Mainos

Tasa-arvo ja poliittinen korrektius

  • 1 083 098
  • 9 134

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Zyskowizch joskus ryöpytti vihreitä eduskunnassa siitä että vasemmiston edustaja ei koskaan omasta mielestään tee virheitä, ei ikinä ole missään asiassa väärässä ja on niin mielettömän korkeamoraalinen ihminen. Tuli tuo puheenvuoro mieleen kun katselen tätä pressiklubin inkkaripäähine keskustelua. Oi aikoja, oi tapoja... miltähän tuntuu olla niin täydellinen ihminen että kokee voivansa tuomita ja halveksua toisia ihmisiä tuossa mittakaavassa.

On aika ironista että feminismi näyttäytyy tällä hetkellä julkisuudessa kaikkein eniten ihmisten eriarvoisuutta ja lokeroimista ajavana liikkeenä. Ei tässä enää pysy edes perässä miten paljon kaikkia eri ihmisryhmiä viimeisenä parina vuotena on keksitty kaikista miesoletetuista ja cnn-miehistä lähtien, vai mitä perkeleitä ne nyt olikaan.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvää tyttöj.. siis tasa-arvon päivää kaikille palstaveljille. Tai onhan meitä varmasti siskojakin,se pitää muistaa. Anna siis paikkasi naispuoliselle kollegalle, koska maksat velkaa. Nyt pitää muistaa, että tasa-arvo on mahtava asia, mutta voi yhtenä päivänä antaa asemasi heilua ja antaa naispuolisen oletetun tehdä duunisi, vain koska hän on nainen. Nyt saa tuo hyljeksitty sukupuoli tietää, mikä on tämä meidän Äijien duuni!

Ja nyt joku puhuu jotain uhriutumisesta, voin vaan sanoa että mietippä hetki tuota skenaariota toisinpäin. Niinpä. Alla on siis tuutin täydeltä Juha Sipilän tasa-arvokysymyksiä. Yle puheella muuten puhutaan koko päivä tasa-arvosta. Olen nyt noin tunnin kuunnellut ja tässä puhutaan naisten oikeuksista. Maksan kuulemma velkaa.


Konserttitalo saa pinkin värin – tyttöjen päivä näkyy eri puolilla Turun seutua - Paikalliset - Turun Sanomat
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen ennenkin tästä sanonut, mutta sanonpa uudestaan. Näin räikeä ero tasa-arvoasioiden ajamisessa saa minulla aikaan lähinnä voimakkaan vastareaktion. En yksinkertaisesti halua olla näissä talkoissa mukana. Mielessäni ajattelen kaikenlaista inhottavaa ja se minulle sallittakoon.

Suomessa on myös miehillä ja pojilla vaikka kuinka paljon eri ongelmia, kuten tässäkin ketjussa on lukuisat kerrat todettu. Julkisuudessa ovat esillä kuitenkin lähinnä naisten ongelmat ja se ero ongelmissa (Suomessa) ei ole todellakaan niin iso, kuin mikä kuva julkisuudesta tulee.
 

Undrafted

Jäsen
Jokuhan voisi pahoittaa mieltään, että noin räikeän sukupuolistereotyyppiä noudattaen juhlitaan pinkillä värillä. Pikaisella googlauksella löytyi tyttöjen päivä ja lasten päivä, mutta poikien päivää ei löytynyt.
 

scholl

Jäsen
Minusta tuo Hollywoodin tuottajan touhu on todella oksettavaa. Monissa asioissa tasa-arvo on täyttä hölynpölyä kuten tuo Aamulehden päätös muuttaa vakiintuneita ammatteja kuvaavia termejä. Ne ovat sellaista älytöntä ongelmien keksimistä asiassa, missä ei mitään ongelmaa ole, mutta tämä touhu Hollywoodissa on oksettavaa. Foxin Roger Ailes oli samanlainen mulkku kuin tämä Harvey Weinstein. Kumpikin olisi kuulunut hirttää munista. Vuosiymmenien ahdistelut, eikä kukaan ole tehnyt mitään. Silloin on tasa-arvossa jotain häikkää.
 
Pikaisella googlauksella löytyi tyttöjen päivä ja lasten päivä, mutta poikien päivää ei löytynyt.
Tähän sopii hyvin tämä legendaarinen kysely oululaisille naisille: https://media.riemurasia.net/albumit/m10225/1165861536.jpg

"Varmaan joku lahja olisi ihan kiva naistenpäivänä. Kukat esimerkiksi olisivat aika kivoja. En tiedä, keneltä niitä toivoisin. Naistenpäivää pitää ehdottomasti juhlia ihan jo tasa-arvon vuoksi. Miestenpäivää ei tarvitse viettää."

"Orkidealla. Niistä naiset tykkäävät. Värillä ei ole väliä, kaikki käyvät. On hyvä asia, että naistenpäivää vietetään. Isänpäivä on jo olemassa, joten miestenpäivää ei tarvita."
 

scholl

Jäsen
Tähän sopii hyvin tämä legendaarinen kysely oululaisille naisille

Tähän sopii myös Frank Mobergin toteamus: Minähän en missään Naisten kympin maalissa ruusuja jaa.

Se on joo kumma ajatus, että ensinnä sanotaan, että naiset tykkäävät huolehtia ja hemmotella, mutta sitten se on mukamas mies, jonka pitäisi ostaa lahjoja. Mä en ainakaan osta mitään, jos mulle ei osteta. Tykkään toki antaa lahjoja, mutten anna, jos henkilö on sellainen, etten saavuta vähintään tasapeliä. Häviämään en lähde tuollaisissa asioissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tämä on sivu 83 Tasa-arvoketjussa, tähän päästiin "tyttöjen päivänä" vai mikä ikinä tämä nyt olikaan.

83% eurosta on propagandaväitteen mukaan naisen euro eli 0,83 euroa. Olemmeko nyt asian ytimessä? Pitäisikö tämä ketju lukita tähän, nyt kun on kerran tavoitettu naisen euron vastine? Vai jatketaanko sivulle 100 ja todetaan siellä, että naisten osuus ketjusta ylsi korkeintaan sivulle 83?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minusta tuo Hollywoodin tuottajan touhu on todella oksettavaa. Monissa asioissa tasa-arvo on täyttä hölynpölyä kuten tuo Aamulehden päätös muuttaa vakiintuneita ammatteja kuvaavia termejä. Ne ovat sellaista älytöntä ongelmien keksimistä asiassa, missä ei mitään ongelmaa ole, mutta tämä touhu Hollywoodissa on oksettavaa. Foxin Roger Ailes oli samanlainen mulkku kuin tämä Harvey Weinstein. Kumpikin olisi kuulunut hirttää munista. Vuosiymmenien ahdistelut, eikä kukaan ole tehnyt mitään. Silloin on tasa-arvossa jotain häikkää.

Hollywoodin koneistossa on paljon mätää muutenkin. Ei vain naisia ahdistella vaan myös lapsia. Moni lapsitähti on kertonut joutuneensa ahdistelluksi ja hyväksikäytetyksi, joidenkin mukaan Hollywoodissa pyörii pedofiilirinkejä joissa lapsitähtiä käytetään hyväksi. Esimerkiksi ex-lapsitähti Corey Feldman kertoi muutama vuosi sitten Daily Mail -lehdelle, että hän ja hänen kollegansa Corey Haim olivat hyväksikäytön uhreja Hollywood-mogulien toimesta. Iljettävää vallankäyttöä ja hyväksikäyttöä noissakin piireissä.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Anteeksi pitkä lainaus, mutta juttu maksumuurin takana.

Nalkutatko sinäkin? ”Naisvalitus” ei ole naisten vika, vaan puhetapa kertoo parisuhteiden epätasa-arvosta

KYLLÄHÄN se harmittaa, jos kumppani jättää astiat jatkuvasti tiskialtaaseen lojumaan, eikä vaivaudu laittamaan niitä suoraan tiskikoneeseen. Jos hän myös jättää imuroimatta tai kotitöiden työnjako tuntuu muuten epäoikeudenmukaiselta, saattaa ärsytys nostaa päätään.

Silloin tekee mieli valittaa ystäville tai suoraan puolisolle, että ”toinen ei koskaan tee mitään”.

Kun odotukset läheisyydestä ja vastavuoroisuudesta eivät toteudu arjessa, voi tyytymättömyys johtaa niin sanottuun naisvalitukseen. Se on ihan oikea termi puhetavalle, jossa parisuhteissa olevat naiset keskustelevat keskenään suhteen epätasa-arvoisista käytännöistä.

Keskusteluista käy usein ilmi pettymys tai kiukku.

”Perinteisesti parisuhteissa naiset tekevät edelleen suuremman osan kotitöistä, lastenhoidosta ja parisuhteen eteen tehtävästä ”työstä”. Samalla he saattavat koordinoida ja organisoida koko perheen arjen ja jakaa kotityöt perheen muille jäsenille”, väitöskirjatutkija Tiina Sihto Jyväskylän yliopistosta sanoo.

Sihto ja väitöskirjatutkija Heidi Elmgren ovat paneutuneetnaisvalitukseen parisuhteiden epätasa-arvoa kuvaavana ilmiönä. Lisäksi tutkimuksessa ovat olleet mukana tohtorikoulutettavat Annukka Lahti jaRaisa Jurva.

Parisuhteisiin ladataan usein paljon odotuksia: romantiikan on kukoistettava, kotitöiden jakauduttava tasaisesti ja parisuhteen molempien osapuolten otettava vastuuta suhteen hyvinvoinnista. Aina näin ei kuitenkaan tapahdu, vaan suurempi osa vastuusta kasautuu edelleen naisten harteille.

Naisvalitus on usein naisten selviytymiskeino: Kun ystäväkin valittaa oman miehensä käytöksestä, tuntuu oma parisuhde himpun verran siedettävämmältä – eiväthän ystävienkään miehet ole sen parempia.

Tiedostamattomana naisvalitus voi kuitenkin ylläpitää tilannetta, jossa parisuhteen epätasa-arvo kuitataan normina ja naiset tekevät jatkossakin suuremman työmäärän.

”Naisten keskinäinen valitus voi jopa ylläpitää parisuhteita: naiset toteavat keskenään, että kaikilla on kauheaa, tämä on normaalia, voimme jatkaa kuten yleensä. Se on inhimillistä, mutta eihän sellainen kovin onnelliselta parisuhteelta kuulosta. Pahimmillaan naisvalitus ylläpitää tyytymättömyyttä”, Elmgren sanoo.

NAISVALITUKSEN käsitteen luonut kulttuurintutkija Lauren Berlantkäytti termiä alun perin nimenomaan naisystävysten välisistä keskusteluista.

Suomalaistutkijat ovat sisällyttäneet naisvalitukseksi myös parisuhteissa käytävän keskustelun, jossa epätasa-arvosta kumpuava turhautuneisuus purkautuu. Kun nainen kertoo epäkohdista, kuten tiskien jäämisestä tiskialtaaseen, mielletään se usein nalkutukseksi.

”Tutkimuksessamme naiset puhuvat itsekin usein, kuinka he nalkuttavat puolisolleen. Naiset toivoivat miehiltään muutosta, mutta kun sitä ei tapahtunut, oli tyypillistä ajatella, että nainen on se vaativa osapuoli”, Sihto kuvailee.

Naiset saattavat itsekin ajatella, ettei mieheltä voi vaatia yhtä paljoa.Samalla syntyy kokemus, ettei miehen tarvitse muuttua, vaan ”vaativan” naisen on joustettava, organisoitava asiat jatkossa paremmin tai tehtävä hommat itse.

Vastuun ei pitäisi kuitenkaan kasaantua vain yksille harteille, tutkijat muistuttavat.

Parisuhteissa koettu epätasa-arvo saattaa kärjistyä erilaisissa elämäntilanteissa: pikkulapsivaiheessa kotitöiden määrä lisääntyy merkittävästi. Samalla parisuhteeseen kohdistuu uudenlaisia paineita ja perheen dynamiikka muuttuu, kun toinen vanhemmista jää kotiin hoitamaan lasta.

Kotona oleva vanhempi ottaa yleensä myös päävastuun kotitöistä.

Osaltaan rakenteita tukee vallalla olevat perhevapaajärjestelmät. Perheen lasta tai lapsia jää edelleen hoitamaan kotiin useammin perheen äiti. Kotihoidon jakso usein määrittää kotitöiden epätasa-arvoisen jakautumisen myös sen jälkeen, kun molemmat vanhemmat ovat palanneet töihin.

”Miehet eivät ole kotona, joten tietenkin naiset tekevät enemmän. Miehet eivät välttämättä ymmärrä, mitä kotona tapahtuu ja kuinka paljon siellä pitää tehdä”, Elmgren sanoo.

Samalla saattaa syntyä asetelma, jossa nainen organisoi perheen kotityöt lähes huomaamatta ja ”pienemmällä vaivalla” sekä kertoo muille perheenjäsenille, tai puolisolleen, miten asiat kuulu tehdä. Tätä kutsutaan metatyöksi.

”Mikä on ihan ymmärrettävää, jos ajatellaan, että olet lapsen kanssa kotona. Totta kai siinä kehittyy osaamista eri tavalla: On tatsi, mitä lapsen vaatteiden osto tai perheen ruoanlaitto vaativat”, Sihto sanoo.

Samalla kotitöistä voi myös tulla huomauttelun kohde: on vain yksi oikea tapa viikata pyykit, pyyhkiä lapsen suu tai laittaa astiat astianpesukoneeseen.

Taustalla on todellisuudessa voimakas yhteiskunnallinen asetelma, joka vaikuttaa myös parisuhteisiin, sanovat tutkijat.Naisille kertyy jo nuoresta saakka enemmän hiljaista tietoa kotiin ja parisuhteeseen liittyen: päiväkoti-ikäisestä alkaen lapsia ohjeistetaan ottamaan eri tavoin vastuuta yhteisistä asioista, tutkijat huomauttavat.

Hiljalleen naisille kertyneen tiedon määrä kasvaa miesten osaamista suuremmaksi.

”Tyttöjä ohjeistetaan huolehtimaan pienemmistä lapsista tai teini-ikäiset tytöt tekevät huomattavasti enemmän kotitöitä kuin teini-ikäiset pojat. Lapsesta asti tytöille ja pojille muodostuu erilainen osaaminen ja sitä myötä erilaiset preferenssit, miten asiat ”pitäisi” hoitaa”, Sihto sanoo.

Kliseiset lausahdukset, kuten ”Se tekee, joka osaa” tai ”Se tekee, ketä haittaa” vain vahvistavat asemaa, tutkijat sanovat.

Malleja voi olla vaikea tunnistaa, sillä ne ovat vahvasti osa yhteiskuntaamme ja periytyvät esimerkiksi omilta vanhemmiltamme. Tutkijoiden mukaan sukupuoliroolit muuttuvat ja tasa-arvoistuvat ajan saatossa, ja nuoret sukupolvet ovat aina entistä tasa-arvoisempia.

”Muutos on hidasta, mutta sitä voi edesauttaa tekemällä tietoisesti muutoksia myös rakenteisiin, kuten perhevapaajärjestelmään tai työelämän pelisääntöihin”, Sihto sanoo.

NAISVALITUS saattaa lopulta johtaa tilanteen muuttumiseen. Toisinaan muutos on avo- tai avioero.

Mikään ei kuitenkaan takaa, että seuraava suhde olisi oleellisesti erilainen.

”Kun on tarpeeksi valitettu, todetaan, että tilanteen on nyt todella muututtava ja nostetaan kytkintä. Sekään ei ole helppo ratkaisu ja tilanne voi hyvin uusiutua seuraavassa parisuhteessa, sillä käsitykset miesten ja naisten roolista tässä yhteiskunnassa eivät ole muuttuneet miksikään”, Elmgren sanoo.

Näin epätasa-arvoista kotityötilannetta kannattaa lähteä purkamaan:
Muutos voi tapahtua myös parisuhteen sisällä. Se vaatii kuitenkin tilanteen tunnistamista ja vaivannäköä. Ideaalitilanteessa kotityöt jaettaisiin niin, että molemmat kokisivat jaon olevan oikeudenmukainen ja tulevansa kuulluksi.

Helpointa tilanteeseen on tarttua, kun elämässä on tapahtumassa jonkinlainen muutos, kuten hetki, jolloin molemmat vanhemmat ovat palaamassa työelämään perhevapaiden jälkeen. Silloin arjen logiikka muuttuu ja siihen on helpompi tehdä uusia käytäntöjä.

Hyvä keino puhua työmäärästä on esimerkiksi listata kaikki kotityöt.Voihan olla, ettei parisuhteen toisella osapuolella ole käsitystä, minkälaisista asioista kodissa on huolehdittava: imurointi ja tiskit voivat olla itsestäänselvyyksiä, mutta paljonko aikaa menee lasten vaatteiden huoltamiseen tai ruokakaupassa käymiseen? Entäpä kuinka kauan menee auton renkaiden vaihtamiseen tai nurmikon leikkaamiseen?

”Asioiden listaaminen tekee näkyväksi molemmille osapuolille kaikkien kotitöiden määrän ja laadun. Sillä tavalla pystyy jakamaan tasavertaisemmin”, Sihto vinkkaa.

Muutos vaatii molempien osapuolien panoksen. Muutosta on vaikea lähteä ajamaan, jos sitä ajaa yksin, tutkijat sanovat.

”Tilannetta ei voi ratkaista niin, että nainen valittaa aikansa, tekee listan ja vie sen miehelle, jolloin hän ihmettelee, mistä on kyse. Molempien osapuolien tulee olla aktiivisia ja ottaa vastuuta tilanteesta. Ei ole vain naisen velvollisuus ratkoa yhteisiä ongelmia”, tutkijat sanovat.

Tärkeintä on selvittää, mistä tyytymättömyys johtuu. Naisten valituksen taustalla on epätasa-arvoisia käytäntöjä, jotka johtavat kurjaan oloon.

Tutkijoiden mukaan tilanteen muuttaminen ei ole vain yksilöiden tai pariskuntien harteilla. Lopulta kyseessä on yhteiskunnallinen rakenne ja tuttuun mallin on helppo solahtaa.

”Olennaista on nähdä, ettei naisvalitus ole syy, vaan seuraus. Se ei ratkea sillä, että naisia käsketään lopettamaan valittaminen tai neuvotaan naisille, miten hän organisoi kotityöt ja parisuhteen paremmin”, Elmgren muistuttaa.

NAISTEN valittaminen on kuitenkin vain yksi puoli parisuhteiden totuutta. Mistä miehet sitten valittavat?

”Sitä olisi mielenkiintoista tarkastella.”
 

scholl

Jäsen
Tuo on ihan soopaa. Olemme aikaisemmin jo vuosia sitten käsitelleet naisasiaketjussa sen, että naiset keksivät turhia asioita, kun eivät osaa suunnitella ja organisoida. Jossain lehdessä kerrottiin tutkimuksesta, jonka mukaan siivoaminen on turhaa. Hyvin harvoin tarvitsee oikeasti siivota. Jos nainen on siivoushullu ja haluaa siivota yötäpäivää, niin siivotkoon, mutta ei se miehelle kuulu. Jos nainen vaatii, että miehen pitää osallistua hänen harrastuksiinsa, niin se on perseestä. Ei mieskään vaadi, että nainen osallistuu miehen harrastuksiin kuten urheiluun. Järkevällä organisoinnilla pystyy poistamaan kaikki pullonkaulat kotitöistä. Kerron esimerkin vaatehuollosta. Itse esim. pesen pyykit heti, kun tulee täysiä koneellisia, mutta siirrän ne sen jälkeen välivarastoihin. Kun minulla on joku 100-200 t-paitaa esimerkiksi, niin voin aivan hyvin tehdä silittämisen rypäsharjoituksina silloin kun en ole treenaamisesta väsynyt. Jos silitän esim. 50 paitaa kerrallaan ja viikkaan ne kaappeihin, niin saan hyvän rytmin päälle ja tulosta syntyy. Jos sen sijaan pakolla puuhailisin vähän jotain kotitöitä usein, niin kiristyisi hermot, koska saattaisin olla kiireinen tai väsynyt tai ei olisi inspiraatiota.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oliko tuo tutkimus vai neljän tutkijan, (jotka kaikkien yllätykseksi olivat pelkkiä naisia) mielipide? Tuossa kun ei avattu mitenkään, miten tuota asiaa oli edes tarkastettu.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Oliko tuo tutkimus vai neljän tutkijan, (jotka kaikkien yllätykseksi olivat pelkkiä naisia) mielipide? Tuossa kun ei avattu mitenkään, miten tuota asiaa oli edes tarkastettu.

Luultavasti tuo tutkimus on juuri sellainen, jollaisia voi odottaa näiltä lukuisilta nais- ja sukupuolentutkimuslafkoilta yliopistoissamme. Asenne ja into: jo ensimmäistä kertaa sisään astuessaan opiskelija tietää tämän olevan juuri oikea paikka hänelle. Hänen ajatuksiaan, näkemyksiään ei tulla ikinä kyseenalaistamaan, koska hän todennäköisesti ei ole heteromies vaan tiedostava. Tieteellisyys hiiteen, tutkimuksen toivottu lopputulema päätetään ja sen jälkeen valitaan sopivat metodit joilla tulokseen päästään.
Näimme teimme tiedettä, edistimme asiaa, saimme tohtorin aikaiseksi ja siten myös kusetettua lisää fyffeä yhteiskunnalta.
 
Viimeksi muokattu:

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Anteeksi pitkä lainaus, mutta juttu maksumuurin takana.
Voi hyvinkin pitää paikkaansa, eikä pitäisi lähteä tuomitsemaan mutta... Hieman vaikeata se on näin miesnäkökulmasta, kun neljä naista tekee tutkimuksen miesten heikkouksista parisuhteessa. Esimerkiksi mitenköhän on määrtelty mitä ovat kotiaskareet ja mitä taas eivät.

Eipä sillä olen kyllä samaa mieltä tässä siitä, että yleisellä tasolla miesten ja naisten osaaminen on edelleen erittäin sukupuolittunutta.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Poliittinen korrektius, vaikkapa Suomen Lehtiyhtymän julkaisuissa, AP Pietilän ohjauksessa on kyseenalaista:
Nuorukaisia epäillään ryöstön yrityksestä Helsingissä – "Yrittivät lyödä ja potkia ja kävivät taskuille" | Helsingin Uutiset

Otsikoidaan nuorukaisten epäillystä toiminnasta , mutta uutisessa kerrotaan heidän olevan ikähaarukassa 22-24 vuotiaita. Tämä on rasistista johdattelua, porsaanreiästä luikahtavaa infovaikuttamista. Aivan samanlaista kuin uutisointi seurueen tekemisistä, sekin on mahdollisesti kansanryhmää leimaavaa ns. tiedonvälitystä. Näitä vastaavia sanakikkailuja tapahtuu toistuvasti, lähes viikoittain.
Mielestäni tähän pitäisi puuttua nyt ja heti, ennenkuin se paisuu suunnattomaksi väärinkäsittämiseksi. Lehtiyhtymä pitää lakkauttaa ja kaikki kirjat, joissa esiintyy nuorukaisia tahi seurue, on poltettavaksi määrättävä.
 
Viimeksi muokattu:

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Keräsen avautuminen kertoo kaiken olennaisen Vihreistä. Näennäisongelmia metsästäviä kitisijöitä, jotka ovat totaalisen vieraantuneita reaalimaailmasta (ja tästä tulikin mieleen: Vieläkö joku haluaa laskea Vihreät muuksi kuin osaksi vasemmistoa?).
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Vihreiden Emma Kari Facebookissa 16.10. 2017:

"Suomalaisessa jalkapallossa naisen euro on 20 senttiä. Suomen palloliitto palkitsi miesten cup-voittajan viisinkertaisella summalla naisten voittajaan verrattuna. Miesten finaalin voittaja palkittiin 50 000 eurolla, kun naisten finaalissa voittaja sai palkinnoksi 10 000 euroa.

Jos haluamme innostaa tyttöjä jalkapallon pelaamiseen yhtälailla kuin poikia, urheilun tasa-arvoa pitäisi edistää myös käytännössä. Raha ei tietenkään ole kaikki kaikessa, mutta se kertoo arvostuksesta."
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihreiden Emma Kari Facebookissa 16.10. 2017:

"Suomalaisessa jalkapallossa naisen euro on 20 senttiä. Suomen palloliitto palkitsi miesten cup-voittajan viisinkertaisella summalla naisten voittajaan verrattuna. Miesten finaalin voittaja palkittiin 50 000 eurolla, kun naisten finaalissa voittaja sai palkinnoksi 10 000 euroa.

Jos haluamme innostaa tyttöjä jalkapallon pelaamiseen yhtälailla kuin poikia, urheilun tasa-arvoa pitäisi edistää myös käytännössä. Raha ei tietenkään ole kaikki kaikessa, mutta se kertoo arvostuksesta."

Jos tämä ei ole populismia, niin mikä on? Eipä sinänsä, kyllähän vihreiden populistipuolueleima alkaa olla melko yleisesti hyväksytty tosiasia, mutta jotenkin surullista silti, kun puolueessa on paljon lupaavaakin. Vaihto Niinistö --> Aalto oli minusta positiivinen askel ei-populistiseen suuntaan, mutta eihän puheenjohtaja koko puoluetta määritä varsinkaan näin lyhyessä ajassa.
 

Undrafted

Jäsen
Saako Palloliitto cup-otteluiden lipputulot, joista tavallaan tuloutettaisiin voittajalle pottia? Mikäli Palloliitto maksaa cup-voittajan palkinnon omistaan, niin palkinnon tulisi olla sama. Mikäli raha tulee lippu- tai tv-tuloista, niin ihan ymmärrettävää, että palkinnon suuruus on eri.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Vihreiden Emma Kari Facebookissa 16.10. 2017:

"Suomalaisessa jalkapallossa naisen euro on 20 senttiä. Suomen palloliitto palkitsi miesten cup-voittajan viisinkertaisella summalla naisten voittajaan verrattuna. Miesten finaalin voittaja palkittiin 50 000 eurolla, kun naisten finaalissa voittaja sai palkinnoksi 10 000 euroa.

Jos haluamme innostaa tyttöjä jalkapallon pelaamiseen yhtälailla kuin poikia, urheilun tasa-arvoa pitäisi edistää myös käytännössä. Raha ei tietenkään ole kaikki kaikessa, mutta se kertoo arvostuksesta."

Ihan sama mistä seura on ja mitä se tekee ja paljo hankkii Sekä ihan sama mitä henkilöitä siinä pelaa. Raha liikenne vihreiden puoluetoimiston kautta jossa tehtäisiin tasajako ja joka ikinen saisi yhtä paljon. Ei pahaa mieltä eikä mitään muutakaan ongelmaa.. utopia täältä tullaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saako Palloliitto cup-otteluiden lipputulot, joista tavallaan tuloutettaisiin voittajalle pottia? Mikäli Palloliitto maksaa cup-voittajan palkinnon omistaan, niin palkinnon tulisi olla sama. Mikäli raha tulee lippu- tai tv-tuloista, niin ihan ymmärrettävää, että palkinnon suuruus on eri.

Näin äkkiseltään luulisi asiaan vaikuttavan esim. sen, että Palloliiton tulot koostuvat mm. lisenssimaksuista ja maajoukkueotteluiden lipputuloista. Minulla on vahva hypoteesi, jonka mukaan miesten jalkapallo tuo liitolle ylivoimaisen osan sen tuloista, joten kuulostaa vähän hassulta että jos naisten jalkapallo maksaa "yhteiseen pottiin" hippuja, sen tulisi saada takaisin kauhakaupalla.

Uskoakseni myös lajeissa joissa naisjoukkueiden/-urheilijoiden taso ja suosio on miehiä korkeampi, myös heidän statuksensa ja tulonsa ovat korkeampia. Esim. nyt vaikka cheerleading, baletti (ei urheilua, tiedetään), yms. Ei kaikesta voi tehdä sukupuolikysymystä. Minusta millekään "naisten jalkapallolle" ei sinänsä ole mitään tarvetta edes, jos mietitään sukupuolineutraalista kulmasta. Voisi olla vain jalkapalloa, jossa parhaat pelaavat ja voittaja veisi koko cup-potin täysin sukupuolista riippumatta. Sitä voi sitten miettiä mielessään, miksi naisjalkapalloilijat tuskin tästä tasa-arvokehityksestä innostuisivat.

Palkkatasa-arvoa ei ole kaikilta osin saavutettu edes länsimaissa, mutta jalkapallon tuominen tähän on ala-arvoista. Jalkapallossa naisilla menee palkinnollisesti varmasti paremmin kuin yhtä hyvillä jalkapalloilijamiehillä. En nyt äkkiseltään löytänyt, mutta käsittääkseni jalkapallosta löytyy samanlaisia esimerkkejä viimevuosilta: Olympialaisiin valmistautuvat naisleijonat hävisivät c-junioreille 11-0 | Jääkiekko | Iltalehti.fi
 

Undrafted

Jäsen
Suhteutan Cup-voittajalle maksettavan palkinnon esimerkiksi Olympiakomitean jakamiin rahapalkintoihin mitalisteille olympiakisoissa. Näissähän ei ole eroa miesten ja naisten kesken vaikka tulopuolella sielläkin luultavimmin on. Mikäli Palloliitto tekee cup-otteluilla tiliä, niin olisi luonteva antaa isompi palkinto miesten joukkueelle, koska oletan miesten cup-sarjassa olevan myös isommat tulot. Toisaalta miesten cup-joukkueet ovat loppuvaiheessa puhtaita ammattilaisjoukkueita, jotka täytyy houkutella palkinnoilla riskeeraamaan normaali sarjakautensa mahdollisen loukkaantumisen riskillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös