Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tappara kaudella 2015–2016

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Sabaton, 05.01.2015 klo 23.23.

 1. Sabaton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
  Lainaus:
  Melkoisen rohkea veikkaus. Karjalaista en näe pelaajana, joka nostaisi muiden tai omaa tasoaan tosipeleissä. Viime kauden playoffeissa ei esittänyt ihmeitä, mutta toki vastuu oli myös vähäistä. Joka tapauksessa eriävät mielipiteet ovat aina tervetulleita!

  Yksi huolenaihe joka mieleen tuli, on myös jarruketjun puuttuminen. Nelonen menee tällä hetkellä energiaketjuna, mutta en näe sitä puolustuspelin experttinä. Näkisin, että parhaiten vastustajan tähtipelaajia pimentämään sopivat Peltola, Lajunen, Savinainen ja Jasu, mutta heidän ympärilleen ei ketjua oikein saa rakennettua. Kenties Haapala, Karjalainen ja Rauhala menevät jarruketjussa kolmantena lenkkinä, mutta joku tuossa tökkii. Kuten @Apheu totesikin, ei kaikki palaset tunnu millään loksahtavan paikoilleen edes paperilla.
   
 2. seiskavitonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara ja Pälkäneen Lukko
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä kuin @Apheu ja @Sabaton nelosketjun rakentamisesta. Siinä on haastetta aikalailla.
  Poffeja silmällä pitäen ykkösketju on nyt hyvä kokonaisuus: Savinainen-Lajunen-Kuusela. Saipa-ottelussa pistin huomiooni Savinaisen Poff-taistelumaisen kaksinkamppailuvoiton Mcintyresta ja sen jälkeinen syöttö Kuuselan maaliin. Toinen mitä katsoin, oli parin ykkösketjun huonon vaihdon jälkeinen taisteluilme Lajuselta ja sen seurauksena vaihtoon neljä painavaa taklausta ja sitä kautta kentällisen peliä yritettiin herätellä.

  Kakkosketjuna pitäisin vauhtiketjua Haapala-Järvinen-Karjalainen(Karjalaisen sijaan voitaisiin vaihtaa Jasu => paikkaa aloitusvoimaa sekä sentterinpaikkaa, mutta hidastaa kenttää.). Kakkoskentän heikkous on oman pään puolustuspeli. Kuitenkin tuo kentällinen on hyvä hakemaan ne jäähyt esim. Lukkoa vastaan, kunhan pääsevät parilla potkulla pakkia karkuun => silloin rikkeet huomataan ja pillin on soitava.

  Kolmonen Laine-Ilomäki-Peltola omaa heikkona lenkkinä Ilomäen ailahtelevan pelin, mutta hyvänä päivänä kumpikin pystyy ruokkimaan Laineen ruoskalle paikkoja pistämään sisään kiekkoja. Peltola on ehkä liigan parhaita kulmavääntäjiä ja kaksinkamppailujen voittajia, joten pystyy myös paikkaamaan Ilomäen fleguvaihteita jopa sentterin tontilta.

  Nelonen on juuri se haaste, mutta ehkä tämä voisi toimia: Dixon-Rauhala-Jasu (tai sitten Karjalainen). Kuitenkaan tuosta kentästä ei oikein saa kunnolla irti sellaista lihamyllyä tai kiekonsyöjää, kuin esim. Plihal. Dixon on vähän hidas, mutta petrannut loppukautta kohti peliään ja osuu maalipuiden väliinkin.

  Kokonaisuutena kuitenkin luotan pelitavan antavan tuolle neloskentällekin sen puuttuvan avaimen voittaa tilanteita ja peliä joukkueen eduksi. Saipa-ottelussa Tapola ja valmennusjohto olivat antaneet alkuun peliohjeet ja seurasivat sen avulla vastustajan päivän strategiaa. Toisen vaihdon aikana Tapola kävi Vähä-Ruoholan kanssa fläppitaulun avulla Saipan avauskuvion ja sen jälkeen yhteinen puhe kantautui pelaajille myös ja tuloksena aika hyvä erä eikä Saipalla ollut enää lääkkeitä Tapparan pelaamiseen. Erätauolla Kärppien menovire laannutti ja Saipan petraantunut peli-ilmekin tuota intoa eikä jälkimäinen osa ottelusta ollut enää sellaista ehjää suorittamista Tapparan toimesta.

  Huomiona muuten vielä se, että Tapola pisti Saipa-pelissä ykkösen voittamaan vastustajan ykköstä. Vieraspeleissä onkin löydettävä eri rohdot.
   
 3. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Nyt on tehty oikeita muutoksia ketjuihin! Peltola ja Laine saavat selvästi paremman sentterin. Lisäksi Heikkilä tuo mielestäni koollaan hyvää vääntövoimaa kolmoseen. Nyt on seuraavana askeleena helppo nostaa Haapala kokoonpanoon tarvittaessa ja Dixon kolmosen keskelle.
   
 4. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Tuolle alivoimapelille on kiiruusti tehtävä jotain, nyt se on liigan huonointa ja vastaan tulee puolivälierässä Lukko jolla on liigan toiseksi paras ylivoima. Viime aikojen esitysten valossa sanoisin että sarjasta tulee lyhyt,1-4 Lukolle. Tänäänkin Tappara tuli peliin hyvin ja paikkoja oli mutta rentous puuttuu ja vedot menevät minne sattuu. Tappara halusi voittaa mutta ei tiennyt miten.
   
 5. 1000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha Barkov & Pate Laine
  Nojaa. Mentaalisesti kuitenkin ollaan jo playoff-modessa, niin tuskin tossa vaiheessa kannattaa alkaa mitään kiekkoja syömään KalPaa vastaan. Mulla on kova luotto, että kun Tapparan tarvii pelata, niin kyllä se sitten pelaa. Esim. Kuusela on neppaillut jo monta peliä ja tänäänkin paistoi sellainen 95% keskittyminen, joka konkretisoitui toivotaantoivotaan-mallin syötöillä. 3. sija ollaan sementoitu jo aikoja sitten ja seuraavaks laitetaan Lukkoo kuakkaan 4-1/2. Saa ottaa taltee.
   
 6. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Edessä oleva yhdeksän päivän tauko olisi joka tapauksessa tappanut mahdollisen hyvän vireen joka tapauksessa. Nollista lähdetään enkä viime pelien esityksille anna juurikaan merkitystä. Tällä kertaa myös vastustajalla on tauko alla, joten tuntuma on sama molemmille toisin kuin edellisvuosina.

  Lukon näkeminen jälleen vastassa vituttaa kyllä kovasti, mutta minkäs teet. Toivottavasti tulee lyhyt sarja.
   
 7. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Noh, hyvin marginaalista se on mitä pystyt tekemään. AV on ollut parempaan päin koko kauden, mutta totta kai se hirveästi vääristää prosentteja, jos pelissä on keskimäärin yksi av ja silloin päästät maalin. Tappara ei oo hirveästi viime aikoina ylivoimaa saanut, mistä lie kyse. Tänäänkin en tiedä, mutta ilmeisesti ansaittiin sitten se yksi yv vähemmän kuin aneeminen KalPa.

  Viime kaudella puolivälierissä IFK:ta vastaan Tapparalla oli runkosarjan paras alivoima ja IFK mätti melkein jokaisella yv:llä maaleja. Ihmiset, jotka luottaa isossa kuvassa näihin statteihin ovat kyllä melkoisen pihalla. Sarja lähtee käyntiin ja peli muuttuu siinä matkalla. Erikoistilanteet lähtevät varmasti johonkin suuntaan kehittymään ja reagointia tapahtuu puolin ja toisin. Sarjojen hienous on siinä, että sitä reagointia on koko ajan ja jatkuvasti pitää miettiä, että miten muutetaan ja mitä muutataan. Siellä vastustaja matsaa meitä ja me matsataan vastusta.

  Hienoa päästä pelaamaan playoffeja ja hienoa, että saadaan heti kärkeen kova vastus. En nyt viime vuonna sitä IFK:ta puolivälierässä minään suupalana pitänyt itse.
   
 8. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Ei tarvitse tuijotella statseja alivoiman osalta, riittää kun luottaa omiin silmiinsä. Alivoima on passiivista ja arkaa alkaen jo oman sinisen pitämisestä. Lukko tulee tekemään Tapparasta silppua ylivoimallaan jos jokin ei muutu. Lukolla on paremmat erikoistilanteet ja parempi maalivahti joten ennustan että sarja menee Lukolle 4-1, valitettavasti.
   
 9. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jäähyjä vihellettään 1-2 per joukkue eli 5vs5 peliä pelataan yli 50 minuuttia. Kun erikoistilanteet vähenevät ja tasaviisikoin pelattava aika lisääntyy, olisi melko erikoista jos niiden merkitys kasvaisi käänteisesti. HIFK vei erikoistilanteet vuosi sitten selvästi, mutta Tappara eteni jatkoon. Karhunen on ollut jo pitkälti yli kuukauden liigan parhaita maalivahteja, joten siinäkään suhteessa Lukosta on turha tehdä ennakkosuosikkia.
   
 10. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Sinänsähän tämä on ihan mahdollinen skenaario. Itse en näe asiaa ihan noin vakavana, koska mun mielestä AV on parantunut paljon siitä, mitä se oli aiemmin kaudella. Jos nyt nostetaan tikunnokkaan tuo AV vaikka ihan tuosta KalPa pelistä niin ensimmäisestä YV:stä KalPa ei saanut mitään aikaiseksi ja Tappara oli aktiivinen ja ehti katkoihin. Seuraavalla AV:lla mentiin nopeasti liian passiiviseen neliöön.

  Zapolski nyt on ohitettu tällä ja menneillä kausilla ihan riittävän usein, siitä on turha tehdä sen isompaa ongelmaa.
   
 11. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Avasin puolivälieräsarjalle oman ketjun, jatketaan siellä vääntämistä.
   
 12. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Jännästi näkee kuinka Haapala ja Laine ovat kaikesta huolimatta vielä nuoria poikia. Molempia leimaa huolimaton peli (näkyy jäähyissä) ja elekielen tietynlainen velttous. Keskittyminen ei vielä oikein tahdo riittää näihin peleihin.

  Tästä huolimatta Laine erottuu ainoana Kuuselan rinnalla pelaajana, jonka pelikäsitys on maajoukkuetason luokkaa. Laineen ja Kuuselan sijoittuminen, syötöt ja peliasennot ovat toisella tasolla oikeastaan verrattuna kaikkiin muihin. Muutamista (nuoruuteen liittyvistä) heikkouksista huolimatta Laine on pelannut hienot pleijarit jo tähän asti.

  Saa nähdä millainen pelaaja Haapalasta lopulta tulee lähi vuosien aikana. Väläyttelee välillä hienoja otteita, mutta vaipuu sitten edellä mainittuihin nuoren pelaajan synteihin. Ehkäpä 5-7 vuoden päästä Haapalan asenne ja keskittyminen ovat samanlaisia kuin jollain Peltolalla.

  Ilomäki täyttää tänä vuonna 25. Seuraavat pari vuotta näyttävät lopullisesti, millainen pelimies hänestä tulee. Jos Haapalan ja Laineen velttous menee vielä nuoruuden piikkiin, niin Ilomäen kohdalla ei oikein enää mene. Arvio ja ennustus melkeinpä kääntyy siihen suuntaan, että Ilomäki on hyvä runkosarjapelaaja, mutta jolla ei juurikaan ole käyttöä kovemmissa peleissä.
   
 13. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Otetaanpas kiinni omasta kommentista ja nostetaan vähän häntää. Jälleen kerran kylmää vettä niskaan niille, jotka uskovat, että runkosarjan AV/YV-prosentit siirtyvät suoraan verrannollisesti ottelusarjaan. Tappara pelasi liigan huonointa alivoimaa runkosarjassa, ihan niin kuin vuonna 2012-2013. Playoffeissa Tapparan AV oli 90 %:sta eli liigan parasta ja ylivoimatehokkuus 28,50%, joka on myös liigan parasta. Lukolla vastaavasti oli runkosarjan paras yv ja av, mutta playoffeissa Lukolla oli toisiksi huonoin (sportin jälkeen) ylivoima sekä huonoin alivoima top 8:sta. Näin ne kuulkaa statistiikat valehtelee.

  Nyt kannattaa olla kaukaa järkevä ja olla veikkailematta mitään Tapparan AV:stä ja YV:stä seuraavan sarjan osalta. Ne voivat olla ihan mitä vain.
   
 14. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Minulla ei ole varmaa tietoa, mutta voisin kuvitella, että Marko Ojasta ei paljon näkynyt kotona ennen sarjan alkua. Tappara ei pelkästään onnistunut kuromaan kiinni Lukon etua erikoistilanteissa, vaan käänsi ne selkeäksi vahvuudekseen. Dufva tuppaa hakkaamaan päätään seinään, joten sarjan aikana ei tarvinnut edes hirveästi keksiä uusia kikkoja. Tulevassa Kärpät-sarjassa tilanne on siinäkin mielessä varsin erilainen.
   
 15. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  En nyt nopeasti selattuna löytänyt itse halliin liittyvää ketjua, niin kyselenpä täällä. Olisin kaverini kanssa tulossa ensi viikolla joko keskiviikkona tai torstaina (riippuen miten nuo pelipäivät nyt saadaan arvottua) katselemaan Tappara-Kärpät välierää Hakametsään, niin mitkä katsomot on niitä vierasfaneille suunnattuja?

  Edit: Samaan syssyyn: Koska liput tulevat myyntiin?
   
 16. Nännimäinen Jäsen

  ^

  D-päätyyn mars.

  Alkuviikosta saa varmaan pilettejä ostaa.
   
 17. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  @sinnepäinsä: Vierasfanien äänekäs osa kokoontuu D-päädyn seisomakatsomoon, jonne pääsee ihan tavallisella seisomalipulla. Jos istumaan haluat, niin Kärpät hyökkää D-päädystä paikkoja katselemaan maun mukaan. Alimmat rivit ovat halvempia, mutta peliä sieltä ei luonnollisesti niin hyvin näe kuin ylemmiltä riveiltä. Jos taas sivummalta haluat katsoa ja saada vähän parempaa (?) perspektiviä pelistä, niin E-parven katsomot E3 tai E4 sopivat varmasti pelien seuraamiseen. E4:een pääsi ainakin puolivälierissä yhtä halvalla kuin seisomakatsomoon, vai oliko jopa halvemmalla?
   
 18. sinnepäinsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sun faijas hakkuu
  Kiitoksia vastauksista @Mac^ ja @Nännimäinen. Eiköhän näillä eväillä tapailla Mansen olutkioskilla. Onnea sarjaan!
   
 19. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Sitä samaa sinne Ouluun ja tervetuloa Tampereelle! :)
   
 20. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Pöh, hyvää sarjaa, mutta onnea ei sentään vastustajalle tarvitse toivotella! :D
   
 21. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Siirrän tuolta kurinpitoketjusta.

  Tästä olen samaa mieltä. Vaikka korkea maila oli täysi vahinko ja Suorantaankin nähdäkseni yritti puhdasta taklausta, mutta valitettavasti osui päähän, niin ei se sattumaa ole, että juuri Dixonille käy näitä. Varsinkin keskialueen pommeissa on suuret riskit, vähän tarkempi pitäisi mielestäni olla, että missä ja milloin taklaa.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2016 klo 12.43
 22. Maalirauta_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Pakko huudella vieraisiin pöytiin. Tuo tuomarilinja suosii Raksilassa aivan liikaa kotijoukkuetta. Toivottavasti Tappara menee tästä sarjasta jatkoon. Joutaisi Ahokin pysyä pysytssä.
   
 23. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tiedossa on.
   
 24. Maalirauta_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Edelleen tilanne sama kuin edellisessä pudotuspelisarjassa. Eipä tuohon vastustaja tosin voi vastata muuten kun kotipelissä sama temppu
   
 25. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllähän tuo Ahon sukellus on aivan upea, kun Haapala kopauttaa vähän jaloille. Ihan turhahan se kopautus oli, että siinäpä anto Haapala taas dumarille mahiksen. Tänään ei ollut tuomarointi pelin tasolla, mutta ei se mitään auta, eteenpäin vaan.