To 20.9.2007 JYP-Ässät

  • 28 852
  • 164

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Avataanpa ketju tällekin..

Huomenna nähdään miten ensimmäinen osa JYPin ja Ässien kädenväännöstä sujuu. Ennen kautta tilanne meni näilläkin palstoilla jopa lapselliseksi kun kannattajat moittivat toistensa joukkueita ja tähtihankintoja..kuka siis onnistuu?? Tarkkailussa:
- maalivahtipeli
- Immonen vs Saarela
- Helminen vs Tähtinen
- kynäilijät Filppula vs Hisey

Tässä muutama..harmi, ettei Kivenmäki ole kehissä mutta meiltä sivussa Hannus näistä kärkimiehistä. Suunsoitto loppukoot, teot puhukoot puolestaan. Tiukkaa peliä odotan.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kauden mustat hevoset

JYP on mainostanut ottelu teemalla "Kauden mustat hevoset". Toivottavasti ne mustat hevoset olisivat todellakin pikkuseurat JYP ja Ässät.

Jännittävistä asetelmista lähdetään huomiseen otteluun. Molemmat joukkueet ovat tehneet kovia panostuksia pelaajarintamalla ja näin ollen menestystä suorastaan vaaditaan. JYPin kauden avaus on sujunut erinomaisesti kolmella voitolla ja näistä peleistä ehdottomasti paras saavutus maanantain vierasvoitto Jokereista. Ässät ovat aloittaneet kautensa myös hyvin ja kovimpana saavutuksena hallitsevan mestarin Kärppien kaato tiistai-iltana Porissa numeroin 2-0.

JYP on tehnyt taas paljon kokoonpanomuutoksia peliin ja näistä mielenkiintoisimpana Dwight Helmisen nostaminen kolmosketjun laitahyökkääjäksi. Dwaipelta on lupa odottaa kauden mittaan tehoja, sillä parhaimpana AHL-kautenaan tämä loistavana puolustava sentterinä tunnettu pelaaja onnistunut maalin teossa 32 kertaa. Vertailun vuoksi samaisena kautena ja samassa joukkueessa meidän Jarkko Immonen teki "vain" 30 maalia. Jokatapauksessa loukkaantumisen jälkeen pelituntuma puuttuu ja kestääkin varmasti useita pelejä ennen kuin Dwaipe on parhaassa pelivireessään. Hienoa silti nähdä herra tosi toimissa.

Maalinteko voi tuottaa vaikeuksia, koska molemmista päädyistä löytyy "kuuma " maalivahti. Toivottavasti pelistä tulee kova taistelu, jossa nähdään vahvaa fyysistä peliä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ässillä varmaan henki päällä tiistaisen Kärppä-voiton jälkeen. Itselläni oli Kärpät lapulla varmana, koska laskin syömähammas Kivenmäen olevan porilaisille puoli joukkuetta. Vaan päinvastoin kävi: Maven ollessa poissa taisi muu joukkue kasvaa entistä tiiviimmin yhteen ja erityisesti Kapasen Kimmo osoitti, ettei kuulu vielä maalivahtien eläkeputkeen. Luulinkin aiemmin, että Ässien maalivahdit ovat edes suunnilleen samalla viivalla kauteen lähdettäessä, mutta kyllä Kilpeläisen laskiessa kuusi maalia taakseen Tampereella ja Kimmon nollattua Kärpät on nokkimisjärjestys nyt täysin selvä. Mutta huomenna on Kapasella edessään Tarkkiakin kovempi vastus.

Uskoisin, että peluutus tulee olemaan aika avainasemassa huomenna. Ässät on hakenut sarjapisteensä nimenomaan kotihallissaan ja huominen viimeinen vaihto-oikeus voikin olla Jypille ja Duffmanille iso etu. Muutoin voisi kuvitella, että Ässien Forsbacka-Kuparinen-Huhtala-trioa vittumaisempaa jarruketjua on liigasta vaikea hakea. Vaan kylmäpäisiä kavereitahan tuo Jypin ykkönenkin on täynnä.

Kivenmäen poissaollessa on Ässillä jos nyt ei kaikki, niin ainakin lähes kaikki munat samassa korissa. Petre-Kuiper on jo osoittanut tulivoimansa ja ainakin mainetta löytyy rutkasti Tähtinen-Häppölä-Saarela-yhdistelmältä. Löytyykö sitten tekoja? Kuitenkin Ässistä itselleni kaikkein mielenkiintoisin pelaaja on tällä kaudella mahdollisesti maajoukkueeseenkin nouseva Joensuun Jesse, joka pelannee toistaiseksi viimeistä kauttaan SM-liigassa. Tuleeko sitä läpimurtoa vai eikö tule?

Voi olla, että sama klisee on käytettävä tällä kaudella 60-70 kertaa, mutta kyllä aika ratkaisevaan rooliin ylivoimapeli tulee taas nousemaan. Ihan ulkomuistista muistelen, että Ässät oli viime kauden eniten jäähyillyt joukkue? Nyky-Jypiä vastaan ei pitäisi paljon alivoimaan ole varaa. Ehtineekö siinä edes "nolla-plus-kaks" sanoa, ennen kuin kiekko on repussa? Ässien ylivoimasta puolestaan puuttuu kapellimestari, joten kuviot on mietittävä uusiksi.

Isännistä eniten kiinnostaa Helmisen veljesten yhteinen debyytti. Kuinka paljon enemmän Dwaipestakin tällä palstalla kohuttaisiin, ellei sen jälkeen olisi julkistettu vieläkin suurempaa kaappausta? Toivon mukaan isoveljen tukiopetus toisi myös pikkuveljen peliin lisää tsemppiä ja itseluottamusta. Sääli, että nuoret omat kasvatit Forsberg ja Leppänen palkittiin hyvästä pelistään Helsingissä katsomokomennuksella.

Fyysinen Ässät on usein kiinnostanut jyväskyläläisyleisöä, joten josko huomennakin saataisiin tuo 4500 täyteen? Toivottavasti onnistun itsekin olemaan siinä luvussa mukana.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Avataanpa ketju tällekin..

Huomenna nähdään miten ensimmäinen osa JYPin ja Ässien kädenväännöstä sujuu. Ennen kautta tilanne meni näilläkin palstoilla jopa lapselliseksi kun kannattajat moittivat toistensa joukkueita ja tähtihankintoja..kuka siis onnistuu?? Suunsoitto loppukoot, teot puhukoot puolestaan. Tiukkaa peliä odotan.

Niin, kuka heittää tällä kertaa ensimmäisen kiven? Viimeisen kivenhän heittää tietysti Markku Uusipaavalniemi...

No, asiaan. Meikäläistä kiinnostaa eniten Kimmo Kapasen ensimmäinen vieraspeli. Jatkuuko mainio vire vai hyytyykö Ikku Hippoksen rummutuksessa? Toivottavasti muu joukkue oppi Tampereen reissulta jotain, sillä jos sama perseily jatkuu, kympit paukkuu varmasti.

Jypin ykkönen täytyisi pysäyttää ja siinä on Härtsylle pohdittavaa. Alusta asti täytyy olla hereillä ja Ässien olisi hyvä saada ensimmäinen maali. Toivottavasti Salminen-Hisey-Joensuu olisi kakkosketjuna, sillä kun tämä vitja saa ketsuppipullon tehoina auki, niin jälki voi olla komeaa katsottavaa.

Tasuri olisi hyvä tulos ja rankuista Roppi veivaa toisen pinnan, niin ilta olisi täydellinen!
 

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
JYPin kokoonpano Ässä-pelissä:

D. Helminen-Hytönen-Jääskeläinen
L.Helminen-Salmu

Filppula-Niemi-Vänttinen
Kangasniemi-Niskavaara

Pihlman-Immonen-Virtanen
Mäntymaa-Kaijomaa

Sipiläinen-Lahti-Mikkonen
Saksinen-(Sykkö)

Lähde: http://www.jypliiga.fi


Mielenkiintoinen ajatus sijoittaa Dwight Hytösen rinnalle laitaan. JYPin sivujen mukaan Dwight on pelannut junnuvuotensa laidassa ja laiturina oleminen sopii Dwightille erinomaisesti. Tuo kentällinen on parhaimmillaan ehdottomasti koko liigan parhaita kahden suunnan kentällisiä. Sairastuvalta saadaan takaisin myös toinen Ameriikanapu: Lars Helminen. Toivottavasti isoveljen kentällä oleminen saa pikkuveljeenkin hieman piristystä. Ei sillä, että Lars olisi tähänkään mennessä huonosti pelannut, mutta pieni lisäpuristus ei olisi pahitteesta.

Ottelussa suurimman huomion puoleensa vetää Immosen tähtisikermä, joka on tällä hetkellä ehkä kuumin kentällinen koko sarjassa. Mitä juonia ässä-leirissä ollaan punottu Immosen kentän pään menoksi? Totuus on se, että Ässien on aivan pakko saada Immonen kumppaneineen ruotuun. Muuten on turha Jyväskylästä odottaa pisteen pistettä Poriin vietäväksi. Mikäli Ässät saa toppuuteltua JYPin terävimmän syömähampaan tylsäksi, niin riittääkö Ässillä vielä paukut tylsyttää muut hampaat?

Oma veikkaukseni on, että Ässät jäähyilee ja VIP rokottaa säälimättä yv -maaleillaan. 60 minuutin pelaamisen jälkeen tulostaululla on loppulukemat JYP 5 Ässät 1.


edit. Sykkö lisätty kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Jaahas se on varmat 3 pinnaa tulossa, kun vastaan asettuu mahdollisesti jopa sääliplayoffeihin pääsevä ässät. Ässien ainoa meillekkin mahtuva pelaaja puuttuu
kokoonpanosta ja sitämyötä paljon YV-osaamista. Eli VIP tekee maalin mieheen, Sinkku pelaa 0-pelin onnetonta ässähyökkäystä vastaan ja pari muuta peluriamme esim. Dwaipe tekee kauden avausmaalit. Siitä vaan ilmainen vinkki tulosvetoon ja pitkävetoon ainoa oikea merkki on 1. Kaikki muu paitsi 3 pinnaa on alisuorittamista sillä kyllähän nämä selkeästi ennakkoon heikommat pitää kotona ja vieraissa kaataa puhtaasti.
 

Naughty_S

Jäsen
Jes, wadekin malttoi pitää äidinkielen opinnoistaan hetken taukoa ja kunnioitti meitä muita forumisteja asiantuntemuksellaan. Vähän on sellainen fiilis, että noin väsyneisiin ja kuluneisiin juttuihin eivät porilaisetkaan jaksa reagoida.

Mielenkiintoinen matsi tulossa:
- Molemmilla samat lähtökohdat kauteen (rahallinen panostus+odotukset)
- Liigan kuumimmat(?) veskarit vastakkain
- Vanhempi Helminen vihdoin kehissä
- Aina fyysinen Ässät ja vihdoin JYP, joka voi tarvittaessa taklauspelissä sen haastaakin
- Vain Immonen vs. Kivenmäki -taisto jää näkemättä. No, rehellisyyden nimissä se ei niin harmitakaan
- Mika Niemellä elämänsä näyttöpaikka. Sama tarina kuin Piiroiseen Jokerit-matsin osalta: tulos tai ulos. Hyökkääjiä on liikaa.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Kiinnostaa kyllä todella paljon nähdä Dwight Helminen vihdoin jäällä. Onko mies
kaiken ennakkokohun arvoinen, taitava hyökkääjä hyvillä käsillä? Pelipaikka on
laidassa mutta JYPin kotisivujen mukaan miehelle tuokin pesti sopii. Vierellä siis
pelaavat Hytönen ja Puistokadun Panssarivaunu. Mielenkiintoinen ketju, kun
sekä JP että Dwaipe ovat molemmat ainakin jollain tapaa puolustavia hyökkääjiä.

Wallinheimo oli Helsingissä loistava, veikkaan että samat otteet jatkuvat myös
huomenna. VIP ketju värkkää sen pakolliset 2-3 maalia, näin ollen veikkaan
lopputulokseksi 3-0.

Mikään muu kuin kolme pistettä ei kelpaa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pitkästä aikaa JYP-Ässät otteluketju, joka on sujunut mallikkaasti. Tämähän on jopa perin outoa, mutta hyvä näin.

Tämä ottelupari on kyllä ennakkoon sellainen, että veikkaanpa pelien menevän koko kauden varsin tasaisesti. Oletan, että kummatkin joukkueet voittavat kotonaan, mutta vieraista on vaikea pisteitä hakea.

Mitään tilastoja en jaksa kaivella, mutta suorat voitot ovat kyllä harvinaista herkkua Ässille Hippokselta ja muistelisin näin olleen jo pitkän aikaa. Kotipeli ja kova vire kääntää vaakakupin huomisen osalta jopa aika selkeästi JYPille ja itse olisin erittäin tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taas mennään ja pisteitä jaossa.
Mielenkiintoa lisää Deweyn palaaminen kehiin, takana hurjat n. 1 erän verran pelituntumaa harjoituspelistä joten hakemista voi olla mutta hienoa että on jo pelikunnossa, ehkäpä tuo laiturin paikka voi olla hiukan helpompi aloittaa, jos ei toimi tietyssä ajassa, eikun senan paikalla takas!

Ässien panostukset tähän kauteen lisää myös mielenkiintoa, vaikka Kivenmäki on sivussa on taitoa Hiseyn ja Saarelan muodossa paljon, Saarelan maalipyssy on toivottovasti ruosteessa huomenissa. Myös kuumassa vireessä oleva Kapanen on mielenkiintoista nähdä maalilla, 2 hyvän maalivahdin taisto myös.
Jatkuuko voittoputki vai onko paluu arkeen edessä.
 

kokalolu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Jokerit
Noniin taas sitä mennään..

En osaa oikein arvioida että kumpi on tässä ottelussa vahvemmilla kuin toinen, toisaalta ässät kaatoi tiistaina kärpät mutta lauantaina taas ässät hävisi 6-2 ilvekselle joten joko todella suuri vaihtuvuus vai..? JYP on kuitenkin pelannut hyvin ensinmäiset 3 ottelua, lukuun ottamat minkään pelin 2.erää, joka on ollut umpi surkeaa, missä vika? taas joukkueiden maalivahdit ovat aloittaneet hyvin ja pelasivat tiistaina molemmat loistavasti joten sinuhe vs kapanenko ratkaiseeko koko pelin?

miten JYP:i voittaa ottelun? - Jos JYP:i saa samanlaisen hurmoksen päälle kuin lauantaina tapparaa vastaan ja onnistuu tekemään saman verran maaleja 1.erässä kuin tapparaa vastaan voi peli olla siinä, mutta tämä tietenkin edellyttää sitä että sinuhe jatkaa siitä mihin jokereita vastaan jäi ja nollaa Ässien yritykset.

miten Ässät voittaa? -Ässät onnistuu ennen JYP:iä ja karkaa pahasti parin maalin johto asemaan joka lannistaa JYP:in totaallisesti, Wallinheimo haparoi ja kapanen pelaa loistavasti.

Ottelun tärkeimmät kysymykset näin ennakkoon:
+Saako JYP:i päälle hurmoksen?
+Kapanen vs Wallinheimo kumpi pelaa paremmin?
+JYP YV vs Ässien vastaava
+Puolustus
+Eksyykö hippokselle yli 1500 ihmistä sen 2500 uskollisen lisäksi? (Seppäsen lompakon kannalta iso juttu)
+tuleeko ottelussa Tappeluita ei "tappeluita"?
jälleen kerran, Hurrikaani lasit päähän, JYP:i vie 5-1. ottelussa PALJON jäähyjä.
 

Torspo82

Jäsen
No niin, taas sitä mennään..

En osaa oikein arvioida, että onko jompi kumpi tässä ottelussa vahvemmilla kuin toinen. Toisaalta Ässät kaatoi tiistaina Kärpät, mutta lauantaina taas hävisi 6-2 Ilvekselle, joten melko ailahtelevaista on ollut. JYP on kuitenkin pelannut hyvin ensimmäiset kolme ottelua, lukuun ottamatta pelien 2. eriä, jotka ovat olleet umpisurkeita. Missä vika? Joukkueiden maalivahdit taas ovat aloittaneet hyvin ja molemmat pelasivat tiistaina loistavasti, joten Sinuhe vastaan Kapanenko ratkaiseeko koko pelin?

Miten JYP voittaa ottelun? Jos JYP saa samanlaisen hurmoksen päälle kuin lauantaina Tapparaa vastaan ja onnistuu tekemään saman verran maaleja 1. erässä kuin silloin, voi peli olla siinä. Mutta tämä tietenkin edellyttää sitä, että Sinuhe jatkaa siitä mihin Jokereita vastaan jäi ja nollaa Ässien yritykset.

Miten Ässät voittaa? Onnistumalla ennen JYPiä ja karkaamalla pahasti parin maalin johtoasemaan, mikä lannistaisi JYPin totaalisesti. Mikäli Wallinheimo haparoi ja Kapanen pelaa loistavasti.

Ottelun tärkeimmät kysymykset näin ennakkoon:
-Saako JYP hurmoksen päälle?
-Kapanen vastaan Wallinheimo. Kumpi pelaa paremmin?
-Ylivoimapelaaminen
-Puolustus
-Eksyykö Hippokselle yli 1500 ihmistä niiden 2500 uskollisen lisäksi? (Seppäsen lompakon kannalta iso juttu)
-Tuleeko ottelussa Tappeluita ei "tappeluita"? (?)
Jälleen kerran Hurrikaanilasit päähän, JYP vie 5-1. Ottelussa PALJON jäähyjä.
Hyvä suomi.

Kovassa kunnossa ovat molemmat joukkueet, kun kaksi ennen kautta (tietysti yhä edelleenkin) ylivoimaisiksi ennakkosuosikeiksi rankatut Jokerit ja Kärpät ovat viimeisissä peleissä kaatuneet. Kaikesta huolimatta JYPin voi nostaa pienoiseksi ennakkosuosikiksi. Huomenna selviää, miten kotijoukkue tällä kertaa kestää paineet. Henkseleiden paukutteluun ei ole kuitenkaan kummallakaan vielä varaa, joten kaksi nöyrää joukkuetta tulevat kohtaamaan toisensa.

Luultavasti hermokontrolli tulee olemaan yksi ratkaiseva asia pelissä. Jäähyaitiossa ei voi viettää liikaa aikaa tai omissa soi lähes väistämättä, vaikka JYP ei Ilmalassa kertaakaan miesylivoimalla onnistunutkaan. Mielenkiintoista on myös kuulla miten Helmisen veljeksistä vanhempi onnistuu liigadebyytissään.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mitään tilastoja en jaksa kaivella, mutta suorat voitot ovat kyllä harvinaista herkkua Ässille Hippokselta ja muistelisin näin olleen jo pitkän aikaa. Kotipeli ja kova vire kääntää vaakakupin huomisen osalta jopa aika selkeästi JYPille ja itse olisin erittäin tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.

Viimeisestä kymmenestä Hippoksella pelatusta JYP - Ässät ottelusta menee näin:
JYP 4 suoraa voittoa, Ässät 3 suoraa ja 3 ja-voittoa. Eli ainakun on menty jatkoajalle/rl-kisaan, niin se ylimääräinen piste on lähtenyt Poriin. Liekö tuolla seikalla nyt juurikaan merkitystä, mutta pistipähän silmään.

Peesataan edellisiä kirjoittajia, kyllä illan mielenkiintoisin asia on tuo Deweyn liigadebyytti (jota Keskisuomalainenkin ansiokkaasti mainosti). Muuten peli onkin ennakoitu aika hyvin.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, varmasti kova vääntö edessä. Molemmilla alla voitto etukäteen sarjan ennakkosuosikeista. Ilmeisesti myös aika samanlaisella pelillä eli maalivahti onnistui täydellisesti, vaikka vastustaja myllytti mielin määrin. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Kivenmäki Ässille tietysti valtava menetys. Suurempi kuin Hannuksen poissaolo JYPille. Ylivoimallahan tämä peli tulee ratkeamaan. Kumpiko onnistuu välttämään jäähyjä enemmän?

Erityismielenkiinto JYPissä Dwight Helmisen mukaantulo, vaikka kuten on todettu, tuskin mies heti parhaassa terässä on.

Vaakakuppi kallistuu hienokseltaan JYPille. Kotihurmos, hirmuinen VIP-ketju pakkeineen, Vänän työmäärä ja Sinkun onnistumiset tuottavat tuloksen. Jäähyt pois!

Mielenkiintoa ilmassa, ehdottomasti!
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viimeisestä kymmenestä Hippoksella pelatusta JYP - Ässät ottelusta menee näin:
JYP 4 suoraa voittoa, Ässät 3 suoraa ja 3 ja-voittoa.
Eli pojot menee 15-15, aika yllättävää. Mielikuva on tosiaan sellainen, että Jyväskylässä on aina ollut vaikeata.
Jotkut Ilves-pelin tyyliset loppunumerot eivät olisi minulle yllätys, jotenkin tuntuu, että JYP jyrää Ässät tänään. Vaikkakin kahden nähdyn kotipelin perusteella Ässienkin peli on kohtalaisen uomissaan kun ottaa huomioon kuinka alussa kausi on. JYPin tahti on ollut vakuuttavaa heti alusta asti ja jos se saa hengen päälle niin todella vaikeaa tulee olemaan. Ässillä lienee eräänlaisena teemana pelata hyvin myös vieraissa, toivotaan, että näin tapahtuu. Pistekin tyydyttää.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli pojot menee 15-15, aika yllättävää. Mielikuva on tosiaan sellainen, että Jyväskylässä on aina ollut vaikeata.

Noin pääsääntöisesti onkin ollut lukuunottamatta muutamia yksittäisiä jaksoja, joista viimeisin lienee ollut Toivolan aikakausi ässäluotsina. Toivolan yksinkertaisen toimiva taktiikka ja JYPin lamakausi tuotti aiempaan nähden selvästi enemmän vieraspisteitä Jyväskylästä. Tuohon 10 viimeisimpään mahtuu vielä jokunen Toivolan johtama matsi mukaan myös...

Toivoa sopii, että tänään nähtäisin suhteellisen tasainen ja vähämaalinen ottelu. Näin ässänäkökulmasta se tarkoittaisi sitä, että taktiikka toimii välttävästi myös vieraissa. Täytyy kyllä sanoa ettei tässä oikein tiedä yhtään mitä vierasjoukkueelta voi tänään odottaa...
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
No niin, varmasti kova vääntö edessä. Molemmilla alla voitto etukäteen sarjan ennakkosuosikeista. Ilmeisesti myös aika samanlaisella pelillä eli maalivahti onnistui täydellisesti, vaikka vastustaja myllytti mielin määrin. Korjatkaa, jos olen väärässä.

No Ässät ennemmin myllytti Kärppiä 2 erää, vasta kolmannessa erässä pohjoisen pojat sai maalipaikkoja aikaiseksi. Siltikin Kapasen onnistuminen oli elinehto voitolle. Torjunnathan menivät melkoisen tasan ko. pelissä, toisin kuin JYP:n pelissä Ilmalassa.

Vaikea pelihän tämä Ässille tulee olemaan, Jyväskylän matsit on niitä harvoja missä olen laittanut radion kiinni.. Eli se 3-0 ekassa erässä on joskus ainakin tullut koettua:D Uskotaan kuitenkin, että tänään ollaan tuoreimmilla jaloilla liikkeellä mitä kauden ekassa vieraspelissä. Liike&taito on kuitenkin 07/08 -kaudella Ässien ase, niin hullulta kuin se moneen korvaan kuulostaakin. Töitä pitää silti tehdä jokaisen pisteen eteen, se on selvää. Uskoisin ketjun Joensuu - Hisey - Salminen yllättävän tänään monet paikallaolijat, mikäli poijjaat nyt saavat pelata vielä tuossa muodostelmassa.

Mielenkiintoa ilmassa, ehdottomasti!
Tämän allekirjoitan täysin! Onneksi on jo voittoja alla, niin ei jännitä niin isosti.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kyllä on Ässät pelannut ailahtelevasti! Kärppiä vastaan hieno voitto ja Kapaselta 0-peli. Itse laskin myös Kivenmäen puuttumisen laskevan Ässien suoritusta, mutta tuntuu vain vaikuttavan positiivisesti.

- Kapanen, onnistuu vielä tänäänkin?
- Dwaipe, mikä on pelikunto ja miten sopii Hytösen laitaan?
- Wallinheimo, 3 edellistä peli juuri niin varmasti torjunut kui sopii olettaa. Jatkuuko vire?
- VIP, YV ? Siinä ne termit, jotka tulevat olemaan ratkisevassa roolissa.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottelussa jokereita vastaan Wallinheimo todisti kuuluvansa edelleen SM-liigan parhaimpiin molareihin, ja (jos/)kun hyvä pelivire jatkuu niin siinä on mies jota ei helpolla ohiteta. Mutta vetoja tulee varmasti reilusti vähemmän kuin Jokerit-matsissa. Vastustajan Kapanen on hyvänä päivänä hyvä mokke, mutta mikäs lienee todennäköisyysprosentti sille että niitä päiviä tulisi parina pelipäivänä putkeen?

Wallinheimon parhaita ominaisuuksia on onneksi mielestäni se, että hänen suorituksensa on melkolailla samaa tasoa tuli vetoja paljon tai vähän. Hän ei siis ole maalivahti, jonka pitää saada paljon laukauksia yltääkseen huippupeliin, vaan ne pari paraatitorjuntaa voivat ihan yhtä hyvin tulla kymmenen minuutin seisoskelun jälkeen.

Nyt kun Helminen tulee kehiin, rupeaa hyökkäyksessä olemaan sen verran leveyttä, että useampi maali pitäisi syntyä vaikka vastustajalla olisi kuinka hyvä maalivahti. Vaikka Ässät vartioisi Immosen ketjua, joukkueesta löytyy vielä Filppulan ja Vänttisen tutkapari, joka onnistui Jokereita vastaankin mainiosti. Kotivoittoa tästä on pakko odottaa, koska edellinenkin kotipeli oli niin hyvä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jes, wadekin malttoi pitää äidinkielen opinnoistaan hetken taukoa ja kunnioitti meitä muita forumisteja asiantuntemuksellaan. Vähän on sellainen fiilis, että noin väsyneisiin ja kuluneisiin juttuihin eivät porilaisetkaan jaksa reagoida.

Se jäikin sitten viimeiseksi waden heittämäksi kiveksi, sillä moderaattorien ilmoitus kertoo, etteivät näytöt riittäneet nyt edes sääli-playoff-paikkaan. Tuskin jäädään kaipaamaan. Mukavan rauhallisesti täällä on edetty, vaikka varmasti jännä peli on tulossa. Kiinnostavuudesta kertoo sekin, että tätä ketjua on luettu kohta 3000 kertaa, kun muista peleistä ainoastaan Lahden ottelu on toistaiseksi ylittänyt 1000 lukukerran rajan.

Nyt on varmistunut, että itsekin peliin ehdin. Liekö sitten pelipäivän tuomaa yltäkylläistä itseluottamusta, mutta tuntuu jopa siltä, että ihan reiluunkin voittoon voisi olla aineksia. Jotenkin uskallan luottaa siihen, että Jypin kolmen kärjen taktiikka voi purra hyvinkin. Hytönen-Helminen-parissa on aineksia tehokaksikoksi asti ja paljon riippuu vain siitä, miten Niemi onnistuu kovassa paikassa. Ja Lahden peliä aion edelleen seurata ilolla. Miika on alkukauden suuria onnistujia ja ansaitsee kyllä vakipaikan pelaavasta kokoonpanosta.

Ässien suhteen tuli sellainen outo jo kolmen kierroksen jälkeen syntynyt mututuntuma, että olisikohan porilaisissa aineksia "liigan Sapkoksi": kotona kaatuu kaikki, mutta vieraissa voidaan hävitä kelle tahansa? Kuparisen ketju taitaa olla päällystakkeja koko porukka, joten aika ratkaisevaa on Härkälän peluutus. Ja kaipa se Isomäen hullu yleisö on edelleen se kuudes kenttäpelaaja, joten kotipelit olisivatkin sitten jatkuvaa ylivoimaa. Outo ja vaikeasti perusteltava ennustus, mutta katsotaan nyt, miten nuo Ässien koti- ja vierastilastot kauden edetessä muodostuvat.
 

Naughty_S

Jäsen
Ketjuarpajaisten viimeinen oikea numero on #11. Eli lisättäköön ylle postattuun JYPin kokoonpanoon 13. hyökkääjäksi Tomi Sykkö.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on tietysti monasti todettu mutta voitto vieraissa vaatii hyvän MV ja puolustuspelin. Hyökkäämällä päättömästi Ässät ei peliä voita. Härkälän ajamalla koko kentän aktiivisella karvauspelillä lopputulos on myös fiasko. Sanoisin, että kovalla keskialueen sumppu/trappi pelillä Ässillä on saumat voittoon. Sitten kun keskialue on tukittu ja kiekko riistetty niin nopeasti suunnanmuutos ja vastahyökkäys. Tähän lisättynä jäähyttömyys ja maaginen maalivahtipeli Kapaselta niin voittoon on saumat. Tuskin muuten.
 

taipale

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Puusilmät, WTF
Se jäikin sitten viimeiseksi waden heittämäksi kiveksi, sillä moderaattorien ilmoitus kertoo, etteivät näytöt riittäneet nyt edes sääli-playoff-paikkaan. Tuskin jäädään kaipaamaan. Mukavan rauhallisesti täällä on edetty, vaikka varmasti jännä peli on tulossa. Kiinnostavuudesta kertoo sekin, että tätä ketjua on luettu kohta 3000 kertaa, kun muista peleistä ainoastaan Lahden ottelu on toistaiseksi ylittänyt 1000 lukukerran rajan.

Jyp kiinnostaa koska satsaukset ovat kovia! Itsekin odotan mielenkiinnolla peliä, ja kummarran modeja nopeasta toiminnasta waden suhteen - aliarvioiminen on vaativa laji, kuten wade nyt viimeistään huomasi.

Ässien suhteen tuli sellainen outo jo kolmen kierroksen jälkeen syntynyt mututuntuma, että olisikohan porilaisissa aineksia "liigan Sapkoksi": kotona kaatuu kaikki, mutta vieraissa voidaan hävitä kelle tahansa? Kuparisen ketju taitaa olla päällystakkeja koko porukka, joten aika ratkaisevaa on Härkälän peluutus. Ja kaipa se Isomäen hullu yleisö on edelleen se kuudes kenttäpelaaja, joten kotipelit olisivatkin sitten jatkuvaa ylivoimaa. Outo ja vaikeasti perusteltava ennustus, mutta katsotaan nyt, miten nuo Ässien koti- ja vierastilastot kauden edetessä muodostuvat.


Sama mutu-tuntuma on minullakin ja toivon että se on todella väärä tuntuma. Nyt pitäisi pelata sitä SAMAA peliä kuin kotona, ilman että se kuudes kenttäpelaaja on mukana. Varmaan vaikeata kun se mylvivä yleisö ei ole sivulla huutamassa... se tunne, se tunne.

Maalivahtipeli ratkaisee! Uskon että jos Kapanen on liekeissä kuten Kärppiä vastaan on tasuri mahdollinen - pelko vain on että Jyppi on oikeasti paha tänävuonna.

(salaa elättelen toiveita voitosta kuten Kärppiä vastaa - Ässät on tässäkin tapauksessa altavastaaja)
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Se on sitten aika samat kokoonpanot kuin Kärppiä vastaan:

Tähtönen-Häppölä-Saarela
Petré-Kuiper

Joensuu-Hisey-Salminen
Sammalkangas-Toivonen

Forsbacka-Kuparinen-Huhtala
Peltonen-Heikkinen

Kemppainen-Takala-Tasku
Konttinen-Savinainen (13. hyökkääjä)

Kapanen (Kilpeläinen)

Mitäpä sitä toiminutta reseptiä muuttamaan. Ennusmerkit viittaavat hyvään jääkiekko-otteluun, se on todellakin toiveissa. Lienee patapakallakin näytön paikka edellisen vieraspurjehduksen jälkeen. Immosen kenttä on pidettävä kurissa, muuten uskallan ennustaa, että esim. Hiseyn kenttä saattaa olla ongelmallinen jopa Ville Mäntymaalle ja kumppaneille. Puolin ja toisin löytyy hyökkäyksestä liukkaita kavereita.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Taas mennään jätkät. Rummut hakkaa kun ritari huutaa tai toisinpäin.

Voitto tästä ja HerraHermanni on tyytyväinen. Muuten en ole, luonnollisesti. Etenkin Dwaipen otteista haluaisin raporttia. Itse en tänään hllille pääse, enka radiosta voi kuunnella... Siispä haluaisin teiltä arvon palstahyypiöt raporttia ja mielellään mahdollisimman tarkasti.

Sinkun ja puolustuksen peli on tärkeää vaikkakin Kivenmäki uupuu Ässiltä, osataan sitä Porissakin hyökätä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös