Tappara päästi koronaan sairastuneet juniorit harjoittelemaan

  • 194 397
  • 1 661

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Lajiin pesiytynyttä tyypillistä ylimielisyyttä, jolla vain kasvatetaan negatiivisesti lajiin suhtautuvien joukkoa tässä maassa. Samaan aikaan huudetaan talousapua valtiolta ja sitten kuitenkin ns. nakataan paskat kaikkia yhteiskunnan jäseniä samanarvoisesti koskeville säännöille (lait). Kuvitellaan olevansa niiden yläpuolella. Alleviivaa myös sitä, miten yksinkertaisten ja laajempia kokonaisuuksia hahmottamaan kykenemättömien käsissä on kiekkopiireissä valta tässä maassa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
IS: Hakametsässä harjoiteltiin Tapparan urheilujohtajan luvalla positiivisesta koronatestistä huolimatta – Kolmoshalli kiinni kokonaan: IS: Hakametsässä harjoiteltiin Tapparan urheilujohtajan luvalla positiivisesta koronatestistä huolimatta – Kolmoshalli kiinni kokonaan

Hyvä kun jutussa käytetään sankarin toiminnasta termiä "käräytti". Mielestäni tuollaisesta tulisi palkita hengenpelastusmitalilla. Muutenhan sinne olisi seuraavat käyttäjät tulleet ilman mitään desinfiointeja.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Se että joku sanoo, että konkursseja tulee, voi olla liioiteltua, mutta ei se että seurat ovat kovassa ahdingossa. Liigaseurat ovat saaneet ja tulevat saamaan todella pieniä tukia ja tuollainen oman egon nostattelu Kerttulalta on typerää tässä tilanteessa. Ymmärtäisin jos Liiga seurat olisivat niin vakavaraisia että yksi korona ei tunnu missään ja halusivat kusettaa mutta tuolla Kerttula kusi kaikkien muroihin.

Toivottavasti menisi koko liiga nurin, sen verran on puuhastelu liiga. Ei siellä silti ikinä ketään ole saanut suutaan avata. Sakkoa heilahtanut heti, jos joku on arvostellut vaikkapa tuomareista. Neiteilyä sanon minä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Toivottavasti menisi koko liiga nurin, sen verran on puuhastelu liiga. Ei siellä silti ikinä ketään ole saanut suutaan avata. Sakkoa heilahtanut heti, jos joku on arvostellut vaikkapa tuomareista. Neiteilyä sanon minä.
Mitäs sitten tilalle tulisi, jos liiga puuhastelua. Tyhjästä nousee ammattimainen sarja kokonaisvaltaisesti Fenix linnun tavoin?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tuossa jo joku mainitsikin nämä pelaajat, mikä heidän "vastuunsa" on ollut tässä keississä? Onko Jukka tosiaan soittanut, että vittu sinne jäälle ja heti jos meinaatte pelata vielä tällä kaudella Tapparassa... Jätkät ovat paskat housussa lähteneet hallille höntsään.... Eikö tullut mieleen, et vittu mehän ollaan karanteenissä. Eihän me voida sinne mennä? Lääkkistä en ole käynyt, mutta jos jätkillä on ollut hengitystie oireita tai esim. muita flunssaoireita, niin ei taida kovin fiksua olla treenata ainakaan kovin paljoa? Ja tuskin nyt muutaman päivän tauko jäällä olosta pilaa sun tulevaa mahdollista ammattilaisuutta. Sen sijaan hölmöily oletettavasti flunssaisena sen voi tehdä?
No oli miten oli, homma meni ihan vituksi. Ja toivottavasti Tappara on ollut ainoa joukkue joka hölmöili....
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo
Eiköhän jos vähän vähemmän Liigan johtokunnan suosikkijoukkueista (Lukko, Jukurit, SaiPa, Sport) olisi ollut tässä Tapparan tilanteessa niin eiköhän se olisi lappu luukulle ja kohtelu kuin KHL-Jokereille konsanaan. Ei hätää siellä Tampereen puolessa, koska eihän nyt Liiga varmaan kummoisesti rankaise suosikkiseuraansa. Varmasti tekevät tästä tapauksesta huolimatta tuomareita ja muuta mukaan lukien kaikkensa, että Tappara pärjäisi mahdollisimman hyvin. Ilman muuta pitäisi sulkea tuo järkyttävää toimintaa harjoittanut Liigan keskikastin seura tämän kauden osalta sarjasta ulos kokonaan ja 7-numeroinen lasku perään. Rautakorvelle myös mielellään henkilökohtainen lasku :) Aivan järkyttävää toimintaa, että moni muu seura hoisi karanteeniasiat (esim. KooKoo, Kärpät) esimerkillisesti niin yksi sarjan perinteisimmistä seuroista tekee tällä tavalla ja Suomikiekon tunnetun hahmon Jukka Rautakorven johdolla. Hävetkää. Nyt on pakko lopettaa kirjoittaminen ja lähteä yrjöämään käymälän puolelle. Mua kuvottaa tämä tilanne ja toiminta...
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi


Virallinen tiedote ulos ja kahteen kertaan puhutaan karanteenista.

Lehtijutussa Aro jo antoi ymmärtää, ettei tiedä karanteenin ja eristyksen eroa.

Tähän iltaan mennessä se olisi varmasti jo pitänyt oppia.

Kyseessä ei ole karanteenirikkomus, vaan kyseessä on tartuntatautilain mukaisen eristysmääräyksen rikkominen. Asioilla on valtava ero.

EDIT: Tiedotteessa sentään kerrotaan nyt hyvin suoraan, että kaksi koronapositiivista on luvan kanssa päästetty harjoittelemaan halliin. Kun tässä nyt on spekuloitu siellä täällä, että onko Rautakorpi tiennyt päästävänsä nimenomaan koronapositiivisia treenaamaan ja mitä oikeasti on tapahtunut, niin asia tuli nyt selväksi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Harvoin näkee näin heikkoa tiedotetta. Oletan kuitenkin, että tuon on kirjoittanut viestintään erikoistunut palkollinen.

Valtaosa tekstistä on oman toiminnan puolustelua - eikä edes kovin hyvin argumentein. Se, että Tapparan peleissä tai joukkueen sisällä on selvitty suuremmilta altistuksilta, voi yhtä hyvin olla hyvää tuuria kuin asiallista varautumista.

Tämä nimenomainen keissi kertoo ainakin minulle sen, että 1) Tappara organisaationa on hyväksynyt tällaisen toiminnan, 2) että toimitusjohtaja yrittää puhua parhain päin toimintaa, joka on ilmiselvästi rikkonut lakia ja oletettavasti myös Liigan arvoja ,ja 3) että tällaisesta toiminnasta ei seuraa muita sanktioita kuin jonkinlainen isällinen puhuttelu.

Tiedotteessa myös todetaan, että Jukka Rautakorpi on ottanut "täyden vastuun". Mitä tämä tarkoittaa? Onko Rautakorpi eroamassa tehtävästään? Minä ymmärrän vastuun ottamisen niin, että tietoinen sääntöjen rikkominen johtaa toimenpiteisiin. Normaalissa yrityksessä tällaisesta seuraisi oletettavasti vähintään varoitus. Jos kyseessä olisi johtotason henkilöön kohdistuva toimi, myös ero voisi tulla kysymykseen.

Tämän jälkeen on mielestäni turha väittää, että "Tappara ottaa vakavasti koronan". Teot puhuvat puolestaan. Ehkä eniten tässä keississä kuitenkin hämmensi se, että toimitusjohtaja Mika Aro riensi puolustelemaan Rautakorven järjestelyä. Sehän nimenomaan kielii siitä, että tuo oli hänelle ihan ok, ja harmi että jäätiin kiinni.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pelaajille sakot viranomaisen toimesta, Tappara U20 suljetaan sarjasta ja Rautakorvelle monoa tai vähintään vakava varoitus... Törkeää piittamattomuutta ja hallituksen pj kehtaa vielä julkisesti silitellä päätä.

Potkus vs. vakava varoitus.

Mikä se vakava varoitus on, onko se lähellekään yhtä paha kuin potkut?

No, leikit sikseen. Ei se varoitus ole minkään arvoinen.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Koska tässä niin moni on tuntunut painivan sen kanssa, mitä eroa on karanteenilla ja eristyksellä, niin kirjoitellaan asiasta hieman.

"Omaehtoinen karanteeni perustuu vapaaehtoisuuteen. Omaehtoista karanteenia suositellaan esimerkiksi henkilölle, joka odottaa koronatestin tulosta tai tulee Suomeen korkean koronailmaantuvuuden maasta. Matkustamiseen liittyvän omaehtoisen karanteenin pituutta voi lyhentää koronatesteillä.

Virallinen karanteeni on tartuntatautilääkärin viranomaispäätös. Tartuntatautilääkäri voi määrätä oireettoman henkilön karanteeniin, jos tämä on altistunut yleisvaaralliselle tartuntataudille. Jos kyseessä on Covid-19-tauti, karanteenin pituus on yleensä 14 päivää. Virallista karanteenia ei voi lyhentää koronatesteillä.

Eristys tarkoittaa, että tarttuvaa tautia sairastava henkilö eristetään terveistä. Tällä halutaan välttää mahdolliset jatkotartunnat. Tartuntatautilääkäri tekee eristysmääryksen ja kertoo erityksen pituuden. Henkilö voi olla eristyksessä sairaalassa tai kotona."

Nämä lainaukset olivat THL:n sivuilta.


Tässä Tapparan tapauksessa on tosiaan kyse viimeisestä kohdasta, eristyksestä, koska puhutaan tautia sairastavista henkilöistä, eikä sille altistuneista.

Sitä, kuinka vakavasta asiasta on kyse, voi hahmottaa vaikka siten, että kun henkilö altistuu koronalle, on riski tartunnalle suhteellisen pieni(riippuu tietysti siitä, miten on altistuttu), mistä huolimatta rajoitustoimenpiteet(karanteeni) ovat taudin leviämisen ehkäisyn/yleisen turvallisuuden kannalta tarpeellisia. Kun taas sitten eristyksessä olevalla tarttuva tauti on 100% varmuudellla ja näin ollen tällainen henkilö on joko suoran tai välillisen kontaktin kautta merkittävä terveydellinen uhka muille ihmisille.

Tässä puhutaan tosiaan aivan eri kokoluokan asiasta, kuin puhuttaisiin, jos kyseessä olisi vain karanteenissa olevat pelaajat.

Karanteeni on jotain, mitä meistä jo todella moni on kokenut. Altistumisia on siellä ja täällä. Mielikuva karanteenista on se, ettei se nyt ole kovin erityinen asia, (kuten ei olekaan). Eristyksen on kokenut paljon harvempi: ne, jotka ovat tautiin sairastuneet.

Näistä syistä etenkin virallisissa yhteyksissä, mm. seuran tiedotteessa, olisi hyvin tärkeä kyetä puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Muuten ilmaan jää mm. kysymys, että tiedetäänkö edes mistä puhutaan ja osataanko siihen siten todellisuudessa suhtautua niin vakavasti kuin kuuluisi?
 
Viimeksi muokattu:

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eristyksen tarkoitushan on nimenomaan eristää tartunnan saanut henkilö tilaan jossa ei jatkotartunnat ole mahdollisia. Tapparan mukaan tässä tapahtui vain hallille saapuminen, treenit ja hallilta poistuminen. Jokainen voi miettiä että kovin suurta ongelmaa ei olisi tarvinnut että tauti olisi tarttunut. Auton rikkoontuminen, kolari matkalla, treeneissä loukkaantuminen tms.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
"Virheitä tapahtuu, mutta tästä virheestä meidän tulee erityisesti ottaa oppia".

No, sattuuhan sitä paremmissakin piireissä!

Kylläpäs kehtasivat laittaa ylimielisen tiedotteen. Popparit esiin tasoa. Pisteitä Tapparalle siitä, että "ymmärrettiin nopeasti harjoitusten jälkeen".
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Harvoin näkee näin heikkoa tiedotetta. Oletan kuitenkin, että tuon on kirjoittanut viestintään erikoistunut palkollinen.

Valtaosa tekstistä on oman toiminnan puolustelua - eikä edes kovin hyvin argumentein. Se, että Tapparan peleissä tai joukkueen sisällä on selvitty suuremmilta altistuksilta, voi yhtä hyvin olla hyvää tuuria kuin asiallista varautumista.

Tämä nimenomainen keissi kertoo ainakin minulle sen, että 1) Tappara organisaationa on hyväksynyt tällaisen toiminnan, 2) että toimitusjohtaja yrittää puhua parhain päin toimintaa, joka on ilmiselvästi rikkonut lakia ja oletettavasti myös Liigan arvoja ,ja 3) että tällaisesta toiminnasta ei seuraa muita sanktioita kuin jonkinlainen isällinen puhuttelu.

Tiedotteessa myös todetaan, että Jukka Rautakorpi on ottanut "täyden vastuun". Mitä tämä tarkoittaa? Onko Rautakorpi eroamassa tehtävästään? Minä ymmärrän vastuun ottamisen niin, että tietoinen sääntöjen rikkominen johtaa toimenpiteisiin. Normaalissa yrityksessä tällaisesta seuraisi oletettavasti vähintään varoitus. Jos kyseessä olisi johtotason henkilöön kohdistuva toimi, myös ero voisi tulla kysymykseen.

Tämän jälkeen on mielestäni turha väittää, että "Tappara ottaa vakavasti koronan". Teot puhuvat puolestaan. Ehkä eniten tässä keississä kuitenkin hämmensi se, että toimitusjohtaja Mika Aro riensi puolustelemaan Rautakorven järjestelyä. Sehän nimenomaan kielii siitä, että tuo oli hänelle ihan ok, ja harmi että jäätiin kiinni.
Pitkä lainaus ja lyhyt vastaus, mutta ihan kuin omasta kynästäni. Tätä olisi hyvä lainata laajemminkin, jos vaikka saisi pientä painettakin Tamhockey-leiriin. Muutenhan siellä huomenna huokaistaan syvään, lämmitetään eiliset kahvit mikrossa ja eiku hokkarit jalkaa sekä kohti uusia seikkailuja olkapäitä kohottaen. Liiga tuskin (ja johan tissiposki Hiltunen pesikin kätensä) tähän mitenkään reagoi. Keskittyvät mielummin kulissiin, kuten aiemminkin. Kaasunaamarit vaan akvaarioiden taakse ja rock, rock!
 

Tuamas

Jäsen
Niin kukaanhan kiellä ettäkö mokaa ei olisi tapahtunut. Homma on mediassa lähtenyt vain Rautakorven osalta lapasesta. Koronarajoituksia ja lakia ovat rikkoneet kyseiset pelaajat. Heitä on ohjeistettu karanteenista ja heidän terveystiedoistaan on kyse. Rautakorven olisi pitänyt tietää, josta syystä on osasyyllinen. Itse arvostan kuitenkin tätä Alfamaisuutta, jolla J.R kerää vastuun asiasta itselleen. Tuossa suoraselkäisyydessä on todellakin enemmän henkilökohtaista vastuunkantokykyä, kuin 99 prosenttiyksiköllä tänne kirjoittavista.

Työelämässä johtaja on vastuussa jos alaiset perseilevät, Rautakorven suoritus ”vastuun ottamisineen” on juuri ja juuri yli riman siitä mihin pitää esimiehenä pystyä.

Pelaajat ovat toki rikkoneet eristystä, mutta seura ja Rautakorpi ovat olleet tietoisia tartunnoista ja ovat siitä huolimatta järjestäneet jannuille jäävuoron.

Tässä seuran toimintatapa on ollut yksinomaan vastuutonta perseilyä joka vaarantaa koko lajin ja liigan uskottavuuden.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ministerin paikaltakin on aikanaan jouduttu eroamaan kun on vonkattu piparia ja haluttu hoitaa puutarhaa. Tartuntatautejahan siitäkin toki voi saada, joten eiköhän se olisi Rautakorven aika tehdä itse nyt oikeat johtopäätökset ja erota, ennenkuin julkinen paine pakottaa seuran siihen. Kertoo kyllä ihan kaiken äijän arvoista ja hinnalla millä hyvänsä, keinoja kaihtamatta asenteesta. Hyi vittu Jukka, häpeä ja eroa.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Entinen esimies aina toitotti, ettei vastuuta voi antaa vastuuttomille. Naulan kantaan.

Joskus jossain vastuuntuntoiset johtajat ovat vetäneet vähäisemmästäkin johtopäätökset ja tajunneet häipyä takavasemmalle.

Tuskin nämä valopäät sentään, mieluummin selitellään ja siirretään syyllisyyttä junnupelaajille.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Rautakorpi tuskin tulee eroamaan tai saamaan potkuja. Miestähän suojellaan Tapparan toimesta suurinpiirtein kuin jotain Kekkosta, missä tahansa muussa organisaatiossa vastaavan töppäyksen tehnyt henkilö olisi saanut kenkää nopeammin kuin Jukka ehtii sanoa Favorinille että tulitikku.
 

Tuamas

Jäsen
Voitko vähän valaista tarkemmin millä pätevyydellä arvioit Rautakorven johtamista? Toivottavasti et lehti, tai mutu tiedon perusteella. Itse ainakin haluaisin tietää kaikki asian faktat ensin, tuomitsisin vasta sen jälkeen. Nyt näyttäydyt vastuuttoman pelleilyn huutelijana, vaikka oma tekemisesi on vähintäänkin samalla tasolla. Eiköhän johto kuliseissa arvioi tilanteen ja tee ratkaisunsa.

Ihan tämän keissin pohjalta, perustuen Tapparan tiedotukseen ja Rautakorven omiin lausuntoihin.

Mitä ihmeen vastuunottoa se on, että heittäydytään haastattelussa täysin idiooteiksi koronasääntöjen suhteen (jo alakouluikäinen tyttäreni ymmärtää ne ilmeisesti paremmin) ja ”sori” perään?
Faktat ovat päivänselvät, Rautakorpi on vähintään järjestänyt koronaa sairastaville jäävuoron yleisessä käytössä olevaan halliin.
Pahimmassa tapauksessa jopa ohjeistanut/käskenyt jannut treenaamaan sinne.

Jo parhaalla tahdolla tulkittuna Rautakorven toiminta on liigatasolla toimivalle perseilyä, jos osoittautuu että Rautakorpi on käskenyt jannut jäälle, niin kyseessä on ihan uskomaton perseily.
 

Liitteet

  • C05B87AB-4AFF-4B82-836E-6858750CDA60.jpeg
    C05B87AB-4AFF-4B82-836E-6858750CDA60.jpeg
    574,4 KB · kertaa luettu: 190

tuffgong

Jäsen
Potkus vs. vakava varoitus.

Mikä se vakava varoitus on, onko se lähellekään yhtä paha kuin potkut?

No, leikit sikseen. Ei se varoitus ole minkään arvoinen.
Ei... ei se ole yhtään yhtä paha kuin potkut. Työnantajalle se voi kuitenkin olla hyödyllinen jos Jukka päättää nyt vedellä vihkoon vielä uudestaan. Ja nyt kun puhutaan julkisesta asiasta ja henkilöstä joka on myös itse asiasta julkisesti puhunut niin kirjallisesta varoituksesta julkisesti kertominen kielisi myös siitä että asia on tärkeä ja se on otettu vakavasti.
 

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eiköhän johto kuliseissa arvioi tilanteen ja tee ratkaisunsa.

Jaa mikä johto? Mikki ei ole enää siellä töissä. Ja ei, ei tule mitään ratkaisua. Tulee vaan mikrolämmintä kaffetta huomenna niin albiinolle, kuin muillekin hyville selittelijöille.

Tässä EI OLE "arvioille" (selittelylle) nyt sijaa, eikä johdon "ratkaisuille". On vain yksi ja ainoa oikea ratkaisu ja tietänet sen itsekin ilman romantisoimista?!?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös