Ti 18.3.2008 HIFK-Blues (4. puolivälierä)

  • 21 334
  • 121

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Alle vuorokausi aikaa peliin ja keskustelu käy kuumana (lähinnä IFK:n maalivahti-ketjussa).

Päivän teemaksi voisi käydä vaikka käytettävien keinojen valikoima. Nyt kun liigakin linjasi yhden ottelun pelikiellot playoffien maksimiksi, kannattaa olla tarkkana. Blues on jo kokeillut Lostedtia, mutta täkyyn ei kukaan tarttunut. IFK:n alkaakin olla viimeinen aika ottaa Ustrnul kehiin – ja Bluesin Szwez. Olisihan ylivoimaisen viihdyttävää kuulla miten Linkku ja Hakki selostavat näiden konsonanttihirviöiden välistä ottelua IFK-radiossa.

Pelillistä tasonnostoa on IFK:lle vaadittu edellisten otteluiden jälkeen. Mitä tämä sitten oikein olisi, kun suurin piirtein kaikki meni pieleen viimeksi? Ehkä kuitenkin sitä Kuhdan ja kumppaneiden isoon peiliin katsomista.

Paljon ratkaisee myös se miten Blues peliin lähtee. Tarkka vieraskiekko-ottelu houkuttaisi varmasti tässä tilanteessa. Kuitenkin siinä tapauksessa vastustaja voi jopa päästä peliin mukaan. Uskonkin Bluesin jatkavan siitä mihin Espoossa jäi – vauhdilla ja hyvällä pelihuumorilla. HIFK:lle jää tällöin ainoaksi aseeksi kova peli, rikkominen ja kova tsemppi. Tuskin heidän oma pelinsä lähtee taikaiskusta käyntiin. Mikäli Blues ei oikein saa vauhtia tai ottaa muutaman turhan jäähyn voi pelistä tulla tasainenkin.

Bluesilta löytyisi vaikka koko kentällinen kunnollisia vaihtomiehiä, mutta tähän peliin tuskin tulee paljon muutoksia edellisestä, ellei sitten sitä Szweziä haluta kentälle.

HIFK:lla arvoituksena on puolustajien pelikunto.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Ansaittu lepopäivä otteluruuhkan jälkeen on toivottavasti käytetty pääosin huiliin.

Ihan hyvä ennakko sulta, ehkä Kimmo Kuhdasta eri mieltä. Minusta Kuhta on aina ollut "vain" se 20+ maalintekijä ykkös/kakkosketjussa, hän ei ole samanlainen täsmäase kuin Keller, Pesonen jne. Mieheltä ehkä vaaditaan vähän liikaa, mutta tekee sen 20+ runkosarjaan.

Vescen ympärille oma kenttä, kiitos. Vesce-Murray- Petrelle. Siinä on jo roolitukset kohdallaan.

Nieminen maaliin ja ei olla yliinnokkaita vaikka kotipeli onkin.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Jotain tarttis tehdä, esim. ketjumuutoksia. Viime kaudella Baxter ei tehnyt minkäänlaisia muutoksia kokoonpanoihin, vaikka oltiin kerhoa vastaan häviöllä. Nyt se perkeleen Ustrnul sieltä kehiin hieromasta niitä nivusiaan ja ketjut uusiks.

Monelle palstalaiselle veikkaan suru-uutista aloittavan maalivahdin suhteen...

Paikalla ollaan, tottakai.
 

aragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kazakstanin naisten harkitseva maajoukkue
Joukkue korostuu tärkeissä peleissä

Tämä 4. koitos jatkanee sitä linjaa, joka on jo hyvin ollut havaittavissa- Blues on yhtenäinen joukkue, jossa ei heikkoja lenkkejä lopputulokseen vaikuttavilla alueilla ole. Ifk ottaa pataan illan pelissä, joukkue ei hengitä oikealla tavalla, turha siitä syyttää tekaistua maalivahtiongelmaa. Kiekko-Espoon maalilla taitaa olla se tekijä, jolla kannua Espoossa nostellaan keväämmällä? Tämä sarja on ohi, valitettavasti, ifk:n selkärangan rutina kuului kauas sunnuntaina.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Itkua ja faktoja.

Nieminen maaliin kiitos. Vois kyllä niitä ketjuja edes kokeilla muuttaa kun nyt jo kaks peliä hävitty puhtaasti ja hyökkäys ontuu pahasti! Aina puhutaan: "Parempaa puolustusta, parempaa puolustusta!" Kyllä, mutta jos pakit eivät ole joukkueen paras osa-alue ja hyökkääjät taas ovat, niin eikö kannattaisi panostaa sitten niihin hyökkäyksiin enemmän? IFK ei saa kunnon hyökkäyksiä aikaan juuri ollenkaan tällä hetkellä. Ja kun se puolustus ei toimi näköjään kuitenkaan kun
pakit nyt on mitä on ja sille ei voi mitään. Esim. perjantain pelistä Helsingissä voin laskea yhden käden sormilla IFK:n kunnon maalipaikkaan johtaneet kontrolloidut hyökkäykset.

Toivotaan toivotaan ja pelätään pelätään..
Mutta jos tänään HIFK häviää niin voi jo rantapalloja kaivella kaapista, en millään jaksa uskoa että tämä porukka pystyisi nyt yhtäkkiä (tällä pelillä) voittamaan Bluesin kolme kertaa putkeen. Pitää kuitenkin sen verran realisti olla.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Caine kirjoitti:
Mutta jos tänään HIFK häviää niin voi jo rantapalloja kaivella kaapista, en millään jaksa uskoa että tämä porukka pystyisi nyt yhtäkkiä (tällä pelillä) voittamaan Bluesin kolme kertaa putkeen. Pitää kuitenkin sen verran realisti olla.

Sarja katkeaa tietenkin vasta neljästä voitosta, mutta kyllähän se totta on, että jos tänään tulee takkiin, niin voidaan kyllä melkein sanoa hyvää kesälomaa IFK:lle. Voitto tästä ja sarja syntyy uudestaan.

Nieminen lienee aloittava maalivahti, ei luulisi olevan oikein muita vaihtoehtoja.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Aina puhutaan: "Parempaa puolustusta, parempaa puolustusta!" Kyllä, mutta jos pakit eivät ole joukkueen paras osa-alue ja hyökkääjät taas ovat, niin eikö kannattaisi panostaa sitten niihin hyökkäyksiin enemmän?

Tuo on sinäänsä todella fiksusti sanottu ja kuvaa omia ajatuksiani todella paljon. Peruskivat ja nopeasti unohdettavat tulokset saadaan sillä, että keskitytään pelaamaan niin, että omat heikkoudet minimoidaan, mutta tähdet ja tarinat syntyvät siitä, kun omat vahvuudet maksimoidaan.

Toisaalta kuitenkin nykykiekossa puolustuksen merkitys hyökkäyksien laadukkuudessa esimerkiksi pelin nopean avaamisen ja "toisen aallon" tukemisena mahdollistavat laadukkaan hyökkäyspelin. HIFK:n mahdollisuudet lepäävät siinä, kuinka hyvin joukkueen vahvin ase eli aggressiivinen hyökkäyspeli saadaan toimimaan.

Tämä ottelu on sarjan kannalta todella tärkeä, huomattavasti tärkeämpi kuin esimerkiksi viime perjantain ottelu oli. Jos HIFK häviää tänään, urakka tulee olemaan todella vaikea huomenna. Jos taas HIFK onnistuu voittamaan, huominen peli tulee olemaan kaikin puolin todellinen trilleri.

Pelin tärkeyden takia tänään tuskin nähdään ylilyöntejä - ellei sitten peli ratkea jo hyvissä ajoin tai jostain muusta syystä PB tai PM haluaa lähteä hakemaan rähinää. Tiukkaa ja tarkkaa pelaamista ennemminkin odotan, vaikkakin Blues voisi yrittää jo alussa iskeä naulaa IFK:n arkkuun.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotain tarttis tehdä, esim. ketjumuutoksia. Viime kaudella Baxter ei tehnyt minkäänlaisia muutoksia kokoonpanoihin, vaikka oltiin kerhoa vastaan häviöllä. Nyt se perkeleen Ustrnul sieltä kehiin hieromasta niitä nivusiaan ja ketjut uusiks.

Monelle palstalaiselle veikkaan suru-uutista aloittavan maalivahdin suhteen...

Nieminen aloittaa, ei Baxterilla voi olla vaihtoehtoja, vaikka pro-Janne -leiriin kuulunkin.

Viime vuonna tosiaan nähtiin Baxterin kyky tehdä muutoksia ketjuihin kesken sarjan, tai siis tämän puute. Mm. Jouhkimainen sai keskittyä Red Bull -skaboihin, ja tuskin on nytkään muuta kuin hajavaihtoehtoja luvassa, vaikka käyttöä olisi varmasti. Kuten myös Wärnillä (Pöystin tilalle), ja Purolinna saisi korvata Korhosen. Joka tapauksessa Vesce-Pesonen "tutkapari" on pakko hajottaa, niin jäässä ovat olleet.

Tämän on tosin turhaa pyörittelyä, eiköhän Baxter pidä koostumukset täysin ennallaan, mitä nyt Ustrnul (jos kunnossa) Hankin tilalle jos Hank klesana.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nieminen maaliin kiitos. Vois kyllä niitä ketjuja edes kokeilla muuttaa kun nyt jo kaks peliä hävitty puhtaasti ja hyökkäys ontuu pahasti! Aina puhutaan: "Parempaa puolustusta, parempaa puolustusta!" Kyllä, mutta jos pakit eivät ole joukkueen paras osa-alue ja hyökkääjät taas ovat, niin eikö kannattaisi panostaa sitten niihin hyökkäyksiin enemmän? IFK ei saa kunnon hyökkäyksiä aikaan juuri ollenkaan tällä hetkellä.


Sinänsä samaa mieltä kanssasi, hyökkäyksiin lähdöt ja sitä kautta kontrolloitujen hyökkäysten puute on ollut suurin ongelma koko kauden. Mutta juuri siksi tätä ei mielestäni enää kannatakaan yrittää muuttaa, ei sellaista viisasten kiveä enää tässä vaiheessa kautta löydetä, että hyökkäyspeli alkaisi luistaa. Pelitapa on hiottu tai jätetty hiomatta pitkän runkosarjan aikana, ja nyt mennään näillä eväillä, valitettavasti.

Surullista, mutta pitävä puolustus höystettynä möyhy/pomppu/säkämaaleilla on meidän ainoa keino menestyä tällä kaudella. Toivottavasti ensi vuonna on toisin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Hank ei pysty pelaamaan täytyy "lihaketjusta" joku siirtää pakiksi ja Jouhkimainen ketjuun pelaamaan. Samalla Purojannu pelaavaan kokoonpanoon Korhosen tilalle vaikka sitten vain kokemusta kartuttamaan. Nieminen maaliin ja Guollan ja Vescen ketjuilta 3-4 maalia. Siitä se lähtee.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Mielenkiintoinen ottelu ja erittäin mielenkiintoinen ensimmäinen erä tulossa.
HIFK:lla on nyt oikeasti pakkovoiton paikka, mikäli Brückler torjuu muutaman gamesaverin heti alkuun ja taas Lundellin/Niemisen menee tyhjään maaliin tehty maali niin selkäranka saattaa napsahtaa jo ensimmäisessä erässä.

Aukesiko Bluesin ketsuppipullo? Tänään taas maaleja liukuhihnalta? Sisuuntuiko HIFK tappiosta? Kestääkö nyt liike ja kasetti?

Toivottavasti tulisi edes tiukka ottelu, tuollaiset 6-1 -lukemat eivät kuulu pudotuspeleihin.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Tämän illan pelistä tulee varovainen, vähämaalinen ja tietyllä tavalla tylsä. IFK:lla on pakkovoitto illan pelissä. Tappio tänään ja katkomatsi heti huomenna lopettaa sarjan. Sunnuntain matsissa nähtiin, että (tyhmiin) jäähyihin ei ole varaa, joten yliagressiivinen höntyily on varmasti kielletty. Kuinka rohkeasti IFK tulee karvaamaan ja estämään bluesin pelinrakentelua, mielenkiintoista nähdä. Ensimmäisen maalin tekijä on tänään vahvoilla. Sillä kuka on tänään maalissa ei ole tulokseen merkitystä.

Veikkaus on, että 0-1 tilanteessa mennään kolmannen erän alussa ja IFK:n täytyy pelata rohkeammin, joten 0-2 päättyy tämä matsi. Huomenna sitten katkaistaan tämä sarja.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Uskoisin, että erittäin tasainen peli tulossa, IFK lähtee varmasti puolustamaan tarkasti, koska maaleja on mennyut omiin aivan liian paljon.
Itse en usko pelin ratkeavan tänään maalivahtipeliin, koska ainakin Nieminen on pelannut ihan kelvollisesti koko ajan.
Jos IFK:n puolustus ei pääse tasolleen, niin rumatkin numerot ovat mahdolliset.

Uskotaan kuitenkin , että peli menee tänään jommalle kummalle maalein 3-2, jos Blues voittaa, niin huomenna puhallellaan rantapalloja, jos taas IFK vie on sarjaa taas auki.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Blues on valovuoden HIFK:ta edellä kaikille osa-alueille. Toivottavasti tällä kertaa ei tule yhtä rumia lukemia kuin viimeksi. Veikkaus 0-8.

Blues on minun listoillani SUURIN mestarisuosikki. Loistava joukkue täynnä taitoa ja osaamista. Kateellinen täytyy olla.

HIFK:lla loppuu pelit huomenna kuten jo kaikki Blues-fanit täällä ovat kertoneet.

Ehkä ensi vuonna saadaan melkein yhtä hyvä joukkue HIFK:stakin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
tiki10 kirjoitti:
Blues on minun listoillani SUURIN mestarisuosikki.

Sama täällä. Ainoa todellinen joukkue tällä hetkellä. Tämä on espoolaisten vuosi, narrien ja porojen koutsit katselee jo tulevaisuuteen, joten niitä ei enää tämä kevät jaksa kiinnostaa.

Muutenkin Blegin peli on erittäin hyvin organisoitua ja sen peli toimii jokaisella osa-alueella.

tiki10 kirjoitti:
HIFK:lla loppuu pelit huomenna kuten jo kaikki Blues-fanit täällä ovat kertoneet.

Ei lopu. Tänään otetaan voitto kotona.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toivottavasti tulisi edes tiukka ottelu, tuollaiset 6-1 -lukemat eivät kuulu pudotuspeleihin.

Heh, vaikea uskoa, että olisit oikeasti tuota mieltä. Pakkovoittoa lähdetään hakemaan ja toivottavasti homma ratkeaisi mahdollisimman pian onnellisesti. Tässä kohtaa ei nyt mitään jatkoaikoja kaivattaisi. Ehkä teille semmoisella olisi käyttöä.

Jos ottelu ratkeaa ajoissa, niin sitten voi siirtyä pubin puolelle katsomaan, jos siltä tuntuu. Espoossa toki käytetään aina optio katsoa koko peli siellä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Blues on valovuoden HIFK:ta edellä kaikille osa-alueille. Toivottavasti tällä kertaa ei tule yhtä rumia lukemia kuin viimeksi. Veikkaus 0-8.

Blues on minun listoillani SUURIN mestarisuosikki. Loistava joukkue täynnä taitoa ja osaamista. Kateellinen täytyy olla.

HIFK:lla loppuu pelit huomenna kuten jo kaikki Blues-fanit täällä ovat kertoneet.

Ehkä ensi vuonna saadaan melkein yhtä hyvä joukkue HIFK:stakin.

Nämä ovat niitä kirjoituksia, millä varmistetaan joukkueen floppaus.

Aikaisemmin kirjoitin, että Bluesilta puuttuu se yksilö-osaaminen mitä tarvitaan välierissä ja mahdollisissa finaaleissa - pelkkä hyvä pelikirja ei riitä. Viime peleissä joukkueesta on onneksi löytynyt ratkaisijoita laajasti. Toivottavasti trendi jatkuu.

Tämän päivän ottelu on toki vaikea. Jos Hifk ottaa voiton saa se aimo annoksen fiilareita huomiseen koitokseen.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Aika luottavaisin mielin tulee tänään bunkkeriin mentyä. Blues pelaa paremmin joukkueena ja maalivahtipeli on varmempaa kuin HIFK:lla. Lisäksi erikoistilannepelaaminen on ehkä hieman yllättäen ollut Bluesilla parempaa. Aloituksissa HIFK on ollut ylivoimainen ja Bluesilta kuluu paljon energiaa kiekonriistoihin.

HIFK:n puolustus vaikuttaa melko väsyneeltä ja tänään kuormitus vaan pahenee, kun H. Pikkarainen ei pelaa. Ustrnul sen sijaan saattaa pelata. Bluesilta uusina "tuoreina" miehinä kehissä saattavat olla Tuominen, Szwez tai Uusivirta. Veikkaan myös Lajusen pelaavan Kurjen sijasta. Sallinen on päässyt riittävälle tasolle pelatakseen pudotuspeleissä ja tämä tuo Bluesille sen kaivatun neljännen ketjun jonka voi heittää jäälle milloin tahansa. Clarke on hieman parantanut peliään. Lisäksi Lada, Huzcowski, Alanko ja Heiskanen ovat olleet suht varmoja ensimmäisen pelin jälkeen.

Veikkaan Bluesin tänään voittavan, mutta vaikkei näin kävisikään, en usko HIFK:n voittavan kolmea peliä neljästä. Tänään peli päättyy 2-5, joista viimeinen taas tyhjiin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Veikkaan Bluesin tänään voittavan, mutta vaikkei näin kävisikään, en usko HIFK:n voittavan kolmea peliä neljästä.

Itse ajattelisin varmasti tuossa tilanteessa täysin samoin. Mikäli IFK saa jotain järkeä tekemiseen varsinkin puolustuspäässä, ei voitto tänään ole kovin epätodennäköinen. On vain pakko lopettaa typerien jäähyjen ottaminen, kuten kiekkojen heittäminen katsomoon.
Maalipaikat on pakko hyödyntää kovalla prosentilla. Jossittelu on aina helvetin mukavaa, mutta IFK:lla oli sunnuntainakin 1-0 tilanteessa paritkin hyvät paikat tasoittaa. Mikäli sellaisista paikoista alkaa syntyä maaleja, en usko Bluesin voiton olevan niin selviö, kuin täällä on jopa meidän fanienkin toimesta toitotettu.
Tänään voitto ja sarja on jälleen tasan. Sitten ollaan periaatteessa (ja myös käytännössä) paras kolmesta sarjassa, jossa kummallakin on mahdollisuutensa.
Mikäli taas Blues tänään voittaa, on elämä jo hyvin vaikeaa. Pakko voittaa loput matsit ja niistä vielä kaksi vieraissa.
Tänään kuitenkin IFK:lle voitto lukemin 4-2.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Aloituksissa HIFK on ollut ylivoimainen ja Bluesilta kuluu paljon energiaa kiekonriistoihin.
Tilasto kertoo IFK:n voittaneen hyökkäysalueellaan aloitukset 30-25 ja Bluesin 45-27, joten ei se nyt ihan HIFK:n ylivoimaakaan ole. Varmaan on kyse enemmän siitä, että Blues on sitten voitetun aloituksen jälkeen menettänyt kiekon helpommin.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nieminen maalilla kuten odotettua, ketjut ennallaan, eli eipä Baxter odotetusti nähnyt tarvetta muutoksille, mitä nyt Wärn on taas Keräsen ketjussa ja Ahtola ylimääräinen hyökkääjä, ja Libor Hankin tilalla.

Toivottavasti kokoonpano on vain sumutusta, ja oikeasti Baxter on sekoittanut ketjuja, mutta tätä lienee turha toivoa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ketkäs tänään toimivat pillipiipareina illan pelissä? Sillä voi olla yllättävänkin paljon väliä. En tosiaan sano, että sunnuntaina kaaduttiin tuomareihin, koska ei kukaan häviä tuomareiden takia viidellä maalilla. Mutta joka tapauksessa, samanlaisia rikkeitä jäi viheltämättä Bluesille, josta IFK-pelaaja lähti penkille. Perjantaina taas Kruus oli hyvä, Partanen aivan perseestä. Noh, tehdään tarpeeksi maaleja niin ei tarvitse ihmetellä tuomari työskentelyä....
 

Chewbacca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Blues tänään...

1. Kenttä

26 Osala, Oskar
39 Viitaluoma, Ville
52 Miettinen, Camilo

42 Laatikainen, Arto
9 Clarke, Dale

2. Kenttä

18 Rajamäki, Erkki
57 Sallinen, Tomi
25 Keller, Ryan

34 Kuoppala, Ismo
22 Alanko, Rami

3. Kenttä

40 Uhlbäck, Jaakko
44 Eaves, Ben
19 Lehtonen, Mikko

5 Huczkowski, Miika
3 Heiskanen, Santeri

4. Kenttä

85 Kähkönen, Toni
12 Töykkälä, Joni
80 Nieminen, Niko

6 Kurki, Mikael
15 Lostedt, Patrik

Maalivahdit:
30 Brückler, Bernd

Varalla:
1 Koskinen, Mikko
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ketkäs tänään toimivat pillipiipareina illan pelissä? Sillä voi olla yllättävänkin paljon väliä. En tosiaan sano, että sunnuntaina kaaduttiin tuomareihin, koska ei kukaan häviä tuomareiden takia viidellä maalilla. Mutta joka tapauksessa, samanlaisia rikkeitä jäi viheltämättä Bluesille, josta IFK-pelaaja lähti penkille. Perjantaina taas Kruus oli hyvä, Partanen aivan perseestä. Noh, tehdään tarpeeksi maaleja niin ei tarvitse ihmetellä tuomari työskentelyä....

Iloksesi voin kertoa, että vanhoilla tutuilla mennään: Kruus, Partanen, Terho ja Tervo.

HIFK tänään:

1. Kenttä
16 Murray, Raymond
11 Guolla, Stephen
9 Kuhta, Kimmo

60 Kovanen, Tommi
49 Heikkinen, Ilkka

2. Kenttä
29 Pesonen, Jussi
19 Vesce, Ryan
36 Pikkarainen, Ilkka

50 Holmberg, Aleksi
2 Laakso, Teemu

3. Kenttä
39 Luttinen, Arttu
24 Porthen, Jermu
32 Petrell, Lennart

34 Haverinen, Joni
3 Ustrnul, Libor

4. Kenttä
44 Wärn, Max
45 Keränen, Janne
27 Pöysti, Eetu

21 Ahtola, Jerry
55 Korhonen, Lasse (h)

Maalivahdit:
30 Nieminen, Jani

Varalla:
31 Lundell, Jan
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös