Minusta taas on ihan perusteltua sanoa, että se vaatii kikkailua. Tai mitä nyt kikkailulla ikinä tarkoitetaankaan. Mietitään sitä Pertti Peruskäyttäjää, joka on aina katsonut urheilunsa siitä tutusta Phillipsin telkusta. Pertti haluaa katsoa formulat ja lätkän ja on siihen hankkinut aikoinaan tietyn kanavapaketin. Pertti laittaa telkun kaukosäätimestä päälle ja valitsee kanavan ja alkaa katsomaan. Jos Pertti on oikein nykyajan hermoilla, niin on saattanut ostaa puhelinliittymänsä yhteydessä Elisan tai Soneran viihde-paketin, joten tietämättään katsookin sen urheilunsa netin yli. Siltikin Pertti yhdellä kaukosäätimen napilla hallitsee katseluaan eikä tarvitse sen enempää lisälaitteita kuin sen Elisan tai Soneran lähettämän boksin, joka on kiinni telkussa. Samalla edistynyt Pertti voi katsoa kaiken urheilunsa jälkikäteen haluamana ajankohtana tallennuksena eikä hänen ole tarvinnut edes itse muistaa tallentaa ohjelmaa. Edistymätön Pertti taaseen katsoo sen urheilunsa silloin kun se telkusta esitetään ja aikatauluttaa päivän muut menonsa sen mukaan.
Tuo samainen Pertti siirtyessään striimauksen ihmeelliseen maailmaan joutuu tekemään muutaman hankinnan ja toimenpiteen, jotta siitä nettistriimistä tulee hänelle yhtä helppoa kuin perinteinen tv:n katselu. Hän joutuu hankkimaan siihen väliin jonkun laitteen, jolla siirtää kuvan telkkariin. On se sitten chromecast tai jokin muu mediasoitin. Olohuoneeseen tulee yksi laite ja yksi kaukosäädin lisää niiden edellisten päälle ja taas Pertti saa opetella uuden käyttöä. Pertti oppii sen kyllä nopeasti, mutta siltikin tämä on vaatinut uuden hankinnan ja uuden opettelun.
Eli kyllä, aivan yhtä helppoa se on, mutta vaatii tietyt toimenpiteet ennen kuin homma toimii vrt. nykyisellään kaukosäätimestä vain oikein kanavan valitseminen. Siksi varmaan jotkut kokee nuo toimenpiteet kikkailuna.
Itselleni ainakin toistaiseksi riittää nykyiset kanavapaketit ja ohjelmakirjastot, sillä tv:tä kaikissa muodoissaan ehtii katsoa niin vähän muutenkin.