To 22.4.2010 HPK - TPS (1.finaali)

  • 28 043
  • 125

J.Petke

Jäsen
Hieman epäiltiin ennen matsia Lassilan kykyä ja sieltähän se imu sitten tuli. Ei tarvita niitä paikkoja niin paljon jos vastustajan veskari avittaa.

Ensimmäinen meni kyllä helpohkosti mutta potentiaalia on parantaa suoritusta. Vaikea peli maalivahdillekin kun erässä tulee pari hassua torjuntaa mutta ei siellä kyllä silti saisi helppoja päästää. Ei käy kateeksi. Engren ei esittänyt mielestäni mitään ihmeellistä vaan paikat tyrittiin omaan näppäryyteen. Parempi esitys kyllä kuin Lassilalla mutta ei lähelläkään silti erinomaista.

Peli oltaisiin melkein voitu mennä ilman yhtäkään jäähyä ja todella vaisua oli myös taklauspeli. HPK on varmasti hieman kummissaan kun nyt onkin yhtäkkiä aikaa pelata sitä kiekkoa eikä joku ole heti tulossa kahdella miehellä päälle. Pitää nyt vaan hioa se taktiikka sen mukaan.

Onnea ensimmäisestä voitosta. Lauantaina jatketaan.
 

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
Syväsalmi missä pelaat?

Lassillalle meni yksi helppo mutta jos tepsin pakit jatkaa lumien luontia tuolla tavalla niin kylmät käy ;)

TPS oli parempi maalein 4-2 mutta lauantaina jatketaan!
Molemmilta hyvin keskinkertaista peliä ja Syväsalmi oisko jo aika jätkän mennä vaikka huomenna jo KalPaan?

Turussa on varmasti menoa ja vilskettä, HPK:lta hivenen veemäisempi taktiikka ja lisää fyysisempää peliä niin voiton avaimet ovat HPK:lla!
Onhan se tietty sääli että laukauset viedään 3 erässä 18-5 mutta maalit 0-2, tälläistä lätkä joskus on, vähän Tepsukalta leijuntaa niin siihen hyvä iskeä!

Jos en väärässä ollut kuulutuksessa niin oliko hallissa muutamaa katsojaa vaille 5000?
Jos niitä lippuja oltiin ostettu jo keskiviikko aamuna 5000 niin mitä täällä tapahtuu?

Lauantaina jatketaan!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Perinteinen avausfinaali eli tunnustelevaa kiekkoa jossa hienoudet loistivat poissaolollaan. Erittäin tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta ja keskialuetta hoidettiin kuin kipeää vehj... kättä.

Mielestäni kumpikaan ei varsinaisesti hallinnut ottelua vaan aika tasaisissa merkeissä mentiin. Kerho ehkä hienokseltaan enemmän piti kiekkoa mutta ei senkään hyökkäyspelissä ollut tarpeeksi aggressiivisuutta. TPS väläytteli sitten aina aika ajoin ja teki kolmannessa erässä riittävästi maaleja.

Pelaajista on pakko nostaa esiin Jarkko Hattunen jota kehuttiin myös tv-studiossa vuolaasti. Valtavalla itseluottamuksella pelaava pelaaja ja varmaan paras esimerkki Suikkasen pelirohkeasta joukkueesta, toki Filppulan työskentelyä kiekon kanssa kannattaa myös seurata. Venäläinen sai flashbackin takavuosilta ja näytti ihan pistemieheltä pelatessaan Skålbergille paikan. Kerho oli aika tasapaksu, Viitaluoma veti pari hyvää vaihtoa ja Vihko oli myös monessa mukana mutta muuten ei kukaan jäänyt kummemmin mieleen. Maalivahtiosastolla Engren voitti ihan selkeästi muutamalla huippukopilla ja Lassila imaisi sen yhden perinteisen.

TPS on henkisesti Silja Europan kokoinen tällä hetkellä ja HPK on kevään kovimman haasteen edessä ottelussa numero kaksi. Sitä jäämme odottamaan...
 
En ymmärrä hämeenlinnalaisten kommentteja. Paskaa peliä HPK:lta kaikenkaikkiaan. Sanoisin että kunnon maalipaikat meni selkeästi tepsille vaikka kerho piti kiekkoa enemmän. Engren pelasi mielestäni melkein täydellisesti, helppoja ei mennyt, Maston mogalle ei voinut mitään ja Vihkon ohjaus joo, hmm olisi EHKÄ voinut olla otettavissa. Lassila vaikutti epävarmalta, kiekot pomppi ja eka maali meni täysin Lassilan omaan piikkiin.

Ymmärrän kuitenkin Suikkasta. Kyllä tepsi parempaan pystyy ja se on selvä. Toivon että lauantaina jäälle luistelee energisempi tepsi. Ylivoimassa on myös parantamisen varaa. Mutta täytyy sanoa että aika aseettomalta kerho vaikutti jos vertaa jyppiin. Valtralla kuitenkin selkeä kotietu ja tepsi oli selkeästi jyrän alla kahdessa ekassa vierasottelussaan. Nyt oli kuitenkin aika tasainen eka vierasottelu ja lauantaina odotan vielä parempaa joten pullat ovat hyvin uunissa. Ei se kerho ainakaan voittamattomalta vaikuta.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Parempi aloitus sarjaan

Ainoastaan hetkittäin TPS joutui pitempään pyöritykseen omalla alueellaan ja silloinkin useimmiten pyörittiin laidoilla. Itse asiassa mikään sarja ei ole alkanut paremmin vielä tämän vuoden PO:ssa. Lukkoakin vastaan oltiin pahemmassa pulassa , vaikka voitto tuli sieltäkin ja JYP sentään vei kaksi ensimmäistä vierasottelua ihan suoraan.

Eli ihan kauhean huolestunut ei tosiaan voi olla, kun kotikaukalossa peli on järjestäen toiminut erittäinkin hyvin. Voi tietysti olla ettei toimi enää, mutta lisätila on yleisesti ottaen TPS:n liikkuvalle ja taitava(mma)lle joukkueelle suureksi eduksi. Ainakaan millään lailla eivät odotukset laskeneet itsellä mitä tuli ensimmäiseen kotiotteluun ja tuskin itseluottamuksen tasokaan ainakaan heikompi on voiton myötä nyt TPS:n joukkueellakaan.

Hattunen on aivan kuningas nykyään kentällä. Luistin kulkee, itseluottamus on kohdallaan ja taitotaso on sitä mitä se aina on ollutkin, erinomaista.

Vihkolta hieno ohjaus Kerhon toiseen maaliin.

Yllättävänkin siisti ottelu, ei oikeastaan ainuttakaan edes pientä hässäkkää. Ihmeen tasapainoinen suoritus tuomareilta, eikä minkäänlaista linjanmuutosta tullut lopussakaan.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Joo-o, ensimmäinen ottelu tahkottu ja siinä kaikki. Mielestäni kummankaan leirin on turha asettaa liian suurta arvoa sarjan avaukselle. TPS oli mielestäni parempi ja ansaitsi voittonsa. Omalla puolustusalueella Suikkasen pojjaat pitivät ns. rosvosektorin hallussaan ja Kerhon peli meni kulmajunan pyörittämiseksi. Täytyy myös nostaa hattua sille, että TPS hyödynsi tuomarilinjan omalla alueella ihailtavalla tavalla.

Samaan syssyyn haluan lisätä, että tuomarilinja tai sen sallivuus ei ratkaissut ottelua. Turha siis ottaa vierailijoilta mitään pois.

HPK teki kolme selkeää virhettä ja TPS rokotti armotta. Tällä kertaa kärsivällisempi joukkue vei pidemmän korren.

Engren oli erinomainen.

Nyt on opiskelu toisen pelaamista 60 minuuttia. Turussa on taas aivan eri ottelu. Eikä sekään ole vielä kuolemanottelu. Se ottelu on HPK:n kannalta mahdollisesti vasta sunnuntaina.
 

12961

Jäsen
Vihkon ohjaus joo, hmm olisi EHKÄ voinut olla otettavissa. Lassila vaikutti epävarmalta, kiekot pomppi ja eka maali meni täysin Lassilan omaan piikkiin.

Ei se kerho ainakaan voittamattomalta vaikuta.

No, katso sitä uusintaa, olihan kiekko menossa sen 1,5m ohi, joten koko tilanne saattoi vähän hämätä. Vihkon ohjaus oli toki tilanteeseen täydellinen, mitään ei häneltä pois.

Molemmat vetelivät tänään käkkäri päällä pl. TPS:n mikkihiirikenttä.

Kerho vaikuttaa tässä kohdin sarjaa pienemmältä palalta kuin JYP vastaavassa kohdin, mutta peli voi muuttua ja se muuttuu. Ihan molemmilla. Meinaan vaan sitä, että JYPiä vastaan TPS oli kaksi ekaa Hippoksen peliä korviaan myöden nesteessä, tänään mentiin loppujen lopuksi aika tasatahtiin.

Kerho pyöri todella paljon kulmissa, kiekonhallintaan nähden laukausten määrä oli jopa vähäinen.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Joo, eipä tuo peli mikään jääkiekon ilosanoma ollut. Kuitenkin kun tässä on jo HIFK&KalPa sarjat käyny läpi, niin ei jaksa yhden pelin jälkeen olla huolissaan.

TPS teki paikoistaan sen yhden maalin enemmän tuurilla tai taidolla ja se siitä. Olin paikan päältä näkevinäni, että TPSin eka maali olisi muuttanut suuntaa Kerho-pakin mailasta, joten en ihan suoraan Lassilan piikkiin laittaisi. Ketkä on katsonut videoita, voi tietysti vahvistaa tai tyrmätä näkemykseni.

Lauantaina tullaankin sitten käymään kylässä, emmekä aio kovin toivottuja vieraita olla. TPS nyt pelannut pleijareissa viisi peliä kotonaan voittoisasti. Lauantaina onkin sitten se pakollisen tappio vuoro.

Tapaamisiin lauantaille!

ja Syväsalmi... no comments!
 
Olin paikan päältä näkevinäni, että TPSin eka maali olisi muuttanut suuntaa Kerho-pakin mailasta, joten en ihan suoraan Lassilan piikkiin laittaisi. Ketkä on katsonut videoita, voi tietysti vahvistaa tai tyrmätä näkemykseni. !

Lörps! Ei muuttanut suuntaa. Kumman helposti se sieltä patjan alta livahti.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tepsillä kävi tavallaan onnikin tuossa miten maalit tulivat. Johtoasemassa alkoivat passivoitumaan jolloin Kerho tasoitti, en yhtään ihmettele että ovat voittaneet tullessaan takaa. Nyt kuitenkin 2-2 herätti taas Tepsin hyökkäämään, jolloin peli parani huomattavasti. Aikaa oli just sopivasti voittomaalin tekoon. Kerho ei "vaikuttanut" niin pahalta kuin Jyp, mutta maaleja tuli hyvillä yksilösuorituksilla vaikka parempiakin paikkoja oli. Suikkasen kommenteista huolimatta minusta hyvä esitys. Seuraavaan matsiin Kerho varmasti parantaa, lauantaina ei saa hävitä.

En tiedä missä mikrofonit olivat mutta kotikatsomoon kuultuna vieraskannattajat tuntuivat voittavan huutokilpailun. Paljon siellä tuttuja näkyikin.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Tepsulta vittumainen vierasesitys, ja ansaittu voitto. Ihailtavaa maalintekopeliä. Muita huomioita viiruina:

-Yleisö oli perseestä. Puolet A1 ja A2- katsomoiden katsojista näyttivät siltä, kun eivät koskaan olisi jääkiekkopelissä olleetkaan. Kaiken kruunasi kommentti:"Harmi kun täällä ei ole tunnelmaa vaikka on paljon porukkaa". Kommentti sellaiselta Hämeenlinnalaiselta, joka ei taputtanut kertaakaan.

-Syväsalmi on edelleen paska

-Mäkiselle kannattaa ostaa snorkkelit

-Missä taklaukset?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä veikkaan, että on noi mikrofoonit pistetty päin persiitä tuolla hallissa, koska kun siellä on itse paikalla, välillä tuskin kuulee vieraita ja sitten taas TV:ssä on kuin ei olisi kotiyleisöä ollenkaan.

Ehkä just se ero on siinä, että minä vietän aikani "sikakatsomossa" ja taas mikit tuntuu olevan pohjoispäässä hallia, en esim ole kuullut sikakatsomon huuteluita koskaan TV:n välityksellä vaikka ne kuuluu jopa toiselle puolen hallia hiljasina hetkinä.

Itse peliin ei ole oikeestaan mitään sanottavaa, en syttynyt, ei tuntunut syttyvän muukaan Hämptoni, jotenkin pliisua oli koko paska... pari päivää sitten en voinut ees jatkoaikaa lukee ja nyt kuitenkin jotenkin ei vaan lähtenyt rullaan. Mutta luotto on vielä tallella, ehkä ekaa kertaa koko kaudessa. Toi on silti mun HPK ja heti kun rupee kiekot pomppiin ja vastustajalle lakkaa niin alkaa oleen taso aika murskaavaa.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika nihkeä ottelu Tepsiltä hyökkäyspelissä, mutta puolustuspeli toimi todella hyvin varsinkin ensimmäisessä erässä. Hienoa että kerrankin (koko loppukauden) TPS pitää oman maalin edustan kurissa noin mallikkaasti. Hiukan käsijarru päällä molemmilla joukkueilla oli vaikka HPK hallitsi kiekollista peliä. TPS:n hyökkäykseenlähdöt ovat aika hitaita mutta onnistuessaan kiekko saadaan komeasti keskialueen yli. Jätkillä on kyllä huikea itseluottamus kiekon kanssa, ei voi muuta sanoa.

Toisessa ja kolmannessa erässä puolustus haparoi ajoittain ja HPK alkoi saada maalipaikkoja myös parhaalta sektorilta. Atte pelasi kuitenkin hyvin ja varmasti, mistä olen edelleen hieman yllättynyt. TPS teki kovalla prosentilla paikoista maalin eikä lannistunut vaikka kotijoukkue tuli kahdesti tasoihin. Lopputulos ei ehkä vastaa pelitilanteita mutta maalit lasketaan. Myönnettäköön kuitenkin, että jos HPK olisi tehnyt 3-2 maalin niin olisin varmasti haukkunut jengin pystyyn täällä. Turkuhallissa pystytään jälleen varmasti parempaan, mutta siellä Tepsin on otettava itse ohjat pelissä.

Siitä olen kyllä samaa mieltä, että tämä oli varsinkin JYP-sarjaan verrattuna todella hyvä sarjan avaus Tepsiltä. Puolustus toimi hyvin ja HPK joutui pörräämään kulmissa niin, että koko ajan oli päällystakki riittävän lähellä. Vastahyökkäyksistä tehtiin sitten tarvittavat maalit Lassilan pienellä avustuksella. Saa nähdä miten Teemu kokoaa itsensä vanhassa kotikaukalossa, vaikka uskon Lassilan parantavan sarjan kuluessa.

TPS-huudot kuuluivat muuten TV:n välityksellä komeasti! Yllättävää ettei halli ollut loppuunmyyty mutta ei se aina Turussakaan ole ollut.
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Olipa varovainen alku. Voitto toki kelpaa mutta vaadin tasonnousua lauantaiksi. Kotona onkin pelattu paremmin.

HPK:sta näkee, että se on henkisesti kova porukka. Ei ollut moksiskaan Lassilan hörppäyksestä, joka olisi katkaissut kamelin selän monelta joukkueelta.

Tepsistä pitää nostaa esiin Hattunen: jäätävän hyvää peliä. Hokki-kentälle kokonaisuutena jäi vielä varaa parantaa. Venäläiseltä komea esityö 2-1 -maaliin. Myös Suominen oli liukkaalla jalalla liikkeellä. YV sahasi kerran komeasti, Nordlundin olisi ilman muuta pitänyt laittaa siitä sisään.


-Mäkiselle kannattaa ostaa snorkkelit
Jos viittaat Laamasen jäähyyn, eikös se ollut ihan päivänselvä tapaus, maila juuttui poikittain jalkojen väliin. Suominen mun mielestäni kaatui helponnäköisesti toisessa erässä (= Tuulolan jäähy), mutta Suominen kaatuu joka pelissä pari kertaa vahingossa, joten siinä tuskin oli filmin yritystä, varsinkin kun oli pääsemässä maalipaikkaan.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan normaali kotialoitus Kerholta näissä pleijjareissa, eli turpaan tuli. Kovin oli tarkkaa peliä olevinaan, mutta sitten kuitenkin ne ratkaisevat tyrät sinne sekaan. Niin niitä virheitä sitten vaan tulee kun niitä vartavasten alkaa varomaan.

Eipä tässä vielä epätoivoon vaivuta, toisin kuin Jyp, HPK on kuitenkin pelannut koko playoffit vieraissa keskimäärin paremmin kuin kotona. Paketti pysyy vieraissa paremmin kasassa ja malttia tuntuu riittävän paremmin. Varsin heikolla esityksellä pääsi TPS kyllä ryöstämään, mutta sehän riittää kunhan toinen on vielä heikompi.

Sanoisin että kunnon maalipaikat meni selkeästi tepsille vaikka kerho piti kiekkoa enemmän.

Sullon kyllä vahvat lasit!
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Yllättävää ettei halli ollut loppuunmyyty mutta ei se aina Turussakaan ole ollut.
Jep, Turussa kauden 03-04 ensimmäisessä finaalissa 8328 katsojaa. On näitä floppeja siis ennenkin nähty, mutta pistää miettimään silti. HPK pelannut suorastaan käsittämättömän loppukauden ja pudotuspelit ja tässäkö on Hämeenlinnalaisten kiitos? En vaan pysty ymmärtämään. Ehkä siellä on perinteinen "ne häviää kuitenkin, menen hallille vasta jos voittavat nämä pari ekaa peliä" -ajattelutapa päällä. Surullista tämä meidän palloilukulttuuri. Toinen esimerkki oli liigakarsinta, jossa Joensuuhun saatiin ensimmäisten tappioiden jälkeen hikisesti 2000 ihmistä.

Hirvittää myös kuinka finaalit ovat kadonneet televisiosta. Maikkarin aikoina liigan finaalit olivat koko Suomen huulilla ja vetivät miljoona katsojaa telkkarin ääreen. Nyt ne taisivat näkyä muutamalle tuhannelle.

Mutta tämähän on turhaa lässytystä. Lauantaina on nimittäin Turussa sellaista meininkiä mitä ei ole Suomessa vähään aikaan nähty! Hienoa muutenkin seurata TPS:n nousua takaisin suureksi. Jos Jokerit ottaa ensi kaudella mallia, niin klassikkokin saattaa nousta lähelle entistä tasoaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eipä tässä vielä epätoivoon vaivuta, toisin kuin Jyp, HPK on kuitenkin pelannut koko playoffit vieraissa keskimäärin paremmin kuin kotona. Paketti pysyy vieraissa paremmin kasassa ja malttia tuntuu riittävän paremmin.

Tepsillä ollut sitten taas toisinpäin eli kotona on homma toiminut ja heikompaa on ollut vieraissa. Nyt tosin varastettiin voitto jo ekassa vierasmatsissa eli hieman helpompi hengittää.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Mukava aloitus tähän sarjaan. Hpk:n vaarallisuus taas nähtiin, Vihkoa jotenkin olen aina kunnioittanut. Se jätkä tekee maaleja. Viitaluomaa kannattaa varmasti varoa myös.
Enpä olisi uskonut että sanon Hattusen olevan loistava.. Kumpa se nyt sitten alkais irtoamaan myös Jarkolta! Virtalasta ei kahta sanaa, olin loistotuulella kun tuli, nyt vielä paremmalla! Loistava pelaaja joka oli Lukossa täysin väärässä roolissa. Hyvä kenttä, Tepsin ilmentymä tällä kaudella.

The Big Steal! ;D
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
1-0

Sen verran vielä, että vaikka Hämeessä ei selkeästi olla mistään huolissaan, ei tappioasemasta pelissä tai sarjassa, niin on kai kiistatonta sentään, että on parempi olla sarjassa johdossa mitä voittoihin tulee?
Oletan ettei tavoitteena ollut kuitenkaan suoraan hävitä pelejä, josta sitten noustaisiin takaa rinnalle ja hävittäisiin taas?

Rautakorven kommentit olivat mielenkiintoiset, kun sanoi TPS:n tosiaan olevan täysin eri joukkue kuin Kalpa. Kalpaan verrattuna TPS tulee maalille suoraan kuin juna, sillä Kalpa nyt ei pysty ilman torilla käymistä ja autoa huollosta hakematta maalille tulemaan. Saa nähdä miten Rautakorpi muuttaa HPK:n peliä vai muuttaako mitenkään.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Vaikea tässä on hirveästi kumpaakaan joukkuetta kehua. TPS:n puolustus, etenkin 3-2 tilanteessa, ansaitsee ehkä positiivismman palautteen tästä pelistä. Jos tämä oli TPS:n paras sarja-avaus niin kyllä ihmettelen entistä enemmän miten TPS on finaalissa.
Ihan ok peli mutta ei kyllä oikein finaalipelin arvoinen. Jotenkin tunnustelevaa näytti olevan.
TPS:n ylivoima loi muutaman todella hyvän paikan mutta ei se mitenkään hirveän pelottavalta vielä vaikuttanut. HPK:n ylivoima oli aikalailla sitä mihin on jo totuttu.
Syväsalmi on paska.
Eipä siinä, tämmönen avaus tällä kertaa. Jos joku tämän pelin perusteella aikoo jotain päätellä sarjan jatkosta niin onnea matkaan.
 

12961

Jäsen
Jos tämä oli TPS:n paras sarja-avaus niin kyllä ihmettelen entistä enemmän miten TPS on finaalissa.

Ei ehkä paras, Raumalla avaus oli samantyyppinen. Jyväskylän avausta parempi tämä oli kyllä huolella.

Katsotaan lähtisikö molemmilla kone käymään lauantaina Turkuhallissa ja nähtäisiin kiekon lisäksi myös viihdettä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Jos tämä oli TPS:n paras sarja-avaus niin kyllä ihmettelen entistä enemmän miten TPS on finaalissa.

Siinähän ihmettelet, ainoa fakta on, että TPS johtaa finaalisarjaa 1-0, kaappasi kotiedun, eikä ole hävinnyt Turussa tämän kevään pudotuspeleissä otteluakaan. Ja kyllä Lukko-sarjassakin oli ihan kohtalaisen hyvä sarjan avaus, paremmuudesta paha mennä sanomaan, voitto kuin voitto, tyyli on vapaa.

Hienosti jätkät kasasivat itsensä, vaikka Kerho kahdesti tuli tasoihin. Erittäin tärkeä ottaa voitto heti kärkeen vierasottelusta ja nyt Turkuhallissa sitten mahdollisuus siirtyä kahden voiton päähän mestaruudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös