To 22.4.2010 HPK - TPS (1.finaali)

  • 28 014
  • 125

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Jep, Turussa kauden 03-04 ensimmäisessä finaalissa 8328 katsojaa. On näitä floppeja siis ennenkin nähty, mutta pistää miettimään silti. HPK pelannut suorastaan käsittämättömän loppukauden ja pudotuspelit ja tässäkö on Hämeenlinnalaisten kiitos? En vaan pysty ymmärtämään. Ehkä siellä on perinteinen "ne häviää kuitenkin, menen hallille vasta jos voittavat nämä pari ekaa peliä" -ajattelutapa päällä. Surullista tämä meidän palloilukulttuuri. Toinen esimerkki oli liigakarsinta, jossa Joensuuhun saatiin ensimmäisten tappioiden jälkeen hikisesti 2000 ihmistä.
No käsittääkseni ottelu oli loppuunmyyty, mutta suuret yhtiöt olivat ostaneet lippuja työntekijöillensä, mutta he eivät niitä olleet käyttäneet.. Myös sellaista kuulin että lippuja myytiin eteenpäin kiskurihinnoin eivätkä käyneet kaupaksi kukapa maksaisi 30e seisomisesta kun samalla hinnalla pääsee istumaan..
 
No käsittääkseni ottelu oli loppuunmyyty, mutta suuret yhtiöt olivat ostaneet lippuja työntekijöillensä, mutta he eivät niitä olleet käyttäneet.. Myös sellaista kuulin että lippuja myytiin eteenpäin kiskurihinnoin eivätkä käyneet kaupaksi kukapa maksaisi 30e seisomisesta kun samalla hinnalla pääsee istumaan..

Ei finaalit tänään alkanu, ei ainakaan jos tunnelmaa hallissa katsoo. Lauantaina ne alkaa, mustavalkoinen yleisömeri toivottaa teidät tervetulleeksi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt voi saunan jälkeen antaa vähän analyyttisempää arviota ;)

Siis voi vitun vittu. TPS oli paskempi kuin osasin arvata. Lassila vetäs yhen hörpyn ja pomputteli helpot kiekot koko illan, vastaavasti naapurissa Engrenille kaikki jäi mitä tuli, oli ihan mikä pomppu/tilanne tahansa yhtään ei putoillut.

HPK vei maalipaikat ja tekemällä tehdyt maalit 2-1, loput voi pistää Lassilan ja ahh niin ihanan Syväsalmen piikkiin. On tää hienoa, että joukkueessa pelaa tuollainen mies jopa finaaleissa, joka ei kuulu edes vittu IPAN 4 vitjan 7 pakiks. Siis oikeesti, se on pelannut yhen hyvän ottelun koko pleijareissa ja sillonkin se "hyvä" oli perus suoritus, jäätävää.

Ihme mailanpuristusta oli kummaltakin, jos TPS oli noin paska jo muissa matseissa, en voi kuin kysyä kuinka helvetin paskoja oli Lukko ja JYP, koska tuolla HPK:n pelillä tuli turpaan 7-0 HIFK:ta ja nyt vain 2-4. Siis tää ei ollut se mun HPK. Tää oli se HPK jonka koutsia olisin potkinut tuossa joulu-tammikuussa pois. Tää oli se HPK, joka voi pärjätä pelissä hetkellisesti paremmuudellaan, mutta jolla ei ole sitä sydäntä ja tunnetta mukana. Pelaajat joiden panosta olettaa tyyliin, Kolehmainen,Muhonen,Syväsalmi, Sailio ja varsinkin Louhen jykä pelasivat sysipaskan ottelun. Siis mihin se tunne jäi? Nää kaverit eivät ole hoitaneet otteluita todellakaan pisteillä, vaan puhtaasti omalla työnteollaan ja kaiken antamisellaan, ja tänään oli kuin varjo siitä mitä on aiemmissa peleissä nähty.

Montakos taklausta siellä annettii? Mihin jäi ne pommit, se tekemine, se raastamine se periksiantamattomuus ja ne rottailut, joilla tuo joukkue on tullut jo finaaleihin asti? Missä on se HPK joka valoi uskoa omiin, silloin kun näytti vitun pahalta? Se joukkue johon minäkin menetin hermoni niin monasti tappioasemassa ja yhtäkkiä alkoi peli kulkea. On tää nyt saatana, että sen kerran kun tulee paskempi joukkue vastaan, niin sitten perseillään tää homma. Toivottavasti joku noista jätkistä heräis tai vaikka vittu hanskais, että toi joukkue syttiys pelaamaan. Nää on vittu finaalit ja nyt pitäs tulla sillä "kovalla tunteella" ei millään saatanan mikkihiiri meiningillä, se Suikkanen valmentakoot niitä neitejä. Kuten joku voi huomata on taas antipatiat koko jengin suorittamista kohtaan kovat.

Olihan toi hienoa hallintaa, mutta tää oli just niin tän kauden HPK:ta, anna kaverin hoitaa hommat ja tee maalit tai sit tasan tarkkaan päinvastoin, kuten nähty jo useassa ottelussa. Mutta sanottava on, että parempi voitti tänään.

Vittu tää on mun HPK, toivottavasti olis ens matsissa myös kentällä eikä vain playoff pelien muistoissa.
 

Lipton

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tappio tuli. Hankalaksi tämä nyt tietenkin menee, kun tietää, että TPS on kotonaan perkeleen kova. Kyllähän Kerho on vieraissa pelannut paikoittellen jopa paremmin tai ainakin tehokkaammin kuin kotonaan, joten ei tässä pitäisi vielä hätää olla. Mutta harmittaahan se kotitappio näin sarjan alkuun aika perhanasti.

Se mikä TPS:n ryöstön myötä tässä sarjassa muuttui on se, että Tepsistä tuli kertaheitolla tämän sarjan suosikki. Kerholle on ainakin sopinut se, että pääsee pelaamaan altavastaajana. Tuskin turkulaisyleisölle enää riittää muu kuin voitto - tai jopa selvä voitto - lopuista kotiotteluista, joten kyllä siinä painetta tulee Tepsille riittävästi, jos Kertsi pääsee Turussa johtoasemaan. Tepsiä ei tosiaan saa päästää kotonaan johtoasemaan ja sitä myötä lentoon. Jotenkin tuntuu, että tässä sarjassa voidaan nähdä melko paljonkin vierasvoittoja, vaikka TPS ei tosiaan ole vielä kotonaan hävinnyt. Kerho pystyy kuitenkin myös käyttämään TPS:n ison kaukalon hyödyksi eikä HPK tule, toivottavasti, helpolla kiekosta luopumaan, vaan oranssit kiekottelevat omalla alueelle hyvä tovin ennen hyökkäyksiin lähtöjä. Tämä ei tainnut olla Lukolle tai Jypille ominaista, joten toivottavasti siinä mielessä yllätetään ainakin suuri turkulaisyleisö.

No, tuli vähän funtsittua jo tulevia pelejä, joten otetaan pari kohtaa tappiopelistäkin.

- TPS pelasi hyvän pelin. Erityisesti toinen erä oli Tepsin eikä Kerho saanut oikein edes kiekkoa vietyä alueelle. TPS sitä vastoin tuli hyvin alueelle, mutta ei kuitenkaan maalipaikolle. Kerho pääsi TPS:n lievästi hallinnasta huolimatta tasoihin Nordlundin lahjan myötä. Kolmas erä oli sitten pelin hallinnan ja maalipaikkojen osalta selvästi kerhon, mutta Tepsi teki vähistä paikoista mukavasti maaleja. En katsomoon nähnyt, miksei Sailio laittanut mustaa tyhjään maaliin melko pian 2-2 tasoituksen jälkeen. Juntti teki sitten vähän myöhemmin toisessa päässä tyhjiin, kun paikka tuli.

- Kerhon hyökkäyspeli oli aika pitkälle ykkösen varassa. Ja hyvin Viitaluomat pelasivatkin. Kaksi tehtyä on tietysti hyvä saldo, mutta olisi siinä ehkä yhden voinut vielä tehdä. Ei Kerhollakaan hirveästi paikkoja ollut, vaikka Tepsiä enemmän olikin. Hämäläisen ketju ei ollut parhaimmillaan.

- Eikö Lassila tosiaan nähnyt, kun veto lähti. Oudolta se maali toki näytti, kun ei siinä maskiakaan näyttänyt olevan. Luulisi turkulaisten kuitenkin tietävän, että Teemu nyt vaan tykkää seisoskella maalillaan tappiin asti, vaikka ei kiekkoa näkisikään. Perusveskari olisi toki ollut perhostelemassa jo useita sekunteja, ja ottanut vedon kiinni. Tämä oli siis Lassilan pelityyliin sopiva takaisku, mikäli hän ei vetoa nähnyt, ja näitä joutuu kerhokannustelijana sietämään. Eihän näitä saisi yhtään mennä, mutta taas vaihteeksi meni. Seuraavan peliin sen en usko vaikuttavan, kun ei ole ennenkään vaikuttanut, vaikka saattaa se Turun peli hieman normaalia vieraspeliä vaikeampi olla.

- Halli ei ollut aivan täynnä, mutta mielestäni tunnelma oli arkipeliksi hyvä. Eteläpäätyyn ei Tepsifanien ääntä kuulunut, mutta ilmeisesti radio- ja tv-mikrofonit ovat pohjoispäässä, jos kotikatsomot olivat kuulleet vain turkulaisten kannustusta. Kuullakseni kotijoukkuetta kyllä kannustettiin varsin mukavasti. Itse ainakin viihdyin, vaikka tappio tulikin.

- Vähän tunnetta, ei juuri taklauksia. Olisi ollut helpompi aloittaa vieraissa. Hemmetin tunnustelevaa, ja perhanan hyvä ryöstö Tepsin kannalta.

- Onnea Viljami 4 vuotta. Muistelen kuulleeni, että Hämeenlinnan parhaan salibandyilijän esikoispoika syntyi Kerhon mestaruuspäivänä, ja onnentoivotukset pyörivät monta kertaa screenillä. Olisi saanut tulla mestaruuspäivän ja Viljamin kunniaksi kotivoitto, mutta minkäs oranssit paremmilleen voivat.

- Uskoa on vielä, vaikka TPS selkeän yliotteen sarjasta ottikin. Kovasti toivon Kerholle hyvää vierasstarttia ja kotikatsomon hiljentämistä. Nyt ei turkulaisille kelpaa enää mikään muu kuin mestaruus, ja se voi vaikeuttaa kotipelaamista. Varsinkin tappioasemassa.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tavallaan käsittämätöntä kuinka Hämeenlinnassa ei finaalit kiinnosta, kun taas Turussa joka ikisessä marketissa kauheat jonot viimeisestä siesomapaikasta. Mutta näin vorssalaisena on oltava onnellinen TPS:n asemasta. Sotkekaa ne Hämeellinnalaiset suahon.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kauheeta tunnustelua molemmilta. Yksi taklaukseksi laskettava kontakti koko pelissä. Tietysti ei siellä uskalla mitään tehdä kun on raumalaiset tuomarit hallissa (vaikka tänään ihan kelvollisesti selvisivätkin). Ei ei. Tänään ei ollut oikein kummalakaan liikettä, neppailtiin vaan keskialueella ja katsottiin kuka tekee tuurin ja vastustajan virheiden avulla enemmän maaleja. Ei ei. jalkaa pitää saada enemmän esiin, ja taklauksia. Niillä se Hifk ja Kalpakin kaatui.

Mutta kertokaapas mikä oli tuo biisi joka soi hallilla juuri ennen pelin alkua, ja erätauoilla? Se mikä oli selkeästi tehty tätä finaalisarjaa varten? Ja onko se kuuneltavissa jostain?
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Mutta kertokaapas mikä oli tuo biisi joka soi hallilla juuri ennen pelin alkua, ja erätauoilla? Se mikä oli selkeästi tehty tätä finaalisarjaa varten? Ja onko se kuuneltavissa jostain?

Ainakin se oli aivan kamalaa kuraa ja varmasti osaltaan vaikutti molempien joukkueiden, etenkin kotijoukkueen, esitykseen jäällä.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Olipas vaisu avaus molemmilta, tunnetta peliin prkl! Kerhon olisi pitänyt rankoa heti ottelun alussa kun TPS ihmetteli maailman menoa. Kerhon meininki vaan päättyi kahteen jäähyyn. Mitä helvettiä se Lassilakin jatkuvasti viskoo itsepäisesti niitä kiekkoja ränniin vaikka oma pakki seisoo vieressä kiekkoa odottaen? Tänään tämä kostautui jäähyllä.

Maalipaikkoja taas luotiin, mutta jälleen se suoraviivaisuus puuttui niin kuin kaikkien aikaisempienkin sarjojen parissa ekassa matsissa. Jälleen tultiin kaksi kertaa tasoihin, mikä osoittaa hyvää henkistä kanttia, mutta tällä kertaa aikaa ei riittänyt nousemaan enää kolmatta kertaa tasoihin.

En ole lainkaan huolissani, eikä edes vituta, mikä on ehkä outoa. Niin vaan oli KalPakin voittamaton kotikentällään ennen välieriä. Ei tuohon jengiin voi muuta kun luottaa. Huolestun vasta jos sarja on tilanteessa 3-0/3-1.

Ensimmäisellä erätauolla tupakkapaikalla aiheutti hilpeyttä TPS-faniseurue, jotka analysoivat sarjan olevan 4-0 Tepsille. Jos tuon analyysin saa tehtyä TPS:n ensimmäisen erän perusteella niin ihmettelen suuresti.

Syväsalmi...huoooooooh
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Sarjan avauksesta kysymys

Ihme mailanpuristusta oli kummaltakin, jos TPS oli noin paska jo muissa matseissa, en voi kuin kysyä kuinka helvetin paskoja oli Lukko ja JYP, koska tuolla HPK:n pelillä tuli turpaan 7-0 HIFK:ta ja nyt vain 2-4.

TPS on aloittanut sarjat heikosti ja siitä sitten selkeästi parantanut koko ajan eteenpäin. Nyt taas heikohko aloitus, mutta voitto kuitenkin taskuun.

Tietysti nyt sitten pohtii itse kukin, että kuinka huonoja HIFK ja Kalpa sitten olivatkaan, kun TPS haki tarvittavan voiton mukaansa heti alkuun.
 

12961

Jäsen
Siis voi vitun vittu. TPS oli paskempi kuin osasin arvata.

Ihme mailanpuristusta oli kummaltakin, jos TPS oli noin paska jo muissa matseissa, en voi kuin kysyä kuinka helvetin paskoja oli Lukko ja JYP, koska tuolla HPK:n pelillä tuli turpaan 7-0 HIFK:ta ja nyt vain 2-4.

Illan peliä vastaavalla suorituksella otti TPSkin JYPiltä turpaan Hippoksella 4-2 ja 4-0, jonka jälkeen peli parani huomattavasti. Kotona esitykset ovat kautta linjan olleet huomattavasti vahvempia.

Mun mielestä nuo tekemällä tehdyt pussit menivät 3-2 tepsille, vai väitätkö, ettei kolmannessa pelattu punakonemaisesti koko kerhopuolustus aivan kahville? Miksi Erkinjuntti oli aivan yksin maalilla? Oliko Sweattin tyhjä maali runttaus, mielestäni hieno poljento ylöspäin, joka osoittaa pakilta melkoista asennetta.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
TPS on aloittanut sarjat heikosti ja siitä sitten selkeästi parantanut koko ajan eteenpäin. Nyt taas heikohko aloitus, mutta voitto kuitenkin taskuun.

Tietysti nyt sitten pohtii itse kukin, että kuinka huonoja HIFK ja Kalpa sitten olivatkaan, kun TPS haki tarvittavan voiton mukaansa heti alkuun.

Niin muuten haki HIFK ja KalPa:kin. Myös HPK on jokaisessa sarjassa parantanut selkeästi otteluiden myötä, joten aika näyttää sen todellisen suunnan. Mielenkiintoisia aikoja, kyllä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Illan peliä vastaavalla suorituksella otti TPSkin JYPiltä turpaan Hippoksella 4-2 ja 4-0, jonka jälkeen peli parani huomattavasti. Kotona esitykset ovat kautta linjan olleet huomattavasti vahvempia.

Mun mielestä nuo tekemällä tehdyt pussit menivät 3-2 tepsille, vai väitätkö, ettei kolmannessa pelattu punakonemaisesti koko kerhopuolustus aivan kahville? Miksi Erkinjuntti oli aivan yksin maalilla? Oliko Sweattin tyhjä maali runttaus, mielestäni hieno poljento ylöspäin, joka osoittaa pakilta melkoista asennetta.
TPS teki yhden maalin oikeasti (sen kolmannen), tuota viimeistä nyt en edes laskenut, koska se oli täysin merkityksetön. Ensimmäinen oli Lassilan imaisu ja toinen oli 2 Syväsalmen kardinaalimunausta ja Lassilan ihme pomputus syliintulleesta kiekosta. Laske sitten 3 virhettä TPS:än tehdyksi maaliksi jos haluat, mutta tuohon verrattuna yhdet lumetkiekosta on aika pientä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tepsin paketti ei omaan silmään ollut yhtä hyvin kasassa kuin näkemissäni JyP-peleissä. Kerhon prässi ja keskustan tukkiminen vaikeutti avauspeliä, tästä syystä esim. Sweatt ja Filppula eivät päässeet käyttämään vahvuuksiaan ja olivat hieman pelin ulkopuolella. Katotaan muuttuuko tilanne, kun alkukohmeus on takana, siirrytään sarjassa eteenpäin ja seuraavaksi isommalle jäälle.

Pieniä asioita, helppoja virheitä molemmissa maaleissa. Pihtiputaan mummokin näki, että kusessa ollaan kun sitä kiekkoa ei monista mahdollisuuksista huolimatta saatu ulos ennen 2-2 tasotusta. Haluttiin kai välttää roiskimista tai jotain, mutta joskus se täytyy vain heittää ulos.

Kerhon päätymyllyt oli välillä myrkkyä Tepsille. Toisaalta, aika ajoin keskusta pysy kiinni ja Engren otti koppeja kovalla itseluottamuksella, mutta välillä tuntu hukkuvan niin mies kuin kiekko: ei oikein pelattu aluetta, eikä löydetty miestä vaan oltiin ne ratkasevat puoli sekuntia jäljessä.

Onnistumiset, eli maalit ratkasee, olis se vähän painanu jos Tepsi olisi useamman johtoaseman jälkeen menettänyt pelin ja lähteny JyP-sarjan tavoin paineet niskassa kotiareenalle. Kerho on joissain tilanteissa jämäkämpi ja rutinoidumpi joukkue, mutta heikkouksia löytyy sielläkin suunnassa. Tepsillä oli omat päätymyllynsä, välillä meni liikaa kulmissa pyörimiseksi eikä toteutettu sitä simppeliä kiekkoa maalille -mantraa kun hieman väylää aukesi. Voittomaalissa tuo silmätikuksi otettu Syväsalmi jäi jälkeen tilanteen rakentuessa ja sitten ei ottanut miestä eikä kiekkoa Erkinjuntin lyödessä karat reppuun.

Tää oli Tepsin näkökulmasta optimaalinen tulos, avausvoitto vieraissa. Pitemmässä juoksussa tulee vaikeuksia mikäli Kerho pääsee mylläämään vastaavanlaisia päätymyllyjä. Nyt kotikentällä on paikka ottaa kuskin paikka, mielenkiintosta nähdä miten peli kaksi lähtee etenemään. Ja se oliko tää Lassilalta se heikompi matsi ja seuraavassa pelissä nähdään muutama game-saver.
 

J.Petke

Jäsen
Mun mielestä nuo tekemällä tehdyt pussit menivät 3-2 tepsille, vai väitätkö, ettei kolmannessa pelattu punakonemaisesti koko kerhopuolustus aivan kahville? Miksi Erkinjuntti oli aivan yksin maalilla? Oliko Sweattin tyhjä maali runttaus, mielestäni hieno poljento ylöspäin, joka osoittaa pakilta melkoista asennetta.

Ensimmäinen maali lerpsahti Lassilalta, toinen maali oli tekemällä tehty, kolmas maali oli kaamea merkkausvirhe ja neljännessä maalissa ei voi mistään asenteesta puhua jos neljällä viimeisellä sekunnilla polkee kiekon perään kun mitään riskiä ei enää ole. Se on vähän miten nuo tilanteet katsoo ja kärjistää. HPK taas teki maalit niistä paikoista mistä ei pitänyt ja jätti tekemättä niistä mistä piti tehdä.

Jos ei virheitä tule, ei tule myöskään maaleja.

TPS oli juuri niin paha kuin oletinkin. Helpolla ei tule HPK pääsemään, eikä tosin TPS:kään.
 

12961

Jäsen
TPS teki yhden maalin oikeasti (sen kolmannen), tuota viimeistä nyt en edes laskenut, koska se oli täysin merkityksetön. Ensimmäinen oli Lassilan imaisu ja toinen oli 2 Syväsalmen kardinaalimunausta ja Lassilan ihme pomputus syliintulleesta kiekosta. Laske sitten 3 virhettä TPS:än tehdyksi maaliksi jos haluat, mutta tuohon verrattuna yhdet lumetkiekosta on aika pientä.

Lasketaan kumpikin mitä halutaan, samahan tuo on kuitenkin loppujen lopuksi kun vain voitto ratkaisee.

Tiukoissa peleissä usein käy niin, että virheet ratkaisevat, tulos voisi olla aivan eri jos TPS ei olisi käyttänyt tarjottimella annettuja. Erityisen paljon virheistä rokottaminen korostuu vieraspeleissä.

Ylihuomenna taas uusi peli, mitään ei ole ratkennut suuntaan eikä toiseen. Huomioonottamisen arvoista on myös se, että edellisissä sarjoissa kumpikin joukkue on kiristänyt tahtia loppua kohti.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Eroja löytyy kyllä

Niin muuten haki HIFK ja KalPa:kin. Myös HPK on jokaisessa sarjassa parantanut selkeästi otteluiden myötä, joten aika näyttää sen todellisen suunnan. Mielenkiintoisia aikoja, kyllä.

Haki varmaan kyllä, mutta TPS jatkaa pelejä edelleen (ja mainitsemasi joukkueet eivät) ja ainakin tähän asti TPS on parantanut peliään myöskin koko ajan ottelusarjan edetessä. Ja varsinkin kotona on oltu vielä selkeästi parempia kuin vieraissa, sillä liike ja taito on helpompi käyttää eduksi suuressa kaukalossa.

Summa summarum: Mitenkään en saa johtoasemaa nähtyä muuten kuin positiivisena asiana, etenkin kun TPS:n esityksiä miettii kuluvalla PO-kaudella.

EDIT: kuitenkin vasta 1. voitto tarvittavasta neljästä, ei muuta.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Kyllä kannatti raahautua vieraisiin, vaikka ennalta himpun vitutti suhata motaria sateessa nollanäkyvyydellä kohti tuntematonta. Kaksi ekaa vaihtoa meni tosin täysin vihkoon (lähes kirjaimellisesti), mutta sitten TPS pääsi peliin mukaan ja käsikirjoitus oli selvä. Kerho piti kiekkoa vaarattomasti hyökkäyspään laidoilla yrittäen päästä laukaisupaikoille siinä juurikaan onnistumatta. TPS pääsi JYP-sarjaan verrattuna hitusen helpommin pois omista. Tänään nähtiin pari helpottavaa roiskaisuakin oikeissa paikoissa. Tosin Kerhon toisessa maalissa vetopaikkaan johtanut tilanne annettiin vaihteeksi ihan itse. Yksittäisten pelaajien yli- ja alisuoritukset täällä onkin jo hyvin mainittu.

Yleisömäärän on pakko olla joku myyntitekninen moka tyyliin edellinen Turun matsi, jossa varaukset vapautuivat vasta pelipäivänä. Toisaalta en kyllä keksi mihin puuttuvat 400 katsojaa olisi tänään tungettu. Tai ehkä ne eivät puuttuneetkaan, vaan joku myi kassan, eli yhteispotin ohi? No ei kai tuollaista tapahdu. Riepoo vaan kuunnella muun suomen pippelinmittausta jostain hallin täyttöasteesta ja sitten kun meidän areena on täynnä, niin joudutaan jakamaan hillot, vaikka vastustajien yli puolta pienemmissä halleissa ei ole läheskään täyttä tupaa.
 

12961

Jäsen
TPS pääsi JYP-sarjaan verrattuna hitusen helpommin pois omista.

Eipä taida muutenkaan kuulua kerhon tyyliin karvata perkeleen kovaa kahdella, jopa kolmella pelaajalla ja ottaa riski siitä, että karvauksen alta pois pääseminen tuottaa runsaasti 3-2:sia. Aika erilaisia joukkueita ovat nämä toisilleen kuin edelliset vastustajansa, ei siis ihme, että peli oli aikamoista tunnustelua. Tällä kertaa tepsille ei aiheuta harmaita hiuksia oman maalin takaa pois pääsy, vaan oman sinisen ja keskiviivan välisen alueen ylittäminen. Liika hyökkäysinto tuottaa näistä kerholle vastahyökkäyksiä.

Ai niin, Aatu Hämäläinen oli tänään palloseuran kirkkaasti huonoin pelaaja. Pelirohkeus puuttuu, pienempi Virtalakin kyykyttää fyysisesti Adolfia 100-0. AUK pitää saada kehiin mahdollisimman pian.
 
Viimeksi muokattu:

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Yleisömäärän on pakko olla joku myyntitekninen moka tyyliin edellinen Turun matsi, jossa varaukset vapautuivat vasta pelipäivänä. Toisaalta en kyllä keksi mihin puuttuvat 400 katsojaa olisi tänään tungettu. Tai ehkä ne eivät puuttuneetkaan, vaan joku myi kassan, eli yhteispotin ohi? No ei kai tuollaista tapahdu. Riepoo vaan kuunnella muun suomen pippelinmittausta jostain hallin täyttöasteesta ja sitten kun meidän areena on täynnä, niin joudutaan jakamaan hillot, vaikka vastustajien yli puolta pienemmissä halleissa ei ole läheskään täyttä tupaa.

Seisomaan olis vielä mahtunut, mutta tuo 400 tuntuu kyllä aika uskomattomalta. En ole tyytyväinen yleisömäärään kun pelataan loppuotteluita. Ja mitä tulee hillojen jakamiseen, niin onhan se vittumaista että Turussa on väkeäkin 3x enemmän ja vain tuplat isompi halli? Torstai- ja TV-peli ei käy selitykseksi tämänpäiväiselle vajaukselle.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Heikkotasoista roiskimista

Missä oli kaikki juonikkuus ja yllätyksellisyys? Ainakin kaukana pelitapahtumista. Tasaisen harmaata pelaamista, ihan äärettömän unettavaa lätkimistä. Niin neutraalia, että huhhuh.

Tiivistä, tarkkaa ja kurinalaista puolustuspeliä molemmilta joukkueilta. Kerho piti kiekkoa enemmän hallussaan. Kunnon tekopaikkoja siunaantui vasta kolmannessa erässä ja niinä hetkinä oli paikka ratkaista peli voitoksi.

Kerhon YV oli mielikuvituksetonta ja kiekko liikkui liian hitaasti.

Tepsi saa huokaista helpotuksesta, sillä niin onnettomalla pelillä tuli voitto. Näin ei ole välttämättä jatkossa.

Niin ja missä taklaukset?
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Suikkasen sanoja lainatakseni:"Onhan tämä koomista"
Koomiseksi tilanteen tosiaan tekee se, että TPS voitti pelin aikas paskalla pelillä, mutta vieraspeliksi toki osuvalla tavalla. TPS oli kärsivällisempi, tarkempi ja ennen kaikkea tehokkaampi joukkue. Huippukovalla prosentilla teki paikoistaan maalit. Lisätään vielä varma maalivahtipeli ja huippuhyvä sumppu omalla puolustusalueella, niin siinäpä voiton ainekset ovat kasassa.

Kerho taas oli saamaton, tehoton ja lopuksi kärsivällisyyskin petti. Kerho hallitsi kiekkoa mielen määrin, mutta tänään kiekko vallanvälineenä ei tuonut toivottua lopputulosta. Useassa maalipaikassa annettiin yksi syöttö liikaa.
Ja ne Tepsukoiden maalit: Maalivahti imasi ekan maalin selkeästi. Toisessa maalissa alivoima nelikko piti TPS:ssää lähes pilkkanaan heidän ylivoiman aikana, mutta lopulta ylipelasi itsensä sille kuuluisalle kebabkioskille ja kiekko maaliin. Ei siinä mitään, hienosti rakennettu oli se maali.
Ennen kolmatta maalia haettiin johto-osumaa innokkaasti ja hetken näyttikin että kohta Atte saa kaivaa kiekon selkensä takaa. Ei saanut. Omalla siniviivalla steppaillut "Kerho puolustelijan kuvake" pelasi itsensä ja muutkin kaffelle ja kaveri kiitti/2-3. Lopun TPS puolusti sitten esimerkillisen hienosti.

Sarja siis Turkkulaisille 1-0. Pelit jatkuu lauantaina ja silloin on aika antaa TPS:lle vastamyrkkyä pelaamalla samoilla aseilla kun he teki tänään. Ei kaunista, ei näyttävää, mutta tehokasta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pelit jatkuu lauantaina ja silloin on aika antaa TPS:lle vastamyrkkyä pelaamalla samoilla aseilla kun he teki tänään. Ei kaunista, ei näyttävää, mutta tehokasta.

Se ei ole ihan niin helppoa, TPS sumputti keskialueen tänään hyvin ja Turkuhallissa sumputtaminen on äärimmäisen hankalaa, kun sitä jääpinta-alaa löytyy. Minkähänlainen ero Hämeenlinnan ja Turun kaukaloilla virallisesti on? Joka tapauksessa, Kerhoa paremmin puolustava JYP yritti käydä sieltä hakemassa vittumaisella vieraspelillä voitot, yritykseksi jäi.

Luottavaisin mielin kohti tulevaa, paskalla pelillä ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen ja tästähän joukkue vain parantaa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Pelit jatkuu lauantaina ja silloin on aika antaa TPS:lle vastamyrkkyä pelaamalla samoilla aseilla kun he teki tänään. Ei kaunista, ei näyttävää, mutta tehokasta.

Voihan sitä toki aina yrittää, mutta Turkuhallissa TPS pelaa niin helvetin monipuolista, nopeaa, luovaa ja röyhkeää hyökkäyspeliä ettei sitä oikeasti pysäytetä. Ero runkosarjaan on ihan tajuton. Tuolla Filppulakin ajelee sakkia avojääpommeilla pystyyn. Tänään samaa ei nähty koska Kerho nyt sumputti keskialueen ihan täysin ja nopeus katosi matsista aika totaalisesti eikä paikkoja taklauksille edes syntynyt.

Jarkko Hattusta ei muuten pysäytä tänä keväänä enää kukaan. Ihan käsittämätön äijä.
 

Malaco

Jäsen
TPS teki yhden maalin oikeasti (sen kolmannen), tuota viimeistä nyt en edes laskenut, koska se oli täysin merkityksetön. Ensimmäinen oli Lassilan imaisu ja toinen oli 2 Syväsalmen kardinaalimunausta ja Lassilan ihme pomputus syliintulleesta kiekosta. Laske sitten 3 virhettä TPS:än tehdyksi maaliksi jos haluat, mutta tuohon verrattuna yhdet lumetkiekosta on aika pientä.

Siis ethän sä voi olla tosissas? Sanot, että Kerho vei oikeat maalit 2-1, mutta kuitenkaan Tepsin toinen ei ollut oikea maali, koska se oli Syväsalmen kardinaalimunaus. Mitähän mahtoi olla Kerhon 1. maali, jossei Nordlundin munaus eli ei oikea maali? Siis jotain rajaa tohon kirjotteluun. Jos vituttaa pelin jälkeen, niin soita äitille ja itke sille. Aivan turhaa parkumista ensimmäisen pelin jälkeen, jossa molemmat varsin heikkoja.

Tärkeä voitto heti alkuun ja tästä nokka kohti lauantaita. HPK:n on aloittanut aiemmat sarjat vieraissa ja voitolla, nyt kotona ja tappiolla, joten uudessa tilanteessa hekin ovat. Peli ei tosiaan erikoisuuksia tarjonnut, mutta hyvää puolustuspelaamista/maalivahtipeliä Tepsiltä. Jos omiin menee 0-2 maalia, niin joka ilta tapellaan voitosta. Hattunen on kyllä tällä hetkellä Tepsin kuumin pelaaja, ei sitä voi kun ihailla. Lauantaina täysi rähinä päälle ja yleisölle viihdettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös