Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 379 062
  • 8 174

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa muistaa että ”seyksimulkkujokalähtisloboihin” oli suunnitelmissa tämän talven jengiin. Kyseistä pelleä ei ole korvattu käytännössä mitenkään.

Eli kyllä sillä Peltosella on ollut toiveissa vähän erilainen jengi kun mitä käteen on nyt annettu.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olenko nyt ihan hakoteillä, jos totean, ettei muihinkaan seuroihin ole hirveästi uusia pohjoisamerikkalaisia tullut? Pohdin jo aiemmin, että esim. vanhat kunnon ECHL-try outit ovat loistaneet poissaolollaan viime aikoina. Näistähän joku aina osuu ja sitten sorvataan halpa parin vuoden soppari. Nyt mun mielestäni ylipäätään erityisesti pohjoisamerikkalaisten pelaajien määrä on totuttua alhaisempi, HIFK:ssakaan ei ole yhtään. Tämä on kuitenkin erittäin poikkeavaa nimenomaan meillä.

Pitäisi varmaan ottaa asiakseen selvittää, kuinka paljon niitä pelaajia on AHL-tasolta lopettanut, mutta se ei taida olla ihan viiden minuutin juttu. Jostain kuulin, että lopettaneita parin viime kauden ajalta olisi noin satakunta ja onhan se todella paljon.

Muiden seurojen tilanne riippuu varmaan myös siitä, missä vaiheessa sopparit on tehty. Jos on oltu ajoissa liikkeellä ja jotain pelaajaa on scoutattu pitkään jo aiemmin, tilanne on voinut olla silloin paljon parempi. En tiedä, mistä johtuu, mutta mulla on jostain syystä sellainen kutina ja tämä on aivan omaa mutua, että sen yhden viiksivallun kanssa olisi odotettu viimeiseen saakka ja jos ja kun se meni ohi, oltiin auttamattomasti myöhässä. Siis nykymarkkinassa, aiemmin varmasti olisi löytynyt pelaajia huomattavasti enemmän. Ja voi olla, että viiksivalluun olisi seurajohto ollut valmis antamaan rahatkin, kun tiedettiin, mitä saadaan, mutta arpojen kanssa sitä halua ei ollut. Tai sitten pelaajat yksinkertaisesti ovat olleet niin ylihintaisia, että sitä riskiä ei ole urheilujohtajatkaan halunneet ottaa. Mun on vaikea osoittaa ketään sormella siksi, että en tiedä, olisiko tähän vallitsevaan tilanteeseen pitänyt oikeasti osata varautua. Salmelaisen aikaisessa vaiheessa tehdyistä sopimuksista on tullut paskaa hänelle niskaa, joten on mahdollista, että sen takia ei ole halunnut ottaa ketä tahansa ja lopputulos on se, että lopulta ei tullut ketään. Musta sekin on ihan inhimillistä, onhan tässä Salmelaisellakin kyse hänen omasta työpaikastaan. Moni muu ei toki ajattele samoin ja monen mielestä työpaikasta pitää lähteä tuosta noin vain olosuhteista välittämättä, jos homma, joka ei edes ole täysin itsestä kiinni, ei toimikaan. Itse en vain niin ajattele.

Ei noita rapakon takaa tulleita vaikuta hirveästi olevan, ainakaan jos vertaa aiempiin vuosiin, jolloin oli ihan perussettiä, että jossain vaiheessa kautta jonkinlaiden rodeo sieltä paikalle heilahtaa meillekin.

Ei syytä epäillä että kaikki mitä Salmelainen sanoo, niin on jotenkin soopaa tai että kaikesta pihalla on, mutta jotenkin vaan tulee vähän sellanen myyntimiehen selittelyn maku. Moni asia on mennyt perseelleen, eikä kaikki Tobbesta varmaan johdu, mutta loppuun asti vaan koitetaan puhua mustaa valkoiseksi. Fakta nyt vaan on se, että UTJ:n tärkein tehtävä on yhdessä valmennuksen kanssa kasata meille mestaruudesta taisteleva materiaali, ja sellaista kun ei vaikuta olevan, niin ei siinä selittelyt valitettavasti auta.

Mutta tässä on vielä kuitenkin kautta niin paljon jäljellä ja urheilu on ihmeellistä joskus, että koittaisi nyt silti hommata kuluvalle kaudelle sen kärkipakin ja sentterin, eikä mitään luovuttamista. Voittoja pitää saada, irtolippuja ja poff kausareitakin myydä. Raskaasti ammutaan seuraa jalkaan, jos ei isketä kiinni mahdollisiin sopiviin pelaajiin, jos sellasia tulee. All in nyt vaan ja koitettava runnoa 6.sakkiin ittemme.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sportissa reagoidaan, meillä ei. No, ollaanhan me 3 pistettä Sportia edellä sarjataulukossa, joten ei hätää.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Täälläkin on moni kirjoittaja kritisoinut tuoreeltaan tiettyjä sopimuksia. Nyt on sitten tilanne, että Lyytisen ja Karvisen sopparit on purettu, Palola on jossain muualla kuin kaukalossa, Dyk sentään pelasi joitain hyviä pelejä ennen loukkaantumistaan, Rantakari on Rantakari eli kaukana kiekollisesta laatupakista, Haloselle olisi pitänyt etsiä uusi seura kevään katastrofin jälkeen ja Liiga-tason veskari tilalle, norjalaisen sijaan olisi voinut ihan hyvin hankkia parempaa sekä halvempaa Mestiksestä ja ykkössentteri puuttuu edelleen. Mua ei vaan Salmelaisen taso vakuuta pätkääkään.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Nyt on käynnissä jatkosopimusten ja ensi kauden uusien hankintojen tekeminen. Vain 1 poikkeaa muista. HIFK tekee loppukauden mittaisia hätäsopimuksia vaikka kausi on jo reisillä. Ja tätä menoa ensi kausi myös. Toopesta en tiedä mutta organisation muut jäsenet eivät tätä ymmärrä. Muuten tilanne olisi meillä toinen. HIFK:n tulevaisuus on synkkääkin synkempi ja ihan itse aiheutettu.
 

DelJampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Norwich City
Kyllähän Salmelainen on syyllinen numero yksi. Helvetin hienosti vedetty 5 vuotta. Koko ajan huonommin, samat virheet toistettu joukkueen rakentamisessa ja kehittyvänä yksilönä löytää joka vuosi uusia tapoja kasata entistä paskempi joukkue kärkibudjetilla.
Ei ole - Ville Peltonen on
Toope tulee heti perässä

Molemmille Tack och Adjö
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Johan tässä katkeaa verisuonetkin päässä. Heittäkää nyt jo vittuun tämäkin selittäjä. Ei kyllä kiinnostaa enää tipan vertaa ne sönkötykset ja selitykset, kun muuhun ei taida tästä kaiffarista sitten ollakaan. Kiitos ja heippahei.
 
Viimeksi muokattu:

Vpiiroi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs,
Jaahas, tämän siitä vissiin saa kun palkkaa tärkeimmille paikoille firmassa omia tuttuja, eikä parhaita mahdollisia ammattilaisia. TJ, UTJ ja valmentaja tulivat kaikki samasta sisäpiiristä, valinnalla jossa ammattitaito ei ollut tärkein kriteeri, vaan piti olla ns. Oma jätkä. Voittamisen perintöä on kokenut ainoastaan Peltonen. (Hänkin toki eri roolissa)
Tähän surkeasti (meilkein 40 v) johdettuun seuraan ollaan kerrankin saatu oikein jackpot valinnat, mistä saadaan nyt nauttia.
Joukkue on surkea ja Peltosen aikana maalinteko on ollut koko ajan vaikeaa, joukkue ei saa rentoa hyvää flow tilaa millään.
Jos omiin menee noin 2 maalia/ ottelu, pitäisi meidän pärjätä aika hyvin, mutta vahvistuksille ei kuulemma ole tarvetta.
 

Mercyrock IFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern, Liverpool
Lapsen usko ollut keväästä asti, että Tobbe löytää puutuvat palaset ja on ns kartalla jengistä. Ilmeisesti negaosasto on ollut koko ajan oikeassa ja nyt vaan paikataan sitä mitä pystytään. Oikeastaan ei edes enää vituta, tää on heikompaa ja säälittävämpää kun sutenöörin kasaamat jengit. Takki ei silti koskaan käänny, se vaan jää odottamaan täyttä uudistusta. Pahalta tuntuu.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Johan tässä katkeaa verisuonetkin päässä. Heittäkää nyt jo vittuun tämäkin selittäjä. Ei kyllä kiinnostaa enää tipan vertaa ne sönkötykset ja selitykset, kun muuhun ei taida tästä kaiffarista sitten ollakaan. Kiitos ja heippahei.
Vahva kannanotto. Itse kauden alussa kuuluin vahvasti posisiipeen ja totesin, että "Antaa pelin näyttää" joulutaukoon mennessä, sen jälkeen johtopäätökset. Nyt on neljä peliä enää jäljellä ennen joulutaukoa, joista kolme kotona, viimeisenä 20.12 Jukurit kotipeli.

Ikävä todeta, että ei tämä pelillinen surkeus ja joukkueen sisäinen sekasorto taida tästä enää neljässä pelissä muuttua kirkkaaksi auringonpaisteeksi. HIFK on niin paljon jäljessä Liigan kärkijoukkueita kaikessa tekemisessä; joukkueen fiksussa pelillisessä rakenteessa ja pelitavassa, tekemisen laadussa ja Peltosen johtamisessa, että ei siitä syvästä kuopasta nousta kuin korkeintaan koittamaan säälipleijareista jatkopeleihin pääsyä. Sieltä on vaikea enää ponnistaa kärkitaistoihin.

Harmittaa kun usko kauden alussa oli vahva joukkueeseen ja valmennukseen, mutta tuntuu siltä kuin lähes kaikki olisi vedetty viemäristä alas. Positiivisinta ovat Taponen ja nuoret pelaajat, joissa on potentiaalia, sitä ei saa hukata ensi kaudeksi. Rohkeasti vain sopparia jo ennen vuodenvaihdetta nuorille, jos kaikille näyttönsä antaneille sitä ei vielä ole.

Tähtäin ensi kauteen ja kaikki mikä on plussaa kevätkaudella, otetaan vastaa, mutta iso tuuletus tarvitaan seurajohdossa sekä valmennuksessa että ilma raikastuu ensi pelikaudeksi. Tätä tunkkaista tekemistä ei ole kiva katsoa ja se alkaa haistakin jo osin mädäntyneeltä.
 
Viimeksi muokattu:

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Tässä kaudessa parasta on jälleen olleet fanit ja se loputon rakkaus tuota logoa kohtaan. Katsomot on täyttyneet vaikka esitykset on olleet… sanotaan nyt ei-niin-hohdokkaita.

Siksi tässä Salmelaisen ja Peltosen keitoksessa (tai keitoksesssa, josta he kantavat julkisen vastuun) absoluuttisesti pahinta on se, että se on johtamassa fanien anemiaan.

Jos HIFK:sta tulee vain jääkiekkoseura, on kaikki menetetty. Tämä on se, mitä minä pelkään ja tästä syystä vaadin Salmelaisen päätä vadille liiankin kärkkäästi.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
F-päätyyn pitäisi ylös ja alas saada bandis ”Sitkeys petti” tai vastaavaa ja meidän pysyä erä tai koko peli pois katsomosta.

Ei tämä Salmelainen/Peltonen duo saa tätä seuraa loputtomiin rakastaa hengiltä.

Tuolle Lindströmillekin kun riittää että hallissa käydään. No siinähän ihmettelet vastakaikua kun yritätte pudotuspeleihin settejä kaupata jos isoja muutoksia henkilöstössä ei tapahdu.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Tulee olemaan mielenkiintoinen hetki, kuinka HIFK alkaa kaupata pleijari kausikorttia, millä sloganilla sitä markkinoidaan? Kun kausi on käytännössä ohitse, niin nyt pitää vain antaa niille nuorille, joilla on aidosti kykyjä, näyttää mihin pystyvät. Sarjasta ei voi tippua, joten onko silläkään merkitystä pelataanko 1 playoff matsi kotona sääleissä.

Karmeinta on, ettei HIFK:n johdossa ketään näytä yhtään kiinnostavan, ei sitten yhtään. Lähes yhtä pahalta tuntuu ajatus, että Salmelainen kasaa nyt jo ensi kauden joukkuetta. Mille valmennukselle ja keiden ympärille?

Viime kausi maalivahtisekoiluineen näytti, ettei Salmelainen ymmärrä lajista riittävästi ja tämän kauden koko joukkueen kasaus onkin sitten yksi liigahistorian surkeimpia HIFK:n resursseilla. Sarjahan tuhottiin käytännössä jo kauden alussa peluuttamalla itseluottamuksen kadottanutta kakkosluokan veskaria jääräpäisesti. Toinen hyvin kuvaava esimerkki on, että loistava 2-3 kentän voimahyökkääjä pelaa joko sentterinä 1-2 kentissä tai pakkina usein 1-2 kentissä. Omassa roolissaan satunnaisesti. Pienemmillä seuroilla ei aina se joukkue edes voi olla huippua, mutta ei HIFK voi vajota näin alas.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
F-päätyyn pitäisi ylös ja alas saada bandis ”Sitkeys petti” tai vastaavaa ja meidän pysyä erä tai koko peli pois katsomosta.
Fudiksen puolella on pari kertaa johdon perseiltyä pidetty Klacken 10 tai 15 minuuttia alusta tyhjänä. Ja siellä sen todella huomaa, kun möykkä puuttuu. Jotain samaa voisi kokeilla Nordiksella.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Fudiksen puolella on pari kertaa johdon perseiltyä pidetty Klacken 10 tai 15 minuuttia alusta tyhjänä. Ja siellä sen todella huomaa, kun möykkä puuttuu. Jotain samaa voisi kokeilla Nordiksella.
Nordiksella pitäisi olla varmasti pidempään pois katsomosta. Sen verran hitaasti herrat tajuavat missä mennään…
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jos jollain ihmeen kaupalla saat pitää suojatyöpaikkasi niin ota se pääsi pois syvältä perseestäsi, soita Jussi Tapolalle ja marssi sen jälkeen kertomaan debiileille mitä maksaa Tapolan tänne ensi keväästä alkaen. Näytöt puhuvat puolestaan, sillä Tappara on oikeasti Eurooppalainen suurseura.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Nyt ollaan siis tilanteessa, että Tobbe ei voi antaa VP:lle kenkää, koska hallitus ei anna lupaa. Mahdollinen skenaario olisi, että Tobbe ylittäisi valtuutensa ja kenkisi VP:n ominpäin. Tästä seuraisi luultavasti se, että Tobbe saa kenkää valtuuksien ylittämisestä ja jäljelle jää silti se todellinen ongelma.

Sitten vielä se, että mikään ei estä hallitusta palkkaamasta VP:tä takaisin, kun ensin Tobbe on heitetty linjuriauton alle. Vittu mitä säätämistä ja koskaan ei mikään muutu. Ihan oikeasti nyt...
Itseään kunnioittava UTJ vetäisi tästä omat johtopäätökset ja eroaisi, toisaalta Salmelainen tietänee ettei vastaavaa työpaikkaa pysty muualta saamaan ja tästä syystä syö paskan ja jatkaa jumppaamistaan.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Tobias minä annan sinulle ilmaisen neuvon.
15.2 on Ilves vs Hifk ja 22.02 Tappara vs Hifk. Näihin otteluihin Victor Berglund ei lähde mukaan. Siinä menee viimeinenkin toivo pitää tämä mies ensi kaudella Hifk paidassa jos otatte mukaan reissuun. Mies näkee että Tampereella on 2 hyvää joukkuetta lisäksi niillä on aivan uusi halli missä pelaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tulee olemaan mielenkiintoinen hetki, kuinka HIFK alkaa kaupata pleijari kausikorttia, millä sloganilla sitä markkinoidaan? Kun kausi on käytännössä ohitse, niin nyt pitää vain antaa niille nuorille, joilla on aidosti kykyjä, näyttää mihin pystyvät. Sarjasta ei voi tippua, joten onko silläkään merkitystä pelataanko 1 playoff matsi kotona sääleissä.

Karmeinta on, ettei HIFK:n johdossa ketään näytä yhtään kiinnostavan, ei sitten yhtään. Lähes yhtä pahalta tuntuu ajatus, että Salmelainen kasaa nyt jo ensi kauden joukkuetta. Mille valmennukselle ja keiden ympärille?

Viime kausi maalivahtisekoiluineen näytti, ettei Salmelainen ymmärrä lajista riittävästi ja tämän kauden koko joukkueen kasaus onkin sitten yksi liigahistorian surkeimpia HIFK:n resursseilla. Sarjahan tuhottiin käytännössä jo kauden alussa peluuttamalla itseluottamuksen kadottanutta kakkosluokan veskaria jääräpäisesti. Toinen hyvin kuvaava esimerkki on, että loistava 2-3 kentän voimahyökkääjä pelaa joko sentterinä 1-2 kentissä tai pakkina usein 1-2 kentissä. Omassa roolissaan satunnaisesti. Pienemmillä seuroilla ei aina se joukkue edes voi olla huippua, mutta ei HIFK voi vajota näin alas.

Ei nyt todellakaan Tobiasta koske pelkästään, vaan yleensä toimintaa...

Eihän sitä tiedä, vaikka tämä aika olisi oikeastikin jonkinlainen vedenjakaja-tilanne monelle kannattajalle ja yhteistyökumppanille sekä sitä kautta koko seuralle. Voihan se hyvin ollakin niin, että urheilullisen menestymisen asettaminen toissijaiseksi ja yleinen osaamisen rajallisuus organisaatiossa on jatkunut jo niin kauan, että on saavuttu tienhaaraan koko toiminnassa sen suhteen, minkälainen kiekkotulevaisuus meitä odottaa ja karkaako monen muun toiminta jo todellakin niin kauas, että liki mahdoton saavuttaa näillä korteilla. Gardenin varaan on ihan turha laskea tässä vaiheessa mitään, kun siinäkin samat puuhamiehet taustalla olisi, joten toimintatavat tuskin juurikaan muuttuisi. On tämä melkosta menoa IFK:ssa tällä(kin) hetkellä niin kentällä kun sen ulkopuolella.

Kuinka kauan IFK leikkii tulella ja pitää tuota kaveri- ja tuttuorkesteria pystyssä. Se on ollut nämä vuosikymmenet suunnilleen tässä jämähtäneessä tilassa ja muodossa, mutta jos käy niin että kausarimyynnistä lähtee 20-40%, yhteistyökumppaneista poistuu kaikkinensa 20-40% (erotus lähtijät ja tulijat) ja irtolippujen myynnistä silpastaan vaikka samat 20-40% pois, niin mitäs siihen sanovat mukavuudenhaluiset ry-osakkaat tulovirtojen laskiessa silmissä korona-aikojen jälkeen. Samana aikaan muualla vahvistutaan ja osataan toimia kuten tässä ajassa vaaditaan. Finaalissa voi olla vaan 2 joukkuetta kerrallaan ja aina muutama isompi pettyy kun on kovat piipussa, mutta toiminta kestää silti päivänvalon.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Skrivasin Bulin ketjuun yhdestä liikunnanopettajasta, joka kyseli multa Bulista. No, tällä kaiffarilla oli oppilaina paljon levottomia lätkäjunnuja. Sillä oli hyvä metodi jolla se sai jannut tekee hyvää duunia. Se pohjautui olettamukseen, että "Hei, jollette tätä hiffaa, niin miten funtsitte skulata änäris?" Kundsit hiffas idiksen ja homma toimi. No, se jako idiksen muillekin maikoille. Enkun ope tuli sitte avautumaan myöhemmin tästä metodista. Oli funtsinu saada skloddit kuriin kans vetoomalla änäriin. Tyyli oli, että hei jollette te haluu opiskella enkkuu, niin miten funtsitte pelata ja tehdä sopparin änäriin? Tobbe oli takarivissä, ja kyssärin jälkeen nojautunu taaksepäin ja heittäny: "Manageri hoitaa!"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös