Ti 17.3.2009 JYP-TPS (3. puolivälierä)

  • 35 821
  • 200

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Maalit pomppivat tänään Jypille...

...Immonen muuten tänään -1 ja jäähyllä Tepsin toisen aikana.

50 laukausta, 3 maalia, ei kuulosta oikeusmurhalta vaikka vähän olisikin pomppinut...

Miksi suotta lasket Immosen tehoja kun Virtanen, Välivaara, Sipiläinen ja Malmivaara (0+2) vastasi tänään Jypin tehoista.

Max Kolu muuten tänään 0+0 (-1)
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta missä on Max Kolu - ja kuka on tämä mies anyway!?
Heh jokohan olisi aika oikaista tämä Turkulaisten Kolu sisäpiiri läppä:

Tuli tepsiin pari kautta sitten, oli ylivoimaisesti paskin pelaaja. Tais mennä jotain 35 peliä ennenkuin teki ensimmäisen tehopisteen. Innokkaimmat perustivat Maxille oman sylkykuppi ketjunkin.

Sen jälkeen on parantanut roimasti. Ei edelleenkään mikään taituri eikä tule ikinä olemaankaan. Valoisa tulevaisuus kuitenkin edessä 3-4 ketjuissa. Erottuu kuitenkin hyvin edukseen kovalla tsempillä ja asenteella. (myös silloin kun koko muu joukkue nyplää muniaan)

Pääasia on se että aina kun kolu tekee maalin niin sitä hehkutetaan neljä viikkoa. Ja muutenkin ajankuluksi on hyvä keksiä uutta kolu legendaa ja uusia lempinimiä. Esimerkkejä: maximus armollinen, kolunaattori, koluttaja, maximilian, max ifk:n kaataja jne...

Rooli tossa joukkuessa on puhtaasti olla osa jarrukenttää ja keskittyä tässä sarjassa etenkin VIPin pimentämiseen. Siinä ovat mielestäni onnistuneet eritäin hyvin. VIPillä kuitenkin vasta yksi 5v5 maali. Se miksi tuo "jarrukenttä" on merkattu 1-kentäksi on arvoitus ja yhdentekevää. Tepsissä ei ole koko kautena ollut mitään selkeää marssijärjestystä.

Hyvin kuitenkin Turkulaisten Kolu hehkutus saa tunteita pintaan vastustajan faneissa aivan samoin kuin Immonen=kuningas saa joidenkin veren kiehumaan. En sitten tiedä onko vastustajan fanien ärsyttäminen jokin tavoite? Kai se sitten on kun teillä sen rumpusakin kanssa on sama juttu.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Mitä hemmetin väliä sillä on kuka ne maalit tekee? Joukkueethan tässä pelaavat toisiaan vastaan, eivät yksittäiset miehet. Kävi ottelusarjassa miten tahansa, niin ketään tuskin sytyttää se, kumpi teki enemmän pisteitä, Immonen vai Kolu. Aivan sama vaikka Immonen ei iskisi yhtään reppua, kunhan JOKU JYPistä iskee. Samaa mieltä ovat varmasti pelaajat itse.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pistepörssissä näköjään 29 sijaa ylempänä kuin tämä ns. "kuningas".
Suuremmalle osalle JYP-kannattajia Immonen on tietenkin "Rantasalmen Sulttaani". Ei siis "kuningas", vaikka joku yksittäinen sooloilija häntä niin nimittäisikin. Piikkisi menee siis täysin ohitse. Sitä paitsi eiköhän Immonen vielä maalin makuun pääse ja vaikka ei pääsisi, pääasia on se, että JYP voittaa.

Jääskeläinen ja Sipiläinen ovat nyt in! Nen nen nen, ei lu.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kummaa touhua, aluks itketään kun vain VIP ratkoo pelejä ja muut puukädet vetää pelejä kiikareilla. Nyt kun puukädet ratkoo pelejä, niin itketään kun Immonen ei ratko pelejä. Uuhhhh. Parempi voitti myös tällä kertaa. Kiitos JYP!
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pistepörssissä näköjään 29 sijaa ylempänä kuin tämä ns. "kuningas".

Taistelu hävitty, mutta sota jatkuu. Torstaina voitto Turussa ja ollaan jälleen lähtötilanteessa.

Sorry, mutta tästä repesi niin, että räkää lensi mun HP:n näppikselle niin, että joutuu puhdistushommiin huomenna.

Max vs. Jake. On tosi tiukka skaba kyllä ;)

Jupa
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Ainakin Suikkanen on ollut tunteella mukana, hyvä niin!

Juuri näin. Väriä tämä homma kaipaa ja Suikkanen sitä tuo. Vain tilastot pelistä nähneenä voi tietty sanoa, miten paljon kotijoukkue oli hallitsevampi, mutta mitä vitun väliä sillä on, jos silti vierasjoukkue taisteli loppuun saakka voitosta.

2-0 maalin jälkeen on turha tulla kertomaan kummalla pomppi tänään. Tuokkolan surkeus hämmensi taas JYPin maalivahtitilannetta, mikä taas tietää hyvää seuraavaan peliin.

Sarja ei ole tosiaan vielä ohi.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko

tiikeri

Jäsen
Pelistä voisi lyhyesti todeta, että eipä ole Tepsi tuollaisessa mankelissa vielä tämän sarjan aikana ollut ja tämä oli vasta alkusoittoa kuten Dufva lehdistötilaisuudessa totesi. Kun JYP lyö vitosvaihteen silmään, niin siinä on turkulaiset sellaisessa nesteessä että oksat pois. Tämän voinee jokainen pelin nähnyt vahvistaa. Salak oli kolmannen erän puolivälissä jo niin puhki ettei meinannut jaksaa nousta jäistä ylös. Kova kaveri ja hattua nostan, mutta eihän yksinään tätä hommaa Tepsille tule voittamaan.

Torstaina jatkuu ja mikäli JYPin tempo ja intensiteetti on silloin yhtään samalla tasolla, niin lauantaina on sarja katkolla Jyväskylässä. Edelleen yhtään sen enempää uhoamatta, tämä on vaan kylmä fakta.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko tämä joku sovittu juttu?

Äh, JYPin miesten pelko Maximusta kohtaan purkautuu tuolla lailla hermostuneena kuittailuna. Vielä Max on stealth moden pitänyt päällä, ei kai viitsi ihan vielä ratkaista tätä sarjaa Palloseuran hyväksi.

Niin, Pesosen töötti oli varsin komea ja Mastokin ehkä alkaa pikku hiljaa oppimaan ottamaan taklauksia vastaan. Toki Nordlund loukkaantui tilanteessa, joten pelikieltoja kehiin vaan... not.
 

12961

Jäsen
Varmaan kurinpitäjä Muukkonen kameran alapuolella antamassa analyysiä kun Pesonen jyrää Nordlundin.

Puhdas ja hyvä niittihän tuo oli, Pesosen onneksi Nordlund kääntyy ennen osumaa, muuten olisi tullut aika rumasti selkään.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Illan positiivisin yllättäjä oli tänään Harri Pesonen. Jumalauta, H.Pesonen syötti tänään muille ja karvasi hyvin. Taklasipa Harri puhtaasti Nordlundin huilaamaan. Lähellä oli maalikin ja sehän olisi ollut jumalattoman kaunis häkki. Kaunein koskaan Jyväskylässä, mutta sitä voisi taas jossitella maailman tappiin asti. Nyt meni yli maalista ja that's it.

Kertokaa TPS:n kannattajat pomputtaako Salak aina ottelun alussa hieman? Nyt molemmilla Jyväskylän keikoilla on alussa pomputtanut. Tänään upposi ensimmäinen JYPin maali juuri tästä syystä. Ei tosin onnistunut Tuokkolakaan täysin sillä ensimmäinen, vaikka olikin pomppivaan kiekkoon vedetty one-in-a-million-shot ylänurkkaan, meni sisään ilman maskia ja toinen tilanne oli hieman haparointia myös.

Tänään JYP taklasi TPS:ltä peli-iloa pois. Ottelun alku oli JYPin täydellistä dominointia. TPS-pelaajia lensi kaukalon laidalle tiuhaan ja lujaa. Se sekotti TPS:n pasmat ihan totaalisesti hetkeksi. Ensin siis Salak pompotti ja toisen potki sisään se teidän numero 29 jonka nimeä en tähän hätään muista. Heti tuon maalin jälkeen Peki ei ollut aivan hereillä ja yht'äkkiä peli oli 2-1 ja kohta 2-2. Tiukkaa peliä sen jälkeen kunnes Sipi tulee ja pelastaa. Tarkka laukaus takaylänurkkaan. Helpotti aika lailla. Lopussa tietysti pakollinen paniikkiratkaisu, kiekko yli laidan ja JYP sai hetken aikaa vielä kiemurrella kunnes vapauttava summeri soi. Kotietu piti ja seuraavaksi taas ryöstöreissulle Turkuun.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Äh, JYPin miesten pelko Maximusta kohtaan purkautuu tuolla lailla hermostuneena kuittailuna. Vielä Max on stealth moden pitänyt päällä, ei kai viitsi ihan vielä ratkaista tätä sarjaa Palloseuran hyväksi.

Itse olen ymmärtänyt, että Suikkanen haluaa vielä pitää Maximaalisen voiman piilossa ja säästelee miestä tosipeleihin. Nyt kun ollaan tappiolla otteluvoitoissa, niin uskoisin että Kolu pistetään hyökkäävämpään rooliin tekemään ne maalit. Todennäköisesti Kolu pelaa kahdessa kentässä torstaina.
 

Reckless

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Sami Kapanen
Puhdas ja hyvä niittihän tuo oli, Pesosen onneksi Nordlund kääntyy ennen osumaa, muuten olisi tullut aika rumasti selkään.

En likaiseksi sitä väittänytkään, vaan kun tuossa nauhalla kuulu "Pakkohan siitä jäähy on tulla, kun mieheltä kerta taju lähtee." on kuvastanut tämän kauden tuomioita aikahyvin. Eise syy vaan seuraukset.
 

12961

Jäsen
En likaiseksi sitä väittänytkään
Juu, eikä oma tarkoitukseni ollut myöskään ssitä oikeastaan väittää, vaan lähinnä päivittelin tuuria, jolla Nordlund kääntyy poikittain juuri ennen osumaa. Nyt selvisi ihan normi aivotärähdyksellä, mikäli kääntymistä ei olisi tapahtunut olisi niitti tullut selkään, jolloin jälki olisi voinut olla paljon pahempaa.

Kyllä se pelaa jo seuraavassa pelissä.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nordlund ei nyt osaa ottaa taklauksia ollenkaan vastaan, ja siinä mielessä ei varmaan kovinkaan moni TPS-kannattaja ihmettele että se on juuri "Masto" joka ottaa lukua. Kaverillehan tuntuu kolahtavan useammin kuin Juho Jokiselle konsanaan.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelin parasta antia ehdottomasti Harri Pesonen. Hieno, puhdas taklaus, jolla TPS pakki pelistä pois. Ja mikä parempaa, aivan uskomaton ratkaisu tuosta läpiajosta. Ei ollut kaukana kauden komein häkki. Toivottovasti ainakin ksml.fi/kiekko sivun videoon tulee mukaan tuo veivi. Hienoa, että uskalletaan yrittää, ei tää nyt niin vakavaa ole, vaikka isoista asioista pelataankin.

Pitää vielä kommentoida tuota ketjun alkua, kun meni ohi. Eli tuosta Immosen taklaus innokkuudesta, ja taklauksien painosta. Veikkaan, että monella muun joukkueen kannattajalla ne menee ohi, kun ei seuraa niin tarkkaan, kuka ajaa. Mutta onhan Jarkko ehdottomasti yksi ahkerimpia taklaajia joukkueessa, ja varmasti yksi taidokkaimmista siinäkin lajissa. Veikkaan, että moni ei JYP kannattaja luulisi tuommoisen "tähti" pelaajan olevan kevyt taitopelaaja, mutta harvapa heistä tietää esim. Jarkon painon, kunnioitettavat 96kg.

Edit: Näkyypä tuo Pesosen huikea veivi tuossa nelosenkin pätkässä.
 
Viimeksi muokattu:

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja mikä parempaa, aivan uskomaton ratkaisu tuosta läpiajosta. Ei ollut kaukana kauden komein häkki. Toivottovasti ainakin ksml.fi/kiekko sivun videoon tulee mukaan tuo veivi. Hienoa, että uskalletaan yrittää, ei tää nyt niin vakavaa ole, vaikka isoista asioista pelataankin.

Hieno oli yritys ja komea maali olisi syntynyt, mutta olen aika varma että jos rystyltä olisi ampunut eikä tehnyt sitä viimeistä veiviä niin siellä olisi ollut, niin yllättäen tilanne tuli Salakille.
 

Ebbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado
Lopullinen silaus Sipiläisen kauden avausmaalille valmisteltiin jo sunnuntaina, kun Olli perheineen oli Norssin lukion salissa kuuntelemassa Tuttiritarin konserttia. (silminnäkijähavainto)

"Ei kautta ilman maalia"
 

Handyy

Jäsen
Huh huh, olipahan hieno kiekkoilta. Kylläpä Synergia räjähti kun Sipiläinen sen kiekon kiskaisi aivan yläkulmaan!

Mutta mutta. Nyt täytyy kyllä sanoa, että ennen kuin kuuntelin Suikkasta lehdistötilaisuudessa, pidin miestä helvetin kovana valmentajana. Tuo tuomareista itkeminen oli kuitenkin ehkä käsittämättömintä, mitä tällä kaudella olen kenenkään valmentajan suusta kuullut, Alpo mukaanlukien. Katsoiko Suikkanen kenties jotain eri peliä kuin muut? Kyllä minä ymmärrän, että valmentajat kritisoivat tuomareita läpi kauden mutta ihan oikeasti jotain rajaa! Jännä nähdä, tuleeko sakkoja tuosta kiroilusta lehdistötilaisuudessa.

Salak oli huono alussa, helvetin hyvä keskellä ja huono lopussa. Miehellä nimittäin loppui aivan selkeästi kunto kesken. Pelikatkoilla ei päässyt enää kolmannen erän puolenvälin jälkeen jaloilleen ja tuossa Sipiläisen maalissakin pelasi aivan eri tavalla kuin mitä normaalisti. JYPin kannalta hyvä näin, sillä kun ammutaan 40 kertaa ottelua kohden ja siihen vielä kaikki ohi menneet lisäksi, ei Salak yksinkertaisesti tule enää kestämään tuollaista kiekkosadetta.

TPS:n taisteluilme kahdessa ensimmäisessä ottelussa on ollut erittäin hyvällä tasolla, mutta nyt kuitenkin joudun väittämään että tuosta oli jo taistelu aika kaukana. Yksinkertaisesti enää toivottiin Salakin pitävän joukkuetta pystyssä ja lätkittiin pitkiä kiekkoja toistensa perään. Taklaukset JYP vei myös 100-0. Enpä muista vuosiin nähneeni ottelua, jossa erän jälkeen toisen hyökkäysalueen jää kiiltää edelleen kun siellä ei ollut pelattu käytännössä ollenkaan. Hienoa JYP!

Pesosen veivi oli kyllä aivan uskomaton, kun ottaa huomioon missä tilanteessa se tapahtui ja kuinka nuoresta pelaajasta on kyse. Aivan erinomainen peli muutenkin, oi että jos vaan tuosta tilanteesta olisi maalin tehnyt niin ei olisi Synergialla pysynyt enää katto paikallaan.

Hieno oli yritys ja komea maali olisi syntynyt, mutta olen aika varma että jos rystyltä olisi ampunut eikä tehnyt sitä viimeistä veiviä niin siellä olisi ollut, niin yllättäen tilanne tuli Salakille.
Voi olla ehkä noinkin, mutta olen kyllä sitä mieltä että juuri tuollaista SM-Liiga kaipaa. Vedetään rajulla itseluottamuksella ja annetaan kansalle niitä huippuhetkiä, joita se on tullut katsomaan.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri näin. Väriä tämä homma kaipaa ja Suikkanen sitä tuo. Vain tilastot pelistä nähneenä voi tietty sanoa, miten paljon kotijoukkue oli hallitsevampi, mutta mitä vitun väliä sillä on, jos silti vierasjoukkue taisteli loppuun saakka voitosta.

2-0 maalin jälkeen on turha tulla kertomaan kummalla pomppi tänään. Tuokkolan surkeus hämmensi taas JYPin maalivahtitilannetta, mikä taas tietää hyvää seuraavaan peliin.

Sarja ei ole tosiaan vielä ohi.

Suikkasen yritys saada myötätunto puolelleen tuomaritoiminnasta oli kyllä aika kömpelö. JYP oli niin paljon teräväliikkeisempi, että TPS joutui rikkomaan juuri noin paljon enemmän. Aivan ääliömäistä itkua Kaitsulta, mutta psyykkaustahan tuo toki vain onkin.

Siitä samaa mieltä, että JYPillä on pieni mv-ongelma. Molemmat maalivahdit ovat nyt kertaalleen laskeneet alleen. Peki toki otti lopussa muutaman pahan, mutta Töpsyköiden molemmat maalit olivat täysin torjuttavissa. Maalivahtien taisto on kyllä vahvasti turkulaisten hallussa, ei kahta sanaa siitä.

Mutta. TPS jääkin sitten kaikessa muussa jyrän alle. Tänään siellä oli ottelu JYP vs. Salak. Jos JYP jatkaa samanlaista työntekoa torstaina, nähdään Turkuhallissa toinen peräkkäinen kotijoukkueen tappio, se on varmaa.

ps. Toi noi Berg, lopettaisit jo urasi. Kun vauhti ja motivaatio eivät riitä, peli menee turhautuneen pojan kiukutteluksi.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kevyesti katsomisen arvoinen kooste tänään Nelosen sivuilla:

- Harri Pesoselta mielettömän kova taklaus, ja juuri sääntöjen sallimissa raameissa. Kova peli tuo jääkiekko, ja Nordlundille sääliä allejäämisestä.

- Pomput: Jarkko Heikkinen avasi futiskauden, ja Vahalahti kavensi komealla hevospoolo-lyönnillä toisesta pompusta sisään.

- Pesonen, osa 2 - Kylmäpäistä hommaa samettikätisemmältä Pesoselta yrittääkään tuossa tilanteessa playoff-pelissä moista kikkaa. Illan viihdyttäjä-palkinto tästä hyvästä. Harmi, ettei mennyt - muuten olisi voitu tuo "maali" melkein nimetä SM-liigassa "Pesosen kikaksi".

- Salak oli varmaan illan toinen suuri viihdyttäjä. Vaikka onkin vastustajan ukkoja, niin aika vaikea tästä miehestä on olla pitämättäkään. Tunteella pelissä, ehkä joskus liikaakin, mutta pistää vahvasti hymyilyttämään. Mitkä olisivatkaan olleet päivän lukemat Juha Kuokkasen vartioidessa veräjää?

- Ratkaisumaali oli raatajan palkinto, mutta siltikin: Kipru jumalauta! Takavuosien leijonien "luotettava" piiskatukka sai tuossa maalissa Olli "0+4" Sipiläisen näyttämään aivan Pavel Burelta, ja se on kyllä paljon se.
 

Malaco

Jäsen
Aivan ääliömäistä itkua Kaitsulta, mutta psyykkaustahan tuo toki vain onkin.

Lähes joka pelin jälkeen hävinneen joukkueen valmentaja "itkee" jostain asiasta, ei siinä mitään. Eipä taida jyväskyläläiset muistaa enää niitä Dufvan selityksiä 1. pelin jälkeen - kyllä ne oli vielä naurettavammat. Antaa valmentajien hoitaa lehdistötilaisuudet ja haastattelut tavallaan, tietenkin voittajan on aina helpompi hymyillä.

Kyllä vahvasti näyttää JYP vievän tätä otteluparia. Tänään ihan ansaittu voitto. Torstaina Turussa sitten elämääkin tärkeämpi peli, joten silloin uusiksi.
 

Huilumestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lopun alkuahan nuo Suikkasen kommentit enteilee. Tähän asti on suodattanut paskan tuomarityöskentelyn aika hyvin, mitä nyt ensimmäisen liigamatsin jälkeen totesi ettei ne mestiksen tuomarit olleetkaan ihan paskoja.

Sääli että tuomari työskentely on huonoa, viellä suurempi sääli on se ettei valmentajat löydä sinänsä oikeutetuille mielipiteilleen muuta aikaa ja paikkaa kuin hävityn pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. nostaisi kissan pöydälle vaikka voitetun pelin jälkeen. Turhaa se dufvakin muikisteli Jypin energisyydestä ja tepsin 7 kakkosesta. Olis vaan todennut että paskoja ne tuomarit on aina ennekin ollut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös