Ilmoitukset

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

The Jäähallin lipunhinnoissa järkeä?

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Carlos, 22.09.2004 klo 10.24.

 1. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En ole varmasti ainoa joka taas "ilokseen" huomasi että lipun hintoja on tarkistettu ylöspäin, hyvin maltillisesti. Siis eihän nyt hyvänen aika joku 3 egeä mitään rahaa edes ole. Mutta en tällä kertaa hämmästele sitä, sillä sitä on hämmästelty jo viimeiset 15 vuotta.

  Sen sijaan ihmettelen katsomoiden hintoja. Jos ostan lipun katsomosta C3, se maksaa esim. HIFK-TPS matsiin 14 euroa. Jos ostan lipun katsomosta C2, se maksaa 28 euroa (tjsp). Jos vastaavasti ostan lipun katsomosta A3, (vastapäätä C3:a) se maksaa 31 euroa. Ei mene jakeluun, mikä näissä paikoissa on niin eriarvoista? Siis miten voi olla että C3 ja C4 katsomot ovat käytännössä halvimpia koko hallissa, mutta sitten C2 ja C5 ovat melkeinpä kalleimpia?

  Entä sitten se että lipusta piippuhyllyllä mistä ei näe hevon helvettiäkään pitää siitäkin maksaa 26 euroa, ellei sitten tyydy kulmakatsomoon, mikä on tietty halvempi.

  Olisiko jollain ymmärrystä josko tässä löytyisi joku logiikka / järkiperäinen selitys?
   
 2. scholl Jäsen

  C3 on vastustajan boxin takana. Siellä seisoo osittain pelaajat ja varsinkin valmentajat & huoltajat niin sieltä ei peliä ainakaan katsomon alaosasta näe toiseen päähän kuin tulostaulun kautta.
  C4:ssa osittain sama kommentti.

  Itse ihmettelin eilen matsiketjussa myöskin lippujen hintoja. Siis tollainen mitään sanomaton HPK-peli maksaa 23-28e. Varsinkin päädyissä liput liian kalliit, samoin piippuhyllyillä. Sen ymmärtää, että alakatsomoissa kalliit liput, mutta em. ovat ylihintaisia. Koulupojat ja opiskelijat eivät nyt lähde samalla tavalla matseihin kuin aiemmin ja senpä vuoksi positiiviset elämykset jäävät kokematta ja tulevaisuuden faneja ei ehkä synny samalla tavalla.

  Jos eilen oli vain n. 6000 katsojaa niin miksei lippuja voisi tollaisessa matsissa myydä vähän halvemmalla. No ehkä kerho voi vetää enemmänkin porukkaa, vaikka pelaa rasittavaa kahvaus sekä pitkäkiekkopeliä, mutta Ässiä, Pelicansia, Saipaa ja Jyppiä vastaan ainakin pitäisi olla halvemmat hinnat.
  Kaikilla ei näet ole kausaria ja lippujen hinta on yksi tekijä, mikä määrää illan ohjelman.
   
 3. Tepa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Oispa meilläkin Oulussa tuollainen lippujen hinnoittelu. Noilla lipun hinnoilla köyhä opiskelija hyökkää lippuluukulle saadakseen halvimman lipun heti sinä aamuna, kun lipun myynti alkaa. Rikkammat työssäkäyvät taas sitten katsoo rauhassa milloin kiinnostaa peliin lähteä ostaa sitten 28 egen istumapaikan. Kyllä hinnoittelussa on järkeä. Tasapuolisuudesta en osaa puhua. on eliittikatsomoita ja vähemmän eliittikatsomoita. Kaikkille jotakin ja hallilla liigan paras täyttöaste. Kyllä tunnelmakin The hallissa on aina ollut siitä parhaasta päästä. Pentti osaa en töni Penttiä.
   
 4. Brewer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK,ARSENAL
  Lainaus:
  Tämä lippujen dumppausmyynti ' huonoihin ' otteluihin olisi väärin kausikorttilaisia kohtaan. Kausarilaiset maksavat ko. otteluista täyden hinnan, niin miksi irtolippulaiset saisivat piletit halvemmalla?
   
 5. Svante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, FC Bayern
  Näin muualla ja meillä

  Blues
  Kallein 25e ja halvin 13e
  HIFk- ja Jokerit-lisä 2e

  Narrit
  kallein 30e ja halvin 13e
  HIFK-lisä 3e

  Kärpät
  kallein 20e ja halvin 10,50e
  (Lapset ja opiskelijat 8e)
  TPS-, Jokerit-, HIFK- ja Tappara-lisä 5e

  Ilves
  kallein 24e ja halvin 11e
  Tappara-lisä 2e

  HIFK
  kallein 28e ja halvin 10,50e
  Blues-, TPS- ja Jokerit-lisä 3,50e

  Lähde: Seurojen kotisivut.
   
 6. scholl Jäsen

  Kärpistä ja Ilveksestä en tiedä, mutta sekä Opel että Jaffalandioissa näkee kaikilta paikoilta suht hyvin kun taas Nordiksella ei.
   
 7. Svante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, FC Bayern
  Muistanette kun eräs kaveri pyysi kuluttajaviranomaisia (?) apuun, jotta saisi ottelulipun rahat takaisin kun hänen mielestään Haajanen (dumari) oli käytöksellään "tuhonnut" pelin, eikä se vastannut lupauksia vai odotuksia. Ei saanut kaveri rahojaan takaisin.
  Kuulin eilen hallilla, että joku olisi nyt kokeilemassa tätä samaa juuri pääsylippujen hinnoittelun suhteen. Saman sarjan (sm-liiga) pelistä veloitetaan eri paikkakunnilla eri hinta. Saas nähdä kuuluuko tästä mitään?
   
 8. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Heh. Kaikkea sitä kuuleekin.
  Itse kuulin vastaavan kommentin Ruotsissa kerran siitä, että on väärin, että ne jotka asuvat haja-asutusalueilla eivät ole oikeutettuja halvempiin puheluihin, jotka tulevat 1800 verkon alueilla.

  Kun oikein yhteiskunta pilataan tasapäistämällä niin tulee omituisia tyyppejä. Tulee mieleen, että jos mulla olisi Madison Square Garden, joka olisi aina täynnä, kun alueella asuu pirusti jengiä ja lisäksi turisteja valtavasti niin miten suhtautuisin tollaisiin jamppoihin. Lisäksi keskeinen sijainti, jonka takia myös kulut suuret niin pitäiskö mun perustella, miksi Long Islandilla voi päästä halvemmalla halliin. Samoin vaikuttaahan se jengikin eli tarjolla oleva viihde sekä alueen yleinen palkka- sekä kulutaso. Aika utopista ajatella, että Pelicans voisi myydä samalla hinnalla lippuja kuin Kärpät, HIFK tai Jokerit. No mutta unelmansa kullakin.

  Se jamppa oli varmasti taistolainen toimittaja. Kukaan muu ei voi olla niin urpo. Onneksi en kohdannut kyseistä henkilöä, muuten olisi voinut sattua vaikkapa toipuvaan oikeaan nyrkkiin.
   
 9. Maalituomari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Lainaus:
  Niin no joo, tuo tälle kaudelle tullut halvin kategoria 10,50 (+ välisarjalisä 3,50) euroa/lippu koskee mm. C1-C7 -katsomoiden ensimmäistä riviä, samalla hinnalla pääsee myös A1:sen ja A7:n ensimmäiselle riville sekä D- ja B -päätyjen eka rivit.

  2.rivit sitten hieman kalliimmat ja 3.rivistä ylemmäs jo normaalihinnoin. Eli, jos olet ostanut 14euron lipun TPS-matsiin, istut siinä pelaaja-aition takana katsellen pelaajien selkämyksiä, kuten joku jo taisi todetakin. Erätauoilla on jo helpompaa nähdä kentälle =).

  Sekavaahan tämä lippujen hinnoittelu kieltämättä on, mutta eikös se kuulu brändiin?
   
 10. Svante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, FC Bayern
  Lainaus:
  Luulenpa, että kyseessä on juuri toisinpäin, eli suurseurojen tulisi alentaa lippujen hintoja.
  Tätä jamppaa ei taida kiinnostaa missä on suurimmat kulut tai palkat. Oletan, että kyseessä on kaveri joka käy ihmettelemässä miksi maksaa samasta tuotteesta eri hinnan riippuen siitä, miltä paikkakunnalta ostaa, eihän maksalaatikkokaan maksa enemmän K-kaupassa Helsingissä kuin Ylä-Kihniässä (vai maksaako?).
   
 11. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Tai miksi Salkku saa satatonnin rapsut kun ajaa hieman ylinopeutta tai itse saan 300e kun ajan Silja Linen kohdalla vähän päältä pari kymppiä jonon mukana liikaa tai miksi joku yläkihniän mulkero saa samasta teosta lämmintä kättä ja fatta betalar toivotuksen.

  Sakkojen kohdalla olen itsekin verrannut maidon hintaan, koska ei poliiseilla voi olla eri kulut eri henkilöiden ylinopeuksien suhteen ja kaikenlisäksi se on kohtuutonta ihmisten eriarvoista kohtelua.

  Ehdotan big mac indeksiä. Kuinka monta big maccia saisit sakollasi. Salkku voisi vastata ensimmäisenä, kun se on nyt viime aikoina ollut sakoillaan iltapäivälehdissä.
   
 12. Maple Leaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
  Lainaus:
  Käsittääkseni sakko ei ole sakotettavalle langetettu korvausvaatimus viranomaisten kuluista, vaan lain rikkomisesta johtuva rangaistus.

  SM-liigan pääsylippujen hinnoissa ei ole tavallisen ihmisen lompakon mielestä mitään järkeä. Eri asia olisi, jos rahan vastineeksi tietäisi saavansa intensiivistä, fyysistä ja kipinöivää peliä.
   
 13. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässähän tämä kierre muuten lisääntyy. Mitä korkeammat lipun hinnat, sitä enemmän hallissa on hyvätuloisia + business ihmisiä, aina vaan vähemmän sitä kansanosaa joka pitäisi ääntä. Kun ääntä ei tule muuten kuin äärimmäisissä kliimaksi-tilanteissa, on katsomossa vähän helvetin tylsää. En tiedä onko peli nyt niin kamalasti muuttunut menneistä vuosista, mutta yleisön profiili on taatusti muuttunuti. Tällä kierteellä kiekosta tulee aina vain pienemmän kansanosan huvi, ja aina vain tunnelma laskee entisestään.

  Täällä Sveitsissä ollaan vielä niissä "vanhoissa hyvissä ajoissa", suurin osa halleista on kamalia latoja, ja matseja käy katsomassa pääosin vain ns. työväenluokka. Älämölöä riittää. Mutta paraikaa monessakin paikassa ollaan rakentamassa uusia hienoja areenoita, ja jokainen voi arvata mihin se johtaa.
   
 14. Uncle Becker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jollain se joukkue on rahoitettava ja Pentille hillot kerättävä. Itse suosin F2 katsomoa, josta on lyhyt matka virvokkeden pariin. Vaikka lähtiski hiukan ennen erätauon alkamista, telkusta voi tiskillä seurata viimeiset jännät sekunnit. Lisäksi tupakoivat ystäväni pääsevät näppärästi sauhulle. Hinnat ovat 17,50 ilman lisiä ja jos saa alariveiltä paikan, näkyvyys on mainio. Hodarin hintakehitys sen sijaan hirvittää. Pulla kahdella nakilla nyt 4€. Siinä on jauholla hintaa. Mutta jos joku kehtaa noin paljon pyytää, niin eihän sitä voi olla ostamatta :)

  Edit: erätauon päättyminen -> alkaminen
   
 15. Kontulan Ottawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
  Minusta Helsingin joukkueitten hinnat ovat aivan liian suuret, jos kohderyhmänä on esim 12-15 vuotias juniori. Itse voin poikani kanssa käydä silloin tällöin hallissa. Mutta jos 13-vuotias haluaa itse käydä kaikissa pelissä, kustannust / peli on 10-13 euroa minimissään. tämän jos kertoo vielä kahden jengin kohdalla, viikkorahat ei paljon riitä.

  Mitään nuoren/lastenlippuja ei tunneta, toisinkuin omasa nuoruudessa vielä 17-vuotiaana mentiin 2 markan lipuilla seisomakatsomoon polvet koukussa lippukassalla...yks lastenlippu.

  oikeat fanit tulevat siitä, että käydään matseissa ja paljon. Nykyhinnoilla ei noita junnukatsojia tule., eikä uusia faneja.
   
 16. Black Adder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, The Original Six
  Lainaus:
  Rikkaimmat - kuten allekirjoittanut (pörröä on) - miettii jaksaisiko hakea sihteeriltä firman kausarit.
   
 17. Svante Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, FC Bayern
  Lainaus:
  Joo, mä muistan sut ;-)
  Samalla kassalla käytiin ja samssa katsomossa seistiin. Nyt taitaa vain Pohjois-Suomen omalla joukkueella olla lasten liput.
  Ja kummankin pääkaupunkijoukkueen strategia onkin lypsää sieltä mistä mahd. pikaisesti jotakin voi saada. Lapset tai nuoret eivät kuluta mitään hallien sisäpuolella, toisin kuin pisnessmiehet - jos vaivautuu edes paikalle.
   
 18. Maple Leaf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
  Lainaus:
  Mistä tuollaisia lapsia löytyy...? Silloin tällöin vien noin kymmenvuotiaita sukulaispoikia halliin, ja kyllä ainakin he keksivät kulutuskohteita rahoilleni aivan kiitettävästi niin ruoka-, juoma- kuin fanituotepuoleltakin.
   
 19. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Niin mutta perusteet ovat väärin.
  Ihmisiä voidaan vainota rodun, uskonnon tai tulojensa mukaan. Poliisien käytös on eräänlaista rasismia, joten big mac indeksillä vaan oikeudenmukaisuutta pohtimaan.
   
 20. Kontulan Ottawa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HJK, Kontu ja West Ham
  Lainaus:
  tämä onkin nyksi syy, miksi Jokerit-jyp pelissä on 5000 katsojaa.

  kaikesta huolimatta pitäisi olla yksi halvempi katsomonosa tai lastenlippuja. parempi kai saada 5 euroa kuin olla saamatta tyhjästä paikasta mitään.

  harkimolainen ajattelu isä ja kaksi lasta kalleilla paikoilla ja 50 euroa oheiskrääsään on väärä. Mistä tulee se 20 vuoden kuluttua isä, joka viitsii edes käydä matseissa ?
   
 21. #76 Jäsen

  Moneen vuoteen ei ole viitsinyt enään mennä Halliin maksamaan itseään kipeäksi ylikalliilla lipuilla, koska tj on maksanut ylisuuria palkkoja pelaajille, jotka eivät ole palkkaansa ansainnut. Kirjoitin Kiekkolehteen jo vuosia sitten avoimen kirjeen Don Mobergille, että reilu huntti on liikaa pelkästä voitosta. Pelin tasollekin pitää asettaa jotain vaatimuksia. Siitä ajasta lippujen hinnat ovat nousseet jo siten, että kohta voisi kirjoittaa reilu kaksihunttia on liikaa voitosta. Pelin taso on surkea tai kohtalainen, joten tyydyn televisiotarjontaan kotisohvalta ja satunnaiseen firman lipuilla Jaffalaan tehtyyn reissuun. The Halliin HIFK:n peleihin en tänä vuonna pakosti mene kertaakaan, viime vuonna kävin kerran pudotuspeleissä.
   
 22. scholl Jäsen

  alkaakohan dementia vaivata, kun muistelen, että pari vuotta sitten kalliimmat liput taisivat olla narreja vastaan jotain 115mk.
  Hinnat ovat nousseet kyllä huimasti ja yli 20e on monelle kipukynnys ihan normaali arki-illan ex tempore viihteestä. Puhumattakaan kolmesta kybästä.
  Klubilla on kyllä hinnat kohdallaan, mutta pelaavat niin surkeasti, ettei Finnairilla ole viitsinyt käydä. Se kausi on ollut fiasko, toivon mukaan IFK ei sorru samaan.

  Ne C-katsomon halvat liput ovat siinä mielessä paikallaan, että vaikka niistä ei kunnolla näkisikään niin pääsee silti tunnelmaan mukaan ja 2 erässä HIFKin maalit seuraamaan ja hinta on about sama kuin leffalipulla.
   
 23. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Pitkä miinus

  No niin, TPS-peliin kävin Lippupisteestä lippuni lunastamassa
  ensimmäistä kertaa elämässäni.

  Kyllä oli sellaista sähellystä myyjän kanssa lippujen hinta/sijainti
  ongelmissa että huh. Ei vaan myyjäkään tajunnut miten ne hinnat
  on arvottu niihin. Jotain eri hintaisia lippuja eri riveille, katsomot
  ovat hintakategoriassa F1 siellä, F2 täällä yms, ei näin.

  Miksei IFK voi olla Lippupalvelun alainen, niin tämäkin asia olisi
  varmasti helpompaa?? Myyjä kun sanoi ettei tämän järjestelmän
  kanssa niin vaan tarkistella missä sijaitsee halvimmat paikat.
  Tottunut että katsoo kartasta jotkut ylähyllyn paikat, nehän
  tietysti ovat halvat, ja sitten myyjä koneelta toteaa että näin on
  ja katsoo vapaat paikat ja ei kun maksamaan.

  Ei juma, alle 20 eurolla ei TPS-matsiin irtoa lippuja. HUH.
  (no ok, taisi sieltä hieman allekin päästä niihin nurkkiin)
  Ja nyt tulee illan huipennus: Ei opiskelijalippuja/hintoja!
  Kyllä näin on, 21 euroa sitä opiskelijakin sujautti lauantain
  koitokseen.

  F2:een liput hankittiin. Toivottavasti on hyvä paikka edes jotenkin
  katsottuna. Parempi olisi olla hyvä matsi.
   
 24. scholl Jäsen

  Re: Pitkä miinus

  Lainaus:
  Veikkaan, että siksi, koska Hjallis oli Lippupalvelun osakas? Vai miten se nyt meni. Ennen oli Lippupalvelu, joka myi HIFK:n lippuja. Jokeriliput myytiin Kesoilin huoltamoilla. Sitten Hjallis perusti Lippuluukun. Myöhemmin Lippupalvelu ja Lippuluukku yhdistyivät. Elisa taas laittoi Lippupisteen kehiin ja HIFK siirtyi sinne.

  Lippupisteen nettiversiosta sen verran, että on tosi dorkaa, ettet voi valita katsomoista kaikista vapaista paikoista kuten esim. Kinopalatsissa tai Tennarissa voi leffaliput valita, vaan kone arpoo mielensä mukaan paikan.

  Ja IFK:lta on huono veto se TPS-matsin 3,50e hintalisä. Turkulaiset eivät ole paikalliskilpailijoita. Varsinkin, jos The Orava tulee keväällä kehiin niin tepsi ei kiinnosta koiraakaan.
   
 25. bozik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Re: Re: Pitkä miinus

  Lainaus:
  Tämä homma on mullekin täysi mysteerio. Hifk perii lisähintaa (paikallispeli?) Jokerit, Hifk ja Tps peleistä. Mun näkökulmasta katsoen ainoastaan Jokerit on paikallisvastustaja. Homman vittumaisuutta Hifk-kannattajien kannalta lisää se, että mainitut Blues ja Tps kuuluvat tähän ikiomaan väisarjaamme. Luulisin että businessmies Mr Viksu, koettaisi rahastaa ennemmin vaikkapa Hifk-Kärpät pelillä kuin Hifk-Blues tai Hifk-Tps pelillä. Mun kokemuksen mukaan oululaisia junan tuomia on stadissa niin paljon, että heitä kyllä halleihin riittää. (josta vilpitön kiitos etä-oululaisille)