Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 370 388
  • 8 110

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Johan se hetken aikaa näyttikin jo liian hyvältä. Onhan tämä ihan uskomaton tilanne. Kyllä pitää myös miettiä Peltosen ja lunkan asemaa niin kuin ylempänä sanottu. Tästä pitää ehdottomasti kauden jälkeen kysellä mikä juttu. Pitääpi rustata joku sähköposti tuossa päivällä, eri asia vastataanko toki sitten se.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten voi olla toiminta tällaista? Jos Taponen on runkosarjan loppuun sivussa, niin todella kusessa ollaan.

Hauskaa tässä on se, että luotan enemmän Vinniin kuin Nippeen.

No näillä mennään ja Tobbe ulos jos Tapsan loukkaantumiseen kaatui tämä kausi, se nyt on ihan selviö. Ei voi olla tekevinään noin hyviä paikkauksia, ”olla mestaruustaistelussa”, ja yrittää pelata koko kautta yhdellä liigamaalivahdilla Stadin IFK:ssa.

Perseennäyttö koko taisteluvarustuksen viime aikoina kaivaneelle jengille.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Miten joukkue reagoi ja miten HIFK.n olematon uskottavuus kärsii jälleen sekä pelaajien että yhteistyökumppaneiden keskuudessa siitä, kun osaamaton henkilö rakentaa tai paremminkin puuhastelee joukkueen rakentamisen kanssa? Kannattajiahan ei olla mietitty enää vuosiin, joten sillä nyt tuskin on mihinkään merkitystä.

Jos tämä olisi tullut yllätyksenä, niin silloin voi antaa anteeksi täydellisen epäonnistumisen, mutta kun tästä on puhuttu yleisesti jo vuoden verran ja vain muutamat äänet ovat ymmärtäneet valitun linjan. Voidaanko edes HIFK:n organisaatiossa antaa tämäkin anteeksi ja todeta, että meillä on pitkän tähtäimen suunnitelma, joka valitettavasti otti nyt hiukan iskua, mutta 2035 on meidän vuosi, ehkä isolla varauksella.

Pelkäänpä sitäkin, että ensi vuoden maalivahdit on jo neuvoteltu ja ei ole millään tavalla vieläkään reagoitu ongelmaan. Saattaa jopa olla, että nyt yritetään kulisseissa neuvotella siitä, kuinka joudutaan maksamaan Haloselle pelipaikka muualla, samaa tehdään Vinnin kanssa ja jostain yritetään löytää maalivahtia ensi kaudeksi (toivottavasti se ei ole Tuohimaa).

Joukkueen rakentaminen on ja ei ole vaikeaa, käytettävissä oleva budjetti saattaa siitä tehdä haastavan, mutta jos varaa on, niin se ei ole muuttunut takavuosista yhtään. Hanki ensimmäiseksi mielellään liigan paras maalivahti, top3 voi myös riittää ja hänelle hyvä kakkonen, jota voi myös peluuttaa. Tämän jälkeen se puolustuksen johtaja, joka mielellään on myös liigan top3 pakki, johtaja ominaisuuksiltaan. Tämän jälkeen se ykkössentteri ja maalintekijä, joka pystyy kantamaan joukkuetta. Budjetista tämä nielee sen 30%, mutta nyt joukkueella on se runko, mikä mahdollistaa menestyksen. Kun katsoo tämän päivän HIFK:n ryhmää, niin siinä ei juuri noita elementtejä ole, ehkä Koivistoinen ja Nättinen edes lähellä näitä kriteereitä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Maalivahti-tilanne oli hoidettu jo ennen Taposen mahdollista loukkaantumista huonosti, ja jos nyt oikeasti käy niin että Taponen on poissa pelistä niin kyllähän tämä lähentelee kaikkien aikojen sähläystä. Halosta ei käytännössä varmaankaan voi enää peluuttaa ja kaikkia kunnia Vinnille, selvisi hienosti eilisestä, mutta että suorinvartaloin ykkösvahdiksi pleijareihin? Huh huh. "Ei paineita". Toki jos kävisi niin että lopulta nostelee kannua niin kaikkihan olisi hyvin, mutta jos niin ei nyt jostain syystä kävisi niin siinä sitten mukavasti murretaan toisenkin nuoren veskan itseluottamus peräjälkeen. Ja kuka meidän kakkosvahti muuten on jos Vinnillä kevääseen mentäisiin...? Zamboni-kuljettaja?

Melkoinen tilanne, mutta onneksi kaikki on nyt toistaiseksi (muutama tunti) vielä puhdasta spekulaatiota...
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Retorinen havainto: Tobias a.k.a. "Toope" Salmelainen on harjoitellut HIFK:n peräsimessä urheilujohtajana vuodesta 2017 saakka. Tulokset puhunevat puolestaan.

Ohessa linkki viimeisimpään kritiikkiin HIFK:n maalivahtiasiassa.

Anekdootti: Tobias Salmelainen pelasi kauden 2009-2010 silloisen Jokipoikien riveissä. Hän oli tehoilla 20+15=35 joukkueen paras maalintekijä.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Jos ja kun Roope ei pelaa tänään, niin kuka on meidän kakkonen ? Onko Halonen siinä kunnossa
että voi olla luukun avaajana ? Tämä veskarisekoilu voisi nyt olla se Tobben työharjoittelukauden
viimeinen tunarointi, se on anteeksiantamaton fiba.,
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Jos ja kun Roope ei pelaa tänään, niin kuka on meidän kakkonen ? Onko Halonen siinä kunnossa
että voi olla luukun avaajana ? Tämä veskarisekoilu voisi nyt olla se Tobben työharjoittelukauden
viimeinen tunarointi, se on anteeksiantamaton fiba.,
Pahimmillaan tästä lähtee dominoefekti, joka vaikuttaa U20 ja U18-jengeihin, kun veskareita lähdetään nostelemaan ylöspäin. Melko hanurista.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Pahimmillaan tästä lähtee dominoefekti, joka vaikuttaa U20 ja U18-jengeihin, kun veskareita lähdetään nostelemaan ylöspäin. Melko hanurista.
Kyllä, aika heikoilla jäillä ollaan. En tajua miksi näin on toimittu, eikö esimerkiksi Lunkalla ole ollut
mitään sananvaltaa veskarihankintoihin, onko Tobbelino täysi sooloilija joka ei kuuntele muiden
mielipiteitä ollenkaan ?
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Taidanpa laittaa vapautuvan utj:n hommaan paperit vetämään. Vaatii taitoa onnistua huonommin kuin Toope
Onnea työnhakuun. Toivottavasti sukupuusi on kunnossa.

Nyt on ensimmäistä kertaa yli kolmeenkymmeneen vuoteen alkanut tulla fiilis, että ellei IFK:n johdossa tapahdu muutoksia, alan vähentää joukkueen seuraamiseen käyttämääni aikaa. Onhan tuolla ennenkin pyörinyt monen sortin osaamattomia, mutta nuorempana jotenkin jaksoi uskoa ja toivoa, vaikkei sille usein ollut mitään perusteita. Kuusikymmentä runkosarjaottelua ja muut pelit päälle vievät vuodessa turhan paljon aikaa ihmisen elämästä, jos tuloksena on liian usein pettymys.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jengi pauhaa ettei ole maalivahteja.

No perkele ei pidä paikkansa ja onhan siellä: Eemil Vinni ja Severi Soukka!

Kutakuinkin sellainen tandemi jolla kaikki haluaisi lähteä mestaruusviiriään illalla nostavan Tapparan vieraaksi täydelle Nokia areenalle.

Toivotaan, että siellä on kunnon mestaruuskrapula jota hikoilevat vielä tänään pois.

0-3!
 

microugn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisi todella mielenkiintoista kuulla Tobbaria kommentoimassa tilannetta. Yleensä on helppo olla jälkiviisas, yleensä on myös hyvin helppo kommentoida monimutkaisia asioita näppäimistön takaa. Mutta come on Tobbari! Maalivahtitilanne oli selvä ihan jokaiselle joka nyt edes vähän seuraa IFK:ta. Enkä suostu uskomaan että seura on niin persaukinen ettei edes loppukauden lainapesti olisi mahdollinen.

Toisaalta, en suostu uskomaan että Tobbari on näin järkyttävän tyhmä. Joku syy tähän on pakko olla, mitä ihmeessä se on?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hauskaa tässä on se, että luotan enemmän Vinniin kuin Nippeen.

Tämä tunne on mullakin. Vinni on kuitenkin ikäluokkansa lahjakkaimpia koko planeetalla, Halonen taas ei ole koskaan kuulunut tuohon kategoriaan. Olisin itse asiassa peluuttanut Vinniä jo ihan ilman Tapsan loukkaantumistakin tuossa Sport-ottelussa. Nyt olisi nuorella kundilla yksi startti alla, eikä Tapsa olisi rikkoutunut.

IFK:lla on vain kummallinen politiikka noiden veskarien kanssa. Mitään "muuta" ei kokeilla kuin vasta sitten pakon edessä. Toivoinkin toki, että Vinni testattaisiin sen varalta, jos olisi parempi kuin Halonen, mutta taas piti tääkin testi suorittaa vaikeimman kautta. Sama homma viime keväänä Taposen kanssa. Edelleen sitä miettii, miten TPS-sarja olisi mennyt, jos olisi ajoissa tajuttu, ettei Haloselle lähde ja laitettu Taponen maaliin. Taponen toki itse sanoi kohteliaasti jossain, ettei olisi ollut viime keväänä vielä valmis.... mä taas vähän uskon, että olisi ollut valmiimpi kuin itseluottamuksensa täysin menettänyt Halonen.

Onhan tää tosi iso riskipeliä jo toista kevättä putkeen. Jos Taposella on aivotärähdys, niin poissaolo voi kestää 2 päivää tai koko loppu-uran.

Toki tuon tähän nyt sellaisen näkökulman (tarkoitus ei ole puolustaa Tobbaria, koska siihen ei ole enää aihetta), että tulikuuman maalivahdin loukkaantuminen olisi mille tahansa seuralle valtava takaisku, vaikka siellä olisikin ns. mitat täyttävä mies varalla. Ja kyllä IFK:lla käy kovin usein todella huono tuurikin. Nyt on kahtena keväänä putkeen ykkösmaalivahti loukkaantunut juuri silloin, kun siirtoikkuna on mennyt kiinni.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta, en suostu uskomaan että Tobbari on näin järkyttävän tyhmä. Joku syy tähän on pakko olla, mitä ihmeessä se on?
Samu Perhosen mailat nähty Nordiksella?

Mika Norja? Dennis Endras?

Jonkun siellä täytyy olla julkistusta vailla lainalla tai sitten ei.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Nyt löytyi jonkin verran mustaa valkoisella;

4. Poikkeukset siirtoajoissa

Pelaajalle voidaan myöntää siirto (erillinen anomus tehtävä liiton määrittelemällä tavalla) seurasiirtojen aikarajojen ulkopuolella, jos:

  • pelaaja ei ole edustanut mitään seuraa tai joukkuetta SJL:n järjestämässä sarjaottelussa kuluvan pelikauden aikana. Mestikseen ja Suomi-Sarjaan sekä Naisten Liigaan siirtyvän pelaajan pitää olla ollut pelaamatta myös kuluvaa kautta edellisenä kautena.

Eihän tämä voi pitää paikkaansa, sehän tarkoittaisi että siirtoraja koskisi pelkästään Suomea ja että jääkiekkoliiton ulkopuolelta voi tehdä seurasiirtoja myös aikarajojen ulkopuolella. Eli ei vain mainitusta AHL:stä vaan vaikka Ruotsista, Sveitsistä, Saksasta. Pakko olla muitakin vaateita tuolle, jotta erillinen anomus voitaisiin hyväksyä, mutta mitä ne ovat?
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tämä voi pitää paikkaansa, sehän tarkoittaisi että siirtoraja koskisi pelkästään Suomea ja että jääkiekkoliiton ulkopuolelta voi tehdä seurasiirtoja myös aikarajojen ulkopuolella. Eli ei vain mainitusta AHL:stä vaan vaikka Ruotsista, Sveitsistä, Saksasta. Pakko olla muitakin vaateita tuolle, jotta erillinen anomus voitaisiin hyväksyä, mutta mitä ne ovat?
Vaikkei sitä tuossa mainita niin eiköhän siinä pidä pystyä osoittamaan se että hankinta on aivan pakollinen, esim. sen takia että saa kokoonpanoon vaadittavan määrän pelaajia tms.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Etusivulla on linkki juttuun veskari Paavo Hölsästä joka pelaa Coventryssa. Hölsä opiskelee pelaamisen ohella paikallisessa yliopistossa urheilumanagerointia.

Tuli vaan mieleen että pitäisikö jonkun vinkata meidän kirjekurssimiehelle että suorittaisi työhönsä oikeat opinnot kun pelkkä TET-jakso ei näytä kehittävän.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Luulisi myös että pelaajilla olisi joku paine seurajohtoa kohtaan. Kokenut osasto ketä joskus pärjännytkin? Niitä nyt ei montaa ole meillä ole, mutta he suorittavat työpaikalla, että luulisi olevan jotain sanavaltaa peluutusta ja joukkueta kohtaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös