Tappelut kadoksissa SM-Liigasta

  • 21 199
  • 197

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Jääkiekkokaukaloissa käytävien tappeluiden suurena ystävänä olen pettyneenä pannut merkille tämän kauden meiningin. Vain muutama tappelu.

Vitosia on kyllä jaeltu ties vaikka mistä ja miehiä pistetty kaukalosta pihalle suhteellisen usein. Mutta syynä on yleensä ollut sikailu. Rehellisessä nyrkkitappelussa sen sijaan ei ole mitään sikailuun viittaavaa, vaan siinä mies ottaa toisesta mittaa.

Eilinen Bombic-Virolainen "tappelukin" sabotoitiin linjamiesten toimesta lähes täysin. No, onneksi Bombicilla oli sentään tarpeeksi intoa, että pystyi muksimaan Virolaista edes jonkin verran selässä ja käsissä roikkuvista linjureista huolimatta. Ja Hockey Night ei edes näyttänyt pätkää tuosta tapahtumasta!

Mistä tämä meininki johtuu, miksi tappeluita SM-Liigassa käydään vain todella harvoin? Kyllä se Nielikäinen olisi pitänyt liigaan saada, tämän hetkisessä Ilveksessä mies olisi todennäköisesti ollut jopa vahvistus.

Vopat, Valtonen, Kuparinen ja kumppanit, nyt vähän ryskettä peliin!

Niin ja eilisen Urheiluruudun välähdyksen perusteella se Virolaisen osallisuus tuohon "tappeluun" oli lähinnä säälittävä. Olisi nyt käyttänyt kokoaan hyväksi ja yrittänyt edes.

Suurin osa katsojista kuitenkin mielellään näkee kun nyrkit viuhuvat. Vai olenko väärässä?
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Viestin lähetti Takkuturkki

Suurin osa katsojista kuitenkin mielellään näkee kun nyrkit viuhuvat. Vai olenko väärässä?


En tiedä suurimmasta osasta, mutta meikäläisen kohdalla ainakin meni metsään. En hyväksy enkä tule koskaan hyväksymäänkään tappeluja. Ne eivät kuulu jääkiekkoon. Sen sijaan kova ja rehti taklauspeli kuuluu.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ulosajoja tosiaan on ollut. Hämeenlinnassakin on nähty niin koti- kuin vierasjoukkueiden pelaajia heitettävän ulos teoista, joista kakkonen olisi ollut se maksimirangaistus. Kerho-fanien ohella ainakin Tappara-fanit tietänevät, mihin tapauksiin viittaan.

Se ei haittaa, että liigassa ei pahemmin tapella. Mutta ne puhtaat taklaukset voisi sallia. Säännöissähän ne sallitaan, mutta käytäntö tuntuu olevan toinen. Ja jos kerran kovasta taklauksesta saattaa lentää pihalle, niin miksi riskeerata? Mielummin vaan vähän hieraistaan ja päästään pelaamaan vielä tilanteen jälkeenkin.
 

R#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Itsekkin olen rehellisten tappelujen ystävä, niitä ei tosiaan oo ollu ku pari tällä kaudella. Syy tähän on tappelusta saatavat kovat rangaistukset. Roman Vopatkin on sanonut, ettei hän lähde mukaan tappeluihin, koska siitä saa tosi kovia rangaistuksia. Musta kuitenkin tappelut on paljon parempia ja reilumpia kuin se, että roikutaan ja kahvataan pelaajia. SM-liigaan pitäisi tulla samanlaiset rangaistukset käytäntöön kuin änärissä. Tappelusta 5-minuuttinen, eiks se oo silleen siellä?
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: Re: Tappelut kadoksissa SM-Liigasta

Viestin lähetti kimmo
En tiedä suurimmasta osasta, mutta meikäläisen kohdalla ainakin meni metsään. En hyväksy enkä tule koskaan hyväksymäänkään tappeluja. Ne eivät kuulu jääkiekkoon. Sen sijaan kova ja rehti taklauspeli kuuluu.

Allekirjoitan tämän täysin. Tappelujen puuttumisesta olen pelkästään iloinen. Taklauspeliä näkisin minäkin mieluusti paljon enemmän.
 

kämmäri

Jäsen
Tappeluista

Samaa mieltä monen muun kanssa. Tappelut eivät kuulu toistaiseksi jääkiekkoon, tosin meikäläinen ei ole nähnyt jääkiekko-ottelua jossa tapahtunutta nuhjausta/epämääräistä huitomista luistimet jalassa olisi voinut kutsua todelliseksi tappeluksi.

Onkin säälittävää välillä lueskella nitä "viddu se tiputti sen laakista" -juttuja. Tosiasiassa joku isku oli vain sen verran onnistunut, että vastapuoli menetti tasapainonsa. Näitä "voittoja" sitten tilastoidaan ja "nyrkkisankareita" palvotaan.
 

jeltsin

Jäsen
Suosikkijoukkue
saipa
jep.. tähän mulla ei oo muuta mielipidettä kuin et kannattaisko vaihtaa lajia ja mennä katsomaan nyrkkeilyä ? siis jos tappeluita haluaa nähdä. kyllä se on tuomareiden tehtävä pitää tilanne sellasena ettei pääse nujakoita tulemaan
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielipide: tappelut kuuluvat jääkiekkoon. Tappeluista ei pitäisi antaa pelirangaistusta suurempia/pidempiä rangaistuksia.

Tappeluissa ei (tietääkseni) ole kukaan koskaan loukkaantunut pahasti, mustelmat, naarmut ja vekit lienevät pahimmat vammat kaukalotappeluista. Vaarallisista taklauksista ne pisimmät penaltit pitää antaa.

Tappelut ovat hyvää viihdettä yleisölle, ilmeisesti kuitenkin suurin osa kiekkoyleisöstä pitää tappeluista. Tylsäkin peli saa lisää virtaa tappelusta. Voi toimia todellisena piristysruiskeena joukkueille.

Turhautuneen, kuumana käyvän pelaajan kannattaa mieluummin tapella rehdisti kuin osoittaa turhautumistaan esim. polvitaklauksella, mailalla hakkaamisella tms.

Tappelut kuuluvat jääkiekkoon.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Viestin lähetti pastori_silli
Robertsson ja Sarno olisivat myös mielellään tapelleet keskenään lauantaina. Tuomarit sotki tämänkin riemun.

Ja jos oikein ymmärsin eilisen radioselostuksen perusteella HIFK-Ilves -pelissä Robertsson kävi taas kuumana ja käsittääkseni ainakin jossain vaiheessa haki itselleen tappelukaveria.

Ja mitä muuhun keskusteluun tulee; jos tappelut eivät kuulu jääkiekkoon, niin miksi NHL:ssä nähdään yhä kuitenkin tosi paljon tappeluita verrattuna SM-Liigaan? Ja käsittääkseni myös eräissä eurooppalaisissa liigoissa tapellaan myös paljon useammin kuin SM-Liigassa.

On se kyllä älytöntä, että reilusta nyrkkitappelusta tulee neljän ja viidenkin pelin mittaisia pelikieltoja. Siinähän annetaan sellaista viestiä liigan taholta, että reilu yksi vastaan yksi olisi yhtä paheksuttava kuin nämä rottamaiset niskaan poikittaisella -tapaukset.
 

Mustaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Simon
Tappeluissa ei (tietääkseni) ole kukaan koskaan loukkaantunut pahasti, mustelmat, naarmut ja vekit lienevät pahimmat vammat kaukalotappeluista. Vaarallisista taklauksista ne pisimmät penaltit pitää antaa.


Totta toinen puoli.

En tiedä, kannataisiko vetää tätä juttua NHLään asti, mutta esim. Stu Grimsonin urahan päättyi(näillä näkymin) nyrkkitappelussa Laraqueta vastaan. Tosin SM-liigastahan ei löydy tällä hetkellä yhtään kunnon hanskaajaa. Vopat pääsee lähimmäksi. Mutta kyllä noissa tappeluissakin voi huonosti käydä. Mutta SM-liigassa tuskin. Kysymys onkin lähinnä siinä, millaista esimerkkiä näytetään junioreille. Sekä lapsille katsomossa.

Mutta kyllä olen itsekin sitä mieltä, että rehellinen hanskaaminen pitäisi sallia, siis ilman pelikieltoa. Nostaa pelin viihdearvoa, toisin kuin kahvaaminen, joka on täysin sallittua.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän tämä liigan nössöilylinja näkyy sekä taklausten että tappelujen vähentymisenä. Mutta siitä kyllä pidetään huolta, että miehekäs kahvaaminen säilyy.

Vaikka kuinka yrittäisin ymmärtää tuomaroinnista vastaavien henkilöiden ajattelukulkua niin se ei vaan onnistu. Taklauksista ja tappeluista yleisö tykkää. Huonoonkin peliin tulee sykettä näitten seurauksena. Kahvaaminen taas tappaa pelistä kaiken. Tämä on kaikkien tiedossa, mutta järkeä ei asioihin saada sitten millään.

Fyysisyyden vähenemisen voi huomata esimerkiksi siitä, että kiekkokielestämme on kadonnut syksyn aikana termi "viedä tilanteet loppuun".
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tappelut ovat osa jääkiekkoa, tämä on fakta. Jääkiekossa on tapeltu ensimmäisestä pelistä lähtien 1900-luvun alusta.

Seuraavalla kerralla katsokaa katsomon reaktiota kun tappelu alkaa. Mitä tekevät ihmiset? Tyhjeneekö katsomo? Ei. Pistävätkö ihmiset kädet silmilleen? Ei. Katsellaanko kattoa tai puhalellaanko munille? Ei. No mitä ihmiset tekevät sillon? Suurin osa alkaa joko huutaa, taputtaa, nousee seisomaan jotta näkisi paremmin ja/tai seuraa silmät lautasina mitä jäällä tapahtuu. Tappelun jälkeen seuraa yleensä reaktio joka nähdään vain maalien jälkeen eli katsomo aploodeeraa, huutaa, kannustaa ja muutenkin ON MUKANA PELISSÄ.

Ihmiset haluavat nähdä tunnetta ja latausta kentällä, kovia taklauksia haluaa kaikki ja näiden seurauksena yleensä syntyy ns. spontaaneja tappeluita kun menee herneet nenään. Nyt vaan nämä paineet puretaan väärällä tavalla koska rehellisestä nyrkkitappelusta saa täysin naurettavaa pelikieltoa kun taas paljon vaarallisemmista tempuista selviää pahimmassa tapauksessa ilman kakkostakin.

Onneksi tämän asian tiedostavat suurimpien seurojen johtajatkin joten eiköhän jossain vaiheessa saada tähänkin muutos, tähän nykyiseen Jyväskylä-lähtöiseen (=Helkovaara, ei Jyp) mikkihiirikahvauskiekkoon ei ole kukaan tyytyväinen.
 

Annuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Latvija
Enpä ensin ajatellut ottaa kantaa, mutta kun jälleen lapset vedettiin tähän, niin oli pakko avata sanainen arkkuni.

Olen muistaakseni aikaisemminkin todennut, että rehdit tappelut ovat osa jääkiekkoa, eikä niistä kannata turhaan jeesustella. Se taas, että joku puolipsykopaatti luistelee jäällä pelkästään hakemassa tappelukumppania tai taklattavaa, on suorastaan typerää ja naurettavaa.

Kunnon taklaukset kuuluvat myös jääkiekkoon. Olen joskus kuullut sanottavan, että jääkiekko on fyysinen laji. Ei ehkä niin fyysinen kuin vapaa paini, mutta fyysinen kuitenkin, joten tietynlainen "iholle" käyminen on sallittava.

Sitten esimerkistä lapsille... Olen varmaan älyttömän huono äiti, kun raahaan lapsiani hallille illasta toiseen katsomaan brutaalia näytöstä ja kehtaan vielä huutaa ja kiroilla samaan syssyyn. Fiksu 10-vuotias tyttäreni sanoi minulle jokin aika sitten ennen peliä, että häntä jännittää, tulis edes kunnon tappelu. Muistaa yhä viime kauden Ässät-Hifk -pelin, jossa pistettiin tohinaksi. Vähän pelotti, kun ihmiset huusi, mutta se oli kivaa. Herääkin kysymys, millaisia sadisteja olen kasvattamassa. Enemmän lapset saavat vääriä käyttäytymismalleja aikuisilta ihan muualta kuin jäähallista. Lapset eivät ole tyhmiä, vaan ainakin omani ymmärtävät, että äiti hallilla ei käyttäydy samalla tavoin kuin äiti iltasatua lukemassa.

Huono ihminen, Annuli
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Viestin lähetti Takkuturkki


Eilinen Bombic-Virolainen "tappelukin" sabotoitiin linjamiesten toimesta lähes täysin. No, onneksi Bombicilla oli sentään tarpeeksi intoa, että pystyi muksimaan Virolaista edes jonkin verran selässä ja käsissä roikkuvista linjureista huolimatta. Ja Hockey Night ei edes näyttänyt pätkää tuosta tapahtumasta!

Niin ja eilisen Urheiluruudun välähdyksen perusteella se Virolaisen osallisuus tuohon "tappeluun" oli lähinnä säälittävä. Olisi nyt käyttänyt kokoaan hyväksi ja yrittänyt edes.

Suurin osa katsojista kuitenkin mielellään näkee kun nyrkit viuhuvat. Vai olenko väärässä?

Virolainen ei ole tappelija ja kyllähän Bombic aika kova kaveri on. Eihän koko tee kenestäkään tappelijaa vai ovatko esim. Jussi Tarvainen tai Lasse Pirjetä kovia tappelijoita?

Sama jos Bombic kävisi Luoman tai jonkun muun pitkän ei-tappelijan kimppuun, kyllä siinä varmaankin moni yrittäisi suojella itseään. Bombicilla on jonkulainen gooni-taustakin.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Vielä viime kaudellahan oli olemassa (tai onhan ne vieläkin, mutta niitä ei enää jostain syystä päivitetä) ne SM-Liigan tappelusivut, joille ilmestyi aina silloin tällöin tietoa hanskauksista. Sielläkään ei siis enää ole ollut pitkään aikaan mitään elämää.

Ja koska nuo sivut eivät toimi, voikin varmaan tässä ketjussa kysyä, että mitäs matseja niitä onkaan tällä kaudella käyty? Montaahan niitä ei ole. Näin ensi alkuun en edes muista muita kuin se eilinen Bombic-Virolainen, sitten Jokerit-SaiPa -pelissä oli matsi jossa SaiPan puolelta oli ainakin Riihijärvi ja oliko alkukaudella Stadin paikallispelissäkin joku matsi? Mitenkäs nuo meni ja onko ollut muita??
 

Banhammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Mystinen mies
Viestin lähetti Takkuturkki
Vielä viime kaudellahan oli olemassa (tai onhan ne vieläkin, mutta niitä ei enää jostain syystä päivitetä) ne SM-Liigan tappelusivut, joille ilmestyi aina silloin tällöin tietoa hanskauksista. Sielläkään ei siis enää ole ollut pitkään aikaan mitään elämää.

Ja koska nuo sivut eivät toimi, voikin varmaan tässä ketjussa kysyä, että mitäs matseja niitä onkaan tällä kaudella käyty? Montaahan niitä ei ole. Näin ensi alkuun en edes muista muita kuin se eilinen Bombic-Virolainen, sitten Jokerit-SaiPa -pelissä oli matsi jossa SaiPan puolelta oli ainakin Riihijärvi ja oliko alkukaudella Stadin paikallispelissäkin joku matsi? Mitenkäs nuo meni ja onko ollut muita??

Tämän kauden tappelut:

Vopat vs. Sandwith (tasuri)
Kankaanperä vs. Riihijärvi (Kankaanperä voitti)
Bombic vs. Virolainen (krhm)

Eli aika laiha anti tappeluiden ystäville, joka itsekkin olen.
 
F

Flonaldo

Viestin lähetti Takkuturkki
On se kyllä älytöntä, että reilusta nyrkkitappelusta tulee neljän ja viidenkin pelin mittaisia pelikieltoja. Siinähän annetaan sellaista viestiä liigan taholta, että reilu yksi vastaan yksi olisi yhtä paheksuttava kuin nämä rottamaiset niskaan poikittaisella -tapaukset.
Koska ihmeessä tuollaisia pelikieltoja on reiluista tappeluista jaettu ja missä sarjassa? Ei ainakaan SM-liigassa. Rangaistuskäytäntö ei valtavasti ole muuttunut. Kunnon myllystä tulee nykyisin ottelurangaistus ja siitä seuraava automaattinen yhden pelin huili, ei muuta. Viimeiset kymmenen vuotta lopputulos on ollut keskimäärin sama. Ulosajotta Euroopassa ei tappeluista selviä, eikä ole lähihistoriassa selvinnytkään.

Tällä kaudella tappelut ovat sitten olleet aivan nollissa. Missä sitten syyt? Taitavat löytyä vaihtopenkkien takaa, liigassa ei taida Summasen lisäksi olla oikein tappelumyönteisiä valmentajia. Jos valmentaja on kieltänyt tappelut, niin silloin ne hanskat myös pysyvät käsissä.

Eilen nähtiin oikein perinteinen tilanne Rinkelinmäellä, jossa takavuosina olisi takuuvarmasti hanskattu. Eskelinen taklasi Korpisaloa erittäin kovaa ja puhtaasti. Korppari sitten suutahti, koska häntä ei saa taklata ja tarjosi hanskaa. Molemmat seisoskelivat siinä sitten kädet suorina sen näköisinä, että kohta lähtee. Ja sitten kaksikko luisteli nöyrästi omiin vaihtoaitioihinsa...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Flonaldo
Tällä kaudella tappelut ovat sitten olleet aivan nollissa. Missä sitten syyt? Taitavat löytyä vaihtopenkkien takaa, liigassa ei taida Summasen lisäksi olla oikein tappelumyönteisiä valmentajia.

Summanen ei ole tappelumyönteinen valmentaja. Jos jotain asiaa Raato inhoaa, niin sitä, että joukkueen pitää ottaa jäähyjä. Summanen ei ole koskaan antanut käskyä tappelun aloittamisesta, mutta hän on kyllä käskenyt sen lopettamaan. Esimerkiksi Gagnon ja Haakana olivat molemmat tappelukiellossa pelatessaan Summasen Jokereissa. Haakana ehdottomassa sellaisessa, joka osaltaan rikkoi miesten välejä...

Tällaiset asiat on hyvä tarkistaa vaikka minulta etukäteen - ettei mene ihan huumorin puolelle -;)
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Viestin lähetti Flonaldo
Koska ihmeessä tuollaisia pelikieltoja on reiluista tappeluista jaettu ja missä sarjassa? Ei ainakaan SM-liigassa. Rangaistuskäytäntö ei valtavasti ole muuttunut. Kunnon myllystä tulee nykyisin ottelurangaistus ja siitä seuraava automaattinen yhden pelin huili, ei muuta. Viimeiset kymmenen vuotta lopputulos on ollut keskimäärin sama. Ulosajotta Euroopassa ei tappeluista selviä, eikä ole lähihistoriassa selvinnytkään.

OK. No minulla oli vain jotenkin mielessä, että Ruutu, Willman, Nielikäinen ja Vopat ja mitä näitä nyt on tässä vuosien varrella ollutkin, niin olisivat saaneet tappeluista juuri noita neljän ottelun pelikieltoja. Mitään faktaa minulla ei kuitenkaan ole esittää. Uskon asian siis olevan noin kuin sanoit.

Joskus pari-kolme kautta sitten HIFK oli ainakin minun mielikuvieni mukaan täynnä miehiä, jotka välillä muuttuivat räjähtäviksi ruutitynnyreiksi. Ja se oli vaan positiivista se. Olispa ollut meilläkin. Vaikka kyllähän Willman, Saarinen ja Hautamaakin ovat joskus nyrkkejään heilutelleet.

Veijareita ja virtuooseja -kirjasta löytyy kuva muuten myös hanskansa pois heittäneestä Raipesta joka on juuri mottaamassa tappelukaveriaan!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Kyllä tappeluita saisi olla liigassa enemmän. Jos ei muuten, niin putsaisi ainakin välillä ilmapiiriä ja pitäisi sikailijat kurissa. Parhaitenhan peli pysyy siistinä silloin, kun pelaajat itse siistinä pitävät. En ole tappeluiden kannattaja, mutta viimeaikaiset tapahtumat ovat tehneet tilauksen tappelijoille.

Asiasta avaruutee. Netissä on sivusto: http://nyrkkiheiluu.cjb.net/
Täälä Marekin ja Hirvosen tappelusta video, jossa on ainakin minulle aivan outo selostaja. Mikä kanava tätä peliä on näyttänyt?
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähetti Daespoo
Tappelut ovat osa jääkiekkoa, tämä on fakta. Jääkiekossa on tapeltu ensimmäisestä pelistä lähtien 1900-luvun alusta.

Joo, ovat osa peliä. Niin ovat epäurheilijamaisen törkeät kyynärpäätaklaukset päähänkin.

Eri asia on, kuuluisiko niiden olla osa peliä. Minun mielestäni ei.

Olisi muuten mielenkiintoista kysellä Aarne Honkavaaralta Suomen kiekon alkuajoista. Tapeltiinko tuolloin ja kuinka paljon? Tietoa minulla ei ole Suomen osalta tähän, mutta veikkaan että tappelut tulivat osaksi suomalaista kiekkoa kun ruvettiin apinoimaan NHL:ää. Koettiin tappeleminen osaksi jääkiekkoa.

Viestin lähetti Daespoo

Seuraavalla kerralla katsokaa katsomon reaktiota kun tappelu alkaa. Mitä tekevät ihmiset? Tyhjeneekö katsomo? Ei. Pistävätkö ihmiset kädet silmilleen? Ei. Katsellaanko kattoa tai puhalellaanko munille? Ei.

Entä ne jotka ovat tämän vuoksi jääneet kotiin?

Viestin lähetti Daespoo

katsomo aploodeeraa, huutaa, kannustaa ja muutenkin ON MUKANA PELISSÄ.

Eikö yleisö ole pelissä MUKANA muuten kuin, jos kotijoukkue tekee maalin tai jotkut tappelevat? Jos näin on, niin se on ehdottomasti kiekkokulttuurin puutetta.
 

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappelut todellakin kuuluvat jääkiekkoon, mutta ikäväkyllä niin kuuluvat koukkimisetkin, mutta esim. NHL:ssä joukkueissa on aina joku kovempi tyyppi ei välttämättä enään nykyään gooneja, mutta joku joka osaa tapellakin, joku jolla on respectiä.

Jos joku tulee esim. lyömään joukkueen tähtipelaajaa rumasti käsille jatkuvasti niin tämä kyseinen "tappelija" käy sanomassa pari painavaa sanaa rumaa pelaavalle vastustajalle, ja jos ei poika ota sitä kuuleviin korviinsa niin tulee ympäri korvia.

Tällä tavalla saadaan taitopelaajille tilaa, kuin myös lisää meininkiä hallille.
 

peltoju1

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olisihan se hienoa nähdä taas kurinpitäjän vävyn "reiluja" tappeluita. Siinä onkin vasta sankari, kun hyppää takaapäin 40 kiloa pinemmän pelaajan kimppuun ja alkaa mättää ilman, että kaveri edes tietää syytä... tämän rinkulalla muutama kausi taakse nähneenä en toivo tappeluita liigaan, kun ei ole tappelijoitakaan.

Kovaa sopisi mielestäni taklat puhtaasti, mutta kun pitää tuo koukkiminen sallia ja kuitenkin pitäisi jäähyjäkin jaella 5 x 2 min / erä sekä pari 5 + 20 min / ottelu, jotta riitää tekemistä myös kurinpitäjällekin.

Ei ne säännöt mutta, kun ne tulkinnat... ennakkotapauskin löytyy, niin siinä mielessä linjakas linjattomuus on säilytettävä.

Eikun maila tanaan ja kärkikarvaajaa päin!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös