Ti 6.1.2009 Jokerit-JYP

  • 31 049
  • 167

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jep, katsopa Jypin kassareiden tekemisiä vaikka kuinka positiivisesti, niin min. 3/4 olisi pitänyt ottaa kiinni.

Sinne män pitkäveto, ilmeisesti Sinuhe on Nykäskylän uusi Robin hood, päästää sisään, ottaa rikkailta ja jakaa köyhille - punaset syndit, punainen mieli, eikös se joku demari-kommari-akselin valtuutettu ole.
Taitaa olla mustat "sündit" tjsp. :peukku

Sinuhelle menee vahvasti ensimmäinen maali, mutta loppuja en niin herkästi laita maalivahdin piikkiin. Toinen toki olisi vaatinut Wallinheimolta viitseliäisyyttä kurkistaa Mäntymaan sivuun, jotta olisi nähnyt kiekon. Nyt jäi Nikkilänä odottamaan maalin syntymistä. Huonosti tehty siis.
 

Jouna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oli kyllä huvittavan näköistä kun narrit roikkuvat kaksin käsin Immosessa, mutta silti Jarkko rakentaa maalipaikan. Tässä huvitti ehkä enemmän se, ettei tilanteesta tullut jäähyä. Ja kohta Hakkaraisen maila hipaisee Jokeri pelaajan pohjetta, mies nurin ja Hakkarainen jäähylle.

Eli.. vahvoja ja hyvän tasapainon omaavia saa rikkoa niin kauan kunnes kaveri kaatuu?
 
Viimeksi muokattu:

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aloitetaan ottelun kommentointi ihmettelyllä: Quinn Hancock, mitä ihmettä? Hancock heittäytyi toisen erän viimeisillä sekunneilla kiekon eteen omalla alueella Jypin pelatessa ylivoimaa purkaen tilanteen ja kolmannessa erässä taisi taklatakin (8 vuotta pelannut kananmunat kainalossa, mutta nyt ne menivät rikki?). Pisteitäkin napsui Hancockille tänään. Hancock piristyi selvästi, kun pääsi pelaamaan maanmiestensä kanssa.

Illan yleisömääräksi ilmoitettiin aluksi yli 80 000, joka herätti katsomossa innostusta. Aika tyhjältä halli kuitenkin vaikutti. Jypin siirtyessä 2-0-johtoon toisen erän 1. minuutilla homma vaikutti taputellulta, mutta Jokerit tulikin jo ennen erän puolta väliä tasoihin ja olin todella hämmästynyt. Joukkue oli kyllä selvästi päättänyt, että tämä peli voitetaan ja asenne oli kohdillaan eikä sen usko mennyt 2 maalin tappioasemassakaan. Yllättävän paljon maaleja nähtiin ottelussa. Jokerit sai Jypiä kiinni yhdellä pisteellä, mutta runkosarjan voittoon en vieläkään usko, saati mestaruuteen. Pientä heräämistä on tosin viime aikoina tapahtunut. Ehkä tästä vielä jotain tulee...
 

tiikeri

Jäsen
Eli.. vahvoja ja hyvän tasapainon omaavia saa rikkoa niin kauan kunnes kaveri kaatuu?

Jos Immosella olisi yhtä tylsät luistimet kuin vaikka ikisukeltaja Leinolla, niin JYP pelaisi tuplamäärän yv:tä joka pelissä. Immonen on tällä hetkellä täysin ylivertainen pelaaja tässä liigassa jokaisella osa-alueella, että täytyy ihmetellä jos tuo kaveri vielä ensi kaudella täällä pelaa.

Tuomaritoiminnasta ja kahvauksesta täällä on taas jauhettu sivukaupalla paskaa. Ei kyllä yllätä pätkääkään, että juuri pellehattuja vastaan tämä toistuu pelistä toiseen.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No tuurilla ne laivatkin seilaa eli Jokerit eivät tule tällä kaudella tekemään enään yhdessäkään pelissä neljää maalia. Ihan viihdyttävä peli toi oli mutta ihan varmasti muuten oli ensimmäinen ja viimeinen kerta tällä kaudella kun Jokerit voittivat JYP:n
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Pari hajanaista huomiota ja muutenkin yleisilmettä voisi itsekin kommentoida.

- Jokerit taisteli itsensä hienosti jatkoajalle ja sieltä vielä voittoon. Itselle jäi vähän katkera maku tuosta Mäen filmauksesta, mistä ylivoimapeli tuli.
- Immosessa sai roikkua ja huitoa ainakin yhtä paljon, kuin Pesosta viime kaudella. Tuostakin huolimatta tänäänkin aivan huikea pelaaja.
- Tuomarit sai jostakin kaivettua neljään ekaan maaliin yhden syöttäjän, joita ei omalla sääntötuntemuksella saisi mitenkään.
- Pesosen maalia edelsi Tuppuraisen räikeä koukku, josta olisi pitänyt jäähy antaa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
No niin, otetiinhan sitä pisteitä JYP-pelistäkin ja tehtiin niitä maalejakin. Itse asiassa pelissä tehtiin yllättävän paljon maaleja siihen nähden mitä itsekin ennakoin. Varsin hyvätasoinen peli ja tykkäsin nyt Jokerien yrityksestä, ihan yhtä laadukas peli tosin ei ollut kuin lokakuussa näiden joukkueiden kohdatessa. Mutta kyllä annan myös tunnustuksen Jyväskylään, ei joukkue todellakaan turhaan ole sarjan kärjessä, jos sitä nyt kukaan epäilikään!

Pahalta näytti toisen erän alussa, kun JYP meni heti 2-0 johtoon. Sen jälkeen Jokerit löysi jostain uuden vaihteen ja kenties JYP alkoi vähän löysätä. Maalivahti Wallinheimon sopivalla avustuksella Jokerit pääsi sitten pian tasoihin, jääkiekko on todellakin nopeiden käänteiden peli ;) Vaan vielä JYP meni ennen erätaukoa johtoon, ei vaan voi käsittää Jokerien alivoimaa, kaksi pelaajaa ihan vapaana maalilla. Muutenkin pelin aikana näytti, että JYPin alivoima on paljon aktiivisempi kuin Jokerien vai oliko sitten joukkueiden ylivoimapelissä niin suuri ero (pl. jatkoaika).

Kolmas erä oli sitten jo tasollisesti vähän heikompi, Jokerit sai vähän varkain tasoituksen, mutta näinhän se tasaisissa peleissä käy. Sen jälkeen oli tarkkaa puolustamista loppu ja jatkoajan odottelua. Ihailla täytyy kyllä paitsi VIP-ketjun jatkuvaa painetta Jokerien päätyyn, myös JYPin puolustajien liikkuvutta. Vaikka pakit ovat isokokoisia, niin siihen nähden liike oli tänään erittäin hyvää. Immoselta oli tosin kolmannen erän lopussa jo turhautumista, ajoi poikkittaisella Lindiä (?) ja seuraavassa tilanteessa taklasi hieman polvi edellä Hulkkosta. Vieressä olevat JYP-fanitkin ihmettelivät Immosen "kilahdusta", joka jäi onneksi tuohon vaihtoon.

Jokerit sai sitten toisen pisteen paitsi JYPin molarien, myös Olli Malmivaaran avustuksella. Kiitos Jokerikasvatin päästiin ylivoimalla jatkoajalle. Jäähystä voidaan keskustella, minusta jäähy oli kuitenkin selvä ja tyhmä teko Ollilta. Ja uskokaan vaan Jyväskylässä, tämä kommentti ei johdu siitä, että teko kohdistui Jokeri-pelaajaan. Jo toisessa erässä tuomaristolta jäi viheltämättä Malmivaaran selvä poikkitainen Jokeri-pelaajaan. Ollilla oli sama vika jo Jokereissa ja varsinkin SaiPassa pelatessaan, kasetti ei tahdo aina kestää.

Juha Lindille voittomaalin suo, taas kerran kovaa yritystä alusta loppuun, niin kuin aina. Ja vaikkei Juhan arvoa koskaan pelkästään pisteillä mitata, niin taas tärkeän voittomaalin tekijä erottuu.

Tuomarilinjasta voidaan keskustella tietysti vaikka kuinka paljon, mutta mielestäni kokemattomat tuomarit onnistuivat kohtalaisen hyvin. Kaikille jäähyille löytyi perusteet, tosin vastaavasti puolin ja toisin jäi selkeitä jäähyjä viheltämättä. Todellakaan ei JYP ole nykyään mikään kahvakiekkojoukkue (jos on koskaan ollutkaan), muutenkin tässä pelissä oli selkeästi vähemmän mailahäirintää kuin normaalissa liigapelissä. Toki kun lähdetään tutkimaan, niin näitäkin estämisiä löytyi tänään, erityisesti kolmannessa erässä, kun pelaajat olivat jo väsyneitäkin.

Itse kuitenkin pidän tämän kauden JYPistä, ainakin näistä Areenan vierailuista jäi hyvä kuva joukkueesta ja nähtiin molemmilla kerroilla hyvä peli. Kova joukkue, erittäin kova keväällä. Saas nähdä tuleeko JYP vielä Areenalle kylään pleijareissa...
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Itse katsoisin mieluummin Jaatista kolmosparissa, mutta hänkin on kait loukkaantuneena.
Jaatinen pelasi viime lauantaina D Teamin puolustuksessa toisen pakkilupauksen Sami Vatasen parina, joten mahdollinen loukkaantuminen/sairastuminen ei enää miestä vaivaa. Itsekin näkisin mielummin Jaatisen JYP-puolustuksessa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaatinen pelasi viime lauantaina D Teamin puolustuksessa toisen pakkilupauksen Sami Vatasen parina, joten mahdollinen loukkaantuminen/sairastuminen ei enää miestä vaivaa. Itsekin näkisin mielummin Jaatisen JYP-puolustuksessa.

Voisi kyllä vaihtaa Jaatisen ja Vaarasuon paikat ensi peliin...tuskin menee heikommin?
Oli muuten mukava tuo linkki josta pelin näki. Pakko kiittää näin myöhässä henkilöä, joka sen kaivoi.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakko sanoa, että kävin katsomassa ensimmäisen SM-liiga pelin tällä kaudella ja peli oli aivan hirveätä... Kuin Mestis tasoa!

Ja kyllä Jyppi kahvaa niin hemmetisti ja tuomarit eivät puhalla.

Tämän takia katson vain NHL ja pysyttelen siellä tulevaisuudessakin. Ei kiitos SM-liiga.

Tämmöset JYP joukkueet ovat karseata katsottavaa.

Jokereiden kunniaksi on sanottava, että joukkue kuitenkin pelaa jääkiekkoa ja jos Virmanen saa haalittua kunnon sentterin niin joukkue voi vaikka voittaa mestaruuden. Kunnon ykkössentteriä Jokereiden peli huutaa!

Mutta toivon koko Suomen jääkiekon puolesta, että Jypin kaltaiset joukkueet eivät voita mestaruutta.

Ja tässä viestissä korostuu stadilainen puusilmäisyys. Voi vittu sentään. Ajattelin olla tarttumatta mutta tartuin nyt sitten kuitenkin.

Otteluhan oli koko canalin studion mielestä jopa tämän kauden paras mitä sm-liigassa on nähty ja olihan tuossa vauhtia hurja määrä. JYP pelasi aktiivista peliä ja kiekko kulki mallikkaasti lavasta lapaan (kunnes tuli Vaarasuo ja kuului kopskops). Liike oli loistavaa JYPillä läpi ottelun. Näkisin että homma kaatui muutamiin virheisiin joita en ala tässä enään uudelleen selittelemään. Jokeritkin toki pelasi kelvollisen matsin ja onnittelut siitä ja 2 pinnasta. Onneksi vielä tämän kauden keskinäisistä pisteet JYP 7 Jokerit 2.
 

drakon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Pelistä en kuitenkaan jaksa kauheasti kirjoitella vaan kysyisin mikä oli tämä episodi kolmannen erän alussa UJ:n ympärillä? Pari jamppaa taisi lähteä pihalle. Itse päättelin, että UJ:n porukka realisoi toisessa päädyssä peliä seuranneen n. 10v pojan lipun. Lippu oli samanlainen puna-kelta-puna -pystyraidallinen, kuin mitä UJ:llä on muutama. Poika oli siis jokerifani.

Tätä lippua siellä heiluteltiin, poliisit ja järkkärit vei pari jannua vek ja lippu myös hankittiin takaisin. Loppupelin tämä lippu oli taas juniorilla toisessa päädyssä.

Vai kävikö poika varastamassa lipun UJ:ltä? :)

Sivusta seuranneena sanoisin, että millään toisen pään pikkupojalla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Ainut lipunryöstön suorittanut oli järkkäri. Kyseisiä lippuja kun löytyy katsomonosasta aika monta kappaletta ja tämä tiettävästi oli saman porukan käsissä koko pelin. Nyt sitä vain satuttiin heiluttamaan pelin ollessa käynnissä, joka ei aiemmista huuteluista päätellen sopinut jollekin ylempänä käytävän toisella puolella istuneelle 'kukkahattutädille'. Tämä oli varmaankin lähettänyt järkkärin tekemään toiminnasta lopun. Luonnollisesti katsomo provosoitui siitä ja kenties hieman vastusti toimintaa mm. 'skitsofrenialla'.

Voisivat koittaa löytää siihen sektoriin sellaisia järkkäreitä, joilla on vähän pelisilmää näissä jutuissa. Täysin turha juttu jälleen kerran. Joku lähempää seurannut voi korjata mahdolliset asiavirheet jos sattui keskustelutkin kuulemaan.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Sivusta seuranneena sanoisin, että millään toisen pään pikkupojalla ei ollut asian kanssa mitään tekemistä. Ainut lipunryöstön suorittanut oli järkkäri.
Niin en puhu muusta kuin omasta havainnosta ja faktaa on se, että kyseinen lippu, minkä järkkäri UJ:n porukalta vei, oli ekassa ja tokassa erässä tällä skidillä toisessa päädyssä ja oli myös kahakan jälkeen. Tai sitten se oli identtinen toinen lippu. Siihen en kuitenkaan asioista enempää tietämättä ota erityisesti kantaa, että kuka vei keneltäkin mitä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kiitos Majakka-Ollille kahdesta pisteestä. :) Oli oikein fiksu tuuppaisu aivan dumarin silmien alla. Ja Dufva itkee mediassa! Ei ole ensimmäinen kerta, kun "pääkaupunkiseudulla vihelletään kotijoukkueen laariin".

Pelillisesti matsi oli ehkä parasta näkemääni tällä kaudella. JYP on kyllä todella paha joukkue! Se kääntää pelin hemmetin nopeasti ja liike riittää koko ajan. VIP-ketju on kieltämättä liigan kovin täsmäase tällä hetkellä. Joka kerta sai olla kusi sukassa, kun nämä veijarit kiemurtelivat jäällä.

Jokerit taas painoi kunnon asenteella, joka näkyi siinä, että nyt jopa taklattiin miehekkäästi ja muutenkin meininki oli suoraviivaista. Jos JYP olisi päässyt 0-3 johtoon sen 2. erän alun mylläkästään, niin todennäköisesti peli olisi ollut taputeltu. Nyt Jokerit kuitenkin nousi hienosti haudan partaalta peliin mukaan. Silti se todellisen ykkössentterin (tyyliin J. Immonen) puuttuminen näkyy pelissä jatkuvasti, räikeimmin ylivoimalla. Hancockista ei vain ole tällä tasolla ykköstason playmakeriksi.

Ling on kurko! Noussut jo nyt ykkössuosikikseni. Äijän laukaus on todella laadukas. Jos ei mene suoraan maaliin, niin aina tulee vaarallinen rebound. Ling on vieläpä right, joten tuossa olisi oikeinkäytettynä hyvä täsmäase ylivoimaan. Tällä hetkellä syötöt tulevat jatkuvasti jalkoihin!

Pelin paras oli Juha Lind, joka teki useita loistavia kiekonriistoja, hankki jäähyjä vastustajalle, sekä ohjasi loistavasti jatkoajalla ratkaisun. Kyllä se konkari jaksaa edelleen! :)

Jumbolla ilmoitettiin muuten ottelun yleisömääräksi 80 396. Masa ja Hjallis kylpevät rahassa!
 

roctum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä ehdottomasti paras peli, jonka olen tällä kaudella Areenalla nähnyt. :) Illan yksi onnistujista, jota ei vielä nähdäkseni ollut mainittu, oli ehdottomasti myös Janne Hauhtonen, joka hyvällä joskin totutun kankealla liikkeellään loi useita potentiaalisia maalipaikkoja ja niittasi kerran kiekon rysäänkin, joskin ehkä hieman SW:n avustuksella, mutta kaikki maalithan lasketaan.

Asiasta neljänteen, voisitte te JYPin jannutkin jo vähän avata silmiänne, sillä turhaan tulette tänne heittämään aivan turhaa provoa siitä, kuinka Jokerit yksin oli osallisina illan kahvatalkoissa, ilman jotain enookoskaakuullukkaa-pakkianne olisitte voittaneet ja että tuomareilla oli punakeltaiset lasit. Koukkua ja kahvaa tuli molemmin puolin, lähes kaikki maalit tulivat henkilökohtaisista virheistä ja tuomareiltakin oli ihan mukiinmenevä ottelu, jos vertailukohtina käytetään esimerkiksi viimeaikaisia Jokerit - HIFK ja Jokerit - HPK -otteluita.

Ja sitten vielä hieman tätimäistä itkua tähän loppuun. Toisen ja kolmannen erän aikana oli ottelua oikeasti vaikea seurata, kun joku vitun arikoivunen siellä heilutteli lippuaan provosoidakseen vartijoita ja muita katsojia. Onneksi joku meikäläisistä sai tämän sankarin hetkeksi lopettamaan, mutta eiköhän sama jantteri tule kolmanteen erään ja pilasi ainakin minun tunnelmani katsomossa aivan täysin. Etenkin tämän tukkajumalan pelleily vaikeutti maalitilanteiden näkemistä, sillä istuin 105 katsomossa ja lippu peitti joka hyökkäyksessä maalin. Olisi uskonut että kaverilta sen verran löytyisi järkeä, että kun vartijat tulee toisen kerran sanomaan niin suosiolla lopettaisi, mutta pitihän sitä jatkaa niin kauan että Suomen säälimättömät poliisivoimat korjasivat kaverin talteen.

Eipä sitten muuta. Toivottavasti sama trendi jatkuu, ja tulevissa Jokeri-peleissä nähtäisiin maaleja saman tahtiin.

Edit. Missä muuten oli Jyrki "Makkarapalkka" Louhi, kun en pelissä nähnyt?

Edit2. Vielä tohon lippujuttuun sen verran, että jos siinä fanikatsomon luona olisi ollut joku kunnon lanipää järkkärinä, olisi tämä(kin) episodi todennäköisesti loppunut jo alkuunsa.
 
Viimeksi muokattu:

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1) TV-peli: näissä JYPillä tutusti kova onnistumisprosentti, en muista milloin JYP olisi viimeksi hävinnyt tv-pelinsä. Muistaako joku toinen? Ainakin hyvällä prosentilla nämä on JYP voittanut viime vuosina.

Jupa

Jep onnittelut Jokereille, harvinainen tv-tappio JYPille!

2) JYPin nihkeä startti joulutauon jälkeen: häviöt Pelicansille ja Tapparalle kotona, voitto sarjakakkosesta Kalpasta toki välissä. Jokereilla voitto alla HPK:sta, toisaalta sitä ennen alla tappiot Hifkille ja Lukolle -> molemmilla ilmeisesti kinkut ovat painaneet jaloissa 3 viime pelissä, joko nyt saataisiin luistin liikkeelle?

Jupa

Ja ne luistimet todella saatiin liikkeelle. Molemmilta hieno peli, onneksi SM-liigassa on vielä hetkiä, jolloin tuntuu, että täällä osataan pelata lätkää. Näin tänään oli.

3) Keskinäiset kamppailut tällä kaudella molemmat JYPille (0-1 HKI, 2-0 JKL). Jyväskylässä JYP dominoi, Jokerit jäähyili. Helsingissä (olin paikalla) Jokerit oli aavistuksen niskan päällä, mutta tehoton. Kuinka käy nyt ja pysyykö Jokerit pois boksista?

Jupa

Jokerit pysyi hyvin boksista, ehkä hiukan tuomareidenkin avustuksella. Silti, ei matsi tuomareihin ratkennut ja näin pelin jälkeen voisi todeta, että dumareiden heikot hetket menivät ainakin lähes tasan.

4) JYPin ketjulotto Jani Tuppuraisen istuttamiseksi kokoonpanoon: jatkuuko vai onko oma pelipaikka jo löytynyt?

Jupa

Onneksi 1. ja 2. ketju saivat nyt pelata tutuissa kokoonpanoissa. Ketjulotto ei siis ratkaissut sekään peliä. Hyvä näin!

5) JYPin maalivahtitilanne: SW terve? PT:n paluu? Laitisen jatko? JYPillä 3 hyvää maalivahtia, mutta näistä 2/3 oli siis vielä viime pelissä poissa. Riksman lienee jo kunnossa ja voittavana takaisin kehissä.

Jupa

Kyllä, ensimmäistä kertaa koko kaudella JYP hävisi maalivahtipelissä. SW oli epävarma ja PT otti sen yhden. Tämä peli taas todisti, että hyvä maalivahtipeli on pitkissä sarjoissa todella ratkaisevaa. Ehkä jokrufanit Riksmanin takana tietävät hyvin, mistä puhun..

6) VIPin vire vieraskaukalossa: JYPin ykkönen ollut lähes pitelemätön viimeisten 10 pelin aikana, nyt testataan taas vire muutamaa askelta kovempaa jengiä vastaan.

Jupa

Ei se VIPin vire jäänyt jalkoihin Jokereitakaan vastaan. Huikea on tämä jengi. Joku totesi, että Immosta saa ottaa paljon kovempaa kuin keskimäärin tähtihyökkääjiä ja tässä hän oli sataprosenttisen oikeassa. Väitän, että koko SM-liigassa ei löydy yhtään Immosen tasoista kaveria vääntämään itseään 100-prosenttisesta estelystä, kahvasta ja koukusta riippumatta kestona voittajaksi 1-1 -tilanteissa. Huikea pelimies. Valitettavasti vain ne, jotka kaatuvat, hankkivat jäähyjä. Kuka muistaa milloin viimeksi Immonen kaatui vastustajan estelyyn, koukkuun tai kamppiin?

Oma veikkaukseni on, että tullaan näkemään hyvä peli. JYP on saanut kurinpalautuksensa RD:ltä ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, se tarkoittaa kovaa työtä tekevän ja kurinalaisen joukkueen luistelua jäälle. Toisaalta riskinä on, että JYP on ensi kertaa hiukan hermostunut ja erityisesti aiemmin huippuvarma pakisto jännittää nyt vime pelien hasardivirheiden suman jatkoa vieraskaukalossa.

Jupa

Tässä olin oikeilla jäljillä. Kiitos molempien joukkueiden, todella viihdyttävä kiekkoilta takana. Pelkäämäni JYP-pakkien hasardikiekko oli onneksi melko vähissä.

Maaleja tuskin nähdään montaa, sanoisin 1,2,3 (Jokerit)-1,2,3 (JYP)

Jupa

Jep, molemmat tekivät 3 maalia varsinaisella peliajalla eli tämä osui.

Jupa
 

drakon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Niin en puhu muusta kuin omasta havainnosta ja faktaa on se, että kyseinen lippu, minkä järkkäri UJ:n porukalta vei, oli ekassa ja tokassa erässä tällä skidillä toisessa päädyssä ja oli myös kahakan jälkeen. Tai sitten se oli identtinen toinen lippu. Siihen en kuitenkaan asioista enempää tietämättä ota erityisesti kantaa, että kuka vei keneltäkin mitä.

Luulen tietäväni mistä pikkupojasta puhut, koska havaitsin vastapäässä myös parikin puna-keltaista lippua silloin tällöin. Eiköhän se lippu vain ollut säilössä penkkien välissä sillä aikaa kun maaleja ei tehty. Olisihan se absurdia viedä omilta jotain, mitä on ensin rahalla omille kannattajille myyty. Lienee siis ollut identtinen kappale.

Samalla voisi kai lisätä, että UJ nimisellä porukalla tuskin oli tämän episodin kanssa mitään tekemistä. Sanoisin, että asianomaiset tai osa heistä olivat osa hieman nuorempaa ja nuorempien ihmisten muodostamaa porukkaa, joka kulkee toisella nimellä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jokereille ansaittu voitto. Juuri tähän päästään kun Hancockin pelaa taisteluasenteella. Kiitokset siitä hänelle ja koko joukkueelle!

Pelillisesti Jyp oli sitten parempi. Pitää vain ihailla Immosen ja Immosten työskentelyä. Liigan paras ketju liigan parhaassa joukkueessa.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Luulen tietäväni mistä pikkupojasta puhut, koska havaitsin vastapäässä myös parikin puna-keltaista lippua silloin tällöin. Eiköhän se lippu vain ollut säilössä penkkien välissä sillä aikaa kun maaleja ei tehty. Olisihan se absurdia viedä omilta jotain, mitä on ensin rahalla omille kannattajille myyty. Lienee siis ollut identtinen kappale.

Samalla voisi kai lisätä, että UJ nimisellä porukalla tuskin oli tämän episodin kanssa mitään tekemistä. Sanoisin, että asianomaiset tai osa heistä olivat osa hieman nuorempaa ja nuorempien ihmisten muodostamaa porukkaa, joka kulkee toisella nimellä.
Yeah, hyvin paljon todennäköistä, että tämä on skenario. Tosin tämä poitsukin oli muualla sen erän alun.

Enkä UJ:ta osoitellut sormella, episodi vain tapahtui (käsittääkseni) UJ:n katsomonosassa.
 

roctum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei se VIPin vire jäänyt jalkoihin Jokereitakaan vastaan. Huikea on tämä jengi. Joku totesi, että Immosta saa ottaa paljon kovempaa kuin keskimäärin tähtihyökkääjiä ja tässä hän oli sataprosenttisen oikeassa. Väitän, että koko SM-liigassa ei löydy yhtään Immosen tasoista kaveria vääntämään itseään 100-prosenttisesta estelystä, kahvasta ja koukusta riippumatta kestona voittajaksi 1-1 -tilanteissa. Huikea pelimies. Valitettavasti vain ne, jotka kaatuvat, hankkivat jäähyjä. Kuka muistaa milloin viimeksi Immonen kaatui vastustajan estelyyn, koukkuun tai kamppiin?
Jupa

Kamppiinhan kaatuu aina, sillä eihän se muuten ole kamppi? xd haha röhröh, no ei vaa hieno pelaaja Immonen on, mutta eiköhän ensi kaudella lopeta hyväntekeväisyyden ja lähtee joko Venäjälle tekemään rahaa, tai sitten palaa rapakon taakse, jos se NHL-ura viimeinkin lähtisi todelliseen lentoonsa, johon tällä kaverilla todellakin on potentiaalia.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli syvemmän analyysin aika pelistä. No ei siitä sen kummempaa jaksa kirjoittaa, kun molemmat osapuolet itkevät tuomareista, joten silloin tuomaripeli on ollut tasapuolista kummallekin, eli se ei ratkaissut peliä (varsinkin kun molemmille tuli virheistä maalit)

Canalilta nähtynä viihdyttävää kiekkoa, ja oli HYVIN lähellä, ettei JYP ratkaissut peliä 2 erän alussa, kun Riksman torjui päällään kiekkoja. Hyvin lähellä oli 0-3 Toisaalta taas Jokerien 5-3 ylivoimassa oli hyvin lähellä 4-3, joten pelin käännepointitkin menivät tasan.

4-3 on Jokereille aivan oikeutettu lopputulos, jos miettii tämän kauden pelejä.

Ensimmäinen 0-1, Jokereiden painostusta koko pelin
Toinen 2-0, 1-0 maali ajassa 58,xx ratkaisee pelin
Kolmas 4-3, jatkoajalla ratkaisu.

Eli siis tasaisia ovat kaikki pelit olleet.

Ja kun näin melkein seksuaaliset fantasiani kohdistuvat erinäköisiin tilastoihin, niin väänsin tässä runkosarjan voittoa ajatellen yhden pienen, kun kuitenkin molemmat joukkueet siitä ehkä lähimmin kilpailevat.

Jaetaan sarjataulukolla mitattuna joukkueet 3 eri kastiin, jossa tarkastellaan vain pisteitä/peli pisteitä:

YKKÖSKASTI

1. JYP 38 2.05
2. Jokerit 38 1.79
3. KalPa 37 1.68
4. Kärpät 35 1.69
5. Blues 34 1.71

KAKKOSKASTI

6. HPK 36 1.56
7. Lukko 37 1.46
8. HIFK 37 1.46
9. Ilves 36 1.42
10. Pelicans 36 1.36

KOLMOSKASTI

11. Tappara 38 1.21
12. TPS 36 1.25
13. Ässät 38 1.18
14. SaiPa 36 1.19


Jypillä on jäljellä pelejä seuraavasti:

1 kategoria = 3
2 kategoria = 10
3 kategoria = 6

Jokereilla taas seuraavasti:

1 kategoria = 5
2 kategoria = 8
3 kategoria = 6

Eli näin katsottunu pieni etu JYPillä, toisaalta pitää miettiä myös sitä mitkä joukkueet "sopivat" toisilleen, ja mitkä eivät. Sitä ei nyt seuraavassa tarkastella, mutta ehkä sitten lähempänä runkkiksen loppua, jos aihetta on.

Sitten kun tarkastellaan vielä pistekeskiarvoa.

Lasken tässä 31.1 pelattavaan JYP-Jokerit peliin pisteet 1-2, koska pelit ovat olleet hyvin tasaisin tämän parin kesken, eikä tiedä, miten pelissä käy, joten laitetaan Jokereille tästä tuo jatkoaikavoitto.

Eli JYPin tämän hetkisellä tahdilla kauden päätteeksi saldo olisi 118 pistettä

(78+1+2,05x19=118)

Jokereiden pitäisi vastaavasti olla oma tahtinsa voittoon 2,58/peli (maaliero)

(68+2+2,58x19=119)

Tarkoittaa, että Jokereiden pitäisi voittaa seuraavistaan peleistä 85%, jos tasapelipisteitä ei muista peleistä tulisi.

Jos taas ajatellaan, että JYP notkahtaisi, ja Jokerit jatkaisivat samaan tahtiin, kuin tähän asti, niin kuinka paljon JYPin pitäisi notkahtaa?

Jokerit nakuttaa tahdilla 1,79. Eli kauden lopussa olisi pisteitä (1,79x19+2+68=104.)

Ja JYP taas tarvitsee 104 (maaliero) pisteeseen peleistä (104-78+1/19=1,31.)

Eli Jokereiden jatkaessa taas tällä tahdilla JYPille riittää runkosarjan voittoon helpostikin esim. Ilveksen pistetahti.

Tilastot ovat hauskoja, mutta esim. lauantain jälkeen tiedämme taas paljon paremmin, kun 2 peliä on molemmilta pelattu. Toisaalta loppua kohdin taas 1 pelin merkitys (vaikka TPS:ää vastaan) kasvaa melkein elämää suuremmaksi.

Eli siis loppukaneettina mainittakoon, että tärkeä torjuntavoitto JYPille tästä pelistä!
 

Nismo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ilman Harkimoita.
Voisivat koittaa löytää siihen sektoriin sellaisia järkkäreitä, joilla on vähän pelisilmää näissä jutuissa. Täysin turha juttu jälleen kerran. Joku lähempää seurannut voi korjata mahdolliset asiavirheet jos sattui keskustelutkin kuulemaan.

Jep, itse pihalle lentäneenä voinen kertoa ettei ainakaan meidän porukan pihalle lentämiset liity tuohon 10v juttuun, vaan ennemminkin kuten itse kerroit. Vittuako ihmiset paikattoman viereen tulevat ottelua katsomaan jos yhden lipun heiluttaminen pelin seuraamista niin paljon häiritsee. Myöhemmin sitten toki vastustin tätä pihalle heittämistä, sillä käsittääkseni paikattomassa on täysi oikeus kannustaa omaa joukkuettaan, enkä pihalle ns. vapaaehtoisesti lähtenyt.

Järkkäreistä ja kytistä sen verran, ettei mitään yhteistyöhalua, keskustelumahdollisuutta eikä mitään kommunikointia ollut mahdollisuutta käydä. Kovasti uhkailivat porttikielloilla (eikö tämä ollut suomessa mahdotonta?) ja putkareissulla, mutta nopeasti pääsin lähtemään :)
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovasti uhkailivat porttikielloilla (eikö tämä ollut suomessa mahdotonta?)

Offtopic..

En nyt noista peleistä varmasti tiedä, mutta baareihin on ainakin mahdotonta (tai laitonta) saada porttikielto, ja eivätköhän nämä samaan mene, kun tuolla nuo samat järjestyksenvalvojat riehuvat. (kyllä kortti on myös itsellä.. eiku onkin jo vanha, enpä käyttänyt kertaakaan.. :D)

Toisaalta taas samoin kuin kaupat, baarit, ja eiköhän myös lätkäpelitkin saa valita asiakkaansa vapaasti, rikkomatta asiakkaan omaa sitoumustaan uskonnon, tms suhteen...
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Onnittelut Jokereille voitosta ja yhdestä bonuspisteestä, mutta on myös todettava että tulos oli JYPille torjuntavoitto. Pelko perseessä odotin illan matsia mutta loppujen lopuksi sehän olikin ihan miehekäs taisto. Lopussa Jokereilla oli hiukkasen enemmän tuuria mukana ja osaltaan myös Malmin tyhmyyttä. Käydä nyt tuolla tavalla poikittaisella tönimään aivan tuomarin silmien alla.

En jaksa kummemmin matsia kommentoida kun olin Lieveilmiön selostuksen varassa pelkästään. Videolta näin maalit ja voin todeta että molemmille lahjoitettiin maaleja. JYPin ensimmäinen ja Jokereiden ensimmäinen olivat selkeitä lahjamaaleja. Ensin Quinn lahjoittaa kiekon Pitsa-Harrille joka lataa kiekon munkilla sisään ja sitten myöhemmin Sinuhe torjuu eteen eikä Ilkka tajunnut pitää takaa tulevan pelaajan mailaa kurissa. No joo, tää on taputeltu eikä Jokerit ottanut kuin yhdellä pisteellä kiinni tällä kierroksella. Torstaina jatkuu JYPillä Kerhoa vastaan eikä silloinkaan ole helppoa iltaa luvassa kummallekaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kiitos Majakka-Ollille kahdesta pisteestä. :) Oli oikein fiksu tuuppaisu aivan dumarin silmien alla. Ja Dufva itkee mediassa! Ei ole ensimmäinen kerta, kun "pääkaupunkiseudulla vihelletään kotijoukkueen laariin".

Tähän toteaisin että viimeksi Jyväskylässä jäähyt 8-1 kotijoukkueen hyväksi, että sellaista RD ja robottikiekko.

Olipahan hyvä nousu Jokereilta vaikka menetettiin jälleen Janne Lahti saikulle ja ensimmäinen voitto on nyt napattu Jypistä ja tuskin jää tän kauden viimeiseksi voitoksi. David Ling on ainakin ylivoimalle erinomainen vahvistus ja minusta tuo Hancockin johtama kanukkiketju on parantanut peliään selkeästi. Tomi Mäki johtaa ketjuaan hienosti ja Ossi Saarinen korvasi Lahden todella hienosti, Saarinen oli mielestäni Mäen ohella meidän parhaimmisto tässä pelissä, eikä Kalle Kermankaan ollut huono - itseasiassa mä alan diggaamaan Kermanin pelistä. Hienoa oli että saatiin seitsemän erän ja 2 minuutin pelin jälkeen maalitili auki Jypiä vastaan ja nyt molemmat Jypin veskarit on saaneet kerätä kiekkoja selän takaansa Jokereita vastaan, hyvä sekin. Malmivaaran jäähy oli ehkä helppo mutta selkeä, toisaalta Immosen Lindiä selkään ajaminen jätettiin viheltämättä puolitoista minsaa ennen 3.erän loppua.

Fanikatsomossa oli jotain sekoilua ja järkkäreidenkin toiminta tuntui ylireakoinnilta, no en tiedä mistä oli kyse joten eipä siitä enempää. Kannustusta se häröily kuitenkin sotki.

Onnea Lindille sadannesta, hieno voittomaali. Kyllä tästä ehkä vielä jotain tulee sittenkin vaikka peli vieläkin hakemista osittain on. Jypissä Immosen ketju on huikea, onneksi Jypillä ei tunnu olevan hirveämmin muita ketjuja.
 

roctum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jep, itse pihalle lentäneenä voinen kertoa ettei ainakaan meidän porukan pihalle lentämiset liity tuohon 10v juttuun, vaan ennemminkin kuten itse kerroit. Vittuako ihmiset paikattoman viereen tulevat ottelua katsomaan jos yhden lipun heiluttaminen pelin seuraamista niin paljon häiritsee.

Tuohon sen verran, että kun itse kaverini kanssa lähdin lippuja ostamaan, oli paikaton loppuunmyyty, emmekä sen takia päässeet sinne, vaan meidät laitettiin katsomoon 105, jossa tuo lipunheiluttelu häiritsi oikeasti ottelun seuraamista. Ja katottiin myös kaverin kanssa, että siellä poliisit veivät myös yhtä ihan väärää ukkoa pois katsomosta, kun häiriön aiheuttaja oli "paennut" katsomon keskiosaan. Harmillinen tilanne kaiken kaikkiaan, jonka järkkärit olisivat selvittäneet maalaisjärjen käytöllä heti konfliktin puhjettua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös