Tarina nimimerkkisi takana

  • 113 798
  • 778

Viljuri

Jäsen
Aluksi hieman epäilin nimimerkkini taustoja, että mitä kummaa sieltä voisi oikein löytyä, mutta pidemmän päälle ei ole ollut syytä kiinnittää mitään erityisempää huomiota koko asiaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eräässä elokuvassa (älkää kysykö, missä) nuori naishenkilö saarnasi kaverilleen, joka perheen perustamisen jälkeen oli muuttunut ihmisrauniota muistuttavaksi yksiköksi seilaten himassa hiukset paskasina ja naama kuin petolinnun perse, jotakin seuraavanlaista: " What has happened to You? You have become such a bored old lady...!".

Kolahti jotenkin ja tunnistin itseni ;). Ja siitä se sitten lähti...

EDIT: ja todettakoon vielä, että sittemmin ko. nimimerkki ei voisi vähemmän kuvastaa minua :).
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Diggailtiin jo nuorina kundeina Van Halenia ja tottahan meilläkin oli bändi, jonka nimeksi väännettiin Vanha Len. Lausuttuna kuulostaa samalta. No nyt tuo ensimmäinen sana Vanha alkaa jo pitämään kutinsakin...:D
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Datsunit on ihania, etenkin 100A. Vielä joskus hankin sellaisen...Max Powerilla sellainen olikin.


Niin ja siis ekat vuodet olin toisella nimimerkillä, mutta se oli liian helppo tunnistaa joten päädyin siksi vaihtamaan.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tämä on Kustaa III:n ulkopuolella kerrottu mutta taisinpa olla päihteissä, en muista tarinaa.

Jos muistatkin, niin älä laita tänne. Siinä menisi viimeisetkin (vähäiset) yksityisyyden rippeet. Tai jotain.

Kerron sen kyllä sulle joskus uudestaan, kun ollaan taas palelemassa pihalla "pienessä" sievässä - enkä nyt tarkoita pikkumustaa =)
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Magnum37 "salatieteessä"

Jäätelön perään en pahemmin ole, vaikken siitä kieltäydykään. Magnum-sarjan jäätelöt ovat sitä paitsi varsin imeliä, joten tämä ei ole piilomainos. Magnum on myös tunnetuin käsiasemerkki. Nimimerkkini viittaa siihen löysästi siinä mielessä, että olen Dirty Harry elokuvatrilogian ystäviä, ja ehkä paras ja tunnetuin niistä kantaa nimeä Magnum 44, joka on siis humoristisen brutaalin Harry Callahanin käyttämä, maailman järein käsiase.

Numero 37 on eräänlainen numero, joka on niin tärkeä ettei siitä sovi edes puhua. Mikäli olisi pelannut jääkiekkoa, olisin vaatinut numeron 37 paitaani. Magnum37 nimimerkkinä on tavallaan sarkastinen pila Magnum 44:stä.

Magnum on muutoinkin nimi, joka on seurannut ihan nuoruudesta asti esim. erilaisissa peleissä jne. Se viittaa jämeryyteen. Merkitköön nettikeskusteluissa sitä, että seison sanojeni takana - mahdollisuuksien mukaan.

Näin jääkiekkotermein magnum on jotenkin myös viittaavinaan kovaan kanuunalaukaukseen, jollaisen vaikkapa itse Herra Timo Jutila laukoi Tukholman mömmömkisoissa vuonna 1995. Tokikaan se ei tarkoita, ettäkö itse sellaisiin urotekoihin pystyisin.

Aukesko?
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Omassa nimimerkissäni ei ole mitään kummempaa taustalla. Se on väännetty oikeasta nimestäni.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Anselm Raato on vanha suomalainen tenuileva surmanajaja... Sieltä se ajatus sitten lähti.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oman nimimerkin tausta on se tylsin mahdollinen. Eli eräs päivä piti jonnekin keksiä nimimerkki ja lämäisin sormet näppäimistölle. Tämän jälkeen hieman lyhensin nimeä, koska lopussa oli turhaa tauhkaa ja jäljelle jäi Nelfor. Ainoastaan tuo N-alku johtuu oman etunimeni alkukirjaimesta ja näin se oli tarkoitettukin.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Joskus pentuna löivät jalkapallopaidan numerolla seitsemän kouraan. Sen jälkeen on samaa numeroa tullut kannettua myös säbä ja kiekkoareenoilla. Lisäksi myös monet suosikkipelaajat ovat pelanneet numerolla seitsemän ja onhan ko. numerolla myös aikalailla muitakin merkityksiä, jotka ovat ihan mielenkiintoisia vaikka en niin uskonnollinen olekaan.

Ja sitten se elokuva.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Noin 10^17 nimimerkin jälkeen löysin yhden hyvän jota ei ole varattu useimmilla nettipalstoilla. Jännä juttu sinänsä.

Lisäksi se ei sisällä ääkkösiä tai numeroita. Aina paranee. Eikä erikoismerkkejä kuten äärisiistejä "_" ja "-"-merkkejä. Ja sisältää 10 merkkiä, eli voin käyttää samaa nicciä niillä palstoillakin joiden pitäjällä on sairaita kuvitelmia ja fantasioita nimimerkkien vähimmäismerkkimäärästä sekä nimimerkin merkkimäärän lisäyksen tuomasta nosteesta sivun turvallisuuteen. (Ennätys jonka olen kohdannut on 8 ja se on jo sairautta)

Kuvaa ajatuksenjouksuni loogisuutta ja järjestäytyneisyyttä.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Aika päivittää taustoja.

Eli entisen nikkini Raynoldsin taustoja taaempaa voikin lusekella. Tämähän on siis veikeä sanoilla leikkiminen ex-nimimerkistäni, ja mainittakoon, että sanalla "Old" ei viitata lainkaan ikääni. Voisi leikkiä uudestaan ja muuttaa nimimerkki esimerkiksi muotoon Really old :).
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Nimimerkin tausta löytyy tuota hieman aiempaa, mutta jos nyt pistäisin hakemusta vetämään, niin voisin valita nimimerkiksi Joosep Kinaretilainen, Huovisen tuotannosta löytyy.
Kerran jo vaihdettu ja tähän nykyiseen on tottunut, käytetäänpä tätä höntsäjäilläkin kun haukutaan surkeasta viimeistelystä.
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Tämä on yks väännös mitä mun etunimestä on joku heittäny ja tätä on käytetty varsinki säbäjoukkueessa paljon. Sukunimestä on lyhenne "Tiki" olemassa, mitä aikoinaa lätkäporukassa käytettii. Samsonov tietenkin on se venäläinen laituri Carolinassa ja tää ei suoraan viittaa siihen kaveriin, mut ihailen kyllä suuresti kaikkia venäläisiä pehmiäkätisiä ja nopeita hyökkääjii.

HFBoardsilla tunnetaan nimellä Palsola39.

Säbähommissa käytetty myös nimeä El Capitano, vaikka aina ei ois aihetta ollu..
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Useat varmaankin tietänevät, mikä ko. nimimerkkini Surukuku on - siis Keski- ja Etelä-Amerikassa elävä kyykäärmeiden heimoon kuuluva myrkkykäärme (Lachesis muta) ja heimonsa kookkain edustaja. Sana on alkuperäiskansojen kieltä ja tarkoittaa "viidakon herra", englanninkielellä Bushmaster. Eläin on kuolettavan myrkyllinen, mutta luonteeltaan rauhallinen, suorastaan laiska.
Liekö nimen suomenkielinen ulkoasu ja sen alkuperäinen merkitys yhdistettynä itse eläimen luonteeseen jotenkin kiehtonut - mene, tiedä...
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Oman nimimerkkini löysin vahingossa ostaessani appelsiineja jokunen vuosi sitten. Repäisin Bruno-tarran irti hedelmästä ja liimasin sen lompakkooni. Siinä se lojui hyvinkin pitkään, ja sen takia päädyin vaihtamaan nimimerkkini Brunoksi myös täällä.
 
Suosikkijoukkue
NY Jets, Knicks, Yankees, Islanders, Chelsea & TPS
En osaa sanoa onko tällaista kukaan aikasemmin kasaan laittanut, mutta yritetään :)

Eli kertokaa, selittäkää, jakakaa, taustat nimimerkistänne! Tätä on parilla foorumilla testattu ja tulee kyllä välillä oikeen viihdyttäviä tarinoita. Onko alkuperäinen insipiraatio peräisin kotikaupungista, lomamatkasta, suosikkielokuvasta vai naapurin Maseratista?

Allekirjoittaneella kyseinen tarina on melko plain and simple. Siinä joskus tenavana lätkän MM-kisoja katsellessani Dominator oli johdattanut Tsekin voittoon kopeillaan ja sieltä sitten jostain jäi pieneen mieleen sellanen Mertarannan heitto, että "Tsekki ei olisi pärjännyt ilman Hasekin kantapäätorjuntoja". Termi sinänsä on vertauskuva, mutta kyseinen heitto jäi sitten pyörimään pitemmäksi aikaa pään perukoille ja kun tänne lopulta rekisteröi, niin nimimerkkivalinnassa ei ollut epäselvyyttä - syystä tai toisesta kun Kantapäätorjunta oli vapaana :)

Toivottavasti saadaan juttua kasaan, täällä on nimittäin törmännyt melko luoviin nimimerkkeihin. Missä esimerkiksi ovat sen pirun pitkän kääpiön juuret?
 

Ralph

Jäsen
Yleisin nimimerkkini jota käytän oli varattu niin heitinpä tälläisen NHL-nimimerkin eli kahdesta pelaajasta koostuvat; Ga niinkuin Gaborik ja Da niinkuin Datsyuk.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olkikuukkeli tulee yksinkertaisesti harvoin käytetystä haukkumasanasta, joka kehä 3:n sisäpuolella tarkoittanee maalaista tai lappalaista. Mielestäni sana itsessään on niin hauska, että päätin omia sen palstakäyttöön. Olenhan (melkein) Lapista!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
En osaa sanoa onko tällaista kukaan aikasemmin kasaan laittanut, mutta yritetään :)

Nimimerkkien taustoja on käsitelty vuosien mittaan, tässä ainakin yksi sellainen ketju: Nimimerkkisi taustat.

Ja sieltähän taitaa löytyä myös vlad'in historia. Eikä ihan yksiselitteinen olekaan mutta lyhyesti virsikaunis tähänkin ketjuun:

Chattasin ahkerasti noin vuosikymmen sitten ja mietin, että mikä nimimerkiksi. Asetin sille kolme ehtoa: sillä kuuluu olla yhtymäkohta jääkiekkoon, sillä tulee olla historiallinen tausta ja siitä tulee löytyä viittaus tarinoihin ja muinaisiin legendoihin. Niinpä sopiva nimimerkki oli (ja on) vlad:

Jääkiekkoon Vladimir "Vlad Seivästäjä" Konstantinov.

Historialliaan Vlad Tepes, paremmin tunnettu nimellä Vlad "Seivästäjä" Dracula, Valakian ruhtinas.

Tarinoihin ja taruihin vlad liittyy sikäli, että Vlad "Seivästäjä" Draculaa pidetään dracula-hahmon "esi-isänä" ja lisäksi sana dracul merkitsee paholaista tai lohikäärmettä ja liite -a perässä sen poikaa.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös