Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Toimitusjohtajia kotisohvilta – seurantaketju virtuaalimanagereille

  • 158 657
  • 826

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Änäri ei ole manageri peli, joten pelaan toimitusjohtajana aina Fantasy Draftilla. Tällä kertaa pyrin hankkimaan joukkueeseen kokoa ja voimaa. First Round Pick, no kukas muukaan kuin Herra Aleksanteri Suuri. Tokana joukkueeseen liittyi Chris Pronger ison kokonsa ansiosta, kolmantena jälleen pakki mutta tällä kertaa Mike Green. Muita valintoja:Jokinen, Guerin, Arnott, Salo, Gill, DiPietro (kauppaan sisältyi Roloson :) ).

Joukkue:
1. Kenttä
Ovechkin-Jokinen-Langenbrunner
Salo-Pronger
2. Kenttä
Green(:D)-Arnott-Guerin
Staios-Gill
3. Kenttä
Carcillo-Niedermayer-Bertuzzi
Babchuk-ennytmuista:D
4. Kenttä
Ruutu-Zubrus-Orr

Tarkoituksena ei ole pyrkiä realistisuuteen, joten taklaukset täysille ja vastustajan loukkaantumisherkkyys täysille. 11 peliä pelattu tuloksella 10-0-1, hauskoja tilastokummajaisia: Carcillo johtaa maalipörssiä sekä pistepörssiä, Ruutu on maalipörssin kolmas, maalivahdit eivät löydy maalivahti-tilastojen kärjestä :D.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
10 pelin jälkeen mennään saldolla 3-0-7. Tämä onkin vähän vaikeampi peli supertähtitasolla kuin edeltäjänsä. Varsinkin itsensä ulos pelaaminen puolustuspäässä on melko helppoa. Monesti tulee tilanteita, kun huomaa vastustajan tulevan yhtäkkiä 3-0 hyökkäyksellä kohti maalia, kun lähdin liian innokaasti puolustamaan.

Kessel sai vihdoin ja viimein maalitilin avatuksi. 10 pelissä tehto 1+0 jättää kyllä melko vaisun kuvan. Schenn on aivan mahtava. 4+2 tehot 10 pelissä ja helkkarin kovia taklauksia.

Hankintoja en ole tehnyt, mutta Chris Bourquen värväsin vapaista agenteista. Myyntilistalla on Kulemin, joka ei mahdu enää pelaavaan kokoonpanoon ja hankintalistalla Hartnell/Clowe, ehkä Laich ja ehkä Etem.

Tämän hetkinen kokoonpano:

Bourque-Mitchell-Kessel
Versteeg-Bozak-Nilsson
MacArthur-Grabovski-Armstrong
D.Mitchell-Hanson-Orr

Phanuef-Schenn
Beauchemin-Harrison
Aulie-Komisarek

Gustavsson
Giguere
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Jeps, ensimmäinen kausi tuli ja meni lähinnä tavoitellessa mahdollisimman korkeaa varausnumeroa. Omistajan tavoite 36 voittoa saavutettiin (38) ja siinä samalla saatiin #12 pick draftiin (joka tosin lähti #60 pickin kanssa Atlantaan vaihdossa #1 pickiin). Kausi oli siis vähän tällainen niin sanottu välikausi.

Kauden aikana kokoonpano ei hirveästi elänyt, mitä nyt junnuja ajettiin sisään ja sotaratsuja ulostettiin.

Vanek-Roy-Pominville
Galiev-Connolly-Fehr
Mayorov-Sobotka-Stafford
Grier-Gaustad-Kaleta
(Steckel, Hordichuk)

Myers-Morrisonn
Rivet-Leopold
Persson/Weber-Lilja

Miller
Bishop

Kariya, Niedermayer, Babchuk, Sekera ja pari muuta saivat väistyä trade deadlinella varausvuorojen tieltä.


Draft:

Kun omistaa first overall pickin iskee valinnan vaikeus. Adam Larsson, Sean Couturier vai Ryan Nugent-Hopkins? Tuli tosissaan varmaan kymmenen minuuttia pohdittua, mutta loppujen lopuksi päädyin kuitenkin valitsemaan Sean Couturierin. Puolustuksessa on hyvin pullat uunissa ja (pieniä) keskushyökkääjiäkin on riittämiin, joten Couturier tuntui kaikista tarpeellisimmalta tulevaisuuden kannalta, vaikka Nugent-Hopkins ja Larsson olisivatkin luultavasti olleet heti valmiita NHL-kaukaloon toisin kuin Couturier, jonka kokonaisuus oli lopulta 66. Kolmella 2. kierroksen varauksella tarttui muitakin lupaavia junnuja remmiin ja 7. kierrokseltakin muuan Joel Armia.

Free Agenzy:
Palkkakatossa oli 16,5 miljoonaa dollaria tilaa, joten joukkuetta oli varaa parantaa rutkasti. Jatkosopimukset tehtiin kaikkien paitsi Sobotkan kanssa, ja vapaista pelaajista tarttui haaviin kuin vahingossa Joe Thornton 5,7 miljoonan palkalla kolmeksi vuodeksi ja Steve Sullivan 1,665 miljoonalla. Tyler Ennis on herättänyt kiinnostusta ympäri liigaa, ja lähes jokainen joukkue on tarjonnut omaa 1. kierroksen varaustaan vaihdossa mieheen, sekä muita (kehnoja) ehdotuksia. En näe Ennisissä potentiaalia nousta ratkaisijaksi NHL-tasolla pienen koon ja kehnohkon luistelun takia, joten saa nähdä josko joku kauppa tuottaisi tulosta vielä jossain vaiheessa.

Kokoonpano kauteen lähdettäessä:

Vanek-Thornton-Pominville
Sullivan-Roy-Fehr
Galiev/Howse-Connolly-Ennis/Stafford
Grier-Gaustad-Kaleta
(Steckel, Hordichuk)

Myers-Morrisonn
Rivet-Leopold
Persson/Weber/Gragnani-Lilja

Miller
Bishop

Nyt olisi siis tarkoitus lähteä tavoittelemaan menestystä tosissaan, vaikka omistaja asettaakin edelleen tavoitteeksi 36 voittoa. Tavoitteen pitäisi siis olla lasten leikkiä nykyisellä kokoonpanolla, mutta katsotaan miten joukkueen käy.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
21 peliä takana, saldolla 7-14-0. Viimeisenä Idässä edelleen, mutta so not, nyt joukkue tuntuu hyvältä. Yhden treidin olen tehnyt sitten viime päivityksen. Kulemnin ja 1st 2015(vahingossa) menivät Edmontoniin ja Dustin Penner tuli paluupostissa takaisin. Tyytyväinen olen vaihtoon, vaikka ensin harmitti tuo vahingossa annettu 1st rounder. Vapaista ovat tulleet Nokelainen ja Begin vahvistamaan hyökkäystä. Grabovski on tipahtanut katsomon puolelle, kuten Giguerekin. Näille yritän löytää seuraa. Emerson Etem olisi mielenkiintoinen vahvistus, joten Anaheimin kanssa varmaan virittelen jotain. Pakistossa ainoa muutos on Fingerin nostaminen ylös. Harrisonin nakkasin waivereihin, josta Boston poimi hänet.

Tämän hetkinen kokoonpano:

Penner-Bozak-Kessel
Versteeg-Mitchell-Nilsson
MacArthur-Nokelainen-Armstrong
Begin-Hanson-Orr

Phaneuf-Schenn
Beauchemin-Finger
Aulie-Komisarek

Gustavsson
Reimer
 

Rapala

Jäsen
Rangersin taival tämän managerin kanssa loppui jo ensimmäiseen kauteen tallenuksen kadottua. No ei siinä. Peli oli juuri alkanut vähitellen kulkemaan ja oikeat kokoonpanot löytyneet. Uutta matoa koukkuun vaan.

Jälleen kerran uusi kausi käyntiin ja fantasydraftilla jälleen. Joukkueeksi Montreal ja meille pick numero 5. Liigan suurimmat johtotähdet menivät neljällä ensimmäisellä, joten oman joukkueen rakentaminen aloitettiin tällä kerralla maalivahdista, Ryan Miller Welcome to Canada. Seuraavana joukkueeseen jälleen kerran Pronger, sitten Stastny ja Boyle. Puolustus sitten voittakoon tällä erää niitä mestaruuksia. Kokoonpano kauden alkuun.

P.Sharp - P.Stastny - M.Hossa
E.Kane - M.Fisher - A.Kovalev
C.Clark - S.Koivu - T.Selänne
J.Ruutu - M.Reasoner - E.Nickulas

D.Boyle - C.Pronger
T.Myers - D.Kulikov
A.Lilja - B.Sopel

R.Miller
B.Johnson

Kyllä näillä kelpasi kaksi ensimmäistä matsia voittaa, kunnes koitti ottelu numero 3. Pelin alkuminuuteilla muuan Z.Chara jyrää Sharpin hyökkäyspäässä ja sairaslomaa 7 viikkoa, perkele. Kauaa ei ehtinyt matsi edetä kun J.Pavelski ajaa tilanteen jälkeen D.Boylen päälle ja sairaslomaa 8 viikkoa, perkele. Seuraavassa Pavelskin vaihdossa Pronger nappaa oikeuden omiin käsiinsä ja ajaa pavelskin pystyyn vitosen arvoisesti. Jälkitilanteessa vielä agitaattori Ruutu hyppää Pavelskin selkään ja kunnon nyrkkimyllyn jälkeen Ruudulle tappeluvoitto, niin no, menihän siinä sitten rannekin poikki.. Lopputulos ottelusta lopulta 9-1 vastustajalle ja alamäki alkoi. Nyt pelattu 10 ottelua saldolla 4-6-0 eikä hyvältä näytä. Avainpelaajia liikaa sivussa eikä peli asetu uomiinsa millään. Tekisi mieli simuloida matsit Sharpin ja Boylen paluuseen asti, mutta periaatteesta en tee sitä. Olkoon ykkösen laidassa sitten 74 kokonaisuuden Tomas Tatar.

Palaillaan kun saadaan hommaa johonkin suuntaan.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Nyt on Grabovski ja Giguere laitettu menemään. Seuraavat treidit näkivät päivänvalon:

To ANA
Mikhail Grabovski
5th round pick 2011

To TOR
Emerson Etem
2nd round pick 2011

----

To NSH
Jean-Sebastien Giguere
7th round pick 2011

To TOR
Jonathon Blum

Treidit olivat juurikin sitä mitä hain. Etem ja lupaava pakkiprospecti. Blumin hankinnan ansiosta voin alkaa kaupittelemaan pakkeja deadlinella. Beaucheminillä ja Komisarekilla kerta näyttää olevan kova treidiarvo. Etem tuo vielä yhden lisän kovaan sentteriprospectilaariin. Boychuk, Kadri ja Etem kyllä ovat tulevaisuudessa ihan kiva sentterikolmikko.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tullaan nyt uuden pelin merkeissä tarinoimaan tänne. Eli NHL11 on pelinä ja alustana PS3.

Arvonta toi joukkueeksi Phoenix Coyotesin! Näin alkuun ainakin olen joukkueeseen erittäin tyytyväinen, vaikka todelliset tähdet puuttuvatkin. Nuoria on kumminkin kasvamassa kohti huippua. Aloitin kauden siis tavalliseen tyyliin runkosarjasta ja ennen harjoituspelejä hankin vapaista pelaajista muutaman vahvistuksen AHL:ään.

Yksi "oikea" treidikin tapahtui ja se olikin todella merkittävä. Sentteriosasto ei miellyttänyt, koska mielestäni Belangerista tai Hanzalista ei ole ykkössentteriksi. Enkä sitten ketään laituriakaan siihen tontille viitsinyt pistää. Näin ollen, yksi lupaavimmista prospekteista Kyle Turris, sai lähteä kohti New York Islandersin pukukoppia seuranaan Andrew Ebbett ja Alexandre Picard. Toiseen suuntaan matkasi John Tavares, joka muutaman vuoden päästä on ehdottomasti liigan huippua.

Harjoituspelit menivät kohtalaisesti: tuloksena voitot Dallasista ja Anaheimistä sekä tappiot Los Angelesille ja San Joselle. Pisteykkönen oli Shane Doan tehoilla 2+3.

Nyt sitten vaan kautta kohti! Odotukset olivat 42 voittoa ja pääsy playoffien toiselle kierrokselle ja nämä tietenkin lähdetään täyttämään. Ketjut ensimmäiseen otteluun:

Doan - Tavares - Upshall
Whitney - Belanger - Wolski
Vrbata - Hanzal - Stempniak
Pyatt - Fiddler - Prucha

Morris - Jovanovski
Yandle - Aucoin
Ekman-Larsson - Lepistö

Bryzgalov
Labarbera
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
30 pelin jälkeen 8-20-2 saldolla mennään ja aion siksi hankkia sellaisen sentterin, joka pystyy olemaan huippusentteri jo nyt. Tämän vuoksi kysynkin teidän apua. Onko kellään mitään kokemusta millaisia minun shortlist-sentterit ovat?

Sentteri "shortlist" näyttää tältä:

Patrice Bergeron
Joe Pavelski
Travis Zajac
Derek Roy

Myyntilistalla on Francois Beauchemin nyt ainakin. Kadria en uskalla lähteä myymään. Bergeron, Pavelski ja Roy ovat melkosen hankalia saada, mutta Zajacista tarjotessani NJ ilmoitti, että voidaan hieroa kauppoja. Mutta Zajac on huono aloittamaan, mikä vähän latistaa intoa.

Onko muita suurinpiirtein samanarvoisia senttereitä, joita voisi havitella?
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Nyt on Phoenix-kaudessa saatu ensimmäinen kausi taputeltua!

Runkosarja alkoi heikosti ja 10 ottelun jälkeen kasassa oli vain 3 voittoa. Vielä joulun tiennoilla olin läntisen konferenssin yhdeksäs, mutta sitten kelkka kääntyi ja helmikuussa olikin huikea 11 ottelun voittoputki. Tämä siivitti Phoenixin koko läntisen konferenssin voittajaksi 105 pisteellä. Harmittavasti Islanders saalisti 106 pistettä ja näin ollen vei Presidents'-trophyn.

Muutama vaihtokin näki päivänvalon. Turhakkeeksi osoittautunutta Radim Vrbataa koitin kauputella liki jokaiselle joukkueelle, mutta kun haluamiani pelaajia en hänestä saanut niin vaihdoin hänet Coloradon 2.kierroksen draftivuoroon. Neloskenttään oli hakusessa myös Petr Pruchan tilalle hieman puolustusvoittoisempaa pelaajaa ja yllätyin positiivisesti kun Dallas oli kauppaamassa Adam Burishia, joten toimin nopeasti ja hankin Burishin. Samassa treidissä liikkui myös puolustajia, sillä Sami Lepistö vaihtui Mark Fistriciin. Siirtotakarajalla sain vielä kovasti tarjouksia Keith Yandlesta ja koska hänet tehot eivät huimanneet ja +/- saldo näytti -12, niin vaihdoin hänet Pittsburghin Alex Goligoskeen.

Runkosarjan parhaat pistemiehet:

Wojtek Wolski 82. 27+47=74
John Tavares 82. 29+38=67
Lee Stempniak 82. 28+38=66
Shane Doan 78. 20+42=62
Ray Whitney 82. 22+36=58
.
.
.
Ed Jovanovski 82. 4+43=47

AHL:ssä kausi oli tahmea ja San Antonio Rampage jäikin runkosarjan sijalle 26. Eniten pisteitä (66) teki Mikkel Boedker.

Playoffeissa vastaan asettui 1.kierroksella Anaheim Ducks ja heidät Phoenix murskasi voitoin 4-1. Seuraavaksi vastaan tuli St.Louis Blues, joka pudotti Coyoteslauman voitoin 4-2. Kaudesta jäi hieman karvas maku, vaikka runkosarjassa ylitinkin odotukset. Omistajan tavoitteet tuli myös täytettyä.

Playoffien tehokkaimmat:

Lee Stempniak 11. 8+4=12
Shane Doan 11. 6+5=11
Wojtek Wolski 11. 2+9=11
John Tavares 11. 2+8=10
Adrian Aucoin 11. 1+7=8

Palkinnot:
Stanley Cup: Boston Bruins
Presidents'-palkinto: Ny Islanders
Clarence S. Campbell: Nashville Predators
Prince of Wales: Boston Bruins
Art Ross: Dustin Brown
Hart: Cam Ward
James Norris: James Wisniewski
Lady Byng: Devin Setoguchi
Calder: Jordan Pearce
Conn Smythe: Tuukka Rask
Vezina: Ryan Miller
William M.Jennings: Henrik Lundqvist
Bill Masterton: Wojtek Wolski
Frank J. Selke: Josh Bailey
Ted Lindsay: Sidney Crosby
Maurice Richard: Dustin Brown
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Kesäkausi takana ja joukkueen vahvistaminen onnistui hyvin.

Aluksi jännitin, että lopettaako kukaan omista pelaajistani ja onnekseni ei lopettanut. Sen sijaan paljon hienoja pelaajia kuten Mike Modano, Mark Recchi, Nicklas Lidström, Jere Lehtinen, Alex Kovalev ja Martin St.Louis päättivät uransa.

Sitten olikin edessä drafti, joka meni aikas perseelleen. Ensimmäisellä kierroksella pasahti 58 tehoinen pakki. Sitten lähti hieman paranemaan, mutta ainoat merkittävät varaukset olivat 70 tehoinen hyökkääjä ja 71 tehoinen sveitsiläinen maalivahti.

Jatkosopimukset sain sorvattu aika helposti kaikille joille halusinkin. Lisäksi vapaista pelaajista tuli hankittua pari kovaa tekijää: Karri Rämö kakkosvahdiksi, Zach Parise maalitykiksi ja Mikael Granlund, joka suostui halpaan 2-suuntaiseen sopimukseen. Pari vaihtoa myös tuli tehtyä. Taylor Pyatt ja Kurt Sauer pakkasivat laukkunsa ja Sheldon Souray tuli tuomaan tulivoimaa ylivoimaan. Vapaista pelaajista hankittu Ponikarovsky joutui myös lähtemään yhdessä muutaman farmipelaajan kanssa ja vaihdossa Phoenixiin saapui Dustin Byfuglien.

Harjoituspeleistä tuli 3 voittoa, joista Anaheim ja Los Angeles kaatuivat peräti 7-2. Näissä tehokkaimpina toimivat Tavares ja Parise.

Toiselle kaudelleni omistaja antoi tavoitteeksi 44 voittoa ja pääsyn playoffien toiselle kierrokselle.

Ketjut ennen avausottelua:

Doan - Tavares - Parise
Wolski - Granlund - Stempniak
Whitney - Belanger - Byfuglien
Korpikoski - Fiddler - Smithson

Souray - Goligoski
Ekman-Larsson - Jovanovski
Fistric - Morris

Bryzgalov
Rämö

Päätin antaa Granlundille kunnon tilaisuuden, mutta melko nopeasti varmaan rupeaa muutoksia tulemaan jos homma ei toimi. Laitureista jonkun voi joutua uhraamaan, että saisi hyvän sentterin.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
No ei helvetti tämä superstar-taso oikeasti voi olla näin vaikea! Nyt on saldo 11-32-3. Ei paljoa juhlittavaa. Kessel alkaa näyttää heräilemisen merkkejä, mutta on 15 pistettä silti liian vähän 46 pelissä.

Yksi treidi tuli tehtyä, jolla jo katsotaan tulevaisuuteen.

To EDM
Francois Beauchemin
2nd round pick 2011(ANA)
5th round pick 2011(COL)

To TOR
Alex Plante
1st round pick 2011

Vielä Komisarek ehkä ulostetaan trade deadlinea ennen. Arnott on myös kaupan. Mies on ollut pettymys. Hankintalistalla on joku "huippuhyökkääjä" Mason Raymond ja Devin Setoguchi esimerkiksi. Myös Jason Demers on mielenkiintoinen nimi, koska mies on kaupan. Siinä olisi oiva korvaaja Komisarekille.

Kokoonapano:

Penner-Arnott-Kessel
Versteeg-Bozak-Armstrong
MacArthur-Mitchell-Nokelainen
Begin-Hanson-Orr

Phaneuf-Schenn
Gunnarsson-Finger
Aulie-Komisarek

Gustavsson
Emery
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Noniin, nyt oli pakko itsekin tulla tänne kirjoittelemaan. On katseltu muiden kirjoittelua jo niin kauan että tekee mieli pelata!

Aloitan Be a GM:n Nashville Predatorsilla, jota on tarkoitus manageroida vain nämä 3 ensimmäistä kautta, tavoitteena päästä play-offeihin viim. viimeisellä sopimuskaudella.

Varaustilaisuudesta lähdin liikkeelle, jossa tapahtui seuraavaa:

1. kierros: Raphael Pouliot, KH
2. kierros: -
3. kierros: Marc Anthony Zanetti, OL
4. kierros: -
5. kierros: Jimmy Niedermayer, P
6. kierros: Steve Lebel, VL
7. kierros: Eliezer Sherbatov, VL - Jere Ringbom, MV

Ei mitään ihmeellistä tullut varattua, eikä vaihtoehdotuksia tullut eikä mennyt.

Sopimuksia tuli uusittua muutama kappale:

Patrik Hornqvist, 2,4milj/2v.
Cody Franson, 3,550milj./6v.
Ryan Parent, 1milj./3v.

Vapaiden pelaajien markkinoilla olikin sitten mielenkiintoista seilata ja muutama kaveri tarttui matkaan:

Ray Emery, 2,2milj./1v.
Ryan Johnson, 0,785milj./1v.

Vapaiden pelaajien markkina-aikana tuli myös muutama tärkeä treidi tehtyä:

NSH: Sergei Kostitsyn, R. Suter, Matt Halischuk <-> NJ: Andrew Greene, Zach Parise - Joku oli puolustuksesta uhrattava että saadaan "se" helvetin kova maalintekijä ja se joku oli tällä kertaa R. Suter.

NSH: Kevin Klein, Nick Spaling <-> TOR: Francois Beauchemin - Oli pakko kääntyä "omien" puoleen, kun muualta ei saanut hyvää puolustajaa romukoppaan muuten joutaineilla pelaajilla.

Näillä siirroilla palkkakatossa on tilaa vielä 7,145milj. joka jättää mahdollisuuden koviinkin "hätäratkaisuihin", jos niihin tarvetta tulee. Tosin tämän kauden jälkeen mm. Weber ja Parise haluaa uuden sopimuksen, joten tiukkaa tulee vielä tekemään.

Näillä lähdetään sitten kauteen 2010-2011:

Parise - Wilson - Hornqvist
Sullivan - Legwand - Erat
Ward - Lombardi - Dumont
Belak - Smithson - Tootoo

Weber - Beauchemin
Franson - Bouillon
Parent - Greene

Rinne
Emery
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Ensimmäinen kausi takana ja runkosarjan tilastot olivat odotuksiin nähden kehnot, joukkuetta rakentaessa tajusin että play-off paikka on ensimmäisellä kaudella ehdoton, toisin kävi: 40-38-4 ja sillä "saavutettiin" konferenssin sija 10. Play-off paikka jäi 1 pisteen päähän ja omistaja ei luonnollisesti ollut tyytyväinen, parempi onni ensi kaudella.

Kesken kauden tuli tehtyä vaikka minkälaisia liikkeitä joukkueen pelin piristämiseksi, tässä listaa kyseisistä:

Suojaamattomista poimittuja:

Bryan Allen, P
Johan Hedberg, MV
Willie Mitchell, P
Karlis Skrastins, P

Suojaamattomiin heitetyt:

Ray Emery, MV
Andrew Greene, P

Vaihtorajalla Vancouver tarjosi jotain aivan käsittämättömän paskaa pakettia Rinteestä ja 2. kierroksen varauksesta, ajattelin vittuillakseni heittää vastatarjoukseksi kyseiset palaset Luongosta ja kappas, Vancouver hyväksyi! Rinne oli muutenkin vaihtolistalla itselläni, joten ei haittannut ollenkaan.

Joukkueen sisäinen pistepörssi:

1. Zach Parise 37+34=71
2. Shea Weber 4+59=63
3. Patric Hornqvist 26+37=63
4. Colin Wilson 24+38=62
5. David Legwand 13+39=52

Hornqvistilta sekä Pariselta tullaan odottamaan enemmän tulevalla kaudella, sekä Weberiltä maaleja enemmän.

Steve Sullivan lopetti uransa.

Stanley Cupin voitti Buffalo Sabres. Pian Buffalon juhlien jälkeen päästiin taas draftiin:

1. kierros: Jamie Bishop, P
2. kierros: Tomas Jurco, OL
3. kierros: Tyler Maxwell, KH
4. kierros: Shayne Campbell, MV
5. kierros: Nick Cousins, KH
6. kierros: Adam Almquist, P
7. kierros: Viktor Berglind, P

Kaikenkaikkiaan hyvä drafti ja tuli draftattua tarpeisiin nähden kaikkea.

Off-season olikin mielenkiintoinen, pelaajavaihtojen ja loppuvien sopimusten vuoksi, tässä uusitut sopimukset:

Zach Parise 5,5milj./6v.
Shea Weber 4,650milj./6v.
Joel Ward 1,7milj./2v.
Wade Belak 0,5milj./1v.
Jerred Smithson 0,650milj./1v.

Vapaista pelaajista hankittuja:

Ethan Moreau 0,710milj./1v.
Mathieu Garon 0,960milj./2v.
Andy Sutton 0,530milj./1v.
Vernon Fiddler 0,780milj./2v.
Robert Rosen 2-suuntainen

Vaihtokauppoja tuli myös hierottua:

NSH: Chet Pickard, 2. kierroksen varaus 2012 <-> DAL: Brenden Morrow - Tekee kipeää menettää Pickard, mutta vapaista pelaajista ei tullut yhtään vasentalaitaa vapaaksi, jota olisi voinut edes harkita ja vaihtokaupoista ei muuten tullut mitään, joten pakon edessä tehtiin tämä treidi.

NSH: Jean-Pierre Dumont <-> NYR: 2. kierroksen varaus - Salary dump

NSH: Francis Bouillon <-> SJ: 2. kierroksen varaus - Salary dump

Tässä siis kesän tapahtumia, joihin managerina olen tyytyväinen, kaikki tarvittava saatiin ja nyt on hyvä lähteä hakemaan sitä play-off paikkaa, joka on tavoitteena itsellä, pomolla taasen pudotuspelien välieräpaikka... Palkkakattoonkin on vielä 5,470milj. joten mitään hätää ei ole sen suhteen, vaikka toisin luulin.

Näillä lähdetään kauteen 2011-2012:

Parise - Wilson - Erat
Morrow - Legwand - Hornqvist
Moreau - Lombardi - Ward
Belak - Smithson - Tootoo

Weber - Beauchemin
Franson - Mitchell
Parent - Allen

Luongo
Garon
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Toisen kauden runkosarja on saatu päätökseen ja statsit olivat hyvät 45-32-5 (95p.), joilla saatiin konferenssin 7. sija.

Kauden aikana tuli muutamia vaihtoja, joissa vaihtui mm. Martin Erat suurimpana pois, josta sain 1. kierroksen varauksen, sekä Jonathon Blum meni 1. kierroksen varaukseen. Suurimpana siirtona hommasin Kovalchukin vapaista pelaajista Eratin ulostamisen jälkeen, tämä sen takia kun statsit olivat suurinpiirtein 10-15-2 ja peli ei kulkenut... tämän jälkeen meni n. 15 peliä ja homma lähti kulkemaan kun muokkasin ketjut kunnolla, heti kärkeen mm. 9 voiton putki ja play-off haaveet alkoivat kukoistaa.

Loppukauden ketjut menivät muuten samalla tavalla siis kuin alkukaudesta, mutta Kovalchuk oli ykkösessä oikealla laidalla, Legwand sentterinä ja Wilson kakkosen sentterinä.

Sisäinen pistepörssi:

1. Zach Parise 82. 30+51=81
2. Ilya Kovalchuk 67. (!!) 30+47=77
3. Cody Franson 15+47=62
4. Colin Wilson 23+36=59
5. Shea Weber 9+50=59

Pariselta odotan edelleen sitä +40 maalia, kuten Kovalchukiltakin odotan sitä tulevalta kaudelta. Puolustuksesta tulee todella kovaa tukea, kun Franson ja Weber tekevät kovia pisteitä. Weber teki sitten työtä käskettyä ja lisäsi maalimääräänsä!

Ensimmäisellä kierroksella tuli vastaan Columbus Blue Jackets.

CBJ-NSH 3-2
CBJ-NSH 1-5
NSH-CBJ 5-3
NSH-CBJ 2-1
CBJ-NSH 3-5

Voitoin 4-1 jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta.

Toisella kierroksella tuli vastaan San Jose Sharks.

SJ-NSH 1-2
SJ-NSH 3-2
NSH-SJ 5-3
NSH-SJ 2-4
SJ-NSH 1-2
NSH-SJ 2-4
SJ-NSH 3-2

Tiputtiin sitten 4-3 voitoin, hieman harmittaa kun saatiin runkosarjan loppuun hyvä lento päälle vielä, mutta ei voi mitään.

Stanley Cupin voitti Atlanta Trashers.

Off-season on tulee olemaan todella tärkeä, sillä niin Wilson kuin Kovalchuk haluavat uudet sopimukset, jompikumpi luultavasti lähtee.

Drafti:

1. kierros: Jake Kuzmyk, P - Per Näslund, P - Tiny Lessard, VL
2. kierros: Joel Armia, KH - Stuart Percy, P
3. kierros: John Padulo, OL
4. kierros: Kyle Mink, MV
5. kierros: Kyle Flemington, P
6. kierros: Denis Kindl, KH
7. kierros: -

Aika tyhjänpäivänen draft, kolmesta ensimmäisen kierroksen vuorosta huolimatta.

Sopimuskaudella uusittiin seuraavien pelaajien sopimukset:

Ilya Kovalchuk 5,4milj./8v.
Colin Wilson 3,6milj./3v.
Francois Beauchemin 3,350milj./2v.
Patric Hornqvist 2,7milj./2v.
Bryan Allen 1,580milj./3v.
Ethan Moreau 0,550milj./1v.
Wade Belak 0,5milj./1v.
Jerred Smithson 0,590milj./3v.

Vapaista hankittuja:

Shane Doan 1,840milj./1v.

Vaihtoja tuli tehtyä vapaiden pelaajien päivillä:

NSH: Ryan Ellis <-> SJ: Joe Thornton - Tämä oli helvetin kova päätös, mutta David Legwand ei voi olla ykkössentteri joukkueessa joka haluaa Stanley Cupin... kaikki muut yritettiin, mutta ei onnistunut, joten tämä oli ainoa vaihtoehto.

NSH: Roman Josi, Gabriel Bourque <-> ATL: 1. kierroksen varaus & NSH: David Legwand <-> TB: 1. kierroksen varaus - Nämä sen takia että ensi draftiin hommataan se 1. overall pick hinnalla millä hyvänsä, sillä Ellis pitää saada "takaisin", vaikka eri nimen alla.

Nyt on omasta mielestäni sellainen jengi, jolla PITÄÄ viedä Stanley Cup. Kaudella 2012-2013 siis tavoitteena Stanley Cup ja tällaisilla ketjukokoonpanoilla Nashville lähtee sitä hakemaan:

Parise - Thornton - Kovalchuk (!!!)
Morrow - Wilson - Hornqvist
Doan - Lombardi - Ward
Moreau - Fiddler - Belak

Weber - Beauchemin
Franson - Mithcell
Parent - Allen

Luongo
Garon
 

Ralph

Jäsen
Coloradolla pelailen nyt kautta 2011-2012. Viimekaudella voitin Stanley Cupin ja liigan paras pelaaja oli laiturin paikalle siirtynyt Matt Duchene, joka voitti pistepörssin (n. 110 pistettä) ja herrasmiespelaajapalkinnonkin. Uusi kausi on nyt siis käynnissä, 30 peliä takana. Duchenella näissä peleissä jo 47 pistettä. Sellaisia vittumaisia muutaman pelin loukkaantumisia on tullut liikaa.

23 miehen ryhmä näyttää tältä. Itse hoidan vaihtamisen joten ketjujen laaduilla ei ole väliä:

Zach Parise - Ryan O'Reilly - Matt Duchene "A"
Peter Mueller - Paul Stastny "C" - Chris Stewart
TJ Galiardi - Petri Kontiola - David Jones
Daniel Winnik - Kevin Porter - Cody McLeod

John-Michael Liles "A" - Matt Gilroy
Mikko Mäenpää - Ryan Wilson
Kyle Quincey - Kyle Cumiskey

Craig Anderson
Calvin Pickard

(viltissä Ryan Stoa ja Alex Bourret, Mike Lundin loukkaantuneena, ottaa ehjänä Mäenpään paikan)

Pistepörssin muita tarkkoja pisteitä en muista mutta top-5 -sijat muistan kyllä:

1. Matt Duchene
2. Zach Parise
3. Ryan O'Reilly
4. Peter Mueller
5. Petri Kontiola ( :) )

Kesän aikana hankin ainoastaan Zach Parisen vapaista, muut olivat valmiiksi ryhmässäni. Ensikaudeksi ajattelin, jos saisin napattua Mike Greenin. Hyökkäyksen ja maalivahdit pidän samana täysin, puolustukseen hankin siis Greenin enkä ehkä tarjoa Quinceylle sopimusta. Tältä toivon pakiston näyttävän ensikaudella:

J-M.Liles - M.Green
R.Wilson - M.Gilroy
M.Lundin - K.Cumiskey
(M.Mäenpää)

Mestaruus nytkin tavoite, johdan sarjataulukkoa :)
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
No niin, nyt on opittu pelamaan tätäkin peliä. 5 voiton voittoputkessa tällä hetkellä mennään ja pelaajatkin tuntuvat paremmilta. Kessel varsinkin. Kauheat tehot viimeisessä 5 pelissä. On tainnut tehdä lähemmäs 15 pistettä. Saldo tällä hetkellä 17-35-4, eli tukevasti ollaan edelleen viimeisiä ja varmaankin sinne jäädään. Onneksi Oilersikin kyntää, niin tulee todennäköisesti top-10 vuoro varaustilaisuuteen. Trade Deadline on kohta ja Mike Komisarek oikeastaan ainoana nimenä myynnissä. Arnottin kanssa haluan katsoa jatkon kesällä, mutta en sulje pois myyntiä, jos hinta osuu kohdalle. Tällä hetkellä Loui Eriksson kiinnostaisi, mutta ei taida miestä saada. Niinpä olen kääntänyt katseeni muualle. Stephen Weiss ja Brooks Laich ovat potenttiaalisia nimiä. Molemmat on seurojensa trading blockeissa. Myös Artem Anisimov+ehkä picki kuulostaa ihan mielenkiintoiselta Komisarekista. Lisäksi olen alkanut miettiä mahdollista vaihtoa San Josen kanssa. Logan Couture ja Jason Demers olisi ehkä tulossa Torontoon. Ihan mukavan kuuloinen paketti sekin. Komisarek+joku muu toiseen suuntaan siinä kaupassa.

Yhden treidin olen tehnyt sitten viime päivityksen.

To CHI
John Mitchell
5th 2012

To TOR
Niklas Hjalmarsson

Hjalmarsson pelaa farmissa, mutta lähti niin halvalla, että tartuin täkyyn. Onneksi Auliella on vielä vuosi kakssuuntaista sopparia jäljellä, jos Hjalmarssonin kanssa pitää tehdä yksisuuntainen jatkosopimus.

Tämänhetkinen kokoonpano:

Penner-Arnott-Kessel
Versteeg-Bozak-Armstrong
MacArthur-Nokelainen-D.Mitchell
Begin-Hanson-Orr

Phanuef-Schenn
Gunnarsson-Finger
Aulie-Komisarek

Gustavsson/Emery
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Noniin, laitetaas tähänkin. Eli pelinä NHL11 ja alustana Xbox360. Ja joukkueena toimii Dallas Stars. Ja kauden alkuun tosiaan vedettiin Fantasy Draft. Joukkue on tällainen:

M.St. Louis - M.Savard - B.Rolston
S.Weber - Z.Chara

T.Selänne - S.Koivu - C.Stillman
M.Zidlicky - H.Gill

A.Miettinen - J.Madden - N.Hagman
D.Quint - J.Strudwick

J.Quick
B.Johnson

Ja pelaamalla ofc paukutan menemään, simuloinut en ole yhtään matsia.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
NHL 11, kolmas kausi alkoi, Edmonton joukkueena. Kentät ovat seuraavat:

Ovechkin-Stamkos-Malkin
Hall-Gagner-Bufygelin
Pääjärvi-Brule-Eberle
NugentHopkins-Drury-Stortini

Puolustajat:

Keith-Doughty
Volchenkov-A.Larsson
Peckham-Chorney

Maalissa:

Halak
Brodeur

Ensimmäisenä kautena en päässyt edes pleijareihin, kun joukkue oli aika pitkälti alkuperäinen, pl. muutamien turhien vanhojen pelaajien ulostus. Merkittävin hankinta oli Volchenkov jonka NJ oli pistänyt trading blockiin. Toisella kaudella sitten kävi ovet ja hankin Oven&Malkinin sekä Doughtyn, Halakin ja Keithin.

2011 draftissa varasin numerolla 5 Adam Larssonin ja numerolla 7 sitten vielä Nugent-Hopkinssin. Muuten draftin merkittävintä antia olivat Landeskog(vielä tämä tuleva kausi junnuissa, kun vasta nyt kesällä tein sopparin) ja St.Croix(sama tilanne). Larssonin otin heti ja veti farmissa heti 30pistettä kakkosparissa. Nousi ovr 75:n ja kun myin Smidin sekä aiemmin kaupassa ,jossa sain Keithin, Sourayn niin Larsson pääsi heti toisella P-Amerikan kaudellaan kakkospariin. Joukkueessa kävi myös Datsjuk, joka oli myös trading blockissa, sekä Zetterberg joka oli myös trading blockissa. Näiden ja muutaman muun vuoron ja/tai pelaajan avulla tulivat sitten nuo Ove&Malkin.

Toisella kaudella voitinkin mestaruuden ja kauden lopussa oli pakko vähän sitten myydä pelaajia jotta sain vähän edes varasvuoroja draftiin(useampia oli mennyt Ove&Malkin kaupoissa). Niinpä sitten myin Hemskyn, Pennerin ja Coglianon sekä 2014 kakkosvuoroni, joista sain sitten Stamkosin ja 3.kiekan vuoron.

2012 draftissa tein Ottawan kanssa kaupan jossa annoin Dubnykin(seuraavan kauden jälkeen olisi ollut UFA) ja oman ykköskiekkani vuoron(numero 30) ja sain Ottawan ykköspickin. Sillä sitten hankin Cody Cecin. Myös Lidströmin "poika" Jonathan Lidström tuli varattua ja tämän lisäksi sain vielä Tomas Jurcon.

Joukkueen suomalaista edustusta edustaa Armia, Donskoi, Rajala, Iilahti ja Pääjärvi;) Näistä siis viimeinen pelaa NHL.ää ja 3 ensimmäistä ovat nyt AHL:ssä.

Brodeur tuli vielä lopuksi UFA:na joukkueeseen ja tahtoi palkkaakin vain ~600k. Tosin ovr:kin tippunut vain 81:n. Silti ihan riittävä backup. Ainoa ongelma onkin rahaan liittyen cappi. Joukkue on 500k alle capin(62m+ miljoonaa), mutta tulevan kauden jälkeen raukeaa mm. Hallin ja Pääjärven sopimukset. Toivottavasti tyytyvät vähään, kuten Doughty joka tahtoi vain vaivaiset 6m...

edit:Toistaiseksi hauskin asia pelin ääressä oli Anaheimia vastaan pelatun playoff-sarjan aikana kun joukkueen parasta pistemiestä esiteltiin. Sehän oli Toni Lydman! 0+14 10 ottelussa oli melkoisen kova saldo.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ah, ihanuutta.. Nyt on viimeinkin patch tullut! Vihdoin voi siis aloittaa uuden Be a GM -uran ja meikäläisellä se alkoi salaa sympatulla Montreal Canadiensilla. Tasona on all-star ja oman mieleni mukaan säädetyt sliderit. Näin se on omalle tasolleni sopivaa ja välillä tulee myös turpaan, joskus jopa rumin lukemin. Päinvastoin, myös rumin lukemin voittaminen on mahdollista. Pääosin ottelut ovat kuitenkin tiukkoja ja laukaustilastotkin päättyvät yleensä tasan. Ennen GM:än aloitusta muokkasin lähes joka joukkueen joitain pelaajia. Paransin esim. monia prospecteja kuten vaikkapa Teemu Pulkkista, Jacob Josefsonia, Dylan McIlrathia, Jarred Tinordia, Sami Vatasta ja miljoonaa muuta. Tuli myös luotua monia pelaajia kuten Johan Harju, Brendan Smith, Linus Omark, Ilari Filppula, Teemu Hartikainen ja Blake Geoffrion. Myös tiettyjen pelaajien kokonaisuudet muuttuivat. Esim. Derek Boogaard ja Cam Janssen 81 --> 78 ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä, että muuten ainakin Boogaard painaa Rangersin ykköskentässä ja tekee ~40 tehopistettä kauden aikana.. Realistista? No ei. Kokonaisuuksia laskin yksinkertaisesti huonontamalla paineensietokykyä. Robyn Regehriä mietin, että jos muuttaisin two-way pakiksi, mutta kokonaisuus putosi 88:sta 79:ään. Näin ollen tyydyin vain tiputtamaan Regehrin kokonaisuutta parilla. Pari nimeä vielä jos kaivetaan esiin niin Shea Weberin ja Anton Babchukin lämäreitä paransin. Weberiä tosin vain parilla, mutta Babchukin 80 voima muuttui 90:een.

Itse joukkueeseen. Dynastyn aloitin tietysti runkosarjasta sillä eihän kesällä 2010 voida kahta draftia pitää? Ennen preseasonia yritin heti tehdä pari kauppaa ja onnistuinkin niissä mitä halusin

MTL: Scott Gomez, Jaroslav Spacek, 2012 2. kierroksen varaus (MTL) <-> FLA: Michael Frolik, Mike Weaver (yksi suosikkipelaajistani Montrealiin ja eroon kankeasta Spacekista ja kalliista kakkossentteristä. Lisäksi kaupassa tuli yksi syvyyspakki)

MTL: Ryan O'Byrne <-> WSH: 2011 4. kierroksen varaus (WSH) (olisi varmaan saanut kakkoskiepin varauksen nyhdettyä, mutta halusin tehdä hiukan realistisemman treidin.)

MTL: Roman Hamrlik, Carey Price <-> MIN: Colton Gillies (74-overall PWF, potentiaali B, B, B.. muokkasin), Josh Harding (Eroon suuren vaihtoarvon omaavasta Pricestä ja suuren palkan omaavasta Hamrlikista ja joukkueeseen tulevaisuuden ykkös-/kakkossena ja kelvollinen kassari)

MTL: Ryan Russell <-> ANA: Saku Koivu (apinaa koijataan jne.. No oletetaan vaikka, että kapteeni pyysi siirtoa ja halusi palata kotiin :))

Preseasonilla Josh Gorges loukkaantui heti alkujaan ja UFA-markkinoita tutkiessa huomasin että ei perhana siellähän on Chris Che... (jonka onneksi muistin siirtää Itävallan maajoukkueeseen ennen dynastyn alkua.) Marc-Andre Bergeron! MAB siis teki sittenkin jatkon Canadiensiin ja saatiin hyvä viivapelote ylivoimalle ja myöskin hyvä pelote omalle maalivahdille puolustuspäässä. AHL-puolustus kaipasi myös apuja ja sinne palkattiin vähän kokemusta Ville Mäntymaan ja Daniel Grillforsin sopimusten muodossa. Meikäläisen Montreal Canadiens kaudella 2010-2011 8 ottelun jälkeen näyttää siis seuraavalta:

Mike Cammalleri (8GP 3+4=7) - Tomas Plekanec (8GP 4+3=7) - Michael Frolik (8GP 4+4=8)
Andrei Kostitsyn (8GP 0+4=4) - Saku Koivu "C" (8GP 2+3=5) - Brian Gionta (8GP 1+2=3)
Travis Moen (8GP 2+1=3 +6) - Jeff Halpern (8GP 4+2=6 +7) - Tommy Pyatt (8GP 1+2=3)
Benoit Pouliot (7GP 2+2=4) - Maxim Lapierre (7GP 0+1=1) - Mathieu Darche (7GP 1+0=1)
+Dustin Boyd (3GP 0+1=1)

Andrei Markov "A" (8GP 0+5=5) - P.K. Subban (8GP 2+0=2)
Hal Gill "A" (8GP 0+2=2) - Josh Gorges (5GP 0+1=1)
Marc-Andre Bergeron (8GP 5+3=8) - Mike Weaver (8GP 0+2=2)
+Alexandre R. Picard (3GP 0+0=0)

Josh Harding (5GP 3,35 GAA, 88,9 SV%)
Alexander Auld (4GP 2,33 GAA, 90,4 SV%)

Joukkueen saldo on tällä hetkellä 5-2-1, joka riittää Itäisen viidenteen sijaan. Koko NHL:ää johtaa Ottawa ja pistepörssiä johtaa Jason Blake (:D)

Kommentteja hyökkäyksestä:

Ykköskenttä on pelannut pisteiden valossa hyvin, ja näin kyllä asianlaita muutenkin on. Tsekkiläisten Frolikin ja Plekanecin yhteispeli sujuu luonnostaan hyvin ja pienikokoinen Cammalleri sopii näiden kaveruksien kanssa kuin nenä päähän. +/- tilasto nollan tuntumassa (Frolik +1, Cammalleri 0, Plekanec -1)

Kakkoskenttä aloitti terävästi, mutta nyt on meno hyytynyt. Kaikkein heikoin on ollut kääpiömies Gionta. 1+2 tehopinnat kahdeksassa ottelussa ei ole hyvä suoritus ja kaiken kukkuraksi mies on peleissä aina katollaan. Kostitsynin ja Sakun peli on ollut kohtuullista, mutta Gionta on hilannut ketjun kokonaispeliä alaspäin. Pian pitänee pistää Gionta poppariosastolle ja nostaa Pouliot tai Pyatt kakkoskenttään.

Kolmoskentästä on ollut huomattavasti iloa. Jeff Halpern napsii aloituksia kovalla prosentilla (64,1%) ja laiturit Pyatt ja Moen pelaavat simppeliä ja vauhdikasta kiekkoa. Tottakai myös koko kolmikko saa AV-vastuuta ja senkin he ovat hoitaneet mallikkaasti. Erityisesti Moenin ja Halpernin +/- tilastokin aiheuttaa hymyä kasvoille. Toki myös Pyatt on plussilla.

Neloskentässä on ollut hiukan kiertoa. Ihan ok pörräämistä heiltä ja Pouliot on saamallaan YV-ajalla onnistunut hiukan pistetiliäkin kartuttamaan. Lapierrellä on jo yksi ulosajo tilillään. Darchen ainoa maali oli vähän lahja Devilsiä vastaan kun Brodeurille ja Volchenkoville tuli yhteinen aivopieru ja Brodeur heitti kiekon räpylästään suoraan Volchenkovin jalan kautta maaliin. Pääasia on kuitenkin se maali, ei tapa miten se tuli. Dustin Boyd on ollut aika HMV, mutta 13. hyökin roolissa menee ihan siinä missä muutkin.

Puolustuksessa Subban on tehnyt 2 ja MAB peräti 4 YV-maalia. Ei ole kyllä Bergeronin hankinta jäänyt harmittamaan, miehen puolustuspelikin on selkeästi parantunut kesän aikana. Tasakentällisin ei tietysti vastuuta niin paljoa tule, mutta vieressä pelaava shutdown-pakki Weaver (uran tilastot 347 ottelua, 4 maalia) pystyy hyvin paikkaamaan MAB:n hasardit (Weaver +6, MAB +5). Picard ei ole Gorgesin paluun jälkeen pelannut koska nykyinen pakkikuusikko toimii varsin mainiosti. Eiköhän hänenkin mahdollisuutensa kuitenkin tule. Gill ja Gorges hoitavat hommansa mainiosti. Tämän parin ollessa kentällä ei maalille ole kiva tulla ja välillä ukkoa lentelee muutenkin jos Hal tai Josh päättää mennä laidoille rymistelemään. Kullanarvoinen pari. Tuo muuten pehmeään Canadiensin joukkueeseen mukavasti ilkeyttä. Markov on ollut perusvarma ja tehnyt mitä odotetaan. Voi olla tyytyväinen.

Maalivahtiosasto on se murheenkryyni. Harding on ollut varsin heikko. Auld on pelannut ihan hyvin, mutta jos tällä joukkueella meinataan päätyyn asti mennä, ei ykkösmolarin nimi yksinkertaisesti voi olla Alexander Auld. Voipi olla, että trade deadlinella Harding on kauppatavaraa.

AHL:ssä on mennyt aika heikosti. Max Pacioretty ja Lars Eller ovat tehneet ihan OK jälkeä, kuten olisi syytäkin. Paciorettyn ELC loppuu tähän kauteen. Yannick Weber (OFD, 74 B, B, B) on ollut huono. 7 ottelussa kiikaritehot. Weberinkin ELC loppuu tähän kauteen joten nyt pitäisi kyllä alkaa antamaan näyttöjä. Colton Gilliesinkin soppari loppuu, hän on tehnyt 7 ottelussa tehot 1+3, joten hiukan lisää toivottaisiin häneltäkin. Suurin yllättäjä on ollut kuitenkin JT Wyman (70 overall C, B-, C) joka on tehnyt tehot 2+4 ja johtaa joukkueen pistepörssiä. Ja vieläpä neloskentästä käsin.

Lisäksi junnuissa pelaa kolme maininnan arvoista kaveria. Louis Leblanc, Jarred Tinordi sekä Morgan Ellis. Tästä kolmikosta lisää myöhemmin.

Kaikki typot ja sekava kirjoitus menee kellonajan piikkiin. Vaikka ei sinänsä, ainahan mä kirjotan sekavasti.

Lukeekohan näitä kukaan muu läpi? Mä kyllä luen kaikki, mutta lukeeko kukaan muu? Hauska näitä on kirjoitella, en mä sillä..
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Alusta: PS3
Peli: NHL11
Pelimuoto: Be a GM

Dynastyn rakentaminen aloitetaan Burkena Burken paikalla kriittisen kanukkiyleisön edessä. Päätin aloittaa suoraan runkosarjasta ja hiljalleen muokata joukkuetta haluamaani suuntaan. Yhden treidin kuitenkin tein heti aluksi. Helpotin Bostonin runsaudenpulaa sentteriosastolla hankkimalla Savardin sinivalkoisiin. Kylkiäisenä tuli Johnny Boychuk ja vaihdossa annoin Kaberlen, Lashoffin ja Sjostromin. Melko tasapuolinen kauppa ja olenkin tähän tyytyväinen sillä Torontolla oli kovasta sentteristä iso puute. Vapaista puolestaan värväsin luottopelaajani E.Artyukhinin joka tarttui kolmevuotiseen noin 0.6M soppariin.

Kauden alun neljä pre-season matsia simuloin ja tuloksena oli tylyt 4 tappiota neljästä ottelusta. Vedin jo siitä johtopäätökseni ja päätin ottaa vaikka väkisin voiton avausottelusta Montrealin kustannuksella, sillä hyvällä startilla on merkityksensä joukkueen kauteen.

Toronto - Montreal
- Kauden avausotteluun Air Canada Centeriin oli tuppautunut täysi tupa kiekkofanaatikoita. Tulin ryminällä ottelun alkuun ja Montreal joutui kahdesti alivoimalle. En kuitenkaan pystynyt tilaisuuksiani hyödyntämään, vaikka laukaukset vein ensimmäisessä erässä 8-2. Toisessa erässä sain lahjamaalin, kun Price sylki etanaakin hitaamman maalilleheiton patjallaan Kuleminin lapaan, 1-0. Erän lopulla sahasin vielä yhden yv-maalin, jonka viimeisteli Kessel Savardin syötöstä. Siihen se Habsien selkäranka taisikin katketa, vaikka näennäistä kiriä yrittivätkin, sillä kolmannessa erässä tein vielä kaksi maalia. Yhden viivalta kapteenillani ja yhden läpiajosta. Tulos 4-0 - hyvä olla.

Toronto - Ottawa
- Tästä kamppailusta muodostui klassikko, elämää suurempi peli, jos näin voi sanoa! Tulin hieman huonosti otteluun ja Sens karkasi 1-0 johtoon ylivoimamaalilla. Siitä sisuuntuneena aloitin hurjan pommituksen kohti Leclairea joka venyi mitä uskomattomampiin torjuntuihin. Oli läpiajovenytystä ja räpylätorjuntaa tolpan juuresta. Millään ei tuntunut uppoavan sisään. Vyörytin hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti vastustajan maalia ja lauoin useasti toivoen jonkinlaista pomppua. Kolmannen erän puoliväliin tultaessa uskoni alkoi jo hiipua. Leclaire tuntui nauttivan pelistä ja naureskelevan minulle maskinsa suojista. Peliä oli jäljellä 8 minuuttia, kun mahdollisuuteni koitti. Sens-puolustaja huitoi itsensä boxiin 2+2 minuuttisellaan. Koitin rauhallisesti rakentaa kuviota turhaa höntyilemättä, mutta varsinaista 1000-taalan paikkaa en pystynyt luomaan, kunnes aivan jäähyn viimeisillä sekunneilla Phaneuf täräyttää viivasta Leclairen patjan kautta tolppaan. Kiekko jää pyörimään maalinedustalle, josta yv-kentälliseni jokerikortti Colby Armstrong sutii kiekon viimein Leclairen jalkojenvälistä maaliin! Tässä vaiheessa hihkaisin kuin pikkutyttö ponitalleilla. Olin helpottunut ja juuri todistanut itselleni Leclairenkin olevan inhimillinen maalivahti siinä missä Toskalan Veskukin. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä loppuakohden kunnes Ottawalle koitti viimeisellä minuutilla momentumi. Kiekko ei meinannut lähteä millään vastustajan lavasta, taikka puolustusalueeltani. Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Gonchar ampuu viivasta ja Sens-hyökkääjä ohjaa maaliedustan tuntumasta kiekon häkkiin. En ollut uskoa silmiäni sillä huikea taisteluni tuntui valuvan hukkaan. Pelikelloon jäi 15,1 sekuntia aikaa. Aloitus keskialueelta, minulla jää vahingossa Macarthur-Bozak-Armstrong ketju kentälle. Vastustaja voittaa aloituksen, ryntään Bozakilla täyttävauhtia kohti Sens-puolustajaa ja onnistun tökkäämään kiekon hänen lavastaan kulmaan. Painan tattia pohjaan täyttä häkää ja ryntään Bozakilla irtokiekon perään, saan sen haltuun, pyörähdän ja paniikissani heitän hätäisen lätyn takatolppaa kohti, josta löytyy kuin löytyykin ottelun ehdoton sankarini C.Armstrong. Kaverilla ei kädet jäädy ja peli tasoittuu lukemiin 2-2. Pelikelloon jää tasan 8 sekuntia aikaa ja tuuletukset ovat sen mukaiset. Jatkoajallehan siinä lopulta mentiin ja ottelun ratkaisijaksi nousi Kaberle-kaupan yhteydessä ykköspakkipariini nostama Luke Schenn! Mies tarjoili oman maalin takaa lätyn vastustajan lapaan ja kaveri kiitti. Hävisin 3-2 jatkoilla, vaikka laukaukset vein 38-14. Tuli tyhjä olo.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Tällähetkellä samaista Coloradon toista kautta on pelattu 48 ottelua. Ehkä kuumeen syytä, mutta heitin menemään pelaajia joilla en ilmeisesti osannut pelata. Niin Chris Stewart, Kyle Quincey kuin jopa Paul Stastny ja Craig Anderson saivat lähteä. Oikeasti en heistä eroon haluaisi (ellei tule samoja miehiä tilalle ;) )

Uusi 23 miehen ryhmä näyttää nyt tältä:

Zach Parise - Steven Stamkos - Matt Duchene
Peter Mueller - Ryan O'Reilly - Stewe Downie
TJ Galirardi - Petri Kontiola - David Jones
Daniel Winnik - Kevin Porter - Cody McLeod

John-Michael Liles - Matt Gilroy
Anssi Salmela - Ryan Wilson
Mike Lundin - Kyle Cumiskey

Ryan Miller
Calvin Pickard
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kautta on nyt takana 28 ottelua ja Montreal Canadiens on koko NHL:n toisena ja itäisen konferenssin ykkösenä 39 pisteellä. NHL:ää johtaa Columbus Blue Jackets 42 pisteellä. Montrealin saldo näyttää 19-8-1. Suhteellisen hyvin mennyt siis. Joukkue on kärsinyt hieman loukkaantumisista, erityisen ikäviä olivat Frolikin ja Koivun loukkaantumiset.

Pari treidiä on myös nähnyt päivänvalon.

MTL: Dustin Boyd <-> BOS: Shawn Thornton (yksinkertaisesti vain lisää kovuutta joukkueeseen. Tähtipelaajilla ei ole varaa loukkaantua tappeluissa)

MTL: Brian Gionta <-> BUF: Zack Kassian (surkeasti pelannut Gionta lähti sitten Buffaloon, vaihdossa saatiin kohtuullisen lupaava prospect)

Jos kaikki pelaajat ovat ehjänä, joukkue näyttää siis tältä

Mike Cammalleri (28GP 11+12=23) - Tomas Plekanec (28GP 15+15=30) - Michael Frolik (25GP 10+17=27)
Andrei Kostitsyn (28GP 5+11=16) - Saku Koivu (20GP 5+5=10) - Max Pacioretty (11GP 2+1=3)
Travis Moen (28GP 8+3=11) - Jeff Halpern (28GP 6+8=14) - Tommy Pyatt (28GP 4+6=10)
Benoit Pouliot (26GP 8+5=13) - Maxim Lapierre (27GP 4+5=9) - Shawn Thornton (24GP 2+1=3)
Mathieu Darche (19GP 1+1=2)
(Lars Eller 3GP 1+1=2, AHL 25GP 12+8=20)

Andrei Markov (24GP 1+12=13) - Hal Gill (28GP 1+7=8)
Josh Gorges (26GP 1+7=8) - P.K. Subban (27GP 4+10=14)
Marc-Andre Bergeron (28GP 6+11=17) - Mike Weaver (28GP 0+6=6)
Alexandre R. Picard (6GP 0+2=2)
(Yannick Weber (1GP 0+2=2, AHL 15GP 1+4=5)

Josh Harding (21GP 2,57 GAA, 91,0 SV%)
Alexander Auld (8GP 3,31 GAA, 88,2 SV%)

AHL:ssä kausi on mennyt kiltisti sanottuna vituralleen. Joukkueen saldo näyttää 7-15-3. No, noususuunnassa joukkue on. Joukkueeseen hommattiin kokemusta Bill Guerinin muodossa ja ne 9 ottelua jotka Guerin on pelannut ovat menneet saldolla 5-2-2.

Itse pelaajista lyhykäisyydessään voisi mainita sen verran, että tuo ykköskenttä on aivan huima. Kakkoskentän peli ei ole oikein toiminut. Tosin tuossa nyt viimeiset 8 peliä pelasi sentterinä Halpern. Nyt kun Koivu on taas kunnossa toivoisin tasonnostoa tältä kentältä. Kolmoskenttä ei tee enää pisteitä alkukauden malliin, mutta yhä edelleen tämä kolmikko komeilee +/- tilastojen kärjessä joten no worries. Neloskenttä elää. Pouliot pelaa siis myös YV:tä. Pouliot on kyllä todennäköistä kauppatavaraa. Aika kankean oloinen pelaaja ja kun potentiaalia on jonkin verran olemassa niin jotain kunnollista voisi jopa saada vastineeksi. Puolustuksessa Markovin loukkaantuminen oli vittumainen ja kun Subbanillakin oli jotain pikkuvammaa pääsi Yannick Weberkin kokeilemaan jälleen NHL vauhtia. Oli varmasti muistorikas ottelu Weberille. Avauserässä kaksi syöttöpinnaa ja toisessa erässä Lucic kelaa hirveillä vauhdeilla yli. 5 minuuttia ylivoimaa Montrealille ja Weber 5 viikon saikulle.

Molarit on yhä edelleen olleet paskoja. Täytyy ehkä kehitellä jotain pakettia Harding+Pouliot kaksikon ympärille, josko jotain parempaa maalivahtia irtoisi.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Nyt on piru vie tahkottu. About 10 matsia tuli sitten simuloitua viime kaudesta ja eilen illalla pääsin aloittelemaan uutta kautta. Paska maku jäi lopulta viime kaudesta kun konferenssifinaaleissa tuli turpaan Devilsiltä. Montrealiin ei matkannut yhtäkään palkintoa. Tosin kauden avausottelussa nostettiin silti divisioonavoittajan viiri kattoon. Ensimmäisen kesän draftiin tähtäsin ja sainkin napattua Adam Larssonin sekä Ryan Nugent-Hopkinsin. Tämä tosin maksoi Andrei Kostitsynin, Benoit Pouliotin, pari omaa ykkösvarausta jne.

Edmonton lähestyi viime deadlinellä aika mielenkiintoisella treidillä:

EDM: Linus Omark, Ladislav Smid <-> MTL: P.K. Subban

Hetken mietittyäni päädyin hyväksymään treidin. Aika näyttää kannattiko.

Toinen ihan kohtuullinen treidi tuli myös tehtyä. Tällä kertaa Coloradon kanssa
MTL: Alexandre R. Picard, 2011 6. kierroksen varaus (MTL) COL: Jonas Holös

Tästä voinee sanoa, että varma voitto. Holös on ollut ihan loistava. Oli jo viime kauden lopulla ja nyt tällä kaudella on jatkanut siitä mihin jäi.

Tomas Plekanec oli joukkueen paras pistemies tehoin 33+33=66. Frolik oli toiseksi paras tehoin 24+41=65

Pre-season vedettiin läpi kokoonpanolla:

Linus Omark - Colton Gillies - Lars Eller (79-78-78)
Max Pacioretty - Louis Leblanc - Ryan Nugent-Hopkins (78-74-70)
Michael Frolik - Jakub Klepis - Zack Kassian (83-78-74)
Andrew Conboy - Benjamin Maxwell - Riley Emmerson (74-75-75)

Jarred Tinordi - Yannick Weber (73-77)
Jonas Holös - Adam Larsson (79-69)
Ladislav Smid - Ville Mäntymaa (80-73)

Atte Engren (78)/John Missiaen (71)

Tuolla kokoonpanolla irtosi kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Pre-seasonin jälkeen tultiin tulokseen, että Omark, Gillies, Eller, Klepis, Conboy, Maxwell, Emmerson, Weber, Larsson, Mäntymaa ja Missiaen lähtevät AHL:ään. Tinordi ja Kassian siirtyvät takaisin junnusarjoihin.

Kausi aloitettiin NHL:ssä kokoonpanolla:

Mike Cammalleri - Tomas Plekanec - Michael Frolik
Max Pacioretty - Saku Koivu - Ryan Nugent-Hopkins
Travis Moen - Jeff Halpern - Louis Leblanc
Tommy Pyatt - Maxim Lapierre - Shawn Thornton

Andrei Markov - Jonas Holös
Hal Gill - Josh Gorges
Ladislav Smid - Marc-Andre Bergeron
Mike Weaver

Jonas Gustavsson (Toronto vaihtoi päittäin Hardingiin)
Atte Engren

Kauden kolmannen ottelun ekassa vaihdossa sitten tapahtui katastrofi ja Cammalleri loukkaantui 9 viikoksi. Uudet kokoonpanot muovautuivat sitten tällaisiksi

Ryan Nugent-Hopkins (9GP 4+4=8) - Tomas Plekanec (9GP 5+4=9) - Michael Frolik (9GP 5+5=10)
Max Pacioretty (9GP 3+3=6) - Saku Koivu "C" (9GP 5+2=7) - Louis Leblanc (9GP 3+3=6)
Travis Moen (9GP 2+1=3) - Jeff Halpern (9GP 1+1=2) - Tommy Pyatt (9GP 2+1=3)
Marc-Andre Bergeron (9GP 1+1=2) - Maxim Lapierre (9GP 0+1=1) - Shawn Thornton (9GP 0+0=0)
Mike Cammalleri (3GP 0+2=2)

Andrei Markov (9GP 2+6=8) - Jonas Holös (9GP 0+8=8)
Hal Gill (9GP 0+1=1) - Josh Gorges (9GP 0+3=3)
Ladislav Smid (9GP 0+1=1) - Mike Weaver (6GP 0+1=1)

+uudet juuri sainaamani UFA:t Michael Zigomanis ja Andreas Lilja. Saapa nähdä mihin tämä kaksikko sopeutuu. Zigomanis saanee ainakin varmasti peliaikaa. Lilja menee seiska/kasipakista hyvin. Molemmat suostuivat siis minimipalkalla tulemaan.

Junnut ovat pelanneet pirun hyvin ja todennäköisesti ainakin Leblanc pysyy NHL:ssä koko kauden. Miksei toisaalta myös Nugent-Hopkins. Nugent-Hopkinsin suurin heikkous on ehdottomasti fysiikka. Voimaa ei oikein ole laitavääntöihin tarpeeksi ja kaveri on aika helppo taklattava. Kädet ja jalat ovat riittävät, mutta fysiikasta ei ole oikein takuita. Leblanc sen sijaan on ollut kokonaisvaltaisesti hyvä ja pärjää puolustuspäässä ja fysiikassa paremmin kuin Nugent-Hopkins. Molemmat tekivät uran avausmaalinsakin heti ensimmäisessä ottelussaan joten NHL-urat alkoivat kaveruksilla hyvin. Paciorettyn paikalla varmaankin pitäisi kierrättää ainakin Omarkia, Gilliesiä ja Elleriä koittamassa. Muuten AHL:stä tuskin nousisi oikein ketään pelailemaan. No Weber puolustukseen ehkä mutta eipä muita.
 

Plair

Jäsen
Aloitinpa sitten manageroimisen Vancouver Canuckseilla. Joukkue oli jo aikalailla valmiiksi rakennettu, joten pyrin vain muodostamaan toimivia ketjukoostumuksia.

Harjoitusottelut menivät kohtalaisesti, saldona 2-1-1. Onnistujiksi voitiin laskea maalillaan hyvin torjunut Cory Schneider, ketju Torres-Malhotra-J.Andersson, pirteästi pelannut Sergei Shirokov sekä hyvä ylivoimamme. Miinuksiin voitaisiin laskea nöyryyttävä 1-6 kotitappio Calgary Flamesille.

Pre-season oli ja meni, ja suuntasin katseeni kohti pian alkavaa runkosarjaa. Ennen kauden avaavaa kotiottelua Los Angeles Kingsiä vastaan, farmiseurallamme Manitoba Moosella oli kaksi vierasottelua edessään. Kummastakin ottelusta saimme riistettyä voiton, 4-2 ja 3-0 lukemin. Ottelujen parhaimmat pelaajamme olivat selkeästi maalivahtimme Tyler Weiman, sekä hyökkääjä Jeff Tambellini.

Kauden avausottelusta kehkeytyi sitten aikamoiset maalitalkoot, kun teimme Kingsien kanssa maaleja vuoron perään. Vahvan toisen erän loppupuoliskon ja kolmannen erän hallinnan myötä saimme käännettyä ottelun voitoksemme maalein 7-4. Ottelun hahmo oli ehdottomasti kolmosketjumme sentteri Malhotra, joka saalisti tehot 1+1 ja oli muutenkin erittäin pirteällä pelituulella. Miinuksiin voitiin tuon ottelun perusteella laskea ykkösketjumme Sedins-Samuelsson, joille kaikille tuli +/- tilastoon karut lukemat -3. Ikävää ottelussa oli myös Raffi Torresin loukkaantuminen.

Ja tämänhetkinen kokoonpanomme näyttää seuraavalta:

D.Sedin-H.Sedin-Samuelsson
Raymond-Kesler-Burrows
Tambellini(Torres)-Malhotra-Shirokov
Glass-Rypien-Hansen

Ballard-Ehrhoff
Bieksa-Edler
Salo-Hamhuis

Luongo (Schneider)



Pelinä toimii NHL 11, konsolina PS3 ja vaikeustasona superstar. Ja itse pelaan kaikki NHL-ottelut.
 

Ralph

Jäsen
Kausi numero kolme käynnistyy pian. Kokoonpano siihen:

Zach Parise (90) - Steven Stamkos (89) - Matt Duchene (86)
Peter Mueller (83) - Ryan O'Reilly (80) - Stewe Downie (81)
TJ Galiardi (80) - Ryan Stoa (79) - Marek Svatos (79)
Daniel Winnik (77) - Petri Kontiola (77) - Cody McLeod (77)

John-Michael Liles (80) - Mike Green (86)
Ryan Wilson (78) - Brian Rafalski (81)
Mike Lundin (77) - Matt Gilroy (76)

Ryan Miller (91)
Calvin Pickard (81)
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös