Ti 21.10.2014 Sport-Tappara

  • 11 967
  • 52
Ihan mielenkiinnosta, missä tilanteissa kiekko mielestäsi "pomppi" Sportille? Itse en huomannut erityisempiä onnenkantamoisia tai kenttämestarin erikoisia pl. Saravon maali, mikä Sport-pakki Gröndahlin takapuolen kautta verkkoon.
Avausmaalissa Bertrandilla kävi vähän tuurikin, että kiekko tuli mukaan - mutta se on jääkiekkoa. Välillä pomput ovat suotuisia, kovin usein ei. Ja tosiaan Saravon maali takapuolesta ja Palolankin ensimmäisessä maalissa oli pakin maila välissä.

Mutta kuten uumoilin, Marjamäki kaivoi muistista maalinteon Sportia vastaan ja nyt Masin hyvät otteet palkittiin. On oikeastaan täysin selvää, että Marjamäen merkitys Tapparalle tulee kasvamaan jatkuvasti kauden edetessä. Miehen menossa on sellaista otetta, jota tässä liigassa vähemmän näkee. Siinä pakit putoilevat rattailta (kuten Kukkonenkin perjantaisessa Kärpät-ottelussa), kun Marjamäki rymyää eteenpäin.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Avausmaalissa Bertrandilla kävi vähän tuurikin, että kiekko tuli mukaan - mutta se on jääkiekkoa. Välillä pomput ovat suotuisia, kovin usein ei. Ja tosiaan Saravon maali takapuolesta ja Palolankin ensimmäisessä maalissa oli pakin maila välissä.

Ehkä Saravo olisi voinut tuon tilanteen pelata hieman toisin jääden nyt miehen väärälle puolelle. Siitä huolimatta Bertrand on tuosta porukasta selkeästi esiin nouseva yksilötaitojen puoletta ja hyvällä pelaajalla on aina onnea mukana. Toisessa maalissa taas Kolomaticin voisi istuttaa videoiden ääreen ja kysyä miksi.

Sarvon maalista sen verran että, tuollaisia ne maalit pitääkin välillä viivasta olla. Perseen, pään tai luistimen kautta sisään, ihan peruskauraa liigan tiiviissä puolustuksessa.

Sport, ihan hyvä ja pirteä jengi liigaan muttei riitä millään.
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alun kymmentä minuuttia lukuunottamatta peli oli hyvin Tapparan hallussa. Sen ajan Sport painoi kyllä kiitettävästi. En ihan ymmärrä noita Sportia koskevia ei riitä -juttuja. Kaikki muu riittää hyvin, paitsi usko ja maalintekotaito, nekin yhteyksissä toisiinsa. Tuntui vaan siltä, että Tapparan tasoituksen jälkeen Sport notkahti ja yritys oli jotenkin näennäistä. Olihan toki Tapparan varmuudella ja rutiinillakin osansa.

Pieni hauska yksityiskohta erätauolta. Olimme tupakalla, kun eräs pelitapahtuman keskeisistä hahmoista pörähti kahvikuppi kädessä paikalle, kaivoi tupakan povaristaan ja järkkärin avattua tupakkahäkin asteli ulkopuolelle piiloon sauhuttelemaan. Juttelivat siinä sitten säistä ja muista tärkeistä asioista.

Hyvä tunnelma oli hallissa, peukku Red Armylle! Lampaanperse tietyille Tapparan kannattajille. 90 % huudoista meni vastustajan mollaamiseen. Juntit. Ei kai sen näin kuuluis mennä? Eihän ne olleet Tampereelta...
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Yksilötaidossa on kyllä valtava ero, joka oli kyllä tiedossa ennen kuin kiekko jäähän tipahti. Niinku aikasemin sanoin niin tapparan rutiini kyllä riittää tekemään ne maalit viimeksessäkin erässä. Silti ihan ok peli sportilta viimeistä erää lukuunottamatta. Kyllä sen ilon kannattajan täytyy hakea yksittäisistä onnistumisista.

+ranskikset (Fleury tuntuu ottavan kiintiö jäähyn joka pelissä)
+Uiton peluuttaminen ( On se vaan kuitenki kotkien ruummiillistuma, vaikka ei taidot liigaan riitäkkään
+Brennan on kyllä sportille hyvä peruspuollustaja

Tappara faneja seurasin aika läheltä. Haukuttiin puoltoista erää omia pelaajia ja sitte huudeltiin "vaasalaiset antaa kakkoseen" Toivoselle menee kaikki ja kaikkee muuta siistiä. Sitte ku tappara meni viimeisessä erässä johtoon niin samoja pelaajia jotka aikaisemmkn haukuttiin niin juhlittiinkin nyt totaalisen suvereeneina vaasalaisten vastaaviin. Eikä siinä mitään. Jokainen kannattaa niinku parhaaks näkee.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Itse asiassa tuota ei riitä-juttuja voi tietysti jokainen avata enemmän jos se ei mene jakeluun mutta niin taktisesti kuin pelitavallisesti tuo tekeminen ei riitä. Sen näkee jo tuosta, että periaatteessa kaadutaan omaan typeryyteen pelissä harjoitetulla karvaamisella joka on kierrettävissä helposti.

Kyllä 3. erässä tuohon pitäisi pystyä reagoimaan.

Tämän lisäksi myös yksilötaito sekä pelaaminen joukkueena ontuu huomattavasti verrattuna muihin Liigan joukkueisiin. Tähän liittyen ei riitä aika eikä palstatila vaan nuo saa jokainen kaivaa itse vaikka ondemand-videoiden muodossa tämän kauden pelien osalta. Nuo seläntaakse syötöt (pois lukien jätöt) sun muut onnistuvat kun tuuri on kohdillaan mutta väitän, että ne ovat omiaan luomaan vastahyökkäyksiä enemmän kaverille.

Suurin ongelma mun mielestä on se koohottaja siellä penkin takana kun taas Sport tarvitsisi ehdottomasti nykyaikaista kiekkoa ymmärtävää ja pelaajien ominaisuuksia kehittävää valmentajaa.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olin jo kirjoittamassa, että kiva olisi, jos tuo Tapparan duunariosasto saisi jokusen maalin joskus tehtyä vaikka jollain tsäkäpompulla persiistä. .

Pomppu persiistä tilattiin, pomppu persiistä saatiin. Sarasvuo tietenkin enemmän kliininen viimeistelijä kuin duunari, joten saattoi siis kuitenkin olla ihan suunniteltu juttu, eikä niinkään tuuria
 

Kukko

Jäsen
Ihan mielenkiinnosta, missä tilanteissa kiekko mielestäsi "pomppi" Sportille? Itse en huomannut erityisempiä onnenkantamoisia tai kenttämestarin erikoisia pl. Saravon maali, mikä Sport-pakki Gröndahlin takapuolen kautta verkkoon.

Tarkoitan lähinnä tuota toisen erän maalia, jota ennemmin Tappara hallitsi peliä mielin määrin ja maali roikkui ilmassa. Sport teki yhden harvoista hyökkäyksistään, josta ensikatsannalla varsin tyylikäs maali. Totuus oli kuitenkin, että silmät kiinni pyöräytys syöttö sattumalta omalle pelaajalle. Pelaaja tekee tiukasti vartioituna onnekkaan kosketuksen kiekkoon, jolla kiekko ohjautuu maaliedessä olevalle Körkölle. Körkkö yllättyy itsekkin, että ohhoh mites se nyt tyhjämaali ja ei muuta kuin kiekko pussiin. Tilanteessa myös Metsola aivan täysin pihalla. Tämä siitä syystä, koska tuollainen onnekas silmät kiinni kääntösyöttö + onnekas vartioituna tehty täydellinen kiekonkosketus COMBO onnistuu äärettömän harvoin. Tai siis onnistuu, jos kiekko sattuu sopivasti flipperissä liikahtelemaan. Kyseisänä hetkenä pidin tuota flipperöintiä varsin epäoikeuden mukaisena suhteutettuna kenttäpelin muihin tapahtumiin.

Näin itse tilanteen tällä tavalla, ja uudemman kerran katsoin vielä uusintana. Uusinnan jälkeen pysyn edelleen kannassani.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Turhauttaa lukea matsi toisensa jälkeen näitä "kovien joukkueiden" fanien "ei vaan riitä" kommentteja. Onhan se nyt tullut selväksi ja fiksuimmille tuli jo ennen kauden alkua, että vaikeaa tulee olemaan tämä eka kausi. Asia on tiedostettu ja ymmärretty, kiitos vaan jälleen kerran muistuttajille.

Kiva olisi nähdä miten Tappara-fanien leirissä naama venähtäisi, kun ensi kaudeksi tyhjättäisiin rosteri, annettaisiin 1,8 milliä käteen pelaajiin, puoli vuotta valmistautumisaikaa ja Tapola päävalmentajaksi. Siinä olisi kutakuinkin samanlaiset lähtökohdat kuin Sportilla oli tähän kauteen. Olisi mukava kirjoitella niitä "ei vaan riitä" heittoja tuossa tilanteessa, vai mitä?

Mikäkö oli pointtini? Se, että antakaa Sport tarvitsee pari-kolme vuotta rakentuakseen varteenotettavaksi liigaseuraksi. Ei näillä pelimerkeillä ole varaa pikavoittoja hakea.

Kiitos ja anteeksi mielensäpahoittajille.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Itse en pidä haastavassa syöttökombinaatiossa onnistumista pomppuna, mutta ymmärrän mitä hait takaa. Rekonen aivan varmasti hakee syötöllään Brennania, joka tulee suoraan vaihtoaitiosta vartioimattomana pelaajana. Brennanin kosketus kiekkoon taas on luokkaa maaginen. Hyvin mahdollisesti vahingossa.


Olen aikalailla eri linjoilla useiden kirjoittajien kanssa siitä, mihin Sport eilen kaatui. Yleinen mielipide näyttää olevan, että Sport karvasi itsensä läkähdyksiin ja ulos tilanteista. Tappara iski vastaiskuilla kiekkoa reppuun. Tämähän ei pidä paikkaansa. Tapparalla ei ollut ottelussa kuin muutamia ylivoimahyökkäyksiä. Mielestäni mikään näistä ei johtunut Sportin ylikarvaamisesta. Johtuiko Tapparan kolmannen erän maalit Sportin väsymyksestä ylikarvaamisen vuoksi vai yksittäisistä virheistä pelaajien taitotason vuoksi? Itse olen jälkimmäisen kannalla. Tosin taitoero näkyi läpi ottelun, mutta vasta kolmannessa Tappara alkoi osua. Jos Tappara olisi päässyt jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin Sportin ylipelaamisen seurauksena, ymmärtäisin kritiikin. Nyt en.

Sportin tsemppikiekko saattaa tuntua idioottimaiselta, mutta mielestäni se on aika oikea valinta näin heikolle materiaalille. Järjettömälläkin karvaamisella voi olla positiivinen vaikutus itse peliin ja joukkueen tilaan. Sillä usein saadaan rikki ns. suunniteltu avaus. Joku pelaaja karkaa normaalimuodostelmasta ja joudutaan soveltamaan. Karvaaminen on myös yksi merkittävä osa ns. tsemppaamista. On vaikea polkea välillä täysillä ja välillä taas hiljaa. Paremmat pelaajat pystyvät tähänkin. Karvaaminen, joka päättyy vain esim. taklaukseen jo syöttäneeseen pelaajaan voi nostaa intoa, energiatasoja ja jo seuraavalla kerralla saada tuon syöttäjän sortumaan huonoon ratkaisuun.

Kiekollinen peli on kaunis ajatus, mutta ei se nyt kyllä istu kovin hyvin Sportin materiaalille. Sitä pitää tottakai harrastaa niin paljon kuin mahdollista ja eilen Sport avauspelaaminen oli vähintään laadukkaalla tasolla materiaaliin nähden. Siellähän saatana luotiin tekopaikkoja suorista hyökkäyksistä ekassa erässä. Vastassa on kuitenkin viime kauden finalisti! Pelitapa pitää aina valita materiaalin mukaan. Jo nyt voidaan todeta, että aina kun vastustaja saadaan mukaan Sportin tapaiseen koohottamiseen, Sportin mahdollisuudet pisteisiin kasvaa. Sportin seuraava peli on vasta perjantaina, joten kaasu pohjassa oli perusteltua mennä.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Turhauttaa varmasti mutta totuus on se, että myös heikommalla materiaalilla pärjää kuten pienemmällä budjetilla. Tästä on esimerkkejä Liigassa kuten SaiPa joka on noussut ja kasvanut sen myötä että kokonaispaletti on kunnossa. Sportilla on myös näitä hyviä täsmähankintoja rosteriinsa.

Pointti on se, että myös Sport pärjää joukkueena heikomallakin materiaalilla (nyt). Suurin syy on tuolla käskijäpuolella.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän Sport oli selkeästi kauden huonoin vastustaja. Ekan erän jaksoivat vielä prässätä kovaa ja sen jälkeen väsähtivät täysin. Mielestäni on aika outoa puhua täällä jostain, että Sport-pelaajien maalintekotaidottomuus on suurin ongelma. En nyt varsinaisesti laskenut, mutta hirveästi en varmasti valehtele jos sanon että Tapparalla oli 10 maalipaikkaa ja 4 maalia(+tyhjiin). Sportilla 5 maalipaikkaa ja 2 maalia.
Tuntui kyllä jotenkin että silloin harvoin kun Sport pääsi Tappara alueelle olivat lähellä päästä aina maalipaikoille, mutta eivät kuitenkaan juurikaan päässeet.

Täällä joku Tappara-fani kehui Red Armya, mutta itse olin hyvin pettynyt. Pitivät ekassa erässä hyvää meteliä, mutta jo toisessa erässä hiljenivät huomattavasti vaikka Sport johti. Kyllä sieltä selkeästi ääntä kuului mutta ei millään hirvittävällä pauhulla. Kaikkien #Tervetuloa helvettiin tempauksien jälkeen olisin kuitenkin odottanut enemmän.

Täällä jotkut haukkuivat Tappara-fanien toimintaa ja uskoisin että ainakin osaksi tarkoitettiin myös minua. Itse tuli kyllä huudettua pelissä niin paljo kun jaksoi silloin kun Red Army oli hiljaa. Pääosin pelkkää Tapparaa tai Maalia Tappara. Kyllähän siinä sitten tuli huudettua myös "Kaikki menee Toivoselle" mutta juurikaan muuta Sport-vastaista ei ainakaan meidän "porukka" huutanut.
 

Kukko

Jäsen
Yleinen mielipide näyttää olevan, että Sport karvasi itsensä läkähdyksiin ja ulos tilanteista. Tappara iski vastaiskuilla kiekkoa reppuun. Tämähän ei pidä paikkaansa. Tapparalla ei ollut ottelussa kuin muutamia ylivoimahyökkäyksiä. Mielestäni mikään näistä ei johtunut Sportin ylikarvaamisesta. Johtuiko Tapparan kolmannen erän maalit Sportin väsymyksestä ylikarvaamisen vuoksi vai yksittäisistä virheistä pelaajien taitotason vuoksi? Itse olen jälkimmäisen kannalla. Tosin taitoero näkyi läpi ottelun, mutta vasta kolmannessa Tappara alkoi osua. Jos Tappara olisi päässyt jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin Sportin ylipelaamisen seurauksena, ymmärtäisin kritiikin. Nyt en.
Omasta mielestäni Tappara taas pääsi harvinaisen usein hyökkäämään täydellä vauhdilla rintamahyökkäyksiä, jotka sitten kylvivät tuhoaan jälkitilanteiden jne muodossa. Yv-hyökkäyksiä ei hirveästi ollut, mutta päästiin vauhdilla etenemään laajalla rintamalla Sportin puolustusalueelle. Tämä taas johtui siitä, kun kärkikarvaaja tai karvaajat olivat pelanneet aiemmin itsensä ulos tilanteesta (höntyilleet). Väsymys ei välttämättä näy ulospäin, mutta se saattaa antaa sen tarvittavan 0.1 sekuntia aikaa laukoa sen maalin. Tää kaikki osoittaa sormea vähän sinne valmennuksen osaamattomuuden puoleen. Väitän että mikäli Sportin peräsimessä olisi esim. Ilveksen Tuomas Tuokkola olisi peli aikalailla erinäköistä ja myös niitä pisteitä kertyisi nopeampaa tahtia. Eiköhän kuitenkin kaikki kehity ja opi, joten seuraavan kerran kohdatessa odotan edessä olevan hivenen erilainen ilta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
. Toisessa maalissa taas Kolomaticin voisi istuttaa videoiden ääreen ja kysyä miksi.
.

Oliko Kanki mielestäsi oikein sijoittunut tuossa maalissa? Nythän Kanki hortoili ties missä ja Kolomatis oli Kangen paikalla painollisella puolella. Tokihan ensinnäkin Vainiolan ei olisi pitänyt antaa syötön onnistua, eikä varsinkaan Kolo-Masan antaa Körkön tuossa kääntyä. Kanki lähti kuitenkin höntyilemään ihan junnumaisesti, olisi pysynyt omalla paikallaan, niin Körkkö olisi nähnyt punalampun sijaan kattovalot.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Oliko Kanki mielestäsi oikein sijoittunut tuossa maalissa? Nythän Kanki hortoili ties missä ja Kolomatis oli Kangen paikalla painollisella puolella. Tokihan ensinnäkin Vainiolan ei olisi pitänyt antaa syötön onnistua, eikä varsinkaan Kolo-Masan antaa Körkön tuossa kääntyä. Kanki lähti kuitenkin höntyilemään ihan junnumaisesti, olisi pysynyt omalla paikallaan, niin Körkkö olisi nähnyt punalampun sijaan kattovalot.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että Kanki tekee aivan jotain muuta mitä pitäisi ja on väärässä paikassa.

Kolo-Masan olisi pitänyt paikkaavana pelaajana pelata mies irti kiekosta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tappara faneja seurasin aika läheltä. Haukuttiin puoltoista erää omia pelaajia ja sitte huudeltiin "vaasalaiset antaa kakkoseen" Toivoselle menee kaikki ja kaikkee muuta siistiä.

Vaatimaton mielipiteeni aiheeseen on, että tyylillä suoritettu kuitti vastustajan kannattajille voi olla ihan hauskakin juttu, kunhan ei mene toistohuumorin puolelle. Kuitenkaan "vaasalaiset antaa kakkoseen" ei mielestäni tällainen ole. Omien pelaajien dissaaminenkin on typerää, ainakin jos sitä tapahtuu ns. isossa mittakaavassa. "Toivoselle menee kaikki" ei ole kuitenkaan mielestäni rinnastettavissa mitenkään noihin mainitsemiini, tuohan on kiekkokatsomossa ihan peruskauraa.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Turhauttaa lukea matsi toisensa jälkeen näitä "kovien joukkueiden" fanien "ei vaan riitä" kommentteja. Onhan se nyt tullut selväksi ja fiksuimmille tuli jo ennen kauden alkua, että vaikeaa tulee olemaan tämä eka kausi. Asia on tiedostettu ja ymmärretty, kiitos vaan jälleen kerran muistuttajille.

Kiva olisi nähdä miten Tappara-fanien leirissä naama venähtäisi, kun ensi kaudeksi tyhjättäisiin rosteri, annettaisiin 1,8 milliä käteen pelaajiin, puoli vuotta valmistautumisaikaa ja Tapola päävalmentajaksi. Siinä olisi kutakuinkin samanlaiset lähtökohdat kuin Sportilla oli tähän kauteen. Olisi mukava kirjoitella niitä "ei vaan riitä" heittoja tuossa tilanteessa, vai mitä?

Mikäkö oli pointtini? Se, että antakaa Sport tarvitsee pari-kolme vuotta rakentuakseen varteenotettavaksi liigaseuraksi. Ei näillä pelimerkeillä ole varaa pikavoittoja hakea.

Kiitos ja anteeksi mielensäpahoittajille.

Oli kuitenkin kauemmin valmistautumisaikaa kun pelaamalla sarjaan nousseilla? Sportin kabinettipäätös julkaistiin kuitenkin hyvissä ajoin...pelaamalla pääsarjoihin nouseville joukkueille jää vielä vähemmän aikaa kasata joukkueensa sekä valmistautua seuraavaan kauteen. Ja mitä tulee 1,8 milliin niin esim. HPK ja Saipa ovat pienemmällä pelaajabudjetilla ihan eri päässä sarjataulukkoa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni eilen oli erittäin viihdyttävä lätkämatsi, jossa kummallakin oli luvuista huolimatta aihoita voittaa.
Sport yllätti minut sillä, että he pelasivat huomattavasti paremmin ekan erän, tokassa homma vähän tasoittui ja vieraatkin pääsivät vähän mukaan ja kolmannessa oli kaksi pelaajaa Tapparasta, jotka olivat liikaa sportille (Palola, Kuusela)
Mielestäni Sportin maalit olivat hienoja tekemällä tehtyjä maaleja. Saravon maali meni vähän helposti, mutta muutoin on turhaa huudella mistään Toivosen huonosta päivästä, Palolan laukaukselle ristikulmaan ei voi kukaan maalivahti yhtään mitään tuolta sektorilta.

Sääli ei kuulu kiekkoon tai kilpaurheiluun, joten tyydyn sanomaan, että parempi voitti lopulta. Kuitenkin minkäänlaiseen häpeään Sportilla ei ole syytä; ennakkoluulotonta ja viihdyttävää peliä eilen ja kaksi erää erittäin hyvää kiekkoa. Jos tekeminen jatkuu tuollaisena niin voittoja tulee varmasti...en usko, että joka päivä vastukset intoutuvat tuollaiseen maalitehtailuun kuin Palola eilen ja toisaalta ne muut maalit olivat sitten 2-2 joukkueiden väliltä.

Jos jonkinlaisen lisähuomion haluaa tähän ottaa niin mielestäni tuomarilinja suosi vieraita aika raikkaasti eilen. Sanoisin, että joku toinen olisi viheltänyt kyllä muutaman kakkosen enemmän Tapparalle erityisesti kolmannen erän pyörityksissä roikuttiin välillä oikein kunnolla.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oli kuitenkin kauemmin valmistautumisaikaa kun pelaamalla sarjaan nousseilla? Sportin kabinettipäätös julkaistiin kuitenkin hyvissä ajoin...pelaamalla pääsarjoihin nouseville joukkueille jää vielä vähemmän aikaa kasata joukkueensa sekä valmistautua seuraavaan kauteen. Ja mitä tulee 1,8 milliin niin esim. HPK ja Saipa ovat pienemmällä pelaajabudjetilla ihan eri päässä sarjataulukkoa.
Älä nyt jätä huomiotta sitä, että SaiPa ja HPK ovat pyörineet näissä kinkereissä vähän kauemmin, eli siellä on pelaajarungot, taustaorganisaatiot, scouttaus-osastot, juniorituotannot yms. vähän paremmassa kuosissa kuin Vaasassa, jossa vasta opetellaan ja ihmetellään Liigan meininkiä. Totta helvetissä näillä seuroilla on sitä tietotaitoa pistää se vähäinen pelaajabudjetti tehokkaammin haisemaan, koska ovat tehneet sitä jo vuosia sillä välin kun Sport pyöritteli jotain puolen miljoonan nappikauppaa Mestiksessä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Oli kuitenkin kauemmin valmistautumisaikaa kun pelaamalla sarjaan nousseilla? Sportin kabinettipäätös julkaistiin kuitenkin hyvissä ajoin...pelaamalla pääsarjoihin nouseville joukkueille jää vielä vähemmän aikaa kasata joukkueensa sekä valmistautua seuraavaan kauteen. Ja mitä tulee 1,8 milliin niin esim. HPK ja Saipa ovat pienemmällä pelaajabudjetilla ihan eri päässä sarjataulukkoa.

Edellinen Liigaan noussut joukkue joka varmisti nousunsa vasta keväällä taisi olla KalPa ja he saivat muistaakseni 6 voittoa ekalla kaudellaan. Seuraavallakin kaudella taisivat olla jumbona. Kuitenkin KalPallakin oli budjetti samaa luokkaa kuin Liigan pienimmillä heti alusta asti.

HPK ja SaiPa saivat rakentaa tälläkin kaudella joukkueensa rungon päälle joka on pelannut vuosia Liigassa. Kyllä Sportillakin on helpompi lähteä ensi kauteen kun on kokemusta sarjasta ja niille pelaajille jotka eivät tällä kaudella yhtään pysy kyydissä voidaan näyttää ovea keväällä.

Lisäksi olihan se nyt katastrofi Sportin kannalta, että vakavat loukkaantumiset sattui juuri niille joilla Liigasta olisi kokemusta ollut (Kangasniemi, Malkamäki) ja tuo Lindbohmin NHL/AHL-sopimus vielä kaiken lisäksi...

Mutta positiivisella puolella on se, että ainakin nuoriso-osasto saa nyt näyttää mihin pystyvät ja peliaika kehittää ensi kautta varten.
 
Suosikkijoukkue
Sporttiuutiset
Oli kuitenkin kauemmin valmistautumisaikaa kun pelaamalla sarjaan nousseilla?
Pakko kysyä, että mitkä joukkueet ne ovat nuo mainitsemasi?
pelaamalla pääsarjoihin nouseville joukkueille jää vielä vähemmän aikaa kasata joukkueensa sekä valmistautua seuraavaan kauteen.
"Nousevista joukkueista" seuraava taitaa olla KooKoo? Vuoden verran valmistautumisaikaa. Ei siis "vielä vähemmän".
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Edellinen Liigaan noussut joukkue joka varmisti nousunsa vasta keväällä taisi olla KalPa ja he saivat muistaakseni 6 voittoa ekalla kaudellaan. Seuraavallakin kaudella taisivat olla jumbona. Kuitenkin KalPallakin oli budjetti samaa luokkaa kuin Liigan pienimmillä heti alusta asti.

Tarkistin asian, Kalpa otti ekalla kaudella 11 voittoa (6 voittoa 3p ja 5 voittoa 2p) lisäksi 4:sta ottelusta 1p eli yhteensä 32 pistettä. Runkosarjassa pelattiin tuolloin 56 ottelua joten piste ka 0,57 ottelua kohden. Itse olisin tyytyväinen jos Sport vähintään samaan pääsee pistekeskiarvossa kun runkosarja ohi.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
.... Jos jonkinlaisen lisähuomion haluaa tähän ottaa niin mielestäni tuomarilinja suosi vieraita aika raikkaasti eilen. Sanoisin, että joku toinen olisi viheltänyt kyllä muutaman kakkosen enemmän Tapparalle erityisesti kolmannen erän pyörityksissä roikuttiin välillä oikein kunnolla.
Eikä tämä ottelu ollut tuossa mielessä lähelläkään sitä mitä se on normaalisti.
Tamin ajoista asti meitä on vihattu Mestiksessä ja sen huomaa jäähymääristä. Jos jolloinkin sattui niin että saadaan vähemmän kuin vastustaja, niin sata varmasti meille annetaan taktisesti vittumaisiin kohtiin niitä, jollei muuta niin tuplia sopivasti sikana. Sama jessuksen kurjuus vaan jatkuu täällä Liigan puolella. Asia on varmasti niin että täällä me joudutaan rikkomaan kun ollaan askele jäljessä joka tilanteesta. koska ollaan niin paskoja. Mutta miten hitossa se selitetään että Mestiksessäkin kulutettiin jäähypenkkiä samalla tavalla, vaikka sarjasijoitus oli yleensä taulukon toisessa päässä, mitä nyt ollaan. Pakko sanoa että silmään on pistänyt hyvin usein että linja ei todellakaan ole meille sama kuin vastustajalle. Jos joulupukki on olemassa niin nyt kun Artolta otetaan tuomarien kehitysvastuu pois, niin tilanne rauhottuisi.
Koska en ole oikein tottunut morkkaamaan koskaan tuomareita, niin en tee sitä nytkään ja jatkan naama punaisena toisen posken kääntelyä toiselle. Kieli poskella ihan hiukkasen.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Pakko kysyä, että mitkä joukkueet ne ovat nuo mainitsemasi?

"Nousevista joukkueista" seuraava taitaa olla KooKoo? Vuoden verran valmistautumisaikaa. Ei siis "vielä vähemmän".

"Pelaamalla pääsarjoihin nousevilla" tarkoitin joukkeita, jotka nyt ylipäätään nousevat maidensa pääsarjoihin esimerkiksi Ruotsissa (Växjö, Leksand, Linköping jne). Turha tästä nyt on mitään henkisiä ottaa. Fakta nyt vaan on se, että Sportille annettiin enemmän aikaa valmistautumiseen kun esim. Kalpalle, joka taitaa olla viimeisin liigatulokas tai länsinaapurissa nouseville joukkueille. Lisäksi pelaajabudjetti on tulokkaalle suht hyvä kun käsittääkseni esim. Saipa on operoinut takavuosina huomattavasti pienemmillä budjeteilla. Se on sitten jo tarina erikseen, miten sen rahan osaa käyttää.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
"Pelaamalla pääsarjoihin nousevilla" tarkoitin joukkeita, jotka nyt ylipäätään nousevat maidensa pääsarjoihin esimerkiksi Ruotsissa (Växjö, Leksand, Linköping jne). Turha tästä nyt on mitään henkisiä ottaa. Fakta nyt vaan on se, että Sportille annettiin enemmän aikaa valmistautumiseen kun esim. Kalpalle, joka taitaa olla viimeisin liigatulokas tai länsinaapurissa nouseville joukkueille. Lisäksi pelaajabudjetti on tulokkaalle suht hyvä kun käsittääkseni esim. Saipa on operoinut takavuosina huomattavasti pienemmillä budjeteilla. Se on sitten jo tarina erikseen, miten sen rahan osaa käyttää.

Toopekin tajusi silloin hyvinkin ajoissa minkä joukkueen liiga sinne haluaa. Silloinhan lopullista päätöstä liigalta odottettiin ja saatiin vasta kun oli selvää että Kalpa hoiti Mestiksen. Silloinen MestisänäriKalpa oli kyllä murhaava jengi rosteriltaan. Maltillinen ja fiksu eka kausihan niillä oli.
En lähtis näitä tilanteita kyllä vertailemaan. Se mikä Kalpalla oli huomattavasti paremmalla tolalla kuin Sportilla liigakauden alkaessa,..... Organisaatio ja tietotaito/kokemus, miten tätä makkarakioskia oikeesti pyöritetään. Välillä näyttää että me ollaan kalsarit jalassa vieläkin.
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Totta. Kunhan ei ihan pannukakuksi mene, koska aika äkkiä ne jotka huvin maksavat äänestävät jaloillaan; varsinkin tänä päivänä kun on muutenkin hankalaa saada ihmiset matseihin ja kiekkoo tulee jokainen tuutista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös