Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 272 149
  • 2 165

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yhdessä vaiheessa sitä pelkäsi, että 235:n "Selänne 2+1" on historiaa, vaan siellä se taas komeili :) Tuskin yhdenkään urheilijan onnistumiset ovat ikinä lämmittäneet näin paljon kuin Teemun ja etenkin vanhoilla päivillään.
Sinänsä hauska yhteensattuma, että keskiviikkoiltana eli juuri ennen kuin oli tuo Anaheimin peli Vancouveria vastaan, ajattelin että on ollut varmasti 1990- ja 2000-luvuilla arkipäivää että kun menee katsomaan NHL-tuloksia teksti-tv:n kautta niin näkee esim. Selänne 2+1. Vastaavasti ajattelin että nykyään tulee pisteitä hieman rauhallisempaan tahtiin. Yllätys olikin seuraavana päivänä melkoinen kun jostain luin (en teksti-tv:stä) että Selänne teki 2+1!

Menee pikkuisen OT:ksi, mutta en ole koskaan ymmärtänyt tuota, että jätetään maaleja tekemättä tai ei voiteta niin paljon kuin pystytään. Siinähän on koko pelin idea, että yritetään voittaa niin paljon kuin vain voi.
Nimenomaan. Mitäs sitten tehdään, jos käy teoreettinen tilanne, että ollaan vaikkapa juuri playoff-viivan alapuolella tasapisteissä joukkueen kanssa joka sinne pääsee. Edelläoleva joukkue pääsee playoffeihin maalieron turvin. Playoffeista ulos jäänyt joukkue olisi päässyt sinne jos olisi tehnyt yhden maalin runkosarjan aikana enemmän. Ainakaan tuossa kohdassa ei olisi oikeutta valittaa eikä harmitella sitä että NHL-kausi ja Stanley Cup-jahti on ohi, kun oltiin niin nöyriä ettei haluttu iskeä tarpeeksi maaleja silloin kun se olisi pitänyt tehdä. Tosin Anaheimin en usko mitenkään ainakaan tuollaiseen tilanteeseen päätyvän tällä kaudella :D

Veikkaan että Selänteelle on pitkän uran takia kehittynyt jonkinlainen empatia vastustajia kohtaan, eikä siten halunnut nähdä että Vancouveria nöryytetään enempää kuin 9-1. Kyseinen empatia lienee kehittynyt pitkän uran aikana omien joukkueiden pettymysten kautta.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olympiaturnauksen perusteella Teemu osaa pelata vielä senverran hyvin että uskallan toivoa että one more year! On nimittäin olemassa tietty oljenkorsi, joka saattaisi saada miehen harkitsemaan vakavasti uransa jatkoa vielä yhdeksi kaudeksi. Ensinnäkin, pitäisi tapahtua niinkin valitettava, että Suomi ei voittaisi Sotshissa olympiakultaa. Tämän lisäksi Anaheim ei saisi voittaa Stanley Cupia. Teemuhan on aina sanonut haluavansa lopettaa huipulla ja mikä olisikaan parempi tapa lopettaa ura lopullisesti, kuin olympiakullan ja/tai Stanley Cupin jälkeen.

Ja entäs jos Anaheim häviäisi vasta Stanley Cupin finaaleissa vastustajalle niukasti ja tämän jälkeen hankkisi kesällä muutaman täsmähankinnan, jolloin sillä olisi ensi kaudeksi todella hyvä sauma voittaa mestaruus, vrt. kesä 2006. Kyllä Teemu tuossa tilanteessa varmaankin edes kerran harkitsisi että entä jos. Tuohon päälle kun lisätään henkilökohtaiset tilastot, jos hänellä on kauden päätteeksi urallaan n. 690 maalia, haluaako hän lähteä koittamaan 700 maalin rajapyykkiä. Ja jos hän olisi urapisteissä Stan Mikitaa vain hyvin vähän jäljessä, haluaisiko hän pelata vielä ja ohittaa Mikitan?

Tietysti, jos tulee vielä yli 10 ottelun pisteettömiä putkia NHL:ssä niin ei varmaankaan huvita enää jatkaa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Fyysisten ominaisuuksien puolesta Selänne pystyisi varmastikin jatkamaan uraansa yhä edelleen kohtuullisen korkeallakin tasolla. Töitä se toki vaatii joka vuosi enemmän ja veikkaankin, että motivaatiota ei enää rääkkiin ole. Olympialaisista näkee, että kuluva kausi ei ole näyttänyt ihan koko totuutta. Olympialaisissa Selänne on jättämässä kentälle ihan kaiken ja on pelannut aivan huikean turnauksen, luistin liikkuu edelleen todella hyvin, itseluottamus on korkealla ja taso parhaista päivistä on pudonnut hämmästyttävän vähän. Vauhtikestävyys on ehkä jonkin verran pudonnut ja samoin vaihdot ovat varmasti hieman lyhyempiä kuin nuorempana, mutta muuten taso ja suoritusvarmuus on huikea. Olympialaiset on ollut selkeästi yksi kauden päätavoitteista ja varmasti runkosarjaa on pelattu ainakin alitajuisesti säästellen ja loukkaantumisia vältellen. Kisojen jälkeen voikin sitten jättää myös NHL-kaukalossa kaiken kentälle, erityisesti playoffeissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olympiaturnauksen perusteella Teemu osaa pelata vielä senverran hyvin että uskallan toivoa että one more year!

Unohda nyt jo koko juttu. Teukka on kaikissa olympiahaastettaluissa tuonut varsin selvästi esiin, että tämä on nyt oikeasti se VIIMEINEN kausi. Puhunut moneen kertaan miten tuntee olevansa jollain tavalla vapautuneempi jne.

Olympialaisista näkee, että kuluva kausi ei ole näyttänyt ihan koko totuutta. Olympialaisissa Selänne on jättämässä kentälle ihan kaiken ja on pelannut aivan huikean turnauksen, luistin liikkuu edelleen todella hyvin, itseluottamus on korkealla ja taso parhaista päivistä on pudonnut hämmästyttävän vähän

Näin juuri. Muidenkin NHL:n veteraanipelaajien kohdalla on ollut yleistä, erityisesti menestyvissä joukkueissa, että vanhalla alkaa putki kulkea vasta joulun jälkeen. Onhan Teukka aika selvästi säästellyt itseään, koska Ankoilla on mennyt muutenkin niin hyvin. Hänen ei ole tarvinut kantaa joukkuetta. Keväällä rooli tulee taatusti kasvamaan.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Unohda nyt jo koko juttu. Teukka on kaikissa olympiahaastettaluissa tuonut varsin selvästi esiin, että tämä on nyt oikeasti se VIIMEINEN kausi.
Taisi myös kertaalleen lopettaa pelaajauransa Stanley Cupiin 2007 ja ilmoittaa Vancouverin olympialaisten jälkeen ettei pelaa enää Suomen maajoukkueessa.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Taisi myös lopettaa pelaajauransa Stanley Cupiin 2007 ja ilmoittaa Vancouverin olympialaisten jälkeen ettei pelaa enää Suomen maajoukkueessa.

Edellisestä Stanley Cup-voitosta on seitsemän vuotta. Selänne ei tuolloin ollut vielä ikäloppu, nyt on. Edes Teukka ei tämän sesongin jälkeen kehtaa jatkaa upeaa uraansa. Nyt jo huilaa lähes joka toisen matsin, ollessaan kokoonpanossa pelaa 10-12 minuuttia.

Turha itseään ja muita on kiusata jatkohaaveilla.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Teemu "Teukka Selke" Selänne on pelannut olympialaisissa niin tunnollisesti puolustuspäähän että uskoisin hänen vielä pystyvän pelaamaan änärissäkin alempien ketjujen roolia ainakin viiden vuoden ajan.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Teemu "Teukka Selke" Selänne on pelannut olympialaisissa niin tunnollisesti puolustuspäähän että uskoisin hänen vielä pystyvän pelaamaan änärissäkin alempien ketjujen roolia ainakin viiden vuoden ajan.

Vaan eipä ole NHL:ssä vakuuttanut tällä tai edelliskaudella. On eri asia pelata lyhyessä turnauksessa euroopassa. Toki olisi hienoa nähdä Selänne KHL-Jokereissa. NHL:ssä tuskin pelaa tämän kauden jälkeen.
 
Hienoa peliä kyllä Teemulta olympiakaukalossa, mitä on myös nähty tällä kaudella NHL:ssä, kuten me kaikki tarkkasilmäiset ja fiksut kiekkofanit olemme huomanneet.

Arvostaisin, jos joku noheva palstaveli pistäisi olympiatilastoja hieman näkyville ja laittaisi samaan syssyyn vaikka top-5 listoja maaleista/pisteistä. Pikaisella googlauksella sain muutamia erilaisia vastauksia noista maali- ja pistemääristä.

muoks: kiitos tsajarille. Tosiaankin kiireessä tuli kirjoitettua harvinasien epäselvästi ja tarkoitus oli kysyä olympialaisten maali- ja pistepörssejä. Median kautta tullut käsitys oli, että Selänne olisi viime kisoissa mennyt lopulliseen pörssijohtoon olympialaisissa, mutta jokin ihmeellinen mutukuva taasen on, että jollakulla toisella oli yhtä paljon maaleja kuin Teukalla. Luonnolisesti Teemu olisi siis nyt hänetkin ohittanut, mutta koska en ole asiasta uutisointia nähnyt, niin kovasti jäi asia mietityttämään. Kiirettä pukkaa edelleen, mutta toivottavasti nyt sain ajatukseni paremmin ruudulle.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Arvostaisin, jos joku noheva palstaveli pistäisi olympiatilastoja hieman näkyville ja laittaisi samaan syssyyn vaikka top-5 listoja maaleista/pisteistä. Pikaisella googlauksella sain muutamia erilaisia vastauksia noista maali- ja pistemääristä.

En missään määrin voi väittää itseäni nohevaksi, mutta koitan tyydyttää tiedonjanoasi siitä huolimatta. Kysymys ei kuitenkaan täysin aukea minulle, joten oletan, että havittelet tässä nimenomaisessa ketjussa nimenomaan Selänteen olympiapisteitä? Mikäli näin on niin vinkiksi tulevaisuuden varalle voin sanoa, että esimerkiksi eliteprospectsista näkee kerralla pisteet ilman isompia googletteluja.

Tässä näitä menneiden kisojen pisteitä nyt on:

-92 Albertville: 8GP 7+4=11
-98 Nagano: 5GP 4+6=10
-02 Salt Lake City: 4GP 3+0
-06 Torino: 8GP 6+5=11
-10 Vancouver: 6GP 0+2=2

Sotshista olympiapistesaldo siis vielä lihoaa, mutta lasketaan niitä sitten kisojen päätteeksi kun tiedetään mihin kohti ennätykset kirjataan.

Varaan oikeuden virheisiin. Huomauttakaa jos (ja kun?) jotain sanomista ja viilaamista tilastoissa on.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aika kriittisesti Teemu puhui tämän kauden Anaheimista ja omasta roolistaan. Eli siis siitä, että siellä on ihan sama, pelaako hyvin vai huonosti, koska nokkimisjärjestys on selvä.


Tämä siis Videotuomareiden puhelinhaastattelussa tänään.

linkki koko haastikseen:
Teemu Selkiekko - Ilta-Sanomat
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Aika kriittisesti Teemu puhui tämän kauden Anaheimista ja omasta roolistaan. Eli siis siitä, että siellä on ihan sama, pelaako hyvin vai huonosti, koska nokkimisjärjestys on selvä.

No jaa-a, eipä tuossa mitään kovinkaan suurta vääryyttä ole päässyt tapahtumaan. Ei Selänne ole NHL-kaukaloissa mitenkään erityisemmin vakuuttanut tällä kaudella. Vanhuksista myös Whitneyn jalka on alkanut painaa eikä herra ole pystynyt ihan parin viime kauden tahtiin. Alfie ja Jagr sen sijaan ovat olleet varsin hyvässä tikissä.

Tuo Selänteen haastattelu Kanada-ottelun jälkeen oli jotenkin surullista kuunneltavaa. "Kanukkituomarit suosivat Crosbya ja muita tähtipelaajia", hei haloo. Selänne on itse ollut viimeiset 20 ja risat vuotta tuomarien suojeluksessa joten ihan turhaa ja typerää itkua tuo. No, jotenkin siihen on jo tottunut, mutta ei tuollaista silti jaksaisi kuunnella. Ei näitä Selänteitä ja St. Louiseja pysty ihan miesten meriittien tasolla arvostamaan kun herrat ovat vähän väliä itkemässä mediassa milloin mistäkin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No jaa-a, eipä tuossa mitään kovinkaan suurta vääryyttä ole päässyt tapahtumaan...

En sitä väittänytkään, varsinkaan kun en nykyään jaksa katsoa änäriä highlight-reelejä enempää, ellei sitten satu olemaan paikan päällä.

Yllättävän avoimesti Teemu subjektiivisista kokemuksistaan puhuu, no se suotakoon lajin legendalle.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Teemua taitaa vain kismittää, että paikka ykkösylivoimassa on mennyt Boninolle (ja ihan ansaitusti, koska Bonino on parempi aloittaja kummaltakin puolelta). Teemun taso on ihan samaa luokkaa mitä se oli tasakentällisin pari vuotta sitten (viime kauden karmeaa puolikasta en laske), mutta ylivoimalla se Teemu on näinä viimeisinä vuosinaan ison osan pisteistään naputellut. Nyt, kun ylivoimavastuu on käytännössä olematonta niin se näkyy väistämättä pistesarakkeessa. Noin kovaa uraa ei tehdä nöyristelemällä ja huiput ovat viimeisen päälle itsekkäitä, jotkut jopa itserakkaita.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Teemu "Teukka Selke" Selänne on pelannut olympialaisissa niin tunnollisesti puolustuspäähän että uskoisin hänen vielä pystyvän pelaamaan änärissäkin alempien ketjujen roolia ainakin viiden vuoden ajan.

Niinpä. Katsokaa nyt herranjumala tuota 2-1 maalia. Tuohan on ihan suoraan Väinön ja Jarin oppikirjasta. Selänne painaa pää märkänä puolustuksen avuksi. Mikke taistelee kiekon, painaa päätyyn ja heittää lätyn maalille ja siellä on jo Teemu päättämässä hyökkäystä maaliin. Ok, Väiski olisi enneminkin riplaillut vastustajat kahville, kun taas Mikke otti röyhkeästi slobolta karkin pois. Joka tapauksessa käsittämättömän kova suoritus 43-vuotiaalta ukolta!

Mutta eiköhän tämä ole viimeinen kausi.. Ainoa tsäänssi voisi olla palata kaudeksi Winnipegiin, mutta Selänteiden elämä on niin vahvasti Kaliforniassa, että enpä usko.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ainoa tsäänssi voisi olla palata kaudeksi Winnipegiin, mutta Selänteiden elämä on niin vahvasti Kaliforniassa, että enpä usko.
Jep. Juuri tuon takia nähdäkseni missä tahansa muussa seurassa kuin Anaheimissa pelaaminen on poissuljettua.

Noin kovaa uraa ei tehdä nöyristelemällä ja huiput ovat viimeisen päälle itsekkäitä, jotkut jopa itserakkaita.
Dokkarileffassahan Teemun isä sanoi, että Teemussa on narsistisia piirteitä.
 
Eikö olisi hienointa tehdä try-out Winnipegiin ja sitten lopettaa?

Ai miksi tryout? Ai siis, että Selänne lähtisi Winnipegin harjoitusleirille tavoittelemaan paikkaa joukkueesta ja lopettaisi sitten vähin äänin ennen kauden alkua jos ei paikkaa joukkueesta löydy?

Jotenkin kuulostaa varsin epätodennäköiseltä kuviolta. Eikä se kyllä kovin hienoakaan olisi.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Eikö olisi hienointa tehdä try-out Winnipegiin ja sitten lopettaa?

Teemu haluaa 100% varmasti Ankoissa lopettaa ja jäädä Kaliforniaan asumaan uran loputtua. Winnipeg nyt on muutenkin NHL:n pohjasakkaa pelillisesti joten mitä järkeä olisi lähteä tavoittelemaan pelipaikkaa jengistä millä on olemattomat mahdollisuudet päästä edes pudotuspeleihin?

Joten ei, en todellakaan näe mitään hienoa tuossa skenaariossa.
 

juhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins & Jokerit
Ai miksi tryout? Ai siis, että Selänne lähtisi Winnipegin harjoitusleirille tavoittelemaan paikkaa joukkueesta ja lopettaisi sitten vähin äänin ennen kauden alkua jos ei paikkaa joukkueesta löydy?

Jotenkin kuulostaa varsin epätodennäköiseltä kuviolta. Eikä se kyllä kovin hienoakaan olisi.

Tarkoitan sitä että pelaisi siellä pari matsia faneille ja sitten lopettaisi uransa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Ai miksi tryout? Ai siis, että Selänne lähtisi Winnipegin harjoitusleirille tavoittelemaan paikkaa joukkueesta ja lopettaisi sitten vähin äänin ennen kauden alkua jos ei paikkaa joukkueesta löydy?

Jotenkin kuulostaa varsin epätodennäköiseltä kuviolta. Eikä se kyllä kovin hienoakaan olisi.
Ns. Theo Fleury -style
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sirpa Selänne ei varmaan hyväksyisi, mutta mistä sen tietää, vaikka Hjallis pistäisi Teukalle tarjouksen pelata "one more year" Jokereissa? Saisi pelata yhden kauden kotiseurassaan, saada lisäkokemuksia vielä yhdestä kiekkosarjasta eli KHL:stä ja saisi olla Westerlundin valmennettavana ja luultavasti joukkueen kapteenina. Siihen päälle MM-kisat 2015 sekä mahdollisesti saman vuoden syksyn World Cup, jos sellainen vielä aikaiseksi saadaan.

Ryssäin Rotenbergit varmasti pistäisivät Selänteelle asianmukaisen palkankin jos niikseen tulisi, olisihan Selänne helvetinmoinen vetonaula KHL-Jokereille sekä kotona että muualla.

Kuulostaisi hyvältä, mutta luultavasti edellyttäisi Teemun ja Sirpan avioeroa, Sirpa tuskin lähtisi vuodeksi Helsinkiin kuten eivät myöskään varmasti lapset (elleivät Selänteen pojat sitten pelaisi jossain suomalaisseurassa vuoden verran).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös