Suvivirsi on vielä veisaamatta, mutta laitetaan todistukset jakoon. Kirjoittelin niitä runkosarjan lopuksi ja vähän pyöristelin päättöarvosanoja suuntaan tai toiseen playoffien aikana. Oli pakko tehdä omat, kun jatkoajan pelaaja-arvosteluissa kaikissa joukkueissa kaikki saa aina ihan liian hyvät numerot.
Christian Heljanko KIITETTÄVÄ 9
43ott, 18-10-15, 2.09, 91.0
Heljanko joutui asemaan, jossa hänen oli pakko ylittää itsensä pelaamalla hurjasti kaikkien aikojen suurimmassa otteluruuhkassa. Heljanko onnistui tässä hienosti, vaikkei toki täydellisesti ihan joka ilta. En olisi voinut vaatia enempää Heljangolta.
Dominik Hrachovina VÄLTTÄVÄ 5
17ott, 7-3-4, 3.11, 86.3
Hrachovina ei onnistunut urheilullisesti lainkaan, ja imagollisesti hän menestyi vielä huonommin. Uskon hänen löytävän vielä itsensä ja vahvuutensa jossain uudessa ympäristössä. Hrachovina saa todistukseen vitosen eikä tarvitse ehtokuulusteluihin saapua, koska hän voitti kuitenkin yllättävän hyvällä prosentilla pelaamiaan otteluita.
Kari Piiroinen HYVÄKSYTTY
2ott, 1-0-1, 2.02, 91.5
Piiroinen saa suoritusmerkinnän ilman arvosanaa. Pääsi kovin vähän pelaamaan, vaikka tilaisuuksia olisi ollut varmasti häntä enemmänkin hyödyntää. Kaksi komennustaan hän hoiti kiitettävästi ja vaihtoaitiossa osoitti iloista peli-ilmettä.
Valtteri Kemiläinen KIITETTÄVÄ 9
31ott, 11+14=25, +6, 21min/ott
Kemiläinen esitti fantastista hyökkäysalueen peliä ollen sarjan tehokkaimpia ja vaarallisimpia siniviivapelaajia. Hän osoitti myös hyvää puolustustaitoa eikä ollut lainkaan hyödytön omassa päädyssä. Jaksaa pelata isojakin minuutteja. Täydellisyydestä jää vajaaksi ainoastaan se, että lähes puolet kaudesta jäi pelaamatta.
Maksim Matushkin HYVÄ 8
30ott, 4+19=23, -3, 22min/ott
Matushkin toi erinomaisen lisän puolustuksen kiekolliseen peliin. Hän käsittelee kiekkoa harvinaisen pelottomasti ja useimmiten tekee hyviä ratkaisuja. Muutamia kertoja nähtiin otteluiden lopussa, kun oma maali oli tyhjänä ja Matushkin omaan päähän luistellessaan muistutti erehdyttävästi etanaa.
Teemu Suhonen KOHTALAINEN 6
58ott, 5+17=22, -12, 17min/ott
Suhonen on liigatasolle oikein kelvollinen kiekollinen puolustaja ja tarvittaessa hyökkääjäkin. Teki jälleen mukavasti tehoja, mutta oli ajoittain huomattavan suurissa vaikeuksissa menettäen kiekon vastustajalle useammin kuin on suotavaa. Paljon miinusmaaleja.
Santtu Kinnunen HYVÄ 8
59ott, 5+14=19, +1, 17min/ott
Kinnunen oli kauden yllättäjiä ja pelasi monipuolista kiekkoa halliten kohtuullisen hyvin sekä puolustus- että hyökkäyspeliä. Kinnunen pelasi myös mukavan fyysisesti sekä lähetti tulisia laukauksia, joiden tarkkuudessa on tosin parantamisen varaa. Kehityskelpoinen nouseva nuori.
Michal Moravcik KIITETTÄVÄ 9
46ott, 3+12=15, +20, 19min/ott
Moravcik osoitti ammattimiehen varmuutta joka ilta. Iso mies, joka näytti hitaalta ja kankealta, mutta liikkui sittenkin yllättävän hyvin, ja ennen kaikkea pelasi hämmästyttävän rauhallisesti ja teki varmoja, hyviä ratkaisuja. Ei tee paljon pisteitä, mutta tekee kaiken erittäin laadukkaasti.
Blake Parlett TYYDYTTÄVÄ 7
37ott, 5+6=11, -2, 19min/ott
Parlettin paluu kehiin oli sykähdyttävä tapaus, koska viimeisin muisto hänestä oli 2017 ratkaisufinaalin loistokkuus. Teki alkupeleissään paljon tehoja, vaikka pisteet eivät hänen arvostaan kaikkea kerrokaan. Tyylikäs ja monipuolinen, mutta vaikutti loppukaudesta aika vaisulta. Pelasi luultavasti alle sataprosenttisessa kunnossa.
Ben Blood KOHTALAINEN 6
35ott, 3+6=9, -1, 16min/ott
Blood ei aina tainnut mahtua pelaavaan kokoonpanoon, mutta pelatessaan hän tuo oman maalin eteen sen muistutuksen, ettei siellä tarvitse olla vastustajan kannalta hauskaa oleskella. Kutosen arvosanasta huolimatta katson Bloodin onnistuneen roolissaan. Joukkue voi toimia, vaikka Blood ei olisi luokan priimus.
Jere Rouhiainen KOHTALAINEN 6
47ott, 2+5=7, -5, 11min/ott
Rouhiainen sai alkukaudesta vakituisesti peliaikaa ja hoiti sen omaan tyyliinsä, yrittämättä leikkiä mitään Bobby Orria. Käyttökelpoinen rotaatiopelaaja, mutta noinkohan hänessä on kehityspotentiaalia suurempaan rooliin.
Toni Utunen KOHTALAINEN 6
51ott, 2+4=6, -6, 13min/ott
Utunen oli alkukaudesta näkymätön, talven mittaan liiankin näkyvä ylipelatessaan itsensä ulos tilanteista, mutta loppua kohti alkoi löytää uutta itseluottamusta. Pelasi maaliskuussa jo joitakin 20 minuutin otteluita. Potentiaalia kehittyä todellakin on, ja uskon hänen nostavan tasoaan seuraavalla kaudella, missä ikinä pelaakin.
Anton Levtchi HYVÄ 8
49ott, 16+29=45, +9, 17min/ott
Levtchi oli ennen loukkaantumistaan häikäisevässä vireessä ja hätyytteli pistepörssin kärkeä. Hän on monipuolistunut pelaajana eikä ole enää ainoastaan syöttökone. Vielä on kehittymisen varaa tasaisuudessa, ja maalintekotilanteissa saisi olla vielä enemmän tappamisen makua. Onneton playoffeissa.
Kristian Kuusela HYVÄ 8
49ott, 6+36=42, +9, 19min/ott
Kuuselan maalinteko oli vaikeaa, mutta hän kykenee auttamaan joukkuetta muutoinkin kuin tekemällä maaleja. Ylivoiman pyörittäjää tuli ikävä poissaolojen aikaan. Kuusela on esimerkillinen urheilija ja joukkuepelaaja.
Patrik Virta HYVÄ 8
56ott, 21+15=36, -2, 19min/ott
Aika ajoin Virta osoitti häikäisevääkin maalivainua ja aggressiivista peli-ilmettä, mutta suorittaminen ei ollut riittävän tasalaatuista. Ei ihan perinteinen ykkössentterityyppi, mutta menettelee siinäkin roolissa, kunhan ketjuun löytyy pelintekijälaituri.
Kristian Tanus HYVÄ 8
54ott, 13+20=33, -1, 17min/ott
Tanus saa hyvän arvosanan, koska osoitti nousseensa uudelle tasolle. Tasonnosto ei kantanut kevään loppuun asti, ja maalijyvä oli kateissa pitkään. Liikkuu kentällä väkkärämäisesti ja muistutti luistelutyyliltään yllättävine käänteineen kovasti Henrik Haapalaa. Ilmeisen älykäs pelaaja.
Jukka Peltola HYVÄ 8
52ott, 13+15=28, +5, 18min/ott
Peltolan runkosarja oli ihan kohtalainen, mutta kuten odottaa saattoi, playoffeissa nosti osakkeitaan tutulle tasolle. Tiukoissa peleissä Peltolalla on kyky olla se pieni ero, joka kääntää tilanteen voitoksi. Ei välttämättä ollut herra kapteenin uran paras kausi, mutta kehenkään toiseen en tätä miestä vaihtaisi.
Jiri Smejkal KOHTALAINEN 6
48ott, 9+17=26, -9, 15min/ott
Alkukaudesta mukavasti tehoja, sitten katosi kuvasta aivan tyyten. Pitkän EHT-tauon jälkeen löysi taas paremman vaihteen. Tsekin maajoukkuehyökkääjältä odottaisin suurempaakin maalinteon uhkaa, mutta täytti voimahyökkääjän paikkaa tyydyttävästi. Vaisut playoff-esitykset laskivat arvosanaa.
Charles Bertrand KOHTALAINEN 6
59ott, 13+10=23, -19, 16min/ott
Bertrand elää hyökkäystehoista, joten niiden vähiin jääminen selvästi kalvoi miestä. Jaksaa silti painaa hyvällä asenteella. Hyvä luistelija, hyvä laukoja, alati vaarallinen... mutta. Ihan ei löytynyt ketjukokoonpanoa, jossa mies olisi kukoistanut.
Otto Rauhala HYVÄ 8
55ott, 5+16=21, +7, 17min/ott
Rauhala oli joukkueen luottomiehiä taas kerran, ja ehkä enemmän kuin koskaan. Ei Rauhalan arvoa kannata mitata tehopisteillä, vaikka niissäkin tapahtui kehitystä edelliseen kauteen, mikä ei tosin paljoa vaatinut. Kuka sentteri laitetaan kentälle, kun halutaan tappaa viimeinen minuutti kellosta johtoasemassa? On vain yksi Otto Rauhala.
Lassi Vanhatalo TYYDYTTÄVÄ 7
44ott, 8+7=15, -3, 12min/ott
Odotuksiin nähden Vanhatalolle olisi voinut antaa vaikka kiitettävän arvion, mutta arvioin tyydyttävän olleen hänen tämän hetken maksimitasonsa, ja sen hän toteutti täydellisesti. Hän löysi roolin joukkueesta, sellaisen erikoisroolin jolla keskinkertainenkin kaveri voi tehdä uran. Huonoimmillaan kädetön, jalaton ja kömpelö. Parhaimmillaan ykkösylivoiman vakiomies. Rotaatiopelaaja, joka otti paikkansa rotaation voittavalta puolelta.
Jarkko Malinen KOHTALAINEN 6
55ott, 5+6=11, -2, 14min/ott
Malinen on pelaajia, joihin ei oikein koskaan olla tyytyväisiä, tehköön mitä hyvänsä. Männävuosina hän pelasi ykkösketjussa Palolan ja Kuuselan välissä, teki pisteitä ja kaverit ympärillä saivat paistatella tähtinä. Mutta huonohan se Malinen oli. Nyt hän on alivoimasentteri liigan yhdessä parhaiten onnistuneista alivoimayksiköistä. Huonohan se oli kun ei tehnyt pisteitä tarpeeksi. Minä arvostan Jarkko Malista, hän tekee työtänsä missä tahansa roolissa, jonka valmentaja parhaaksi näkee. Kiitos kaikista vuosista.
Sami Moilanen TYYDYTTÄVÄ 7
51ott, 5+2=7, -7, 12min/ott
Moilanen otti myös paikkansa alivoiman luottomiehenä. Hän myös heilui nelosketjun sentterinä, vaikka ei taida ihan sentteri ollakaan. Energinen pelaaja, näytti hyvää taisteluilmettä, vaikka tehoja ei nähty kovin runsaasti. Toivon näkeväni lisää luottoa tälle hyvin käyttökelpoiselle soturille.
Kasper Simontaival KOHTALAINEN 6
30ott, 3+4=7, +3, 11min/ott
Odotin Simontaipaleelta kunnon läpimurtoa tällä kaudella. Tuli sitä läpimurron poikasta toki enemmän kuin edellisellä kaudella. Juonikasta hyökkäyspeliä, mutta oli varmasti vaikeaa pysyä pelin ytimessä jatkuvasti, kun pelejä ei tullut ihan jatkuvasti ja paikka ketjukokoonpanoissa ei missään vaiheessa oikein vakiintunut. Tullee tekemään komeat pisteet KalPan paidassa.
Petteri Puhakka TYYDYTTÄVÄ 7
30ott, 4+1=5, -8, 10min/ott
Nousujohteinen tulokaskausi. Ei juurikaan mahtunut pelaavaan miehistöön alkukaudella, mutta oli playoffeissa jo yksi parhaita hyökkääjiä. Vinhasti liikkuvia Puhakkaa ja Henrikssonia tarvittiin, koska Tappara oli varsinkin alkukaudesta liigan puujalkaisimpia joukkueita ja aina pinteessä luisteluvoimaisten vastustajien kanssa.
Jere Henriksson KOHTALAINEN 6
35ott, 1+2=3, -9, 10min/ott
Lahjakas kiekollinen pelaaja otti paikkansa vakiokokoonpanosta. Melko pitkään tehot pysyivät nollissa, mutta nähtiin silti jopa 5-3-ylivoimassa. On tullut aika, jolloin Tapolan Tapparassa nuorikin kaveri voi valloittaa pelipaikan. Tällä vauhtikoneella on toki parannettavaa kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, mutta hän oli virkistävä uusi tuulahdus.
Topi Nättinen VÄLTTÄVÄ 5
13ott, 0+3=3, +0, 9min/ott
Tuli varamiehenä mukaan pelaajapulassa painivaan joukkueeseen. Minusta hän ei vaikuttanut Tapparan näköiseltä pelaajalta, mutta ehkä juuri siksi hänellä olisi ollut mahdollisuus tuoda jotain lisämaustetta. Ei tuonut mitään niin arvokasta mukanaan, että olisi kovin useana pelipäivänä mahtunut 12 hyökkääjän joukkoon, joita pelissä käytetään. Hän oli varamies. Olisi voinut olla jotain suurempaa.