Teemu Ramstedt – riittääkö taso?

  • 374 093
  • 1 235
Vaikka kaikki tän on lukenut, niin pitäähän tämä linkki tänne laittaa: HS:n sunnuntaiöiitteessä iso juttu Ramstedtista - häntä verrataan Dalai-lamaan! Ja suolikin kuulemma kiukuttelee.
Ei lisättävää ensimmäiseen kommenttiin.
No eipä ollut kovin yllättävä "urheilumiehen" ulostulo yhteiskunnallisista asioista. Verot alas, sosiaalturvaa leikataan, Trump Yhdysvaltain presidentiksi. Kyllä se vaikeneminen olisi ihan varteenotettava vaihtoehto tässäkin tapauksessa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäköhän tuosta Ramusta nyt oikein ajattelisi. Nyt käynnissä olevan JYP-pelin avauserä kuvaa Ramstedtia oikein hyvin.
Välillä liimaa kaksi vastustajaa itseensä ja perään antaa maagisen sokkosyötön rystyltä selkänsä taakse ja välillä sitten heittelee jotain neppejä suoraan vastustajan lapaan ylivoimalla. Kaikesta paistaa sellainen high risk-high reward pelaaminen.
Sitä huomaa sanovansa Ramun otteita seuratessa usein "Mitä vittua", joskus upeaa suoritusta hämmästellessä ja joskus järkyttävää aivopierua katsellessa, kuten vaikkapa viime kaudella no-look pyörähdys syöttö suoraan oman maalin eteen, josta Ilveksen kaveri laittoi onetimerin hyvästä tarjoilusta pussiin.

Kaikesta huolimatta yksi omia suosikkejani ja erittäin sympaattinen kaveri. Tuo ainakin väriä jengiin ja fanien keskusteluihin.

Näin IFK-fanina harvemmin tottuu lähes pelkästään positiivisiin asioihin, joita jengin otteet tällä hetkellä tarjoaa (nytkin avauserä 0-2 Jyväskylässä), niin pitää sitä osittain negatiivisiakin tunteita mieleltään poistaa vanhasta tottumuksesta.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Onnea Ramu omasta piste-ennätyksestäsi! <3
Muuten ei valittamista, mutta otapa oppia Hirvosen Karilta noista aloituksista... ;)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnea Ramu omasta piste-ennätyksestäsi! <3
Muuten ei valittamista, mutta otapa oppia Hirvosen Karilta noista aloituksista... ;)

Ramun kenttä oli eniten vaikeuksissa omissa. Siinä on kolme hyökkäysvoittosta pelaajaa. Lisäksi pitkien kiekkojen jälkeen pyöritys pääsääntöisesti jatkuu omissa, kun Ramu kauhoo aloituksia sillä 33% vauhdilla. Hyökkäyssuuntaan Ramulta kuitenkin positiivinen peli.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Juuri kuten Apassi kirjoitti eli kun aloitus on omassa päädyssä, en haluaisi nähdä Ramua aloittamassa enkä myöskään Taimea yhtä aikaa jäällä. Ylivoimalla tilanne on tuolla miehitykselläkin siedettävämpi.

Toisaalta Ramu on joukkueen ainoa todellinen pelintekijä. Puustisen tilalle joku rouhivampi laituri, niin toimisi kokonaisuus paremmin.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Ramun kenttä oli eniten vaikeuksissa omissa. Siinä on kolme hyökkäysvoittosta pelaajaa. Lisäksi pitkien kiekkojen jälkeen pyöritys pääsääntöisesti jatkuu omissa, kun Ramu kauhoo aloituksia sillä 33% vauhdilla. Hyökkäyssuuntaan Ramulta kuitenkin positiivinen peli.
Jep ajoittain näin. Nämä vaikeudet johtuivat tänään myös siitä, että vaihdot olivat ainakin pariin otteeseen ihan liian pitkiä.
WPK:lle: Pudi on kyllä rouhijakin, mutta ei vaan ole nyt jostain syystä täydessä iskussa...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ramu ollut nyt huono jo jonkin aikaa. Heikkoja jaksoja tulee, mutta mun silmään näyttää, että kun muu joukkue alkaa laittaa jo isompaa silmään, niin Ramu on jäänyt vielä telineisiin. Heikkoja syöttöjä ja paljon kiekon menetyksiä, tuolla tavalla ei voi poffeissa enää pelata. Toisaalta, Ramu oli viime kevään Tappara- sarjassa kyllä jäätävän hyvä, eli hän mitenkään vaikeuksissa ole kovia joukkueita vastaan, jos peli kulkee. Toivottavasti asenne löytyy pian.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Eteenkin eilisessä JYP-pelissä huomasi selvästi miten Ramun kenttä + Järvinen ja Taimi olivat toistuvasti suurissa vaikeuksissa omassa päässä. Ramu häviää aina ensin oman pään aloituksen, Ramu,Taimi ja Zabo haluaisivat vain hyökätä eivätkä ole parhaimmillaan kun pitäisi puolustaa omissa. Puustinen on yleisesti vähän väsähtänyt, mutta onneksi Järvinen sentään hoitaa hommansa.

Törmänen peluuttaa viisikkoa mielellään yhdessä varmaankin Taimi-Ramu toimivan hyökkäyspelin takia. Törmänen kuitenkin näköjään tiedostaa/huomasi kentällisen PAPP:n heikkoudet, koska viimeisen 3-4 minuutin aikana Ramun kenttä ei päässyt enää kehin. Ramu oli toki kerran ylimääräisenä sentterinä yhdessä vaihdossa, Taimi ei tainut olla kertaakaan.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Itseäni Ramun pelaamisessa häiritsee eniten harhasyöttöjen määrä. Tiedän että flow-tilassa pelatessaan tämä äijä pystyy Granlundmaisiin suorituksiin. Mutta peruspelaaminen jossain väsyttävässä helmikuun HPK-väännössä ei vaan yksinkertaisesti vakuuta. Miettikää Micken peliä aikanaan. Jos sattui antamaan harhasyötön YV:llä tai keskialueella, koko yleisö kohahti. Ramulla tuntuu olevan jäätävä tarve luopua kiekosta jokaisessa hyökkäyksessä vaikka lopputulemana olisikin vastustajan ylivoimahyökkäys. Ehkä kiekon laukominen maalille välillä saattaisi olla parempi ratkaisu?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä kiekon laukominen maalille välillä saattaisi olla parempi ratkaisu?
Mielestäni Ramulla ei ole ihan mikään tuhnu rannekaan, joten kai se sitten luonteesta johtuu kun pitää sitä säästellä. Ylivoimalla on välillä jo pisteiden kaarella ja tilaa olisi kävellä sen pari steppiä vielä eteenpäin ja kokeilla vaikka vetoa välillä, jota tuskin edes molarit osaa enää odottaa ja kultapotasta näkee samantien kuka siinä on kyseessä, mutta todella usein Ramun ratkaisu onkin pysähtyä ja heittää syöttö takaisin viivaan, josta sitten Taimi tai muu pakki vetää sen ensimmäiseen blokkiin tai seinille. Pieni kärjistys tässä, mutta pointtia kuitenkin.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Vastustajan on alivoimalla helpompi keskittyä pitämään ne 4 muuta hifklaista, kun tietävät, ettei Ramu lauo. Luulisi Törmäsen jo puuttuneen asiaan, mutta ehkä tässä (turhaan ) annetaan taiteilijanvapautta. Partanen vastaavasti hakeutuu ylivoimalla samasta kohtaa B-pisteen luota laukomaan ja variaatioita on heti enemmän, tosin mikään syöttökone ei Parru valitettavasti ole.

Joka tapauksessa Ramu pistettävä ruotuun palaamalla pikkasen kiekkoilun perusteisiin ja siten saadaan miehestä vielä enemmän irti. Puolustussuuntaan sitten onkin kaikkein eniten kehitettävää, kun Ramun liike ei ole sähäkkää, asenne usein veltohko eikä miehen valmius fyysiseen vääntöön ole hääppöinen. Ja ne aloitukset...

Piste-ennätys kuitenkin saavutettu tällä kaudella, eikä mies ole saikutellukaan, joten paha dumata ihan alimpaan helvettiin. Pärjäsihän se hyvin viime playoffseissakin, joten pystyy kyllä parantamaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielestäni Ramulla ei ole ihan mikään tuhnu rannekaan

Kyllä se valitettavasti on vaan tuhnu ja siksi on helppo ymmärtää miksi Ramu hakee aina syöttöä, rankkareitakin laukoessa mies miettii varmaan syöttöä. Silti, ylivoimalla voi myös Ramun tuhnulla laukauksella saada aikaan tulosta, vähän vetää oman puolen pakkia itseensä päin, siellä maalin edessä olevan IFK:n pelaaja laittaa tikkua jäähän ja sitten semmoista polvenkorkuista laukausta sinne vain toivoen, että maalivahti ei näe kiekkoa tai että se kimpoutuu jostakin tai ainakin syntyy ripari joka hakataan sitten sisään. Eli ehdottomasti vetoja enemmän, mutta mitään yläkulmia on aivan turha hakea tuolla laukauksella, ne maalivahti poimii helposti räpylällä tai torjuu kilvellä turvallisille vesille.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea kyllä ainakaan nähdä, että Ramu mitenkään hirveästi tasoaan tulisi pudotuspeleissä nostamaan. Tuollaista sen peli nyt vaan on. Pudotuspeleissä ei ainakaan ole varaa tuollaisiin "heitänpäs selän takaa sokkosyötön maalin eteen jos sattuisi menemään perille"- syöttöjä. Vaikka Ramu pelaisikin hieman huonommat pleijarit niin mulla on kyllä niin vahva luotto siihen, että Elkins ja Hintz tulevat nostamaan omaa tasoaan pleijareissa, erityisesti pisteiden osalta. En usko että me Ramuun kaadutaan pudotuspeleissä, vaikka onkin meidän paras pistemies tällä hetkellä. Pudotuspelit ovat kuitenkin ihan eri maailmaa kun ylipitkä runkosarja.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Pudotuspelit ovat kuitenkin ihan eri maailmaa kun ylipitkä runkosarja.

Viime kaudellajan Ramu oli yksi suurimmista tasonnostajissa pudotuspeleissä ja Za-Ra-Ra oli helvetillisessä iskussa. Minä luotan siihen, että Ramu tulee isosti esille pudotuspeleissä.
 

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime kaudellajan Ramu oli yksi suurimmista tasonnostajissa pudotuspeleissä ja Za-Ra-Ra oli helvetillisessä iskussa. Minä luotan siihen, että Ramu tulee isosti esille pudotuspeleissä

Nyt on kyllä pakko mennä nurkkaan häpeämään. Unohdin täysin nuo viimekauden pudotuspelit, noloa! Enkä laita edes humalatilan piikkiin. 8 ottelua tehoilla 2+7 +1. Itseasiassa, en muista nyt muuta Ramun viime kevään pudotuspeleistä kuin nuo hyvät tehopisteet, miten muuten herra pelasi siellä? Nähtiinkö siellä vielä toivotaan-toivotaan syöttöjä vai oliko yksinkertaistanut omaa peliään?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseasiassa, en muista nyt muuta Ramun viime kevään pudotuspeleistä kuin nuo hyvät tehopisteet, miten muuten herra pelasi siellä? Nähtiinkö siellä vielä toivotaan-toivotaan syöttöjä vai oliko yksinkertaistanut omaa peliään?

Ramstedt oti oman muistikuvani kentän keskustan hienosti haltuunsa. Rytmitti peliä keskialueella ja toi jalalla kiekkoa ylös erittäin vahvasti silloin, kun syöttöpaikat oli tukossa. Voitti järjestään luistelu 1 vs 1:ssä vastustajansa ja pystyi sitä kautta olemaan vielä vaarallisempi. Aika vähän tällä kaudella nähty Ramulta tuota vahvaa jalkaa, vaan tyytynyt heittelemään aika vaarallisiakin lätty-yrityksiä. Lyhyesti anottuna yksinkertaisiti peliään.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseasiassa, en muista nyt muuta Ramun viime kevään pudotuspeleistä kuin nuo hyvät tehopisteet, miten muuten herra pelasi siellä? Nähtiinkö siellä vielä toivotaan-toivotaan syöttöjä vai oliko yksinkertaistanut omaa peliään?

Kuten yllä mainittiin, niin IFK:n uusittu ykkönenhän oli aivan loistava Tappara-sarjassa. Parasta ketjussa oli jokaisen pelaajan huima pelinopeus.

Näkisin, että Ramstedtin liike on suurin ero viime kevääseen. Silloin putki kulki oikeasti kovaa ja pystyi tehokkaan hyökkäämisen lisäksi pelaamaan hyvin myös omassa päässä.

Takaiskumaalithan kärjistetysti tulivat alivoimilla tai Leinon/pakkien(Taipalus) yksilövirheistä.

Ramun nopeuden katoaminen harmittaa, koska noilla käsillä olisi loistava sentteri. Nyt vähän niin ja näin, eikä omassa päässä ehdi oikein tilanteisiin. Olen pitkin kautta manannut tuota heikentynyttä jalkanopeutta, mutta näillä mennään. Tuskin se tuosta yhtäkkiä vuoden takaiseen nopeuteen enää pääsee.

Outo pelaaja kaiken kaikkiaan, mutta en usko IFK:n häneen kaatuvan kun nyt sentteriosasto on aika laaja. Tarvittaessa 5-5-pelin roolia pitää kuitenkin vähän pienentää ja antaa Elkinsin pelata enemmän. Tähän vaikuttaa toki määrä kuinka paljon Elkins joutuu uhraamaan energiaa alivoimilla.
 

Luckycharm

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crystal Palace ,
Nyt lähdetään sitten lavealla pensselillä liikkeelle, joten todellakin saa tyrmätä ja toivottaa sanojan itäiseen Siperiaan Pasilan SKA:n peliin.

Mutta voiko Ramun suolisto-ongelmat selittää järkyttävän eron hyvän ja huonon päivän välillä? Ainakin itse huomaan, että jos maha ei ole 100% kuosissa, niin duunin teosta tai elämästä muutenkaan ei tule yhtään mitään, vaan meininki on laiskaa kuin Blegin toimistolla.

Muuten asiaa on mielestäni vaikea selittää.
 

Gneisenau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Metropolitans
Kyllähän tuo sairaus vaikuttaa ihan suoraan mm palautumiseen. Vaikea arvioida kun en miestä tunne että onko henkisellä puolella jotain, Onhan miehellä kaikki työkalut olla tähti liigassa mutta laiskalta tuntuu touhu useasti.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Auttaiskohan yhtään, jos Ramu lopettaisi nyt tähän Blues-peliin oman runkosarjansa ja aloittaisi tehokuntokuurin jotta noihin jalkoihin saataisi samanlainen liike kuin viime keväällä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ramstedtin pelaamisella ei tällä hetkellä ole mitään tekemistä voittavan jääkiekon kanssa. On sillä tavalla aika arka aihe, kun on tuosta sairaudesta on paljon puhuttu ja siitä, että vaikuttaako peliesityksiin ja saako niitä edes kritisoida. Murheellista taapertamista on kyllä ollut viime aikoina. Esimerkiksi tänään ensimmäinen Bluesin maali Ramun mies ampui maalin edestä kääntövedon 1-0. Siinä Bluesin tyhjä maali tilanteessa, jossa Blues olisi mennyt 2-0 johtoon jätti syötön antaneen pelaajan täysin paineistamatta kulmassa kaartamalla pois koko tilanteesta. Kolmas Ramun luoma maalipaikka oli heikko toivotaan toivotaan syöttö hyökkäysalueella, josta Bluesille 2 vs 1 hyökkäys. Yhden kaverin aikaansaannoksena kolme hyvää maalipaikkaa omiin, joista yhdestä kolisi. Ehkä ainoa, josta jonkunlaisen synninpäästön voi antaa oli se maaliin johtanut tilanne, koska siinä oli muitakin osallisia. Muut olivat ihan Ramun heikkoa pelaamista. Ihan oikeasti on pakko sanoa, että en enää tiedä haluanko tuolla tasolla pelaavan ykkössentterin ylipäätänsä pelaavan mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa. Noilla puolustusavuilla pitäisi oikeasti niitä tehopisteitä tulla Jan Calounin tahdilla, joka miehen suosikkipelaaja HIFK:ssa on.

Ramun ongelmat ovat tällä hetkellä heikko aloitustaito, joka on murheista pienin. Puolustuspelaamisessa liian pehmeä ja löysä, joka on iso ongelma. Pudotuspeleissä yhden maalin merkitys kasvaa ja yksi herra omalla pelaamisellaan tarjoaa joka pelissä 2-3 maalipaikkaa. Hyökkäyspelaamisessa ovat Ramun vahvuudet ja kun vain malttaisi pelata ykinskertaisempaa peliä osana ketjua, niin koko ketjun pelaaminen paranisi. Tänäänkin muutamia hienoja kombinaatioita etenkin Raskin kanssa, kun malttoi laittaa kiekkoa liikkeelle ja pelata yksinkertaisesti. "Minä ratkaisen tämän seuraavalla mahtipassilla" pilaa monessa vaihdossa koko ketjun pelaamisen. Se mahtipassi tulee, kun on sen paikka. Ei pakottamalla.

Yksilötasolla ja pelien voittamisen kannalta Hintz on tällä hetkellä joukkueelle tärkeämpi pelaaja ja puhun nyt ihan kärkipeleistäkin. Samoin jopa Leino ollut isossa roolissa viime aikojen pelien voitoissa. Ramun pelaaminen syö HIFK:n ykköskentän tehoja ja aiheuttaa ongelmia omaan päähän. Senttereistä filassa omissa papereissani ensimmäisenä. Mennään vaikka nelikolla: Hintz, Leino, Elkins, Liivik/Nykopp. Ei edes YV-pelaamisessa tällä hetkellä näkyisi, kun HIntzin kenttä tekee siinäkin tulosta. Näkisin tällä hetkellä mielelläni ykköskenttänä Zabo-Hintz-Rask ja kakkosena sitten vaikka Partanen-Leino-Puustinen.

Pistä Ramu pleijareissa minut syömään nämä sanat!
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
@Apassi , ei voi olla muuta kuin samaa mieltä!

Se ei riitä, vaikka antaakin joka pelissä sen 2-3 namupassia, jos vastavuoroisesti perseilee muun ajan pelistä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Auttaiskohan yhtään, jos Ramu lopettaisi nyt tähän Blues-peliin oman runkosarjansa ja aloittaisi tehokuntokuurin jotta noihin jalkoihin saataisi samanlainen liike kuin viime keväällä.

Ainakin vois pitää pienen tauon, jos on vaikeuksia sairaudesta johtuen (tai vaikka henkistä hengähdyksen tarvetta), niin voisi auttaa jatkoa ajatellen.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Se ei riitä, vaikka antaakin joka pelissä sen 2-3 namupassia, jos vastavuoroisesti perseilee muun ajan pelistä.
No itseasiassa kyllä se usein riittäis, JOS niistä tehtäis. ;) Mm muuan Zabo tuhlasi tänään(kin) ainakin kolme selvää maalipaikkaa... Peli menee usein väkinäiseksi kun noista paikoista ei tehdä. Onneksi laajuutta ja ruutinia löytyy, että ollaan sitten hoidettu matsit useimmiten himaan. Mä kuitenkin painotan TEHOKKUUTTA saatana!
Kyllähän Ramun pelistä parannettavaa löytyy, etenkin aloituksissa ja puolustuspäässä, mutta sotkea nyt taas kaikki ketjut, juu ei.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
E: Jos haluat välttää jo aiemmin täällä kirjoitettua, kannattaa ehkä skipata tuo eka kappale.

Syöttämisessä Ramu on Liigan parhaita pelaajia (huolimatta hudeista), etenkin niissä oivaltavissa ja taitavissa syötöissä Ramu on aivan omaa luokkaansa. Joku 3 metriä korkea rysty neppi jolla vapautti Raskin läpiajoon taannoin, on jotain semmosta jota harvoin nähdään missään maailman liigassa. Kääntöpuolella on se, että Ramu hakee syöttöjä lähes kaiken aikaa, myös paikassa jossa ei ole mahdollisuutta sitä hakea, ja se johtaa lukuisiin harhasyöttöihin. Usein syöttölinjojen avaamiseen tarvitaan omaa luistelua, Ramu harvemmin kovasta vauhdista jakaa syöttöjä. Toinen on keskialueen hidas pelaaminen, Ramun pitäisi saada keskialueella paremmin päähänsä ne nopeat ratkaisut. Jossain hyökkäysalueella on usein aikaa hakea sitä syöttöä, keskialueella menetät kiekon helpommin jos ratkaisu kestää, ja siten tuloksena on usein paha paikka omissa.

Tuntuu että jossain 2vs1 tai 2vs2 hyökkäkysessä etenevä Ramu saa aina syötön sinne kaverille, ei liian eteen tai taakse vaan suoraan lapaan, ja niistä on hyökkääjän helppo laukoa suoraan. Ramulla on poikkeuksellinen maltti hakea se syöttö sinne lapaan, oikeaan aikaan lukien mitä pakki tekee. Kokonaisuutena runkosarjan osalta, Ramu ei ole ollut aivan vaaditulla tasolla aina noissa kärkikamppailuissa, vaikka hyviäkin pelejä on tullut. Silti meillä on ykkössentteri joka omalla panoksellaan auttaa meitä runkosarjan voittamiseksi.

Isoin este tulee playoffeissa, pystyykö Ramu hilaamaan itsensä lähemmäksi vastustajan kärkiäijiä? Ei tarvi olla Kuusela, mutta edes melko lähelle sitä pääsemistä vaaditaan, ja ei riitä että vedät yhdet puolivälierät hyvin, tarvitaan pelistä ja sarjasta toiseen onnistumisia. Pahoin pelkään että jos me menestystä saadaan, se tulee ennemmin Ramusta huolimatta kuin Ramun ansiosta. Ja syynä on nimenomaan se oikeilla hetkillä tasaisuus. Lisäksi vastustajan rouhijat yrittävät varmasti horjuttaa Ramua fyysisellä pelillä, ja jokainen tietää ettei Ramu ole kovin fyysinen pelaaja. Pitääpä katsoa joku hyvä hetki ja laskea Ramun tehopisteet tällä kaudella kärkijoukkueita tai TOP6 vastaan, sisältäen +/- tilastot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös