Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Kausi 2019-2020 korkataan Jokereiden osalta Hartwall Areenalla tiistaina kello 18.30, kun vastaan saapuu viime kauden finalisti Avangard Omsk, joka jo aloitti oman KHL-kautensa sunnuntaina 1-3 voitolla viime kauden mestarista Moskovan CSKA:sta ns. Opening cupissa.

Jokereiden viime kauden runkosarja päättyi häpeälliseen neljännekseen, jossa joukkueen voittoprosentti oli vain 46,7 muiden neljännesten kulkiessa 78,1, 70,0 ja 62,5. Kausi päättyi surullisissa merkeissä pudotuspelien ensimmäisen kierroksen tappioon Moskovan Dynamoa vastaan, joka puolusti kärsivällisesti, tiiviisti ja aggressiivisesti Jokerit hampaattomaksi. Heikko maalivahtipeli, surkea ylivoima, puolustuksen nukahdukset, hyökkäyspään maalineduspelaaminen, tahtotila, joukkueen fysiikka ja valmennuksen kyvyttömyys/sokeus/jääräpäisyys herättivät keskustelua. Jokerit teki viime kaudella toiseksi eniten maaleja, mutta myös omissa soi niin tiuhaan, että sillä yllettiin päästetyissä maaleissa sarjataulukon heikommalle puoliskolle. Maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti oli peräti sarjan toiseksi heikoin, kun viimeisellä Jukka Jalosen kaudella se oli samalla ykkösveskarilla sarjan neljänneksi paras. Ja kuten harjoituskausi on ehkä näyttänyt, niin ei tuo kaikki ole pelkällä maalivahtipelin epäonnistumisella selitettävissä. Vastustajat ovat saaneet harjoituskaudella hämmentävän paljon läpiajoja ja helppoja virheitä on tapahtunut liikaa, ja liian lähellä omaa maalia, jolloin pakka on ollut levällään. Viime kaudella Jokeripuolustus päästi vastustajan laukomaan vain 26,5 kertaa per. ottelu, mikä on kelpo lukema, mutta jos jostain löytyisi jokin annettujen maalipaikkojen vaarallisuutta mittaava tilasto, niin Jokerit saattaisi olla siinä tilastossa korkealla. Ja nyt kun KHL:ssä Jokereita ja muistaakseni kolmea muuta joukkuetta lukuun ottamatta kaikki ovat siirtyneet joko NHL-mitan kaukaloon tai sen välimalliin, niin näinköhän tuo kaukaloiden pieneneminen Jokereita palvelee.

Jokerimiehistö näyttää paperilla ihan hyvältä, vaikka siihen liittyykin kysymysmerkkejä. Ryan Zapolski sai lähteä maalinsuulta ja tilalle tuotiin kokenut Antti Niemi, jonka parasta ennen -päivä on rehellisyyden nimissä jo takanapäin. Jokerileirissä kuitenkin toivotaan, ettei tuote ole ehtinyt vielä alkaa olennaisesti pilaantua. Minusta Niemen tekeminen oli treenikaudella hyvää, vaikka siellä oli ylimääräistä sätkimistä ja joissain tilanteissa paljon ruodittu poikittaisliike näytti ulospäin melko rauhalliselta. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata nyt tosipelien koittaessa Niemen tekemistä terävyyden ja tempon noustessa. Janis Kalnins jatkaa kakkosena ja hänellä on jälleen mahdollisuudet pelata itsensä ykköshevoseksi, kunhan viime kauden loppupuolen notkahdus oli pelkkä tilastopoikkeus ja latvialaisen pää on saatu parsittua kasaan kesän aikana.

Jokereiden puolustus on todella nimivahva. Sami Lepistö ja Alex Grant olivat jaetulla kolmostilalla viime kauden KHL:n puolustajien pistepörssissä. Oliver Lauridsen ja Tommi Kivistö ovat luotettavia oman pään luutia ja Viktor Löövillä pitäisi olla reservissä vieläkin parempaa/tasaisempaa kahden suunnan pelaamista. Todella raskaalla jalalla harjoituskaudella liikkunut ja viime kauden selkäongelmista kärsinyt Eemeli Räsänen on edelleen kysymysmerkki tasonsa puolesta, mutta hän edelleen mahtuu ikänsä puolesta ylimääräisenä seiskapakkina rosteriin, jonka kautta häntä suojaminuuttien kautta toivottavasti pelataan sisään tälle tasolle.

Uusina kavereina joukkueeseen liittyvät loistavan liikkeen omaava kahden suunnan puolustaja Mikko Lehtonen ja takaisin Jokereihin palannut Teemu Eronen. Jokereilla on siis seitsemän hyvää puolustajaa, joista valtaosa hyviä kiekonliikuttajia ja siihen päälle Räsänen. Tällaisenaan puolustusryhmä on yksi sarjan kovimpia, joskin jälleen ohut ja hitaanpuoleinen. Erityisesti kun muistetaan Suomen MM-joukkueen pakisto, joka oli täynnä kiekkoa liikuttavia, liikkuvia kahden suunnan puolustajia. Ylivoimarooleihin on jopa ylitarjontaa ja voikin spekuloida, että olisiko raskasjalkainen ja sijoittumisvirheisiin sortuva Alex Grant saanut jatkosopimusta, mikäli Lehtosen ja Erosen hankinnat olisivat olleet kesken viime kauden tiedossa, jolloin tuo jatkopaperi muistaakseni tehtiin.

Hyökkäyspäässä keskustelua on aiheuttanut sentteriosaston hitaus. Petri Kontiola on ominaisuuksiensa puolesta todella tervetullut lisä hyökkäyspäähän ja erityisesti ylivoimalle. Konnan jalkakin on liikkunut alkumielikuviin nähden mukavasti, mutta liikkuuko se enää kuorman ja rasituksen kasvaessa. Kolmosketjuun tippunut Peter Regin on edelleen kuin tyhjä kuori muutaman vuoden takaisesta Peteristä ja kaikki hänen tekemisensä tapahtuu kuin hidastetussa filmissä. Mutta ei tuo hyökkäyksen viime kauden tulivoima ole toisaalta mihinkään kadonnut. 20 maalin ylittäjistä John Norman ja Nicklas Jensen jatkavat, vain Sakari Manninen poistui. Jesse Joensuu kihautti viime kaudella 19 häkkiä, Steve Moses painoi 40 tehopistettä ja 58 pistettä nakuttanut Mr. Helsinki, Brian O'Neill, oli koko sarjan pistepörssin viides. Tähän kun lisätään vielä Kontiolan piilevä pistepotentiaali ja muistetaan, että hän pelasi melko puolustavassa Lokomotiv Yaroslavlissa viime kaudet ja täysistä ottelumääristä huolimatta vaivoja riitti. Ja kun joukkoon on laittaa minusta jossain määrin Brian O'Neilia pelityyliltään muistuttava Henrik Haapalakin, niin kyllähän tämä hyökkäyskin näyttää hyvältä. Antti Pihlströminkin jalat nelossa tuntuvat tikkaavan täyden kesäharjoittelun jälkeen iloisesti ja Ahti Oksanenkin vaikutti mielenkiintoiselta tuttavuudelta isona sekä laukaisuherkkänä kaverina.

Pieni ongelma Jokereilla on tällä hetkellä se, että pre-season tuotti melkoisen määrän loukkaantumisia. Veli-Matti Savinainen on vielä syyskuun sivussa nilkkavamman vuoksi, Brian O'Neill kaatui pää/olkapää edellä laitaan ja ollut day-to-day statuksella poissa. Mika Niemi on poissa syyskuun puoliväliin saakka ja Ahti Oksanen day-to-day statuksella. Saa nähdä ovatko O'Neill ja Oksanen huomenna pelikunnossa. Myös useammalla pelaajalla ehti olla jotain pientä pikkuvammaa, mikä toivottavasti kertoisi enemmän (spekuloituun) kovempaan fysiikkatreeniin keskittymisestä, kuin rosterin lasisuudesta tai puhtaasta epäonnesta. Matias Myttynen ehdittiin jo loukkaantumisten vuoksi hankkia rotaatioon tuomaan laajennusta hyökkääjistöön, minkä ohella monen toiveissa on myös Kiekko-Vantaan ja junnupelaajien peluuttaminen. Ainakin nuorista Konsta Hirvonen ja Aleksi Halme olivat kokoonpanossa läpi harjoituskauden, joten näinköhän viimeinkin annettaisiin heillekin vapaaehtoisesti vastuuta ja minuutteja.

Jokerit voitti harjoituskaudella seitsemästä ottelusta neljä ja näistä yksi oli juuri Avangard Omskia vastaan, joka kaatui Pietarin harjoitusturnauksessa 3-4. Kontiola oli harjoituskauden tehokkain tehden 7 pistettä 6:ssa ottelussa. O'Neill teki 6 pistettä ja Haapala 5. Nicklas Jensen painoi hatun juuri Omskia vastaan summaten neljästä treeniottelusta 3+0.

Koditonta Omskia (vanha halli pelastamattomassa kunnossa, uusi valmistuu 2-3 kauden kuluttua) käskyttää sarjan parhaimpiin koutseihin kuuluva kanadalainen Bob Hartley, joka viime vuonna toivoi liittyvänsä "Iron" Mike Keenanin seuraan valmentajaksi, joka on voittanut sekä Stanley Cupin että Gagarin Cupin. Mutta CSKA oli finaaleissa vahvempi ja kaupan päälle Hartley, joukkueen lääkäri Dmitri Batushenko ja hyökkääjä Denis Zernov joutuivat vielä Venäjän anti-doping liiton tutkinnan kohteeksi esteltyään Zernovin dopingtestin suorittamisen finaalisarjan aikana. Tästä selkkauksesta ei kuitenkaan pelikieltoja jaettu, kun syytteistä luovuttiin kesäkuussa.

32 pistettä viime kaudella tehneen ja Jokereita vastaan tehokkaasti keskinäisissä esiintyneen Zernovin piti ennakkokaavailuissa olla Omskin ykkössentteri, mutta hän loukkasi harjoituskaudella olkapäänsä ja saikkua on luvassa jopa puoli vuotta. Häntä stuntannee edelleen ykkösen keskellä 24-vuotias Kirill Semyonov, joka teki viime kaudella 28 tehopistettä. Ykkösketjun laidoilta löytyvät veteraani ja 41 pistettä viime kaudella tahkonnut Sergei Shirokov, sekä sarjan mielenkiintoisimpiin tulijoihin kuuluva pieni ja taitava sveitsiläinen tuulispää Sven Andrighetto, joka ei NHL:ssä kyennyt raivaamaan itseään top-6 rooliin. Kakkosvitja on vähintäänkin ykkösen tasolla, sillä sieltä löytyvät Omskin riveihin kesken viime kauden tulleet ja lähes piste per. peli tahtia runkosarjassa suorittaneet Sergei Shumakov ja pudotuspelien pistepörssin kolmoseksi yltänyt Taylor Beck, joka pelasi muistaakseni harjoituspelissä Jokereita vastaan ylivoimalla viivaa/laukojan paikalla. Amurista täksi kaudeksi hankittu Valentin Pyanov sentteröinee tätä Omskin vaarallista kakkosvitjaa. Pohjarooleista löytyy vielä nelosvitjassa sarja-avauksessa pelannut Nikita Scherbak, josta huhujen mukaan Hartley haluaisi jo nyt eroon. Omskista löytyy myös aina luotettava puolustava keskushyökkääjä Andrei Stas, sekä 13 maalia Amurille viime kaudella laukonut energinen Pavel Dedunov. Työmyyräosastolta löytyy myös uusia hankintoja sellaisten fyysisten vääntäjien kuin Alexei Potapovin ja yli 100-kiloisen Evgeni Grachevin muodossa.

Nimekkäin hankinta Omsk-pakkaan löytynee kuitenkin siniviivalta Slava Voynovin muodossa, joka ilmeisesti oli kuitenkin jonkun pienen vamman vuoksi sivussa CSKA:aa vastaan ja taitaa olla myös Jokereitakin vastaan. Voynovin perheväkivallan seurauksena tullut pelikielto NHL:ssä loppuu tällä kaudella, joten saapa nähdä löytyykö rapakon takaa vielä ottajia, kun Voynovin palkkauksesta varmasti jonkinlainen pieni pr-katastrofi seuraisi tuossa jeesustelun ja kaksinaamaisuuden luvatussa maassa (yhtään siis tuota halveksuttavaa ja iljettävää tekoa väheksymättä). Omskin ykköspakkiparin muodostavat ex-Canadiens Alexey Emelin ja Kärpistä aikanaan maailmalle lähtenyt Ville Pokka. Kaksikko ei varsinaisesti pisteillä juhlinut viime sesongilla kovista taklauksistaan tunnetun Emelinin yltäessä tehokkaampana 19 pongoon, mutta kyseessä on todella vahva kahden suunnan peliin kykenevä pakkipari. Muita pakiston kovia nimiä ovat CSKA:a vastaan maalin omalta siniseltä lämännyt Maxim Chudinov ja sitten ylikylän poikiin ylivoimalla kuuluva Cody Franson, joka sai kiekkollisen osaamisen ja ylivoimataitojensa vuoksi aika paljon anteeksi oman alueen pelissään NHL-tasolla saakka.

Omskin heikkous löytyy tolppien välistä. Karri Rämö hankittiin viime kaudelle, mutta Rämö meni klesaksi ja hän ei pelannut Omskissa lopulta yhtään virallista ottelua. Täten Igor Bobkov joutui kantamaan torjuntavastuun ja prosentit hänellä eivät olleet erityisen häikäiseviä suurseuran kassarille, joskin playoffeissa nähtiin selvä tasonnosto. Silti Bobkov on jäänyt mieleen epätasaisena maalivahtina. Jossain pelissä Vladivostokissa pelatessaan Jokerit pommitti hänet vaihtoon saakka jopa humoristisen huonon esityksen jälkeen. CSKA:akin vastaan Bobkovilla oli ottelun alussa vapinaa, mutta lopulta Omsk otti ottelun komentoonsa ja Bobkov pääsi hieman helpolla. Kakkosena Omskilta löytyy tällä kaudella kokenut Alexander Sudnitsin, joka torjui kakkosena Traktorissa viime sesongilla.

KHL-kaudelle on tullut myös uusia sääntöjä, joita voisi yrittää niputtaa tähän samalla:
- MM-kisojen tapaan aloituksista ei enää heitetä pelaajia ulos, vaan pelaaja saa rikkeestä varoituksen ja saman toistuessa uudelleen samassa aloituksessa, pelaajalle tulee penalttia pelin viivyttämisestä.
- Maalivahdit saavat pysäyttää pelin vain, kun heille tulee torjunnan jälkeen painetta. Ellei painetta tule, on kolme sekuntia aikaa laittaa kiekko peliin, tai tulee boksia. Jos vastustaja laukoo kiekon veskaria kohti omalta kenttäpuoliskoltaan ja veskari katkaisee pelin, eikä hänelle vihelletä jäähyä pelin viivyttämisestä, kyseisen veskarin joukkue ei saa vaihtaa kentällistään.
- NHL-tyylin trapezoid on otettu käyttöön, eli maalivahti saa pelata kiekkoa maalin takana vain tietyllä jäähän merkityllä alueella.
- Näitä potkumaalisääntöjä on yksinkertaistettu, eli nykyään maali hylätään vain jos tilanteessa on ollut selkeä potkuliike havaittavissa, tai maalivahtia on estetty. Tämä pätee muihinkin ruumiinosiin. Samoin jos pelaaja on maalivahdinalueella ennen kiekkoa ja kiekko kimpoaa pelaajasta sisään, maali hyväksytään kunhan veskaria ei estetty.
- Siniviivan päällä ilmassa olevan jalan tulkitaan olevaksi siniviivalla. Samoin kiekollisen pelaajan molemmat luistimet voivat ylittää siniviivan ennen kiekkoa ja tilanteesta ei vihelletä paitsiota, kunhan tulkitaan kiekon olevan pelaajan hallussa.
- Mailoja saa heitellä ja liu'utella jäällä, kunhan ne eivät estä millään tavalla vastustajan peliä.
- Tällä kaudella ottelulähetyksissä on muuten läsnä enemmän tilastoja - myös pelin aikana -, koska KHL teki yhteistyösopimuksen jonkun ulkomaalaisen tilastoyhtiön kanssa.

Jokerit on viime vuosina aloittanut kautensa ilotulituksin. Viime vuonna vain kaksi voittoa tuottanut tuskainen harjoituskausi jäi vain kaukaiseksi muistoksi, kun Kunlun Red Star kaatui KHL-avauksessa kotona 6-3, mitä seurasi loistava kauden ensimmäinen neljännes ja erinomainen ensimmäinen puolikas. Toissa vuonna vain kolme voittoa tuottanut harjoituskausi, joka päättyi SKA:n käsittelyssä 5-1, poiki 1-6 näytösvoiton Minskistä ja pian alettiinkin rikkomaan ennätyksiä. Toki nyt toiveissa olisi enemmänkin kiihtyvä tahti hiipuvan sijaan, jota on totuttu näkemään aivan liian monena sesonkina.

Jokerit on viimeksi hävinnyt kauden avauspelinsä 2014-2015, mutta aiemmin se ei toisaalta ole tainnut saada vastaansa kautensa jo aloittanutta vastustajaa, saati sitten ylipäänsä Omskin tasoista joukkuetta. Lähimmäksi yltänevät juuri nuo kahden ensimmäisen kauden aloitukset Jonathan Cheechoon ja muiden ulkomaalaisten tähdittämää Minskiä vastaan, jotka päättyivät Jokereiden osalta tappioihin.

Vuosien varrella Jokereiden ja Omskin kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Jokerit on voittanut neljästi varsinaisella ja Omskilla on kahden varsinaisen peliajan voittonsa seuraksi lyödä neljä voittoa varsinaisen peliajan jälkeen.

Yksi toive muuten olisi vielä tälle kaudelle Jokereiden osalta... Nimittäin liian monena vuotena ollaan oltu yksi eniten rikkovista joukkueista. Se ei vain taida tälläkään kaudella muuttua, kun kyseessä on varmaan yksi sarjan vanhimpia joukkueita ja jalkanopeutta voisi olla huomattavasti enemmänkin. Vaikea suorittaa tarkkaa vertailua, kun Kiekko-Vantaan pelaajat vääristää Jokereiden ikäjakauman EliteProspectsin vertailussa 26,68 vuoteen ja tietysti vähän samaa vikaa voi olla noilla muillakin KHL-porukoilla, mutta sanoisin että eniten tuo varmaan Jokereita mairittelee.

Mutta kiekko siis tippuu jäähän huomenna tiistaina 3.9. Hartwall Areenalla klo 18.30 ja Viaplaylla mennään studion kera jo 18.00. Tätä on odotettu todella kauan, liian kauan ja enää ei tarvitse kärvistellä kuin 30 tuntia... 30 tuntia, uskotteko siellä kotona! Toivottavasti hallilla on porukkaa, toivottavasti nähdään hieno kauden aloitus ja toivottavasti nähdään mainosten mukaisesti enemmän asennetta. Ja se yksi iso kansallissankari voisi meidän nelosketjusta lyödä sisään, niin pääsisi heti fiiliksiin.
 
Viimeksi muokattu:
Reality isn't what it used to be.

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Olipahan kattava avaus, kovaa tekemisen meininkiä @Buster !

Kyllähän se kauden avauspeli, varsinkin kotona päästään avaamaan, tuo ainakin itselleni viimeistään sen kaivatun normirytmin takaisin arkeen. Menee pimenevä syksy nopeammin kun nämä arjen pienet ilot eli pelit täyttävät kalenterin mukavasti.

Uusien pelipaitojen näkeminen livenä myös mielenkiinnon kohteena. Parikymmentä vuotta kun on tottunut siniseen, vie hetken omaksua oman seuran uusi lookki.

Uusista pelaajista sai treenikaudella jo aika hyvän kuvan, mutta kyllähän Kontiolan ja A.Niemen vire oikeiden pelien koittaessa menee ison suurennuslasin alle. Toivottavasti Niemi nähdään huomenna maalinsuulla.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Ollaan jo tiistain puolella. Niin voi sanoa että se on pelipäivä. Jokereille runkosarjan ensimmäinen kamppailu, kun taas Omskille kauden toka.

Ensimmäisessä pelissään Avangard kävi hakemassa Moskovan Tsska:sta 1-3 voiton. Ja voi sanoa että ansaitusti.

Jokerit haluaa varmasti lähtee pelaamaan omannäköistä kiekkoa, mut Omsk on tosi kurinalainen joukkue, joka puolusti ainakin sunnuntaina Moskovassa tiivisti. Yksi maali omiin kertoo siitä paljon.
Harjoitusottelussa Pietarissa joukkueet kohtasivat 23.08. Silloin Jokerit oli parempi luvuin 3-4. Mut kyseessä oli treenipeli, niin siellä ei laitettu ihan kaikkea likoon, eikä joka kiekkoa syöty, niin kui tehdään runkosarjan kamppailussa.

Viime kaudella joukkueet otti toisistaan mittaa 2 kertaa.
21.11.2018 Jokerit otti kotijäällään värikkäiden vaiheiden jälkeen 7-4 voiton. Toisessa erässä joukkue mätti 4 maalia Siperialaisten verkkoon ja ratkaisi käytännössä pelin siinä itselleen. Kolmas erä oli sit pelailua ja keskittyminen herpaantui neljän maalin johdossa ja annettiin vastustajalle hieman siimaa, mut voitto oli kuitenkin se tärkeä silloin

2 kohtaaminen oli 18.12.2018.
Omsk - Jokerit 3-2 ja

Jokerit ja Omsk ovat kohdanneet KHL historian aikana 10 kertaa.
Voitot ovat varsinaisella ajalla 4-2 Jokereille
Pisteet 15-14
Jatkoaikavoitot 0-3
Rankkarivoitot 0-1
Tehdyt maalit 26-23
Jäähyminuutit 88-119

Näistä lähtökohdista siis lähdetään kamppailuun.
Toivottavasti nähdään Antti Niemi maalila, niin nähdään miten mies pelaa.
Jokereille tämä on ensimmäinen kotipeli, joten toivotaan ettei lataus mene yli.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Mihinkäs aikaan kokoonpanot nykyisin julkaistaan? Eikös ennen klo 12 kotipelit julkaistu?!
 
Kaikki käy kun panee tarpeeksi hiivaa...

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Jokerit tänään.
1. Moses - Kontiola - Jensen
2. Joensuu - Norman- Haapala
3. Ikonen - Regin - Anttila
4. Pihlström - Myttynen - Hirvonen

Pakit
Lehtonen - Lepistö
Eronen - Grant
Kivistö - Lauridsen
Lööv- Räsänen.
Maalissa Antti Niemi
Back up Janins Kalnins

Loukkaantuneena sivussa
Mika Niemi, Brian Oneill, ja Ahti Oksanen.
Tänään mennää isosti!!
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään maailman toiseksi kovin kiekkoliiga rantautuu kauniiseen Helsinkiin, kun Jokereiden järjestyksessään kuudes KHL-kausi pärähtää käyntiin kotiottelulla Avangard Omskia vastaan. Kävin hieman kävelemässä kaupungilla ja kyllä sen huomaa, että ei ole ihan tavallinen tiistai kyseessä. Supinaa ja jännitystä on ilmassa niin toreilla kuin turuillakin. Vaikka joukkueen materiaali on hyvä ja ollaan upgradettu jokaisella osa-alueella viime kauteen verrattuna, niin raskas kausi on edessä sekä uskomaton määrä kovaa työtä. Omsk on ensimmäiseen otteluun oikein hyvä mittapuu, kaatoivathan he omassa avausottelussaan hallitsevan mestarin vieraissa.

Tänään kiinnitän itse katseeni pelin aikana ykkösvahtiimme Antti Niemeen. Viime kaudella maalivahtipeli petti pahasti ja menetettiin useita tärkeitä pisteitä luokattomaan maalivahtipeliin. Meidän maalivahtien keskimääräinen torjuntaprosentti oli viime kaudella sarjan kolmanneksi huonoin (90,1%) ja kuitenkin samaan aikaan laskettiin vastustaja laukomaan keskimäärin viidenneksi vähiten (26,7 laukausta/ottelu) koko sarjassa. Tuon yhtälön pitää muuttua ja nimenomaan maalivahtipelin kannalta. Nyt ollaan hankittu tolppien väliin mies suoraan änäristä, mutta jos vakavasti puhutaan, niin mikään takuuvarma hankinta ei ole kyseessä. Niemelle olisi tärkeää saada hyvä startti kauteen ja torjuntamoodi päälle, joten siksi ennenkaikkea hänelle toivon tänään kaikkea parasta. Kenttämiehet ehtivät kyllä hioa omia kuvioitaan ja parantaa itseluottamustaan kauden aikana, motta mokke pitää saada kuumaksi alusta asti. Etenkin, kun takana ei ole mikään järisyttävä kausi ja miehellä varmasti todistettavaa myös itselleen.

Eipä tässä enää muuta kuin suihkun kautta ajoissa hallille ja nauttimaan täysin siemauksin kauden 2019-2020 avausottelusta. Oikein hyvää kiekkoiltaa kaikille, tästä se alkaa. Be there or be square.
 
Kaksinkertainen yhdyssana-pelin voittaja!
(1)
  • Tykkää
Reactions: gcz_

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Kohta mennään taas, on tätä jo odotettukin varsinkin kun ei tullut hirveämmin seuratuksi miten harjoituspelit meni tosin loukkaantumiset kyllä kantautui korviin ja harmillista että yksittäisistä kenttäpelaajista se tärkein kulmahammas, Nelli, ei pysty pelaamaan ja vielä aika pitkään sivussa. Savimatti on myös sivussa mutta on helpommin korvattavissa.

Tänään erityisesti seurannassa on uudet Jokerit, varsinkin maalinsuulle luisteleva Antti Niemi jonka pitää näyttää heti ykkösveskarilta, viime kauden Zapolskin perseilystä on sen verran traumoja jäljellä ettei nyt halua nähdä epävarmaa ja heikkoa veskaripeliä. Vastus ainakin on nyt kova.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Kova on testi välittömästi. Ilman muuta yksi sarjan parhaista vastassa. Nellin tilannetta piti seurata päivä kerrallaan ja nyt kolme viikkoa sivussa... Paha takaisku. Miksiköhän Lehtonen ja Leppä pelaavat yhdessä? Ennustan suuria vaikeuksia parille Eronen-Grant. Tasainen peli tiedossa joka ratkeaa Jokereille kolmannessa erässä.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Pasi Rautiaisen sanoin, nyt on flow, fiilis ja stondis päällä. Kohta mennään! Omsk on kova, mutta kovia ollaan täälläkin.
 
JE SUIS ILVES

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Jokereilla on kiinnostava joukkue tänä vuonna. Viimeksi olin kiinnostunut peleistä 2014-2015. Nyt voisin katsella, toivottavasti joukkue näyttää parastaan!
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Kohta mennään, johan tätä oli jo ikävä.

Kova peli heti alkuun. Saa nähdä miten saadaan harjoitusotteluihin nähden seuraava vaihde sisään, helpompi olisi lähteä jos kaveri ei olisi saanut jo sarjaa käyntiin omalta osaltaan. Tietty kovat loukit vielä päälle, mutta mielummin nämä otetaan alkukaudesta loppukauden sijasta. Eikä toi rosteri huonolta näytä, vaikka erityisesti Nelliä ja Savinaista allekirjoittanut kovasti kaipaisikin.

Noi nimet selässä näyttävät muuten karseilta tässä uudessa paidassa. Saa nähdä tottuuko noihin koskaan, enemmän pelkään vain turtumista tottumisen sijaan. Ja onhan noi numerotkin kulmikkaita kuin neuvostoarkkitehtuurin kerrostalot konsanaan.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa 19-20: Miettisen Mietteillä
Tsemppii Jokereille ja faneilla kauteen numero 6! Pelejä ei luultavasti tälläkään kaudella montaa katso, mutta tuloksia seuraan kyllä.
 
#Freenahkis / #nahkisDidNothingWrong / #MakeJatkoaikaGreatAgain / #NotMyModerators
191019

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuivalainen saa pienen kohtauksen aina kun pitäisi suorittaa L-kirjaimen lausuminen.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikäs Oksasella on kun on merkattu saikulle?
 
Kun saksalaiset laittaa kypärän päähän ne on aina tosissaan, oli laji mikä hyvänsä. -Juhani "Don Tami" Tamminen

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Tykkään kyllä todella paljon näistä mustista kotipaidoista. Siniset eivät sopineet Jokereille.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
On kyllä ihan järkyttävät nämä Jokerien peliasut
 
– En koskaan myy Jokereita, koska sitä omat lapseni eivät antaisi ikinä anteeksi, Harkimo vakuutteli.

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
No voi saatana.
 
Marko Anttila - Vain vähän kovempi clutch kuin Logan Couture.

"Hienoa peliä kyllä, mutta et sitten ilmeisesti ole naista (tai miestä) ikinä saanut?? " totesi vihainen Manu-fani Jakke76 Liverpoolin johtaessa 1-0 Manua.

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
On kyllä ihan järkyttävät nämä Jokerien peliasut
Näin livenä - siis pelissä, en ole hallilla - ovat kyllä aivan kamalat. Jotenkin tulee mikropitsan kääre mieleen. Halvan näköistä.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy