Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 271 832
  • 2 165

MiksuMan

Jäsen
Sinun mielipiteesi on ainoa totuus eikä muilla siihen ole oikeutta?

Kyllä! Juuri näin! Minun mielipiteeni on ainoa totuus eikä muilla siihen ole oikeutta!

Eiköhän nuo pari edellistä kirjoitusta tuolla ylhäällä hymiöineen kerro, että myönnän olleeni väärässä. Ja esim. Fowler kirjoitteli ihan asiaa. Virallinen anteeksipyyntökö tässä pitää laatia?

Ja tuo viimeinen nimimerkille Secondaryscoring kirjotettu viesti oli puhdas läppä, kun juuri olin saanut tililettyä pahaa maailmaa.
On viestejä jotka oikeasti saavat minut suuttumaan ja sitten on tällaisiä viestejä mitä esim. Secondaryscoring suoltaa jotka saavat minut nauramaan.

Mutta kun on pakko päästä vaan provoileen, niin eihän sitä ymmärrä.

Ennen kuin seuraava ehtii taas jatkaa, niin minä myönnän olleeni väärässä Selänteen ja hänen ketjukavereiden suhteen.
Tämä keskustelu voidaan siis lopettaa!
 
Viimeksi muokattu:

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Aika hämmästyttävää, että tässä ketjussa esiintyy viimeksi lukemieni viestien perusteella näinkin paljon Selännettä väheksyvää kritiikkiä.
Ei kai nyt kukaan ole oikeasti odottanut miehen olevan samassa vedossa tehojen ja otteidensa perusteella kuin joskus 27-vuotiaana?
Ja kyllä, Selänne kärsii aivan takuulla ketjukavereistaan enemmän kuin he tai muu joukkue hänestä. Olen muutamiakin otteluita katsellut Ankoilta, joten voin myös täysin huoletta väittää, että tehoja olisi aika laillakin enemmän jos olisi edelleen Silfverberg mukana tai Koivu sentterin paikalla.
Ei näistä arvostelijoista moni varmaan edes ollut alkanut NHL:ää seuraamaan silloin kun Teemu kärsi samanmoisista ongelmista jalkavaivojensa kera Coloradossa tai Sharkseissa?
Tietysti jokainen näkee ikääntymisen merkkejä, mutta tässä ei nyt ole kuitenkaan tilanne se, että kaikki menisi sen piikkiin. Jos ei olisi ollut tilanteita tai edes saumoja tehoihin oman huonon tekemisen vuoksi Selänteellä niin voisi olla huolissaan, mutta tosiaankin niistä ei hänen kohdallaan ole vielä(kään)
kyse kun puhutaan tästä kuivasta kaudesta.
Antaa Teemun tekojen puhua puolestaan, jos mies välttyy loukkaantumisilta niin tehoja alkaa tulla kyllä. Paremmalta miehen meno on kuitenkin näyttänyt tällä kuin viime kaudella, sitä tuskin kriittisinkään arvostelija voi kiistää?
Ei pitäis ketään haitata jos MiksuMan, minä tai joku muu olemme tätä mieltä ja jos haittaa niin se ei haittaa minua. Siinähän vänkäätte.
 

Wormatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks
Faktat on nähtävä faktoina, sinivalkoisten värilasienkin läpi. Allekirjoitan tietysti faktan, että paremmin hänellä nyt menee kuin viime kaudella, kun lepotaukojakin tulee sopivasti. Peluutuskin on järkevöitynyt huomattavasti.

Kyllä Teemu minusta on edelleen tärkeä osa Ducksia ja ehdottomasti kuuluu pelaavaan kokoonpanoon. Henkilökohtaisesti en vaan ymmärrä sitä, että kun Teemulla on kuiva kausi, niin syyttävä sormi on välittömästi osoitettava ketjukavereihin. Cogliano - Koivu - Winnik on ollut niin tärkeä osa Ducksin peliä toimivana ja vaarallisena kolmosketjuna, ettei sitä minusta tulisi rikkoa vain siksi, että saataisiin Koivu ja Selänne jälleen yhteen.

Uskon, että kyllä se Teemun peli alkaa toimia myös Perreaultin tai Boninon kanssa, jotka ovat tosiaan esittäneet erittäin positiivisia otteita tällä kaudella. Viimeistään, kun saadaan myös Silfverberg takaisin kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Ei Teemu tosiaan huonosti ole pelannut. Mutta fakta on myös se, että siinä missä ketjukaverit on missannut Teemun hänelle petaamia paikkoja, niin Teemulla on itselläänkin ollut kuivankauden aikana ainakin kymmenkunta oikeasti hyvää maalintekopaikkaa. Ei vain ole Teemulle maistunut niistä paikoista, tai voisi sanoa, että kädet on vain jäätyneet Teemulle epätyypilliseen tapaan noissa paikoissa. Ja sitten kun veto on lähtenyt kunnolla, niin on vähän epäonnisestikkin osunut tolppaan.
Pelaaminen on kyllä näyttänyt paremmalta kuin viime kaudella pahimillaan. Ja tehojakin rupeaa varmasti tulemaan jos tekeminen jatkuu samanlaisena. Mutta vähän voi tosiaan tehottomuutta laittaa myös Teemunkin piikkiin, sillä paikkoja pistää kiekkoa reppuun on ollut ihan riittävästi.
 

wazuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Slovakia
Teemu on ollut pitkään jo enemmänkin pelintekijä kuin maalintekijä. Teemun ongelmana on kamppailupelaaminen ja pelaaminen pienessä tilassa vähällä ajalla. Lähes aina kun Teemuun pistetään painetta tulee pelkästään huonoja ratkaisuja. Oli ne huonoja syöttöjä tai suoria kiekonmenetyksiä. Suurin osa kaikista hyökkäyksistä on näitä joissa vastustaja on valmiissa asemissa ja se näkyy heti Teemun tehoissa. Luistelu on ollut monissa peleissä varsin mallikasta ja varsinkin jos saa sen askeleen kaks etua keskialueella niin saa luotua painetta ja tilanteita pelkällä nopeudellaan. Silti, jossei sitä tilannetta synny suoraan niin Teemu harvemmin sitä kiekkoa grindaa vielä takasin itelleen. Myös laukauksen laatu on kärsinyt viime vuosina, tehoa ja tarkkuutta puuttuu normaalivedoista ja ihmejäätymisiä tullut tyhjissäkin maalipaikoissa. Itsellä ei ole ollut luottoa Teemun "maalintekotaitoihin" enään pitkiin aikoihin. Yleensä ne ovat syntyneet hyvästä sijoittumisesta maalin lähellä josta sitten ne menee sisään jos ovat meneäkseen. Vastikkainen Teemun ylärima lämäri oli kyllä helevetin hieno. Tuntui ettei tommosta laukausta ole saanut aikaan aikoihin, harmikun ei vaan menny sisään.

Kemioita ei Teemulla ole ollut enää pitkään aikaan kenenkään kanssa. Bonino, Ryan, Koivu, Getzlaf. Kaikki heistä olleet parempia kun pääsevät pelaan ilman Teemua. Tälläkin kaudella Silf-Perrault kemia oli täysin ylihypetettyä. Ei se todellisuudessa sen erityisempää ole ollut. Sattu vaan menee hyvällä prosentilla sisään hetken aikaa. Silf sitäpaitsi siirrettiin Boninon ketjuun jo ennen loukkaantumistaan tehojen puuttumisen takia, ei mitään syytä odottaa että tulisi heti takaisin Teemun ketjuun. Nykyinen Beleskey ihan kivasti toiminut mitä muutaman pelin perusteella voi vetää johtopäätöksiä. Tosin edes paras Teemu ei tee Beleskeystä maalintekijää joten rewardit ei siitäkään tule edes parhaimmillaan olevan päätähuimaavia. Teemulla on vielä tekemistä jos haluaa edes olla playoffeissa pelaavassa kokoonpanossa. Kuitenkin DSP, Etem ja Silf jotka todennäköisesti tulevat vielä syrjäyttämään kavereita.

Odotukset alhaalla tällä hetkellä mutta pitää sitten nauttia niistä tulevista pisteistä ja maaleista sitäkin enemmän :)
 

Salami8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Tuo 2.ketjun sentteri "ongelma" on jo vaivannut Ducksia muutaman kauden. Koivun kanssa Selänne pelasi yhden kauden, mutta eipä siitä nyt mitään tuhoisaa jälkeä tullut siltikään. Ei voi syyttää Selänteen tehottomuudesta tosiaankaa pelkästään ketjukavereita, pelasi alkukaudesta ainakin ykkös yv:ssä ja oli kyllä paikkoja. Muistaakseni peli Phoenixia vastaan jossa olisi 3-5 maaliin ollut jopa paikat, näistä jäi käteen se 1+0. Sotshin kannalta menee vähän jännäksi, että onko Teemusta sittenkään enää hyötyä, itse olen kova Selänne fani ja katsonkin monesti asiat varmasti värilaseilla, mutta pakko tässä on alkaa jo myöntämään tiettyjä faktoja. Noh toivo elää, jospa sittenkin vielä alkaisi onnistumaan....
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Omasta mielestäni Selänne on ollut kuitenkin hyvin pelissä mukana, vaikka tehot on jääneet puuttumaankin. Huomattavasti paremmin on peli kulkenut kuin viime kauden raskaimpina aikoina ja silloin jäi ne maalipaikatkin vähiin. Nyt on paikkoja kuitenkin ollut suht tasaisesti niin Teemulla kuin ketjukavereilta ja pienestä se on ollut kiinni. Hyvin on mahdollista ns. ketsuppipulloilmiö, että kun tehoja alkaa taas tulla, niin niitä alkaa tulemaan sitten kunnolla.

Se on totta, että Getzlafin ja Perryn kanssa Teemua ei juurikaan kannata peluuttaa tasakentällisin, sillä pelityylit on sen verran erilaiset. Teemun peli perustuu edelleen nopeaan syöttelyyn ja luisteluun, kun taas G&P ovat vahvoja vääntäjiä ja siihen on yleensä sopinut kolmanneksi lenkiksi myös hyvä kulmapelaaja kuten Penner tai Ryan. YV:llä kolmikko on kuitenkin aina pelannut hyvin yhteen, mutta Boudreau on halunnut sinne enemmän leftejä, jolloin saadaan vähän useampia variaatioita joita yrittää.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Selänne upotti viime yön pelissä kertaalleen kiekon Raannan längistä tolppaan ja ylivoimalla hän pääsi laukomaan tutulta vasemmalta B-pisteeltä, mutta laukaus epäonnistui ja meni puolittain tyhjän maalin ohi.

Teemu on pelannut nyt siis harvinaisesti jo 14 peliä ilman pisteitä ja 17 ottelua ilman maalia. Lienee uran toiseksi pisin pisteetön ja maaliton putki, kun tohjon jalan pilaaman 03-04 Avalanche-kauden aikana Selänne jäi pisteittä 19 peliä putkeen ja maalitta 20 ottelua putkeen.

Toivottavasti putket menevät poikki jo tänään St Louis'ssa. Jos Teemu ylipäätään pelaa back-to-back setin jälkimmäistä ottelua.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tätä ketjua on kai tapana päivittää jokaisen Teemun maalin jälkeen. Nyt tuli sitten se 679. maali ja kauden neljäs, jolla Teemu on enää yhden maalin päässä Jari Kurrin viimeisen NHL-kauden viiden maalin saavutuksesta. Eiköhän tuo Teemu vielä Kurrin ohita. Ei ollut mikään maailman nätein maali tämä viimeisin, mutta hyvinhän Teemu potkaisi kiekon lapaan ja siitä joku epäonnistuneen näköinen huitaisu maalia päin (vai onko tuo juuri tyypillistä Teemua?). Joukkue ja yleisö olivat kuitenkin aika huumassa Teemun tehtyä maalin pitkän maalittoman jakson jälkeen.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ei ollut mikään maailman nätein maali tämä viimeisin, mutta hyvinhän Teemu potkaisi kiekon lapaan ja siitä joku epäonnistuneen näköinen huitaisu maalia päin (vai onko tuo juuri tyypillistä Teemua?). Joukkue ja yleisö olivat kuitenkin aika huumassa Teemun tehtyä maalin pitkän maalittoman jakson jälkeen.
Sen verran pitää kehua lisää Selännettä tuosta maalista, että hän ei ollut pelkästään maalin edessä odottamassa namupassia, vaan hän oli hetkeä aiemmin ylimpänä karvaamassa kiekkoa, joka päätyikin tuon paineen ansiosta Ducks-pelaajille. Toivottavasti tästä lähtee pitkä putki toisinpäin ja uusi kevät Teemulle.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Jep, nyt on saatu taas maalihanat auki ja viime yöltä tuli komeaan saldoon vaihteeksi yksi syöttöpiste lisää. Tästä se taas lähtee....
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Paikka oli Teemulla vielä tehdä häkkikin läpiajosta, mutta parempihan ne maalit on säästää olympialaisiin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aamulla katsoin dtmts:n kautta koostetta ja kyllä spontaani harmitus iski, kun Selänne tuhri läpiajon. Siinä kun ehti jo sekunnissa pienen jännityksen luoda tilanteesta. Olisi ollut komiaa, vaan ei.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
15.12 Anaheim - Edmonton 1+0
17.12 Detroit - Anaheim 0+1
20.12 New Jersey - Anaheim 0+2

Joku taisikin mainita Teukan pitkän pisteettömän putken aikana että kunhan saa taas pistetilin aukaistua niin johan lähtee taas peli kulkemaan pisteiden valossa. Ja siltä alkaa vähän näyttämäänkin, vaikka kolmen pelin pisteputken jälkeen ei vielä kannatakaan välttämättä hehkuttaa. Itse en ole Anaheimin pelejä seurannut, joten arvelin että pitkä pisteetön putki alkoi jo johtumaan siitä että ikä painaa, mutta uskon kyllä että on pelannut hyvin vaikkei pisteitä tullutkaan jos tässä ketjussa niin sanotaan. Mutta fakta on se, että kolmessa peräkkäisessä pelissä 1+3 on tuon ikäiseltä kova saavutus.

Muistan vielä hyvin sen kun Selänne ohitti Kurrin NHL:n suomalaisten kaikkien aikojen pistepörssissä. Mutta onko kenelläkään tietoa että milloin Teemu on noussut tuossa tilastossa sijalle 2 ja kuka oli sijalla 2 ennen häntä?
 

SkagGully

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Real Atlético Viinijärvi City United
Muistan vielä hyvin sen kun Selänne ohitti Kurrin NHL:n suomalaisten kaikkien aikojen pistepörssissä. Mutta onko kenelläkään tietoa että milloin Teemu on noussut tuossa tilastossa sijalle 2 ja kuka oli sijalla 2 ennen häntä?

Veikkailuksi menee, mutta olisiko ollut Esa Tikkanen?
 

Tertsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saku Koivu on sijalla kolme 812 pisteellänsä. Esa Tikkanen vasta sijalla 6. 630 pisteellään. Väliin iskee vielä Numminen ja O.Jokinen

Kaudesta ei mitään tietoa koska tämä ohitus tapahtui.
Tapahtui luultavasti kaudella 1998-1999. Tuolloinhan Teukka iski kohtuu kovat 47+60 tehot.
 

Johnnie

Jäsen
Saku Koivu on sijalla kolme 812 pisteellänsä. Esa Tikkanen vasta sijalla 6. 630 pisteellään. Väliin iskee vielä Numminen ja O.Jokinen

Kaudesta ei mitään tietoa koska tämä ohitus tapahtui.

Kysymyksenähän oli että kuka oli toinen ennen Selännettä. Joten eiköhän tuo kakkossijan haltija 1990-luvun loppupuolella ollut Tikkanen ennen kuin Selänne kerkesi hänet ohittaa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Alkoi Teemunkin peli pikku hiljaa paranemaan kun Selänne -leffat tuli myyntiin. ;) Eihän noilla 4+7 (+3) tehoilla vielä kuuhun päästä mutta ihan jees kun ottaa huomioon millä iällä jätkä vielä pelaa, respect!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Alkoi Teemunkin peli pikku hiljaa paranemaan kun Selänne -leffat tuli myyntiin. ;) Eihän noilla 4+7 (+3) tehoilla vielä kuuhun päästä mutta ihan jees kun ottaa huomioon millä iällä jätkä vielä pelaa, respect!

Ihan samalla tavalla se Teemu pelaa kuin tossa pisteettömässä putkessakin. Teemun pelillinen taso on itseasiassa ollut ainakin minulle jopa pieni positiivinen yllätys, koska mies pelaa selvästi paremmin kuin viime kaudella, jolloin hän oli suuren osan peleistä aivan pihalla. Pelkästään tilastoja tuijottamalla tilanne näyttää toki ihan toiselta, mutta pelit kertovat totuuden.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
"Ikämiesten" tilastoja sellaisilta NHL-kausilta jotka ovat alkaneet heidän ollessaan vähintään 43-vuotiaita:
Gordie Howe Hartford 80. 15+26=41 (Ainoa NHL-kausi, pelasi seniorina paljon WHA:ssa)
Doug Harvey St. Louis 70. 2+20=22
Chris Chelios Detroit 69. 3+9=12 (Paras niistä viidestä listalle kelpaavasta kaudesta)
Teemu Selänne Anaheim 29. 4+7=11
Tim Horton Buffalo 55. 0+6=6 (Kuoli kesken kyseisen kauden)
Claude Lemieux San Jose 18. 0+1=1

Lisäksi löytyy kourallinen pelaajia, jotka ovat kyllä pelanneet 43-vuotiaina, mutta kyseinen kausi on alkanut heidän ollessa 42.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kysymyksenähän oli että kuka oli toinen ennen Selännettä. Joten eiköhän tuo kakkossijan haltija 1990-luvun loppupuolella ollut Tikkanen ennen kuin Selänne kerkesi hänet ohittaa.

Tiki oli tosiaankin kakkonen.

Kauden 1997-98 jälkeen kärki
Kurri 601+797=1398
Tikkanen 244+383=627
Selänne 266+271=537
Ruuttu 134+298=432
Sinisalo 204+222=426
Skriko 183+222=405
Siltanen 90+265=355
Lumme 85+260=345
Ruotsalainen 107+237=344
Numminen 66+277=343

Tikkanen sai vielä kolme pistettä viimeisellä NHL-kaudellaan eli 1998-99. Selänteen 93. piste samalla kaudella 28.3. Calgary Flamesia vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös