Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 366 791
  • 8 108

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selinin mukaan avoimuus asian kanssa oli myös hänen tahto ja kuten myös se, että haluaa Pikkaraisen jatkavan jos poistuu tai näin ainakin Pikkarainen totesi jossain haastattelussa. Olisiko tilanne ollut jotenkin erilainen jos joukkue olisi asian tiennyt mutta fanit ei? Syksyllä on kumminkin aloitettu neuvottelemaan asioista ja omasta mielestä se on oikea toimintatapa kuin myös se, että asian kanssa ollaan avoimia. Jos se vaikuttaa päivittäiseen tekemiseen niin sitten on peiliin katsomisen paikka.

En tiedä, mutta IFK:n pistekeskiarvo on ollut reilu puoli pinnaa per peli huonompi tuon päävalmentajajulkistuksen jälkeen verrattuna sitä edeltävään.

Olisiko tilanne ollut silti vähän rauhallisempi, joukkue tietää muutenkin paljon asioita mitä fanit tai media ei tiedä? Esimerkiksi mestaruuskaudellakin toimi hyvin se, että mitään julkistuksia ei oltu tehty, mutta joukkue tiesi jo syksyllä, että päävalmentaja vaihtuu Jalosesta Matikaiseen.

Mielestäni kokonaisuutena IFK:n valmentajapolitiikka on poukkoilevaa Nybondaksen loppuaikana ja Salmelaisen aikana. Verrattuna liigan parhaimpiin menestyjiin se vaikuttaa paljon lyhytnäköisemmältä ja epäammattimaisemmalta, mutta voihan se olla että tämä tyyli toimiikin nyt, ikinähän ei tulevasta tiedä. Jos tämä kausi menee penkin alle, niin Pikkaraisella on huonompi tilanne lähteä ensi kauteen entä siinä tapauksessa, että Selinin kanssa olisi mennyt huonosti tai hyvin.

Kaikki ainekset huonoon menestykseen keväällä on, koska harvemmin valmentajaa vaihtaneet joukkueet ovat pärjänneet keväällä. Noin 80-90 prosentissa tapauksista "uuden" valmentajan alaisuudessa pistekeskiarvo on pienempi ja jäljelle jäävissä ei paljoa paremmiksi muutu,mutta katsotaan. Parasta toki toivotaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Wiltord Mun mielestä Salmelainen perusteli asian hyvin kun puhui välinpitämättömyydestä joka näkyi tekemisessä. Sitä havaitsin myös itse ja henkisellä tasolla olin jo kauden luovuttanut koska en uskonut Selinin potkuja saavan. Selin taitaa olla ensimmäinen valmentaja joka sai kenkää kun joukkueella oli positiivinen maaliero joten uskon taustalla olevan joitain asioita mitä julkisesti ei ole kerrottu.

Niin kuin sanoin, ratkaisu sisältää riskejä. Toisaalta pidän sitä hyvänä asiana ettei tätä kautta haluttu luovuttaa, myöhemmin voidaan arvioida oliko ratkaisu oikea vai väärä. Kahden ottelun otanta on aika suppea vertailla Selinin ja Pikkaraisen aikaa, varsinkin kun Pikkaraisella ei ollut käytännössä ollenkaan aikaa valmistaa joukkuetta kovinkaan erikoisesti näihin KK otteluihin.

Olisiko tämäkään tilanne ollut erikoinen jos seuraaja olisi tullut ulkopuolelta? Entä jos jengille olisi mestsruuskauden syksyllä kerrottu Kai Raution ottavan Jalosen paikan?

Jalonen teki aikanaan hyvää työtä IFK:n sisällä ja niin teki myös Selin. Selin toi IFK:n lähemmäksi modernia lätkää luontoäiti ja käkikello lätkän jälkeen. Jatkumo siihen tulee Pikkaraisen muodossa ja saadaan se siihen lätkään IFK sävy. Näin minä sen asian näen.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n tämän kauden tilanne poikkeaa oleellisesti muista valmentajavaihdoksista. Yleensä joukkue on valmis mutta valmentaja ei saa sitä toimimaan, seurauksena valmentaja ulos. Uusi valmentaja sitten yrittää saada jotain aikaiseksi.

HIFK veti kuitenkin tällä kaudella aivan eri sapluunalla. Joukkueesta jätettiin pari avainpaikkaa täyttämättä, ja siihen parin avainpelaajan loukkaantumiset ja kaaos oli päällä. Valmentajalle jäi ns. musta-Pekka käteen. UTJ keksi paikata vajetta hommaamalla jengiin täytepelaajia joiden avulla saatiin kyllä otteluihin kokoonpano täyteen mutta taso oli mitä oli. Tuohon samaan aikaan ilmoitettiin ensi kauden uudesta valmentajasta. Meno oli viimeisen päälle sekavaa.

Vähän joulun jälkeen jengiin tuli toistaiseksi viimeiset pelaajat, ja vieläpä niitä kärkijätkiä. Samaan aikaan 3 pelaajaa oli U20-kisoissa ja he palasivat vasta tammikuussa. Vasta nyt jengissä on kokoonpano sillä mallilla kun se olisi pitänyt olla jo elokuussa, HIFK on antanut tasoitusta muille siis noin puoli vuotta siihen että laitetaan ketjut ja pelitapa kuntoon. Nyt on siis n. 15 peliä aikaa saada paketti toimimaan. Jos onnistuu, tulee HIFK menemään pitkälle. Jos ei, putoaa se heti kättelyssä.

Omasta mielestä tämän kauden osalta isoimmat virheet tehtiin kesällä, joukkue jätettiin kärkipelaajien osalta vajaaksi. Siihen päälle parin avainpelaajan loukkaantumiset ja lumipallo lähti oikein toden teolla vyörymään. Tobiaksesta ei ollut sen pysäyttäjäksi, lähinnä vaan seurasi vierestä ja katsoi mihin se osuu. Tobiaksen syksyisistä jutuista tuli vähän mieleen se Irakin propagandaministeri.

Valmentajavaihdoksen (siis sen syksyllä ilmoitetun) merkitys on omasta mielestä tässä kokonaisuudessa aika pieni. Selin uhrattiin nyt tammikuussa jotta oma perse säilyisi. Paljon isompi merkitys on sillä, että jengissä on ollut melkein 40 pelaajaa. Koita siinä rakentaa jotain kestävää kun ensi viikolla on treeneissä ihan eri jätkät kuin tänään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jalonen teki aikanaan hyvää työtä IFK:n sisällä ja niin teki myös Selin. Selin toi IFK:n lähemmäksi modernia lätkää luontoäiti ja käkikello lätkän jälkeen. Jatkumo siihen tulee Pikkaraisen muodossa ja saadaan se siihen lätkään IFK sävy. Näin minä sen asian näen.

Pidän Seliniä oikein hyvänä koutsina vaikka ei ihan siellä kärkikastissa ole kuitenkaan, mutta tekikö Selin nyt oikeasti kovin hyvää työtä HIFK:ssa? Ensinnäkin en ymmärrä mistä kumpuaa tämä Törmäsen aliarvostus täällä, ei HIFK ollut lähellekään niin sekaisin Törmäsen jäljltä kuin mitä se silloin oli kun Jalonen hyppäsi puikkoihin, tai vaikka kun itse Törmänen hyppäsi puikkoihin kun oli sitä ennen ollut Summanen penkin takana ja se ehkä kamalin aikajakso pitkään aikaan. Selinin ensimmäisellä kaudella HIFK oli aivan sekaisin läpi syksyn ja CHL:ssä jäätiin alkulohkoon, kevät oli vahva, mutta ei se nyt kumminkaan muuhun riittänyt kuin runkosarjassa sijaan viisi ja playoffeissa pronssipeliin. Ja sitten tämä kausi aivan katastrofi CHL:stä jälleen kerran pihalle ja runkosarja on ollut semmoista tervanjuontia, että on suoranainen ihme kun HIFK löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi!

Omissa papereissani Törmänen kuuluu kärkikastiin valmentajien osalta, harmi kun mentiin nyt välit todennäköisesti miehen kanssa kusemaan. Selin kuuluu sinne hyvien valmentajien joukkoon ja Pikkarainen on täysi mysteeri vielä, että mihin hän kuuluu.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Wiltord Mun mielestä Salmelainen perusteli asian hyvin kun puhui välinpitämättömyydestä joka näkyi tekemisessä. Sitä havaitsin myös itse ja henkisellä tasolla olin jo kauden luovuttanut koska en uskonut Selinin potkuja saavan. Selin taitaa olla ensimmäinen valmentaja joka sai kenkää kun joukkueella oli positiivinen maaliero joten uskon taustalla olevan joitain asioita mitä julkisesti ei ole kerrottu.

Valmentajien potkiminen ei käytännössä koskaan ole liigan historiassa muuttanut joukkueen kurssia merkittävästi, eli se on periaatteessa hyödytön keino siinä mielessä. Lähes aina joukkue menestyy jopa huonommin sillä kaudella uuden valmentajan kanssa, tämä kannattaa aina muistaa.

Vähän sellainen maku jäi, että joku on huomannut mokailleensa ja nyt Selin sai siitä maksaa. Pelaajaliikenne on huimaa ja valmentajat vaihtuvat ja sopimuksia julkistellaan syksyllä ja kerrotaan kuinka on tukea loppukaudeksi päävalmentajalle, mutta sitten sitä ei olekaan.

Sekavaa minun mielestäni, sinä näet tälle kuitenkin järkisyitä ja hyväksyn sen. Saatat olla oikeassa, mutta itse olen näkevinäni hyvin poukkoilevaa joukkueenjohtamista verrattuna vaikkapa Kärppiin ja Tapparaan, jotka samalla budjetilla toimivat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuluva kausi on ns. välikausi – monestakin syystä.

Jo ennen kauden alkua lähti jengin 3 tärkeintä jätkää: ykkössentteri, ykköspakki ja ykkösmaalivahti. Suomelan, Heiskasen ja Lankisen jättämiä aukkoja ei saatu paikattua kunnolla missään vaiheessa.

UTJ-vaihdon tulokset mitataan pidemmällä tähtäimellä, kuten myös päävalmentajavaihdoksen varsinaiset tulokset nähdään kunnolla vasta ensi kaudella.

Olen ihan tyytyväinen jos tällä kaudella saadaan jotain, esim. pleijaripaikka, mutta ensi kausi, kun omat junnutkin ovat valmiimpia, on todellinen mittari, niin urheilutoimen johdossa, valmennuksessa, kuin koko seurankin kannalta.

Jos tältä kaudelta jotain irtoaa, on se vain plussaa ennen varsinaista näytönpaikkaa.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo Tobben olemus haastattelussa oli kaikkea muuta kuin luottamusta herättävä. Jos jo tässä vaiheessa on noin epävarman ja stressaantuneen oloinen, niin eipä hyvältä näytä. On ison kasvamisen paikka, jos aikoo tossa hommassa pidempään toimia!
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin. Kai se olisi edes antanut signaalin siitä, että tehdyt virheet tunnistetaan ja niistä pyritään ottamaan opikseen. Eli parhaassa tapauksessa herättänyt edes jonkinlaista luottamusta sidosryhmien ja kannattajakunnan keskuudessa.

Eihän Tobiaksen pestin alkutaipaleita voi kukaan vakavasti otettava taho pitää hyvällä tahdollakaan onnistuneena ja sehän tästä vielä puuttuisi jos tehtyjä virheitä ei suostuttaisi edes myöntämään.

Kumma homma kun edellinen UTJ oli ok suolata ylimieliseksi puuhastelijaksi, koska ei suostunut näkemään tai myöntämään omia virheitään, mutta kun Tobias toimii samalla tavalla, niin toimintamalli onkin yhtäkkiä kovin jees.
Mustakin on niin ihanan lutuista se, kuinka jotkut edelleen näkevät IFK:n touhuissa vain niitä sateenkaaria ja yksisarvisia. Noistahan se fanien elämä on pääasiassa jo monet vuodet koostunut. Ihanaa. :-)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt kyllä suoraan sanottuna ymmärrä tätä ajojahtia Salmelaista kohtaan eteenkään tuon jonkun parin minuutin haastattelun perusteella.

Revitään jotain mielikuvia ulkoisista olemuksista ja vingutaan, että on niin ylimielistä kun ei myönnä virheitään ja sitä sun tätä. Ukkohan sanoi, että kausi on kesken ja arviot tehdään kauden jälkeen mitä tehtiin väärin ja mitä olisi voinut tehdä toisin.

Tai lähinnä taas jää muutamista viesteistä se mielikuva, että se olisi ollut ihan sama mitä Salmelainen sanoo tuossa, niin se olisi käännetty kyllä itkuviesteiksi palstalla.

Eipä siinä, en ole itsekään vielä Salmelaisesta täysin vakuuttunut ja varmasti on virheitä tehty. Vähän vaan ihmetyttää ihan käsittämätön ajojahti pienistäkin asioista, kuten juuri eilisestä haastattelusta.
 

Stigu

Jäsen
Nyt on siis n. 15 peliä aikaa saada paketti toimimaan. Jos onnistuu, tulee HIFK menemään pitkälle. Jos ei, putoaa se heti kättelyssä.
Tässä oikeastaan kiteytettynä IFK:n kulunut kausi tähän mennessä. Sekavaa, aneemista ja alisuorittavaa peliä nimekkäältä jengiltä, jolla on kyllä potentiaalia menestyä. Mieleen tulee väistämättä Stögön kaudet, jolloin runkkarit oli Lumoa ja pleijareissa jengi menestyi ihan hyvin.

Olen toitottanut tätä aiemminkin mutta sanon nyt omat motiivini IFK:n seuraamiselle: Runkosarjassa pitää olla viihdettä ja pleijareissa pitää olla menestystä. Runkkarimatsien isoin anti ovat 1) saumaton, Liigan huippua oleva viisikkopeli, 2) hienot yksilösuoritukset 3) junnujen ym potentiaalisten pelaajien kehityskaaren seuraaminen sekä 4) camp-huumoria lähentelevät suoritukset ja pelaajat.

Tämä kausi on ollut viihdearvoltaan ehkä keskivertoa huonompi, kouluarvosanalla tuollainen seiska. Tämän kauden viihdearvoa ei muuta se, jos pleijareissa menestytään, toki otan menestyksen vastaan ilolla, vaikkakin vain mestaruus merkitsee jotain.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt kyllä suoraan sanottuna ymmärrä tätä ajojahtia Salmelaista kohtaan eteenkään tuon jonkun parin minuutin haastattelun perusteella.

Revitään jotain mielikuvia ulkoisista olemuksista ja vingutaan, että on niin ylimielistä kun ei myönnä virheitään ja sitä sun tätä. Ukkohan sanoi, että kausi on kesken ja arviot tehdään kauden jälkeen mitä tehtiin väärin ja mitä olisi voinut tehdä toisin.

Tai lähinnä taas jää muutamista viesteistä se mielikuva, että se olisi ollut ihan sama mitä Salmelainen sanoo tuossa, niin se olisi käännetty kyllä itkuviesteiksi palstalla.

Eipä siinä, en ole itsekään vielä Salmelaisesta täysin vakuuttunut ja varmasti on virheitä tehty. Vähän vaan ihmetyttää ihan käsittämätön ajojahti pienistäkin asioista, kuten juuri eilisestä haastattelusta.
Ymmärsit tahi et, niin annapa vaan ihmisten (fanien) elää asiat tunteella. Sen verran perseestä on IFK:n touhut pitkässä juoksussa meinaan olleet, että ihan voidaan olla tuomitsematta heitä, joilla se luotto touhuiluun alkaa olemaan koetuksella. Ja varsinkin, kun ei juurikaan näyttöä sen luottamuksen tueksikaan ole nähtävissä.
Luulen näet, ettei kukaan ihan ilkeyttään siellä sitä "ajojahtia" harrasta. Se vaan on raastavaa seurata kaudesta kauteen kohtuu paskaa tekemistä, ja aikas moni kuitenkin laittoi paljon uskoa tähän UTJ-vaihdokseen.
Kyllä se taas tästä iloksi muuttuu jos mestaruudesta pelataan, ja jos ei, niin lisää tulee kuraa UTJ:lle, ja silloin ihan ansiostakin. :-)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en millään usko, että Salmelaisella riittäisi natsat antamaan päävalmentajalle kenkää pelkästään omalla päätöksellään. Luultavasti Selin on ollut pitkin syksyä ja talvea suurennuslasin alla, ja Ilves-tappio oli viimeinen pisara. Sen jälkeen hallitus on ehkä pitänyt nopean kriisipalaverin, jossa on päätetty vapauttaa Selin työvelvoitteistaan. Sekin on mahdollista, kun kyseessä on IFK, että Salmelainen olisi antanut Selinin jatkaa vielä tämän kevään, mutta dinot päättivät toisin ja sen jälkeen informoivat Tobiasta esim. seuraavalla evästyksellä: "Hei poika, käy sanomassa sille Selinille, että pakkaa kamansa, se sai juuri potkut. Ja tuo lisää tärpättiä!".


Valmentajien potkiminen ei käytännössä koskaan ole liigan historiassa muuttanut joukkueen kurssia merkittävästi, eli se on periaatteessa hyödytön keino siinä mielessä. Lähes aina joukkue menestyy jopa huonommin sillä kaudella uuden valmentajan kanssa, tämä kannattaa aina muistaa.

Lähihistoriasta tulee mieleen kolme kertaa, jolloin se on muuttanut IFK:n kurssia ja pahin karikko on väistetty: 2006 Francis -> Baxter, 2013 Soppa -> Rami ja 2014 Rami -> Kiva-Harri. Vastaavasti on myös kertoja, jolloin siitä ei ole ollut mitään hyötyä: ensimmäiseksi tulee mieleen 2005 Ara -> The Sir. 2000-luvun alun turbulenssia en halua muistella.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Ylimielinen habitus ja darrasänki naamalla. Omia virheitä ei myönnetä. Turbulenssi jyllää. Onko kukaan nähnyt Nybondasta? Ehkä Salmelainen onkin Tomppa itse valeasussa?

Mulle on se ja sama millainen Salmelaisen vaatetus tai habitus ylipäänsä, eikä se nyt niin "pahalta" vaikuttanut eilen. Tollanen ruma kaulapartahan sillä on kai aina ollut? MUTTA, kun laitoin silmät kiinni ja kuuntelin vaan miehen puhetta niin hitto vie kuulosti sekä sisältö että jopa miehen ääni pelottavan paljon Nybondakselta... Henganneet paljon kimpassa viime aikoina kenties? Mites sitä sanotaankaan, koira ja omistaja alkavat pitkässä juoksussa muistuttaa toisiaan...

Hyviä kysymyksiä, mutta toivoin että toimittaja olisi ihan rohkeesti lähtenyt vielä kiristämään vähän ruuvia ja kysellyt vielä kiperämpiä kysymyksiä. Nybariltakaan ei koskaan oikeestaan kysytty juuri niitä oikeita kysymyksiä...
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Komppaan @RedDawn analyysiasi. Kuulosti todella samanlaiselta kuin Nybari ja tuli mieleen, että onkohan seuralla joku sisäinen politiikka mitä haastatteluissa sanotaan? Ei olisi mitenkään erikoista tämänkaltaisissa organisaatioissa. On noi NHL-haastattelutkin sellaista jargonia, etten jaksa enää niitä edes katsoa: "We must keep our eyes in the future and discuss internally" -blaa blaa tavaraa.

Itse en lähtisi nyt arvioimaan kaveria tuon perusteella. Mitä olen hallilla tavannut, niin habitus on ollut Nybaria parempi. Jotenkin vastaanottavaisempi ja kuuntelevaisempi. Jotenkin vain tuntuu, että kaveri haluaa oikeasti oppia ja kun Salmeilainen sanoo, että kauden jälkeen aikoo tehdä virheanalyysin, niin uskon sitä. Teot puhuu ensi kaudella puolesta. Onko meillä valmiimpi jengi kesäkuussa vai ei ja onko meillä sarjan paras keskikaista? Ja onko meillä oikeasti joukkue, joka tuntuu 3 miljoonan pelaajabudjetilta?

Tottakai olisin halunnut kuulla syvempiä vastauksia kuten: "Valmentajatiedon ulostulon aikaan meille tuli myös kauden suurin loukkantumissuma ja meiltä loukkaantui silloin muun muuassa ykkösmaalivahti, ykköshyökkääjät ja ykköspuolustaja. Tällä hetkellä on vielä vaikea arvioida miten kukin asia vaikutti pelillisesti, mutta teemme kauden jälkeen siitä tarkan analyysin ja pyrimme oppimaan mahdollisista virheistä."

Toki tuollainen olisi voitu tulkita selittelyksi, joten ehkä juurikin sen takia seurassa on: "Say the minimum or less than minimum if possible" -ohjeistus.

Ja komppaan @Viherpuiston Ruoska

Valmentajan potkut on kyllä yleensä aina hallituksen ja UJn yhteinen päätös. Se keneltä aloite on tullut jäänee lähipiirin salaisuudeksi. Tobiashan puhuu koko ajan lauseilla "Meillä tehtiin sisäisesti...". Eli "Me" eikä "Minä".
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Todella monessa mediassa ja esimerkiksi sunnuntain liigastudiossa oli lyhennetty versio Salmelaisen haastattelusta. Muista mitä muuta pidemmässä versiossa on, mutta merkille pisti hieman ärsyyntyminen ensi kauden riskeistä näillä toimenpiteillä. Muista sanasta sanaan, mutta viesti oli jotenkin näin ettei vaikuta ja ole riskiä, ensi kausi on uusi kausi ja uudet 60 peliä.

Itsekin syntyperäisenä stadilaisena kaipaan vakaata ja urheilullistaHIFKiä. Liiga todella tarvitsee sellaisen HIFKin.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Joo mitä pidemmälle haastattelu eteni niin sen enemmän Salmelaisen puheenparsi ja äänensävy alkoi muuttua Nybondasmaisempaan suuntaan... Ärsyyntyi ja tuhahteli sillein hieman ylimielisesti. Todella harmi että haastattelu sit loppui juuri noilla kohdin, olisin todella mieluusti kuullut vielä pari tiukkaa kysymystä toimittajalta ja seurannut miten Salmelainen niihin olisi reagoinut...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo mitä pidemmälle haastattelu eteni niin sen enemmän Salmelaisen puheenparsi ja äänensävy alkoi muuttua Nybondasmaisempaan suuntaan... Ärsyyntyi ja tuhahteli sillein hieman ylimielisesti. Todella harmi että haastattelu sit loppui juuri noilla kohdin, olisin todella mieluusti kuullut vielä pari tiukkaa kysymystä toimittajalta ja seurannut miten Salmelainen niihin olisi reagoinut...

Mietin ihan samaa. Ei pitäisi ihmisiä ehkä niin herkästi olemuksen puolesta kommentoida, mutta kyllä tuo hermostuneisuus ja jopa kauhuelokuviinkin sopiva ilme ja tuijotus tulivat yllätyksenä, kun olen kuitenkin miehen nähnyt niin monta kertaa sliipattuna ja itsevarmana hallin käytävillä tulevan vastaan.

Mutta kyllä itselläkin olisi yöunet aika heikot, jos virheiden määrä alkaisi pikkuhiljaa hahmottua kevättä kohden mentäessä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kaikki päätökset HIFK:ssa ei tietysti ole Salmelaisen käsissä, kuten pelaajabudjetti, mutta kun tämä oli Salmelaisen ensimmäinen täysi kausi ja lähdettiin lopettamaan turbulenssia sekä palauttamaan uskottavuutta organisaationa, niin olisihan tähän kauteen pitänyt satsata taloudellisesti niin paljon, että ei olisi jäänyt kiveäkään kääntämättä ja rakentaa kova joukkue jo hyvissä ajoin. HIFK:lla olisi ollut siihen varaa ilman suurta riskiä. Oltaisiin menty CHL:stä jatkoon, pelattu uskottava kausi ja nostettu hypeä. Seuraavien kausien rakennus olisi luultavasti onnistunut kevyemmillä taloudellisilla satsauksilla ja ylikalliit sopimukset olisivat päättyneet, joka olisi helpottanut sitä, että eurot saadaan näkymään jäällä. Lisäksi koko touhu olisi näyttänyt siltä, että HIFK:lla on pitkäntähtäimen suunnitelma. Nyt kaikki näyttää siltä, kun mikään ei olisi muuttunut.

Asia on juuri kuten veli @Apassi kirjoittaa. Tismalleen tästä menetetystä mahdollisuudesta ja ilmeisestä toimettomuudesta johtuen on organisaation ja uuden johdon uskottavuus menetetty. Kyyninen salaliittoteoreetikko sisälläni uskoo sen johtuvan Nybarista, joka katkeruudessaan, kateellisuudessaan tai ihan vain vittumaisuudessaan laittoi rahavirrat kiinni, efektuaalisesti sabotoiden ne vähätkin mahdollisuudet mitä Salmelaisella oli aikaansaada minkäänlaista muutosta. Mutta vaihtoehto - Salmelaisen saamattomuus ja osaamattomuus - ei ole yhtään sen lohdullisempi.

Oli syypää sitten Nybari/dinot tai Salmelainen, on tämän kauden perseilyllä oleva kauaskantoiset seuraukset, enkä usko IFK:n realisoivan potentiaaliaan ainakaan muutamaan vuoteen. Katsotaan uudelleen sitten kun Garden on pystyssä - ja silloinkin vain jos seura on mukana oheistoiminnassa ja saa siitä merkittävän siivun tulosarakkeeseensa. Muuten on kyllä tämän seuran tarun loppu jo häämöttämässä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asia on juuri kuten veli @Apassi kirjoittaa. Tismalleen tästä menetetystä mahdollisuudesta ja ilmeisestä toimettomuudesta johtuen on organisaation ja uuden johdon uskottavuus menetetty. Kyyninen salaliittoteoreetikko sisälläni uskoo sen johtuvan Nybarista, joka katkeruudessaan, kateellisuudessaan tai ihan vain vittumaisuudessaan laittoi rahavirrat kiinni, efektuaalisesti sabotoiden ne vähätkin mahdollisuudet mitä Salmelaisella oli aikaansaada minkäänlaista muutosta. Mutta vaihtoehto - Salmelaisen saamattomuus ja osaamattomuus - ei ole yhtään sen lohdullisempi.

Oli syypää sitten Nybari/dinot tai Salmelainen, on tämän kauden perseilyllä oleva kauaskantoiset seuraukset, enkä usko IFK:n realisoivan potentiaaliaan ainakaan muutamaan vuoteen. Katsotaan uudelleen sitten kun Garden on pystyssä - ja silloinkin vain jos seura on mukana oheistoiminnassa ja saa siitä merkittävän siivun tulosarakkeeseensa. Muuten on kyllä tämän seuran tarun loppu jo häämöttämässä.
Se on juurikin näin. Jos IFK:n kohdalla toistuu vastaavanlainen touhuilu, joka espossa tapahtui yhden makkaramiljonäärin toimesta, niin IFK:n lähtölaskenta alkii samalla hetkellä kun hallista päätettiin. IFK:n on ihan pakko olla osakas, sen on pakko myös astua hissuksiin pois sieltä mukavuusalueeltaan sekä tietenkin oltava vahvasti saamapuolella hallimyynnin suhteen, tai on tosiaankin helvetti irti tuossa muutoksessa.
Ja rehellisesti sanoen, itsessäkin asuu se salaliittoteoreetikko, joten jo tähän asti kuullunkin varassa asiaa tutkaillen, pelkään asian olevan juurikin niin, että IFK:sta on tulossa vain vuokralainen ja kalliilla vuokralla. Saas nähdä.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asia on juuri kuten veli @Apassi kirjoittaa. Tismalleen tästä menetetystä mahdollisuudesta ja ilmeisestä toimettomuudesta johtuen on organisaation ja uuden johdon uskottavuus menetetty. Kyyninen salaliittoteoreetikko sisälläni uskoo sen johtuvan Nybarista, joka katkeruudessaan, kateellisuudessaan tai ihan vain vittumaisuudessaan laittoi rahavirrat kiinni.

Tuota, oletko ynnäillyt paljonko IFK:n pakisto mahtaisi maksaa? Veikkaanpa että kyseessä on liigahistorian kallein pakisto. Hyökkäykseenkin on uponnut rahaa ihan mukavasti. Toisin sanoen joukkue on kallis ja rahasta se ei ole ollut kiinni.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Salmelainen on itse sanonut, että hän esitti ja hallitus päätti. Eli de facto Salmelaisen päätös.

Onko sanonut näin Selinin kenkimisestä? Sanoi noin Pikkaraisen sopparista, mutta ei ole tullut vastaan jossa olisi todennut saman työjärjestyksen olleen Selinin kanssa.

Vahvasti olen myös sitä mieltä, että asia oli Salmelaisen päätös. Hallitus myös voi tahtoessaan kävellä Salmelaisen yli ja sitä ei varmasti julkisesti tekisi. Menisi viimeisetkin rippeet toiminnan uskottavuudesta. Tämä vain näkökulmana.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko sanonut näin Selinin kenkimisestä?

Meni tosissaan Selinit ja Pikkaraiset sekaisin, mutta eiköhän tässä päde sama toimintamalli. Jos olisi niin että hallitus johtaa Salmelaisen ohi, niin sen pitäisi tarkoittaa isoa epäluottamusta eli monoa perseelle. Tai toinen vaihtoehto on, että Salmelainen on hallituksen täydellisessä talutushihnassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös