Ti 21.10.2014 Sport-Tappara

  • 11 975
  • 52
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Vaikka Artsi "eka" ärsyttää, niin kyllä tänään silti Liigaa pelataan. Siksipä on syytä avata edes jollekin matsille ihan oikein otteluketju.

Sport ottaa tällä hetkellä Liigassa joka pelipäivä tunnin turpaan, ellei vastustaja ole Blues. Mutta kyllä Sport ihan kiusa pystyy tekemään, eikä Pullakerhokaan helpolla päässyt. Tappara on viiden pelin voittoputkessa, ja noissa peleissä sen verkkoon on tehty kaksi maalia. Aika kova homma tulee Sportillakin olemaan maalinteossa, jos Tapparalla on asenne kohdallaan. Mikään läpihuutojuttu tästä Tapparalle tuskin tulee, sillä aikoinaan KalPakin oli Tapparalle uskomattoman vaikea vastustaja liiganousun jälkeen.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Todenäköisesti Sport tulee tänään häviämään, mutta Sportti on viime peleissä ollut hyvässä vireessä eikä voittokaan tästä pelistä ole vääryys. Tapparan puolustus ollut viime aikoina kivenkova, ja uskonkin illan pelistä tulevan vähämaalinen.

1-0 Sportille ja tulosveto kiittää. :)
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kokoonpano Vaasassa:

71 Kristian Kuusela - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
74 Antti Erkinjuntti - 81 Jukka Peltola - 14 Pekka Jormakka
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 19 Jere Karjalainen
15 Masi Marjamäki - 11 Ville-Vesa Vainiola - 42 Otto Rauhala

18 Tuukka Mäntylä - 38 Teemu Aalto
6 Pekka Saravo - 39 David Kolomatis
12 Markus Kankaanperä - 24 Atte Mäkinen
23 Aleksi Elorinne

77 Juha Metsola
(4 Aaro Peltonen)
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän pelin henki ole se, että jos Tapparan asenne on kunnossa, niin peli päättyy 0-3 tai 0-4 vieraille. Tänään mitataan siis vain ja ainoastaan henkistä kanttia. Peruspelikin riittää vieraille voittoon.
 
Mielenkiintoista, ettei Vainiolan kuntoutusjakso LeKissä ollut tämän pidempi. Saapa nähdä tuleeko peliaikaa yli viisi minuuttia. Tapparalta odotan samaa tiukkaa puolustuspeliä kuin tähänkin mennessä, eivätkä anna Vaasan tiistai-illan huuman viedä mennessään. Marjamäki on joskus aiemminkin muutaman repun tehnyt Sport-maaliin - ehkä tänäänkin?
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Vaasaan siis palataan pitkän tauon jälkeen ja toivottavasti sieltä myös voitto otetaan. Sport pelaa Valtosen näköistä kiekkoa. Fyysistä, karvaavaa ja aggressiivista peliä nähdään varmasti tänäänkin isänniltä. Tarkoittanee sitä, että ainakin Aalto, Saravo, Mäkinen ja Kankaanperä tulevat olemaan vaikeuksissa. Toivottavasti Tapparan mikkihiiri-hyökkäykseltä löytyy tänään suoraviivaisuutta, sillä kulmapelissä ei tule Tapparalla olemaan helppoa Sportin fyysistä alakertaa vastaan. Yli kolme maalia olisi positiivinen yllätys. Onneksi Sportillakaan ei niitä liigan kovimpia maalipyssyjä ole, mutta varmasti Metsola joutuu tänäänkin venymään useampaan hyvään torjuntaan. Mikäli Tappara onnistuu pysäyttämään Sportin alkurynnistyksen ja ensimmäiselle erätauolle päästään tasatilanteessa tai vierasjohdossa, niin uskon Tapparan rutiinin riittävän voittoon.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllä pelistä lähtökohtaisesti tulee sportille erittäin vaikea. Hienoa nähdä tappara kuparisaaressa! Itse lähden otteluun avoimin mielin ja toivotaan kaikille hyvää kiekkoiltaa. Sportin saumat tulevat olemaan ensimäisessä erässä, jos kova paineistus toimii ja ehkä yksi tuurimaali menisi. Tapparan rutiini kyllä riittää siihen, että yksi tai kaksi maalia tulee aika myöhäisessäkin vaiheessa matsia (jos sitä ennen ei onnistu).

Toki pitää muistaa että sport järkevöitti viime viikonloppuna paljon peliään ja sitäkautta tuo touhu näyttää jo pikkuhiljaa liigajoukkueen peliltä.

Kaikille tampesterilaisille tervetuloa kuparisaareen!

Tulosveikkaus 1-4 ja sportin maalin tekee kukapaa muu kuin Erik Riska! :)
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mielenkiintoista, ettei Vainiolan kuntoutusjakso LeKissä ollut tämän pidempi. Saapa nähdä tuleeko peliaikaa yli viisi minuuttia.

Kysymykseen oikea vastaus on, että toivottavasti tulee. Kyllä Tapparan pitäisi tämä tänään hoitaa ja sen se tekeekin. Mukava nähdä VVV liigakiekon parissa kun tässä pitkiä aikoja ollut yksi parhaista, ellei jopa paras Mestispelaaja.
.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse kans odotan VVV:n näkemistä liigassa. Toi nelos kentän rooli vaan tuntuu jotenkin niin väärältä hänelle, mutta jostakinhan se valmennusjohdon vakuuttaminen on aloitettava
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Itse kans odotan VVV:n näkemistä liigassa. Toi nelos kentän rooli vaan tuntuu jotenkin niin väärältä hänelle, mutta jostakinhan se valmennusjohdon vakuuttaminen on aloitettava

Nojoo, onhan se neloskentässä, mutta kyllä Marjamäki-Rauhala on hyökkäyssuuntaan parempi laituripari, kuin Kaksonen-Karjalainen, olkoonkin että ensin mainituilla kiikarit.
 
Nojoo, onhan se neloskentässä, mutta kyllä Marjamäki-Rauhala on hyökkäyssuuntaan parempi laituripari, kuin Kaksonen-Karjalainen, olkoonkin että ensin mainituilla kiikarit.
No jaa. Kyllä Karjalainen noista taitaa se pätevin kaveri hyökkäyssuuntaan olla tällä hetkellä. Marjamäki saattaa hyvinkin alkaa murjomaan maaleja jossain vaiheessa, mutta ne tuskin minkään näyttävien sommitelmien tulosta ovat. Jos peli kulkee niin Tapparalla kuin Vainiolalla, voi hän hyvinkin saada peliaikaa Peltolankin paikalla kakkosketjussa. Sitten onkin sellaiset laiturit, että pitäisi homman toimia hyökkäyssuuntaan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Nojoo, onhan se neloskentässä, mutta kyllä Marjamäki-Rauhala on hyökkäyssuuntaan parempi laituripari, kuin Kaksonen-Karjalainen, olkoonkin että ensin mainituilla kiikarit.

No näinpä, kun täällä itä-Suomen puolella yritän Tapparaa kannattaa niin harvemmin tulee nähtyä hallipelejä. Kävin tuossa viikko sitteen Leprassa katsomassa niin heräsi kysymys, miksi tuo Karjalainen ei koskaan malta luopua kiekosta ajoissa? Tekisi tuolla yksinkertaisella tempulla itsestään paljon paremman pelaajan.

Marjamäki-Rauhala on tosiaan Vainiolalle paremmat pelaajat, eikä ihan heittämällä kylmiltään voi Peltolankaan paikkaa viedä.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olin jo kirjoittamassa, että kiva olisi, jos tuo Tapparan duunariosasto saisi jokusen maalin joskus tehtyä vaikka jollain tsäkäpompulla persiistä. En kuitenkaan sitä kirjoita kun muistin ettei ns. tulosyksikkökään niitä maaleja saa tehtyä, ei edes ylivoimalla. Voidaan siis voittaa, jos Metsola ei päästä yhtään. Ja koska on vielä syksy, niin saattaa olla, ettei päästäkään.

Jotenkin Tapparan hyvinpitkäaikaisena kannatussetänä tuntuu siltä, että me hävitään aina jumboja vastaan sikäli kuin ei olla itse sellainen. Pelottaa etenkin seuraavat: Helvetti, Sportin nousun jälkeinen hirmukiima äärimmäisyyksiäänmyöten täynnäolevine Kuparisaarineen, ainakin pohjoiseuroopan hurjin kannattajaryhmä pissapoikineen, kotkat mitäänpaitsiihmistäpelkäävinä petoina ylisummaan ja homeperseisyys. Onko Tapparalla mitään, millä nokittaa noihin? Ojanenkin lopetti.
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Alkaa pikkuhiljaa vituttamaan tämä viime peleissä toistuva kaava, jossa päästään lähelle, mutta niin kauaksi kuitenkin. Taas sen about 40 ensimmäistä minuuttia varsin hyvää peliä. Etenkin ensimmäisessä erässä Tappara oli paikoin hätää kärsimässä, oikein hyvältä näytti Sportin tekeminen. Tuolloin sitä kaulaa pitäisi saada tehtyä enemmän kuin yksi maali, paikkoja oli kyllä. Ranskikset sielä taas meidän vaarallisinta osastoa oli. Samoin Riska oli taas hyv.

Onko pelitapa vain niin kuluttava, että se bensa on aina loppu viimeisessä erässä? Toisaalta tuntuu, että siinä vaiheessa kun peli alkaa lähestyä loppuaan ja äijät ennättävät ajatella että "perkele me voidaan voittaakin tämä peli", niin oma pelaaminen loppuu kokonaan. Liikaa lähdetään varmistelemaan ja vain puolustamaan - ns. parkkeerataan vain se bussi sinne oman maalin eteen.

No maalintekotaito taitaa olla se suurin yksittäinen tekijä, missä ollaan vielä kavereita jäljessä. Meillä ei ole esim. näitä Paloloita, jotka saattavat vaeltaa yössä pari erää, mutta iskevät sitten sen limpun maaliin kun paikka tulee.

Nojoo ei ihan yhtä pahasti vituta kuin katkeran HPK tappion jälkeen, mutta kyllä tästäkin pelistä oli (yllätys, yllätys) pisteitä otettavissa. Perjantaina sitten täysi(?) tupa ja HIFK, ei se auta kuin etiäpäin taas.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Missasin ekan vartin pelistä, mutta sen perusteella mitä näin, ranskanperunamaisia viivoja:
-Sportilla ei ollut kovin kummoisia maalipaikkoja pussukoita lukuunottamatta
-Tapparalla oli taas paikkoja tehdä vaikka 10 häkkiä, toisaalta Peksin maali ei näennäisesti ollut maalipaikka, mutta käytännössä maalin uhka leijuu aina ilmassa, kun Sarajevon Peksi saa kiakon lapaan
-Ajattelin haukkua Palolan, mutta ekan tuurirääpäisyn (muutti suuntaa pakin mailasta, olisi mennyt logoon vrt. Peksin maali olisi uponnut ylänurkkaan ilman Gröndahlin housuja) jälkeen oli kolmannessa erässä niin vakuuttava, etten kehtaa
-Tapparan pelin jänne löystyi huolestuttavasti lähes jokaisen maalin jälkeen, ei vaan voi alkaa leijumaan tässäkään sarjassa
-Sportilla ei riitä liike näihin matseihin
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Onko pelitapa vain niin kuluttava, että se bensa on aina loppu viimeisessä erässä?

Kyllä se vahvasti siltä näyttää. Nythän Sport pelasi taas suuremmalla sykkeellä kuin vieraskiertueella, ja seurauksena tyhjä tankki kolmannessa erässä ja tulos 0-4. Sportin pitäisi kyetä tuolla pelillä tekemään 3-5 maalia kahteen ekään erään taistellakseen voitosta...Ei noilla käsillä.

Tapparalle riitti aika perussetti täyteen pistepottiin. Alkuun ihmettelin hieman sitä, miten Tappara lähinnä kyttäsi ekassa erässä, mutta ehkäpä se olikin vaan osa viisasta taktiikkaa. Sport sai Saravon ja Marjamäenkin heräämään tähän kauteen, olkaa hyvä vaan.. Sportin maalit oli kyllä hienoja, mutta ei paljon lohduta. Katseet saa alkaa kääntää Vaasassa jo ensi kauteen.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kyllä yksi kiekkopeli pitää jaksaa, ei tämä siitä ole kiinni. Sitten kun pelataan pelejä peräkkäin, väsy alkaa tietysti painamaan. Sport teki kolmannessa erässä vain isompia merkkausvirheitä, mitä kahdessa ensimmäisessä. 2-4-jälkeen paketti hajosi hetkeksi, mutta palautui vielä ja Sport sai jonkinmoisen kirin. Hanski olisi pitänyt ottaa aiemmin pois. Sportin liike riittää Liigaan helposti. Pitäisi vain luistella oikeaan suuntaan.

Hirveä ero tänään yksilötaidossa Tapparan hyväksi. Se tämän käänsi. Ihan hyvä taistelu Sportilta. Se ei vain riitä, kun materiaalissa on mieletön ero.

Tuomareilta olisi kaivattu tänään vähän apuja, koska Sportin ylivoima oli vaarallinen. Siinä oli viitisen estämistä, mistä oltaisiin voitu viheltää.

Eteenpäin.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko pelitapa vain niin kuluttava, että se bensa on aina loppu viimeisessä erässä?
Välillä ajattelin itsekseni, että miksi Sportin kaverit nyt karvaa syvältä, kun Tapparalla kiekko kontrollissa ja apuja kolmeen suuntaan. Tapparan peli muuttui "normaaliin" ekan erän kohelluksen jälkeen. Karvattiin syvältä, kun paikka oli, mutta karvaajan ollessa yksin tai kiekon ollessa Sportilla hallussa jäätiin trappiin säästelemään.

Toisessa erässä ja sen loppupuolella taisi Tappara väsyttää Sportin. Ei jäänyt hautomaan kiekko omiin, vaan käänsi jatkuvasti nopeasti peliä ylös, vaihtoi yhtä miestä jatkuvasti ja pelasi pitkiä hyökkäyksiä. Kolmannessa erässä tuomari sitten vei sen Sportin "ainoan" maalipaikan viheltämällä Tapparan käsisyötön.

Tänään tuli pari nukahdusta, mutta mielestäni vähemmän kuin viimeisimmissä peleissä keskimäärin. Sinänsä jännä, että ennen tätä 1 maali omiin 4 ottelussa ja nyt vastustajalla vaarallisia paikkoja vähemmän, mutta 2 maalia.

Peli pysyi kohtuullisen siistinä, taklauksiakin nähtiin muutama. Ennen Körkön hienoa punnerrusta johtomaaliin oli kaikki merkit ilmassa, että joku lipsauttaa rajan yli ja etsitään pareja hippasiin.

Tehtiin ylivoimamaali, 5 maalia samaan matsiin, Palola kiipeää kohti maalipörssin kärkeä, Kuuselan pelihuumori alkaa löytyä ja Mäkinen&Elorinne pelaa hyvin ilta toisensa jälkeen.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kyllä se vahvasti siltä näyttää. Nythän Sport pelasi taas suuremmalla sykkeellä kuin vieraskiertueella, ja seurauksena tyhjä tankki kolmannessa erässä ja tulos 0-4. Sportin pitäisi kyetä tuolla pelillä tekemään 3-5 maalia kahteen ekään erään taistellakseen voitosta...Ei noilla käsillä.
Jep. Ehkä pitäisi sitten pelata sillä samalla tyylillä/taktiikalla, mitä vieraissa. Lähdetäänkö liikaa viihdyttämään sitä kotiyleisöä, jotenkin nuo viime viikonlopun pelit vieraissa olivat järkevämpää pelaamista ja melkeinpä kauden parasta Sporttia. Toki kaikki suhteessa vastustajaan, liekkö esim. Bluesin äijät olisivat edes noin tehokkaasti paikkoja hyödyntäneet mitä Tappara tänään viimeisessä erässä..
 

Kukko

Jäsen
Itse ihmettelin eniten tuota Sportin taktiikkaa lähteä maalin taakse karvaamaan, kun Tapparalla oli kiekko. Tapparalan puolustus pelasi kerta toisensa jälkeen helpoilla syötöillä kärkimiehet pihalle ja siitä avoimeen vastahyökkäykseen. Samassa Sport luisteli itseltään jalkoja alta. Sanoisin, että Tapparan tyylistä joukkuetta vastaan tuo on aikas köyhää taktista pelaamista. Suurimmalla osalla liiga jengeistä on kuitenkin sen verran paljon kiekollista osaamista puolustuksessa, että ylös ei kannata lähteä höntyilemään aivan jokaisessa tilanteessa. Pitäisi pitää ns. järkipäässä mikä on se paikka kun lähdetään aktiivisesti paineistamaan. Silloin kun lähdetään paineistukseen, niin tehdään se täysillä. Puolustukselle helpoissa tilanteissa ei kannata alkaa juoksemaan vastustajan kiekottelun perässä. Mikäli pomput olisivat osuneet tasaisesti molemmille joukkueille, olisi tulos ollut selvähkö jo toisen erän jälkeen. Kolmannessa alkoi sitten pomppia myös Tapparalle.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Harmi että taas kävi näin. Mutta ei tämäkään nyt mikään suuri yllätys ollut.

Kerta toisensa jälkeen ne on nämä vastustajien parhaat pelaajat joita Sport ei saa kuriin. Meiltä taas puuttuu tämän kaliiperin kaverit kokonaan. Joitain pelejä pystytään viemään yli puolet ajasta mutta tuloksena on yksi tai kaksi maalia. Sitten lopussa käy näin.

Mutta tämän arvasi jo ennen kauden alkua. Turha sitä nyt on murehtia. Eteenpäin vaan ja luotetaan siihen mitä ollaan tekemässä. Ensi kaudeksi sitten jo muutama maalintekijäkin joukkueeseen ja junnutkin on silloin jo vähän kokeneempia.

Tappara näytti tänään mallia mutta kyllä tämä tästä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Tapparan keskialueen trappi ei toiminut kahdessa ensimmäisessä erässä koska sitoutuminen ja asenne ei ollut ihan tapissa.Siksi Sport pääsi keskialueen yli kohtuuttoman helposti ja sai Tapparan vaikeuksiin.Kolmannessa erässä näytti että virheitä alkoi tulla Sportille väsymyksen aiheuttamana ja Tappara pääsi paikoille jopa hieman helposti.Saravo ja Kolomatis ehkä eniten vaikeuksissa omissa, hyökkääjistä Malinen taas oma itsensä eli huono.
Mitä tapahtui Rauhalalle, loukkaantuiko vai penkitettiinkö kun ei puolivälin jälkeen kentällä näkynyt?
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika peruspeli riitti Tapparalta tänään voittoon. Ekassa erässä vielä hieman katseltiin ja ihmeteltiin Vaasan tunnelmaa, mutta mitä pidemmälle peli eteni sitä enemmän painopiste siirtyi vieraille. Eka erä oli siis vielä Sportin, mutta toisessa erässä Tapparan maali roikkui ilmassa pitkiä aikoja ja oli oikeastaan vain ajan kysymys, koska alkaa helistä. (Totuuden nimissä täytyy silti myöntää, että hieman pelkäsin josko Tappara taas leipoo vastustajan maalivahdista sankarin, kun mistään ei tuntunut menevän.)

Kolmannessa lukuisat maalipaikat sitten jo realisoituvat ja vaasalaisten hartijat hieman lysähtivät sekä bensa alkoi loppua. Aiempana olikin osuvasti todettu, että Tappara itse asiassa juoksutti Sportin hyökkääjiä välillä aikalailla ja pääsi jo toisessa erässä toistuvasti ylivoimahyökkäyksiin. Kuvaavaa pelistä mielestäni on myös se, että pelkästään Palolalla oli ainakin 6 ykkössektorin maalipaikkaa, joista hyvänä päivänä olisi syntynyt vielä maali tai pari lisääkin.

Sellainen yksityiskohta pitää vielä nostaa, että aina, kun Tappara pääsi tasoihin, sai Sport hetkeksi otetta ja vaarallisia maalipaikkoja. Myös Tapparan yv jauhoi edelleen melko tehottoman näköisesti tai se viimeinen terävyys ja vaarallisuus viimeistelystä puuttui.

Tasoerot joukkueiden välillä etenkin yksilötaidossa olivat juuri niin suuret kuin odottaa saattoi. Sport on sympaattinen jengi, mutta rosteri ei vaan millään riitä vielä Liigaan yksittäisiä voittoja lukuun ottamatta ja menee varmasti vielä useita kausia ennen kuin joukkue yltää vaikka kahdeksan parhaan joukkoon.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä tapahtui Rauhalalle, loukkaantuiko vai penkitettiinkö kun ei puolivälin jälkeen kentällä näkynyt?

Eiköhän siinä ollut normaalista ketjujen tiivistämisestä kyse. Tapola on penkittänyt junnuhyökkääjät lähes poikkeuksetta aina kolmanteen erään.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mikäli pomput olisivat osuneet tasaisesti molemmille joukkueille, olisi tulos ollut selvähkö jo toisen erän jälkeen. Kolmannessa alkoi sitten pomppia myös Tapparalle.

Ihan mielenkiinnosta, missä tilanteissa kiekko mielestäsi "pomppi" Sportille? Itse en huomannut erityisempiä onnenkantamoisia tai kenttämestarin erikoisia pl. Saravon maali, mikä Sport-pakki Gröndahlin takapuolen kautta verkkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös