To 27.9.2012 SaiPa-JYP

  • 15 444
  • 53

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Liigan kärkikamppailu käydään tänään hieman yllättävässä paikassa eli Lappeenrannassa. Kisapuisto on aina ollut Jypille vaikea paikka pelata. Maalin voitolla menevät pisteet tänään jommalle kummalle, äksää rustaisin pitkävetolappuun.

Jypillä on peräkkäisinä päivinä matsit, joten jotain pientä rotaatiota voi olla luvassa. Itse toivoisin tuohon Tappara-matsissa liemessä olleeseen nelosketjuun muutoksia esimerkiksi matsin huilia Virtaselle. Pakkipuolella ei reserviä ole käytössä. Tuskin Aho kuitenkaan lähtee voittavaa kokoonpanoa muuttamaan. Myllykoski pelasi eilen Akatemian maalilla, joten Tarkki seisonee tänään tolppien välissä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tärkeät pisteet jaossa, jos SaiPa tämän pelin vie, niin syyskuun joukkueen titteli on varma asia.

Kotonakin pelien olisi syytä sujua, että yleisö on kiinnostunut jatkossakin. Voisi kyllä kuvitella, että viimeaikaiset otteet tekee sen, että yli budjetoidun.

Tämä on siis kauden ensimmäinen ns. "6 pisteen ottelu." Harvoin näitä SaiPalla on tässä vaiheessa kautta. =) Ja muutenkin kärkikamppailu, levotonta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tämä on siis kauden ensimmäinen ns. "6 pisteen ottelu." Harvoin näitä SaiPalla on tässä vaiheessa kautta. =) Ja muutenkin kärkikamppailu, levotonta.

Heh, muistan hyvin muutaman vuoden takaa samaisen tunteen. Hetkinen, mitäs hemmettiä: JYP ja kärkikahinat, ööö :). Toivottavasti SaiPa jatkaa samaan malliin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Oman mausteensa otteluun tuo päätuomari Tom Laaksonen, mies jolta voi odottaa ihan mitä tahansa. On kyllä ympäripyöreä peli, joka voi kääntyä kummalle vaan. SaiPan lento ei voi loputtomiin jatkua, mutta tulee se Jypinkin kauden ensimmäinen tappio.Toivottavasti tänään, toivottavasti Nieminen jatkaa maalilla.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Ke 19.9. TPS -JYP 4-3 vl.

Eiköhän Ted Raikas tarkoittanut sitä ensimmäistä varsinaisen peliajan tappiota.

Itsellä huomio kiinnittyy Josh MacNeviniin tänään. Saattaa tehdä maalin, järjestellä maalin, antaa hirveän hasardin, lentää suihkuun, tapella... Ihan kaikki on mahdollista tämän sirkuspuolustajan kohdalla!
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lappeen ranta, kusipääkiekko, aneeminen virvelirumpu... Eivaan, SaiPalle iso peukku alkukaudesta! Muutenkin SaiPa on ollut jo pitkään jotenkin symppis seura. Lappeenranta on ollut JYP:lle perinteisesti vaikea paikka, ja toivottavasti ainakin 1-2p lähtee tänään vierailijoiden matkaan. Eihän nyt hyvää putken alkua sovi vielä rikkoa, eli pisteittä ei tänäänkään jäädä eihän.

JYP:n kokoonpanossa tuskin on tänään(kään) mitään yllättävää, tosin saiskohan Myllykoski tänään tai huomenna näytönpaikan, kun on peräkkäisinä päivinä peli? Tällä hetkellä näyttää kuitenkin Tarkki olevan korkealla ykkösmaalivahdin pallilla.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
JYPillä mukana 3 akatemian pelaajaa: Ruohomaa, Ikonen ja Salmio. Jopas! Salmio kyllä paikkansa lunastanut jo aikaisemmissa peleissä. Tarkki maalissa. Joku jaksava saa laittaa kokoonpanot tänne. SM-liigan sivuilta ne jo löytyvät.
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça
Miksi Kalteva on ulkona kokoonpanosta?
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
JYP:n kokoonpanossa tuskin on tänään(kään) mitään yllättävää, tosin saiskohan Myllykoski tänään tai huomenna näytönpaikan, kun on peräkkäisinä päivinä peli? Tällä hetkellä näyttää kuitenkin Tarkki olevan korkealla ykkösmaalivahdin pallilla.

Tarkki näyttäisi jatkavan maalissa, mutta koostumuksia on pyöritelty 3. ja 4. ketjun osalta siten, että Sipiläisen tilalle kokoonpanoon on nostettu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mikael Ruohomaa. Ruohomaa pelaakin kolmosketjussa Lahden ja Jääskeläisen kanssa ja Matias Myttynen on siirretty nelosketjuun. Lisäksi puolustukseen on tullut Kaltevan tilalle Ossi Ikonen. Tässä vielä linkki SM-liigan sivuille kokoonpanoihin:

Ennakkoraportti - SM-liiga

Ihan mielenkiintoisia muutoksia ja varmaankin tavoitteena on harrastaa suurseuralle tyypillistä rotaatiota, koska JYPillä on neljän päivän sisään kolme matsia.

Pelaajista en taida tällä kertaa kirjoitella sen enempää, koska edellisen ottelun alla erehdyin kehumaan Jonne Virtasta ja Ramzi Abidia. Helvetin hienostihan poijjaat sitten pelasivatkin. Odotuksissa on arvonsa mukainen, huippujääkiekkoa ja pelikirjaneroutta tihkuva spektaakkeli.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Miksi Kalteva on ulkona kokoonpanosta?

Pakko olla jotain flunssaa tai muuta sairastelua taustalla, ei kai joukkueen tehopörssin ykköstä kukaan tervejärkinen voi pudottaa pois kokoonpanosta ihan vaan rotaation hengessä. Luulisi, että Viitanen olisi ensimmäinen huilaaja ja Koskinen heti perässä.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jes!! Rotsi auki SaiPan kaatoon!

Tänään JYP käy tyhjentämässä Lappeenrannan pajatson ja....

Ei vaan, kova peli on taas tulossa. Lappeenrannassa on tänä syksynä tehty asiat hyvin, koska sarjataulukko näyttää heidän osaltaa aika hyvältä. Milloin muuten SaiPa on viimeksi johtanut runkosarjaa? Jypiltä odotan tänään taistelupeliä. Sitä ennakoi kokoonpanon muuttuminen aikaisemmista otteluista. Nyt näyttöjä antamaan pääsevät Akatemian miehet, Ruohomaa ja Ikonen, ovat varmasti tänään pelipäällä. Salmiohan alkaa olla jo vakiokalustoa vaikka Tapparapeli menikin tilastojen valossa vähän heikommin. Peli tulee olemaan hienoa katseltavaa siihen asti kunnes TomTom Laaksonen pistää arpakoneen käyntiin. Sen jälkeen pelistä eivät nauti kummankaan joukkueen kannattajat.

Kristallipalloni oli Tapparapelissä vielä vähän jäässä mutta nyt on jo vähän kirkkaampi:

- Quirk jatkaa pisteiden "tehtailua". Tehotilasto näyttää silti tämän peli osalta pakkasta
- Laaksonen arpoo yhden ison jäähyn
- Hubacek avaa maalitilinsä
- JYP voittaa aivan kolmannen erän lopulla tulevalla räkämaalilla.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Täytyy tässä itsekkin hieraista silmiä. SaiPa on todellakin hiuksenhieno ennakkosuosikki (Veikkauksen kertoimien mukaan) hallitsevaa mestaria vastaan. SaiPan alkukausi on lyhyesti sanottuna JYTKY. Muut seurat vahvistavat kilvan joukkueitaan, mutta SaiPan ei tarvitse, se vain voittaa pelit. Toivottavasti vire jatkuu..
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Nämä alkukauden pelit menevät ainakin itselläni ennakkoon aikapalailla "kohta nähdään"-linjalla, kun ei ole kenenkään harjoituspelejä tullut katseltua, eikä muitakaan toisten joukkueiden runkosarjamatseja. No mutta, SaiPa on selvästikin aloittanut vahvasti kautensa, mitä nyt tilastotappio Bluesille. SaiPa on ollut pitkään erittäin hankala vastustaja JYPille, sillä sieltä tulee vastaan yhtä taisteleva ja loppuun asti pelaava joukkue, ja yleensä pelin on vienyt kärsivällisempi joukkue. JYP ei ole aina ollut se joukkue, vaikka monia muita joukkueita vastaan se yleensä on ollut.

Minulta ei tule mitään säälipisteitä millekään joukkueelle, olivatpa tilanteet mitä tahansa. Sen sijaan, SaiPalle annan propsit siitä, että se on jo pitkään ollut todella yritteliäs ja, kuten jo mainittua, taisteleva joukkue. Ei SaiPa JYPiä ole vahingossa voittanut tai ahdistellut loppuun saakka.

Pelistä ei välttämättä tule käsittämätöntä kiekkoviihdettä kiekkotaituruuden saralla, sillä ei JYP ole oikeastaan kertaakaan tällä kaudella ollut kovin vakuuttava, paitsi siinä, että on ottanut pisteitä jatkuvasti. Nojoo, onhan se tietyllä tavalla vakuuttavaa, ja klisheemäisesti sinänsä positiivista, että ei kovin kummoisella pelillä pisteitä on tullut. Eikä kovin moni muista sitä, kuinka viime kaudella KalPa jyräsi täysin vastaanpanemattomalla tavalla JYPin nuriin 4-0 joskus tammi-helmikuussa, 3 pistettä siitä vain lopulta tuli. Nää on näitä.

Mielenkiintoista nähdä Akatemia-apuja JYPin kokoonpanossa, yritänpä läppäriltä tihrustaa näiden kavereiden tekemisiä parhaani mukaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Peli 1/2 (huomenna kotona 2/2) eli kovaa rasitusta taas pelaajille luvassa. Noh, ei sinänsä, sitä lepoakin tulee joskus.

Tämän kierroksen kärkikamppailu pelataan Lappeenrannassa (humppa ei soi siellä). SaiPa on aloittanut vakuuttavasti, joten ei voida puhua mistään suonenvedosta. Siellä vaan joukkue pelaa JOUKKUEENA yhteisen hyvän eteen. Ei SaiPaa voida laskea lahjakkaimpien joukkoon vaan enemmänkin sitoutuneempien joukkoon. Samassa kategoriassa on myös illan vastustaja JYP, joka on viime vuosina saanut jopa tulostakin aikaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Kauas on menty niistä ajoista kun molemmat kilpailivat "ynnämuut"-sijoista ja taistelivat myös taloudellisesti selviytymisen puolesta. JYP on aikaisemmat vuoden laskettuna harppauksin edellä, mutta tänään ratkaisee ainoastaan mitä kaukalossa tapahtuu. Molemmat joukkueet ovat takuulla henkisesti valmiina. Ja jos ei ole, menettää pisteet varmasti.

JYP joutuu jostain syystä antamaan tasoitusta jonkin verran. Harjoituskaudella mielestäni aiheesta parjaamani Kalteva on poissa. Toki hänen otteisiinsa on tullut selkeästi lisää tahtoa ja onnistumisia puolustustyöskentelyssä ja häntä voidaan pitää eniten harjoituskaudesta tasoaan nostaneista JYP-pelaajista. Tehotilaston kärkipäässä taitaa Kalteva olla ellen väärin muista. Tarkki pelaa tänäänkin vaikka tuntuu hörppäävän yhden maalin per peli tai ainakin päästävän suht helpoisti. SaiPa tuskin jää tänään maaleitta. Kotijoukkueen maalissa on Nieminen alkukauden yllättäjiä ja on onnistunut pelaamaan vahvasti. Onko kyseessä Niemisen poikkeuksellisen hyvät otteet vai kuinka paljon on puolustus auttanut hänen työskentelyään? Sen varmaan paikalliset voivat kertoa... Joka tapauksessa, menee Yle puheen kautta tämä matsi kotitöiden ohella. Raportteja ja videolinkkejä matsin jälkeen odotellessa.
 

Takiainen

Jäsen
Max Wärn-Cory Quirk-Ossi Louhivaara

Petr Hubacek-Eric Perrin-Ramzi Abid

Jari Jääskeläinen-Miika Lahti-Mikael Ruohomaa

Mikko Salmio-Jonne Virtanen-Matias Myttynen

Jyrki Välivaara-Ossi Ikonen
Kristian Näkyvä-Kalle Koskinen
Jason Lepine-Mikko Viitanen

Maalivahti: Tuomas Tarkki (Joni Myllykoski)

Eli Kalteva tosiaan pois kokoonpanosta, Keskisuomalainen ei osannut kertoa syytä. Ei myöskään JYP:n omassa otteluennakosta mainita Kaltevaa poissaolijoiden listalla, joten ulospäin näyttää puhtaalta kierrätykseltä. Mikä kuullostaa kyllä Kaltevan tapauksessa ihmeelliseltä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Eli Kalteva tosiaan pois kokoonpanosta, Keskisuomalainen ei osannut kertoa syytä. Ei myöskään JYP:n omassa otteluennakosta mainita Kaltevaa poissaolijoiden listalla, joten ulospäin näyttää puhtaalta kierrätykseltä. Mikä kuullostaa kyllä Kaltevan tapauksessa ihmeelliseltä.
Ennakot kirjoitetaan pääsääntöisesti edellisenä päivänä tai viimeistään ottelupäivän aamuna. Jos siellä on Kaltevalla tänään aamulla yllättäen kuumetta noussut tai muita flunssaoireita, niin ei sitä kerkeä ennakkoon tyrkkäämään enää.
 

ahal

Jäsen
SaiPa tuskin jää tänään maaleitta. Kotijoukkueen maalissa on Nieminen alkukauden yllättäjiä ja on onnistunut pelaamaan vahvasti. Onko kyseessä Niemisen poikkeuksellisen hyvät otteet vai kuinka paljon on puolustus auttanut hänen työskentelyään? Sen varmaan paikalliset voivat kertoa...
Uskotaan näin. Nieminen on palannut tasolleen (aivan oikein, osoitti jo muutama vuosi sitten tasonsa) ja pelannut "rennon varmasti". Yhdessä viimeisistä haastatteluista totesi, että suurin syy siihen on puolustuksen uhrautuva yhteispeli veskarin kanssa. Esim. viime kauden Tapparassa veskari jätettiin usein liian yksin. Toivotaan että hyvä vire jatkuu.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseä odotuttaa tuo Ruohomaan liigadebyytti. Kuriositeettina, JYPin pelaajastahan Ruohomaan tapauksessa on kyse, ainakin periaatteessa ja virallisesti. Ikonen on pelannut liigaa piste per peli tahtia (1 peli, 1 syöttöpiste) - hyvä että pääsee antamaan lisää näyttöjä, vaikka itsekin olisin halunnut Kaltevan jäälle. Quirkillä varmasti eniten intoa antaa näyttöjä, vaikka toisaalta, aika hyvä pitää olla ettei Mestis kutsuisi. Voittavaa maalivahtia ei vaihdeta - se taitaa olla Aholla mantrana. Mutta eiköhän se Myllärinkin vuoro vielä tule.

Tämä peli jos voitetaan, niin sarjatilanne näyttää kyllä herkulliselta.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Peliä näkemättäkin tänään on helppo sanoa että JYP ansaitsi voittonsa. Yli 20 minuuttia ylivoimaa ja koko pelissä yksi maali, terve!
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
peli oli aika tasainen kaksi erää mutta kolmannen alussa pieni nukahdus tuomareilta ja JYP pääsi karkuun.
 

chubster

Jäsen
Peliä näkemättäkin tänään on helppo sanoa että JYP ansaitsi voittonsa. Yli 20 minuuttia ylivoimaa ja koko pelissä yksi maali, terve!

Tässäpä ottelu kiteytettynä aika hyvin. JYPiltä kuritonta, todella kuritonta peliä. Oliko asenteessa vikaa vai missä?

Noh, Opa nosti kivasti tasoaan ja 2+0, Tarkki myös loistava.

Eteenpäin.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Peliä näkemättäkin tänään on helppo sanoa että JYP ansaitsi voittonsa. Yli 20 minuuttia ylivoimaa ja koko pelissä yksi maali, terve!

Tarkkaan ottaen 26 minuuttia nimenomaan kakkosia, joten diipadaapa, kyllähän tuossa tuli alivoimaa harjoiteltua. Hauskintahan tuossa oli, että tuomarilinja välillä jopa suosi JYPiä, enemmänkin noita olisi voinut antaa. Noin paljon kun annettiin ylivoima-aikaa SaiPalle, kuormitusta tuli tietyille pelaajille, ja keskittyminen ei tainnut olla ihan itse asiassa. Mutta joo-o, olihan SaiPan ylivoima silti luokattoman huonoa, vaikka kuinka pyörii ja pyörii, mutta ne maalit pitää vain sinne reppuun pistää. Toki Tarkki otti muutaman huipputorjunnan - silti!

Sama virsi silti jatkuu, JYP pelaa aika keskinkertaisesti, mutta ottaa vain kolmen pisteen voittoja. Aikamoista. Tänään toki alivoima oli erittäin hyvällä mallilla, joten siitä ei keskinkertaisuutta löytynyt. Mutta kuten otteluseurantaketjussa jo todettua, kyllä se valitettavasti vain niin on, että kovemmat joukkueet olisivat tuolla ylivoima-ajalla tehneet maaleja enemmänkin kuin sen yhden(!).

Tämänpäiväisen pelin perusteella ei oikein voi sanoa mitään pelillisistä asioista JYPin kannalta, sillä joukkue pelasi käytännössä neljällä pelaajalla puolet ottelusta. Tarkki otti gamesavereita useammankin, ja pelasi hyvän ottelun. Louhivaara sai pistetilin auki komeasti, ja Ikonen pelasi ennakkoluulottomasti, ehkä vähän liiankin ennakkoluulottomasti mistä muutama pahahko kiekonmenetys.

Mutta no, kiitos tästä, JYP!

peli oli aika tasainen kaksi erää mutta kolmannen alussa pieni nukahdus tuomareilta ja JYP pääsi karkuun.

Jotakin tällaista uskoisin Lehden otteluraportissa kerrottavan. Heheh.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kristallipalloni oli Tapparapelissä vielä vähän jäässä mutta nyt on jo vähän kirkkaampi:

- Quirk jatkaa pisteiden "tehtailua". Tehotilasto näyttää silti tämän peli osalta pakkasta
- Laaksonen arpoo yhden ison jäähyn
- Hubacek avaa maalitilinsä
- JYP voittaa aivan kolmannen erän lopulla tulevalla räkämaalilla.

Kristallipallo oli tänään enää hieman jäässä. Kaikki muut taisivat osua paitsi Quirkin miinukset ja räkämaali. Laaksonen se taisi olla kuka jäähyn antoi, mutta kyllä se taklaus suoraan päähän tuli, joten aika selkeä tilanne. Ei tarvinnut arpoa. Näin siis tv:n välityksellä. Kummaltakin hylättiin maali ja ihan oikein meni nekin tuomiot.

Ansaitut kolme pistettä. Kyllä tolla ylivoimamäärällä olisi SaiPan pitänyt tämä hoitaa. Hienoa kuitenkin että alivoima toimii JYPillä noin hyvin. Jäähyjä pitää saada reilusti vähemmäksi. Neljä hölmöä jäähyä väärästä vaihdosta tai kiekosta katsomoon. Lisäksi Näkyvä kunnostautui tänään jäähyjen muodossa kolme kertaa. Tästä on hyvä jatkaa huomenna kotona Ässiä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös