Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 379 130
  • 8 174

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Apassi puhuu taas asiaa. Meiltä puuttuu se kakkoskerros.Eli juuri tuo hopeakauden Ikonen-Elkins pari, joka pelasi silloin kolmosessa.

Mutta sen lisäksi meidän nelos-vitosketjun jätkät on ihan luisevia ja elottomia hiirulaisia Jääskää lukuunottamatta. Åsten toki osaa kamppailla ja taistella, mutta taso heittelee. Noi Koivistot, Pitkäset ja Engbergit on sellaisia ”vähän liian köykäisiä” ollakseen oikeasti sarjan parhaita nelosen janttereita. Ja samalla eivät tarpeeksi taitavia ylempiin ketjuihin. Engbergistä voi toki kasvaa liigan mittapuulla erinomainen 3. ketjun tai jopa 2. ketjun pelaaja, mutta tällä kaudella pitäisi pelata lähinnä hajapelejä. Ja silloinkin kolmosessa joidenkin pelimiesten kanssa.

Toki nelonen Pitkänen-Jääskä-Engberg pelasi Tapparaa vastaan hyvin, mutta en usko pitkässä 7 pelin sarjassa riittävän kavereiden tason. Saa todistaa vääräksi.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Paljon on nyt eri ketjuissa samoihin aiheisiin liittyviä juttuja, enkä jaksa etsiä lainauksia, mutta muutama kommentti.

Kokonaisuutena erinomainen kirjoitus, josta olen monilta kohdin samaa mieltä. Pakko laittaa muutama oma kommentti kohdittain.

Ensi kausi pitää Salmelaiselle antaa. Mikäli sitten joukkueen rakenteessa on puutteita, niin mies pitää laittaa vaihtoon. Mitään katsellaan 10 tai edes 5 vuoden periodi ei pidä antaa. HIFK:n resursseilla se tulos pitää tehdä nopeasti. Varsinkin kun ottaa huomioon sen, että lähtökohta tähän kauteen oli hyvä, eli pronssijoukkue, jonka muutamaa osa-aluetta parantamalla oltaisiin oltu parempi joukkue ja kaiken logiikan mukaan myös menestys olisi ollut parempaa. Tässä Salmelainen epäonnistui ja onnistui oikeastaan huonontamaan joukkuetta. Ensi kaudeksi näytön pitää olla kovaa tasoa. Mitkään selittelyt, että se ja se meni ohi, eivät auta. Ne on kuultu ja syillä ei ole väliä.

Olen samaa mieltä tästä. Ei miestä voi joka vuosi vaihtaa, mutta loputtomiin ei myöskään voida aikaa antaa. Olennaista on nimenomaan se, että viime kauden jälkeen jäänyt runko oli hyvä ja siihen vain tietyt täsmähankinnat, niin jengi olisi ollut hyvä. Mutta ei, jengiä tosiaan onnistuttiin itse asiassa huonontamaan ja se on kyllä aika jäätävä suoritus. Ja ainakin minua tämä harmittaa sekä ihmetyttää suunnattomasti ja toisaalta tämä asettaa tietynlaisia kysymysmerkkejä ensi kautta ajatellen. Toivottavasti Tobias on oppinut esimerkiksi sen, että vakaita liigapelaajia ei kannata laittaa pois/päästää pois samalla tavoin kuin viime kauden päätteeksi. Esimerkiksi Malinen (Santala), Haataja(Koules), Mieho(Nykopp) sekä Teppo (kuka nyt sattuukaan pelaamaan 3. pakkiparissa Varakkaan kanssa) olisivat vahvistuksia tämän hetken jengiin.

Oma sellainen pahin kauhukuva Salmelaisen kohdalla on se, että hänen uskottavuutensa oikeastaan syötiin jo nyt. Sillähän ei edes ole kauhean suurta merkitystä, vaikka HIFK tekisi viime kausille tyypilliset kevään venymiset, koska ensi kauden diileistä neuvotellaan nyt. Salmelaisen kannalta olisi ollut tärkeää uskottavuuden kannalta onnistua heti. Salmelainen on ajamassa itseään eräänlaiseen limboon, eli voisi olla päteväkin kaveri omaan pestiinsä pitkässä juoksussa, mutta heti alkumetreillä rajuja virheitä ja vaikka ymmärtäisi itse ne, niin se oma etsikkoaika saattoi mennä jo. Joukkueen rakentaminen ensi kaudeksi näistä syistä johtuen saattaa muodostua erityisen haasteelliseksi, koska ensi kaudella ei ole Liigan kovinta valmentajanimeä penkin takana, joka ei edesauta isojen nimien signaamista. Pikkarainen on varmaan pidetty valmentaja, mutta minkä tason pelaajien keskuudessa? Mestistason? On iso riski sille, että muutamat virhevalinnat vaikuttavat niin pitkälle aikavälille, että Salmelaiselle ei jää aikaa niitä korjata. Kekäläinen onnistui toisella kaudellaan ja heti ensimmäisellä kaudellaankin muutti HIFK:n pelaajahankintapolitiikkaa täydellisesti. Nybondas sai jatkaa niinkin kauan, koska onnistui myös nopealla aikataululla, vaikka niistä ansioista voidaan olla eri mieltä.

Vähän samanlaista ajatusta on minullakin. Tobias on onnistunut omilla päätöksillään luomaan itselleen aikamoiset paineet onnistua ja ensi kaudella on oikeasti todella tukalat oltavat, mikäli kausi lähtee huonosti liikkeelle. Uskottavuutta ei ainakaan paranna nämä puheet sentterin hakemisesta ja etsimisestä tulosten ollessa sitten jotakin vähemmän mairittelevaa. Puheet mediassa ja teot toimistolla eivät oikein kohtaa. Lisäksi niiden katsojien houkutteleminen takaisin katsomoon, jotka nyt tällä kaudella tähän jumppaamiseen kypsyvät, voi olla vaikeaa ensi kaudella. Pääsylippujen hinnat ovat korkeat, mutta vastineeksi saa katsella Nykoppia, Pitkästä, Koivistoa ja Laaksoa. Moni keksii vaihtoehtoisia tapoja vapaa-ajan käyttöön ja laittaa pääsylippurahat johonkin muuhun vapaa-ajan huvitukseen.

Minä olisin itse palkannut valmentajaksi 2-3 kauden sopimuksella Karri Kiven (jos on ollut saatavilla) ja aloittanut ns. uuden projektin ensi keväänä. Tällöin olisi ollut pöytä puhtaana viimeisistä Nybondaksen aikaisista sopimuksista ja valmentajana varmasti yksi kovimmista kotimaisista nimistä. Luulisin, että Kivi olisi ollut kiinnostava myös isojen nimien joukossa ja eikös Kivi ole osannut noita nuoria lahjakkuuksia ihan hyvin liigapelaajiksi kasvattaa. Pikkarainen ei ole huono valinta, mutta tiettyjä riskejä tässä kyllä on. Olen samoilla linjoilla siinä, että Pikkarainen varmasti on kiinnostava nimi joidenkin pelaajien joukossa, mutta minkä tason pelaajien. Eikä Pikkarainen ole kyllä valmentajanimenä yhtä kova kuin Kivi.

Pelaajamarkkinat ovat tyhjät? Salmelainen panostanee perinteiseen HIFK-tyyliin tyhjennysmyynteihin. Tässäkään ei olla menty eteenpäin. Ässien kuppaamista ehdotellaan, mutta eiköhän ne kovat nimet painele muualle, jos Ässistä lähtevät. Sama kierre, kuin ensi kaudenkin sopimuksissa. Nämä menevät aina niihin seuroihin, joissa on menestystä tarjolla. Varsinkin jos puhutaan A-korin pelimiehistä, ellei hyvin poikkeuksellistä kokonaispakettia tarjota. A-korin sentteriähän siellä ei edes ole. Bernardia ehdoteltiin jossain. Pari Ässät-fania hyvin tuntevana en koskisi pitkällä tikullakaan. Aika paljon kommentteja herrasta saanut.

Joo, samaa mieltä ensinnäkin Bernardista. Ei tänne kiitos. Veikkaan itse, että meillä on rahat sen verran loppu, että uusia pelaajia ei enää hankita, vaan näillä mennään. Lessionkin kohdalla vaikuttaa siltä, että lähtö tuli taloudellisista syistä. Lessio teki sen verran pisteitä alkukaudesta, että saatiin kaupattua toiseen jengiin ja koska maassa oleskelu jäi ilmeisesti alle 6 kk:n pituiseksi, selvittiin huomattavasti pienemmillä veroilla. Luulisin myös, että Lessio ei ihan pienillä karkkirahoilla HIFK:ssa pelannut.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä olisin itse palkannut valmentajaksi 2-3 kauden sopimuksella Karri Kiven (jos on ollut saatavilla) ja aloittanut ns. uuden projektin ensi keväänä.

Veikkaan itse, että meillä on rahat sen verran loppu, että uusia pelaajia ei enää hankita, vaan näillä mennään. Lessionkin kohdalla vaikuttaa siltä, että lähtö tuli taloudellisista syistä.

Salmelaisen kädethän ovat sidotut tietyissä asioissa, kuten siinä miten paljon euroja on käytössä joukkueen rakentamiseen. Mikäli itse olisin niin sanottuna yksinvaltiaana HIFK:ssa, niin olisin kaksi asiaa tehnyt tämän niin sanotun uuden ajan kynnyksellä.

1. Palkannut valmentajaksi sellaisen nimen, joka takaa tietyn pelillisen tason ja melkein tärkeämpää, että pelaajat haluavat tulla hänen valmennukseensa. Esimerkiksi KJ:n aikana HIFK:lla oli hyvä imu pelaajamarkkinoilla, joka siitä sitten kausi kaudelta hiipui. Valmentajanimellä on todella suuri merkitys pelaajia palkattaessa Liigassa. Karri Kivi olisi ollut yksi vaihtoehto, koska on voittanut ja pidän Ilveksen pelityylistä. Toinen vaihtoehto olisi ollut yrittää houkutella Erkka Westerlund penkin taakse. Pikkarainen voi olla nappiveto toisaalta, mutta on iso riski historiansa ja persoonansa vuoksi, sekä pelaajamarkkinoita ajatellen. En olisi itse uskaltanut omaa uraani hänen varaansa laittaa. Päävalmentaja on kuitenkin se tärkein yksittäinen rekrytöinti. Esimerkkinä vaikka HIFK vm. 2011-12. jolloin kalliista konvehtirasiasta tuli paskaa ja siitä alkoi negatiivinen kierre.

2. Olisin tälle kaudelle ottanut heti kauden alusta taloudellista riskiä sen positiivisen kierteen aikaansaamiseksi. Ei isoa, mutta juuri sen verran, että se ykkössentteri olisi ollut joukkueessa riippumatta Suomelan lähdöstä. Nythän joka kausi niitä puutteita paikkaillaan tai yritetään paikata. Viime kaudella ei onnistuttu. Oma kanta on se, että hankkimatta jättäminen on suurempi riski, kuin hankkia pelaajat hyvissä ajoin. Siihen HIFK:lla pitäisi olla varaa, kun katselee edelliskausien tuloksia. Yksi menestyskausi ruokkii yleensä niitä seuraavia kausia pelaajamarkkinoilla ja sen tappamiseksi pitää sitten tehdä kasa huonoja päätöksiä, kuten huono päävalmentajavalinta ja muutama iso huti.

HIFK:n pelaajabudjetti 3,2 miljoonaa euroa. Kyllä sitä miettii, että kun HPK:lla esimerkkinä 1,5 miljoonaa euroa, niin todella karkean matematiikan laskutavalla HIFK:n pitäisi pystyä palkkaamaan 5 kpl A-korin pelaajia ja sen jälkeen vielä hankkia vielä koko HPK kokonaisuudessaan ja silti emme pärjää heille ja sama kilpailuetu HIFK:lla on oikeastaan yhdeksään muuhunkin liigaseuraan. Tapparaakin vastaan eroa on kahden huippupelaajan verran. Missä tämä näkyy? Tässä on HIFK:n suurin ongelma tällä hetkellä. HIFK:n joukkueen pitäisi jo paperilla olla sen näköinen, että sillä on tuo ero noihin heikompiin seuroihin ja tuo ero myös Tapparaan. Kun tämä asia saadaan kuntoon, niin HIFK voisi olla kokeilevampi esimerkiksi valmentajamarkkinoilla ja hakea sitä tulevaa huippuvalmentajaa. Perustyö ja asema pitäisi hakea varmoilla valinnoilla.

En voi kuvitella tilannetta, että vaikka Tapparassa maksettaisiin edes suhteessa pelaajabudjettiin sellaisia palkkoja mitä HIFK maksaa marginaaliroolien pelaajille, kuten Finleylle, Petrellille tai edes Varakkaalle. HIFK:n pitää edelleen maksaa ykkössentterilleen vaikka se 350K, mutta sitten hänen pitää olla Liigan paras roolissaan.
 
Viimeksi muokattu:

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Millaista liksaa päävalmentajat Liigassa saavat? Mietin vaan, että Pikkaraisella tuskin on varaa vaatia samankaltaista liksaa, kuin esim. Kivellä.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pelaajabudjetti 3,2 miljoonaa euroa. Kyllä sitä miettii, että kun HPK:lla esimerkkinä 1,5 miljoonaa euroa, niin todella karkean matematiikan laskutavalla HIFK:n pitäisi pystyä palkkaamaan 5 kpl A-korin pelaajia ja sen jälkeen vielä hankkia vielä koko HPK kokonaisuudessaan ja silti emme pärjää heille ja sama kilpailuetu HIFK:lla on oikeastaan yhdeksään muuhunkin liigaseuraan. Tapparaakin vastaan eroa on kahden huippupelaajan verran. Missä tämä näkyy? Tässä on HIFK:n suurin ongelma tällä hetkellä. HIFK:n joukkueen pitäisi jo paperilla olla sen näköinen, että sillä on tuo ero noihin heikompiin seuroihin ja tuo ero myös Tapparaan. Kun tämä asia saadaan kuntoon, niin HIFK voisi olla kokeilevampi esimerkiksi valmentajamarkkinoilla ja hakea sitä tulevaa huippuvalmentajaa. Perustyö ja asema pitäisi hakea varmoilla valinnoilla.

En voi kuvitella tilannetta, että vaikka Tapparassa maksettaisiin edes suhteessa pelaajabudjettiin sellaisia palkkoja mitä HIFK maksaa marginaaliroolien pelaajille, kuten Finleylle, Petrellille tai edes Varakkaalle. HIFK:n pitää edelleen maksaa ykkössentterilleen vaikka se 350K, mutta sitten hänen pitää olla Liigan paras roolissaan.

Tässä on varmaankin se ydin. Kaikki me toivomme, että HIFK olisi vetovoimaltaan sellainen joukkue, ettei nk. pääkaupunkilisää tarvitsisi maksaa. Pitkä pätkä tätä poukkoilevaa yrityskulttuuria on kuitenkin aiheuttanut sen, ettei niin ole. Ei ole pitkää jännettä ja ikävä kyllä vastoinkäymisten edessä nopeasti päitä vadille huutava kannattajajoukko on osa sitä. Valitettavasti myös pääkaupunkiseudun korkeat asumiskustannukset tuovat omat haasteensa ja monen muualta tulleen verotettavassa tulossa se näkyy myös.

HIFK;n täytyy löytää oma tyylinsä ja profiilinsa. Kaikki osaavat kertoa minkälainen joukkue Tappara tai Kärpät on (pitää siitä sitten tai ei). Yli 50 vuotta kannattajana ei ole kirkastanut minulle sitä, minkälainen joukkue HIFK tänään on. Ei voi rakentaa profiilia jokaisen kauden alussa uudestaan! Se vaatii pitempää työtä. Ja koska uuden profiilin rakentaminen ei ole onnistunut, niin monen ulkopuolisen mielestä on yhä relevanttia vedota "brändiin" jota ei ole ollut olemassa moneen vuoteen. Pahaa pelkään, että brändi elää yhä myös tuomarien mielessä, koska joskus oltiin iso, paha ja fyysinen. Mitä ollaan nyt? Enkä haikaile vanhoja, haikailen identiteettiä.
Mutta mennään eteenpäin, stig framåt!
Tässä joukkueessa lempipelaajani on Iikka Kangasniemi :)
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Törmänen tais olla 300 000€

HS:n verokoneen mukaan Antti Törmänen (olettaen, että kyse on oikeasta Antti Törmäsestä)

Vuosi 2014 verotettavat ansiotulot 160.000 euroa, 2015 150.000 euroa, 2016 180.000 euroa ja 2017 360.000 euroa. Vuoden 2017 ansiotulojen suuruutta selittänee valmentamatta jääneeltä kaudelta 2017-2018 maksettu korvaus potkujen vuoksi.

Valmentajilla ei taida olla pelaajien tapaan mahdollisuutta rahastoida tulojaan?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Itsellekin on shokki tämä nykyinen tilanne, että laatupelaajia ei vain tule sisään. Ei oikeastaan koko sarjaan paria pakkia lukuunottamatta. Tuntuu, että koko liigan pelaajaliikenne on paljon vähäisempää kuin ennen?

Siis eikö oikeasti ole yhtäkään isoa kalaa saatavissa?

Vaikka markkinat on aina kuivat, niin jostain niitä Janne Pesosia on tänne kaivettu. Nyt ei siis yhtään?

Toisaalta jokuhan sanoi siellä Telian studiossa, että markkinat ovat muuttuneet. Parin viime vuoden sisällä on menty enemmän siihen, että ensi kauden diilit on selvillä jo Loka-marraskuussa. Tarkoittaako tämä samalla kesken kauden tapahtuvien pelaajasiirtojen vähenemistä?

Eli: ennen aikaan pelaaja X lähti mielellään jonnekin paikkaan Y pelaamaan vielä Marraskuussa, koska sieltä saisi ehkä kalasteltua ensi kauden sopparin? Mutta: nyt samaa kiinnostusta ei enää ole. Vaan pelaa mieluummin vain sopimuskauden loppuun ennen siihen uuteen seuraan siirtymistä?

Vaikka Tobbe olisi kuinka harjoittelija, niin toi junnukisojen huomioiminen on nyt joko ihan nollatasoa tai sitten niitä pelaajia ei vain oikeasti ole. Tai tosiaan rahat on loppu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsellekin on shokki tämä nykyinen tilanne, että laatupelaajia ei vain tule sisään. Ei oikeastaan koko sarjaan paria pakkia lukuunottamatta. Tuntuu, että koko liigan pelaajaliikenne on paljon vähäisempää kuin ennen?

Siis eikö oikeasti ole yhtäkään isoa kalaa saatavissa?

Vaikka markkinat on aina kuivat, niin jostain niitä Janne Pesosia on tänne kaivettu. Nyt ei siis yhtään?

Toisaalta jokuhan sanoi siellä Telian studiossa, että markkinat ovat muuttuneet. Parin viime vuoden sisällä on menty enemmän siihen, että ensi kauden diilit on selvillä jo Loka-marraskuussa. Tarkoittaako tämä samalla kesken kauden tapahtuvien pelaajasiirtojen vähenemistä?

Vaikka Tobbe olisi kuinka harjoittelija, niin toi junnukisojen huomioiminen on nyt joko ihan nollatasoa tai sitten niitä pelaajia ei vain oikeasti ole. Tai tosiaan rahat on loppu.

Kyllä Osalan aika isoksi kalaksi lasken. Meni vahvistamaan joukkuetta, joka jo ennestään johti sarjaa. Kyllä niitä isojakin siirtoja vielä tulee. Salmelainen on vain ajanut itsensä siihen tilanteeseen, että IFK ei ole todennäköisin osoite.

Itseäni ärsyttää nämä Koivisto ja Pitkänen tyyliset haut edes korvaamaan nuorten MM-kisojen ajaksi. Ei ole mitään kehityspotentiaalia odotettavissa toisin, kuin nuorilla pelaajilla. Joku Saarelainen saattaisi oikeasti vaikka breikata ja omien junnujen onnistumisista nauttii ihan eri tavalla, kuin vaikka Pitkäsen maalista ja nuoret pystyvät lyhyissä tuurauksissa pelaamaan hyvällä tasolla, kun on oikeasti iso juttu päästä edareihin vetämään. Nyt HIFK hankkinut pelaajia, mutta ei sellaisia jotka vahvistaisivat joukkuetta millään tavalla. Hankit noita vaikka 20 niin menestys pysyy samana.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelainen on vain ajanut itsensä siihen tilanteeseen, että IFK ei ole todennäköisin osoite.

Tästä kuulisin mielelläni lisää faktaa.

Onko nyt niin, että koska HIFK:n UJ on Salmelainen, tänne ei pelaajia ole mahdollista saada? Eikä ainakaan muualta kuin ACMEn listoilta? Joku voisi selvittää omien faktakanaviensa kautta, kuinka moni Salmelaisen tekemä sopimus on ACMEn edustaman pelaajan kanssa ja keiden agenttitoimistojen asiakkaiden kanssa on neuvoteltu (alk. 12/2017).

Ensi kauden joukkue tietysti kertoo luonnollisesti myös siitä, että Salmelaisesta johtuen muita ei saatu... Jännä nähdä, millaista kalaa katiskaan on jo tarttunut ja tarttuu ;).
 

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Tästä kuulisin mielelläni lisää faktaa.

Onko nyt niin, että koska HIFK:n UJ on Salmelainen, tänne ei pelaajia ole mahdollista saada? Eikä ainakaan muualta kuin ACMEn listoilta? Joku voisi selvittää omien faktakanaviensa kautta, kuinka moni Salmelaisen tekemä sopimus on ACMEn edustaman pelaajan kanssa ja keiden agenttitoimistojen asiakkaiden kanssa on neuvoteltu (alk. 12/2017).

Ensi kauden joukkue tietysti kertoo luonnollisesti myös siitä, että Salmelaisesta johtuen muita ei saatu... Jännä nähdä, millaista kalaa katiskaan on jo tarttunut ja tarttuu ;).
No faktaa on ainakin se että IFK on säälien ulkopuolella 6.12.2018 ja joukkueen ykkösen keskushyökkääjä puuttuu edelleen. Jännä nähdä että joku voi nähdä tilanteessa jotain positiivista.
Jos Salmelaisella ei sitten ole ongelmaa saada pelaajia, niin sitten syy on varmasti se että niitä ei ole sitten edes yritetty hankkia. Se on taas sitten jo suurempi ongelma.
Joka tapauksessa tilanne on huono. Voiko se parantua? Toki voi, mutta itse en ainakaan nyt näe tällä hetkellä mitään syytä naureskella apassin huolille.
Näitä Koivistoja voi tulla vaikka se 20 lisää ilman että sijoitus muuttuu mihinkään.
 

Stigu

Jäsen
Jos Salmelaisella ei sitten ole ongelmaa saada pelaajia, niin sitten syy on varmasti se että niitä ei ole sitten edes yritetty hankkia. Se on taas sitten jo suurempi ongelma.
Samaa mieltä, mutta on kolmaskin vaihtoehto ja se on se, että rahahanat on pistetty kiinni. Ja rahahanat on pistetty kiinni, joko sen takia että a) budjetti on kulutettu tai b) toivo tämän kauden osalta on menetetty. Jos a, niin Tobias on kyllä edeltäjäänsäkin kovempi tumpelo. Jos b, niin hallitus jyrää Tobiaksen.

Ja tuo vaihtoehto b on oikeastaan se pahin skenaario. Eli, että hallitus jyrää Tobiaksen yli. Tämä merkitsee sitä, että näin tulee käymään jatkossakin.

Oli vaihtohto sitten a tai b, niin ainakin on lohdullista, että jengiin hankitaan näitä koivistoja ja milesdaviksiä sen takia, ettei fyrkkaa ole enempää, eikä sen takia että niissä nähdään joku potentiaali.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No faktaa on ainakin se että IFK on säälien ulkopuolella 6.12.2018 ja joukkueen ykkösen keskushyökkääjä puuttuu edelleen.

Ja tämäkö johtuu siitä, että Salmelainen on ajanut itsensä tilanteeseen, ettei HIFK ole todennäköisin osoite?
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No faktaa on ainakin se että IFK on säälien ulkopuolella 6.12.2018

Näin on, mutta tätä faktaa ei ihan huoletta voi käyttää Salmelaisen työtä arvosteltaessa. Ei joukkueen rakenne, puutteistaan huolimatta, niin huono ole että kaikki näkivät HIFK:n olevan säälien ulkopuolella tässä vaiheessa kautta. Kyllä tuohon tämänhetkiseen sijoitukseen ovat monet muutkin asiat vaikuttaneet kuin Salmelaisen hankinnat/hankkimatta jättämiset. HIFK:n takaa muuten löytyy JYP, jonka sentteriosasto ennen kauden alkua täällä arvostettiin Liigan kolmen parhaan joukkoon. Myöskään reagointi kahden uuden pakin hankinnan muodossa ei, ainakaan vielä, ole JYPiä tuolta sijalta 13 nostanut. Tällä vaan haluan sanoa sitä, että joukkueen sarjasijoitus joulukuun alussa ei kerro täyttä kuvaa siitä, kuinka hyvää työtä urheilujohto on tehnyt.

Ja jotta nyt olisi kaikille selvää: puhtaita papereita Salmelainen ei saa. HIFK:n materiaali ei tällä hetkellä ole sellainen, jolla uskottavasti kamppailtaisiin mestaruudesta. Tämä menee selvästi Salmelaisen piikkiin. Kuitenkin materiaalin pitäisi riittää TOP4-sijoista kamppailuun.
 

444

Jäsen
Ja tämäkö johtuu siitä, että Salmelainen on ajanut itsensä tilanteeseen, ettei HIFK ole todennäköisin osoite?
Menee nyt vähän lillukanvarsien halkomiseksi, mutta Salmelaisen suuntaan voidaan varmaan varovasti kurkistella, kun jengistä edelleen puuttuu sellaiset syömähampaat, että edes tällä valmennuksella kamppailtaisiin mieluummin pudotuspelien kotiedusta tai jopa runkosarjan voitosta kuin toivottaisiin, ettei Lukko tai Jukurit voita omia pelejään ja nouse meidän ohitse sääleihin. Ei ole yksin Salmelaisen syytä, että joukkue kyntää, mutta ei ole myöskään Salmelaisen ansiota, että parin loukkaantumisen jälkeen kakkosketjussa tekee tuhojaan snaipperi Pitkänen ja työmyyrä Petrellillä on kiintiöpaikka kokoonpanossa, vaikka otteiden valossa näin ei pitäisi olla. Salmelaista voidaan syyttää siitä, että joukkue ei ollut lähimainkaan valmis kauden alussa eikä se ole sitä myöskään runkosarjan puolivälin lähestyessä. Osittain tästä syystä jengi kyntää syvällä ja on tällä hetkellä jopa säälien ulkopuolella. Tällainen joukkue ei ole se, jonka pelaajat valitsevat, jos tarjolla ei ole reilusti enemmän rahaa, vaan valinta kohdistuu joukkueeseen, joka menestyy ja jossa voi jopa voittaa jotain.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tällainen joukkue ei ole se, jonka pelaajat valitsevat, jos tarjolla ei ole reilusti enemmän rahaa, vaan valinta kohdistuu joukkueeseen, joka menestyy ja jossa voi jopa voittaa jotain.

Eikö kukaan palstatovereista muka ole koskaan jättänyt hakematta johonkin firmaan ihan sen takia, että tuonne nyt en ainakaan halua. Jääkiekkoilijoiden luulisi muutenkin olevan enemmän sisäsiittoisia kuin normihommissa ja varmaankin puhutaan paljon selän takana asioista. Kavereitahan ne on keskenään, vaikka eri seuroissa pelaisivatkin.

Mahdoton tietää millainen maine IFK:lla on tällä hetkellä, mutta miksi olisi syytä olettaa, että kaikkia ehdottomasti kiinnostaisi hakea tai päästä sinne. Osa ottaa sen duunin minkä saa ja osa sitten valitsee parhaimmista.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Aina on mahdoton arvioida mikä se imukyky on. Sehän selviää tuossa kun 19-20 kausi pärähtää käyntiin.

Mutta faktojen puolesta hätää ei pitäisi olla:

1) Joukkueella takana kolme kautta neljän sakissa. Meillä on siis hyvä pohja.

Tällä hetkellä heikompi kausi, mutta joukkuetta ei silti tuomita julkisesti kriisijoukkueeksi, kuten Ässiä. Yleisesti on olemassa ymmärrystä: Loukkaantumisia, hieman sekava valmennusilmoitus jne. Ja kausi on oikeasti vielä kesken. Jos Engren jatkaa samaan tahtiin noiden nollapelien pelaamista, niin tiedä sitä mihin asti se meidät hilaa.

2) IFKssa on pidetty työntekijöistä ja pelaajista huolta. Kaikilla tavoin.

3) Pikkarainen ON kiinnostava koutsi. Kivellä olisi ollut varmasti parempi imu, mutta en usko Pikkaraisellakaan huono olevan. Yleisesti jääkiekkopiireissä melkein kaikki kehuvat kiinnostavaksi nimeksi.

4) Helsingissä on aina spotlightissa ulkomaan komennusten suhteen. Ensi keväänä lähtenee taas pari pelaajaa isompiin ympyröihin. Kun Thorell ja varmaan Eronen vaihtavat isompaan maksajaan Koheloon tai Sveitsiin yms.

5) Ja jos halutaan oikeasti joku pelaaja kuten ”Suomela” tai ”Quincey” niin kyllä sitä paalua on taas ensi kaudeksi vaikka tänä kautena olisikin jostain syystä rahahanat kiinni.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pyydän Tobias, reagoi. Ulospäin tämä touhu näyttää siltä, ettei tehdä mitään. Luisutaan kohti kallionreunaa bussilla vauhdin vain kiihtyessä, ja kuski on nukahtanut rattiin.
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain tartteis tehrä.

1. Sentteri
2. Maalivahti
3. Valmentaja

Kaikissa annetaan kärkijengeille etumatkaa, eikä kehitystä ole näkynyt sitten syyskuun. Jos kerran markkinat on kuivat, aloittaisi listan kolmannelta sijalta ja kenkisi P-A Etuperin pihalle.

Ei ole hei niin vaikeeta!
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
HIFK:n takaa muuten löytyy JYP, jonka sentteriosasto ennen kauden alkua täällä arvostettiin Liigan kolmen parhaan joukkoon.

Ja luokitellaan sinne edelleen. Se, että muu joukkue on tasapaksua ja keskinkertaista ei poista sitä faktaa että sentteristö on erittäin laadukas. Jotain kertoo myös se, että Immonen, Tomasek ja Perrin ovat JYPin sisäisen pistepörssin kärkikolmikko. Lisäksi Hytönen on sijalla 5 ja Nättinen sijalla 7.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itse en jää itkemään Selinin perään, oli mielestäni huono valinta päävalmentajaksi enkä edelleenkään usko että hänen johdollaan voitetaan mitään. Välieriin voidaan ehkä päästä.

Jos Pena tai Nybari olisi edelleen puikoissa olisi loppukauden käsikirjoitus jo valmis. Viimeistään joulukuussa alkaisi pelillinen kriisi ja tammi-helmikuussa Selinille annettaisi kenkää ja Pikkaraisen päävalmentajapesti alkaisi ennen aikojaan. Luonnollisesti pelillisiä ongelmia ei saataisi enää korjattua vaikka kaiken maailman ulkomaalaisvahvistuksia raahattaisi sisään. Samalla myös tulevan uuden valmentajan arvovalta murenee ja tulevatkin kaudet ovat jo etukäteen pilalla.

Toivon että Salmelaisen IFK:ssa homma ei mene näin. Silti veikkaan ettei Selin valmenna tätä kautta loppuun.

Ei tarvittu Penaa tämän skenaarion toteutumiseen, itse asiassa pelillinen kriisi alkoi heti kun valmentajauutiset kerrotttiin. No Selin on vielä mukana, mutta kuinkakohan kauan? Tämäkin kausi on nyt jo menetetty, taistellaan viimeisestä säälipleijaripaikasta liigan top3 budjetilla. Jotenkin niin tuttua, onkohan Penalla sitttenkin sormensa jotenkin pelissä? Ehkä ei enää, mutta dinot ovat taatusti jotenkin mukana hämmentämässä tätä soppaa.

Salmelaiselle voisi nyt jo antaa monoa, ei hommasta tule hänen kanssaan mitään.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salmelaiselle voisi nyt jo antaa monoa, ei hommasta tule hänen kanssaan mitään.
Jos Salmelainen päätettäisiin vapauttaa tehtävistään, niin nyt olisi oikeastaan huonoin mahdollinen aika sille, kun kauden 2019-20 pelaajasopimusten vääntäminen käy kuumimmillaan. Jos toukokuun alussa joukkueen rungon julkistuksen yhteydessä joukkue on selvästi vajavainen ja puolillaan ulandereja, o'connoreita, engbergejä, nykoppeja ynnä muita söhlöjä ja "haemme vielä johtavaa puolustajaa ja sentteriä", niin silloin on oikea aika tehdä mahdollisesti toimenpiteitä. Kesken kauden tehtävissä liikkeissä on usein riskinä se, että vituiksi menee sekä kuluva että seuraava kausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös