John Deere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko , Colorado Avalanche
Tästä aiheuttamastasi myötähäpeästä huolimatta toivon Lukolle mestaruutta. Noin surkeasta kannattajasta huolimatta, hieno joukkue.
No viikon kun itket itsesi uneen niin helpottaa... ehkä
 
” Sovitaanko että sinä olet vahtimestari ja minä olen maailmanmestari. ” - Matti Nykänen

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En arvosta Tapolan ämmää pätkääkään. Toivottavasti tämä vituttaa pitkälle kesään ja niinhän se tekee. Imekää sitä tikkaria.
Kiitoksia palautteestanne, emme sitä kovin arvosta, mutta otamme vastaan. Olisiko vielä jotakin muuta?

Ihmettelen miten vähän valmennuksemme sai tällä kaudella rapaa, lähinnä kura kaadettiin yksilöiden niskaan eikä valmennuksen, kuten aiemmilla kausilla. Hyökkäyspelissä ei ollut oikeastaan koko kaudella päätä eikä häntää ja omissa miehet hukkuivat illasta toiseen. Tietyt nimimerkit hiljenivät palstalla, kun miehet penkin takana vaihtuivat. Ihmettelen.
Itseä jaksoi ihmetyttää ja kummastuttaa, kun koskaan ei tiennyt mitä tullaan saamaan. Ja usein hyvin alkanut peli annettiin ilmaiseksi kaverille pystymättä minkäänlaiseen kiriin. Tästä syystä pidän mitalipeleihin pääsyä tämän kauden joukkueelle maksimisuorituksena ja mitalin ottamista liki mestaruutena.
 

TaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei oikeastaan jäänyt harmittamaan nyt tämä Konna/Spacek spekulaatio, koska jompikumpi näistä ei varmaan olisi riittänyt, ehkä ei molemmatkaan. Jotenkin jäi kuva, että nousujohteisuuteen vetoaminen siirtorajalla oli tietoinen valinta siihen suuntaan, että ihan tosissaan ei nyt olla. Siihen nähden tulos oli todella hyvä, ehkä jopa yläkanttiin. Olisi silti kiva saada se ykkössentteri taas jossain vaiheessa. Heljangolle erityismaininta hyvästä vastuunkannosta.
Tosiaan, kumpaakin ei kai olisi edes mietitty. Ja oikeassa olet, että ei mitenkään varmaa olisiko Kontiolakaan riittänyt. Mutta kertaakaan, en muista riittäneen ilman vahvaa 1-sentteriä, ja useimmiten tarvittu kaksi.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara huonolla omallatunnolla
Tietyt nimimerkit hiljenivät palstalla, kun miehet penkin takana vaihtuivat. Ihmettelen.
Ne tietyt nimimerkit taisi olla pelkkiä projekteja, jotka kävi tarpeettomiksi kun valmennus päivittyi. Harmi, ne oli tavallaan läpinäkyvyydessään viihdyttäviä. Oli kiva tulla erätauoilla kattomaan jos ei oltu johdossa.
 

TaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos Torsti vihjailee tähän suuntaan, tuskin nii teet. Mutta kerron silti, jep olin Rautakorven takana kritisoiden jälkikäteen. Ja olin Tapolan takana, taas jälkikäteen kritisoiden. Kun ei se rehellinenkään kritiikki ole järkevää suoraan kauden aikana, silloin se vaan tekee pahaa ilmaa. Nyt kun kausi ohi, silloin sanon asiani.
 

TaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Karmea kattoa toi edellinen viesti. Muka kiiree lähettää. Ja kun mulla edes mitään uskottavutta täällä. Harvoin aktivoidun, ja tää oli aika ala-arvoinen yritys.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En arvosta Tapolan ämmää pätkääkään. Toivottavasti tämä vituttaa pitkälle kesään ja niinhän se tekee. Imekää sitä tikkaria.
Lukko on jo pitkään ollut Liigan paras joukkue, eikä ole häpeäksi hävitä hyvälle. Tappio tottakai harmittaa hetken, mutta erittäin "haastavan" kauden lopputulos oli olosuhteet huomioiden varsin tyydyttävä. Nousu runkosarjan neloseksi pienimmällä mahdollisella marginaalila, ja sitkeän Kalpan kukistaminen vajavaisellakin joukkueella jättää kuitenkin päällimmäiseksi tunteeksi eräänlaisen huojennuksen. Niin paljon huonommin kaikki olisi voinut mennä, että jos tämä oli Tapparan oma hetkellinen notkahdus niin olkoon niin...

Positiivista oli monen nuoren esiinmarssi. Käytännössä kaikki heistä esiintyivät edukseen - ei ole heidän vikansa, että kauden ratkaisevalla hetkellä heistäkään ei ollut liigakärjen kukistajiksi. Tapparaa on usein syytetty nuorten omien kasvattien syrjimisestä. Tällä kaudella vastuuta oli tarjolla runsaasti, ja mutta viimeistään pudotuspelit osoittivat, miksi konkareitakin tarvitaan - tai siis olisi tarvittu...

Ai niin, eihän kausi vielä edes päättynyt! No, pronssi saattaa näyttää historiatilastoissa nelossijaa paremmalta, mutta ei sen ottelun lopputulos kauden kokonaiskuvaa muuta mihinkään...

Lukolle onnea finaaleihin! Ottakaa se kauan odotettu liigamestaruus!

@John Deere, jaksamista läheisillesi! Heillä lienee kestämistä kanssasi - varsinkin kun raivoaminen lähitulevaisuudessa rajoittunee Jatkoajan ulkopuolelle. Ihmettelen vain, minkälainen ihminen ryntää purkamaan pahaa oloaan näin onnellisella hetkellä? Ilmeisesti juuri sinun kaltaisesi...
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos Torsti vihjailee tähän suuntaan, tuskin nii teet. Mutta kerron silti, jep olin Rautakorven takana kritisoiden jälkikäteen. Ja olin Tapolan takana, taas jälkikäteen kritisoiden. Kun ei se rehellinenkään kritiikki ole järkevää suoraan kauden aikana, silloin se vaan tekee pahaa ilmaa. Nyt kun kausi ohi, silloin sanon asiani.
Ei ole tämä nimimerkki piirtynyt verkkokalvoille tähän viitattuun asiaan liittyen. Kriittinen saa ja pitääkin olla. Mutta tällä palstalla, Tappara-osiossa se kritiikki kohdistui ainoastaan yhteen mieheen ja loppui hänen poistuttuaan penkin takaa. Vaikka tulokset ovat kuluvalla kaudella olleet vähintään yhtä mairittelevat, ei näiden nimimerkkien agendaan ole kuulunut arvostella (tai varmaankaan edes kirjoitella, en ole viitsinyt tarkistaa) tällä palstalla. Vaikka kaikki henkilöityykin yhteen henkilöön ja hän on vastuussa kaikesta. Kuten esim. johtavien pelaajien totaalikipsistä näissä kahdeksassa pudotuspeliottelussa.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
"Mielipiteenvapaus on kuitenkin ollut perinteisesti yksi tärkeimmistä peruskivistämme ja sitä halutaan vaalia jatkossakin." -Jatkoajan Modet
Suosikkijoukkue
Tappara
Tyytyväinen pitää olla välieräpaikkaan, niin vajavaisella rosterilla tämä kausi vedettiin. Oletan, että toimiston puolellla on tehty vuodenvaihteen tienoilla strateginen valinta, että kaikkia vähiä rahoja, saati velkarahoja, ei ole nyt syytä sijoittaa joukkueeseen, jonka loppukauden pelaamistakaan ei voida taata. Tähän peilaten Puhakan, Henriksonin, Simontaipaleen ja Utusen paikka on joukkueessa ollut perusteltua.

En millään haluaisi ottaa tikun nokkaan yhtä pelaajaa, varsinkaan nuorta. Nyt on pakko tehdä poikkeus. Odotin sopivaa ajoitusta kirjoitukselleni, eli sitten kun tosipelit on pelattu. Toni Utusen paikkaa pelaavassa kokoonpanossa en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Tällä kaudella varsinkaan, koska ikää ja pelejä on kuitenkin vyöllä jo enemmän kuin keskiverto työharjoittelijalla. Koko kauden kaverista paistoi epävarmuus, hätäily ja surkeat ratkaisut. Fysiikka lienee täysin puutteellinen aikuisten peleihin, jokainen kaksinkamppailu hävitään ja lopulta ollaan jäällä turvallaan. Katsomossa purkukiekko ei aina ole, mutta pitkänä kuitenkin. Vaihtoehtoja Utuselle ei siirtorajan jälkeen paljoa ollut, mutta tämä olisi pitänyt tunnistaa jo aiemmin. Rouhiaisen pelaamattomuus hämmästyttää. Ei hänkään ole sateentekijä, mutta varmuudeltaan ihan eri kaliiberia.

Muutamia vuosia sitten Kärpät teki sopimuksen Atte Pentikäisen kanssa. Tulloin sanoin, että joukkue, jonka pelaavaan kokoonpanoon Pentikäinen mahtuu, ei tule koskaan voittamaan mestaruutta. Pronssin saivat. Saman ennustuksen teen Utusesta, ellei poika sitten merkittävästi paranna jatkossa. Kaikkeahan voi tapahtua.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Saman ennustuksen teen Utusesta, ellei poika sitten merkittävästi paranna jatkossa. Kaikkeahan voi tapahtua
Utunen oli viimeiset pari kuukautta loppukaudesta todella hyvä. Ilman tätä loppukauden hyvää vetoa olisin samaa mieltä kanssasi. Vaikeaa hänellä oli sen jälkeen kun murtautui pari vuotta sitten kokoonpanoon, mutta loppukauden perusteella olisin pitänyt ensi kaudellakin.

Kyseessä on kuitenkin 21v puolustaja joten en ihan pitkälle vieviä loppupäätöksiä tekisi. Toivottavasti jatkaa uudessa seurassaan näillä loppukauden otteilla ja menee eteenpäin.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heti anteeksi ja pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelemisesta mutta särähti korvaan tuo lause että vedettiin kausi vajavaisella rosterilla ja siihen nähden siis voi olla tyytyväinen.
Ymmärrän että Tapparan leirissä on totuttu siihen että joukkue on aina lähes täynnä EHT tason pelaajia ja kyllähän tämänkin kauden joukkueenne oli paperilla kovin tai Lukon kanssa yhdessä verrattuna muihin joukkueisiin.
Otan vertailukohdaksi TPS:n jota alkuun kutsuttiin muukalaislegioonaksi kun ulkkareita kymmenen ja muilla oli seitsemästä kahdeksaan ulkkaria. Nämä Tepsin ulkomaanvahvistukset olivat lähes kaikki nimiä joista juuri kukaan ei tiennyt mitään.
No nopeasti sieltä parille toivotettiin tsemppiä uusiin haasteisiin eikä tilalle hankittukaan uusia vahvistuksia vaan nostettiin lisää omia nuoria junnuista.
Nämä nuoret( Anttalainen, Rafkin, Viro, Pajuniemi, Pärssinen, Nurmi, Pyyhtiä, Intonen ja Liukas) ovat olleet tänä vuonna joukkueensa avainpelaajia ja näistä moni pelasi tällä kaudella vasta ensimmäiset liigapelinsä ja osalla oli muutama ottelu allaan. Toki Pajuniemi ja Nurmi ovat olleet mukana jo muutaman kauden mutta nuoria poikia vielä hekin.
Kotimaisista pelaajista oma kasvatti Korpikoski loukkaantui jo ennen vuoden vaihdetta ollen koko loppukauden pois.
Juhani Jasu ollut todella tärkeä palanen joukkueessa samoin kuin ovat olleet V. Lajunen ja P. Wirtanen. Heidän lisäkseen joukkueeseen hankittiin Luukkosen lähdettyä toiseksi maalivahdiksi kokenut Karri Rämö.
Eli näistä neljästä kokeneimmasta ja tunnetuimmasta nimestä kolme pystynyt pelaamaan.
Lisäksi kotimaisista pelaajista Tepsillä monta sellaista pelaajaa jotka eivät olisi mahtuneet yhteenkään toiseen mestaruudesta tosissaan taistelevaan joukkueeseen kuten Janatuinen, Vainionpää, Kuru ja Haapanen. Haapanen toki nostanut selvästi tasoaan loppukaudesta mutta nämä loput nimet ovat täysin täyte miehiä jotka nekin pystyisi korvaamaan nostamalla lisää junnuja tilalle.
Ulkkareista Bohm oli lähtökohtaisesti tunnetuin nimi ja muut täysin arpoja.
Nämä huomioon ottaen Tepsi ollut todella kokematon ja tuntematon joukkue ja silti pelaa nyt finaaleissa ja isossa roolissa tässä olleet juurikin nämä omat kokemattomat nuoret ja Tapparan voi kyllä laskea epäonnistuneen tuolla materiaalilla mikä heillä oli kasassa.
On tietty selvää että mestaruuksia harvoin voitetaan pelkillä nuorilla vaan tarvitaan sopivasti kokemustakin.
Uskon että isoin ero tänä vuonna Tapparan ja Tepsin välillä oli ettei Tapola saanut tähtisikermää pelaamaan yhteen ja vastaavasti Tepsin valmennus luotti näihin nuoriin, antoi vastuuta ja vaikka joukkueessa oli kilpailua pelipaikoista niin joukkueessa on vallinnut loistava joukkuehenki ja jokainen puhaltanut yhteen hiileen joukkueensa puolesta.
Tappara tulee varmasti kokoamaan ensi kaudeksi uuteen halliin jälleen todella kovan luokan joukkuetta ja ennusteissa melko selvä toinen finalisteista.
Ainut mikä menestymisenne voisi estää on juurikin tuo valmennus ja se että joukkueessa on liikaa tähtipelaajia ja kaikille ei löydy sopivaa roolia joukkueessa.[/QUOTE]
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Tepsi on pärjännyt yli kaikkien odotusten, napakymppikausi jo nyt. Toivottavasti nostelette kannua, sillä tartuin ylikertoimeen ennen puolivälieriä. Ja koska raumalaiset jatkoaikakirjoittajat ovat aikamoisia vittupäitä keväisin, mutta sehän me jo tiedettiinkin kokemuksesta.

Tapparan kausi ei ollut napakymppi, muttei kukaan niin luulekaan. Ihan tyydyttävä kausi kuitenkin, eli jokseenkin tyytyväinen voi olla. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
 
Triple deke, glove side.

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heti anteeksi ja pahoittelut vieraisiin pöytiin huutelemisesta mutta särähti korvaan tuo lause että vedettiin kausi vajavaisella rosterilla ja siihen nähden siis voi olla tyytyväinen.
...
Uskon että isoin ero tänä vuonna Tapparan ja Tepsin välillä oli ettei Tapola saanut tähtisikermää pelaamaan yhteen ja vastaavasti Tepsin valmennus luotti näihin nuoriin, antoi vastuuta ja vaikka joukkueessa oli kilpailua pelipaikoista niin joukkueessa on vallinnut loistava joukkuehenki ja jokainen puhaltanut yhteen hiileen joukkueensa puolesta.
Tappara tulee varmasti kokoamaan ensi kaudeksi uuteen halliin jälleen todella kovan luokan joukkuetta ja ennusteissa melko selvä toinen finalisteista.
Ainut mikä menestymisenne voisi estää on juurikin tuo valmennus ja se että joukkueessa on liikaa tähtipelaajia ja kaikille ei löydy sopivaa roolia joukkueessa.
Ei tarvitse pyydellä anteeksi! Asialliselle keskustelulle on aina tilaa.

Jälkimmäiseen kappaleeseen on silti pakko puuttua. En tiedä oletko katsonut millaisilla kokoonpanoilla Tappara pelasi pudotuspelit, mutta aika kaukana se on tähtisikermästä?

Kokemattomia pelaajia oli historiallisen suuri määrä, ja todellakaan ei tullut ongelmaa mahduttaa harvoja tähtiä pelaavaan kokoonpanoon. Vaikka lopuksi hyökkäyksestä ei puuttunut loukkaantumisen takia kuin Kuusela, niin Spacekin ja Vauhkosen ulkoistuksen jälkeen kokeneita sotaratsuja riitti tasan yhteen ketjuun. Toinen ketjullinen oli lupaavia nuorehkoja - ja loput olivatkin sitten vain nuoria...

Puolustus ja maalivahti olivat hyviä loppuun saakka (vaikka sieltäkin puuttui Parlett)

Voi olla, että toisenlaisilla valmennusratkaisuilla olisi enemmänkin ollut saavutettavissa, mutta ei tämä Tapolaan kaatunut. Joukkueen ollessa suhteellisen terve (viimeksi tammikuussa) peli oli erinomaista.

Tapolalla on edelleenkin neljän kauden mittaiselta päävalmentajauraltaan joka keväältä vähintään välieräpaikka. Kuinka moni on pystynyt samaan? Manner? Pennanen? Anyone?
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.
Suosikkijoukkue
Tappara
Utunen oli viimeiset pari kuukautta loppukaudesta todella hyvä. Ilman tätä loppukauden hyvää vetoa olisin samaa mieltä kanssasi. Vaikeaa hänellä oli sen jälkeen kun murtautui pari vuotta sitten kokoonpanoon, mutta loppukauden perusteella olisin pitänyt ensi kaudellakin.

Kyseessä on kuitenkin 21v puolustaja joten en ihan pitkälle vieviä loppupäätöksiä tekisi. Toivottavasti jatkaa uudessa seurassaan näillä loppukauden otteilla ja menee eteenpäin.
En tiedä, olemmeko katsoneet samoja pelejä, vaikka itse katsoinkin kauden kaikki pelit, vähintäänkin telkkarista. Pitäydyn aiemmassa arviossani, että Utunen oli pahoissa vaikeuksissa ihan koko kauden, viimeisiä pelejä myöden. Toivotan toki hänelle valoisampaa tulevaisuutta.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä, olemmeko katsoneet samoja pelejä, vaikka itse katsoinkin kauden kaikki pelit, vähintäänkin telkkarista. Pitäydyn aiemmassa arviossani, että Utunen oli pahoissa vaikeuksissa ihan koko kauden, viimeisiä pelejä myöden. Toivotan toki hänelle valoisampaa tulevaisuutta.
No kyllä Utunen paransi kauden edetessä. Heikko fysiikka ottaa varmaan helposti silmään, mutta Utunen puolustaa kuitenkin ihan kohtuullisesti.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä, olemmeko katsoneet samoja pelejä, vaikka itse katsoinkin kauden kaikki pelit, vähintäänkin telkkarista. Pitäydyn aiemmassa arviossani, että Utunen oli pahoissa vaikeuksissa ihan koko kauden, viimeisiä pelejä myöden. Toivotan toki hänelle valoisampaa tulevaisuutta.
Täysin samaa mieltä. Omaan silmään Utusen vaihdot toisensa perään oli pelkästään selviytymistä. Hyvin sai mahdollisuuksia ja aikaa, mutta ei kyllä vastannut odotuksiin. Tsemppiä jatkoon kuitenkin ja toivottavasti näyttää osaamistaan jatkossa.
 
"Toiset tekee mitä haluavat, toiset mitä osaavat ja minä ihan mitä sattuu...."

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noniin, siellä ei nyt sitten pronssi kiinnosta joukkuetta paskan vertaa. No, minua ei ole kyllä tämä koko koronakausi kiinnostanut paskan vertaa ja nyt joukkue kyllä osoittaa tällä suorittamisella, että miksi olisi pitänytkään.
 
"Noin 40-vuotias mies kiisti häiriköinnin, joskin sanoi, ettei muista tapahtumista mitään."

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Sellainen kausi, sellainen kauden päätös.

Olihan siinä matkan varrella kaikenlaista. Yleisöä ei ole normaalisti hallissa nähty lainkaan, kaksi kolmannesta peleistä surffailtiin kokonaan tyhjille katsomoille. Joukkueen ympärillä on turbulenssia riittänyt niin yksittäisten pelaajien kuin toimistonkin ansiosta. Oli loukkaantumisia, oli karanteeneja. Pelillisesti oli hyviä jaksoja ja oli äärimmäisen huonoja hetkiä. Ainakin sieltä jokunen nuori tai nuorehko pelaaja nousi uusiin saappaisiin, jos ei muuta. Positiivista. Eikä se 4. sijakaan lopulta täysi katastrofi ole, vaikka parempaa toivottiin. Toki tämä kauden päätös on vähän surullinen, kun joukkue ei sitten minkäänlaista selkärankaa viitsinyt tällä kertaa enää esittää. Mitaliputken jatkuminen ei näemmä joukkuetta kiinnostanut, vaikka välierien putki saatiinkin elossa pidettyä.

Jotenkin tämä täydellinen ulospuhallus kuitenkin sopii tähän kauteen tarinallisesti. Se oli siinä. Nollataan tilannetta kesän aikana ja suunnataan uusin kujein kohti uutta kautta, kohti uutta areenaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy