Ti 12.4.2016 Kärpät - Tappara (7. välierä)

  • 29 740
  • 178

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Ihan millä tahansa. Se on sitten valmennuksen asia kuinka se potentiaali materiaalista saadaan ulosmitattua. Tapola onnistui maksimaalisesti, Marjamäellä jäi vajaaksi.
Kannattaisi myöntää, sillä noilla väitteillä ei ole perusteita. Liikaa tavanomaisia liigajyriä, vähän ikääntyneitä ja väsähtäneitä ulkkareita, vastuu muutaman vanhemman ja juniori-ikäisten tähtien harteilla. Ostopolitiikka on menossa taas poskelleen, paino nimenomaan sanalla taas. Moniko muistaa kun kerran huippuhankinta oli Juha Kiilholma?
 
Itse olen sitä mieltä, että ei tuo Kärppien joukkue aivan loistavasti ollut rakennettu - Erityisesti puolustuksen osalta. Nutivaaran ja Pitkäsen putoamisen jälkeen ohuus paljastui.
Ehkä siinä olisi ollut hiomisen varaa, totta. Mutta kuten sanottu, vain IFK vetää materiaalin puolesta vertoja.
Höpöhöpö on erinomainen argumentti, mutta siitä huolimatta onnea jatkoon! Päätän raporttini tähän.
Tietenkin on. Ja käy käytännössä joka tilanteeseen. No mutta kiitoksia! Kuin myös sinne.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärpät kuitenkin oli materiaaliltaan selvästi vahvempi
Ei ollut. Ehkä hieman parempi, mutta edelleenkin tässä sarjassa ei ole materiaaliltaan "selvästi parempia" joukkueita tässä vaiheessa, varsinkin kun vastakkain on joukkueet runkosarjan sijoilta kaksi ja kolme. Ja sama pätee myös tuleviin finaaleihin, ei IFK:lla ole mikään "selvästi parempi" materiaali vaikka kuinka yrittäisit suojamuuria siitä rakentaa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ehkä siinä olisi ollut hiomisen varaa, totta. Mutta kuten sanottu, vain IFK vetää materiaalin puolesta vertoja..

Sinänsä samoilla linjoilla - Materiaali Kärpillä liigan huippua, mutta hinta/laatusuhde jätti toivomisen varaa. Tappara kokonaisvaltaisempi ja kollektiivisempi, ja sitä kautta enemmän kuin osiensa summa.

Omaan silmään jotenkin tuntuu, että tuon on nimenomaan Peltolan jengi - Ei niinkään Tapolan. Toki tämä ei perustu mitenkään faktaan.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässä Iltasanomien juttu käsimerkistä.
Linkki vie iltasanomat.fi sivustolle
Iltasanomat kirjoitti:
Tapparan maalivahtivalmentaja esitteli kansainvälistä käsimerkkiä seitsemännen välierän ratkettua.

Tuononen kertoi Ilta-Sanomille, että katsomosta huudeltiin hänelle törkeyksiä.

– Mies huuteli sellaista tekstiä, mitä ei voi perhelehteen painaa. Ne menivät syvälle henkilökohtaisuuksiin, Tuononen kertoo.

Mies oli huudellut Tuonoselle jo useissa aikaisemmissa otteluissa. Tappara oli huomauttanut järjestysmiehille jo aiemmin, ja pyytänyt että asiaan puututaan, mutta Raksilan jäähallin henkilökunta ei ollut reagoinut asiaan mitenkään.
 
Omaan silmään jotenkin tuntuu, että tuon on nimenomaan Peltolan jengi - Ei niinkään Tapolan.
Näistä on joukkueen ulkopuolelta vaikea mennä sanomaan. Mutta eipä kai kapteenilta voi paljoa enempää toivoa kuin mitä Peltolta tekee. Tai no, vaikka kaksi maalia per peli olisi oiva lisä. Mutta on kyllä kapteeniksi nuoresta iästään huolimatta ottanut homman todella haltuun. Ja onhan tuossa joukkueessa paljon sellaista tiettyä energiaa, kun on muutamia ehtoopuolen pelaajia, jotka eivät joukkueessa jatka. On näitä huippuja, jotka tietenkin lähtevät muihin sarjoihin. Jollekin Teemu Aallolle se viimeinen mahdollisuus voittaa mestaruus jne.
Mutta vaikka sitä henkeä olisi kuinka, ei se muuta sitä faktaa, että ensimmäinen kokoonpanon ulkopuolinen hyökkääjä on Miika Heikkilä, joka on köykäinen tälle tasolle. Eli koville joutuvat nuo Tapparan profiilipelaajat taas, etenkin, jos Tappara joutuu paljon tappioasemassa pelaamaan.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myötätuulta purjeisiin Tappara tuleviin koitoksiin. Kiitos uskomattomista fiiliksistä, joita saimme yhdessä kokea.

Takki on nyt ihan tyhjä, mutta se pronssi vielä pitäs hakea kuleksimasta.Sit pojille kesäloma ja pääsee Liigan upein pelaaja Lasse Kukkonenkin jo hengähtämään:)Vihdoinkin!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kiitos Tappara, juuri tätä Liiga kaipasikin, napautus isoille budjeteille sekä Oululaisille faneille! ;)
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myötätuulta purjeisiin Tappara tuleviin koitoksiin. Kiitos uskomattomista fiiliksistä, joita saimme yhdessä kokea.

Takki on nyt ihan tyhjä, mutta se pronssi vielä pitäs hakea kuleksimasta.Sit pojille kesäloma ja pääsee Liigan upein pelaaja Lasse Kukkonenkin jo hengähtämään:)Vihdoinkin!
Eiköhän se Lasse kellota päälle 30 minuuttia tuossakin pelissä, ihan just because :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hienosti kaatui Lasse miekka korkealla. Tapparan avausmaalissa hävisi kulmaplien, ja toisessakin maalissa kentällä. Nyt ne rajat täysi löytyä.

Hullun kova on kyllä Marjamäen Kärpät kaadettavaksi. 7 kertaa sitä on muut yrittäneet, vasta nyt onnistui.

Kolmen vuoden saldo ja voitot 11-10.
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Onnittelut Tapparalle voitosta. Eipä jäänyt viimeisessä pelissä epäselväksi kumpi oli parempi. Tappara pelasi erinomaisen joukkuepelin ja sai Kärpät näyttämään TODELLA huonolta ja hitaalta. Ihan en ymmärrä miksi Kärppien piti yrittää hitaita viivelähtöjä läpi pelin, vaikka jokainen hallissa olija näki ettei vaan toimi. Mut ehkä joku enemmän ymmärtävä tämän joskus avaa.
Harmittaa kun hieno sarja lässähti tuollaseen.

Kummallinen episodi Tapparan valmennukselta pelin loputtua. 20 vuotta vastustajan vaihtoaition yläpuolella istuneena en ole koskaan moista nähnyt. Kaveri alko tuulettelemaan yleisölle, näytti keskaria ja osoitteli rinnassaan Tapparan logoa. Koko katsomon osalle. Jos siellä jonkun huutelijan kans on ollu ongelmia, niin oliko pakko vittuilla sadalle hengelle? Jos pää ei kestä, ei pidä olla vaihtoaitiossa. Niin se vaan menee.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Kiitos Tappara, juuri tätä Liiga kaipasikin, napautus isoille budjeteille sekä Oululaisille faneille! ;)
Toivoin Tapparan voittoa, mutta pakko kyllä arvostaa Kärppiä helvetisti. Jatkuvalla syötöllä hyviä junnuja. Paljon omia kasvatteja. Ja rahajengi, joka ei ilmeisesti miinustuloksia tee? Voiko paremmin homman hoitaa?
 

ipos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Kärpät
Jostain kuului puhetta, että siellä olisi tilanne lähtenyt siitä, että juomat heitettiin niskaan katsomosta. Voittoisa kiimakin purkautui oudolla tavalla, jos tuo on totta. Ei sillä, että kannattaisin keskisormen näyttämistä.

Mitään juomien heittelyä en nähnyt tapahtuvan. Toki huutelua kyseisiltä herroilta tapolan suuntaan on tullut herran itkuista johtuen heti ensimmäisestä pelistä lähtien, aiemmin on tapparan vaihtoaitio huutelut ignoorannut (jos nyt kankaanperää ei lasketa mukaan), mutta nyt sitten provosointiin lähdettiin mukaan ja olisiko joku lärpytin sinne lentänyt.

Tilannehan laukesi nopeasti kun järjestyksenvalvojat ohjasivat tähän osallistuneita katsojia pois.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Itse olen sitä mieltä, että ei tuo Kärppien joukkue aivan loistavasti ollut rakennettu - Erityisesti puolustuksen osalta. Nutivaaran ja Pitkäsen putoamisen jälkeen ohuus paljastui.

Pointtina siis, että yli kolmen miljoonan budjetilla clutch-jätkien ei pitäisi olla 17, 39 ja 18 eikä ykköspakin pelata päälle puolta tuntia pelistä toiseen siksi, että muita ei uskalleta peluuttaa.

Oot ihan ytimessä, pakkikalustoon kaaduttiin.
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kärpät oli todella väsynyt, osoituksena epäkukkosmaiset koomat. Kuitenkin joukkue taisteli aivan uskomattoman hienosti ja teki tästä ainakin kannattajalle raastavaa seurattavaa. Finaalit ovat toki taas oma juttunsa, mutta kyllä nyt tuli hoideltua IFK:ta kovempi porukka. Puristakaa pronssi Ouluun!

Tamperelaisittain hienoa tämän päivän ottelussa oli sekin, että Tappara jatkoi aktiivista peliään kolmannessa erässä.


Kyllähän tuossa puolet Tapparan vaihtopenkistäkin naureskelee yhden läskipään suuntaan, mutta mitään sen kummempaa kuittailua ei tule. Lienee tullut normaalia kovempaa ookkonää -tekstiä pullerolta. Silti Tuonosella meni kieltämättä vähän yli.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä se tuon 6. finaalin ratkettua tuntui, että Kärppiä on ihan mahdoton voittaa. Laineen tasoitusmaali sekunti ennen loppua ei meinannut mitään, vaan jatkoajalla Kärpät otti sen tarvitsemansa voiton kliinisellä suorituksella. Tuntui siltä, että ne parantavat aina juuri sen verran peliään kuin on tarpeellista.

Ihmetys onkin suuri, kun nyt kävi näin! Vähän kuin Calgaryssa 1988, punakone ei olekaan voittamaton, tai Globenissa 1995, Ruotsin voikin voittaa myös finaalissa.

Onhan tämä Kärppien ja Tapparan kolmen vuoden putki uskomaton "rivalry", 21 ottelua, voitot Kärpille 11-10 ja ottelusarjojen voitot 2-1. Tappiot ovat olleet kitkeriä, joten voitto on sitten sitäkin makoisempi. Vaikka onkin vain välieräsarjan voitto, ja voihan se tämäkin kauden loppu olla kitkerä, jos finaaleissa tulee takkiin.

Mutta ennen kauden alkua oli se tunnelma, että Kärpät on taas pahin vastus, ja samalta kyllä tuntuu vieläkin, vaikka HIFK on myös varmasti paha. Kärpistä on tullut tappioiden hetkillä vähintään ajateltua rumia, mutta järjellä ajatellen siihen ei kyllä ole ollut syytä, kyseessähän on hyvin manageroitu ja valmennettu seura, joka on pelannut hyvää ja rehtiä kiekkoa, pelaajista suurin osa on ihan sympaattisia tapauksia, ja mestaruudet on ollut varmasti ansaittuja. Tällä kertaa tie vie pronssimatsiin, ja eikun onnea sinne! Uskon että hoidatte.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Aivan uskomaton kasvojenpesu jälleen kerran Tapparalta. Eilinen oli sysimusta, tänään lyötiin luu kurkkuun Kärpille niin, että ei mitään epäselvää jäänyt kenellekään. Uskomaton juttu.
Haamut on kaadettu. Loistava vieraspeli, kertakaikkiaan.
Kiitokset Kärpille upeista peleistä. Loistava joukkue kyllä. Olihan tämä oikeus ja kohtuus.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oikeaan osoitteeseen meni finaalipaikka. Onnittelut Tapparalle. Kuten Latekin sanoi, Kärpät oli yhden potkun jäljessä koko sarjan ajan, mutta rimpuili mukana tähän seiskapeliin saakka. Asenteesta ei jäänyt kiinni, mutta muutoin varmasti tekijöitä oli monia. Avainpelaajien ylipeluutus, Pitkäsen ja Nutivaaran jääminen ulos, toimivia ketjuja ei löydetty missään vaiheessa, ehkä voisi puhua myös pelikirjan hajoamisesta. Kärpillä oli selkeä suunnitelma koko runkosarjan ajan, josta ei juurikaan poikettu, mutta nyt sompailtiin vähän taktiikasta toiseen eikä mikään toiminut täysin vedenpitävästi. Jotkut runkosarjassa loistaneet pelaajat jäivät playoffeissa näkymättömäksi. Näistä se pieni ero sitten lopulta rakentui.

Finaaleissa kannatan kuitenkin IFK:ta ihan vaan pelitavan viihteellisyyden vuoksi.

Eikö ketään muuta ärsytä jo tuo, että vaikka Aalto ja Dixon ratkaisivat pelin niin jälleen puhuttiin pelkästään Patrik Laineesta niin ennen peliä, erätauoilla kuin pelin jälkeenkin. Itselläni tursuaa nuo 85-jäykkyyden valosapelit jo korvista. Ja aina samat kysymykset ja samat vastaukset haastatteluissakin.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Nyt jos näpistellään hieman Hifk - Tappara sarjaa niin Hifkillä on lepoetu.
Tapparalla on pitemmät pelit etu ja vielä jos saan Kärppiä kehua erittäin kova sarja josta Tappara on oppinut paljon,
nimenomaan sitä voittamisen kulttuuria kovasta sarjasta.
Hifkin hyökkäys vs Tapparan puollustus?
Valmentajat? Suattaapi olla että saadaan taas iltapaskoista lukea isoja otsikoita?

Suomen jääkiekolle tämä on hyvä, Go Hifk, GO Tappara!
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivottavasti Laine varastaa shown! Muuta en enään kaipaa tältä keväältä pronssin lisäksi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös