To 14.4.2011 Blues - HIFK 2. finaaliottelu

  • 25 008
  • 106

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Blues nyt eilen veikin ajottain 5vs5-pelissä niin eipä IFK:lla ollut mitään hätään missään vaiheessa. HIFK pelaa loistavasti omassa päässä ja pitää Bluesin hyökkäykset kulmissa. Vaarapaikat ovat hyvin vähissä ja ne paikatkin mitä syntyvät Riksman hoitaa tyylikkäästi. Hyökkäyspeli ja tehokkuus ovat aivan eriluokkaa näillä kahdella joukkueella.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vähän nyt itsetuntoa muutamille IFK-faneille: IFK vie sarjaa sen takia että se on niin hyvä, ei siksi että vastus olisi huono. Ei Blues ole siinä mielessä huono, että se olisi jotenkin laskenut tasoaan esim. Jyppisarjasta. IFK on vain löytänyt aseet pelata Bluesin pelitapaa vastaan, toisin kuin Ässät ja Lukko.

I like this dog! Nice that someone let him out.

Blues pelaa mielestäni paljon paremmin kuin Jypiä vastaan. Jyppihän kaatui ihan puhaltamalla. Mutta HIFK pelaa vielä paremmin ja on se aika herkkua, kun kaksi liigan fyysisintä joukkuetta vetää pommeja puolintoisin. Oireellista tässä kuviossa on se, että meikäläiset ovat tottuneet pommeihin ja jälkipuinteihin sekä antavana että ottavana osapuolena ja viimeksi kun vilkaisin loputonta Varakas/Liivik -ketjua, niin pääasiassa siellä vonkuvat jo pudonneiden joukkueiden fanit omaa angstiaan purkamassa. Muistan kun HIFK pelasi HPK:ta vastaan pleijareissa ja Jermu Porthenin lähes identtinen pommi lopetti Jani Hassisen koko uran. Telkkarissa J.Koivu totesi, että puhdas taklaus, ikävä jälkiseuraus. Enkä muista Kerho-fanienkaan itkeneen. Mutta just ne jengit, joita asia ei koske, löytävät näistä ponnistusalustaa omille angsteilleen. HIFK-angsteilleen, Kerho-angsteilleen tai mahdollisille Blues-angsteilleen. Tilanne on käsitelty eilisessä ottelussa ja kukaan pelaajista ei enää kelaile asiaa. Yksi ottelu taaksepäin samainen Liivik jyräsi Heiskasen oman maaliin. Näitä sattuu, kun jäällä on kaksi taklaavaa joukkuetta. Ei mitään aihetta skandaaleihin ja itkuihin.

Olen löytänyt Jatkoajasta btw. uuden kaksinaismoralistisen ja kuvottavan elementin. Ensin tuli se, että sohvaperunat vinkuvat siitä, miten valmentajien pitää olla presseissä. Nyt samat näppisnakuttajat antavat ohjeita, miten pitää kommentoida, jos on juuri jäänyt järjettömän pommin alle. Säälittävää. 90% kirjoittajista ei ole koskaan tehnyt yhtään mitään fyysistä. Sen huomaa kommenteista ja tämä koskee siis joka ainoaa kontaktitilannetta liigassa. Okei, fanisaitti, mutta pitäisi vähän antaa rispektiä noille hienoille sotureille, jotka kokevat kaiken livenä. Sellaisen kirjoittajan, joka ei ole koskaan harrastanut yhtään mitään kontaktilajia, tunnistaa jo mailien päähän. Hänellä on eniten toimintaohjeita ja käsityksiä siitä, mikä sattui ja mikä ei ja mikä oli filmaamista. Tosielämässä hän itse itkee, jos kahvilassa saatu latte on liian kylmää.

Tämä sarja tekee hyvää pelikirjakeskustelulle. Nyt saadaan selvä näyttö siitä, kuinka pitkälle voidaan mennä lähes pelkästään pelikirjalla. Blues näyttää sen. Mutta Bluesin olisi pitänyt tehdä työnsä loppuun ja hankkia ne muutamat aidosti luovat ja tasokkaat pelaajat, jotka uskaltavat ja osaavat tehdä maaleja. Helvetin pienestä on asiat kiinni. Blues veisi mestaruuden, jos vastassa olisi mikä muu tahansa jengi kuin HIFK. HIFK osaa pelata Bluesia vastaan ja oli enemmän ongelmissa täysin erilaista joukkuetta eli Jokereita vastaan. Tämä on yksi hienoimmista urheiluun liittyvistä asioista. Ilmassa on paljon sellaisia elementtejä, joita ei voi järjellä selittää. Blues tulee vielä kerran kovaa ja se tapahtuu huomenna. Jos HIFK menee 3-0 -johtoon, kaikki tietävät että homma oli siinä. Odotan hienoa ja viihdyttävää matsia vielä huomenna.
 

Mister

Jäsen
Jos HIFK menee 3-0 -johtoon, kaikki tietävät että homma oli siinä. Odotan hienoa ja viihdyttävää matsia vielä huomenna.

Toivon vakaasti, että Blues on uskoo viimeiseen summeriin saakka mahdollisuuksiinsa. Se on pelannut jo nyt niin käsittämättömän kevään, että olisi sääli nähdä minkäänlaista luovuttamista. Joukkueen koko identiteetti vaatii mielestäni saappaat jalassa kaatumista, mikäli paremmalleen ei mitään voi, eikä minkäänlaista epäilyä omiin mahdollisuuksiin - edes epärealistisiin - saisi tuollaisessa joukkueessa missään vaiheessa esiintyä.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Toivon vakaasti, että Blues on uskoo viimeiseen summeriin saakka mahdollisuuksiinsa. Se on pelannut jo nyt niin käsittämättömän kevään, että olisi sääli nähdä minkäänlaista luovuttamista. Joukkueen koko identiteetti vaatii mielestäni saappaat jalassa kaatumista

Sama tähän, loppuun asti täysillä. Vaikka tulisi turpaan suoraan 4-0, luovuttaa ei saa missään vaiheessa. Viimeinen matsi ei saa muistuttaa IFK-Lukko sarjan päättänyttä peliä, se ei olisi finaalien arvoinen loppu.

Ja Pavlovin koiralle myös sama, todella ylpeä omasta joukkueesta. Porontalja, hitsarin maski ja valtran etupelti on jo seinällä. Kisu on vielä nylkemättä. Jos ei nyt tällä kertaa, niin sitten myöhemmin. Olisi ollut hieno neljän suora. Muista junnuille kuulosuojaimet matseihin, miten viihtyivät eilen pelissä?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Muista junnuille kuulosuojaimet matseihin, miten viihtyivät eilen pelissä?

Maanantaina täytyy ottaa, eilen unohtui. Aika paljon rumia sanoja tuli lasten korviin - pääsi kyllä isältäkin, karkkipäivä isältä sen tähden peruttu. Poika otti häviön raskaasti. Itki ja huuteli viereisessä katsomossa olevia idiooteiksi kun kannattivat IFK:ta. Olivat huvittuneita ja kehuivat tosifaniksi.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Onnea IFK:lle voitosta. Pelistä sen verran, että tunnelma hallissa oli hyvä. IFK-faneilta hienoa kannustusta ja eivät Blues-fanitkaan huonoja olleet. Peli oli fyysistä ja aika viihdyttävää ja tunnetta oli mukana.

Varakkaan niitti oli upea. Kädet alhaalla, ei hyppyä ja vauhti kohtuullinen. Tuli puskista, mutta ei mikään törkeä. 2 minuuttia olisi ollut oikea tuomio, NHL:ssä olisi ollut top5 taklauskoosteissa. Peli ei kuitenkaan tähän ratkennut, mutta kieltämättä käänne pelissä tapahtui tässä kohtaa ja kyllä Blues tuomareista eilen kärsi.

Kolme syytä omassa analyysissani IFK:n mestaruudelle:

1. IFK:n loistava pelivire. Tämä näkyy erityisesti siinä, miten IFK:n keskialueen peli on organisoitu. Siinä on ”träppi-ainesta” viisikon etäisyys on minimissä ja koko tekeminen on tarkkaan harkittua. Bluesin on todella vaikea tulla ylös ja viimeisen siniviivan ylituleva syöttö ei tahdo onnistua. Tämä onnistui hyvin aikaisemmissa sarjoissa, mutta IFK on löytänyt tähän aseet Bluesin hyökkäysten estämisiin. Riskman on maalillaan Tarkin tasoa. Ei toivomaani eroa Bluesin hyväksi, ainakaan toistaiseksi. IFK hallitsee hermot ja keskistyy olennaiseen.

2. Bluesin huono yv. Tämä on osa-alue, jossa Blues on tullut alas edellisistä sarjoista. Se on oikeastaan ainoa. YV:n heikentymisessä kyse ei pelkästään ole IFK:n hyvyydestä. Osa-aluetta on aivan pakko parantaa, muuten laitetaan maanantaina hopiaa kaulaan.

3. Blues hyökkääjien viimeistelytaidon puuttuminen on nostanut jälleen päätään. Jhag osui oikeaan pelätessään tätä ennen sarjan alkua. Itse povasin tätä jo ennen kauden alkua. Bluesin materiaali on tullut tässä sarjassa toistaiseksi tiensä päähän. Miksi näin? Bluesilla on ollut paikkoja, lähes yhtä paljon kuin JYP sarjassa, mutta viimeistely ei toimi. Riksman on ollut hyvä, mutta tärkein syy on, että Blues on alkanut jännittää. Joukkueessa ei juuri ole luontaisia maalintekijöitä ja jännitys alkaa kannistaa kankeita käsiä entisestään. Bluesilla on mahdollisuus historian ensimmäiseen mestaruuteen. Tämä näkyy pelaajien otteissa ylimääräisenä jännityksenä. Aikaisemmissa sarjoissa onnistumisia tuli, koska Blues pelasi rennommin. Toki on myönnettävä, että maalineduspeli IFK:lla yhdistettynä huippuvireiseen Riskamiin, eivät auta Bluesin maalinteko tuskaa. Tuossa osa-alueessa IFK pesee Ässät, Kärpät ja JYPHT: n mennen tullen

Toivon, että Blues löytää huomenna pelaamisen rentouden ja haastaa IFK:n ja ottaa sarjan ensimmäisen voiton. Silloin unelma vielä elää. Muuten on meillä edessä tyytyminen toiseen hopeaan Petun aikakautena. Saavutus on tuolla materiaalilla toki upea, mutta kyllä tässä heräsi toivo vielä jostain suuremmasta, etenkin kun se yksi hopea kuitenkin on jo saavutettu. IFK:lle kaikki kunnia ja vaikka haluaisin uskoa, kyllä IFK on tämän kevään Suomen mestari, todennäköisyys sen puolesta on valtavalla. Bluesilta toivon loppuun asti pelaamista ja edes yhtä voittoa. Blues on yrittänyt molemmissa peleissä ja töitä on tehty taas perkeleesti. Siitä ei voi syyttää. Nyt toivon, että yritys pysyy ja rentoutta saadaan otteisiin. Mitään ei ole enää hävittävää. Luovuttaa ei saa ja ennen huomista peliä kaikki on periaatteessa vielä auki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös