To 14.9.2006 HIFK - Jokerit

  • 63 250
  • 385

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Isaksson kirjoitti:
Mutta näinhän se tulee jatkossakin menemään. Nykysäännöillä avainmiesten minuutit tulevat ilman muuta nousemaan. Kyllä kunnossa olevat äijät 35 minuuttia jaksaa siniviivalla peliä pyörittää. Tätä vauhtia joukkueet voivat hyvinkin luopua neloskentästä, ei ole käyttöä näillä säännöillä. Kun minä aloitin kiekon seuraamisen pelattiin neljällä pakilla, nyt ollaan tilanteessa, missä paluu 30 vuoden takaiseen systeemiin on kulman takana.

No ei pidä sentään paikkansa. Karalahti raatoi vajalla ja 5vs5 myös huomattavia minuutteja. Kauden ekassa pelissä kaikki irti ja kun takana on 10 ottelua, ongelmat näkyvät. Isossa kaukalossa (vrt Pohjois-Amerikka) pakisto ei kestä 35 min pelejä runkosarjan läpi. Mutta HIFK:hon ja eiliseen otteluun liittyen jätät ilmeisen tarkoituksellisesti huomaatta sen, että HIFK:lla ei ollut puolustavia puolustajia riittävästi. Kun Murphya peluuttaa, häntä kannattaisi peluuttaa vain ylivoimalla. Ihan samalla tavalla kuin Nashville peluutti Zidlickya aikanaan. Ylivoimalla Muprhy on kurko, omalla maalilla katastrofi. Tähän päälle sitten Schnabelin siirtäminen nakkijonoon - Saarisen vielä ollessa loukkaantuneena - ja HIFK on antanut edun vastustajalle. Schnabelin vapaaehtoinen nouto pelistä tapahtui kabinetissa, mutta oli tuloksiltaan vieläkin tiukempaa tavaraa kuin Kankaanperän ottama pistevoitto viime kauden avauksessa.

Valmentajien taistossa kevyesti Shedden-Immonen 1-0 johtoon.
 

EspenJokerit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rebel kirjoitti:
Enemmän lukisin Jokeri-faneilta tulevan tätä "me otettiin haltuun ja me ollaan kovaäänisimpiä"-juttu, vaikka ei muualta vastakaikua kuulukaan.

No otettiin haltuun omasta mielestä ja mitä sitä itsestään selvyyksiä huutelemaan, seisoin E1:ssä. Ajoittain B2/E9:stä kuului jotain älämölöä. Vaikea sanoa miten meidän laulut kuuluivat muualle halliin? Ilmeisesti hyvin, koska porukka on kehunut meitä?

Telkkarista katsoin pikauusintana ottelun, kolmannessa erässä kuului selvästi Jokeri-huudot.

Muutamat lehdet ovat tehneet ihan isoa juttua meidän marssista..

Sakilaisille varaukseton :center:
 
Viimeksi muokattu:

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
EspenJokerit kirjoitti:
No otettiin haltuun omasta mielestä ja mitä sitä itsestään selvyyksiä huutelemaan, seisoin E1:ssä. Ajoittain B2/E9:stä kuului jotain älämölöä. Vaikea sanoa miten meidän laulut kuuluivat muualle halliin? Ilmeisesti hyvin, koska porukka on kehunut meitä?

Telkkarista katsoin pikauusintana ottelun, kolmannessa erässä kuului selvästi Jokeri-huudot.

Kuten aiemmin totesin, eka erä meni E9:lle, tokassa alkoi kuulua Jokeri-huudot ja kolmas erä selkeästi Jokereille, vaikka E9 yritti, niin muu halli tuijotti apaattisesti peliä. Niinhän se on mennyt paikallispeleissä, että ottelua johtavan joukkueen fanit pitävät kovempaa meteliä.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Simon kirjoitti:
...sekä nuorukaiset Seppänen & Laakso nostavat hieman suoritusvarmuuttaan, on pakistokin hyvällä mallilla.

nämä ovat melko kummallisia kommentteja, sillä onhan se nyt selvä, että kavereiden nostaessa tasoa alkaa tapahtua. Vaan mitkä ovat ne realiteetit tason nostamisen kanssa. Seppänen oli niin totaalisen pihalla, ettei tuosta voi kuin nostaa tasoaan, sittenhän tason nousu on tehty...

Lundell, jokainen veto piti pompiuttaa ja potkia pakkien siivottavaksi. Tässä onnistuivat ainoastaan Jere ja Cory. Mites muut...

Mitä tuohon Schnabelin peluuttamiseen tulee, niin ukkohan olisi istunut puolet pelistä jäähyaitiossa notkeiden jalkojensa ansiosta. Taklaisi edes joksus.

Pakkeihin ja maalivahtiin emme kaadu...miten tuntui, että eilen taisi ainakin osittain juuri näin käydä.

Ja sitten tämä Nivalan isopää. Suksikoon hevon kuuseen koko lajin parista...täysin holtiton teko. Jopa Pate olisi käyttäytynyt asiassa paremmin....
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Simon kirjoitti:
Seppänen & Laakso nostavat hieman suoritusvarmuuttaan, on pakistokin hyvällä mallilla.

Tuossa edellä tulikin jo kommenttia tähän, eli aika heikolta näytti varsinkin Seppäsen osalta. Mutta näin se on, että puolustuksen virheet näkyvät heti taululla ja sellaiset nuoret puolustajat ovat harvinaisia, jotka pystyvät nopeasti pelaamaan korkealla liigatasolla vaikka takana olisi paljonkin pelejä nuorisomaajoukkueissa. Hyökkääjät saavat paljon enemmän anteeksi. Kärsivällisyyttä siis tarvitaan.

Pitkänen ja Lepistö tulevat onnistujista mieleen, mutta sen jälkeen lupausten rotaatioon joutunut lista onkin todella pitkä. Meilläkin on odoteltu jo pitkään sitä Kaltevan tason nousua, vaikka otteet nuorten MM-kisoissa olivatkin aikoinaan erittäin kypsiä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Isaksson kirjoitti:
Mutta näinhän se tulee jatkossakin menemään. Nykysäännöillä avainmiesten minuutit tulevat ilman muuta nousemaan. Kyllä kunnossa olevat äijät 35 minuuttia jaksaa siniviivalla peliä pyörittää. Tätä vauhtia joukkueet voivat hyvinkin luopua neloskentästä, ei ole käyttöä näillä säännöillä.
Ei tässä voi kuin toivoa, että joukkueet mahdollisimman pian sisäistävät uudet säännöt ja jäähymäärät putoavat. Muuten vaarana on todella se, että pelit pelataan käytännössä 3 pakilla ja kahdella hyökkäysketjulla.

Ei viitsi tuomarilinjasta kitistä, Levonen veti ihan sovitun mukaisesti. Negatiivisinta tässä uudessa linjassa oli eilen mielestäni se, että katkoja tulee aivan perkeleesti ja pelit venyvät sekä sitten se, että juuri kolmos-neloskentät eivät montaa vaihtoa pelaa. Joku täällä kirjoittikin, ettei oikein edes havainnut Jokerien kolmosketjua (Koivisto-Staple-Andersson) jäällä. Eipä ole ihme ettei ketju juuri näkynyt, taisivat koko ottelussa pelata 3-4 vaihtoa 5-5 tilanteessa. Ajatuksena oli minullakin seurata Jokereista nimenomaan tuon ketjun peliä, mutta eihän siitä mitään tullut. Sen verran vinkkiä Jokeri-valmennuksen suuntaan, että koska tasakentällisin ei paljon pelata, niin nostakaa perkele se Andersson sieltä ylemmäs pelaamaan ylivoimaa. Ei tuollaista taituria snaipperin taudilla höystettynä kannata vaihdossa istuttaa.

Muutoin ei pelistä mitään maailmaa mullistavaa jäänyt mieleen. Hifk:sta seurasin lähinnä Murrayta ja Guollaa ja taisivat miehet pelata toistensa pelipaidoilla. Oletin että Murray olisi pelimies, Guolla taas keskenkuntoinen haahuilija, mutta homma menikin päinvastoin. Jos Guolla pysyy kunnossa, hän on liigassa superstara luokassa. Näin uskaltaa sanoa yhden pelin perusteella ja siihen perustuen, että ne osa-alueet joita huipulta odottaa myös löytyvät tältä mieheltä. Eli pelisilmää, hyvää liikettä ja mikä tärkeintä halu pitää kiekkoa. Tuo halu pitää kiekkoa on yhteistä kaikille viime vuosien huippuvahvistuksille esimerkkinä vaikkapa Metro.

Ottelun vakuuttaja palkinto kuuluu Pasille. Harvoin voi yksi kotijoukkueen pelaaja ihan yksin tarjota vierasjoukkueelle voittoa kultalautaselta. Pasi siihen pystyi, 7 minuuttia ylivoimaa vieraille pelin kannalta erittäin tärkeällä hetkellä. Tästä on todella hyvä jatkaa, joukkue kiittää. Siis vierasjoukkue.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
leivoja kirjoitti:
nämä ovat melko kummallisia kommentteja, sillä onhan se nyt selvä, että kavereiden nostaessa tasoa alkaa tapahtua. Vaan mitkä ovat ne realiteetit tason nostamisen kanssa. Seppänen oli niin totaalisen pihalla, ettei tuosta voi kuin nostaa tasoaan, sittenhän tason nousu on tehty...
Niin, Seppästä on sen verran hehkutettu (ennen eilistä peliä), etten jaksa uskoa hänen olleen ns. normaalitasollaan eilisessä matsissa, vaan hän tulee pelaamaan huomattavasti paremmin kauden edetessä. Toisin sanoen pelaa kykyjensä edellyttämällä tavalla, siinä ne realiteetit. Vaikka mitä tässä turhaan kirjoituksiaan selittelemään nimimerkille, joka kirjoittaa IFK:sta pääosin negatiivista sontaa, eikä näe juuri missään mitään hyvää.

Päivän Iltalehdessä (nettiversiossa) mielenkiintoista settiä tapaus Hirsosta, toimittajan nimeä ei tietenkään kerrota: "Erityisesti Hirschovits on ollut koko kesän HIFK:n fanien lapsellisten hyökkäysten kohteena. Uhkausviestejä ja sähköposteja mies on vastaanottanut kyllästymiseen asti. Myös Hirschovitsin auto tuhrittiin. Todella harkitsematonta käytöstä sitä taustaa vasten, että HIFK heitti Hirschovitsin ulos joukkueesta."
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ihan hyvää oli ...

Istuin D5:ssa kaksi erää kunnes omat treenit painoivat päälle. Jokeri-faneille kyllä iso peukku täältä suunnasta, vaikka näissä Helsingin paikallisissa olenkin 100%:sti veljesseuran takana. Mahtavasti jaksoivat laulaa koko ajan, ainoa tyylivirhe oli "paska, paska IFK"-mantra, vittuilu pitää hoitaa tyylillä eikä alatyylillä. Muuten oli yllättävän vaisu tunnelma, mistähän johtui?

sitten ne pakolliset hajahuomiot:

HIFK:
Guolla ihastutti, Kuhta ja Karalahti takuutasoa. Lundellin taso mielestäni sama kuin ennenkin, nyt HIFKin pakkien pitää tsempata maalinedessä mikäli viime kauden sijoitus halutaan toistaa. Ainakin kaksi ekaa erää Laakkonen ja Murray aika pimennossa. HIFKin nuoret pakit oppipoikia. Ryminäketjut eivät oikein päässeet vauhtiin. Nielikäisen ura taitaa olla liigatasolla ohi, nivusvammojen takia luistin ei liike lähellekään entiseen malliin ja järjesti täysin ääliömäisesti itsensä suihkuun ja 7-minuutin alivoiman joukkueelleen.

Jokerit:
Kun Shedden alkoi peluuttaa parin ekan yv:n jälkeen Hirsoa jatkuvasti YV:n pointilla, parani Jokerien YV, mutta kokonaisuutena surkeaa ylivoimaa. Jokerien AV:ssa oli selkeät sävelet, Riksman hoitaa ykköskiekon ja pakit kakkosen. Puolustuspäässä Jokerit oli selkeästi parempi kuin odotin. Rita on fysiikaltaan mahtava pelaaja.

Levonen:
Loistavasti vihelletty, ennenkaikkea siinä Guollan tuplakoukkaamisessa lähti pelaajille selkeä viesti missä mennään.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Totutun vaisu ja sekava kauden avaus, jota vielä korosti tämä uusi tuomarilinja, joka vei pelistä intensiteetin lähes täysin. Jokerit oli ottelun loppua kohden koko ajan vahvempi, ja vaikka kaksi erää pelattiin suht tasaiseen tahtiin, ehkä jopa hieman Hifkin johdolla, niin kolmannessa erässä jokeriluistin liikkui selvästi terävämmin, ja voitto meni ansaitusti naapuriin. Hifkin valmennusjohto voi kyllä tosiaan katsella hieman peiliin peluutuksen suhteen, sillä kyllähän siellä kulutettiin avainmiehet turhan takia loppuun. Nykyisellä tuomarilinjalla ei kertakaikkiaan ole mahdollista kasata kaikkia erikoistilanteita samojen miesten harteille, ja eiköhän tästä nyt otettu opiksi.

Muita ratkaisevia seikkoja oli Jokerien parempi maalivahtipeli, sillä Jannelle meni nyt parikin helppoa/onnekasta, kun taas Riksman pysäytti sen mikä oli mahdollista. Lisäksi Jokerit tuntui olevan jotenkin valmiimpi peliin, mikä ei ole sinällään yllättävää, sillä viime kaudella HIFK oli Sheddenin johdolla lähes joka kerran vastustajaa valmiimpi.

Positiivista oli Guollan ja muidenkin Hifkin ulkomaalaisten lupauksia herättävä peli. Murray oli tosin hieman vaisu, mutta potentiaalia olin havaitsevinani. Hrdina taas oli taitava, mutta ei taida keikkamies olla ihan täydellä sydämellä mukana, valitettavasti.

Tuomarilinjasta en pitänyt. Tavallaan olen valmis kärsimään jonkin aikaa, jos seurauksena tosiaan on kahvauksen väheneminen ja tuomarilinjan hioutuminen jääkiekkomaisempaan suuntaan, mutta ei peli kyllä ollut viihdyttävää katseltavaa. Joku ehkä nauttii jatkuvista erikoistilanteista ja niiden tuomista maaleista, mutta minä en. Parhaimmillaan jääkiekko on kuitenkin silloin, kun kaksi tasavahvaa joukkuetta pelaavat päästä päähän aaltoilevaa, sopivan fyysistä kiekkoa, johon rangaistukset tuovat oman jännityksensä ja ratkaisumomentuminsa. Nyt jatkuvat jäähyt kävivät todella nyppimään, vaikka niitä olisi tuomittu Jokereille. Kuvaavaa on, että joskus aiemmin Nielikäisen ottama seitsemän minuutin rangaistus olisi tuntunut maailman lopulta siihen tilanteeseen, mutta nyt ajattelin ihan oikeasti, että kun pari minuuttia kestetään, niin kyllä sieltä joku jokeripelaaja taas ulos heitetään.

Mitä tulee paljon hehkutettuun NHL-linjaan, niin sopii muistaa, että ei sielläkään kaikki olleet varauksettoman innostuneita uudesta linjasta, vaan soraääniä kuului sieltä sun täältä. Ja näin siitäkin huolimatta, että pelaajiahan oli kai rangaistuksen uhalla kiellety arvostelemasta tuomarilinjaa. Tosin kahvauspeliäkään en halua takaisin, joten toistaiseksi tuen vielä uutta tuomarilinjaa, mutta eilisenkaltaiseksi en halua sen jäävän. Minulle maalimäärä ei todellakaan ole mikään pelin tärkein juttu, vaikka toki sekin on eräs oleellinen osa peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
RoopeS kirjoitti:
Tämä narrien Itä-Helsinki laulu oli rehdikäs ja ryhdikäs tunnustus. Nyt kaikki narrifanitkin laulaen myöntävät, että he tulevat Itä-Helsingistä eikä stadista. Kiitos siitä rehellisyydestä.

Ohi aiheen. Syntyperäisenä stadilaisena on Stadi= Helsinki. Nykyään ei pitäisi liittää asuin paikka jokerilaisuuteen. Tämä on syntynyt joskus Kontulan ja Jakomäen kukoistus kaudella. Itä-Helsingissä kuitenkin asuntoja, joita ainakin minä voin vain haaveilla märissä unissa. Siksi jokerilaisuus pitäisi edelleen liittää vain poliittiseen suuntauksen eli aina kommareita/vasemmistolaisia.

Mielestäni Ifk:n yv toimi, vaikka virallisessa ja:n raporttissa sitä moitittiin. Tosin jokerit oli mielestäni av:lla hyvin passiivinen. Jokerit voitti mielestäni pienen onnen avulla ja Ifk:n on hyvä jatkaa tästä, jos peli vain paranee. Tosin peloittaa aika kun keskusmiehet lokakuussa alkaa vähenemään.
 
Viimeksi muokattu:

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kaunis-Jorma kirjoitti:
Siksi jokerilaisuus pitäisi edelleen liittää vain poliittiseen suuntauksen eli aina kommareita/vasemmistolaisia.

Niin varmaan. Minulla on jatkuvasti tiukkoja lätkäkeskusteluja duunissa erään julkidemarijullin kanssa. Itselläni toki on Kokoomuksen jäsenkortti.
 

Kaunis-Jorma

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vakio kirjoitti:
Niin varmaan. Minulla on jatkuvasti tiukkoja lätkäkeskusteluja duunissa erään julkidemarijullin kanssa. Itselläni toki on Kokoomuksen jäsenkortti.

Sorry, tuli "hieman kärjistettyä". Ei me kaikki Ifk fanitkaan olla Suomen-Ruotsalaisia, vaikka kuinka yritetään :-).
 

Dastrike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Kaunis-Jorma kirjoitti:
Ohi aiheen. Syntyperäisenä stadilaisena on Stadi= Helsinki. Nykyään ei pitäisi liittää asuin paikka jokerilaisuuteen. Tämä on syntynyt joskus Kontulan ja Jakomäen kukoistus kaudella. Itä-Helsingissä kuitenkin asuntoja, joita ainakin minä voin vain haaveilla märissä unissa. Siksi jokerilaisuus pitäisi edelleen liittää vain poliittiseen suuntauksen eli aina kommareita/vasemmistolaisia.

Mielestäni Ifk:n yv toimi, vaikka virallisessa ja:n raporttissa sitä moitittiin. Tosin jokerit oli mielestäni av:lla hyvin passiivinen. Jokerit voitti mielestäni pienen onnen avulla ja Ifk:n on hyvä jatkaa tästä, jos peli vain paranee. Tosin peloittaa aika kun keskusmiehet lokakuussa alkaa vähenemään.

Lainaten erästä vaalislogania: "Vastakkainasettelunaika on ohi" vaikka avovaimon vaari on pesunkestävä kommari-Jokeri ja itse kyllä kuulun oikeistosiipeen, niin hyvin tullaan toimeen kaikkien kanssa puoluekannasta riippumatta. Huvitun aina näistä ifk-fanien Stadi-kommenteista, ja aika usein tällaisten kommenttien takana on juuri Korso-Kerava -akselilla budjaava julli :D

Jokerit oli peluutuksessa valovuosia ifk:ta edellä. Kaikki munat samassa korissa menivät nyt rikki. Hieno voitto, upea tunnelma E1-katsomossa ja Suomen ehdottomasti parhaat fanit! Tästä on hyvä jatkaa tänään.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Major Julli kirjoitti:
Istuin D5:ssa kaksi erää kunnes omat treenit painoivat päälle. Jokeri-faneille kyllä iso peukku täältä suunnasta, vaikka näissä Helsingin paikallisissa olenkin 100%:sti veljesseuran takana. Mahtavasti jaksoivat laulaa koko ajan, ainoa tyylivirhe oli "paska, paska IFK"-mantra, vittuilu pitää hoitaa tyylillä eikä alatyylillä. Muuten oli yllättävän vaisu tunnelma, mistähän johtui?

Tästä on jo aiemmin puhuttu eli hata, hata kuulostaa myös kotihallissa siltä kuin huudettaisiin paska, paska. Itä-Helsingistä on hyvä veto ja toivottavasti ärsyttää mahdollisimman montaa.

Itse matsista näki jo melkein alusta, että naapuri oli raskaammalla jalalla liikenteessä. Jokereitten olisi pitänyt kuitata matsi jo paljon aikaisemmin, mutta iso hanska Petelle, joka vielä jaksaa. Mielipuolikaiselle taas iso tutti ja samoin hjk-faneille, jotka pääsivät varmaan ihan telkkariin (ihiii) provollaan marssia vastaan.
Mukavaa oli silti käydä vanhassa hallissa pitkästä aikaa, mutta mihin on hävinnyt nakkien haju? Skidinä odotin sitä melkein enemmän kuin itse ottelua.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kaikki on käytännössä ottelusta jo sanottu, mutta erityisen paljon Jokerien nykyilmeessä ihastutti se, että tilanteet vietiin hyökkäyspäässä aina loppuun asti. Esim. 2-3 maalissa ei jääty voivottelemaan Ridan tuhlattua läpisyöksyä, vaan Hirso aivan oikein pelasi tilanteen loppuun ja pelasi kiekon maalin takaa vielä kerran maalille, kuten asiaan kuuluu. Samoin Jokerien ensimmäisessä maalissa oli esimerkillistä tilanteen loppuun asti pelaamista. Sheddenin kädenjälkiä toki tämäkin.

IFK:n ylivoima... Oli se vaan helvetin vaarallista. Enpä ole sitten Calounin ja Rafalskin aikojen nähnyt IFK:lta noin pelottavaa ylivoimaa. Nyt siellä on taitoa sen verran ja tulivoimaa viivassa, että moni matsi tulee kääntymään IFK:lle tehokkaalla ylivoimalla. Meidän ylivoimassa taas näkyi ratkaisijoiden puute. Pari kertaa laitettiin tyhjistä ohi sen 5min yv:n aikana ja 5-3 yv:llä kiekko liikkui auttamattoman hitaasti ja laukaukset puuttuivat lähes täysin.

Pitänee katsella matsi vielä uusintana canalilta klo 13.50 alkaen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU,MIFK
EspenJokerit kirjoitti:
No otettiin haltuun omasta mielestä ja mitä sitä itsestään selvyyksiä huutelemaan, seisoin E1:ssä. Ajoittain B2/E9:stä kuului jotain älämölöä. Vaikea sanoa miten meidän laulut kuuluivat muualle halliin? Ilmeisesti hyvin, koska porukka on kehunut meitä?

Itse istuin E5:ssa, elikkäs aika lailla keskellä hallia. Tosiaan kolmannessa erässä Jokeri-fanit pitivät kovempaa ääntä kuin vastaavasti IFK-fanit B2:ssa ja E9:ssä. Silti minun mielestäni Jokeri-fanit olivat pettymys. Lähellekään ette päässeet sitä tunnelmaa, mitä viime kaudella oli.

Tämä nyt tietysti oli vain minun näkemykseni.

Pelistä sen verran, että oli harvinaisen kiva nähdä IFK:lla sentterikolmikko, joka oikeasti hoitaa aloituksia omille. Guollasta tulee olemaan vielä paljon iloa tällä kaudella niin kuin Murraystakin. Hrdinan pitäminen lokakuun jälkeen taitaa olla vain märkä uni, mutta ilomielin pitäisin kaverin joukkueessa.

IFK:n yv pyöri hyvin, mutta oli tehotonta. Laukauksia ei oikein saatu hakemallakaan. Jokerien voittomaali loistoesimerkki, miten yv:llä saadaan maaleja ilman elämää suurempia kuvioitakin.

Jokerien yv:ssä on selkeänä ongelmana playmakerin puute. Hirsovits ainut, jolla löytyy jonkinlaista yritystä rakentaa peliä. IFK:n tappiosta huolimatta. oli todella nautinnollinen kiekkoilta.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kaunis-Jorma kirjoitti:
Sorry, tuli "hieman kärjistettyä". Ei me kaikki Ifk fanitkaan olla Suomen-Ruotsalaisia, vaikka kuinka yritetään :-).

Suomen-Ruotsalaisia poroporvareita lähinnä, niin kuin 20 vuoden ajan olen narrileirin suunnalta saanut kuulla. Juu, uskokaa pois, minulla, Suomenruotsalaisella poroporvarilla on vasemmistohenkisiä narrikannattajakavereita! Eiköhän nuo Jokereihin liittyvät uskomukset Itä-Helsinkiläisyydestä ja duunarikaupunginosien kannattajista ollut 70 ja 80-luvun juttuja?!
 

EspenJokerit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Virginialainen kirjoitti:
Itse istuin E5:ssa, elikkäs aika lailla keskellä hallia. Tosiaan kolmannessa erässä Jokeri-fanit pitivät kovempaa ääntä kuin vastaavasti IFK-fanit B2:ssa ja E9:ssä. Silti minun mielestäni Jokeri-fanit olivat pettymys. Lähellekään ette päässeet sitä tunnelmaa, mitä viime kaudella oli.

Tämä nyt tietysti oli vain minun näkemykseni.


Juu ei se mitään ihan hurlumheitä meilläkään ollut, perushyvää meininkiä.. Viimeinen erä oli hyvä.. Mutta hei, kausi vasta alkoi ja tyylillä varsinkin! :)

Ja aikaa on vielä parantaa.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Kaunis-Jorma kirjoitti:
Siksi jokerilaisuus pitäisi edelleen liittää vain poliittiseen suuntauksen eli aina kommareita/vasemmistolaisia.

Hyvä provo, varsinkin jos pitäisi paikkansa. Tuota heittoa sun kandee kokeilla kovaan ääneen livenäkin, vaikka Jokerit-IFK matsin erätaulloa Areenan käytävällä tai vessassa. Suomenruotsalaista vanhaa faniydintä lukuunottamatta Hifkin yleisöstä kyllä taitaa nykyään löytyä punikkeja Jokereita enemmän. Jakoajassakin se näkyi pressanvaalien aikaan, kun jullileirissä löytyi näitä lesbokommarin äänestäjiä enemmän kuin narrileiristä.

Ei oikeastaan vituttanut, etten päässyt paikanpäälle matsia tsiigaamaan, sillä mulle kävi canalin kautta selväksi, etten taida olla tämän tuomarilinjan kohdeyleisöä ollenkaan. Lähes kaikki jännite häviää tuon erikoistilannekilpailun myötä, eikä mitään intsensiteettiä kerkeä edes syntymään. Ehkä se on alun haparointia änärin tapaan, mutta järkyttävää katsottavaa. Liljaniemi saa vaikka syödä kukkansa.

Rita on kyllä kone. Näillä säännäillä Ritaa ei laillisesti pysty monessa matsissa estämään tekemästä byyriä. Ainoastaan Ridan oma kädettömyys voi estää maalipörssin voiton. Naapurista Murphy teki juoppolallin lisäksi suurimman vaikutuksen ja oli heti ekassa matsissa sitä mitä odotti. Maailmanluokan pakki hyökkäyspäässä ja sysipaska puolustuksessa.

Hirsolle onnittelut Ville Peltosen, Tuomo Ruudun ja Esa Tikkasenkin perinteiden vaalimisesta. Vaikka en hänessä edelleenkään ykkössentteriä näe, niin se on hieno katsoa, kun ex-julli nauttii pelaamisesta Jokereissa ja rankaisee entistä fanilaumaansa antaumuksella.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Mevatron kirjoitti:
Jere 38.49
Murphy 32.53

Mistä näitä peliaikoja pääsee kyyläilemään? Täytyy kyllä myäntää, että tuo Jeren kellottama aika on enemmän kuin todella kova. Pointsit miehelle siitä ettei kovin pahasti hyytynyt lopussa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Shamaani kirjoitti:


Tuolta poimittuna meidän pelaajien peliaikoja:

Puolustus
Tuulola, Marko 24.44
Järventie, Martti 21.43
Kuparinen, Mikko 20.55
Kankaanperä, Markus 17.54
Kalteva, Mikko 14.37
Latvala, Jan 8.00
Kantee, Kevin ei pelannut

Hyökkäys
Valtonen, Tomek 22.31
Rita, Jani 22.13
Pakaslahti, Petri 22.02
Louhi, Jyrki 21.25
Hirschovits, Kim 17.28
Varis, Petri 14.54
Stapleton, Tim 11.09
Kuki, Arto 9.44
Andersson, Roni 8.03
Koivisto, Arto 6.37
Saarinen, Ossi 5.55
Jalkanen, Samuli 4.58
Lehterä, Jori 2.45

Aika lailla järkevämmän oloisia peliaikoja kuin esimerkiksi Jere Karalahden lähes 40 min peliaikaa, ainakin tällaisella tasaisemmalla jaolla saadaan varmasti jalat pysymään mukana pelien loppun asti. Tuulola odotetusti eniten pelannut kenttäpelaaja, sen sijaan Tomekin nouseminen eniten pelanneeksi hyökkääjäksi on pieni yllätys.

Silti kunnioitettava saavutus tuo Jeren peliaika ja varsinkin kun katsoo kuinka hyvin Jere pystyi säilyttämään pelitasonsa pelin aikana. Ja tuolle miehelle IFK mietti vielä hetki sitten potkujen antamista...
 

breakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Seurasin ottelua b/f kulmasta ja sinne ei narrifanien huudot kuuluneet ollenkaan - tosin näkyivät kyllä erittäin hyvin. Silti varsin lähellä olleesta IFK fanipäädystä/e9 ei kuulunut myöskään, muuten kuin ekassa erässä, oikeastaan mitään. Ehkä narrifanien kohdalla tämä johtuu hallin akustiikasta, sillä oikeastaan yhtään mitään siitä katsomonosasta ei kuulunut. Sinänsä tämä on ihmetyttävää sillä pommpimista ja käsienheiluttelua sieltä näkyi useasti. Ehkä seuraavaan matsiin, jos narrifanit haluavat äänensä kuuluviin, kannattaisi paikat ostaa d-päädystä, sillä sieltä yläkulmasta ääni ei kantaudu minnekään - kuten on huomannut myös e9-ifk-katsomosta. IFK:n fanikatsomon osalta äänenpuute johtui todennäköisesti kannustuksen tai fanikatsomon fanien puutteesta, sillä sieltäkään ei meteli juuri kuulunut. Näytti ainakin siltä, että narriosassa olisi ollut meno päällä, vaikka mitään ääntä sieltä ei katsomonosaani kantautunut.

Itse ottelu oli sitten lukuisten jäähyjen johdosta ERITTÄIN tylsää katsottavaa. Ei näitä matseja viitsi enää katsomassa käydä, jos peli on pelkkää siniviivalta lasikoja ylivoimalättyjä heittelemistä. Nyt IFKiltä pelasi lähinnä kaksi ekaa kenttää ylivoimaa ja nelonen ei tainnut saada jäähyjen johdosta jääaikaa lähes ollenkaan. Nythän riittää, kun jengissä on yksi-tai-kaksi ylivoimakenttää ja pari puolustavampaa pelaajaa, sillä muille ei näillä jäähymäärillä ole peliaikaa tulossa. Nyt pelistä puuttuu jäähyjen vuoksi intensiteetti kokonaan, eikä mitään kuumaa ja kiihkeää kamppailua voi syntyä. Ei minua ainakaan kiinnosta katsoa jotain kävelyvauhtista ylivoimapyörittelyä, vailla mitään tempoa tai kiihkoa, läpi matsin. Nyt ei voi tulla kunnon taklauksia, saati tappeluja, kun koko peli heitellään ylivoimalättyjä. Eipä järin kiinostavalta näytä nyky"lätkä". Suuret jäähymäärät ja jatkuvat yli/alivoimat vie pelistä kaiken kiinnostavan pois.
Onneksi on sentään futis.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kiireen keskellä muutama om anäkemys ottelusta:

- Jäähyjä odotetusti ja Levonen suoriutui ihan hyvin, yksi tuomari ei vain voi nähdä enempää.
- HIFK:n huono valmistautuminen (loukkaantumiset) näkyi selkeästi pelissä, Jokerit olivat valmiimpia.
- Pahoin pelkäämäni ongelma Lundellin kohdalla saattaa realisoitua, längistä soi entistä useammin ja itseluottamuksen pettäessä voi tulla vaikea kausi Jannelle.
- kehitystä joidenkin HIFK:n nuorten kohdalla ei ainakaan eilen löytynyt, kun ei ole käsiä, niin niitä ei vaan ole.
- Francisilta huonoa pelinlukua kolmannessa erässä, tilanne tasan ja alivoimaan oman pään aloitukseen Porten. Sata nolla häviö ja maali narreille. Parhaat aloittajat aina tuossa vaiheessa oman pään aloituksiin ja piste.
- Guolla on vahvistus, jos paikat kestävät
- Hrdina on selkeä vahvistus ja, mikäli ei löydetä miestä tilalle, niin hyökkäys on vielä kädettömämpi.
- Jere oli paras pakki!
- HIFK:n ylivoima tulee olemaan joukkueen ase tulevalla kaudella
- vierasjoukkuetta ei halua analysoida, mutta onnittelut voitosta ja Rita tulee olemaan yksi tämän kauden "sensaatioista".
-Riksman oli yhtä varma kuin Ässissäkin ja olisi kelvannut meillekin.

Tuomarilinja on se mikä on, mutta omalta osaltani jää muutama ottelu ainakin väliin nyt syksyllä, kun en halua katsoa tuollaista pelleilyä. Nielikäisen jutussa ei ollut muuten mitään järkeä ja pisteet Valtoselle, kun ei lähtenyt mukaan, vaan pelasi viisaasti ylivoiman omilleen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
ultrar kirjoitti:
- Francisilta huonoa pelinlukua kolmannessa erässä, tilanne tasan ja alivoimaan oman pään aloitukseen Porten. Sata nolla häviö ja maali narreille. Parhaat aloittajat aina tuossa vaiheessa oman pään aloituksiin ja piste.

Sen lisäksi siellä oli puollustamassa kaksi IFK:n alle kakskymmpistä pakkia, toinen oli Laakso mutta kuka se toinen oli (Seppänen?). Joka tapauksessa yllätys, yllätys, nuo kaksi junnupakki ei pystynyt siivoamaan meidän isoja pelaajia maalinedustalta ja Tuulolan siniviiva vippi menikin maskin takaa nätisti verkon perille asti.

Erittäin huonosti luettu tilanne Francisilta jonka ansiosta Jokerit pääsi helposti uudelleen johtoon kun vain hetkeä aikasemmin Jokerit oli hölmöillyt itselleen jäähylle jonka ansiosta IFK sai pelin tasoitettua 3-3.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös