Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 370 909
  • 8 110

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
No jos joku on ollut joukkueen rakentamisen kannalta toivottavasti opettavainen kausi, niin tämä. Salmelaisella on kyky hankkia kovia pelaajia todella nopeasti ja todella paljon. Jos tämä saataisiin nyt yhdistettyä tasapainoon ja Villen kanssa saadaan jatkuvuutta, niin kyllä tämä on yhä lupaavin projekti IFK:ssa aikoihin, vaikka tämä kausi ei mennyt ollenkaan niin kuin piti.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ei voi kyllä Salmelaiselle kovin korkeaa arvosanaa antaa. Kundi on ollut IFK:lla hommissa jo monta vuotta, ja mikä on ollut tulos? Olemmeko eurooppalainen suurseura tai edes matkalla sellaiseksi? Emme ole, vaan olemme suomalainen keskikastin seura. Onko joukkueessa jatkuvuutta? Eipä kummemmin. Onko paljon puhuttu juniorityöhön panostaminen tuottanut tulosta? Tuloksien perusteella ei ole.

Kirsikkana tämän kurjuuden kakun päällä on ilmeisesti aivan päin seiniä menevä Garden-projekti, joka ei toki ole Salmelaisen vika.

Edit. lisäyksenä se, ettei menestyminen aina vaadi tolkuttomasti aikaa. Muuan Keklu-niminen mies tuli aikoinaan heikkoon IFK-organisaatioon, harjoitteli vuoden ja kokosi sen jälkeen joukkueen, joka toi Stadiin ikimuistoisen mestaruuden.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Aiemmin kirjoitin jo, että itse erottaisin Salmelaisen, nuorella miehellä ei tunnu olevan mitään käsitystä, kuinka rakennetaan voittava joukkue. Tammikuussa myös kirjoitin, että on pakko hankkia maalivahti ja niitä olisi ollut tarjolla. Nyt ei kivitetä Halosta, vaan Salmelainen ja valmennus, jos he eivät halunneet maalivahtia.

Mikäli sarjassa olisi maalivahdit olleet toisin päin, niin sarja olisi tullut meille 4-0 tai 4-1. En myöskään koskaan tule hallille, jos siellä jatkaa kyseiset maalivahdit elleivät ole 2. ja 3. roolissa. Valmennuksen piikkiin voi laittaa sitä, että miksi ei Taposta heitetty maaliin, pelasi yhdessä ottelussa osan pelistä, joukkue vei sen osan selvästi ja ehkä myös vapautui pelaamaan.

Epäilen jopa Nybondaksen aikanaan olisi tajunneen reagoida tässä tilanteessa. Pena olisi tehnyt sen aivan varmasti.
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, Karhusta tarjottiin ja pakkejakin varmaan niin paljon tarjolla kun vaan haluaa.
Ja tuo hyökkäyskolmikko ei nyt mielestäni tuonut mitään kummempaa tähän kauteen.
Toisin kuin Tappara (Savinainen)
Ilves (Haapala)
Kärpät (jotka tätä kirjottaessani tippuivat kans-Junnila)
…. TPS ei tainut oikein hankkia ketään kun niillä oli puolustus ja maalivahtiosasto kunnossa
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos 3-4 kauden aikana ei käy selväksi, mitä oikein halutaan ja tuloksetkin ovat pysyneet tuolla Nybarin aikakaudelta tutussa ylemmässä keskikastissa, niin ei muuta kuin uutta yrittäjää tilalle – tämä olisi oma filosofiani. Ikävä kyllä IFK:ssa taidetaan olla ihastuneita näihin 10 vuoden näyttöpaikkoihin ja Salmelainenhan on sillä tiellä vasta lähestymässä puoliväliä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leijonat
Viidettä kautta tobias rakentaa eurooppalaista suurseuraa keskittyen laadukkaan oman juniorituotannon luomiseen. Tämän kauden saldona A- ja B-junioreiden kausi päättyy runkosarjaan ja edari putoaa ensimmäisellä kierroksella. Mutta ei hätää, koska tobias osaa puhua kauniisti (paskaa).
 

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko sanovani taas tätä mutta kannattaisiko IFK:n johdon, tai ainakin Salmelaisen matkustaa loppukaudeksi Tampereelle tutustumaan vähän siihen miten hommat hoidetaan Suomessa 2020-luvulla! On sielläkin Korona ym…
On se kumma että pääkaupunkiseudun ainoa jääkiekkojoukkue ei pysty tämän parempaan.
Peltonen sanoi yhden runkosarjan lopun pelin jälkeen, että noh, laitetaan tästä saatu yksi piste merkkaaman… hmm
Pitäiskö oikeasti vähän skarpata ensi kaudella ettei tarvitse tuollaista miettiä!!

Hauskaa kesää kaikille!!
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Isossa maailmassa jos sitä menestystä ei tule menee vetäjä vaihtoon. No, tämä on vain toinen puoli asiassa. Urheilullinen menestys ei ole pitkään aikaan ollutnse tärkein HIFK:n jääkiekossa.
Nyt koronan takia ei sitä toistakaan menestystä ole tullut niin paljon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mulla on pari vinkkiä Tobiakselle tulevaisuuteen, saat käyttää ihan ilmaiseksi. Ensimmäisenä, kasaa joukkue ajoissa valmiiksi! Kesken kauden jos tuot sisään 5+ ukkoa, niin se tekee harvoin hyvää joukkue-urheilussa ja harvoin toimii. Vai kuinka paljon lisäarvoa joukkueeseen toivat nimet Wirtanen, Jardine, Gardiner, Salomäki, Turunen ja Pakarinen? Sanoisin, että ihan jokainen noista jäi alle oman tasonsa.

Balanssi. Tuo puuttui tämän kauden IFK:sta täysin. Maalivahtiosasto oli täysin luokaton. Puolustusosasto korkeintaan sarjan keskitasoa. Siis korkeintaan. Hyökkäys kova, mutta sielläkin kusi sitten lopulta moni asia, jossa valmennus saa katsoa peiliin. Niin ja tuo valmennus, suosittelen tarkastelemaan todella kriittisesti sitä nyt kesän ja syksyn, että miten asiat lähtee etenemään. IFK otti tällä kaudella kaksi askelta taaksepäin.

Liigan toiminnalle et mahda yhtään mitään, mutta kyllä pari valittua sanaa sinnekin suuntaan voisi olla paikallaan.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tykkään Tobiaksesta ja tykkään kädenjäljestä.

Kaveri hankkii mielestäni sellaisia pelaajia, että välillä hämmästyttää, että onko tuon kaliiberin kaveri muka tähän sarjaan saatavilla. Tällä kaudella pakisto jäi vajaaksi, ja veskariosasto suli käsiin.

Jos verrataan menneisiin vuosiin, niin tekeminen on hurjasti parempaa, ehkä kaipaisin jälleen Tobiasta purkamaan mennyttä ja linjaamaan tulevaa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun liiga alkaa, on HIFK aina ennakoissa 1-2 top joukkue, silti 11 kautta putkeen ei olla (taas) pärjätty. Eli materiaalia on, muttei osaamista. Materiaali ei auta, jos siitä ei saa mitään irti. Materiaali ei auta, jos laatupakki muuttuu pelin avaamista osaamattomaksi, virheitä tekeväksi. Tai laatuhyökkääjä muuttuu pörrääjäksi, joka ei vaan osaa enää tehdä maaleja.

Kauden alussa oli käsissä yksi kaikkien aikojen porukka, mieletön hyökkäyskalusto. Salmelaista sai kiittää näin hyvästä rosterista! Mutta sitten alkoi osoittautua, että hankinnoista alkaa osa pettämään. Liian iso osa.

Eikä näin käy harvoin, vai melkein joka vuosi. Miksi täällä ei osata hyödyntää materiaalietua? Katse kääntyy Salmelaiseen, eli valmentajan valintaan. Sinänsä VP ja Piku ovat saaneet joukkueen corsitilastoissa hyväksi, hallitsevaksi osapuoleksi. Silti ei pärjätä. Jos vastustaja dominoi ja pyörittää HIFKiä, se häviää 9/10. Jos HIFK taas dominoi samoin, se häviää 5/10. Osataan siis valmentaa, muttei tarpeeksi hyvin.

Peli on paineista, väkinäistä, pelokasta, tehotonta, liian epätasaista. Hyvää hetkeä seuraa "piku"musta jakso.

Pitää saada joku osaava valmentaja, jonka alaisuudessa ei puristeta liikaa mailaa. HIFK on liigan KOVIN PAIKKA PELATA vuodesta toiseen. Kovimmat menestyspaineet, kovin pakko onnistua. Se ei onnistu kuin harvoilta, ja siksi se mestaruus on niin harvinaista herkkua miljoonien budjeteista huolimatta.
 

nikozwan

Jäsen
En itsekään kenkisi Tobbea ihan vielä, mutta kyllä nyt viimeistään ne ekojen vuosien goodwill pisteet on käytetty. Tulosta pitää ihan oikeasti alkaa tulemaan. Ensi vuonna ehdottomasti mitalia kaulaan ja sen jälkeen vähintään finuihin, muuten pitäisi kaiken järjen mukaan alkaa pallin jo oikeasti tutista. Eiköhän tämän kauden taloudellinen tulos ole vielä sen verran karua luettavaa koronan ja nimekkäiden satsausten jälkeen, ettei kukaan voi tyytyväinen tällaiseen menoon olla.
 

Erämaavaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK ja suuret sympatiat Saipalle
Tobiaksen ajanjakson huonoin kausi. Katsoo peiliin ja toivottavasti oppii virheistään. Ens kaudella pakko onnistua
Eiköhän tässä ole ollut jo tarpeeksi kausia oppimiseen. Kuinka paljon niitä virheiden tekoja pitää antaa, että voidaan todeta Salmelaisen kyvyttömyys? Toi on loputon suo, koska joka kauden jälkeen voidaan todeta, et ai niin..oli liian vähä rightin pelaajia ja sen takia homma meni reisille...jne.

Oliko tämä nyt viides kausi Tobbarilla ja p*skaa saatiin. Paljon tuotu esiin sitä, että hankitaan penkin taakse jollain kolmen vuoden projektilla vailla kunnon näyttöjä oleva valmentaja...siis voi v*ttu...HIFK ei ole mikään valmentajakoulu, jonne tullaan oppimaan kuinka seuraa valmennetaan ja tekemään erilaisia kokeiluja tai antamaan jollekin kyllä-se-siitä-vielä-lähtee-sujuu -pelaajalle mahdollisuus näyttöihin.

Suurseura...joo-o. Jos ensi kausi menee yhtä hienosti, niin kaveri vaihtoon. Ei me vaan yksinkertaisesti voida tällä talousalueella olla näin huonoja...ei voi eikä saa.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Viidettä kautta tobias rakentaa eurooppalaista suurseuraa keskittyen laadukkaan oman juniorituotannon luomiseen. Tämän kauden saldona A- ja B-junioreiden kausi päättyy runkosarjaan ja edari putoaa ensimmäisellä kierroksella. Mutta ei hätää, koska tobias osaa puhua kauniisti (paskaa).
Joo tämä on hyvä huomio. Puhuttu toimista junioreihin jne jne. Kohta 5 vuotta puuhastellut ja olisi luullut, kun puheet oli junioritoiminnan nostamisesta paremmalle tasolle sieltä olisi nyt parikin kundia avainroolissa tänä keväänä. Nyt näin ei ole. B ulkona, A ulkona ja edarit ulkona. Samalla joukkue täynnä palkkasotureita, jotka jatkaa matkaa taas ensi vuonna. Eurooppalainen suurseura.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Viidettä kautta tobias rakentaa eurooppalaista suurseuraa keskittyen laadukkaan oman juniorituotannon luomiseen. Tämän kauden saldona A- ja B-junioreiden kausi päättyy runkosarjaan ja edari putoaa ensimmäisellä kierroksella. Mutta ei hätää, koska tobias osaa puhua kauniisti (paskaa).
Ainakin kollien kohdalla syyttävää sormea saa osoittaa viranomaisten suuntaan kun pelit ja myös harjoittelut pistettiin säppiin alkuvuodesta. Eivät olleet tarpeeksi nuoria, jotta olisivat voineet välttää rajoitukset, mutta toisaalta eivät olleet myöskään ammattilaisurheilijoita. Viimeiset pari kautta ovat ehkä eniten vaikuttaneet juuri kollien toimintaan. Toivottavasti ei enää jatkossatule samanlaista rajoitusrumbaa.
 

stadinjätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin kollien kohdalla syyttävää sormea saa osoittaa viranomaisten suuntaan kun pelit ja myös harjoittelut pistettiin säppiin alkuvuodesta. Eivät olleet tarpeeksi nuoria, jotta olisivat voineet välttää rajoitukset, mutta toisaalta eivät olleet myöskään ammattilaisurheilijoita. Viimeiset pari kautta ovat ehkä eniten vaikuttaneet juuri kollien toimintaan. Toivottavasti ei enää jatkossatule samanlaista rajoitusrumbaa.
Miksi tää ei vaikuttanut sit jokereihin? Voittivat A runkosarjan ymmärtääkseni
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Pieni vinkki Tobiakselle: Katsele huviksesi, millaiset ovat olleet edellisten mestaruuskausien kokoonpanot. Siellä vetelivät jonitöykkälätkin ihan kurkoina, kun peräpää oli kunnossa. Hommaat meille liigan parhaan maalivahdin ja parhaan puolustuksen. Hyökkäyksen voit vaikka jättää hieman vajaaksi. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tobias panostaa selkeästi pelimerkit hyökkääjiin. Ja nimenomaan hyökkäys sakkasi koko kevään. Viime vuoden ratkaisupeleissä meidän tehomies oli Åsten ja tällä kaudella Auvitu. Ei taida olla Tobbella homma ihan hanskassa. Yhtään iloista yllättäjää ei joukkueesta lopulta löytynyt, alisuorittajia sitäkin enemmän. Ensi kaudeksi on syytä tehdä iso remontti rosterin suhteen. Onneksi seuraavilla kausilla meillä ei ole edes teoreettista mahdollisuutta ostaa Venäjältä ”huippu vahvistuksia”. En yhtään ihmettele miksi narrit ei edes siperiassa pärjänneet. Jos yhden yksittäisen syyn putoamiselle haluaa ottaa, on se päätös olla hankkimatta maalivahtia siirtorajan umpeutuessa. Siihen me lopulta kaaduttiin. Ja vastuu siitä on urheilujohtajalla. Vastuunkantamiseksi ei riitä käsi ylös virheen merkiksi.
 

Jazzhands

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulosurheilussa jonkun on mielestäni kannettava vastuu jatkuvasta alisuorittamisesta. Tällä hetkellä jengi konttaa juniorijoukkueita myöden. Jos me halutaan olla parhaita, pitää alisuorittamiseen reagoida. Itse lähtisin kokeilemaan uudella sheriffillä tätä hommaa, ei vaan tunnu riittävän nyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös