä AHL:ssä projekti nimeltä "Sergej Sbruevista NHL-pelaaja". Sbruev on 7. kierroksen varaus vuodelta 2013, varatessa hän oli todella paska(jotain 65 tietämillä) mutta vähitellen hän on kehittynyt 76 arvoiseksi. Sinällään jannun tulevaisuudella ei ole mitään väliä minulle, varasin hänet alunperinkin vain sen takia että nimi oli hienoin saatavilla olevista pelaajista. Mitään NHL-tähteä tästä ei todellakaan tule, ehkä uusi Avtsin joka pomppii farmin ja NHL:n välillä;)
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Melko pitkän tauon jälkeen sitä tuli taas jatkettua managerointia Tampa Bay Lightningin peräsimessä. Kausi 2015-2016 on saatettu päätökseen ja seuraavassa hieman tarinaa kauden kulusta:

Huolimatta alkukesästä voitetusta Stanley Cupista, omistaja asetti varsin maltilliset tavoitteet kaudelle. Tavoitteina oli ottaa 38 voittoa ja selviytyä playoffien toiselle kierrokselle. Vanhoista virheistä viisastuneena peluutin harjoituspeleissä AHL-miehistöä, jotta kukaan avainpelaajista ei tällä kertaa loukkaantuisi. Tämä onnistui ja kausi saatiin käyntiin terveellä miehistöllä. Tässä hieman pelien kulusta kauden eri vaiheissa (ottelut: voitot-häviöt-ja/rl-häviöt):

10: 5-3-2
25: 12-10-3
50: 30-15-5
82: 47-23-12

Tampa Bayn alkukausi ei ollut helppo, sillä kaikki halusivat kaataa mestarin ja kokoonpanokin eli melkoisesti oikeita koostumuksia etsiessä. Melko aikaisessa vaiheessa kyllästyin katsomaan ykkösessä tehottomasti pörrännyttä Sergei Kostitsyniä ja seuraava treidi näki päivänvalon 9.marraskuuta:

Sergei Kostitsyn ja Mathieu Brodeur -> Philadelphia
Dustin Brown ja Radko Gudas -> Tampa Bay


Brown näytti aluksi jäävän samanlaiseksi turistiksi kuin Sergeikin, mutta pikku hiljaa hänkin sai juonesta kiinni. Vielä kahdenkymmenenviiden ottelun jälkeen oltiin konferenssissa sijalla 10, mutta sitten alkoi melkoinen nousu ja joulun jälkeen matkaan mahtui myös kahdeksan ottelun voittoputki. Tätä edesauttoi täsmähankinta vapaista pelaajista, kun Braydon Coburn (90, 1v, 4,300$) liittyi joukkueen vahvuuteen 29.12.

Tähdistöotteluun Tampa Baystä pääsi loistavasti pelannut maalivahti Jonathan Bernier ja hieman yllättäen myös Steven Stamkos, joka ei ollut tähän mennessä tehnyt "kuin" 0.7 pistettä per peli. Siirtotakarajalla nähtiin vielä muutama pienemmän profiilin kauppa: Pettymykseksi osoittautunut Radko Gudas sai lähteä. Syinä olivat heikkojen peliotteiden lisäksi myös kahden vuoden sopimus, jota Tampa Bay ei halunnut enää seuraavaa kautta katsoa, johtuen AHL:stä tulevien potentiaalisten pakkien hurjasta määrästä. Joten:

Radko Gudas -> Theo Ruth

Ruth oli tehoa huonompi, mutta varsin kelvollisesti tilastojen perusteella esiintynyt puolustava puolustaja, jonka sopimus päättyi kuluvan kauden jälkeen. Myös AHL:ssä heikosti pelannut Chase Clayton (75, B-,B,C) poistui joukkueesta ja sopiva kauppakumppani saatiin Anaheimista:

Chase Clayton ja 2.varaus -> 1.varaus ja 5.varaus.

Loppujen lopuksi Tampa Bay selvisi runkosarjassa peräti neljänneksi ja oman konferenssin toiseksi häviten Buffalo Sabresille kahdella pisteellä. Saldona: 47-23-12 ja 106 pistettä. Pelaajatilastoja runkosarjasta:

Jamie Benn (82. 22+39=61 +16) - Steven Stamkos (82. 40+35=75 +3) - Dustin Brown (86. 21+40=61 +22)
Ryan MaLone (82. 25+27=52 +1) - Nazem Kadri (72. 16+25=41 +0) - Ted Purcell (72. 19+22=41 -6)
Sean Couturier (82. 9+28=37 +5) - James Wright (81. 4+13=17 +9) - Brett Connolly (66. 7+17=24 -1)
Michal Repik (82. 5+7=12 +2) - Dana Tyrell (82. 11+11=22 +3) - Tomas Zaborsky (82. 21+18=39 +7)
Carter Ashton (16. 2+0=2 +1) - Curtis Hamilton (7. 0+1=1 -2) - Richard Panik (7. 0+1=1 +0)

Victor Hedman (71. 3+34=37 +11) - Braydon Coburn (40. 2+12=14 +15)
Mark Barberio (82. 4+23=27 +9) - Keith Aulie (73. 1+12=13 +9)
Matt Gilroy (82. 5+18=23 +1) - Johnny Boychuk (82. 4+14=18 +1)
Theo Ruth (53. 2+1=3 +4) - David Bajanik (10. 0+3=3 +2)

Jonathan Bernier (76. 45V 21H 2,20 92,35%)
Anders Nilsson (10. 2V 2H 2,95 89,50%)

NHL:n pistepörssin TOP-5:

1. Tyler Ennis 82. 45+59=104
2. Jonathan Toews 82. 38+58=96
3. Nicklas Bäckström (82. 16+72=88)
4. Patrick Kane (82. 31+56=87)
5. Bobby Ryan (82. 30+57=87)
.
.
.
19. Steven Stamkos (82. 40+35=75)

Playoffien alkaessa taivaalla oli synkkiä pilviä. Runkosarjan loppu oli mennyt katastrofaalisesti viimeisen kyymmenen ottelun saldo näytti lukemia 3-6-1 ja viimeisestä viidestä ottelusta oli vain yksi voitto. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui New Jersey Devils, joka oli ollut Tampa Baylle runkosarjassa varsin helppo vastustaja. Voitot menivät Tampalle 4-0, mutta playoffeissa ei helpolla päästy:

1. 5-4 ja.
2. 3-2
3. 1-2
4. 3-4 ja.
5. 3-0
6. 2-3
7. 5-0

Game seven oli Tampalta murskaavaa näytöstä, mutta jatkoon meno ei missään nimessä ollut selvyys. Toisella kierroksella vastaan asettui New York Rangers, jota vastaan keskinäiset kohtaamiset olivat kaudella menneet Tampan hyväksi 3-1:

1. 3-4
2. 3-1
3. 5-4
4. 1-2
5. 3-1
6. 3-5
7. 2-3 ja.

Niin siinä sitten kävi, että matka tyssäsi toiselle kierrokselle Rangersin oltua niukasti parempi. Pettymys jäi kaudesta käteen, mutta omistajan tavoitteet tuli silti täytettyä, joten potkuja on turha pelätä. Playoffeissa Tampan parhaina pistemiehinä hääräsivät Steven Stamkos (14. 11+6=17 +4) ja Ted Purcell (14. 4+9=13 +5). Pahimpia pettymyksiä olivat Sean Couturier (14. 1+2=3 -4) eikä ykkösen laitureistakaan ollut juuri iloa. Stanley Cupin nappasi ennakkosuosikkina playoffeihin lähtenyt Buffalo Sabres, joka kaatoi kuudessa pelissä Columbus Blue Jacketsin, joka oli tehdä jättiyllätyksen noustuaan läntisen konferenssin sijalta kahdeksan aina finaaliin asti. Palkintoja ei tullut Tampa Bayn kaappiin yhtään lisää, vaan Buffalo jatkoi menestystään palkintogaalassa. Tyler Ennis sai neljä palkintoa, Derek Roy palkittiin Conn-Smythellä ja Tyler Myers valittiin parhaaksi puolustajaksi.

Hieman allapäin jatkan kesäkauteen, jossa varausvuoroja ei kolmella ensimmäisellä kierroksella taida olla kuin yksi. Lisäjännitystä tuo Ryan MaLonen mahdollinen lopettaminen, mutta siihen ollaan varauduttu. Jatkosopimuksiakin on hyvin vähän solmittavina, mutta tästä lisää myöhemmin.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kesäkausikin on saatu päätökseen ja varsin tyytyväisenä manageri saa katsella joukkuetta kauden alkaessa piakkoin. Ennen draftia selvisi, että 36-vuotias monivuotinen luottohyökkääjä Ryan MaLone jatkaa vielä uraansa. Olin jo täysin varautunut hänen lopettamiseen, joten tämä päätös ennemminkin vaikeutti kuin helpotti joukkueen kokoamista, sillä MaLonellakaan ei sopimusta ollut.

Drafti sujui kaksipiippuisesti. Varaukset olivat todella huonoja, mutta muutama maukas treidi näki päivänvalon. Varaukset menivät seuraavasti:

26. Emmanuel Grand-Pierre KH 71 (C)
114. Emmanuel Lachance P 71 (C)
133. Orlando Tee VLH 67 (B-)
144. Robert Jonsson KH 71 (B-)
174. Rudy Simpson OLH 70 (C-)
176. Samu Hurme KH 70 (C)
204. Michael Grubauer P 69 (B-)

Sopimuksen sai ainoastaan Robert Jonsson. Ehkä ensi draftissa virheistä viisastuneena varaan välittämättä skouttien ennustuksista, kun tuntuu ensimmäiselle kierrokselle ennustetut varaukset olevan poikkeuksetta aivan surkeita. Sitten treideihin:

Heti draftin kärkeen nähtiin seuraavanlainen huippukauppa:

Johnny Boychuk (87, C,C,C, 4,135m$ 2v, 32v) ja Matt Gilroy (82, C-,C,C, 3,160m$ 2v, 32v) -> Montreal
P.K.Subban (89, C,C,C, 6,245m$ 2v, 27v) -> Tampa Bay


Kaksi vakikokoonpanossa melko pieneen rooliin jäänyttä luottopelaajaa vaihtui yhteen puolustuksen tulevaan johtohahmoon eli 27-vuotiaaseen P.K.Subbaniin. Vaihdolla tehtiin myös tilaa AHL:stä nouseville puolustajakyvyille, joilla on nyt hyvä mahdollisuus murtautua pelaavaan miehistöön ja säästyipä vaihdossa myös hieman palkkakuluja. Treidit eivät tähän jääneet, vaan muutama lähes merkityksetön kauppa AHL-pelaajista nähtiin ennen kuin tärähti oikein kunnolla:

Maxime Provencher (79, A-,C,B-, 0,860m$ 1v, 23v), Victor Provencher (77, A-, B-,B-, 0,530m$ 1v, 23v) ja Ryan MaLone (82, D-,D,D-, 4,350m$ 1v, 36v) -> Edmonton
Taylor Hall (89, C, B-,B, 3,430m$ 2v, 24v) -> Tampa Bay


Yllättävän heikon vaihtoarvon omannut Edmontonin ykkösvaraus pukee jatkossa päälleen Tampa Bayn pelipaidan. Ryan Malone joutuu valitettavasti poistumaan joukkueesta hienosta urastaan huolimatta. Myös kaksi lupaavaa AHL:ssä pelannutta Provencheria matkasi Edmontoniin. Jälkikäteen on helppo sanoa kaupan olleen todella onnistunut, sillä niin Ryan MaLone kuin Victor Provencher löysivät itsensä vapaista pelaajista eli käytännössä Edmonton vaihtoi Taylor Hallin Maxime Provencheriin. Tekoäly näytti taas parhaita puoliaan!

Jatkosopimuksia oli vain kourallinen solmittava ja jatkot saivat:

Braydon Coburn 90, 5,650m$ 2v (C-,C,C)
Steven Strong 81, 1,480m$ 4v (B-,B,B-)
Kyle Flemington 79, 1,500 m$ 4v (B,B-,B-)
Aleksandr Khokhlachev 78, 0,780m$ 2v (B-,B-,B-)
James Wright 81, 1,905m$ 1v (C,C,C)
David Bajanik 77 1,240m$ 2-suuntainen 3v (B,B-,B-)

Heistäkin Bajanik, Khokhlachev ja Strong/Flemington aloittavat kautensa AHL:n puolella. Vapaista pelaajista ei tullut tällä kertaa hankittua ketään NHL:n puolelle, mutta muutama lupaava pelimies tuli AHL:n tuomaan kilpailua pelipaikoista. Näistä mielenkiintoisin nimi suomalaisyleisölle on varmaankin läpilyönnissään epäonnistunut 2.kierroksen varaus Teuvo Teräväinen, joka tulee hakemaan uutta vauhtia uralleen.

Kauteen Tampa Bay lähtee seuraavanlaisella kokoonpanolla:

Taylor Hall - Steven Stamkos - Dustin Brown (89-96-89)
Jamie Benn - Nazem Kadri - Brett Connolly (89-85-86)
Sean Couturier - Dana Tyrell - Ted Purcell (85-81-84)
Michal Repik - James Wright - Tomas Zaborsky (80-81-81)

Victor Hedman - P.K.Subban (92-89)
Mark Barberio - Braydon Coburn (82-90)
Steven Strong - Keith Aulie (81-85)

Jonathan Bernier (91)
Anders Nilsson (82)

Joukkue on jokaisella osa-alueella ehdottomasti riittävä Stanley Cupin voittoon. Suurin huolenaihe on sentteriosasto, mutta Kadrin nousuun NHL:n eliittiin täytyy vahvasti uskoa, kuten myös siihen, että Wright&Tyrell parivaljakko on riittävä pelaamaan 0-0 vastustajien parhaita vastaan. Sitten vain kauden kimppuun!
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Columbus Blue Jackets, 2. kauden päätös

Niin se vaan meni taas niin, että CBJ sai tyytyä läntisen 11. sijaan. Pisteen vähemmän Jackets keräsi kuin viime vuonna, ja playoff-paikka jäi 7 pisteen päähän. Mason pokkasi kuitenkin Jenningsin toisen kerran putkeen (edelliskerralla jakoi Bironin kanssa). Springfield Falcons meni täpärästi pudotuspeleihin AHL:ssä, mutta hävisi Wilkes-Barrelle 4-3 otteluvoitoin (game seven jatkoajalla). Stanley Cupin voitti Washington Capitals, Calder Cupin Syracuse Crunch.

E: Vaikeustaso muuttui supertähdeksi kauden puolivälissä!

Joukkueen sisäinen pistepörssi:

Jeff Carter, 76. 17+34=51, +6
Rick Nash, 78. 22+24=46, +15
RJ Umberger, 79. 20+26=46, -6
Antoine Vermette, 82. 20+14=36, 0
James Wisniewski, 82. 6+20=26, -8
Fedor Tyutin, 76. 4+18=22, -3
Chris Clark, 70. 6+13=19, +2
Grant Clitsome, 76. 6+13=19, -3
Jared Boll, 79. 4+14=18, +3
Kris Russell, 82. 4+12=16, +1
Derick Brassard, 73. 9+5=14, -7
Derek Dorsett, 82. 5+9=14, -16
Samuel Påhlsson, 79, 7+6=13, -14
Yannick Weber, 58. 4+6=10, +1
Maksim Mayorov, 82. 3+6=9, -8
Marc Methot, 81. 1+6=7, -3
Matt Calvert, 59. 3+3=6, -4
Jakub Klepis, 75. 2+4=6, -4
Vladimir Zharkov, 50. 1+5=6, -3
Raphael Diaz, 35. 0+4=4, -5
Petr Kalus, 4. 1+0=1, +1
Alexandre Giroux, 2. 0+0=0, 0
John Moore, 2. 0+0=0, 0
Ryan Johansen, 3. 0+0=0, 0
Tomas Kubalik, 9. 0+0=0, 0
Tomas Zaborsky, 2. 0+0=0, -1

Maalivahdit:

Steve Mason, 62 peliä, 1,67 PMKA, 89,79%
Curtis Sanford, 22 peliä, 2,59 PMKA, 86,50%

Lopettaneet kauden jälkeen:
-

Varauksia en millään muista, ykkösvaraus oli joku Thrower. Seuraavassa viestissä kesän säätelyistä enemmän.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
CBJ, 3. kautta edeltävät bisnekset

Saapui kesä, aika auringon! Kesä tiesi myös sitä, että ensi kausi olisi Blue Jacketsin GM:nä nykyisen sopimuksen viimeinen. Alun alkaen henkilökohtaisena tavoitteena oli viedä tämä joukkue sopimuksen aikana viimeistään kolmannella kaudella vihdoin pudotuspeleihin. Kesän markkinoilla totesin, että näin myös perkele tullaan tekemään. Helvettiin pitkäjänteisyys, täältä tulee Columbus!

Columbus Blue Jacketsin oli nyt aika kokea muutos parempaan. Joukkuetta pyrittiin vahvistamaan kaikin keinoin, ja GM:n ominaisuudessa muutoksiin olen varsin tyytyväinen.

Kesän ensimmäiset jatkosopimukset rustattiin (niitä oli pirusti). Moni tärkeä pelaaja raapustikin puumerkkinsä sopimukseen. Runko on taas kasassa.

Kesän ensimmäinen liike tapahtui. Seuraavanlainen treidi tuli siis tehtyä:

Columbus Blue Jackets antaa:
2013 (CBJ) 1st round pick
2014 (CBJ) 1st round pick
Matt Calvert
Aaron Johnson


Philadelphia Flyers antaa:
Daniel Briere

CBJ GM, kommentit kesän ensimmäisestä siirrosta?
Oli selvää, että tarvitsemme laituriosastolle vahvistusta. Briere on loistava pelaaja, jota aiomme peluuttaa ykkös-kakkosketjussa läpi kauden. Viime kaudella hän teki 64 pistettä Flyersin riveissä, joka osoittaa, että pelimiehestä on kysymys. Meillä on akuutti tarve laidoille, joten voimme mielihyvin luopua kahdesta ykköskierroksen varauksesta. Calvertin peli ei ottanut tuulta purjeisiinsa, joten hänelle parasta on siirtyä toisaalle. Johnsonille emme nähneet käyttöä ensi kauden pakistossa. Vaikka Briere onkin 35-vuotias, uskomme hänestä olevan meille hyötyä vielä muutamaksi vuodeksi. Hän on tarvittava palanen tavoitellessamme playoffeja.

Kesän toinen liike oli aika iso kala vapaista pelaajista.

Columbukseen: Michael Ryder (78 pistettä viime kaudella) 3,5 milj. palkalla.

CBJ GM, kertoisitko tämän hankinnan taustoista?

Tarkkailimme aktiivisesti vielä toista laituria markkinoilta. Mielestäni 3,5 miljoonaa on halpa hinta lähes piste per peli-tahtia takoneesta Ryderista. Kaksi ensimmäistä hyökkäyskenttää alkavatkin olla melko vakuuttavia, kun Ryder liittyy miehistöömme. Tämän hankinnan myötä meillä ei ole enää tarvetta etsiä laitahyökkääjäosastolle vahvistuksia.

---

Jos jotain ketjuhahmotelmia laittaisi ennen harkkamatsien alkua (joiden jälkeen ketjut päätetään avausotteluun Chicagoa vastaan) niin tässä voisi olla jokin mahdollinen hahmotelma:

Umberger - Carter - Nash
Ryder - Brassard - Briere
Mayorov - Vermette - Clark
Boll - Johansen - Dorsett

Wisniewski - Clitsome
Russell - Tyutin
Methot - Weber

Mason
Sanford

Moorelle koitan keksiä paikkaa, riippuu tietysti ketkä farmissa kauden alussa ja ketkä eivät. Seuraava viestini onkin sitten viimeinen ennen harkkamatseja, kyseisessä viestissä yksi- ja kaksisuuntaiset sopimukset. Eli niistä selviää, ketkä eivät joukkueessa jatkaneet.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
CBJ, sopimustilanne 3. kauden alussa

Kuten otsikko kertoo, sopimustilanne kauteen lähdettäessä seuraava:

Yksisuuntaiset:

Maalivahdit:
Steve Mason
Curtis Sanford

Puolustajat:
Grant Clitsome
Marc Methot
Kris Russell
Fedor Tyutin
Yannick Weber
James Wisniewski

Hyökkääjät:
Jared Boll
Derick Brassard
Daniel Briere
Jeff Carter
Chris Clark
Derek Dorsett
Derek MacKenzie
Andrew Murray
Rick Nash
Michael Ryder
RJ Umberger
Antoine Vermette

Kaksisuuntaiset:

Maalivahdit:
Anton Forsberg
Thomas Greiss
Petr Mrazek

Puolustajat:
Steven Delisle
Raphael Diaz
Cody Goloubef
Nick Holden
John Moore
Ryan Murray
Dalton Prout
Dalton Thrower
David Savard

Hyökkääjät:
Oliver Gabriel
Alexandr Galchenyuk
Alexandre Giroux
Boone Jenner
Ryan Johansen
Andrew Joudrey
Petr Kalus
Tomas Kana
Tomas Kubalik
Maksim Mayorov
Petr Straka
Nail Yakupov
Tomas Zaborsky

Tulee mielenkiintoiset harjoituspelit ennen runkosarjan alkua, kun NHL-kokoonpano päätetään. Seuraava viesti tuleekin treenimatsien jälkeen. Siinä kerron alustavan NHL-rosterin kauteen lähdettäessä. Mielenkiintoista siis nähdä, ketkä yksisuuntaiset pelaavat kautensa farmissa, ja vakiinnuttavatko junnut/muut paikkoja ylhäällä itselleen.
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
New York Islandersilla mennään pitkän kaavan mukaisesti, kuten myös viime vuoden painoksessa. Kausi on 2017-2018 ja eletään marraskuun alkua. Kauden alku oli todella hankala ja record oli 10 pelin jälkeen 2-7-1 ja kahdeksassa tappiollisessa ottelussa oli onnistuttu tekemään ainoastaan 9 maalia muttei kuitenkaan kertaakaan oltu jääty nollille. Voitot tulivat Ottawasta 3-0 ja Buffalosta 8-2. Nyt Islanders rullaa viiden ottelun voittoputkessa ja record näyttää siis 7-7-1. Kaksi viime kautta päättyi playoffeissa ennenaikaisesti huonon maalivahtipelin takia, joten kesällä yritettiin hankkia sinne osastolle parannusta. Rick DiPietro torjui Stanley Cupit perättäisinä kausina 13-14 ja 14-15, mutta lopetti jälkimmäiseen kauteen. Kausina 15-16 ja 16-17 torjuntavastuun olivat jakaneet DiPietron aikainen kakkonen Kevin Poulin, sekä sveitsiläinen Ralph Button. Ykkösvahti Poulin sai kesällä lähteä ja tilalle hommattiin UFA-markkinoilta Jack Campbell. Campbell on nyt vähän flopannut ja Columbuksesta hommattu saksalaislupaus Mathias Niederberger on napannut ykkösvahdin paikan väliaikaisesti ainakin itselleen. Kesällä myös ravisteltiin vähän puolustusta ja mm. Calvin De Haan sekä Travis Hamonic saivat lähteä. Hamonicin tilalle tuli ruotsalaiskolossi Adam Larsson ja De Haan vaihtui puolustajien ylitarjonnan vuoksi huippulupaus Boris Gleboviin, joka sahannee tulevan kauden kolmosketjun sentterin ja AHL-ykkösketjun väliä.

Tämänhetkiset ketjut ovat:

Nino Niederreiter - John Tavares "A" - Michael Frolik
Len Pelech - Tomas Hyka - Jiri Hudler
Simon Gagne "A" - Boris Glebov - Vladimir Sobotka
Justin Abdelkader - Darren Helm - Daniel Paille
Micheal Haley, Stefan Della Rovere

Andrew MacDonald "C" - Adam Larsson
Jakub Kindl - Ryan McDonagh
Daniel Neil - Michael Trygg

myös Alexei Sergeev on pelannut pari ottelua ylhäällä.

loukkaantuneet: Andrei Pedan, Charles Guerin

Mathias Niederberger
Jack Campbell

Nyt hiukan juttua pelaajista, jokaisesta vähän.

Hyökkääjät

Niederreiter: 86-tasoinen snaipperi, neljäs kunnon NHL-kausi menossa, ikää 25 vuotta. Piste-ennätys viime kaudelta 31+22=53.

Tavares: Itseoikeutettu ykkössentteri ja joukkueen hyökkäyksen sielu. Piste-ennätys 2015-2016 kaudelta 80 ottelussa 28+55=83.

Frolik: Ykköskentässä Tavaresin tutkaparina pelannut jo neljä kautta, viides nyt siis menossa. Hyvät kädet ja jalat ja takuuvarma 70 pisteen mies. Piste-ennätys kaudelta 2014-2015 72 ottelussa 42+35=77.

Pelech: Sophomore season aluillaan. Kyseessä taitava ja lupaava 23-vuotias powerforward. Teki viime kaudella tehot 17+32 81 ottelussa ja playoffeissa yli piste-per-peli 13 ottelussa 9+5=14.

Hyka: Kolmas NHL-kausi menossa tällä 24-vuotiaalla tsekkisentterillä. Hankittiin viime kauden deadlinellä vahvistamaan sentterikalustoa ja nimenomaan aloittamista. Oli kovassa vireessä seuranvaihdon jälkeen ja teki piste-ennätyksensä 28+22=50. Ei hyytynyt myöskään playoffeissa. Hyökkäystaidot hyvät, taklausvoimaa löytyy, hyvä puolustamaan, vahva, erittäin hyvä alottaja, mutta vähän hidas.

Hudler: UFA-haku täsmähankintana kakkosketjun laitaan parin hyvän 60-pisteen kauden jälkeen viime kesältä. Onnistunut hyvin ja tehnyt 7 maalia 15 ottelussa.

Gagne: Pre-seasonilla haettiin vielä vähän kokemusta joukkueeseen 37-vuotiaan Gagnen tuomana. Pystyy pelaamaan mitä roolia vaan ja tuo tärkeää kokemusta joukkueeseen. Parhaat päivät on jo nähty, mutta toivottavasti tuo tämän kauden joukkueeseen vielä jotain uutta.

Glebov: Huippulupaava 20-vuotias Phoenixin 2nd overall varaus kesältä 2015. Ei heikkouksia, erityismaininta jo nyt loistavasta aloitustaidosta. Potentiaalinen tuleva franchise-ykkössentteri.

Sobotka: Luottopelaaja alempiin ketjuihin. Ei jäähyile, tekee varmasti 35 pistettä kaudessa, voi pelata YV:tä ja AV:ta, voi stuntata TOP-6:ssa. Playoff-pelaaja. Viimenen cup-run tuotti 26 ottelussa 10+19 tehot.

Abdelkader: Hyvä nelosketjun vääntäjä. Tekee riittävästi pisteitä, tappelee joskus ja taklaa ja tappaa AV:ta.

Helm: Eliittisentteri nelosketjuun. Hyvä aloittaja, helvetin nopea ja hyvä AV-pelaaja.

Paille: Viime vuoden deadlinellä napattiin waivereista. Teki playoffeissa hyvää jälkeä ja ansaitsi jatkosopimuksen. Aika rajallinen hyökkäyspotentiaali, mutta tärkeä AV-pelaaja.

Haley: Tappelee silloin kun pääsee pelaamaan. Välillä sattuu kummallisia suonenvetoja ja tekee esim. 5 pelissä maalin putkeen, mutta seuraavat 30 peliä maaleitta. Hyvä 13. hyökki. Ei käyttöä muualla kun nelosketjussa.

Della Rovere: Waivereista kauden alussa 14. hyökiksi napattu. Kädetön, kovaa taklaava rouhija. Ei liene juurikaan vastuuta tiedossa.

Puolustajat

MacDonald: Joukkueen kapteeni, jokapaikan höylä. Syö kiekon jos tarvitsee, tekee clutch-maaleja, mm. kevään 2015 cup clincher. Näppärä käsistä, nopea ja taklaa kovaa. YV- ja AV-vastuuta.

Larsson: Ollut uskomattoman hyvä ja tehnyt pisteitä 6+12=18 15 ottelussa. Joukkueen franchise-pakki ja puolustuksen kulmakivi. Värikkäämpi kuin MacDonald ja kaksikko muodostaa yhden liigan parhaista pakkipareista.

Kindl: Kiekollisena varma, hyvä luistimilla. YV-pakki ja luotettava kakkosparin pakki. Pystyy pelaamaan melkeen kenen kanssa vaan.

McDonagh: Jossain muussa joukkueessa voisi saada enemmän kiekollista vastuuta, mutta Islandersissa profiloitunut ennemmin shutdown-pakiksi. Laukaus lähtee kovaa, muttei aina tiedä minne. Loistava AV-pakki.

Neil: Isokokoinen nuori peruspakki, joka ei juuri hienouksia tee. On Tryggin kanssa muodostanut kolmosparia melkein koko kauden, vaikka näiden jannujen pitäisi muodostaa AHL-ykköspari. Neil on vielä liian hidas NHL-tasolle ja +/- lukema on rumasti pakkasella kun vertaa muihin. Ei vielä avausmaalia tehtynä.

Trygg: Saksalainen oma varaus 2015 draftin kakkoskierrokselta. Ei pitänyt aluksi tulla NHL-tasolle yhtään mitään, mutta on AHL:ssä isolla vastuulla kasvanut hyväksi pakiksi ja on huonommasta overallista huolimatta ehdottomasti valmiimpi NHL-tasolle kun Neil. On pienempi ja heikompi, mutta ketterämpi ja nopeampi ja vähän kiekkovarmempi ja näistä kahdesta nousee ylös ensin.

Sergeev: Ukrainalainen haku 2014 draftista. 210. eli viimeinen varaus koko draftista. Nyt vaikuttaa siltä, että Sergeevistäkin tulee ihan luotettava peruspakki kun vielä pari kautta saa kehittyä. Hiukan pienikokoinen, mutta ilkeä ja vittumainen ja yllättävän vahva kokoisekseen. Ei myöskään pelkää tapella. AHL-kamaa kuitenkin toistaiseksi. Pelasi pari peliä välissä kun Neil oli scratchina ja AHL:ssä oli taukoa.

Pedan: Loukkaantui heti avausottelussa ja mursi nilkkansa. Islandersin varaus vuoden 2011 draftista ja on pelannut vasta yhden kauden kokonaan. Kuitenkin aina kun sai näyttöpaikkoja niin vakuutti ja tilaa oli tehtävä. Isokokoinen, todella nopea ja ennen kaikkea todella hyvä taklaaja ja uhrautuva. Kiekon kanssa ei mitään hienouksia pysty tekemään, mutta nopeutensa turvin tukee hyökkäyksiä ja osaa pistää kiekon kyllä tyhjään rysään jos sellaista mahdollisuutta tarjotaan. Vasta 24-vuotias ja kehittyy vielä.

Guerin: Jääkaappipakastin yhdistelmää vielä huomattavasti isompi jantteri loukkaantui kauden toisessa ottelussa. Kokoa 2,06m ja 108kg. Ikää 21 vuotta. Omaa hurjan kovan lyöntilaukauksen, taklaa kovaa, on vahva ja on myös yllättävän nopea vauhtiin päästyään. Ehdottomasti NHL-kamaa.

Puolustus on siis hyvällä kannalla tällä hetkellä. Kaikkien ollessa terveenä Trygg ja Neil siis pelaavat AHL:ssä ja pakkikuusikko muodostuu muista herroista. Puolustus on varmaan liigan kovin.

Lisäraporttia tulee kun sellaiseen on aihetta.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Edmonton Oilersista siirryin vaihtamaan seuraa lempiseuraani Buffalo Sabresiin, eikä se ensimmäinen kausi todellakaan huonosti mennyt. Mestaruus heti ensimmäisellä kaudella ja Myers pokkasi parhaimman playoff -pelaaja palkinnon. Joukkue ei ole nähnyt hirveästi muutoksia, mutta pari kovan luokan pelimiestä on tullut.

Tavoite ensi kaudelle on selviytyä välieriin, ja sepäs passaa. Kovia joukkueita on kyllä ensi kaudella vastassa ja muutama joukkue on vahvistunut mukavasti. AHL:ssä on myös odotus korkealla uusien junnujen kanssa, mutta ei kannata silti höntyillä.

Joukkue jolla lähdetään kauteen:

Vanek - Bäckström - Pominville
Ennis - Roy - Stafford
Gerbe - Gaustad - Leino
Kotalik - Cogliano - Kaleta

Varahyökkääjänä toimii McCormick, joka ei mahtunut joukkueeseen Kotalikin nousun myötä. Kotalik oli viime kaudella voittamassa pistepörssiä AHL:ssä.

Ehrhoff - Myers
Weber - Sekera
Persson - Gragnani

Miller - Enroth
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Ite ekan kauden deadlinella Coloradolla menossa, recordilla 46-14-4.

Joukkue näyttää tältä:

Chuck Kobsew - Paul Stastny - Gabriel Landeskog
R.J Umberger - Matt Duchene - Milan Hejduk
Evander Kane - Ryan O'Reilly - David Jones
Cody McLeod - Kevin Porter - Daniel Winnik
Brandon Yip

Jan Hejda - Erik Johnson
Marc Methot - Kristopher Letang
Mark Stuart - Ryan O'Byrne

Semyon Varlamov
Jean-Sebastian Giguere

IR: T.J Galiardi, Shane O'Brien

Kun kaikki ovat terveenä, niin tällainen:

Chuck Kobsew - Paul Stastny - Gabriel Landeskog
Evander Kane - Matt Duchene - Milan Hejduk
T.J Galiardi - R.J Umberger - David Jones
Cody McLeod - Ryan O'Reilly - Daniel Winnik
Brandon Yip, Kevin Porter

Jan Hejda - Erik Johnson
Shane O'Brien - Kristopher Letang
Mark Stuart - Ryan O'Byrne
Marc Methot

Semyon Varlamov
Jean-Sebastian Giguere
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kausi 2012/13 on alkamassa Bostonin ruorissa ja joitakin muutoksia kesän aikana saatiin joukkueeseen tehtyä ja pari sellaista pelaajaa hommattua jotka itseäni kiinnostivat.

Joukkueesta poistui runsaasti kokemusta viime kauden jälkeen kun mm. Chris Kelly, Willie Mitchell, Daniel Paille & Greg Campbell lähtivät UFA statuksella muihin maisemiin. Joten ensinnäkin neloskenttään tarvittiin uusi sentteri Campbellin tilalle. Vapaista yritettiin pariakin pelaajaa saada mutta vaikee oli joten lopulta katseet kääntyivät Ottawasta pois lähteneeseen Zenon Konopkaan. Konopka tekikin Bostonin kanssa kahden vuoden sopimuksen mallia 550,000$ per vuosi. Joten halvalla lähti tämä aloitustaitoinen fyysinen keskushyökkääjä.

Sitten kaksi suurta kauppaa tapahtui. Ainakin omasta mielestäni suurta treidiä.

Ryan Suter; Nashville Predators --> Boston Bruins
Joe Corvo, Anthony Camara, 1rd pick 2013, 3rd pick 2014; Boston Bruins --> Nashville Predators

Zack Kassian; Buffalo Sabres --> Boston Bruins
Benoit Pouliot, Marc Cantin, 4rd pick 2015; Boston Bruins --> Buffalo Sabres

- Joe Corvo pelasi hyvän viime kauden mutta ei kuulunut joukkueeni tulevaisuuden suunnitelmiin joten katseet siirtyivät Nashville suunnalle. Ryan Suter houkutteli ja neuvottelut hänestä alkoivat. Suter on parhaassa peli-iässä oleva loistava puolustaja josta odotan seuraavaa suurta nimeä Bostoniin. Charalla on vielä pelivuosia edessä mutta kun hän poistuu ringistä niin Suterista tulee se numero yksi tässä joukkueessa mitä puolustukseen tulee. Suter teki heti samalla kahden vuoden jatkosopimuksen meidän kanssamme mallia 4,000,000milj$ per kausi.

- Zack Kassian on pelaaja joka sopii meidän muottiimme todella hyvin. Fyysinen laituri joka pystyy niin maalientekoon kuin tappeluihinkin. Bostonin näköinen pelaaja ehdottomasti ja haluan että meitä vastaan on vittumainen pelata joten vaikka Pouliot hyvän kauden pelasikin niin hän sai pakata kimpsut ja kampsut ja siirtyä rivalry joukkue Buffaloon. Puolustaja Marc Cantinille ei olisi todennäköisesti löytynyt paikkaa etes AHL:stä joten hänet oli helppo heittää kylkiäisinä menemään ja näin saatiin myös tilaa sopimuksen alaisten pelaajien listalle.

Joukkue lähtee seuraavalla kokoonpanolla uuteen kauteen:
1. Milan Lucic - Patrice Bergeron - Nathan Horton
2. Jordan Caron - David Krejci - Tyler Sequin
3. Brad Marchand - Rich Peverley - Zack Kassian
4. Maxime Talbot - Zenon Konopka - Shawn Thornton/Lane MacDermid/Craig Cunningham

1. Dennis Seidenberg - Zdeno Chara
2. Ryan Suter - Johnny Boychuk
3. Andrew Ference - Adam McQuiad/Colby Cohen

Tuukka Rask - Tim Thomas

Tässä AHL kokoonpano myös:
1. Jamie Tardif - Ryan Spooner - Jamie Arniel
2. Stefan Chaput - Zach Hamill - Jordan Schroeder
3. Maxime Sauve - Trent Whitfield - Jared Knight
4. Colton Fretter - Carter Camper - Tyler Randell

1. Matt Bartkowski - Dougie Hamilton
2. Andrew Bodnarchuk - David Warsofsky
3. Nathan McIver - Ryan Button

Anton Khudobin - Michael Hutchinson
 
Viimeksi muokattu:

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tällä hetkellä on alkanut kolmas kausi. Ensimmäisellä siis tuli heti se mestaruus melko vakiokokoonpanolla, no päätettiin sitten hieman vahvistaa joukkuetta, mutta siitä ei sen paljon apuja tullut, joten pudottiin välierissä seuraavalla kaudella. Nyt on uusia kavereita tullut joukkueeseen ja AHL:stä ollaan jamppoja nostettu kokeilemaan edistystään ylhäällä.

Kova siirto tapahtui tuossa vähän aika sitten, kun Coloradoon siirtyi: Bernier (MV), 1st pick sekä Cogliano, saimme kaupassa kovan nuorukaisen Duchenen, jolla on ura vasta alkutaipaleella. Maalivahtiosasto kärsi tästä hieman, jos sattuu käymään niin, että Miller loukkaantuisi.

Tämän hetken kokoonpano:

Vanek - Stamkos - Pominville
Ennis - Backström - Duchene
Armia - Adam - Gerbe
Boychuk - McCormick - Tropp

Sekera - Myers
Gragnani - Weber
Pysyk - Persson

Miller
Lieuwen

Loukkaantuneina ovat Ehrhoff & Kassian. Kaksi ensimmäistä ketjua on siis kovan luokan jätkiä täynnä, eikä ikäkään paina kellään vielä lähellekkään. Kolmosessa haetaan nuoruutta ja nopeutta. Armialle ollaan haluttu kunnon näytönpaikka, pelasi jopa alkupeleissä kakkosketjussakin. Nelosessa pelannee sitten Boychuk, joka tuurannee Kassiania, kovaluinen McCormick sekä myös AHL:stä Tropp. Puolustuksessa Pysyk korvaa Ehrhoffia ja AHL:stä paljon kehittynyt Persson on pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa.

Maalivahtiosastossa Miller pelannee varmasti niin pitkään kuin mahdollista ja samalla muutamia pelejä siinä vierellä pelannee Lieuwen. AHL:ssä ei tällä hetkellä ole tulossa hyökkäyskalustosta mitään ihmeellisiä lupauksia, kun varausvuorot ovat menneet joko treideissä tai ei olla vain hyvien kausien takia saatu niitä hyviä vuoroja. Puolustus näyttää hyvältä Rochesterissa, ja sieltä on tulossa varmasti lupaavia kavereita. Maalivahtiosastosta huolehtii Aittokallio sekä Leggio.
 

Ralph

Jäsen
Be A GM, kausi I, 2011-12 - Winnipeg Jets

Olen aloitellut Be A GM -pelimuotoisen pelin, jossa ensimmäinen kausi, Winnipeg Jetsillä, on puolessa välissä runkosarjan osalta. Jälleen kerran tein heti alkuun useat pelaajavaihdot, jotta sain haluamiani pelaajatyyppejä sisään ja inhottavia pelaajia ulos. Ensi käyn läpi ketkä ovat tulleet ja mistä. Tavoite oli saada 15 hyökkääjää, 8 puolustajaa ja 3 maalivahtia kokoon, joilla käyn kauden läpi. Siis kokonainen kokoonpano ja päälle yksi ketjullinen pelaajia.

Loui Eriksson, Michael Ryder & Alex Goligoski (from DAL)

- Leftin laitahyökkääjäosasto näytti sen verran vaisulta, että oli hankittava sinne hyvän ikäinen, taitava ruotsalainen, Eriksson. Hänestä koitin saada ykkösketjuun laituria ja siinä onnistuin. Ryderin piti tuoda leveyttä kolmosketjuun, mutta on osoittautunut astetta onnistuneemmaksi hankinnaksi kuin mitä suunnittelin. Lisäksi Ryder tuo tarvittavaa kokemusta myös. Goligoski toi leveyttä sen sijaan puolustukseen ja on onnistunut siinä.

Alex Pietrangelo & Brian Elliott (from STL)

Puolustuksen ykköspakiksi, nyt ja tulevaisuudessa, ja rightin mailalla hankin Pietrangelon, josta koitan saada yhden liigan parhaimmista puolustajista muutaman vuoden kuluttua. Tarvitsin myös toisen tasokkaan maalivahdin, jotta maalivahdit saavat pelata puoliksi kauden eikä väsähdä, joten Elliott oli hyvä ottaa täältä sinne.

Mikhail Grabovski & Jake Gardiner (from TOR)

Kakkossentterin paikka oli avoinna ja siihen nappasin taitavan valko-venäläisen, Grabovskin. Hänestä odotan pitkäksi ajaksi kakkos/kolmossentteriä. Puolustukseen piti hankkia pari kaksisuuntaisen sopimuksen omaavaa pelaajaa, joten Gardiner tuli siihen rooliin ja kehittymään huippuyleispuolustajaksi.

Jamie McGinn (from COL)

Hyökkäykseenkin piti napata vähän kaksisuuntaista pelaajaa ja raatajaa nelosketjuun. McGinn kuitenkin osoittautuikin kärkiketjupelaajaksi, joten hänen kaksisuuntaisella sopimuksella ei ole mitään väliä.

Marco Scandella (from MIN)

Toinenkin kaksisuuntainen puolustaja oli hankittava, joten tulevaisuuden puolustavaksi pelaajaksi hankin kookkaan Scandellan.

Karri Ramo (from FA)

Ja kolmosmaalivahtikin, kaksisuuntaisella sopparilla, piti löytää joten vapaista tuttu suomalainen.

Adam Henrique (from NJD

Tämän hankinnan tein kesken kauden, jotta sain tulevaisuuden huippuhyökkääjän halvalla riveihini. Mahdollisesti ensi kaudella on jo 15 hyökkääjäni roolissa, mutta viimeistään seuraavalla.

Mikael Granlund (from MIN)

Sama homma kuin edellisessä, mutta jo ensi kaudella hän pelaa varmasti ylhäällä ja hoitaa kakkos/kolmosketjun roolia, mutta tulevaisuudessa luultavasti ykkösketjun.

Näiden 41 otteluni jälkeen johdan koko NHL:n runkosarjaa saldolla 26-12-3, mutta olen vain pelannut enemmän otteluita kuin muut ja se vääristää tällä hetkistä tilannetta. Mutta viimeisen 10 ottelun saldo on hyvä, 7-2-1, joten vire on päällä. Maaleja teen keskimäärin 2,95 per peli ja päästän 2,17 per peli. Ylivoimaprosentti on koko liigan selvästi paras, 42,9%, kun alivoimaprosentti on liigan heikoimpia, 73,4%.

Sitten kokoonpanon pariin. Sitä on muokkaillut kauden mittaan todella paljon, loukkaantumisten ja tutkaparien etsimisten vuoksi. Puolustuksen top-5 on selvä, mutta juuri nyt koitan löytää sitä viimeistä palaa kohti pudotuspelejä. Niihin etsintöihin tuli lisäaikaa, loukkaantumisen vuoksi. Hyökkäyksen top-9 on selvä, mutta oikeat ketjumuodot pitää vielä löytää. Onneksi koko yhdeksikkö on pelannut hyvää kautta.

Kokoonpano tulevaan otteluun, Bostonissa:

Loui Eriksson #21 - Nik Antropov #80 - Michael Ryder #73
Jamie McGinn #11 - Mikhail Grabovski #84 - Blake Wheeler #26
Andrew Ladd #16 - Alexander Burmistrov #8 - Bryan Little #18
Tanner Glass #15 - Jim Slater #19 - Chris Thorburn #22

Tobias Enstrom #39 - Jake Gardiner #51
Alex Goligoski #3 - Zach Bogosian #4
Mark Stuart #5 - Marco Scandella #6

Ondrej Pavelec #31
Brian Elliott #30

Ja katsomo/AHL -viisikkona nyt:

Antti Miettinen #20 - Patice Cormier #90 - Tim Stapleton #23
Grant Clitsome #14 - Alex Pietrangelo #27 (IR)
Karri Ramo #33

Sitten vähän noita statseja. Kuten voi huomata, top-9 on kova, vaikkei sieltä ketään pistepörssin voittajaehdokasta löydy.

Koodi:
[B][U]Player, POS                  GP   G   A  PTS   +/-  PIM   ATOI  SOG  HIT[/U][/B]
Antropov, Nik,  C            41  17  25   42   +24   27  22:46   89   56
Ryder, Michael,  RW          41  13  17   30   +22   10  16:04   70   25
Eriksson, Loui,  LW          30  13  15   28   +16    2  22:39   59   26
Little, Bryan,  F            36  11  13   24   +11    4  16:07   49   16
Burmistrov, Alexander,  F    34   9  13   22   +13    8  15:08   42   19
Wheeler, Blake,  RW          36   7  15   22    +8   14  21:31   55   27
Grabovski, Mikhail,  C       41  10  11   21   +12   12  17:22   52   20
McGinn, Jamie,  LW           32   9  10   19   +11    5  16:19   44   21
Ladd, Andrew,  LW            41   4  14   18    +1   21  15:17   60   40
Goligoski, Alex,  D          39   2  12   14   +26   13  20:10   28   60
Slater, Jim,  C              41   3  10   13    +4    5  10:28   33   36
Enstrom, Tobias,  D          41   4   7   11    +9   12  25:13   32   84
Bogosian, Zach,  D           41   4   5    9   +22    8  20:20   35   76
Thorburn, Chris,  RW         39   5   2    7    +2   17   6:16   29   15
Pietrangelo, Alex,  D        34   0   7    7    +8    6  24:51   29   87
Miettinen, Antti,  F         30   3   3    6    +2    0   7:38   20   16
Stuart, Mark,  D             41   1   5    6   +12   57  15:46   10   80
Gardiner, Jake,  D           18   2   3    5    +8    8  18:01   17   25
Clitsome, Grant,  D          16   1   2    3   +10    0  15:23    9   23
Cormier, Patrice,  C         22   0   2    2    +2    4   7:52   17   16
Stapleton, Tim,  F           14   0   2    2    +1    4  10:06   16    1
Glass, Tanner,  LW           13   1   0    1    -1   12   5:51   12    7
Scandella, Marco,  D         17   0   1    1    -3    9  16:51   12   21

Maalivahdit pelaavat hyvin tasan. Kolmosveska pääsee aina joskus, jos molemmat ykkösveskat pelaavat parit huonot pelit putkeen.

Koodi:
[B][U]Player, POS                  GS   W   SV  SO   MIN   GAA    SV%[/U][/B]
Elliott, Brian,  G           20  14  420   3  1216  1,87  91,70%
Pavelec, Ondrej,  G          20  11  429   2  1214  2,27  90,32%
Ramo, Karri,  G               1   0   27   0    59  3,01  90,00%

Tilanne näyttää hyvältä ja ensi kautta ajatellen erittäin hyvältä. Joukkue ei juuri muutu, tai oikeastaan mahdollisesti kaikki ensi kauden 26 pelaajaa ovat organisaation sisältä. Tilaa ensi kauden palkkakattoon on kuitenkin jopa 17,525 milj. $ vaikka tehtäviä sopimuksia on vain muutama. Ensi kauden kokoonpanosuunnitelma alla. Suluissa pelaajan nykyinen overall, kehittyvyys ja ikä.

Loui Eriksson (87, C, 26v) - Nik Antropov (85, C, 31v) - Blake Wheeler (83, C, 25)
xxxxx xxxxx - Alexander Burmistrov (82, B, 20v) - Bryan Little (83, B-, 24v)
Andrew Ladd (85, C, 26v) - xxxxx xxxxx - Michael Ryder (82, C, 31v)
xxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx - Chris Thorburn (80, C, 28v)
xxxxx xxxxx - Patrice Cormier (78, B-, 21v) - Antti Miettinen (82, C, 31v)

Tobias Enstrom (84, C, 27) - Alex Pietrangelo (83, B-, 21v)
Alex Goligoski (83, C, 26) - Zach Bogosian (83, B, 21v)
Mark Stuart (83, C, 27) - Marco Scandella (78, B-, 21v)
Jake Gardiner (79, C, 21v) - Grant Clitsome (78, C, 26v)

Ondrej Pavelec (84, B, 24v)
Brian Elliott (85, C, 26v)
Karri Ramo (78, B-, 25v)

Eli puolustus sekä maalivahtiosasto jo valmis ensi kauteen. Hyökkäykseen on tehtävä parit jatkosopparit sekä yksi entry-level -sopimuskin.

Kakkosketjun laitaan:
Mikael Granlund (77, B-, 19v) (entry level, 3v)

Kolmosketjun keskelle:
Mikhail Grabovski (83, C, 27v) (UFA, 2-3v)

Nelosketjuun laitaan:
Jamie McGinn (77, B-, 23v) (RFA, 1-2v)

Nelosketjun keskelle:
Jim Slater (79, C, 29v) (UFA, 1-2v)

"Vitosketjuun":
Adam Henrique (75, B-, 21v) tai xxxxx xxxxx (UFA, 1-2v)
esim. Daniel Carcillo, Andrew Brunette, Tomas Holmstrom, Erik Christensen, Zenon Konopka, Shawn Thornton tai Dominic Moore.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
DET, 2. kausi 2012-2013

Detroitilla siis vedellään ja tällä hetkellä ollaan toisen kauden alussa. Joukkueen saldo näyttää tällä hetkellä lukemia 4-3-1, joka oikeuttaa 4. sijalle lännessä (tosin 1-2 ottelu enemmän pelattuna kuin muilla jengeillä). Ihmeellistä kyllä, mutta omiin menee todella paljon maaleja PMK 3,88. Toisaalta hyökkäys toimii mallikkaasti ja maaleja syntyy myös melko kivasti TMK 3,63.

Kauden 2012-2013 Detroit Red Wings näyttää seuravalta:

Franzen-Datsyuk-Jagr
Hudler- Zetterberg-Cleary
Abdelkader-Filppula-Eaves
Miller-Helm-Dorsett

Kronwall-Lidstrom
White-Ericsson
Stuart-Quincey

Howard
MacDonald

Healthy Scratchs: Conner ja Kindl

Mestaruuden jälkeen golfin peluuseen siirtyivät Bertuzzi ja Holmström, hyviä swingejä molemmille.

Kuten näkee niin joukkuetta on muutettu viime vuodesta todella vähän, tosin miksi olisikaan muutettu kun kerran Stanley Cup päätyi kauden päätteeksi Detroitiin. Jagr ja Dorsett olivat ainoat hankinnat pelaavaan kokoonpanoon, molemmat 1-vuoden pahveilla.

Hyökkäys perustuu kolmeen hyvää sentteriin ja rinalla höntsäileviin laitureihin, jotka laittavat, jos laittavat, kiekkoa pussiin. Pakisto on timanttinen ja Howard viimeisenä lukkona takaa puolutuspelin laadun. Tosin tällä kaudella laatu on ollut hyvin kyseenalaista, mutta uskon että tasaisuus tulee vielä sieltä, jostain.

Ensi kaudeksi muutoksia tulee varmasti jonkun verran kun Lidas ja Jagr todennäköisesti jäävät viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Lisäksi pakistossa on muutaman kaverin soppari katkolla. Pakistoon olisi hankittava uusi johtaja ensi kaudeksi ja tuleviksi vuosiksi. Todennäköisin kanditaatti on Alex Pietrangelo jota yritetään irroittaa, vaikkakin hinta voi olla melko kova. Varajäseninä hengaavat Drew Doughty, Kris Letang ja Shea Weber, ei tosin tuossa järjestyksessä. Lisäksi Jagrin jättämä aukko tulee tukkia jollain tavalla, mutta sen ongelman aion ratkaista vasta kesän aikana.

Katsellaan lisää takarajalla tai kesällä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hohhoijaa, uutta GM:ää pukkaa ja nyt joukkueeksi valittiin Los Angeles Kings. Jos nyt vaikka pleikan voimat riittäisi hoitaa hommat loppuun asti eikä tallennukset häviäis ja sillee. :D Tasona tähtipelaaja ja General Manager Migis Mokki päästetään vauhtiin!

Harjoitusottelut simuloitiin, mutta sitä ennen tehtiin pari muutosta kokoonpanoon, lähinnä AHL:n puolelle. Sinne haettiin kahta prospectia, joista voisi olla tulevaisuudessa jotain hyötyä ylhäällä.

Trent Hunter, 3. kierroksen varaus 2012 -> Mika Zibanejad (NJD)
Andrew Campbell, 2. kierroksen varaus 2013 -> Jonas Brodin (MIN)

Kingsien tulevaisuus näyttää top-9 hyökkääjien osalta hyvältä. Kopitarin kanssa voidaan mennä vielä lähes kymmenen vuotta, kakkossentterinä kokenut Mike Richards vetää eläkkeelle asti, mutta saattaa menettää kakkossentterin tontin parin kauden jälkeen. Jarret Stollin palkka on erittäin korkea, mutta hän on ensi kesänä kauppatavaraa. Tavoitteena olisi saada draftista tai sen jälkeen ensi kesänä varattavissa oleva Alex Galchenyuk, joka pystyy varmasti ottamaan kolmoskentän roolin itselleen. Tietenkin jos Stoll suostuisi roimaan palkanalennukseen niin Alex voisi ensin yhden kauden farmissa pelata.

Dustin Brown, Brad Richardson sekä Jeff Carter ovat laitahyökkääjistä koskemattomat. Dustin Penner voisi olla hyvä kolmoskentän laituri pienemmällä palkkapyynnöllä, Simon Gagne tulee todennäköisesti olemaan ensi kesänä kauppatavaraa. Tavoitteena olisi saada yhtä laadukas hyökkääjä tai sitten koodinimellä prospecti "Yakupov", jolle voisi antaa suoran paikan NHL:n puolelta. Ensi kesän draftista vielä sen verran, että Olli Määttä sekä Teemu Henritius ovat kärkipäässä listaani, Temestä voisi saada hyvän neloskentänjyrän sekä Määttä voi raivata tiensä top-6 puolustukseen.

No, aika tutulla kokoonpanolla mennään tämä kausi, katsotaan trade deadlinella lisää. Tavoitteena on pelata 5-10 peliä päivässä ja tulla 20 pelin välein päivittelemään.

Justin Williams - Anze Kopitar - Dustin Brown
Simon Gagne - Mike Richards - Jeff Carter
Dustin Penner - Jarret Stoll - Brad Richardson
Kyle Clifford - Trevor Lewis - Kevin Westgarth

Matt Greene - Drew Doughty
Willie Mitchell - Robert Scuderi
Alec Martinez - Davis Drewiske

Jonathan Quick
Jonathan Bernier

Ensi kaudesta vielä sen verran, että uusi hyökkäävä puolustaja pitää kakkospariin saada. Scuderi on todennäköisesti kauppalistalla ja hänestä + varauksesta voisi saada jonkun tasokkaan, mieleen tulee Dallasin Goligoski esimerkiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
DET 2013-2014

...tällä hetkellä ollaan toisen kauden alussa. Joukkueen saldo näyttää tällä hetkellä lukemia 4-3-1, joka oikeuttaa 4. sijalle lännessä...

Tähän jäätiin viimeksi.

Vuotava puolustus saatiin korjattua ja hyökkäys jatkoi tehokas menoansa. Deadlinella harkitsin Lidstromin ja Jagr treidaamista jonnekkin, mutta en nähnyt sitä tarpeelliseksi vaan pidin miehet punasiivissä. Detroit voitti runkosarjan näytöstyyliin (saldo: 60-17-5!) ja lähti pleijareihin vain ja ainoastaan toinen perättäinen Stanley Cup mielessä.

Pleijarit alkoivat hiukan tukkoisesti ja Anaheim kaatui vasta 6. ottelussa. Toiselle kierrokselle vastaan asettui aina niin mukava Chicago. Blackhawks veikin kaksi ensimmäistä peliä ja kaikki hieroivat ihmettyneenä silmiään. Detroit kuitenkin kokosi itsensä ja voitto sarjan lopulta 7. ottelun 2. jatkoerässä, maalin tekijänä YV:lla, kukas muukaan kuin, Lidström. Konferenssi finaaleissa vastaan asettui Vancouverin ylpeys Canucks. Canucks oli aivan heitto pussi ja hävisi jo 5:ssä ottelussa ja lähti viettämään kesälomaa. Stanley Cup finaaleissa hurjassa vireessä olevia Red Wingsejä vastaan asettui Washington Capitals. Pääkaupungin miehet veivät 1. ja 3. ottelun, mutta Red Wings voitti 2. ja 4. ottelun. 5. ottelussa tapahtui ottelusarjan käänne, Kronwall taklasi Alex "FAT FUCK!" Ovechkinia selästä ja sai ansaitusti pelirangaistuksen. Ovechkin kuitenkin loukkaantui, eikä enää kevään aikana palannut kaukaloihin. Detroit kaivoi voitot 5. ja 6. otteluista ja saalisti näin toisen perättäisen Stanley Cupin. Kannua juhlittiin melko iisisti, koka oli kaikki odottivat milloin Lidas ilmoittaa eläkkeen ajankohdan.

Draftissa oli tarkoituksena puolustukseen uusi johtaja. Kuinka ollakkaan St. Louis tarjosi treidiä (Kronwall <---> STL 1st 2014, STL 2nd 2014) Tämäkin treidi olisi ollut ihan ok minulle, mutta halusin Pietrangelon jengin mukaan ja muokkasin tarjousta muotoon (White+ Quincey+ DET 5th 2014 <---> Pietrangelo). Noh STL:n päässä kuulemma naureskeltiin minun tyhmyydelleni, kävihän se jopa heidän omantunnon päälle.

Draftin jälkeen jatkosopimuksia tehdessäni olin todella yllättyny, että Lidström ja Jagr olivat vielä mukana kuvioissa. No molemmille tietenkin sopimusta käteen ja roskiksesta kaivelemaan herrojen nimikylttejä, jotta ne saataisiin asennettua takaisin pukuhuoneeseen. Filppula, Abdelkader, Tatar, Mursak, Cleary ja Holös saivat myös jatkosopimuksia ja paikan ylhäältä. Farmissa pelailee pääasiassa kehittyviä nuoria mm. Teuvo Teräväinen, Ville Pokka (19v., 75, B-,B,B.), Mike Murphy ja Ty Rattie. Etenkin Pokkaan ja Rattieen kohdistuu suuret odotukset. Merkittävin UFA signaus oli Tim Thomaksen (kok 86) hankinta 2. maalivahdiksi, 1.3 milj$ hintaan. Lisäksi joitakin junnuja hankittiin farmiin.

Kauteen 2013-2014 lähdettäessä Red Wings näyttää seuraavalta:

Franzen (88) - Datsyuk (94) - Jagr (86)
Hudler (83) - Zetterberg (92) - Cleary (83)
Abdelkader (80) - Filppula (83) - Eaves (81)
Tatar (78) - Helm (81) - Mursak (78)

Stuart (87) - Pietrangelo (86)
Lidström (85) - Kronwall (84)
Ericsson (83) - Holös (80)

Howard (90)
Thomas (86)

Popcorneja katsomossa nauttivat: Andersson (77, Kh) ja Smith (77,P)

Detroitin sisäisen pistepörssin TOP-5:

Datsyuk 23., 4+28=32
Jagr 23., 9+18=27
Zetterberg 23., 12+12=24
Franzen, 18., 12+8=20
Hudler 23., 9+9=18

Palataan asiaan taas ensi kauden kynnyksellä.
 

Ralph

Jäsen
Be A GM, kausi I, 2011-12 - Winnipeg Jets


No niin, nyt onkin jo runkosarja ohi. Mainitsen näin aluksi, että trade deadlinena hankin itselleni vain tulevaisuuden hyökkääjän, Kyle Beachin ja puolustajan, Stefan Elliottin. Boston kovasti tarjosi kahden seuraavan kesän ykkösvaraustaan vaihdossa Tobias Enströmiin, mutta mitään syytä ei ollut hänestä lopua. Sitä paitsi Bostonin varaukset ovat kuitenkin aika myöhäisiä ja ensi kesänä olisi vain yksi kiinnosta UFA-puolustaja, Ryan Suter, ja hänkin luultavasti jää Nashvilleen.

Loukkaantumiset vaivasivat todella paljon kauden aikana, kuten voi huomata pelaajien pelimääristä. Kuitenkin sain luotua kaksi todella kovaa, yhteen hyvin pelaavaa, kentällistä. Valitettavasti vain siinäkin tuli lopulta loukkaantumista ja puolustuksessa paljon suurempaa. Mutta runkosarjassa väänsin kovaa monen muun joukkueen kanssa, mutta huono muu divisioonani auttoi minut varmistamaan kotiedun nopeasti. Lopulta aivan kauden loppu meni erinomaisesti ja nappasin kakkossijan saldolla 48-25-9, joka toi 105 pistettä. Yhtään palkintoa ei minulle luultavasti tule, runkosarjan perusteella. Pudotuspeleissä vastaan tulee Ottawa Senators. Todella harmillinen vastustaja kaikin puolin, sillä runkosarjan neljä kohtaamista meni Ottawalle 3-1. Joka tapauksessa, pudotuspeleihin lähden tällä koostumuksella:

Andrew Ladd #16 - Nik Antropov #80 - Michael Ryder #73
Bryan Little #18 - Mikhail Grabovski #84 - Blake Wheeler #26
Tanner Glass #15 - Alexander Burmistrov #8 - Jamie McGinn #11
Antti Miettinen #20 - Jim Slater #19 - Chris Thorburn #22

Tobias Enstrom #39 - Alex Pietrangelo #27
Alex Goligoski #3 - Jake Gardiner #51
Mark Stuart #5 - Marco Scandella #6

Brian Elliott #30
Ondrej Pavelec #31

Normaalista kokoonpanosta puuttuu kaksi nimeä. Loui Eriksson (#21) huilaa vielä neljä pudotuspeliottelua, ennen kuin palaa paikalleen ykkösketjuun. Tällöin Ladd siirtyy kolmoseen Glassin paikalle, joka palaa katsomoon. Myös Zach Bogosian (#4) puuttuu puolustuksesta. Hänen paikkansa olisi Gardinerin paikalla, mutta valitettavasti hänen paluuajankohtansa on vasta tuolla heinäkuun puolella, joten hänestä ei enää tällä kaudella ole mitään hyötyä.

Sitten vielä runkosarjan statsit. Nik Antropov osoittautui lopulta erinomaiseksi ykkössentteriksi, Loui Erikssonin tutkapariksi. Alex Pietrangelon kausi oli kaikin puolin hankala, kun pisteitä ei tullut odotetusti ja useat loukkaantumiset vaivasivat. Loppurunkosarjassa maalinteko lisääntyi, mutta omissa soi normaalia enemmän, mikä selittää maalivahtien heikot statsit. Pudotuspeleihin lähden Brian Elliottilla, mutta hän vaihtuu Ondrej Paveleciin kun tappio tulee. Voittavaa maalivahtia en ikinä vaihda, häviävän aina. Alla statsit runkosarjan osalta:

Koodi:
[B][U]Player, POS                  GP   G   A  PTS   +/-  PIM   ATOI  SOG  HIT[/U][/B]
Antropov, Nik,  C            82  30  58   88   +31   37  22:45  170   99
Eriksson, Loui,  LW          69  39  31   70   +26    6  22:39  146   60
Little, Bryan,  F            77  21  38   59   +22    6  16:59  109   32
Ryder, Michael,  RW          82  25  31   56   +26   20  18:51  143   49
Wheeler, Blake,  RW          66  20  33   53   +21   34  19:15  113   41
Grabovski, Mikhail,  C       82  28  24   52   +27   24  17:34  113   44
McGinn, Jamie,  F            73  17  22   39   +16   12  15:10   95   52
Burmistrov, Alexander,  F    75  13  24   37   +12   20  14:20   87   26
Ladd, Andrew,  LW            82   7  24   31    +5   38  15:02  119   78
Enstrom, Tobias,  D          77   7  23   30   +12   23  25:30   55  154
Goligoski, Alex,  D          80   4  24   28   +42   23  22:59   66  128
Bogosian, Zach,  D           69   6  14   20   +33   34  19:53   68  137
Stuart, Mark,  D             82   2  17   19   +22  109  18:09   42  164
Miettinen, Antti,  F         61   9   9   18    +5    4   8:00   41   20
Slater, Jim,  C              82   3  15   18   +10   13   8:51   49   67
Thorburn, Chris,  RW         71  10   5   15    +6   21   5:59   49   28
Pietrangelo, Alex,  D        53   1  14   15    +9   12  24:47   67  124
Clitsome, Grant,  D          41   2   7    9   +21    2  14:47   19   55
Gardiner, Jake,  D           44   2   7    9    +8   13  18:35   34   62
Scandella, Marco,  D         47   2   6    8    +9   16  16:38   29   70
Glass, Tanner,  LW           29   4   0    4    +4   33   6:15   26   13
Cormier, Patrice,  F         29   2   2    4    +3    4   7:27   23   19
Stapleton, Tim,  F           23   1   2    3    +3    4   8:42   23    1

Koodi:
[B][U]Player, POS                  GS   W   SV  SO   MIN   GAA    SV%[/U][/B]
Elliott, Brian,  G           40  26  922   7  2444  2,14  90,56%
Pavelec, Ondrej,  G          40  21  914   3  2428  2,47  89,06%
Ramo, Karri,  G               2   1   59   0   119  2,50  91,53%

Ensi kautta olen taas vähän lisää miettinyt ja olen tullut siihen tulokseen, että Mikhail Grabovski saa lähteä. Koitan hankkia Zach Parisen oikeudet, tai viimeistään UFA:na hänet, sillä palkkatilanne on erinomainen. Lisäksi Jim Slater saa lähteä ja tilalle nelossentteri, joka pystyy myös laiturina pelaamaan. Lisäksi Adam Henrique tai toinen samanlainen kuin edellä mainittu. Myös mahdollisesti myyn Tobias Enstromin pariin ykköskierroksen varaukseen, mikäli saan halvemmalla Ryan Suterin oikeudet. Eli suunnitelma ensi kaudelle on:

Loui Eriksson - Nik Antropov - Zach Parise
Mikael Granlund - Alexander Burmistrov - Michael Ryder
Andrew Ladd - Bryan Little - Blake Wheeler
Jamie McGinn - Dominic Moore - Chris Thorburn
Henrique/Christensen - Patrice Cormier - Antti Miettinen

Enstrom/Suter - Alex Pietrangelo
Alex Goligoski - Zach Bogosian
Mark Stuart - Marco Scandella
Jake Gardiner - Grant Clitsome

Ondrej Pavelec
Brian Elliott
Karri Ramo

Sitten jo seuraavaa olen sen verran harkinnut, että yllä mainitusta lähtisi pois UFA:ksi tulevat Michael Ryder, Dominic Moore, Antti Miettinen ja Grant Clitsome. Tilalle omasta organisaatiosta Mark Scheifele, Kyle Beach, Carl Klingberg ja Stefan Elliott. Näin ollen, kesällä 2013 en hankkisi yhtään uutta NHL-pelaajaa UFA:na.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös