Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

  • 929 376
  • 8 038

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Olin juuri tulossa linkkaamaan tätä samaa. Tässä asiassa onkin nyt sitten oikeasti aika mielenkiintoista, että miten äitienpäivän osalta toimitaan. Nimittäin, jos äitienpäivän kohdalla ei ensi keväänä toimita samoin, niin viimeistään silloin voidaan lopettaa puheet siitä, että feministit ajaisivat aidosti kaikkien tasa-arvoa. Äärifeministit ajavat härskisti naisten aseman loputonta parantamista vaikka muuta väittävätkin.
Feministit ovat yleisesti aika paskaa sakkia, mutta miten tämä nyt on heidän vastuullaan?

Jutusta selvisi, että isänpäivä on korvattu lähimmäisen päivällä kahdessa päiväkodissa ja niissäkin vanhempien toiveesta. Kaiken järjen mukaan niitä toiveita saa esittää äitienpäivänkin alla ja harkinnan mukaan sitten tehdään samat hommat silloin.

Mun mielestä on pelkästään hyvä ettei kenenkään tarvitse päiväkodissa askarrella isän- tai äitienpäiväkorttia jos ei ole ketään kelle sellaista antaa. Lähimmäisenpäivänä paikalle voi tulla vaikka mummo tai eno, jos heillä on merkittävä rooli lasten elämässä. En keksi mitään valitettavaa. Kouluajoilta muistan pari luokkakaveria joilta faijat syystä tai toisesta puuttuivat ja isänpäivät olivat heille aika hankalia aiheita.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos myös äitienpäivä muutetaan lähimmäisenpäiväksi (mihin en usko), niin silloinhan molemmille pitäisi riittää yksi yhteinen päivä vuodessa. Vai miten ne pitäisi jatkossa eritellä?
Tämä lienee ihan vaan muutaman yksittäisen päiväkodin kuningasidea ja eiköhän niissäkin vietetä normi äitienpäivää toukokuussa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltalehti oli varmaan "vahingossa" jättänyt äitienpäivän pois, mutta Ilta-Sanomien haastattelussa kerrottiin että myös äitienpäivän nimi muuttuu näissä parissa päiväkodissa. Kuulostaa ihan perustellulta muutokselta juuri päiväkotiympäristössä, ja miksei ala-asteillakin.

Joo, juurikin tuossa ympäristössä on tärkeää ettei osa lapsista koe itseään ulkopuoliseksi jos heillä ei vaikka ole isää tai äitiä. Kyllä lähimmäisenpäivää kelpaa viettää vaikka kahdesti vuodessa ja ehkä tämä luo samalla tietoisuutta ja ymmärrystä sen suhteen, että toisille se rakastava kaitsija voi olla olosuhteista johtuen vaikkapa kummitäti.

Näytän peukkua tälle muutokselle.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eikös äitienpäivän status ole jo lain puolelta valettu betoniin, eli siihen on vähän vaikeampi kajota kuin isänpäivään?

Sivukaneettina, idioottimainen uudistus.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös äitienpäivän status ole jo lain puolelta valettu betoniin, eli siihen on vähän vaikeampi kajota kuin isänpäivään?

Sivukaneettina, idioottimainen uudistus.

Kyse on siis kahden päiväkodin toiminnasta, ei uudistuksesta. Näissä päiväkodeissa kutsutaan aamupalalle lapsen läheinen, ei yksinomaan isää. On lapsia, joilla ei ole isää ja isiä, jotka eivät voi esim. töiden takia osallistua aamupalalle. Kyse on siis taas kerran lapsista ja aikuiset loukkaantuvat.

Siis kaksi päiväkotia, ei lakimuutosta tai uudistusta.
 
Joo, juurikin tuossa ympäristössä on tärkeää ettei osa lapsista koe itseään ulkopuoliseksi jos heillä ei vaikka ole isää tai äitiä.

Joo ja tällaisella nimikikkailullahan sitä ulkopuolisuuden tunnetta varmaan hyvin kitketäänkin. Ei äpäriä voi tuollaisilla tempuilla suojella siltä, että isättömyys aiheuttaa ongelmia.

Kouluajoilta muistan pari luokkakaveria joilta faijat syystä tai toisesta puuttuivat ja isänpäivät olivat heille aika hankalia aiheita.

On ihan hyvä jos äpärät pääsevät jo tarhaiässä ottamaan vähän tuntumaa siihen, mitä tuleman pitää sitten kun sen isättömyyden merkitys alkaa myöhemmällä iällä oikeasti aueta.


Lähimmäisenpäivänä paikalle voi tulla vaikka mummo tai eno, jos heillä on merkittävä rooli lasten elämässä.

Voi varmaan tulla käymään mutta isää ei mummo tai eno korvaa, vaikka poliittisen korrektiuden keinoin kuinka yritettäisiin tunkea käärmettä piippuun.
 
Viimeksi muokattu:

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Feministit ovat yleisesti aika paskaa sakkia, mutta miten tämä nyt on heidän vastuullaan?

Ei toki suoraan olekaan feministien vastuulla, mutta kyllähän tässäkin asiassa hyvin vahvasti feministinen maailmankuva taustalla näkyy ja uskoakseni päiväkodeissa on aika helpolla innostuttu nimenomaan tästä "vanhemmilta tulleesta" ideasta. Päiväkoteihin tulee vanhemmilta hyvin paljon erilaisia pyyntöjä ja isoa osaa ei niistä aleta toteuttamaan. Mitä sitten aletaan toteuttamaan ja mitä ei, se on mielenkiintoista. Mutta me emme toki voi tietää, kuinka monet vanhemmat tällaista ovat nyt sitten pyytäneet, joten siksi spekulointi on turhaa.

Kyse on siis taas kerran lapsista ja aikuiset loukkaantuvat.

Niin, minä uskon, että aika pitkälti tässä asiassa aikuiset loukkaantuivat tuosta Iltalehden alkuperäisestä uutisesta. Siitä oli jätetty pois se kohta, jossa mainittiin muutoksen ko. päiväkodeissa koskevan myös äitienpäivää. Sopisi vaan niin kertakaikkisen hyvin feministiseen toimintaan, että muutos tehdään ja ainakin aloitetaan asiassa miessidonnaisesta puolesta ja mahdollisesti myöhemmin saman asian naissidonnaisessa puolessa asia hiljaisesti van unohdetaan. Näin monet uskoakseni kokivat tuon Iltalehden alkuperäisen uutisen asiasta.

Äitienpäivästä tätä muutosta ei ikinä olisi voitu aloittaa, siitä olisi noussut aivan hirvittävä meteli.

Ja kannattaa lukea tämä lapsiasiavaltuutetun kannanotto asiaan. Minulla ei ole mitään tätä läheistenpäivää vastaan, mikäli se todella koskee sekä isäin- että äitienpäivää, mutta minä nostan hattua Kurttilalle, että joku tuollaisessa asemassa oleva henkilö uskaltaa sanoa todellisen mielipiteensä tällaisesta asiasta ääneen tässä yhteiskunnassa, kun se mielipide ei varmasti ihan sovellu feministiseen ajatteluun.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kyllä tälle linjaukselle perusteet on. Tietysti on olemassa ihmisiä, jotka eivät osaa asettua isättömän tai paskan isän omaavan pienen lapsen asemaan. He sitten ulisevat pitkin nettiä.

Linjan mukaisesti myös äitienpäivälle pitäisi tehdä sama temppu. Onhan olemassa myös kipeitä äitisuhteita.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Ei toki suoraan olekaan feministien vastuulla, mutta kyllähän tässäkin asiassa hyvin vahvasti feministinen maailmankuva taustalla näkyy ja uskoakseni päiväkodeissa on aika helpolla innostuttu nimenomaan tästä "vanhemmilta tulleesta" ideasta. Päiväkoteihin tulee vanhemmilta hyvin paljon erilaisia pyyntöjä ja isoa osaa ei niistä aleta toteuttamaan.
Feministinen maailmankuva? Varmaan isä on puuttunut monen feministinkin elämästä, mutta mä näkisin sen ihan ideologiasta riippumattomana ilmiönä. Ei tämä ole mikään tasa-arvon vuoksi vanhempainillassa keksitty idea, vaan hyvin suurella todennäköisyydellä ihan oikeasta tarpeesta lähtenyt pyyntö. Varmasti isänpäivänä juhlittavan läheisenpäivän pääpainona ovat tarhalaisten isät. En ollenkaan ymmärrä kuka siinä häviää, jos kutsu tulee lähimmäisen eikä isän nimikkeellä.
Äitienpäivästä tätä muutosta ei ikinä olisi voitu aloittaa, siitä olisi noussut aivan hirvittävä meteli.
Tietenkin oltaisiin voitu jos siihen olisi ollut perusteita. Metelihän tästäkin syntyi kun lihaasyövät valkoiset heteromiehet taas kokivat oikeuksiaan loukatun. Onko sillä jotain käytännön merkitystä olisiko sen saman metelin synnyttäneet ne feministit? Tilastoja mulla ei ole, mutta uskoisin yh-äitejä olevan enemmän kuin isiä. On loogista että kokeilu aloitetaan isänpäivänä, sillä silloin sille on enemmän tilausta. Ei tämä ole mikään sukupuolikysymys.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ollenkaan ymmärrä kuka siinä häviää, jos kutsu tulee lähimmäisen eikä isän nimikkeellä.

Ei siinä minunkaan mielestäni kukaan mitään häviäkään ja tämä uudistus on aivan hyvä mielestäni, kuten olen useampaan kertaan sanonutkin. Ratkaisevaa on se, mitä keväällä tapahtuu äitienpäivän lähestyessä. Palataan silloin tarvittaessa asiaan.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miksei voisi pitää kaikkia kolmea päivää, isän-, äitien- ja läheisenpäivää....silloin kaikki voittaa....ja voittamisestahan on kyse.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
@Patapakka
En jaksa kopioida viestiäsi, mutta kerroit päiväkoteihin tulevan "hyvin paljon erilaisia pyyntöjä vanhemmilta". Ei tule. Niitä tulee itseasiassa aivan liian vähän. Aloitteita ja ideoita yritetään lypsämällä lypsää, mutta juuri koskaan mitään ei saada ulos.

Vanhempien pyynnöt liittyvät lähes aina vain heidän omaa lastaan koskeviin asioihin ja yleensä perushoitoon liittyen.

Se, mikä läheistenpäiväuutisissa jää mainitsematta onkin tämän ketjun kamaa: todennäköisesti (kokemusperäinen oletus) muslimiperheiden isiä ei noihin saataisi juuri osallistumaan.

Oma ajankohtaismielipiteeni päiväkotien tilanteesta on, että ei nyt lähdetä tähän halloween-paskaan mukaan kun meillä on pyhäinpäivä ihan samoihin aikoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Byvajet

Jäsen
Miltä kaikelta lasta tulee suojella? Jos lapsella on vähän tai ei lainkaan kavereita, tuleeko kunnan järjestää heitä synttärijuhlille? Jos lapsella ei ole sisaruksia, täytyykö välttää puhumista perhesuhteista? Jos perheellä ei ole varaa matkusteluun, sallitaanko muiden lasten puhua matkoista?

Mikä on erilaisten valintojen perimmäinen tarkoitus? Jos se on pyrkimys välttää pahan mielen aiheuttamista, niin toteutetaanko pyrkimystä ihan kaikissa asioissa? Jos ei, niin miten välteltävät asiat valitaan, mitä käytetään perusteena?
 

Undrafted

Jäsen
Kyllä tälle linjaukselle perusteet on. Tietysti on olemassa ihmisiä, jotka eivät osaa asettua isättömän tai paskan isän omaavan pienen lapsen asemaan. He sitten ulisevat pitkin nettiä.
Tiedä sitten kuinka moni pieni lapsi on asiasta ollut moksiskaan. Itse tein muiden mukana isänpäiväkortit ja annoin äidilleni, joka minusta oli sekä isä että äiti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Joo ja tällaisella nimikikkailullahan sitä ulkopuolisuuden tunnetta varmaan hyvin kitketäänkin. Ei äpäriä voi tuollaisilla tempuilla suojella siltä, että isättömyys aiheuttaa ongelmia.
Mitenkäs sinä nyt linjaat kaikki isättömät äpäriksi? Kyllä se lapsen isä on voinut vaikka kuolla ihan onnettomuudessa ja se ei tee lapsesta äpärää. Menee nämä sinun trollailusi aina vain mauttomammiksi. Lisäksi suuri osa yksinhuoltajien ja eronneiden lapsista ovat syntyneet ihan avioliitossa, vaikka sittemmin onkin tuo suhde tullut tiensä päähän.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Miltä kaikelta lasta tulee suojella? Jos lapsella on vähän tai ei lainkaan kavereita, tuleeko kunnan järjestää heitä synttärijuhlille? Jos lapsella ei ole sisaruksia, täytyykö välttää puhumista perhesuhteista? Jos perheellä ei ole varaa matkusteluun, sallitaanko muiden lasten puhua matkoista?

Mikä on erilaisten valintojen perimmäinen tarkoitus? Jos se on pyrkimys välttää pahan mielen aiheuttamista, niin toteutetaanko pyrkimystä ihan kaikissa asioissa? Jos ei, niin miten välteltävät asiat valitaan, mitä käytetään perusteena?


No kunhan nämä pahaa mieltä välttäneet pääsevät oikean elämään makuun niin siinä saattaa olla psyyke koetuksella ja lääkepurkilla käyttöä... koska todellisuudessahan maailma on aika ikävä, raadollinen ja karu paikka missä pahaa mieltä ei pysty ihan loputtomiin välttelemään.
 
Miltä kaikelta lasta tulee suojella? Jos lapsella on vähän tai ei lainkaan kavereita, tuleeko kunnan järjestää heitä synttärijuhlille? Jos lapsella ei ole sisaruksia, täytyykö välttää puhumista perhesuhteista? Jos perheellä ei ole varaa matkusteluun, sallitaanko muiden lasten puhua matkoista?

Mikä on erilaisten valintojen perimmäinen tarkoitus? Jos se on pyrkimys välttää pahan mielen aiheuttamista, niin toteutetaanko pyrkimystä ihan kaikissa asioissa? Jos ei, niin miten välteltävät asiat valitaan, mitä käytetään perusteena?


No kunhan nämä pahaa mieltä välttäneet pääsevät oikean elämään makuun niin siinä saattaa olla psyyke koetuksella ja lääkepurkilla käyttöä... koska todellisuudessahan maailma on aika ikävä, raadollinen ja karu paikka missä pahaa mieltä ei pysty ihan loputtomiin välttelemään.

Tässä ollaan asian ytimessä. Myös aikuisten maailmassa äpärät ovat syrjittyjä ja kiusattuja.

Kyllä tälle linjaukselle perusteet on. Tietysti on olemassa ihmisiä, jotka eivät osaa asettua isättömän tai paskan isän omaavan pienen lapsen asemaan. He sitten ulisevat pitkin nettiä.

Minun ei tarvitse "asettua isättömän asemaan", sillä asiasta on ihan omakohtaista kokemusta. On äärimmäisen naiivia kuvitella, että joku isänpäivän vietosta luopuminen lastentarhoissa suojaisi isättömyyden aiheuttamilta ongelmilta. Kyllä todellisuus iskee jossain vaiheessa vasten kasvoja, vaikka PC-porukka tällaisilla tempauksilla vähän moraalisäteilisikin.

Mitenkäs sinä nyt linjaat kaikki isättömät äpäriksi? Kyllä se lapsen isä on voinut vaikka kuolla ihan onnettomuudessa ja se ei tee lapsesta äpärää.

Jos lapsella on ollut hyvä isä, joka on kuollut onnettomuudessa, ei isättömyydessä silloin ole mitään hävettävää eikä joku lastentarhan isänpäivän vietto ihmistä tätä estä ymmärtämästä. Äpärillä sen sijaan on varsin hyvä syy hävetä isättömyyttään ja tämän he tulevat elämässä oppimaan, vaikka isänpäivästä luovuttaisiin yhteiskunnassa kokonaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Eiköhän siellä päiväkodeissa ole koulutetut ihmiset sitä varten töissä, että osaavat huomioida tällaisissa tilanteissa nämä lapset? Kuten Saxon tuossa sanoi, niin kyllä se maailma paskaa tarjoilee tavalla ja toisella, toisille enemmän ja toisille vähemmän. Kurttilalta erittäin hyvä puheenvuoro. Tässä muuten Sinkkosen haastattelu:

Jari Sinkkonen: En muuttaisi isänpäivän nimeä läheisenpäiväksi
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kuten Saxon tuossa sanoi, niin kyllä se maailma paskaa tarjoilee tavalla ja toisella, toisille enemmän ja toisille vähemmän.

Paskaa on tarjolla niin, mutta onko sitä paskaa pakko tarjota silloinkin kun se ei ole välttämätöntä? Ja onko sitä paskaa pakko tarjota pienille ihmistaimille? Jos se aiheuttaa yhdellekin lapselle mielipahaa ikävän isä- tai äitisuhteen (kuolemaa, seksuaalista hyväksikäyttöä tms.) vuoksi, voi kyseisen päivän unohtaa.

Pahimmillaan lapsilla on kokemus siitä, kuinka heidän elämänsä tärkeimmät ihmiset ovat menneet ja pilanneet lapsuuden omien mielihalujensa ohjaamana. Juhli siinä sitten.

Nimimerkillä kahden lapsen isä, joka voi juhlia kyseisiä päiviä ihan kotioloissa
 
Viimeksi muokattu:

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Miksei voisi pitää kaikkia kolmea päivää, isän-, äitien- ja läheisenpäivää....silloin kaikki voittaa....ja voittamisestahan on kyse.

No kauppiaat ainakin nauraisivat katketakseen. Niille olisi varmaan pahin painajainen, jos isän- ja äitienpäivä yhdistettäisiin lähimmäisenpäiväksi.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Paskaa on tarjolla niin, mutta onko sitä paskaa pakko tarjota silloinkin kun se ei ole välttämätöntä? Ja onko sitä paskaa pakko tarjota pienille ihmistaimille? Jos se aiheuttaa yhdellekin lapselle mielipahaa ikävän isä- tai äitisuhteen (kuolemaa, seksuaalista hyväksikäyttöä tms.) vuoksi, voi kyseisen päivän unohtaa.

Pahimmillaan lapsilla on kokemus siitä, kuinka heidän elämänsä tärkeimmät ihmiset ovat menneet ja pilanneet lapsuuden omien mielihalujensa ohjaamana. Juhli siinä sitten.

Nimimerkillä kahden lapsen isä, joka voi juhlia kyseisiä päiviä ihan kotioloissa

Arman Alizadilta aika hyvä kirjoitus:

Arman Alizad - Mä tulin toissapäivänä Sambiasta jossa... | Facebook

Tässä tapauksessa taisi ne "läheiset" nyt olla vähän pyllystä. Ja siinä ei toki ole mitään pahaa, jos tällaisena päivänä lapsen kanssa tuleekin joku muu kuin isä sinne päiväkotiin. Poitsu teki eräänä isänpäivänä tarhassa vaarikortin myös vaimoni äidin uudelle miehelle, joka lapsettomana ukkona otti hänet kuin omakseen. Oma vaaria poika ei ole siis kuoleman takia nähnytkään. Nyt tämäkin herrasmies menehtyi syöpään ja muistan aina, miten otettu hän siitä yhdestä kortista aikanaan oli.

Eli minusta tässä nyt vaan kyse jälleen kerran jostain aivan muusta kuin siitä lapsesta. #perspektiivi
 
Nimimerkillä kahden lapsen isä, joka voi juhlia kyseisiä päiviä ihan kotioloissa

Ja sun lapsesi saattaa koulussa kertoa jollekin äpärälle maanantaina, miten kivaa oli viettää sunnuntaina isänpäivää. Ja äpärälle tulee siitä paha mieli. Eli parempi olisi jättää isänpäivät juhlimatta myös kotona, jotta kaikki olisivat tasa-arvoisia.

Paskaa on tarjolla niin, mutta onko sitä paskaa pakko tarjota silloinkin kun se ei ole välttämätöntä? Ja onko sitä paskaa pakko tarjota pienille ihmistaimille?

Paskaa on hyvä opetella syömään jo lapsena, sillä sitä paskaa saa kyllä isättömyytensä vuoksi syödä lopun ikäänsä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös