Ti 24.2.2009 JYP - KalPa

  • 46 195
  • 217

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuossa on juuri meidän eromme, sinun käyttämäsi nelilaskin antaa aivan väärän tuloksen, kun et ota huomioon, että liigassa on 14 joukkuetta ja jokaisella eri määrä otteluja jäljellä.
Hmm. Onko sinulla vaikeuksia luetun ymmärtämisessä? Laskin nuo luvut sinun kaavallasi ja matkaa kolmanteen sijaan.
Oikeat luvut Kärppien ja Bluesin suhteen ovat, siis kahdella desimaalilla:
Ei muuten ole oikeat luvut. Esimerkiksi tuo Kärppien tarvitsema pistemäärä ykkössijaan pitää pyöristää ylöspäin poiketen normaaleista pyöristyssäännöistä. Siinä sinulle illaksi pähkinä mietittäväksi, että minkä takia.

Tuo typerä kaavasi ei päde enää ollenkaan. Esimerkiksi Kärpät voi ihan hyvin vetää viiden pelin voittoputken runkosarjan loppuun ja sillä voivat voittaa runkosarjan tai sitten eivät. Kerrotko vielä, että miten joukkueiden viimeisten otteluiden pitää päättyä, että runkosarjan lopun pistekeskiarvot ovat samat kuin nykyiset?
Vierailuni täällä Kalpa-ketjussa johtuu siitä, kun kirjoittelijanne tuntuvat unohtaneen sen tosiseikan, että 1. ja 2.-sijoista kamppailee vielä neljä joukkuetta.
Mitkä neljä? Voit varmaan selvyyden vuoksi ne tässä nimetä.
Maaliskuun 1. päivänä sitten näemme, olinko yhtään oikeammassa, kuin ne, jotka teistä eniten ovat loukkaantuneet luvuistani.
Kuka on loukkaantunut? Et vain taida itse tajuta, että et osaa laskea? Arvailla kyllä.
Mikäli pähkäily tulevista otteluista ja runkosarjan voittajasta olisi minulta kielletty, niin kai se jo olisi tehty. Olen kyllä tehnyt huomion, että niitä "vierailijoita" löytyy kyllä kaikista otteluketjuista. Henkilökohtaisuuksiin meno näyttää myös olevan joillekin keskustelutaitoa tärkeämpää
Ei tietenkään ole kiellettyä. Tervetuloa jatkossakin. Yritetään tässä vain korjata virheellisiä laskujasi. Jos ymmärtäisit pointin, niin se olisi parasta niin sinulle kuin muillekkin kirjoittajille.
Matematiikka on aina kiinnostanut minua suuresti ja varsinkin todennäköisyyslaskelmat. Se ei ole minun erinomaisuuttani pelkästään, vaan pelkkää matematiikkaa.
Minuakin on Kiira Korpi kiinnostanut jo pitkään, mutta en silti luule olevani taitoluistelija tai kaunis.
 

Jarzki

Jäsen
Hävätkää Jyväskyläiset jos huomenna ei oo tupa täynnä!

Tuoltahan tilanteen näkee netistä, piletti.fi ilmoittaa jo nyt, että peliin ei lippuja enää ole jäljellä.

Melkoiset on kyllä huomenna panokset, JYPin voitto tukevoittaisi jo melko mukavasti runkosarjan voittotaistelua. KalPan on taas äärettömän tärkeää saada edes kaksi pistettä mukaansa. Suoralla voitolla vaihtuisi jo kärkipaikka, joten melkoinen taisto on tulossa. Tätä ottelua tuli hekumoitua jo viikko sitten, joten kyllähän odotuksetkin ovat korkealla.

KalPan materiaalista sen verran, että melkein pitää toivoa, että Mäkkäri ei olisi mukana. Mies on kuitenkin näyttänyt edelleen olevansa vaarallinen vastustaja, joten poissaolo helpottaisi JYPin urakkaa hieman. Mikäli vaan JYPin ratkaisijarintama on edes vähän leveämpi kuin yleensä, uskon pisteiden jäävän Hippokselle. Mutta mitään varmaa ei pelistä voi sanoa, huikea ilta tulossa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Matematiikka on aina kiinnostanut minua suuresti ja varsinkin todennäköisyyslaskelmat. Se ei ole minun erinomaisuuttani pelkästään, vaan pelkkää matematiikkaa.

Tuossa on juuri meidän eromme, sinun käyttämäsi nelilaskin antaa aivan väärän tuloksen, kun et ota huomioon, että liigassa on 14 joukkuetta ja jokaisella eri määrä otteluja jäljellä.
Toki voit pähkäillä ihan mitä haluat. Keskiarvolliset pisteet toimii pitkällä aikavälillä, ei lyhyellä. Joka matsin jälkeen nuo luvut muuttuvat kun joukkueet pelaavat osin ristiin jne. Toisin sanoen voit omaksi huviksesi laskea tarvittavia pistekeskiarvoja, mutta mitään lisäarvoa se ei keskusteluun tuo.

Vai että niin monta bussia on Kuopiosta tulossa. Ottelusta ei tunnelman puolesta liene valittamista.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuka olisi uskonut ennen kauden alkua että runkosarjan voiton kannalta erittäin ratkaiseva kamppailu käydään huomenna loppuunmyydyllä Synergia-Areenalla.

Hävätkää Jyväskyläiset jos huomenna ei oo tupa täynnä!

Eiköhän, tuskin yhtäkkiä muutama sata lippunsa ostanutta jättääkin sen käyttämättä. Harmi etten pääse itse peliin eikä canal+ näytä ottelua vaikka päätös tehtiin aivan viime metreillä. Tosin ymmärrän hyvin koska JYP ollut ruudussa viime aikoina todella monesti ja Kalpa viimeksi Ilmalassa tv kameroiden edessä. Saas nähdä miten JYPin isot pakit pysyvät pois boksista kun pienet vikkelät savolaiset kimpoilevat ympäri kenttää. Veikkaan jopa hieman normaalia suuri maalisempaa ottelua. Kalpa iskee 4 ylivoimalla ja JYP 4 ihan vaan muuten vaan. "Extrapinna" arvotaan sitten pilkuilla ja siinä JYPillä n.10% mahdollisuudet.

Erittäin suuri ottelu runkosarjan kannalta vaikka toki viimeisillä kierroksilla voi tapahtua aivan mitä tahansa kun jokainen kärkijengi yskähdellyt hieman. Mukavaa ettei runkosarjan lopun kärkimatsi olekaan aina se sama Jokerit-Kärpät vaan huikealta kuulostava JYP-Kalpa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mäkiaho on luultavasti huomenna remmissä. Paikan päällä nähneenä voisin sanoa tilanteen olleen "ilmatpois-operaatio". Tietämättömille Jonne Virtanen taklasi Mäkkäriä polvella vatsaan kokoeron takia.
Tarkennetaan nyt kuitenkin sen verran, että kyseessä ei ollut mikään "ilmatpois-operaatio" vaan KalPan puolelta on kerrottu että jo ennestään Mäkkärillä käytössä olleet polvituet pelastivat Mäkiahon suuremmilta polvivammoilta. Taklaaja ei ollut Jonne Virtanen vaan Simo Pulkki, joka sai taklauksesta myös pelikieltoa. Ja taklaus ei siis osunut mahaan vaan polveen ja kokoerolla ei ollut tilanteessa mitään vaikutusta. Mäkiahon pelaaminen huomenna on epävarmaa, mutta muilta osinhan tuo lainaamani pätkä on ihan asiaa ja valaisee tietämättömille hyvin tuota tilannetta.


Olenpa itsekin nyt sitten lähdössä katsomaan kolmatta kertaa KalPan vieraspeliä. Ensimmäisessä vieraspelissäni KalPa hävisi Pelicansille, Pelicans pudotti KalPan sarjataulukon viimeiseksi ensi kertaa korpivaelluksen jälkeen ja siellä oltiin viime kevääseen asti. Toisessa vieraspelissäni ei ollut yhtä suurta dramatiikkaa, mutta KalPan hyvän ensimmäisen erän jälkeen Ilves jyräsi ja teurasti KalPan rumin lukemin. Toivottavasti tässä kolmannessa olisi jälleen suurta dramatiikkaa, hieman positiivisempaa vain. KalPalla on mahdollisuus nousta liigakärkeen, toivottavasti se toteutuu! Jos ei, alan vahvasti epäillä että minun ei ole tarkoituskaan käydä vieraspeleissä...

Itselleni KalPa-JYP ottelupari ei ole mitään kovin suuria tunteita herättänyt. Toki JYP enemmän tunteita herättää kuin joku Ilves, Lukko... Edellisen liigataipaleen aikana herätti jonkin verran tunteita kun Tarvainen ja kumppanit JYPin paidassa tulivat Niiralaan. Nyt tässä on kuitenkin edellytykset sille, että KalPa-JYP peleistä tulee minullekin merkkitapauksia. Useinhan kunnon rivalryn syntymisen edellytyksenä ovat kiihkeät playoff-sarjat tai muuten vain isot pelit keskenään. Helvetin pitkä tappioputki ja Kärppien ylivertainen materiaali sai aikaan sen, että Kärppien voittaminen tuntuu tässä liigassa tällä hetkellä makeimmalta. Tämän kauden jälkeen voi hyvinkin olla, että JYP nousee "pääviholliseksi" jonka voittaminen on hienointa. Huomisen kaltaisia todella isoja kohtaamisia se vaatii, kun ei ole Kärpät-pelien kaltaista isät vs pojat lähihistoriaa taustalla. Kevättä kohti mennään ja kyllähän kevät on jääkiekkofanin lempivuoden aika. KalPan kannattajalle se ei parina viime vuotena sitä ollut, mutta nyt taas on.


Hieman tilastoja kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta. JYP voitti Niiralassa käydyt kohtaamiset lukemin 1-3, 2-3 ja 1-5. KalPa puolestaan kävi hakemassa voiton Synergia-areenalta lukemin 2-3. Toivottavasti tämä sama vierasvoittojen trendi jatkuu huomennakin.

Sinuhe Wallinheimo on pelannut kaikki ottelut, kun taas KalPalla oli kotona Niiralassa pelatuissa ja hävityissä otteluissa maalissa Mika Järvinen. Jyväskylässä voitetussa ottelussa Mika Oksa oli maalilla. Wallinheimo varmaankin pelaa taas JYPillä huomenna ja KalPallakin niin viime aikojen otteet kuin tilastot JYPiä vastaankin puhuvat Oksan peluuttamisen puolesta. Virtahan tuntuu antavan painoarvoa maalivahtivalinnassa sillek kuinka vastustaja sopii maalivahdille (esim. Järvinen maaliin aina Lukkoa vastaan), joten Oksa pelannee huomenna. Alla olevan tilaston perusteella jonkinlainen jarruketju Immosta ja Pihlmania pyäsyttämään (Virtanen ollut KalPaa vastaan tilastojen perusteella statisti) voisi olla paikallaan. Kuitenkin, kuten yllä muut ovat jo kertoneet, sellaista tuskin KalPan ja Pekka Virran pelisuunnitelmasta löytyy huomenna. Luultavasti KalPa lähtee vastaavalla pelisuunnitelmalla kuin Jokereitakin vastaan torstaina (ja ilmeisesti yleensäkin vieraspeleihin), eli pidetään kiekkoa ja väsytetään vastustaja. Se on tehokasta (KalPa on liigan paras vierasjoukkue) ja viihdyttävää. Se myös mahdollisesti syö hieman JYPin pelihuumoria eikä liigan paras kotijoukkue toivottavasti pääse hurmokseen.

KalPan pistemiehet keskinäisistä otteluista:
Kiiskinen 0+4
Sahlstedt 2+0
Hirvonen 1+1
Strömberg 0+2
Häppölä 1+0
Hartikainen 1+0
Hämäläinen 1+0
Junnila 1+0
Kapanen, Laakso, Jokinen 0+1

JYPin pistemiehet keskinäisistä otteluista:

Immonen 4+2
Pihlman 1+4
Riska 2+0
Malmivaara 1+1
Välivaara 0+2
Pesonen 1+0
Louhivaara, Mäntymaa, Virtanen, Saksinen, Laine, Tuppurainen 0+1


Eipä tässä sitten muuta kuin miettimään kuinka jaksaa vielä yli 24 tuntia odotella. Toivottavasti saadaan hyvä ja viihdyttävä peli. Yleensä kun tuntuu etteivät nämä "isot pelit" vastaa odotuksia. Yleensähän vikana toki on ylisuuret odotukset. ;D
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Matematiikka on aina kiinnostanut minua suuresti ja varsinkin todennäköisyyslaskelmat. Se ei ole minun erinomaisuuttani pelkästään, vaan pelkkää matematiikkaa.

Tuossa on juuri meidän eromme, sinun käyttämäsi nelilaskin antaa aivan väärän tuloksen, kun et ota huomioon, että liigassa on 14 joukkuetta ja jokaisella eri määrä otteluja jäljellä.

Halvennat matematiikkaa, jos väität viesteistäsi sitä löytyvän. Esität jotain mystisiä lukuja, mutta luvut eivät ole matematiikkaa. Matematiikkaa on (ehkä) se, miten olet lukuihin päätynyt. Ilman selvitystä lukuihin johtaneesta päättelyketjusta on turha puhua matematiikasta. Luvut kun itsessään ovat epäoleellisia matematiikassa. En ala arvailla, miten ja mistä ihmeestä olet lukusi saanut.

En tiedä, onko matematiikka oikein, mutta ainakaan tuloksilla ei ole mitään tekemistä tämän kauden runkosarjan lopputulosten kanssa. Jos JYP voittaa huomenna, voi KalPa silti voittaa runkosarjan keräämällä kolmesta viimeisestä pelistä 2 pinnaa per peli. Se riittää kuromaan eron umpeen. Se on eri asia, kuinka todennäköisesti se riittää voittoon. En ala arvailla, kuinka todennäköisesti JYP häviää neljä viimeistään. Mahdotonta se ei ole. 2,00 ei ole lähelläkään antamaasi 3,61. Mistä lie tuulesta olet sen tempaissut?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vierailuni täällä Kalpa-ketjussa johtuu siitä, kun kirjoittelijanne tuntuvat unohtaneen sen tosiseikan, että 1. ja 2.-sijoista kamppailee vielä neljä joukkuetta.
Teoreettiset mahdollisuudet runkosarjan voittoon on vielä kuudella joukkueella, eli jopa HPK:kin voi nousta vielä 101 pisteeseen ja sillä sarjaykköseksi (toki tämä vaatii muiden pelien lähes täydellisen ristiin menemisen). Toiseen sijaan vielä jopa seitsemännelläkin eli HIFK:llakin on teoreettiset mahdollisuudet nousemalla 96 pisteeseen.
 

kmek07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Malaga CF, KalPa,(Hifk)
KalPan materiaalista sen verran, että melkein pitää toivoa, että Mäkkäri ei olisi mukana. Mies on kuitenkin näyttänyt edelleen olevansa vaarallinen vastustaja, joten poissaolo helpottaisi JYPin urakkaa hieman. Mikäli vaan JYPin ratkaisijarintama on edes vähän leveämpi kuin yleensä, uskon pisteiden jäävän Hippokselle. Mutta mitään varmaa ei pelistä voi sanoa, huikea ilta tulossa.

Itse toivoisin että molemmat joukkueet saa parhaan miehistön jäälle jottei jälkeen päin tarvitse puida/selittää tullutta tappiota. Kovaa ja rehtiä peliä toivotaan Jyskylään. Itse ollaan radion ja netin varassa:(
 
Muutosten tuulet puhaltavat?

Muutama hassu kierros ennen runkosarjan loppua. Sarjan ensimmäinen ja toinen (Jokerit-Ässät, 0-2, 20min.) joukkue kohtaavat ja kenties ratkaisevat runkosarjan voittajan. Olemme siis Turussa noin 11 000 katsojan tarkkaavaisen silmän alla. Vastassa on TPS:n arkkivihollinen Jokerit, joka tavoittelee toista mestaruuttaan Ilmalan areenalla. Eikun hetkinen, olemmekin Oulussa, jossa Kärpät kohtaa HPK:n taistelussa runkosarjan voitosta. Eikun siis, olemme...

Jyväskylässä, jossa keskisen Suomen hegemoniaottelussa kohtaavat JYP ja KalPa. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Tunnelma rakentuu pitkään yhteiseen historiaan, jonka aikana on nähty kaikkea Spede Pasasen ja Risto "hiukset" Dufvan väliltä. Historian alkuhämäristä löytyy mm. ensimmäinen Jyväskylässä pelattu jääkiekko-ottelu, jossa Jyväskylän aloittelijat kohtasivat Kuopion raudanlujat ammattilaiset. Ottelu päättyi 3-2, mutta en kuolemaksenikaan muista kumpi sen voitti, kentällä viiletti kuitenkin nuori Spede Pasanen. Myöhempiä merkittäviä tapahtumia löytyy mm. vuodelta 1991, jolloin Junnon KalPa vei vääryydellä ja viekkaudella Aravirran JYP:ltä lähes varman mestaruuden. Tämän sikamaisuuden JYP taas kosti muutamaa kautta myöhemmin ostamalla koko KalPa ensimmäisen kentällisen. Tästä nöyryytyksestä KalPa ei tunnetusti meinannut toipua millään ja seurauksena oli isoveljen regressio pikkuveljeksi. Yhteinen taival meinasi kuitenkin katketa vuonna 1999, kun KalPa tippui sarjasta ja meni konkurssiin. Samana vuonna JYP olisi mennyt myös konkurssiin, jos viiden miehen kopla ei olisi ostanut JYP HT ry:tä ja perustanut JYP Oy:ta. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin voidaan todeta lähes kohtalokkaan vuoden 1999, olleen käänne parempaan.

Tänään on kuitenkin toinen ääni kellossa. KalPa saapuu Jyväskylään itseensä uskoen ja voittoa tavoitellen. Ketään ei enää kiinnosta kuka on iso- ja pikkuveli, sillä nyt pelataan tärkeämmistä tavoitteista; tämän pelin voittaja hankkii itselleen edun finaaleihin!

KalPan pelaamisen ytimestä löytyy kaksi asiaa, luistelunopeus ja kiekkokontrolli. Liigassa ei ole toista joukkuetta, joka luistelee yhtä hyvin kuin KalPa, joten kiekkoa hallitsemalla KalPa kykenee paikkaamaan alempien kenttiensä kokemattomuuden, keskinkertaiset taidot ja fyysisen heikkouden. Täytyy toki mainita että edellä mainittu on keskivertoon perustuva yleistys. Esimerkiksi Hartikaista en todellakaan kutsuisi heikoksi, tai keskikertaiseksi taidoiltaan.

JYP taas pyrkii pelaamisessaan kiekkokontrolliin, fyysisyyteen ja pelinopeuteen. Pelinopeus, syöttöjen laadun kautta ja kiekottomien pelaajien oikean toiminnan kautta, antaa JYP:in luistevoimaltaan heikommalle rosterille, mahdollisuuden vastata KalPan suunnattomaan luisteluvoimaan. Tätä pyrkimystä edesauttaa kiekkokontrollin itselle ottaminen, vaikkakin JYP myöskin haluaa luopua kiekosta voidakseen karvata, taklata ja siten riistää kiekko KalPalta. JYP:in pelaamisen avain on siis taito luopua kiekosta silloin kun syöttelemällä ei ole maalipaikkaa tulossa. Nämä kiekosta luopumiset on kuitenkin tehtävä hyvin, eli kiekko toimitetaan KalPan päätyyn, jotta päästään taklaamaan pikkumiesten peli-ilo pois.

Näillä sanoilla toivotan tervetulleeksi viimeinkin varteenotettavan haastajan Kuopiosta. Tiistaina on hieno ilta!

P.S. Ei niitä saluzcin pistekeskiarvoja pidä noin vakavasti ottaa. Uskoisin saluzcin aivan hyvin tietävän omien laskelmiensa heikkoudet. Heikkouksista huolimatta noilla luvuilla on mielestäni käyttöä, jos kiinnostaa spekuloida. Jos ei kiinnosta, niin sitten ovat varmaan hyödyttömiä.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sen verran voisi päivittää tilannetta KalPa-kannattajien osalta, että kolme bussia lähtee Jyväskylään ja lähtijöitä on tällä hetkellä 120-130. Taitaa 150 olla maksimi, minkä verran on lippuja varattu. KalPan nettisivujen etusivulla mainitaan, että lippuja on jäljellä 20, mutta itse uutisessa, että lähtijöitä on 120. Hyvän kokoinen porukka jokatapauksessa arki-illaksi.
 
Sen verran voisi päivittää tilannetta KalPa-kannattajien osalta, että kolme bussia lähtee Jyväskylään ja lähtijöitä on tällä hetkellä 120-130. Taitaa 150 olla maksimi, minkä verran on lippuja varattu. KalPan nettisivujen etusivulla mainitaan, että lippuja on jäljellä 20, mutta itse uutisessa, että lähtijöitä on 120. Hyvän kokoinen porukka jokatapauksessa arki-illaksi.

Tämä osasto on KalPalla ollut hallinnassa koko uusimman liigataipaleen aikana, ainakin Jyväskylässä on ollut kiitettävästi KalPan kannattajia aina.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Mielenkiintoinen ottelu kyllä tulossa. Veikkaan Kalpan nopeiden hyökkääjien tekevän pelin Jypille vaikeaksi, mutta Jypin kova puoolustus pitää huolen siitä, että Kalpan hallinta on lähinnä näennäistä kulmissa pyörimistä, kuten on tälläkaudella useasti ollutkin.

Luultavasti tulossa koko kauden vauhdikkain peli. Kalpalla ei ole oikein kenttää, joka pitäisi VIPIN kurissa, joten veikkaan tämän kentän iskevän ainakin kaksi maalia. Muutenkin veikkaisin pelin päättyvän jypille 3-0.
 

phakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
RISTO DUFVA ja JYP + JYP-Akatemia
Voi voi mikä peli eikä lippuja herunut enää tänään aamu päivästä ennakko myyntipisteistä :( Jos jollain on ylimääräisiä lippuja seisomaan niin voin mielelläni ostaa ne pois!

Todella mahtavan jännittävän kutkuttava peli tulossa! :D Veikkaan tasaista ottelua mutta ei välttämättä vähämaalista. Molemmat joukkueet panostaa hyökkäyksiin ja maaleja tullaan näkemään ainakin 6 kappaletta.
 

Reckless

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Sami Kapanen
Odotan arvon Saluzcin saapuvan tekemään uudet laskelmat, kun Jokerit nyt sattuikin häviämään Ässille. :)

Itse ottelusta ei varmasti SM-liigan sloganin mukaisesti draamaa ja rytinää tule puuttumaan. Toivottavasti peli ei mene täysin Jokeri kiekoksi vaan nähtäisiin viihdyttävä kiekkoilta. Meikäläinenkin saapuu täyden autolastin kera paikanpäälle ottelua seuraamaan. Mäkkäri toivottavasti pelaa !
 
Suosikkijoukkue
KalPa
mää kun en mitään numeroista ymmärrä mut heitätään Saluzcille tämmöinen: Onko Jokereiden kakkossijakaan enää omissa käsissä jos tästä ei tule pisteitä?

Ei taida olla oikein. Edes oikaistun taulukon mukaan jokerit ei nouse kakkoseksi tasatilanteessa.

Tästä innostuneena vähän näppäilyä amatöörin vinkkelistä. Jokerit voi olla loppupeleissä 0.8 pistekeski-arvolla KalPan edellä (eli 4 pistettä), jos KalPa ei saa yhtään pistettä. Toisaalta taas edes 3.0 pistekeski-arvo ei välttämättä riitä jos molemmat voittavat kaikki loput pelinsä :)

Toisesta ketjusta leikkausta: Tuo numeroitten pyörittely on turhaa niinkuin tuo osoittaa. Mut kait se sit piristää päivää. Huomiseen peliin tuli lisäsykettä kivasti Ässät-voiton takia!
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Toivomuksissa olisi tasainen ja hyvätasoinen playoff-tyylinen ottelu, joka ratkeaisi vasta viimeisillä minuuteilla. Joukkueille tärkeä ottelu kaikin puolin, runkosarjavoiton lisäksi. Tosin jos Saluzin tilastomatematiikkaan on uskominen niin KalPalla ei ole mahdollisuuksia enää mihinkään. Tosin alan vähän epäillä Saluzin erehtymätöntä matematiikkaa... Tai siis en ymmärrä kuinka Jokereiden tappio Ässille on otettu huomioon noissa matemaattisissa kaavoissa? Toisaalta en halua taistella kaikkitietävän professorin kanssa asiasta, häviän kuitenkin yhtä pahasti kun KalPa Jokereille tässä matikkapelissä.

Ihan mielenkiinnosta kysyisin JyP-faneilta että onko Sinkku edelleen teidän ykkönen vai onko ykkösvahdin paikka vielä auki? Tai peräti Tuokkolalla? Kun sivusilmällä seuranneena olen havainnut että Sinkku ei ole ollut täydellisessä iskussa viime aikoina, olenko täysin väärässä?
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Mielenkiintoinen ottelu kyllä tulossa. Veikkaan Kalpan nopeiden hyökkääjien tekevän pelin Jypille vaikeaksi, mutta Jypin kova puoolustus pitää huolen siitä, että Kalpan hallinta on lähinnä näennäistä kulmissa pyörimistä, kuten on tälläkaudella useasti ollutkin.

Eikös tämä Sihvosen mielestä ole juuri se mihin KalPa pyrkii? Kulmissa pyörimiseen ja psykologisen yliotteen saamiseen. Ainakin telkka pelissä Jokereita vastaan pyörittiin kulmissa mallikkaasti, mutta ei niistä kovin montaa jäähyä ainakaan tienattu (muistaakseni). Toisaalta ei tuolla hyökkäysosastolla muuhunkaan juuri pystytä ja tällä tarkoitan, että pienikokoisen(?) hyökkäyksen ei kannata ajaa maalille, koska he ovat heittokeppejä. Voin olla todella väärässä, mutta näkemykseni. KalPan vahvuus on liike.

Mutta mutta, nyt kun Jokerit perseili niin runkosarjanvoitto taitaa olla kahdenkauppa. Huominen peli on elintärkeä molemmille. Radionkautta tulee kuunneltua ja tärkein asia olisi saada paine KalPan päätyyn ja sieltä ajoja maalille ja sitä kautta jäähyjä.

Nyt JYP hoida homma kotiin!
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Toisesta ketjusta leikkausta: Tuo numeroitten pyörittely on turhaa niinkuin tuo osoittaa. Mut kait se sit piristää päivää. Huomiseen peliin tuli lisäsykettä kivasti Ässät-voiton takia!

Juurikin näin. Tuskin niitä enää kannattaa laskeskella, kun voitto ei enää olekaan Jokereiden omissa käsissä. Tai no kannattaa sitten taas laskeskella, jos se vielä tulee Jokereiden omiin käsiin. Jos KalPa voittaa huomenna, niin sitten ei kannata ainakaan laskeskella enää.

Niin, kyllähän on tulossa huikea ilta huomenna. Panos ei juuri kovempi voisi enää tässä vaiheessa olla. Tätä on ilo päästä todistamaan paikanpäältä. 1.11. Tappara-KalPa olin myös katsomassa ja maalin vierasvoitto lähti mukana Kuopioon. Samoin kävi 31.1. Lahdessa. En tiedä pitäisikö laskea odotuksia, niin ei tulisi liian kovaa pudotusta. Sekä KalPan pärjäämisen että koko ottelun tason ja tunnelman suhteen. Tosin nythän se on nautittava, kun on jotain mitä nauttia.
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Nyt JYP hoida homma kotiin!

Samaa toiseen suuntaan. Toivotaan että KalPa kyykyttää Riston sakkia.
Siis hakatkaa vihulainen pelissä ja katsomossa! Keltamustat!
Savon Keltamustat!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ihan mielenkiinnosta kysyisin JyP-faneilta että onko Sinkku edelleen teidän ykkönen vai onko ykkösvahdin paikka vielä auki? Tai peräti Tuokkolalla? Kun sivusilmällä seuranneena olen havainnut että Sinkku ei ole ollut täydellisessä iskussa viime aikoina, olenko täysin väärässä?

Kyllä kait sitä vielä avoimeksi voisi kuvailla, tosin Tuokkola on pelannut maaottelutauon jälkeisestä kuudesta pelistä neljä + yhden erän.

Niin, arvon kuopiolaiset, onko KalPa voittanut JYPiä Niiralassa muuten kuin Tomas Kurkan paluuottelussa? Tämä tuli vastaan, toisin kuin tosiaan Hippoksella muistan ainakin kolme KalPa-voittoa.
 
Ihan mielenkiinnosta kysyisin JyP-faneilta että onko Sinkku edelleen teidän ykkönen vai onko ykkösvahdin paikka vielä auki? Tai peräti Tuokkolalla? Kun sivusilmällä seuranneena olen havainnut että Sinkku ei ole ollut täydellisessä iskussa viime aikoina, olenko täysin väärässä?

Mielestäni Wallinheimo on ykkönen, vaikka Tuokkola onkin viimeaikoina pelannut enemmän. Tuokkola on hyvä vahti, mutta häneltä puuttuu kyky voittaa otteluita yksin. Parhaiten tämän havaitsee kun toteaa torjuntaprosentin ja päästettyjen maalien keskiarvon olevan kohtalaisen samalla viivalla, mutta Wallinheimon voittoprosentti on kuitenkin selkeästi korkeampi.

Uskoisin Tuokkolan pelanneen vain koska Wallinheimo kasvatti playoff-viiksiä.

Edit. Lisättäköön vielä, että Wallinheimo on pelannut 14/21, JYP:n kärkikuusikkoa vastaan pelaamista peleistä, eli 66%. Eli Wallinheimo on voittanut otteluistaan suuremman prosentin, vaikka torjuntatilastot eivät tätä tuekkaan ja hän on ollut maalissa valtaosassa kovimpia vastaan pelatuista peleistä.
 
Viimeksi muokattu:

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sääli, että työt rajoittavat elämmäni niinkin paljon, että tämä klassikko jää näkemättä. Mutta eeköhän ne Kuopijon tytöt ja poijat piä siellä metijä iliman minuakkii.

KalPan vierasvoitto huomenna vaatii onnistumisen jokaisella osa-alueella. Ja vähän ehkä enemmänkin, mutta kirvestä ei ole syytä heittää kaivoon, peli kun on vieläkin 0-0.

Pelikirjojen taistelua siis. Ihan hyvä, että tällainen trilleri saatiin vielä näin runkosarjan loppuun. Tarjoaa mielestäni aika hyvän kenraalin kevään pudotuspelejä ajatellen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ihan mielenkiinnosta kysyisin JyP-faneilta että onko Sinkku edelleen teidän ykkönen vai onko ykkösvahdin paikka vielä auki? Tai peräti Tuokkolalla? Kun sivusilmällä seuranneena olen havainnut että Sinkku ei ole ollut täydellisessä iskussa viime aikoina, olenko täysin väärässä?
JYPillä on siinä mielessä positiivinen ongelma ettei JYPillä ole kakkosmaalivahtia. On kaksi keskinkertaista ykkösmaalivahtia. Pelaavan maalivahdin paikka on periaatteessa auki vaikka Tuokkola on siitä Wallinheimoa tukevamman otteen tällä hetkellä ottanut.

Hitto kun jänskättää jo nyt. Varmaa lienee ainoastaan se ettei helppoa ottelua ole kummallekaan tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
JYPillä on siinä mielessä positiivinen ongelma ettei JYPillä ole kakkosmaalivahtia. On kaksi keskinkertaista ykkösmaalivahtia. Pelaavan maalivahdin paikka on periaatteessa auki vaikka Tuokkola on siitä Wallinheimoa tukevamman otteen tällä hetkellä ottanut.
No sittenhän tilanne on identtinen Kalpan kanssa. Oksalla on viisi nollapeliä, Järvisellä 4.

Itse tosin pidän Wallinheimoa selvänä ykkösenä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös