Tarja Halonen

  • 330 651
  • 2 274

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Pahinta tuubaa pitkästä aikaa ... Hei haloo ... Ei me olla Ranskassa jossa Presidentti johtaa maan ulkopolitiikaa ja koko maata.

Eihän Muumimammalla olekaan enään sellaista valtaa, kuin Kekkosen aikana oli, mutta eikö olisi sitten parempi, jos laitetaan Kolera-altaan reunalle Conanin pahvinen muotokuva valvomaan Suomen asioita ja ottamaan vieraat vastaan?
Kyllähän tämä Muumi ottaa kantaa, naisten asemaan, kukkahattutätien kasvihuone kiistoihin ja muihin päivän polttaviin kysymyksiin, mutta eikö häneltä sitten halutakkaan mitään suoraselkäistä vastausta?
Onko Presidentin tehtävä sitten vain "pohtia asioita syvällisesti" ja siihen ollaankin sitten tyytyväisiä?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
NATO:n diggailu tai inhoaminen tuntuu vielä tällä hetkellä menevän jopa vuosikymmenten takaisten rintamalinjojen eli lännen ja idän vastakkainasettelun mukaan — ja yli puolet suomalaisista seisoo kansakuntamme kekkoslaisen perinteen mukaisesti "puolueettomuuden", siis sotilaallisen liittoutumattomuuden takana. Kekkoslaisessa katsannossa tämä "puolueettomuus" oli kuitenkin ovela strategia, jolla Suomi säilyi länsimaisena valtiona, noin niinkuin periaatteessa.

Minä en moisista rajoista mitään ymmärrä, enkä näkökantojani moisilla perusta. Yli puolet suomalaisista seisoo sotilaallisen liittoutumattomuuden takana, koska he eivät ole tyhmiä, vaan ymmärrtävät, että meille nyt vaan yksinkertaisesti on viisainta mennä omia teitä, jos mielimme olemassoloa kansakuntana jatkaa. Asiaa pohtiessasi (jos siis pohdit) kannattaa kyllä mennä pikkusen kauemmas historiaan, kuin Kekkosen aikaan, jotta aukeaa se syy, miksi suomen kansa ymmärtää että on viisainta olla kuulumatta erinäisiin valtablokkeihin. Itse natoa en sen suuremmin diggaile tai inhoile, suomen asema ja menestys on minulle se ainoa merkitsevä tekijä ja nato ei ole avain suomelle onneen.

Itse kuitenkin uskon siihen, että vastakkainasettelu itä-länsi muuttuu jollain aikavälillä vastakkainasetteluksi pohjoinen-etelä (tai, suoremmin, vastakkainasetteluksi suhteessa islamin uskoon). Venäjä lähestyy lopulta vanhaa "länttä", ja jos tämä kehitys jatkuu, se hakeutuu yhteistyöhön NATO:n kanssa. Viimeistään tällöin suomalaisetkin voivat unohtaa vanhat mantrat "geopolitiikasta" ja "puolueettomuudesta", ja ryhtyä vapautuneesti osaksi NATO:a.

Näin hienon päättelyketjun kun väsäsit, niin kerropa vielä se strategispoliittisen kehityksen skenario, millä venäjä natoon haluaa? Amerikan öljyuskontosodat eivät lopulta aiheuta todellista uskonsotaa, koska se on jokaisen osapuolen kannalta miinusmerkkinen tase loppupeleissä. Länsimaista ainoastaa usa on tuota vastakkainasettelua islamiin innolla lobannut ja sielläkin todelliset syyt on ihan muualla, kun uskontojen play offseissa.

Suomi ei koskaan, eikä missään olosuhteissa voi unohtaa geopoliittista asemaansa tai viisautta olla sotkeentumatta isoisten peleihin, mikäli haluaa olla olemassa muutenkin, kuin jonkun toisen alamaisena, tämän kun ymmärrät, voit ryhtyä elämään vapautuneesti ilman sitä natoa ja muita järjettömiä hömpötyksiä.

Olen suhteellisen varma, että poliittisen johtomme (aina demareita myöten) ajattelu perustuu juuri tähän visioon maailmanpoliittisen kehityksen suhteen, ja NATO-jäsenyys on jo sovittu asia — kyse on nyt vain siitä, millä aikataululla ja argumenteilla se kansalle myydään.

Ja mitäpä siitä kiukuttelemaan. Seuraava suuri vastakkainasettelu lienee tosiasia, ja puolensa on Suomenkin valittava. USA:n ja Venäjän lähentyessä köyhän etelän (islamin) uhatessa Suomen paikka lienee itsestäänselvyys. Meillä saattaa olla siinä jopa ns. tuhannen taalan paikka ottaa roolia, koska ymmärrämme aika ainutkertaisina länsimaisina slaaveina sekä jenkkejä että venäläisiä.

Minä ainakin toivoisin, ettei poliitisen eliitimme ajattelu perustu moiseen nonsenseen, koska suomen päivät on kyllä luetut siinä tilanteessa ja varsikin kierolta tuntuisi, jos moista typeryyttä vielä kaupattaisiin valheellisin argumentein kansalle, tosiasioin kun koko ajatuksen falskius paljastuisi heti. Öljymiljoonistaan köyhä islam (joka siis on maailmanlaajuisesti muutakin kuin arabimaat) tuskin koskaan tulee uhkaamaan suomen olemassaoloa miltään osin ja kyllä suomi voi vapaasti valita kuulumattomuutensa kaikkiin tomppeleiden harhaisiin uskonsotiin ja valloitushaihatteluihin joista se ei itse mitenkään hyötyisi ja joiden tervejärkisyys on enemmän kuin kyseenalaista. Meillä on aina tuhannen taalan (vai sanotaanko euron, kun se taala on pelkkä roskavaluutta) paikka maailmassa, kun seisomme omin jaloin ja omin opein kansakuntien joukossa.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Stub joutuu puhumaan/toimimaan myös Etykin nimissä sekä EU:ta tällä hetkellä johtavan Ranskan alaisuudessa joten hänen sanan helinänsä ja tekonsa ovatkin kovempia mitä yleensä ollaan Suomessa nähty. Ja Stubin uhoamiset paljon kiinostavat Moskovassa. Naureskelevat varmaan että mistäköhän Idolsista tai BB:n porealtaasta tuokin pelle on repäisty ...

Ja tämäkös vituttaa niitä jotka eivät pidä Stubbin tietotaidosta ja ulkoisesta habituksesta. Sanahelinä ja teot ovat astetta voimakkaampia kuin aikaisemmin, koska nyt ulkoministerillä toisenlainen näkökanta asioihin. Ensimmäisen kerran vuosiin. Olisiko sitten parempi, että lakonisesti todettaisiin (kuten ennen), että kyllä ne joukot nyt tulisi vetää pois vieraan valtion alueelta...pliis.

Veikkaisin, että Stubin uhoamiset otetaan heti jenkkien ja EU:n sanahelinän jälkeen ns. kuuleviin korviin. Se puhelu, jonka Venäjän presidentti soitti Suomen presidentille on sanahelinää. Se oli asia, jolla ei ole tässä asiassa oikeasti mitään merkitystä. Medvedev antoi Tarjalle ilmaisen plussa-pisteen.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pahinta tuubaa pitkästä aikaa ... Hei haloo ... Ei me olla Ranskassa jossa Presidentti johtaa maan ulkopolitiikaa ja koko maata. Ei me olla USA:ssa - sielä ei edes ole pääministeriä. Jos jaksaisit lukea mitä perustuslaki kertoo miten Suomessa hoidetaan ulkopolitiikka. Ulkoministerin tuleekin olla tulilinjalla varsinkin nyt kun Suomi JOHTAA Etyk:ä tällä hetkellä. Jos jokin muu johtaisi, niin Mr Fasisti ulkoministeri olisi aika hiljaista poikaa ja olisi valkaisemassa hampaitaan Brysselissä. Ulkoministerillä ei ole muuta kuin poliittista vastuuta. ...

Kunpa joku kertoisi tuon myös Haloselle. Hän kun ihan oikeasti tuntuu kokevan johtavansa koko maata.

Tuo on ihan totta, että Stubb on kommentoinut Etyj:n puheenjohtajana, ei niinkään Suomen ulkoministerinä asiaa.


Jos Halonen teoillaan tai puheillaan saisi esim. Venäjän sulkemaan rajat ja tuonnin Suomesta, niin hallitus olisi erittäin kiitollinen. Stub joutuu puhumaan/toimimaan myös Etykin nimissä sekä EU:ta tällä hetkellä johtavan Ranskan alaisuudessa joten hänen sanan helinänsä ja tekonsa ovatkin kovempia mitä yleensä ollaan Suomessa nähty. Ja Stubin uhoamiset paljon kiinostavat Moskovassa. Naureskelevat varmaan että mistäköhän Idolsista tai BB:n porealtaasta tuokin pelle on repäisty ...

Varmasti kontrasti edellisiin ulkoministereihin on venäläisittäin shokeeraava, nykyinen kun ihan oikeasti ottaa kantaa itse, eikä lue ääneen venäläisten tiedotteita.

Tuomiojan aikana UTVA olisi luultavasti jo tunnustanut Etelä-Ossetian ja Abhasian itsenäisyydet.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ja tämäkös vituttaa niitä jotka eivät pidä Stubbin tietotaidosta ja ulkoisesta habituksesta. Sanahelinä ja teot ovat astetta voimakkaampia kuin aikaisemmin. Olisiko sitten parempi, että lakonisesti todettaisiin (kuten ennen), että kyllä ne joukot nyt tulisi vetää pois vieraan valtion alueelta...pliis.

Veikkaisin, että Stubin uhoamiset otetaan heti jenkkien ja EU:n sanahelinän jälkeen ns. kuuleviin korviin. Se puhelu, jonka Venäjän presidentti soitti Suomen presidentille on sanahelinää. Se oli asia, jolla ei ole tässä asiassa oikeasti mitään merkitystä. Medvedev antoi Tarjalle ilmaisen plussa-pisteen.


Jaakko Laakso-henkiset kommunistit ovat ottaneet Stubbin hampaisiinsa.( IL 27.8 ) Onhan se ymmärrettävää. Kaksi Kokoomuslaista, Kanerva ja Stubb, peräjälkeen UM;nä, molemmat edustavia ja asiansa osaavia.

Uskon myös että Stubbin sanomisia kuunnellaan kyllä tarkemmin Moskovassa kuin Tavjan lässynlässyn-juttuja. Eihän kukaan ota presidenttiämme todesta missään päin maailmaa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Oikeassa olet, minkäänlainen diplomatia ei ollut koulussa vahvin puoleni, eikä ole vieläkään, kuten hyvin huomaat. Myöskään poliittisesti en ole mitenkään erityisen aktiivinen.
Saanen silti esittää mielipiteeni, mikäli jokin asia minua vaivaa.
Raflaavilla revittelyillä/ kyseenalaistamalla saadaan kuitenkin keskustelua aikaiseksi.

Kerro toki mielipiteistäsi, kerro myös oma ehdotuksesi, että kuinka presidenttimme kuuluisi esim. tässä po. asiassa julkituoda itseänsä ja suomen poliittista näkemystä siten, että sen lopputulema todellisessa elämässä olisi oikeasti parempi kuin nykyinen? Jos pystyt esittämään kiistattomasti paremmin toimivan presidentin viranhoidon agendan suomen turvallisuuden ja poliittisen liikkumavaran säilyttämisen kannalta, saat minun puolestani sitä muumimammaasi murjoa mielesi mukaan, mutta jos et tähän kykene, älä odota saavasi ymmärrystä missiollesi ainakaan niiltä, jotka joskus pysähtyvät ajattelemaankin. Tästäkin huolimatta voit puolestani jatkaa räksyttämistä Halosesta, räksyttäähän ne koiratkin milloin mitäkin, vaan yleensä ihmisen kannalta toisarvoista.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaakko Laakso-henkiset kommunistit ovat ottaneet Stubbin hampaisiinsa.( IL 27.8 ) Onhan se ymmärrettävää. Kaksi Kokoomuslaista, Kanerva ja Stubb, peräjälkeen UM;nä, molemmat edustavia ja asiansa osaavia.

Uskon myös että Stubbin sanomisia kuunnellaan kyllä tarkemmin Moskovassa kuin Tavjan lässynlässyn-juttuja. Eihän kukaan ota presidenttiämme todesta missään päin maailmaa.

Ylempi ei edes asiana kiinnosta, mutta jälkimmäiseen voi kommentoida sen verran, että uskon kokkarikomppanian johdolla tämä maa olisi menettänyt itsenäisyytensä, ennenkuin Stub kerkeisi hammaslankaansa vaihtaa, ja aidanseipäätkin nauraisivat kokkarien tyhmyydelle kaikkialla maailmassa - no, saisivathan huomiota.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja tähän sitten kovaa faktaa perusteluineen, ellet sitten sinäkin halua liittyä palstan aivottomien tyhjänjauhajien merkityksettömään komppaniaan. Kiitos.

No onhan tässäkin ketjussa ihmetelty monesta suusta, että missä viipyy "hyvää johtajuutta" ryssien edessä perseilyn sijaan? Toisaalta sekin on tosin hyvä, että ei tee mitään, niin ei satu mitään.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ja tähän sitten kovaa faktaa perusteluineen, ellet sitten sinäkin halua liittyä palstan aivottomien tyhjänjauhajien merkityksettömään komppaniaan. Kiitos.

Onneksi maastamme ja JA;lta löytyy kaltaisiasi älykkövasureita jotka haukkuvat vasemmistolaisten kritisoijat aivottomiksi. Kerrohan oi suuri ja viisas, MITÄ Tarja Halonen on saanut ulkopolitiikassa aikaiseksi sellaista jota voidaan lukea maamme etujen mukaiseksi? Siis mitä hän yksin on tehnyt?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja tähän sitten kovaa faktaa perusteluineen, ellet sitten sinäkin halua liittyä palstan aivottomien tyhjänjauhajien merkityksettömään komppaniaan. Kiitos.

Halonen on mielipiteitä jakava persoona. Toisille hän on sankari ja toisille luuseri. Kaikki sanomiset, tulivat ne kenen suusta tahansa, voidaan vääntää tarkoitushakuisesti päin v*ittua. Jos useimmat palstalaiset eivät pidä Halosen "johtajuudesta", niin ei siitä pidä kenenkään provosoitua haukkumaan näitä mielipiteensä kertoneita. Voiko muuten mielipide olla väärä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ympäristöpolitiikan saralla hyvä ja tärkeä asia tämä Itämeren suojeleminen. Kulttuuri- ja ympäristöasioissa Halonen on mielestäni parhaimmillaan.
Maatalousnäyttelyjen avaamista on vaikea tehdä kovin väärin, ehkä sekin joltakulta onnistuisi, mutta tämän tapaisissa kansanjutuissa Halonen on ihan kotonaan ja taitaa tykätäkin kun pääsee puhumaan mukavia.

Sama juttu ympäristö- ja maailmansyleilyteemojen kanssa. Hyvä juttu ko. asioissa on, etteivät ne pääsääntöisesti kuormita esimerkiksi ulkosuhteiden hoitamista, ellei mopo ihan karkaa käsistä. Ympäristöasioita esille tuova presidentti ei juuri voi liata sädekehäänsä eikä musertua tulosvastuun alle. Kiitollinen aihe. Toki siinä vaiheessa joudutaan vähän funtsimaan sanojen asettelua, kun motivoidaan vaikkapa itänaapuriamme huolehtimaan ympäristöasioistaan ainakin Itämerta ja lähiseutujen hengitysilmaa koskevissa kysymyksissä.

Jos useimmat palstalaiset eivät pidä Halosen "johtajuudesta", niin ei siitä pidä kenenkään provosoitua haukkumaan näitä mielipiteensä kertoneita. Voiko muuten mielipide olla väärä?
Mielipiteet voivat perustua faktoihin tai fiktioihin, joten erheellisiä tai totuuden kanssa ristiriidassa olevia ne voivat olla. Toisin sanoen siis vääriäkin. Kyllä minulle aina silloin tällöin joku diletantti tulee väittämään täytenä totena ns. humbugistisia näkemyksiä, joissa ei ole faktaa mukana edes siteeksi. On asioita jotka ovat puhtaasti mielipidekysymyksiä (saako parhaat purilaiset mäkkäristä vaiko vaakon nakista), mutta faktat ovat faktoja riippumatta siitä mitä mieltä niistä kukin on.

Tarja voisi muuten käydä varovaisesti oikaisemassa Dimaa siitä, että Neuvostoliitto aloitti marraskuun lopussa 1939 sotatoimet Suomea vastaan, toisin kuin tämä taannoisessa puheessaan välillisesti antoi ymmärtää. Medvedjevillä voi olla asiasta faktan muotoon prosessoitunut mielipide joka perustuu yleisliittolaisen koulujärjestelmän hyväksymään opetussisältöön 1970-luvulla, mutta ainahan käsityksiä sopii tarkistaa. Kyllä venäläinenkin sotahistorian tutkimus on selkeästi 1990-luvulla myöntänyt kuka siellä Mainilassa ammuskeli ja mistä suunnasta. Ei siinä Suomen työväestön veressä kätensä tahranneilla Mannerheimin valkobandiiteilla ollut mitään osuutta. En tosin tiedä mitä kirjoja Tarja on mahtanut koulussa lukea.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kerrohan oi suuri ja viisas, MITÄ Tarja Halonen on saanut ulkopolitiikassa aikaiseksi sellaista jota voidaan lukea maamme etujen mukaiseksi? Siis mitä hän yksin on tehnyt?

Vaikken JypFabu olekaan, niin vastaan, lainaten toista kirjoittajaa.

Maatalousnäyttelyjen avaamista on vaikea tehdä kovin väärin, ehkä sekin joltakulta onnistuisi, mutta tämän tapaisissa kansanjutuissa Halonen on ihan kotonaan ja taitaa tykätäkin kun pääsee puhumaan mukavia.

Halosen ulkopolitiikka ulottuu sentää _Lahden_ maatalousnäyttelyyn asti, joten eipäs nyt sentään dumata hänen kaikkia saavutuksiaan! Se on paljon se, kun laskeutuu Marimekkovaltakunnasta flanellipaitaisten joukkoon ihmettelemään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eikö se nähty jo 80-luvulla Spede Showsta että mitä tapahtuu kun Suomen ulkoministeri käy Moskovassa sanomassa oikein kunnolla suorat sanat? Ei se tilanne ole siitä mihinkään muuttunut. Sikäli tämä koko keskustelu on mielenkiintoinen kuin Matti Virmasen lausuntojen analysointi.

Tässä vielä video aiheesta:
http://www.youtube.com/watch?v=zjtlbPIzPl4
 

Viljuri

Jäsen
Tuolileikki sopii lastenkutsuille / HS

Tarja Halonen osoittaa jälleen tässä arvostelukykynsä laajuutta, syvyyttä ja kaikenpuolista tasoa. Haittaamalla tuntuvasti Suomen hallituksen, ETYJ:in ja Euroopan Unionin rauhanpyrkimyksiä avoimena pyörivän konfliktin suhteen, joko 1) henkilökohtaisen luonteensa takia tai 2) jostakin muusta syystä.

Halosen henkilöhistorialla tuo jälkimmäinen mahdollisuus (kohta 2) voinee olla hyvinkin raadollinen Venäjää näin paljon kiinnostavan asian osalta. Voihan olla, ettei Venäjä halua odotella edes nimellisesti kokouksen loppua, vaan haluaa ns. suoran linjan arvioidakseen eri EU-maiden edustajien luottamukselliseksi tarkoitettuja lausuntoja tuoreeltaan.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuolileikki sopii lastenkutsuille / HS

Tarja Halonen osoittaa jälleen tässä arvostelukykynsä laajuutta, syvyyttä ja kaikenpuolista tasoa. Haittaamalla tuntuvasti Suomen hallituksen, ETYJ:in ja Euroopan Unionin rauhanpyrkimyksiä avoimena pyörivän konfliktin suhteen, joko 1) henkilökohtaisen luonteensa takia tai 2) jostakin muusta syystä.

Halosen henkilöhistorialla tuo jälkimmäinen mahdollisuus (kohta 2) voinee olla hyvinkin raadollinen Venäjää näin paljon kiinnostavan asian osalta. Voihan olla, ettei Venäjä halua odotella edes nimellisesti kokouksen loppua, vaan haluaa ns. suoran linjan arvioidakseen eri EU-maiden edustajien luottamukselliseksi tarkoitettuja lausuntoja tuoreeltaan.

Ilmeisesti Halonen on siellä jopa epävirallisesti Venäjän edustajana, viestinviejänä. Varmasti nostalginen tunne hänelle.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
...clips...

Ensin Halosen kantaa saa lypsää enemmän kuin naapurin Mansikkia ja sitten presidenttimme osoittaa täydellistä arvostelukyvyn ja tilannetajun puutetta "tunkemalla" mukaan, jotta Euroopan muut johtohenkilöt eivät unohtaisi hänen olemassaoloaan.

Jos kokoukseen osallistuu Vanhanen ja Halonen niin silloin Suomelle nauravat kaikki. Stubb ja Ranskan ulkoministeri hoitivat tilannetta paikan päällä Georgiassa ja Venäjällä, kun taas Halonen pysyi hiljaa kolossaan. Mitä lisäarvoa Halonen mielestään kokoukseen tuo? Onko tämä Tarjan näpäytys arvostelijoilleen?

Tänään Halonen on sitten tuominnut Venäjän toimet Georgiaan
. Kai ne oli tuomittava, jotta huippukokouksessa kehtaa naamansa näyttää. Jos kokous kestää pari kolme tuntia, kuten Iltalehti kirjoitti, niin jäisi kotiin Penan kanssa kaffeelle ja jättäisi tämän kokouksen niille, joilla on asiaan jotain konkreettista annettavaa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Onneksi maastamme ja JA;lta löytyy kaltaisiasi älykkövasureita jotka haukkuvat vasemmistolaisten kritisoijat aivottomiksi. Kerrohan oi suuri ja viisas, MITÄ Tarja Halonen on saanut ulkopolitiikassa aikaiseksi sellaista jota voidaan lukea maamme etujen mukaiseksi? Siis mitä hän yksin on tehnyt?

Minähän en niinkään ole puolustellut Halosta, vaan penännyt näiltä valtiomiehenaluilta konkreettista perustetta väittämilleen, toistaiseksi yleisin: "se on vasemmistolainen", saa aikaan lähinnä myötähäpeän tunteen, jos kuitenkin niin isoa asiaa kehtaa retostella, kuin presidentin viranhoitoa.

Minä edelleen väitän, kunnes joku toisin pystyy osoittamaan, että myöskään yksikään sieltä vastakkainasettelemattomasta oikeistostakaan tuleva ei tämänkään selkkauksen osalta olisi pystynyt millään tavoin paremmin asiaa hoitamaan tai ominpäin sooloilemaan yhteisesti sovitusta linjasta.

Tietääkseni en ole missään kirjoittanut vasureiden kritisoijia aivottomaksi, yleensäkin toisten mustamaalaaminen tuntuu kuuluvan ainoastaan SAK:n vaalikampanjan ja jatkoajan mustapaitojen repertuaariin aiheettoman syyttelyn ja nimittelyn ohella. Toki ei minun hipiäni niin herkkä ole ettenkö moisia viisauksia pelkällä hymähdyksellä ohittaisi, mutta osoittaahan se ikävästi näiden henkilöiden sivistyksen ja tapojen puutteen, no sille minä en mitään voi, joten olkoon tuo.

Minusta Halonen on hoitanut hommansa fiksusti ja höntyilemättä ja sitä armeijaakin ajelee alas ne kukkaronnyörien pitelijät eikä presidentti, joten väärään osoitteseen menee nekin syytökset, niinkuin täällä useimmat, kun puurot ja vellit on ylivoimaista erottaa toisistaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ensin Halosen kantaa saa lypsää enemmän kuin naapurin Mansikkia ja sitten presidenttimme osoittaa täydellistä arvostelukyvyn ja tilannetajun puutetta "tunkemalla" mukaan, jotta Euroopan muut johtohenkilöt eivät unohtaisi hänen olemassaoloaan.
Halonen kynäili taannoin lentäviä lauseita lasten kyöräämisestä kouluun lauantaisin. Samaan aikaan venäläiset tankit kyntivät Georgian maaperää jo kolmatta päivää, ja Stubb toimi avainhenkilönä asioiden ytimessä. Halonen on sitä vastoin täysi statisti tässä ja yleensä muissakin asioissa, mikä alkaa vähitellen valjeta paksukalloisemmallekin kansanosalle. Järkyttävän pitkä aika seuraaviin presidentinvaaleihin. Ei todellakaan tule ikävä tuota kävelevää katastrofia kun valta aikanaan vaihtuu.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Jos kokoukseen osallistuu Vanhanen ja Halonen niin silloin Suomelle nauravat kaikki. Stubb ja Ranskan ulkoministeri hoitivat tilannetta paikan päällä Georgiassa ja Venäjällä, kun taas Halonen pysyi hiljaa kolossaan. Mitä lisäarvoa Halonen mielestään kokoukseen tuo? Onko tämä Tarjan näpäytys arvostelijoilleen?
..clip..
ja jättäisi tämän kokouksen niille, joilla on asiaan jotain konkreettista annettavaa.
Tästä saa hassun kuvan siitä, että Vanhasella olisi jotain konkreettista annettavaa asiaan, suoranaista lisäarvoa. Suomen ulkopolitiikkaa nyt vaan sattuu hallitusmuodon mukaan johtamaan tasavallan presidentti, joten olisi vähintäänkin omituista jos Georgian kriisi katsottaisiin niin toisarvoiseksi seikaksi, ettei ulkopolitiikan ylimmän johdon tule vaivautua asiasta palaveeraamaan muiden EU-maiden edustajien kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös