Ti 18.3.2008 JYP - Tappara (4. puolivälierä)

  • 23 053
  • 133

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Huomenna vihellyksistä vastaavat taas kaksikko Boman-Levonen. Jos ensimmäisen ottelun linja pitää, niin Laaksosmaista ensimmäistä erää tuskin nähdään.
 

Handyy

Jäsen
Eli sinunko mielestä on ok pistää hanskat tiskiin ja ruveta keräilemään kokemusta sopparipelaajille seuraaville kausille? Minä taas koen sen niin, että kaikki pannaan peliin ja kaikki kikat käytetään kävi miten kävi.

Meidän eri näkemysten taustalla on ilmeisesti vaan näkemykset kaverin todellisista kyvyistä juuri tällä hetkellä, minä en näe perustetta niihin suuremmin uskoa esitysten perusteella tähän asti ja sinä tunnut uskovan, että kaverilla on vielä tuosta potentiaalia parantaa seuraavaan peliin. No, jos RD Pekiä peluuttaa, niin toivompa totisesti, että olet oikeassa ja minä väärässä.
Minä kyllä ainakin huudan joukkueen rinnalla niin pitkään kun pelejä pelataan. Kukaan ei ole pistämässä hanskoja tiskiin eikä paniikkiratkaisuihin ole minun mielestä mitään syytä.

Ei Tuokkola ole pelannut niin kuin pelasi runkosarjan loppua missään nimessä, mutta millä ihmeellä luotat että Suomalainen pelaisi paremmin? Oletko nähnyt kaverin todellisia kykyjä ja luotat niihin? Se tässä erona on, että haluat ottaa todella ison riskin laittamalla täysin kylmä maalivahti tolppien väliin ja minä en. Voihan se onnistuakin, mutta paljon suurempi todennäköisyys on että se epäonnistuu. Minä en ainakaan haluaisi ottaa kentälle lisäriskejä, vaan keskittyisin siihen mikä se oikea ongelma on ollut - kenttäpelaamisen pelin sisäinen tasaisuus.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä helvetin kokemusta? Playoff-kokemusta vaihtoaition luukun avaamisesta?

En todellakaan voi ymmärtää, miksi JYPin tappiotilanne tässä sarjassa kanavoidaan Tuokkolan mukamas heikkoon peliin. Kukaan ei mainitse, että Lars Helminen on ollut kun rukkanen tässä sarjassa, JP Hytöstä ei ole kentällä edes huomannut, Tuomas Pihlman ei voittanut varmaan yhtään kaksinkamppailua eilen Tampereella, Dwight Helminen on ollut veltto...silti porukka keskittyy vaatimaan puolitoista kuukautta pelaamatta ollutta Suomalaista maaliin?

Avatkaa mulle tää logiikka ja kertokaa mulle miten se auttaa siihen, että ongelma on se, että hurrikaanipaidat eivät osaa pelata kokonaista peliä hyvin.

Tämä oli lähinnä helvetin hyvin sanottu.

Tosiaankin saisivat nostaa tasoaan nuo mainitut pelaajat, ja uskonkin että viimeistään huomenna nähdään tasonnosto siltä sektorilta.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Ei jyväskyläläisten tule vielä heittää kirvestä kaivoon, sillä mitään ei ole vielä ratkaistu ja sarja on vielä täysin auki. On totta, että Tapparalla on pieni henkinen yliote edellisen pelin jäljiltä, mutta niin se oli myös Jypillä ennen edellistä peliä ja niin vaan Tappara onnistui sen viemään. Tässä voi vielä käydä ihan miten vaan. Tuskinpa Jyp-pelaajat tuntevat väsymystä, kun täysi halli kannustaa takana. Tapparalla on yksi pallo enemmän, mutta se ei auta mitään kun kiekko tippuu jäähän. It ain´t over until the fat lady sings!
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hei ottelusarja on Tapparalle 2-1 ja neljällä voitolla pääsee jatkoon. Kuinka sarja voisi olla ohi kun se ei ole edes puolivälissä?

Onhan JYPin pelissä tiettyjä ongelmia, mistä täällä on jauhettu jo aivan riittämiin. En kuitenkaan usko, että RD on täysi taula, vaan varmasti käyttää enemmän ajastaan näiden ongelmien ratkaisemiseksi kuin yksikään tällä palstalla.

Jospa sovitaan, että luotetaan omien tekemiseen niin kauan kun sarja kestää. Jos Tappara lähettää JYPin aikaiselle kesälomalle, on se ollut parempi ja ansaitsee jatkon. Siihen on kuitenkin vielä pitkä matka.

Kaasua sanon minä. Eletään kauden tärkeintä aikaa ja se pitäisi tiedostaa niin valmennuksen, pelaajien, kuin fanienkin!
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Kyllä jännittää. Onneksi peli on vasta edessä ja sitä ei ole vielä hävitty. Itse aion olla paikalla koko perheen voimin kärsimässä/riemuitsemassa. Hyvä että täällä jaksetaan uskoa JYPin mahdollisuuksiin, niin sitä pitää. Tasaisia pelejä ja olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa.

Tämän illan kulminaatiopisteet:
  • Saadaanko Lehterä ja Enlund (molemmat MM-kisoihin, kiitos!) kuriin?
  • Toipuuko Immonen Ojasen tekemästä nöyryytyksestä?
  • Kuinka Tuokkola pelaa?
  • Jypillä on oikeasti leveä rosteri - saadaanko sitä vihdoin hyödynnettyä?
  • Istuuko Virtanen penkillä vai onko kentällä antamassa syöttöjä joista Hytönenkin osuu?
  • Tuomarikaksikko - antaako poikien pelata vai onko Jypillä mahdollisuuksia ylivoiman muodossa?
  • Pelataanko toinen erä myös tänään vai jätetäänkö se tällä kertaa väliin, jolloin JYPillä olisi mahdollisuuksia?

Kärppä-faniksi (...) tunnustautunut 5-v. poikani pohdiskeli viikonloppuna JYP-Tappara-otteluparia. Sanoin että Tapparalla on oranssit housut joten niitä kutsutaan porkkanapöksyiksi. Siihen poika totesi että no sitten Jyppiä kutsutaan jänishousuiksi... Pitää näemmä hieman lahjoa oman talon väkeä että saa kannustusta JYPille.

Niin tämä peli vielä, veikkaan että ei pysy enää tasaisena vaan repeää suuntaan tai toiseen, tyyliin 4-1 tai 0-4.
 

hooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Immoset väsyy, Tuokkola haparoi, Hippoksella petytään ja pälvikaljulla puntit tutisee.
Tappara hakee Hippokselta voiton ja Tampereella sarja huomenna poikki.
Materiaalin leveys ratkaisee Tapparalle mitä pidemmälle ottelusarjassa mennään.
Iso 8 jo näytti mallia heräämisestään ;)!
 

CamNeely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Tiukka peli jälleen tiedossa, joka ratkeaa siihen pysyykö JYPin paketti tällä kertaa kasassa 60min. Jos pysyy niin voitto Jyväskylään maalin tai kahden erolla.
Uskon myös että Tappara tällä kertaa panostaa ottelun alkuun vahvasti.

Luotto Ristoon on kova, kyllä se jotain on keksinyt.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksi Suomalainen on pelannut vasta yhden ottelun JYPin paidassa? Siksi, koska Pekiä on haluttu ajaa kunnolla sisään playoffeihin. Olisi erittäin erittäin erikoista, jos Suomalainen vaihdettaisiin nyt maalille. Joukkueen valmennuksen luotto Pekiin on näemmä sata kertaa suurempi kuin joidenkin JYP-fanien. Kaikki maalivahdit pompottaa joskus, eikä Pekin pompottelut ole vielä JYPpiä kaatanut. Game savareista ei tietenkään voi liiemmin hehkuttaa, kun vasta yksi peli on voitettu - tosin tuossa voittopelissähän niitä taidettiin nähdä. Kestääkö pää? Ainakin vielä on kestänyt ja eihän sitä tiedä jollei kokeile.

Tuo JYPin energinen startti ei mielestäni vie voimia eikä ole mitään yli-innokkuutta, vaan kyse on enemmänkin Tapparan dieselistä. Toiseen erään Tappara herää ja JYP joutuu uuden tilanteen eteen - samanlainen 1. erän tehokas karvaus ei tuotakaan samaa tulosta. Mutta totta puhuen, kyllä siinä sitten henkisellä puolella sen jälkeen tapahtuu jotakin erikoista. Esim. viime pelissä oli useita tilanteita toisessa erässä, jossa kiekko oli ikään kuin JYPin pelaajan hallussa tai paremmin ulottuvissa, mutta sitä kahta terävää potkua ei vain jaksettu/viitsitty ottaa. Välillä näytti, ettei kyse ole väsystä, vaan nimen omaan huolimattomuudesta. Käännekohtia ovat selvästi olleet nuo jäähyt: tuota 1. peliä lukuunottamatta, jossa JYPin eka jäähy tuli vasta pelin puolivälin paikkeilla, on JYP saanut ensimmäisen jäähynsä 1. erän loppuun ja sen jälkeen Tappara on saanut juonesta kiinni.

Immosen kentän kuormittaminen saattaa tosiaan muodostua ongelmaksi - viime matsissa 3. erä oli kamalan näköistä surffailua, kulmaväännöissä ei ollut enää puhtia, jne. Totuus on kuitenkin se, että tämän kentän ansiosta JYPin yv on ollut niin hyvää kuin on ja vaikka Vänttisetkin saavat ainakin silloin tällöin kiekon hyvin pyörimään, niin Immosten ylivoimapeli on ratkaissut tänä vuonna monta ottelua. Mutta 1,5 min ylivoimat ja useat pitkiksi venyvät vaihdot kuormittaa liikaa - selvä juttu. Jotain tarttee keksiä.

Virtasen istuttaminen penkin päässä on vanha ja yksinkertainen asia. Neloskenttään Vemmua on turha pistää huuseraamaan Lahden/Niemen ja Sipiläisen pariksi - siinä katoaa koko ketjun peli-idea saman tien. Entä mitä järkeä olisi hajoittaa Vänttisen ketju, kun kerran kaverit ovat lopultakin löytäneet toisensa? Maaleja ei nyt ole kertynyt niin ruhtinaallisesti, mutta sen sijaan niitä jäähyjä on tullut hankittua Tapparalle aika lailla. Virtanen on pelannut jonkin verran Hytösen ja Louhivaaran kanssa, mutta tämäkin kenttä on esittänyt parasta peliään aina silloin kun Jässi on kolmantena lenkkinä. Eli, viimeinen vaihtoehto on laittaa Dwaipe vilttiin. Dwaipen pelipaikka sai oikeutuksensa jo kauan sitten. Vemmun löysiä otteita ja avopaikkojen sohlauksia nähtiin runkosarjassa jo liiaksi asti. Saattaa tietenkin olla, että tänään kentät muuttuu ja Vemmu pääsee takaisin Hytösen ja Louhivaaran rinnalle, mutta pointtini on siinä, että ymmärrän täysin sen, miksei Virtanen pelaa.

Takaisin asiaan: JYP voittaa - kuinka monella maalilla? - who cares...
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Jahas, röökiana jatkaa penkillä. Nelonen nyt muodossa Sipiläinen - Niemi - Piiroinen. Onkohan ristolla aivovamma?

No kuitenkin, tänään sarja kääntyy JYPille kun Tappara murskataan 5-1.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tappara tänään

Koskela - Ojanen - Vertala
Enlund - Lehterä - Nurmi
Saviano - Kiilholma - Venäläinen
Hardt - Hokkanen - Piispanen
(Lehtonen)

Benoit - Aalto
Salmela - Pikkarainen
Grönvall - Halme
(Pentikäinen)

Lehto (Nikkilä)


Hardt siis korvaa Pyymäen nelosessa, muuten mennään vanhoilla tutuilla. Ainakin minulle tämä on pieni yllätys, kuvittelin että Lehtonen vähän enemmän samantyylisenä pelaajana nostettaisiin Pyykön tilalle. Pyykön korvaaminen Hardtilla mielestäni muuttaa nelosen roolia jonkin verran.
 

teippi-77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ducks
Kärppä-faniksi (...) tunnustautunut 5-v. poikani pohdiskeli viikonloppuna JYP-Tappara-otteluparia. Sanoin että Tapparalla on oranssit housut joten niitä kutsutaan porkkanapöksyiksi. Siihen poika totesi että no sitten Jyppiä kutsutaan jänishousuiksi... Pitää näemmä hieman lahjoa oman talon väkeä että saa kannustusta JYPille.

Eikös poikasi juuri tuolla kommentilla voi myös tarkoittaa että kannustaa Jyppiä? Jänikset kun tapaavat syödä porkkanoita :)

Ja itsehän tämän tulkitsen kuten sinäkin enkä niinkuin itse kirjoitin :)
 

Erik Loka

Jäsen
JYP lähtee lähes samalla kokoonpanolla kuin aikaisempiinkin otteluihin, eli Virtanen edelleen penkillä ja Tuokkola maalissa. Dufva hakkaa siis ilmeisesti edelleen päätä seinään, toivottavasti on kuitenkin edes jotain uutta keksinyt.

Niskavaara pelaa Vaarasuon parina ja myös uutena miehenä Saksisen Esko nousee ylimääräiseksi puolustajaksi.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti Duffa tietää mitä tekee... JYPin kokoonpano tänään(kin):

Pihlman - Immonen - D. Helminen
Jääskeläinen - Hytönen - Louhivaara
Filppula - Vänttinen - Hannus
Sipiläinen - Niemi - Piiroinen
(Virtanen)

Mäntymaa - Kangasniemi
Kaijomaa - L. Helminen
Vaarasuo - Niskavaara
(Saksinen)

Tuokkola (Suomalainen)

Hyvä, että Louhivaara pelaa. Ja Pekiin näemmä riittää luottoa.

Aika ilmiselvää taisi olla Niskavaara + Saksinen uusina miehinä pakkikalustoon.
 

mukava valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuukka Mäntylä
Aika erikoista, että joukkueen heikoin lenkki saa jatkaa ykkösessä. Lehtonen tai Hardt voisi käydä piiskaamassa ykköseen hieman lisää vauhtia ja kun Pyy palaa neloseen, niin Piispanen saisi tehdä seuraa Vertalalle penkin päähän. Ykköskentän pelin takkuilu johtuu nähdäkseni ainoastaan tuon vapaamatkustajan mukana roikkumisesta. Janne tekee omaa hommaansa ihan niinkuin ennenkin ja Koskela painaa hommia niska limassa. Eipä se ykköskenttä oikein voi pärjätä, koska on tavallaan koko ajan alivoimalla.
 

krobbe

Jäsen
Aika erikoista, että joukkueen heikoin lenkki saa jatkaa ykkösessä. Lehtonen tai Hardt voisi käydä piiskaamassa ykköseen hieman lisää vauhtia ja kun Pyy palaa neloseen, niin Piispanen saisi tehdä seuraa Vertalalle penkin päähän. Ykköskentän pelin takkuilu johtuu nähdäkseni ainoastaan tuon vapaamatkustajan mukana roikkumisesta. Janne tekee omaa hommaansa ihan niinkuin ennenkin ja Koskela painaa hommia niska limassa. Eipä se ykköskenttä oikein voi pärjätä, koska on tavallaan koko ajan alivoimalla.

No joo, ilmeisesti tässäkin kohtaa voidaan sanoa ne maagiset sanat; käydään niissä peleissä ja puhutaan sitten vasta. Moiset kommentit kertovat vain ja ainoastaan siitä, että ei ole nähty mistä puhutaan.

Ykkösestä sen verran, että kyllä ne ovat olleet juurikin Koskela ja Ojanen (hienosta maalistaan huolimatta) jotka ovat alisuorittaneet. Vertala raataa aivan samalla hyvällä tasolla (tai ainakin hyvin lähellä sitä) kuin runkosarjassa.

Ja Piispanen, hänhän on parantanut runkosarjasta aimo harppauksen ja pelannut todella hyvät playoffit tähän mennessä.
 
Tiukka peli jälleen tiedossa, joka ratkeaa siihen pysyykö JYPin paketti tällä kertaa kasassa 60min. Jos pysyy niin voitto Jyväskylään maalin tai kahden erolla.

Tämä on aina hieman huvittava lähtökohta (ja itsekin siihen tulee sorruttua): omat voittavat jos pelaavat ns. omalla tasollaan ja häviävät, mikäli eivät siihen kykene. Ehkä vastustajallakin on tähän vaikutusta? Ja tarkoittaako Jypin oma taso ja paketin kasassa pysyminen sitä alkuhetkien pörräystä: ei sellaista joukkuetta olekaan, joka moiseen täydet kolme erää pystyy.

Sarja on 2-1, eikä vielä ollenkaan taputeltu. Tänään kotivoitto Jypille, niin paineet ovat Tapparalla. Tänään vierasvoitto, niin tilanne on 3-1 ja Jyp on ahtaalla, mutta ei missään tapauksessa vielä kesälomalla. Kyllä nämä sarjat kannattaa katsoa ihan viimeiseen niittiin saakka.

Tasaisissa merkeissä mennään tänäänkin, eikä jatkoaika ole kaukana. Toivottavasti tuomarin kantti kestää, eikä pilli soi sambakatsomon mukaan.

Parempi vie.
 

tiikeri

Jäsen
Dufvan sanoin, nyt on vedettävä se pääkallolippu salkoon ja otettava se voitto vaikka väkisin. Tappio merkitsee käytännössä kauden loppumista ja niin jokainen katsojakin kuin pelaajakin asian varmasti tiedostaa. Saa nähdä sitten miten se vaikuttaa otteisiin kentällä, toivottavasti ei ainakaan liiallisena mailanpuristuksena. Kotiyleisön edessä ei voi väsymisen merkkejä näyttämään, vaikka sarja on ollut raskas ja kuluttava. Huomenna voi mahdollisesti olla eri ääni kellossa, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä ilta tuo tullessaan. Tuokkolalle ainakin soisi vaihteeksi ehjän ja onnistuneen pelin. Uskoisin että se riittäisi tänään aika pitkälle.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Game savareista ei tietenkään voi liiemmin hehkuttaa, kun vasta yksi peli on voitettu - tosin tuossa voittopelissähän niitä taidettiin nähdä. Kestääkö pää?
Tuossakin ottelussa JYP voitti lähinnä Tuokkolasta huolimatta, ei hänen ansiostaan. Joka ikisessä ottelussa Tuokkola on päästänyt vähintään yhden helpon maalin. Vaikka sitten kolmannessa erässä tulisikin pikkunätti luistintorjunta, niin tuo vaan ei riitä.

Jos suuri viisaus Tuokkolan itsepintaisessa runkosarjapeluuttamisessa oli "ajaa häntä sisään playoffeihin", niin mikä tuon Suomalaisen hankinnan taustalla sitten oli? Riistämällä häneltä täysin pelituntuman Dufva on tuhonnut JYPin suunnitelma B:n.

Joukkueen valmennuksen luotto Pekiin on näemmä sata kertaa suurempi kuin joidenkin JYP-fanien. Kaikki maalivahdit pompottaa joskus, eikä Pekin pompottelut ole vielä JYPpiä kaatanut
Kaksi ottelu vasta hävitty. Kolmannenko tappion jälkeen Suomalaista voisi kokeilla, vai vasta neljännen tappion jälkeen? Kun maalivahtipeli on ollut haparoivaa kaikissa otteluissa.

No, kukapa olisi tosiaan uskonut, että JYPillä on tässä sarjassa mitään jakoa ilman Sinuhea.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voinee kliseisesti sanoa, että tänään ensimmäisellä maalilla on erittäin suuri merkitys. Aiemmissa kolmessa pelissä JYP on tehnyt avausmaalin, mutta hävinnyt silti kaksi ottelua.

Tämän illan pelissä, odotusten ja paineiden noustessa pikkuhiljaa myös Tapparan riveissä JYPistä puhumattakaan, uskon kuitenkin ottelun jo repeävän aika selkeästi avausmaalin tehneelle joukkueelle. Jos se on Tappara, niin hurrikaanipelaajien päät alkavat painua ja luistin tuntua raskaalta vaikka kotiyleisö kuinka kannustaisi, siinä määrin hiuskarvan varassa joukkueen itseluottamus näyttää olevan. Jos taas avausmaalin tekee JYP, saa joukkue varmasti uskoa siihen, että ottelu pystytään voittamaan ja sarja tasoittamaan, ja pääsee sitä kautta rennompaan voitokkaaseen suoritukseen Hippoksen raivokkaasti kannustaessa.

En pidä todennäköisenä, että täysromahdusta nähdään tällä kertaa yhdessäkään erässä samaan tapaan kuin perjantaina, jolloin latausta oli jyppileirissä varmasti liikaa sekä hyvässä että pahassa. JYPin pelaajat alkavat toivon mukaan käsittää, ettei näitä pelejä voiteta pelkällä raivolla, kuten Dufva onkin sanonut. Olettaisin aiempien ekan erän itsensä piippuun pelaamisten johtuvan ainakin osittain siitä, että pelaajat eivät pelaa niinkään kuten valmennusjohto käskee tai on ennalta sovittu, vaan sen mukaan miten tunnetilat vievät. Tässä näkyy Tapparan pudotuspelikokemus ja varmempi suorittaminen, eli siinä missä kirvesrintojen suoritus ei pelin sisällä heittele sen paremmin positiivisesti kuin negatiivisestikaan, liikkuu hurrikaani täysin senhetkisen mielentilan mukaan. Jääskeläinenkin jossain haastattelussa totesi kysymykseen surkeista toisista eristä, että jokaisen pelaajan omasta pääkopasta se on lopulta kiinni.

Jyväskyläläisittäin pelaajien ja katsojien huomio kiinnittyy varmasti Immoseen. Sunnuntain pelissä mies romahti tyystin kolmanteen erään. Nyt kapellimestarin olisi jälleen astuttava eturiviin johtamaan esimerkillään. Jos Jakke vaeltelee synkkyydessä, on pelin voittaminen erittäin vaikeaa. Jonkun pitää nyt sytyttää JYP taisteluun, ja kotiyleisö tulee ainakin antamaan siihen oman panoksensa. Jos Immonen on menettänyt peli-ilonsa ja tsemppinsä, niin Ojasen tarjoama oppitunti saattaa nousta jopa sarjan lopullisesti Tapparalle kääntäneeksi tapahtumaksi.

Voitto menee ekan maalin tehneelle selvin luvuin 5-1.

(Maalivahtien osalta olisin viimeistään nyt antanut Suomalaiselle näyttömahdollisuuden, kuten olen jo aikaisemmin kirjoittanut. Tosin olisin myös peluuttanut kakkosveskaria enemmän jo runkosarjassa ja jos otteet olisivat olleet hyviä, laittanut Suomalaisen nimenomaan Tapparaa vastaan. Tuokkola olisi sitten voinut pelata muut pudotuspelisarjat. Peki on vain tamperelaisille liian tuttu mies, jolloin torjunnoista löytyy reikiä ja pelaajat tietävät miten JYP-veskarin kasetti saadaan jumiin. Salmelan rystyroikku kolmannessa pelissä ei ollut sattumaa, vaan Tuokkolan tietoista psyykkausta, joka onnistuikin lähes täydellisesti, vain maali jäi puuttumaan.)
 
Viimeksi muokattu:

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuossakin ottelussa JYP voitti lähinnä Tuokkolasta huolimatta, ei hänen ansiostaan. Joka ikisessä ottelussa Tuokkola on päästänyt vähintään yhden helpon maalin. Vaikka sitten kolmannessa erässä tulisikin pikkunätti luistintorjunta, niin tuo vaan ei riitä.

Jos suuri viisaus Tuokkolan itsepintaisessa runkosarjapeluuttamisessa oli "ajaa häntä sisään playoffeihin", niin mikä tuon Suomalaisen hankinnan taustalla sitten oli? Riistämällä häneltä täysin pelituntuman Dufva on tuhonnut JYPin suunnitelma B:n.

Kaksi ottelu vasta hävitty. Kolmannenko tappion jälkeen Suomalaista voisi kokeilla, vai vasta neljännen tappion jälkeen? Kun maalivahtipeli on ollut haparoivaa kaikissa otteluissa.

No, kukapa olisi tosiaan uskonut, että JYPillä on tässä sarjassa mitään jakoa ilman Sinuhea.

Oma käsitykseni on ja oli alunperinkin, että Suomalainen hankittiin sille varalle, jos Tuokkolalta menee paikat rikki. Tältä osin näilläkin palstoilla kyseltiin jatkuvasti heti kun Sinkku lähti, että mitäs tehdään, jos Tuokkolalle tapahtuu jotain ja luukkuvahtina on Laitinen? No, Laitisen tilalle hankittiin Suomalainen. Hevi-Jaska on nyt kahden vuoden aikana oppinut Kärpissä avaamaan luukkua tosi hyvin, ranteet on treenattu huippukuntoon ja kahvan vääntäminen sujuu erittäin nopeasti ja sulavasti. Maalivahdin vaihtaminen on keino, jota käytetään usein joukkueen psyykkaamiseen ja sellaiseen ei ole nyt yksinkertaisesti tarvetta. Pikkaisen lisää puristusta (ja tuuria), niin homma on paketissa. Yhteenvetona, Peki on helvetin hyvä, %ssa katsottuna liigan parhaita runkosarjassa, eikä varmaan munaa matseja, vaikka joskus (=erittäin harvoin loppujen lopuksi) vähän hutiloikin. Tänään imaisee yhden, max.
 
Jos suuri viisaus Tuokkolan itsepintaisessa runkosarjapeluuttamisessa oli "ajaa häntä sisään playoffeihin", niin mikä tuon Suomalaisen hankinnan taustalla sitten oli? Riistämällä häneltä täysin pelituntuman Dufva on tuhonnut JYPin suunnitelma B:n.

Kaksi ottelu vasta hävitty. Kolmannenko tappion jälkeen Suomalaista voisi kokeilla, vai vasta neljännen tappion jälkeen? Kun maalivahtipeli on ollut haparoivaa kaikissa otteluissa.

Jos Dufva halusi antaa pelipaikan vanhalle tutulle? Kärpissä rooli olisi ollut kuitenkin hodarien syönti katsomossa.
En nyt menis sanomaan, että mv-peli olisi ollut haparoivaa. Hyvin Peki on nämä playoffit pelannut. Ykköskenttä ja hyökkäyspeli yleensä on ollut ruosteessa. Kyllä nähdyn kaltaisella torjuntatyöskentelyllä näitä pelejä pitäisi voittaa myös vieraissa. Haparoivaa on ollut Kärppien mv-peli, mutta niin vain kun omat tekee enemmän ni sehän riittää, yksinkertaista eikö?
Suomalainen on todennäköisesti huomenna maalissa, pelituntuma tai sen puute onkin sitten täysi kysymysmerkki. Ehkä ihan hyväkin veto kun pelipäivät sattuvat olemaan peräkkäisinä päivinä. Noinkohan Tapparallakin Nikkilä maalissa?
 

Erik Loka

Jäsen
... Maalivahdin vaihtaminen on keino, jota käytetään usein joukkueen psyykkaamiseen ja sellaiseen ei ole nyt yksinkertaisesti tarvetta. Pikkaisen lisää puristusta (ja tuuria), niin homma on paketissa. Yhteenvetona, Peki on helvetin hyvä, %ssa katsottuna liigan parhaita runkosarjassa, eikä varmaan munaa matseja, vaikka joskus (=erittäin harvoin loppujen lopuksi) vähän hutiloikin. Tänään imaisee yhden, max.

Sepä olisikin mukavaa, jos nuo tappiot olisivat olleet kiinni vain tuurista. Ja runkosarjan loppu meni tosiaan ihan kivasti, mutta nyt playoffeissa meno on ollut toista. Eihän nyt ole todellakaan varaa päästää enää tässä vaiheessa 1-2 helppoa maalia pelissä, kuten tähän mennessä on käynyt jokaisessa ottelussa. Vaikka pelkästään Pekin takia pelejä ei olla hävitty, niin ei maalivahti meille niitä ole yhtään voittanutkaan.

Musta tuntuu että Tuokkolaa peluutetaankin vain sen takia kun nimi on Pekka ja sopimus ensi kaudesta on jo tehtynä.

Jos spekuloidaan tosissaan että montako maalia se tänään imuroi, niin kyllä siinä vaiheessa pitäisi maalilla seistä jo jonkun muun. Toki voidaan myös hakata päätä seinään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös