Tee oma apurahaelokuva!

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Oletetaan, että saat Yleltä hyvän tuhjon fyrkkaa ja pääset tuottamaan leffan. Aihe on vapaa ja rahasta ei tarvitse huolehtia, ei myöskään siitä että leffa jäisi ilman katsojia. Yle näyttää projektiasi Ykkösellä, Kakkosella, Teemalla ja Femmalla todella kivasti.

Itse ajattelin osallistuvaa elokuvaa nimeltä LUONTO KOSTAA. Elokuva alkaisi näin:

Äitikarhu ja pentukarhu, animaatiohahmot, taapertavat metsässä. He saapuvat joen rantaan ja pikkukarhu kirmaa uimaan. Vesi on aivan sairaan likaista ja pentu tulee itkien rantaan kysyen äidiltään:

-Äiti äiti, kuka on liannut minun uimapaikkani?

-Voi poikaseni, tämä on ihmisen tekosia

-Miksi ihminen on niin ilkeä, että sotkee luontoa, joka on toiminut vuosituhansien ajan meidän eläinten kotina?

-Syynä on ihmisen ahneus

Äitikarhun katse nousee ja taustalla näkyy iso tehdas savupiippuineen.

-Katso, tuolla on tehdas, joka saastuttaa jokemme ja metsämme. Ja tehtaan omistaa ihminen, ahne ja ilkeä

-Miksi ihminen on niin ahne?

-Saadakseen mahdollisimman paljon voittoa eli rahaa

Rantaan saapuu kirahvi, joka osallistuu keskusteluun:

-Juuri näin lapsoseni. Minäpä kurkkaan pitkäkaulaisena tuonne tehtaaseen vähän tarkemmin. Kirahvi kurkottelee kaulaansa ja paikalle lennähtää pöllö.

-Minä tulen kanssasi katsomaan, minulla on hyvä näkö!

Kuvassa näkymä tehtaan toimiston ikkunasta, jossa lihava mies myhäilee, polttelee sikaria ja laskee rahojaan ilkeästi naureskellen.

-Minä näen omistajan, hänellä on paljon rahaa ja hän suunnittelee pian jo uusia tehtaita, toteaa pöllö huolestuneena.

-Mutta sehän merkitsee sitä, että metsämme saastuvat lisää, vinkaisee pikkukarhu

Paikalle saapuu norsu, joka taputtaa kärsällään pikkukarhua päähän:

-Sinäpä olet fiksu kaveri, juuri noin se menee

-Miksi ihmiset eivät ole keskenään solidaarisia ja yhteistyökykyisiä, kuten me eläimet?, nyyhkyttää pikkukarhu

Paikalle tulevat käärme, mangusti, ameeba, etana, harakka, seepra, leijona, puhveli, saukko ja tiikeri päätään puistellen ja tiikeri sanoo:

-Voi pikkukarhu, ihminen on hyvin epätasa-arvoinen eläin

-Mitä tarkoitat?

-On vain yksi ihminen, joka saa kaiken hyödyn ja voiton. Se on tuo omistaja, jonka äsken näimme. Hän istuu päivät pitkät toimistossaan laskien rahojaan

-Mutta kuka tekee kaikki työt?

-Minäpä näytän sinulle, sanoo kirahvi nostaen pikkukarhun ilmaan

Kuvaan aukeaa tehtaan alakerta, jossa resuiset ja nälkäiset työläiset raatavat ja ilkeännäköiset vartijat ruoskivat heitä yhä kovempaan tahtiin.

-Mutta tämähän on epäreilua, kimittää pikkukarhu. -Toiset ihmiset tekevät kaikki työt ja vain omistaja saa voittoa!

-Juuri niin, ärähtää mangusti. -Omistaja repii voiton työläisten selkänahasta

Pikkukarhu saa idean:

-Mitä jos me yhdessä, siis me eläimet ja tehtaan työläiset, nousisimme kapinaan? Puretaan kaikki tehtaat, ajetaan voittoa tavoitteleva omistajat matkoihinsa ja nautitaan puhtaasta luonnosta yhdessä!

Hyväksyvä mumina leviää eläinkunnan keskuuteen. Tämän jälkeen norsu murtaa kärsällään (aikuisten versiossa kyrvällään) tehtaan seinän, eläimet vapauttavat työläiset ja sama touhu leviää kulovalkean tavoin kaikkialle. Lopussa eläimet ja työläiset kirmailevat yhdessä metsässä syöden viinirypäleitä ja entiset omistajat itkevät katuvaisina kalterien takana myyrien ruoskiessa heitä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse ajattelin osallistuvaa elokuvaa nimeltä LUONTO KOSTAA. Elokuva alkaisi näin:

.
ööö.. tuliskohan tekijänoikeusongelmia?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Eläinten_vallankumous
Kirjamielellä: George Orwell: Eläinten vallankumous

(Linkki Wikipediaan Georg Orvellin kirjaan eläinten vallankumous, sekä kirjan sisältöä esittelevään blogitekstiin)

Orvelin perikunta vois koputella ovelle.. On muuten erinomanen kirja ihmisyydestä eläimin esitettynä.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Mun elokuvani on käsivarakameralla kuvattu 4 tunnin mittainen elokuva nimeltä "Ihmisyys". Siinä fiktiivisen jääkiekkojoukkueen valmennusjohto pohtii hämärässä pukukopissa ihmisyyden merkitystä. Keskustelun lomassa ollaan välillä kaurismäkeläisittäin pari minuuttia hiljaa, minkä aikana kamera tavoittelee pukukopin seinällä olevia kuivuneita hikitahroja.

Elokuvassa on kolme kantavaa teemaa:

- Mitä elämä on?
- Saako mies itkeä?
- Onko jääkiekolla mitään tekemistä ihmisyyden kanssa?

Budjetti: 0 euroa. Näyttelijöille ei makseta. Pukukoppi saadaan ilmaiseksi lainaksi paikallisen koulun voimistelusalista. Kuvaamiseen käytetään omaa videokameraa ja käytettyä VHS-kasettia. Apurahan dokaan itse.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Luulenpa, että tuolla Puscutractorin leffalla käveltäisiin Cannesin elokuvafestivaaleilla punaisella matolla. Mistä päin ottaisit näyttelijät?
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Mistä päin ottaisit näyttelijät?
Keniasta, tietysti. Se on nyt muotia. Kielenä olisi luonnollisesti englanti, koska tähtään kansainvälisille markkinoille.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuo JHagin käsikirjoitus lähenee neroutta.

Jotta se toimisi paremmin laajemmissa yhteyksissä, niin mukana voisi olla täydellinen ihminen ja Johtaja.

Hän voisi olla musta kuin pataässä. Rooliasuna Suomen armeijan suikka ja irtokaulus, jossa olisivat marsalkansauvat ristissä. Jalassa ratsastussaappaat ja mustat kumitangat. Rekvisiittana solmuruoska.

Näin tämä elokuva heijastaisi sekä historian, että oman aikamme kipupisteitä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se Kummelin animaatio "Kyberneen retket jossa lakkipäinen Ladakuski seikkailee Kemistä kokkolaan saatanallisessa ristipaineessa"-täytyisi ehdottomasti toteuttaa. Apurahalla tonni savea ja lopuilla kaljaa, sitten vaan hyvässä pöhnässä muovaamaan. Kuvaus kännykkäkameralla, joku muu kamera olisi aivan turha menoerä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Keniasta, tietysti. Se on nyt muotia. Kielenä olisi luonnollisesti englanti, koska tähtään kansainvälisille markkinoille.
Ok, olihan tuo oikeastaan selvä asia. Harmi vain, ettei näyttelijät samaistu kauheasti todellisuuden kanssa, toista se olisi ollut, jos kyseessä olisi Kuopio. Vaikka täysin fiktiotahan tämä leffan juoni on, eikö vaan?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Loistava ketjunavaus. Toisaalla onkin juuri käynyt ilmi, että lukuisissa palstan kirjoittajissa on ainesta käsikirjoittajiksi ja nimen omaan apurahasarjassa. Porukalla näyttää olevan oikein patoutunutta tarvetta kanavoida ideat kässäreiksi. Monilla ja minulla ainakin pyörii mielen syövereissä koko tukku luonnoksia, jotka suorastaan vaativat tulla apurahoitetuiksi, mieluiten mahdollisimman suoraan verovaroista.

Jyrkkiä kontrasteja hyödyntävät päättömyydet ovat apurahagenren peruskauraa. Olenkin hekumoinut itänaapuriteemalla nimeltä "Volodja Putinin kesäloma". Siinä presidentti viettää leppoisaa kesää ja keittää rähjäkuntoisella datshallaan pontikkaa ilman paitaa, paarmojen pörrätessä iloisesti kedolla. Välillä maistetaan tuotoksia kiululla, pieraistaan navakasti ja lauletaan isänmaasta.

Kunnon edelleen kohentuessa Volodja (epä)virittää muutaman oikein hävyttömän pornolaulun ja arvuuttelee ties monennenko kerran montako vatruskaa mahtuu Hodorkovskin tyhjään mahaan, nauraen räkäisesti päälle. Siis vähän ennen sammumista kaalimaalle. Taiston tauottua hyttyset aterioivat ahnaasti jurriaan kaalintaimien keskellä nukkuvan presidentin puoliksi paljaalla persnahalla. Yö laskeutuu.

Aamusella Putin laittaa mustaa teetä kotipolttoisella kovennettuna, ja hiukopalaksi ynnä päänsärkyyn särvitään kuivaa ruisleipää läskisiivujen ja suolakurkun kera. Siitä kelpaa lepohetken päälle lähteä marjastusreissulle valtavan ämpärin kanssa. Mukavia puolukkamättäitä löytyykin, ja marjamatka alkaa vaikuttaa onnistuneelta.

Pahaksi onneksi Volodja törmää metsässä vihaiseen kaurisemoon joka röhkäisee vasaansa suojellakseen uhkaavasti. Putin pelästyy ja lähtee juoksuun, joka johtaa eksymiseen ja lopulta suossa kompurointiin. Volodjan toinen kumisaapas katoaa hörpsähtäen iäksi silmäkkeeseen.

Täpärään tilanteeseen tulee iloinen käänne, kun suolasieniä poimiva babushka Galina sattuu kohtaamaan suossa märkiintyneen ja itkeskelevän presidentin. Ämpärikin, k'hui sentään, unohtui suolle. Galina-muori taluttaa Volodjan mökilleen jossa valtionpäämies saa kuumaa mehua ja kotona leivottuja piirakoita. Ja niin päin pois.
 
Viimeksi muokattu:

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
ööö.. tuliskohan tekijänoikeusongelmia?
Eikös Orwellin kirja kuitenkin kerro vallasta ja kommunismista, ei varsinaisesti luonnosta, vaikka tarina onkin verhottu eläinhahmoihin.

Mä voisin tuottaa uuden Tuntemattoman sotilaan. Morgan Freeman olisi Koskela ja Eddie Murphy olisi Honkajoki. Elokuva kuvattaisiin Jerseyn saarella.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös Orwellin kirja kuitenkin kerro vallasta ja kommunismista, ei varsinaisesti luonnosta, vaikka tarina onkin verhottu eläinhahmoihin.
Poliittinen satiiri. Pirun tarkkanäköiseti kirjoitettu, ottaen huomioon kommunismin historiaan nähden varhaisen ajankohdan jolloin Orwell kirjansa teki. Aivan timanttinen teos, jonka lukeminen kuuluu jo välttävään yleissivistykseen.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Vaikka täysin fiktiotahan tämä leffan juoni on, eikö vaan?
Ajattelin, ettei kyseessä olisi täysin fiktiivinen teos. Jos saisin runsaan rahoituksen, haaveenani olisi saada vierailevaksi tähdeksi itse Iso-Arska. Hän esittäisi erästä legendaarista suomalaista urheilujohtajaa.

Arskan vuorosanoina olisivat muun muassa seuraavat:

- Fuck, you train them.
- I´m not clairvoyant. I´m the CEO.
- I have no use for you. Go, when there´s still time.
- I took all the trophies with me.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllähän se Kummelin animaatio "Kyberneen retket jossa lakkipäinen Ladakuski seikkailee Kemistä kokkolaan saatanallisessa ristipaineessa"-täytyisi ehdottomasti toteuttaa.
Eikös tämä taiteilija ollut Lasse-niminen sekava hahmo, jonka vaimo kävi aina lopulta noukkimassa pois kameran edestä? Upea leffahan tuosta tulisi. Palkkaisin Timo Soinin lakkipäiseksi Ladakuskiksi.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Mä voisin tuottaa uuden Tuntemattoman sotilaan. Morgan Freeman olisi Koskela ja Eddie Murphy olisi Honkajoki. Elokuva kuvattaisiin Jerseyn saarella.
Tämä sota-aihe kun Suomessa kiinnostaa niin itse lähtisin yhdistämään kaikki merkittävät suomalaiset sotaelokuvat, eli tulevan Mannerheim-leffan, Tuntemattoman ja Uuno Turhapuro armeijan leivissä -pätkän. Tulee sitten kaikki versioitua kerralla. Sellainen Afrikkaan sijoittuva sotaelokuva sotilaan arjesta.

Uuno ja Rokan Antti lasettaisivat menemään aina välillä komppanian verran vihollisia kahdestaan. Siinä sivussa sitten kuunnellaan Kesä ja yö -kappaletta samassa pöydässä Marskin kanssa, nautitaan kiljua, leikellään upseereja kaljuksi ja puhutaan kaikkien maiden kaikilla murteilla. Uunon rooliin tietysti Vesa-Matti Loiri. Suomen animaatio-osaamisen vuoksi Mannerheim toteutettaisiin animaationa ja roolin hoitaisi Pasilan Rauno Repomies. Rahaa palaa helvetisti, mutta hei verorahoitus!
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Tämä sota-aihe kun Suomessa kiinnostaa niin itse lähtisin yhdistämään kaikki merkittävät suomalaiset sotaelokuvat, eli tulevan Mannerheim-leffan, Tuntemattoman ja Uuno Turhapuro armeijan leivissä -pätkän. Tulee sitten kaikki versioitua kerralla. Sellainen Afrikkaan sijoittuva sotaelokuva sotilaan arjesta.

Uuno ja Rokan Antti lasettaisivat menemään aina välillä komppanian verran vihollisia kahdestaan. Siinä sivussa sitten kuunnellaan Kesä ja yö -kappaletta samassa pöydässä Marskin kanssa, nautitaan kiljua, leikellään upseereja kaljuksi ja puhutaan kaikkien maiden kaikilla murteilla. Uunon rooliin tietysti Vesa-Matti Loiri. Suomen animaatio-osaamisen vuoksi Mannerheim toteutettaisiin animaationa ja roolin hoitaisi Pasilan Rauno Repomies. Rahaa palaa helvetisti, mutta hei verorahoitus!
Tässä on sitä jotain, paha lueskella tämmösiä avokonttorissa jossa kaikki muut on hiljaa ja ite tääl kesätuuraajana meinaan repeillä täysin.

Saisko tähän upeaan ilotulitukseen yhdistettyä vielä tuon Puscutractorin Iso-Arskan ja hänen linet?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minä olen miettinyt vähän jatko-osaa Tuntemattomalle Sotilaalle. Siis elokuvaa, nimeltään Tuntematon Sotilas 2. Elokuva kertoisi siitä, mitä Rokan Antille tapahtuu rauhan tultua voimaan. Elokuva alkaa heinätöistä Rokan maatilalla. Heinänkeruutalkoisiin tulevat mukaan kuin yllättäen paikalle eksyneet Honkajoki ja Vanhala. Ja kuin sattuman oikusta läheisessä metsikössä sattuu olemaan uusien varusmiesten sotaharjoitus käynnissä. Ja harjoituksen johtajana on - kukapa muukaan kuin - majuri Lammio. Ja tästähän tulee sitten kaikenlaista kommellusta kiljua maistelevien heinätyöläisten ja juurikin Lammion välillä. Elokuva voisi päättyä siihen kun Rokka lähtee Vietnamin sotaan ja opastaa siellä yli-innokaita nuorempia upseereita samalla tapaa kuin Tuntemattoman Sotilaan ensimmäisessä osiossa. Vietnamissa Rokka tunnetaan nimellä Andrew Peasoup.

Haasteena lienee se, miten saada elokuvan juoni kantamaan hyvin tuon about 20 vuoden ajan, mutta tuskin se on ylitsepääsemätön ongelma. Käsikirjoitusta kun hioo huolella, tuo lutviintunee melkoisen helpostikin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ensimmäinen elokuvani olisi Profeetta Muhamedin 1001 tarinaa. Pääosaa esittäisi 20v valkoihoinen nainen ja pukeutuminen olisi luokkaa kuin nykyisillä pissiksillä. Tarinoiden miljöinä olisivat Helsingin sedulat. Viisi kokoa liian pienet vaatteet, siidukka ja löysät munat olisivat elokuvan keskiössä.

Koska ensimmäinen elokuvani menestyisi todella hyvin saisin rahoituksen välittömästi myös toisen elokuvan tekoon. Tämä elokuva olisi elokuva Ruotsin kuningasperheestä. Rooleihin otettaisiin sopivimmat henkilöt kovien karsintojen kautta Kallion baareista. Estellen rooli menisi Alkosta haetulla tuoreelle kossupullolle.

Koska tämäkin menestyisi hyvin saisin rahoituksen kolmanteen rainaan. Kolmannen elokuvan nimi olisi Persut maailmalla. Elokuva kestäisi 3 tuntia ja ainoana näkynä olisi minuutin välein vaihtuvat perseet. Naisten joko miesten, karvaisia tai karvattomia. Treenattuja tai ei persettä ollenkaan. Satunnaiset kuvaajan voihkaisut olisivat ainoata ääniraita matskua.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, New Jersey Devils
Minä lähtisin hakemaan aihetta niinkin eksoottisesta paikasta kuin raviradalta. Elokuvan nimi olisi "Viesker" ja se kertoisi entisen ravikuninkaan, Vieskerin, tarinan.

Elokuvan alussa Vieskeriä kuvattaisiin iloisena kirmaamassa niityllä muiden hevosten kanssa, kunnes ilkeä Jorma Kontio (jota näyttelee Juha Föhr tai Denzel Washington, kumpi nyt sattuu vapaana olemaan) saapuu ja vie Vieskerin harjoittelemaan ravaamista. Siitä alkaa toden teolla nuoren varsan kasvukertomus kohti vuosituhannen vaihteen ylivoimaista dominanssia suomalaisilla raviradoilla.

Vieskerin roolissa nähdään Sarah Jessica Parker.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Minä olen miettinyt vähän jatko-osaa Tuntemattomalle Sotilaalle. Siis elokuvaa, nimeltään Tuntematon Sotilas 2. Elokuva kertoisi siitä, mitä Rokan Antille tapahtuu rauhan tultua voimaan. Elokuva alkaa heinätöistä Rokan maatilalla.
Tästä tuli mieleeni, että Väinö Linna kertoi eräässä haastattelussa, että hän harkitsi tuovansa Rokan käymään Akseli Koskelan luona Pohjantähden kolmannessa osassa. Rokka olisi ollut kiertelevä kauppamies. Akseli ja Rokka olisivat jutelleet Vilho Koskelasta. Tämän suunnitelmansa Linna kuitenkin hylkäsi.

Anteeksi aiheesta poikkeaminen...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän se noista lutviudu. Joku näppärä kirjoittaja voisikin päivän ratoksi jotain väsäillä.
Kyllä. Ja toivottavasti hän saa myös Määtän ja Rahikaisen kirjoitettua tarinaan mukaan. Minä kun tuosta omasta rungostani unohdin heidät.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tästä tuli mieleeni, että Väinö Linna kertoi eräässä haastattelussa, että hän harkitsi tuovansa Rokan käymään Akseli Koskelan luona Pohjantähden kolmannessa osassa. Rokka olisi ollut kiertelevä kauppamies. Akseli ja Rokka olisivat jutelleet Vilho Koskelasta. Tämän suunnitelmansa Linna kuitenkin hylkäsi.
Hän jopa kirjoittikin tuon parin sivun mittaisen pätkän, mutta myöhemmin päätti hylätä nuo. Tästä lisää Helsingin Sanomissa:

Tuntemattoman sotilaan Rokka jsosasta - HS.fi - Kulttuuri
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
Pistetääs kerralla trilogia tulemaan, turha sitä on rahoja anoa jatkuvasti uudelleen. Aiheena on siis kahden miehen aiheuttama Estonian turma ja kosto on vahvasti läsnä. Tyypilliseen tapaan trilogia on jaoteltu niin, että aluksella ollaan vain yhdessä osassa.

Elokuvissa kieli on venäjä. Tällä tavoin markkina-alue on kohtuullisen mukava ja Suomen venäläisvähemmistöllekin saadaan tuotettua viihdettä. Näyttelijät palkataan YYA-hengessä Venäjältä. Tässä esittelen nyt kuitenkin elokuvat kotimaisilla nimillä, kyrilliset kirjaimet eivät ole kaikkien mieleen.

Kantaviksi voimiksi olen ajatellut ylipitkiksi venytettyjä kohtauksia, hieman Tarantinon tyyliin. Samoin pakotettu seksi, väkivalta ja viina luovat kuvaa elämän raadollisuudesta. Taiteellisten näkökulmien takia kohtauksissa veri lentää, yhdynnät näytetään kaikilta puolin ja näyttelijät juotetaan oikeasti humalaan. Tässä ei nysvätä Jaffalla tai nopeasti vilauteta tissejä, tässä kolmen promillen humalassa olevan näyttelijän puolijäykkä kalu oikeasti uppoaa itkevään mammaan.

Pitemmittä puheitta siirryttäköön itse elokuvien pariin.

Estonia - oigee kertoma

Elokuva alkaa kahden humalassa olevan virolaisen miehen sekoiluista Tallinnan satamassa. Hitsipilli laulaa, keulavisiiri särisee ja Viru Valge piristää mieltä. Toinen miehistä, Ragnar, saa hämärän tarjouksen Ivaniksi esittäytyvältä mieheltä: hänen pitäisi ajaa auto alukselle ja myöhemmin ajaa se Saloon. Ragnar tarttuukin toimiin, mutta humalansa taloa hänen tiensä tullista vie aluksen sijasta vankilaan.

Toinen miehistä, vironvenäläinen Vladimir joutuu samasta syystä kieltäytymään Ivanin tarjouksesta. Tästä Ivan suuttuu tosissaan ja yrittää käydä käsiksi Vladimiriin. Lopulta Vladimirin baariheijari tiputtaa Ivanin katuun. Hampaita sylkiessään Ivan lupaa kostoa ja siirtyy kiroillen mustaan Mersuun. Lopulta Vladimir siirtyy takaisin hitsipillin ääreen ja vahingossa tuhoaa keulaviirin kiinnikkeet.

Estonia - oigee kertoma 2

Vladimir joutuu siis lähtemään yksin Estonialle. Laivamatka sujuu erittäin onnistuneesti, viina virtaa ja mukaan tarttuu ruotsalainen YH-äiti. Tämän mamman kanssa yhteistä kieltä ei löydy, mutta kansainvälisenä ihmisenä Vladimir ajattelee lauseiden "no please don't!" ja "fan! satans sjutton!" olevan kehuja tämän mieskunnosta.

Kaksi tuntia kestäneen rais... rakastelukohtauksen jälkeen kamera siirtyy keulaportille, joka pettää. Kuuluu suuri räjähdykseltä vaikuttava ääni ja Vladimirin viinanhuuruiset aivot välittävät flashbackin satamassa rikotusta keulaportista. Tietäen vastuunsa Vladimir päättää toimia niin kuin mies. Hän kolkkaa käytävällä ensimmäisen vähänkään häneltä näyttävän ihmisen, varastaa tämän passin ja suuntaa matkansa kohti pelastuslauttoja.

Loppukohtauksessa humalainen Vladimir ottaa itselleen ja kaljalaatikolleen pelastusveneen kaksi viimeistä paikkaa sysäten samalla raskaana olevan äidin ja tämän nuoren tyttären yli laidan.

Estonia 3 - kätte maksma

Lopulta Vladimir pelastuu ja asettuu Dnepropetrovskiin, Ukrainaan. Koska hänen oletetaan kuolleen, Ragnar joutuu yksin vastuuseen tapahtuneesta. Seuraavat kolme tuntia nähdään Ragnar puhdistamassa Sillamäen kemikaalivarastoja, kesäisin ilman paitaa ja talvella jätesäkkiin kietoutuneena.

Heti vapautumisen jälkeen häntä odottaa musta mersu. Auto kuljettaa Ragnarin Tallinnaan ja koko ajomatka on kuvattu. Muutaman tunnin ajan katsojat saavat ihailla kuinka Ragnar istuu auton takapenkillä ja humaltaa Vergi Viinistä.

Perillä kuljettaja ohjaa Ragnarin Viru Hotellin sviittiin. Ykkösosan nähneet tunnistavat varmasti pöydän takana istuvan Ivanin. Ennen kättelyitä Ivan kysyy selvästi humalaiselta Ragnarilta mitä tämä ajattelisi jos hänelle kerrottaisiin, että Vladimir on elossa. Ragnarin kädet puristuvat nyrkkiin, suusta tulee muutama kirosana ja silmät pullistuvat raivosta. Yhdessä Ivanin kanssa he alkavat miettiä kostoa.

Trilogia huipentuu kohtaukseen, jossa kolme ukrainalaisteiniä tappavat Vladimirin ruuvimeisselillä. Aitouden takia tähän kohtaukseen käytetään Dnepropetrovsk maniacsin autenttinsta murhavideota.
- - - - - - - -

Hieman kuin Lucas teki Star Warsien kanssa, itsekin jätin hieman tilaa toiselle trilogialle. Mitä Ivan tahtoi kuljettaa alukselle? Halusiko Ivan kostaa "vain" nyrkkitappelun vai oliko Vladimirin kännihitsauksen takia merenpohjaan mennyt jotain kallisarvoisempaakin tavaraa? Miten Ivan jäljitti Vladimirin? Miten Vladimirin onnistui huijata viranomaisia?

Takataskussa on myös käsikirjoitus parodiatyylisestä sekoilusta, kyseinen käsikirjoitus kulkee tällä hetkellä koodinimellä Kalestapo. Teemoina neljäs valtakunta, Suomen Jääkiekkoliitto sun muuta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hieman kuin Lucas teki Star Warsien kanssa, itsekin jätin hieman tilaa toiselle trilogialle.
Hieno idea, toinen trilogiahan voi alkaa kaukaa menneisyydestä ja siinä voivat seikkailla Ragnarin ja Vladimirin isoisät, jotka kilpailevat kauniin lehmän rakkaudesta arktisella maaseudulla. Siinä tuijotetaan värähtämättä tunnin ajan, kummalle lehmä kääntää ahterinsa. Ainoa nainen kylillä on umpeenneulottu 104-vuotias lutka, jolta saa vain oraalista & anaalista seksiä, sillä kasapanos on räjäyttänyt hänen vaginansa ja kasvonsa aivan vispipuuroksi. Olin hieman pettynyt siihen, että Estonia-leffassa seikkailee valkoisia näyttelijöitä, oletko rasisti?
 
Junakyylät

Oman viiden vuoden täyden taiteilija-apurahani törsäisin tekemällä elävän kuvan neljästä helsinkiläistyneestä nuoresta miehestä, joiden elämän täyttää energiajuomien lipittely, satunnainen nuorten naisten väkisinmakaaminen sekä junien kyttäily radan varressa.

Elokuvan pääosassa olisi somali-jasperpääkkösen esittämä "Jonne", joka kavereineen taistelisi ES-koukusta kaikin voimin irti kohti parempaa huomista. Kolme muutakin nuorukaista värvättäisiin samasta heimosta castingin tapahtuessa rautatientorilla klo 04.00 pe-la yönä. Ihan vaan, koska tarjonta on tuolloin kiivaimmillaan.

Välillä tulisi kärhämää nuorisotalolla, jossa nelikon "pahis-Jonne" (somalipeterfranzen) valmistaisi piilolinssit Mikael Jungnerin esittämälle nuokkarin sedälle tämän pyöreistä rilleistä. Sedällä loppuisi se besserwisserinä maailmanrakastajana esiintyminen siihen paikkaan. LSD-ongelmainen sosiaalitäti (Vappu Taipale) peilaisi addiktoituneen ihmisen taistelua saatanallisessa ristipaineessa yhteiskunnan asettamia normeja vastaan, sodan kuitenkin lopulta häviten.

Lisää konflikteja pojat kansan urhokkaan kokisivat K-Marketin Ellun (Jutta Urpilainen) systemaattisesti kieltäytyessä myymästä ihania ES juomia alaikäisille mustille. Ilman vakuuksia.

Tuottaja: Esko Epäkesko
Ohjaus: ks. Tuottaja
Näyttelijät: Jonne1 (somali-jasperpääkkönen), Jonne2 (somali-peterfranzen), Jonne3 (somali-petterisummanen), Jonne4 (somali-karihietalahti), Nuokkarin vittumainen setä (Mikael Jungner), Sossun täti (Vappu Taipale) ja K-Marketin Ellu (Jutta Urpilainen)
Tyylilaji: Inhorealismi
Kesto: 3 1/2 minuuttia.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Pitkään kehittelemä projekti kaipaa enää apurahaa:

Ape ja Pena - säälipillun jaagaajat

Tarina kertoo Apesta ja Penasta, kaljaan menevistä eronneista keski-iän ja keskipainoin jo ohittaneista kavereista, joiden naisonni on kohtuu heikkoa. Eräällä reissulla sitten kaverinsa Jore on mukana, ja Jore kulkee keppien kanssa venäytettyään nilkkansa nivelsiteet. Jore saa säpiä, ja tämä innostaa Apen ja Penan tuottamaan itselleen väkivaltaa aina enevissä määrin ja siinä sivussa saamaan toosaakin ihan mukavasti. Lopuksi kaverit tajuavat että rajansa kaikella ja päättävät lopettaa ennenkuin on myöhäistä. Loppukuvassa Forssan Cumulus palaa taustalla ja jalka-amputoitu Pena laahustaa poispäin tukeutuen itsensä sokeuttaneeseen Apeen.

Apena Harvey Keitel, Penana Samuel L. Jackson ja Jorea esittää Brad Pitt
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös