Tampa Bay Lightning (3.) – Montréal Canadiens (4.), Stanley Cup-finaalit 2021

  • 52 913
  • 327

Fläppitaulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, KOOVEE, Ilves
Aikamoista leijuntaa Bolts faneilta ilman että kyetään katsomaan tuloksen taakse. Tilastollisesti maaliodottamat on kahden ottelun jälkeen melko tarkalleen 5,5-6 Boltsille ja voitto-odottamat 1-1. Sattumaa on jääkiekossa aina mukana. Vaikka tilanne onkin aika tukeva 2-0 niin en alkaisi rotsi auki huutelemaan pelattujen ottelujen perusteella miten kova Bolts on ja miten paska Habs.
 
Viimeksi muokattu:

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Vähän haiskahtaa Habsien voitolta tänään, kun pääsevät määräämään match upit ja Tampalla ei todennäköisesti sitä ihan terävintä tekemistä tulla näkemään kun on jo huikea 3 ottelun voittoputki alla. Katsotaan kumpi on paras paikalle ilmaantunut joukkue niin kuin eräs jääkiekkofilosofi sanoi joskus.
 

Bolt_up

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning
Vähän haiskahtaa Habsien voitolta tänään, kun pääsevät määräämään match upit ja Tampalla ei todennäköisesti sitä ihan terävintä tekemistä tulla näkemään kun on jo huikea 3 ottelun voittoputki alla. Katsotaan kumpi on paras paikalle ilmaantunut joukkue niin kuin eräs jääkiekkofilosofi sanoi joskus.

Jotenkin on sellainen tunne, että Tampa käsittelee edellisen pelin tappiona. Sen verran jalkoihin ne jäi etenkin siinä toisessa erässä. Tässä parin viimeisen vuoden aikana Tampalla on ollut selkeästi erilainen tapa pelata vieraissa, kuin kotona. Veikkaan, että voidaan odottaa samantapaista peliä, kuin mitä nähtiin Carolina sarjan kaksi ensimmäistä peliä. Tiivistä puolustamista ja odotetaan vastustajan virheitä. Ei kaunista, mutta tappavan tehokasta. Loppulukemat 2-1 Tampalle. Ainoa asia mikä minua huolettaa on Kucherovin hermokontrolli. Jos ykkönen pelaa Danaultin kenttää vastaan ja tulee täysin nollatuksi, niin Kucherovilta voidaan odottaa jotain typerää, mikä tulee kostautumaan tappion muodossa, kuten Carolinaa vastaan kolmannen pelin jatkoajalla.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Mitä tapahtui Habsille toisen pelin jälkeen? Kauden tärkein peli ja rysäytys sille tasolle että en tiedä pärjäisivätkö edes Buffalolle tällä hetkellä.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Olipa Habsilta säälittävän surkea esitys kotiyleisölle. Niin lepsua ja tahdotonta peliä, ettei voi edes käsittää. Odotin, että Bell Centreen tulisi ihan ylikierroksilla pelaava Canadiens, joka antaa mm. Kucheroville ja Sergacheville muikkaria ja pelaa muutenkin helvetillisellä intensiteetillä, mutta paskat. Kuvittelin katsovani SC-finaaleja, mutta tämähän olikin joku toisinto jostain huhtikuun slumppiläpsyttelystä. Aivan kaoottista kanamunat kainalossa peliä. Jos jotain nujakanpoikasta oli edes tuloillaan, niin pää kiltisti muniin ja kohti vaihtoaitiota. Vasilevskiykin antoi sellaisia armopaloja, että saataisiin aikaiseksi edes peli, mutta ei vittu sitten mitään saumaa.

Ei tällaisella pelillä pitäisi olla näissä karkeloissa ollenkaan. Oppirahoja ehkä, mutta mahdoton ymmärtää kuinka saatanan säälittävällä tahdolla Habs peliin tuli. Tarina on ollut helvetin hieno, mutta vaikkei sille Hollywood-loppua olisi koskaan ollut tulossakaan, niin ei tämän kaltainen antikliimaksikaan järin hyvää makua suuhun jätä. Sunnuntaina olisi syytä astua kentälle ihan eri kuosissa tai jättää suosiolla tulematta kokonaan.
 
Habs ei kestänyt kotipaineita. Alussa aivan hirvittävässä jäässä, josta 0-2 alta aikayksikön ja peli ohi.

Minusta toisen erään lähtiessä oli ihan kohtuu hyvä tilanne. 40 minuuttia aikaa tehdä maali. Kakkoserä oli kakkospelin tapaan täysi katastrofi Montrealilta. Viimeksi pörräsivät ja pörräsivät eivätkä saaneet kuin yhden maalin aikaan, nyt löivät hanskat tiskiin ja ketään ei kiinnostanut pelaaminen yhtään.
 

Hexa

Jäsen
Ei taida tulla Canadiensistä mestaria tänäkään vuonna. Pitkä on odotus, ja jatkuu edelleen hamaan tulevaisuuteen. Näkyyköhän pettymys mellakoina kaduilla seuraavan ottelun jälkeen. Tuosta sillasta nouseminen vaatisi todellisen ihmeen.
 

Hexa

Jäsen
Melko käsittämätöntä kyllä, että kanadalainen joukkue ei ole voittanut Stanley Cupia viimeksi kuin 28 vuotta sitten. Kylläpä kiertää kaukaa. Perustaisivat jo oman sarjan.
 

rpeez

Jäsen
Minusta toisen erään lähtiessä oli ihan kohtuu hyvä tilanne. 40 minuuttia aikaa tehdä maali.

Yleensä ehkä näin voisikin ajatella, minäkin varmaan. Perustuu positiiviseen ajatteluun ettei vastustaja tee lisää.

Mutta tämän hetkistä Tampaa ja Vasilijevskia vastaan maalinkin tappio asema on erittäin huono tilanne, tai korkeintaan se kuuluisa hyvä tarkkailuasema. Maaleja jahdatessa omaan peliin tulee aukkoja, ja mahdollistaa Tampan vastahyökkäykset.
Montreal sai tehtyä yhden maalin vastineeksi noiden vastapainoksi, se olisi tarvittu muuhun kuin tappioaseman kaventamiseen. Peli taisi päättyä 3-5 jos tyhjän jättää pois, eli 0-2 ero säilyi loppuun asti.

Kohtalokas pelin alku.
 
Melko käsittämätöntä kyllä, että kanadalainen joukkue ei ole voittanut Stanley Cupia viimeksi kuin 28 vuotta sitten. Kylläpä kiertää kaukaa. Perustaisivat jo oman sarjan.

Tosiaan kun karkeasti joka neljäs joukkue on kanadalainen, niin ihan keskiverto suorituksellakin Cup pitäisi tulla 2017, 2021 ja 2025 (noin suunnilleen) ja siihen vielä finaalipaikkoja 2019 ja 2023 päälle. Uskallan lyödä kivitalon vetoa, että 2027 mennessä ei todellakaan tulla näkemään kanadalaisjoukkuetta edes kahta kertaa lisää (siis 2022 - 2026) finaalissa, joka siis sekin on jo puolta huonommin kuin mitä finalistit ihan arvalla vetämällä todennäköisesti olisi.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Antikliimaksinen finaali menossa, kun vertaa alkuhypeen. Montrealin taso ei vain riitä ja henkinen patteri on tyhjä kolmen yllätysvoiton jäljiltä. Tämän kevään moraalinen finaali käytiin näköjään Tampan ja Islandersin välillä.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Eihän tässä vielä mestaruus ratkennut ole.. Montrealin taktiikka vain leikkiä kuollutta ja nyt ku Tampan siirtynyt helposti 3-0 sarjassa johtoon ja heillä hyvänolontunne hiipinyt puseroon niin Montreal laittaa intensiivin tappiin ja ottaa 4 voittoa putkeen vieden mestaruuden. Samalla Tampa miettii, että miten tässä näin kävikään.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä se Tampa tämän vain vei. Käsittämättömän hyvä joukkue hyökkäämään vastaan ja omassa päässä puolustus on tiivis Vasilevski viimeisenä lukkona. Ei ole epäselvyyttä tämän hetken parhaasta joukkueesta. En halua vielä onnitella kun toivon että Canadiens jostain löytäisi paukut edes siihen yhteen voittoon.
 

Tuamas

Jäsen
Pahemman luokan ulospuhallus pelin alkuun Montrealilta, runkosarjaesitys aivan joka tasolla.

Ilmeisesti pää ei kestänyt sitä, että kakkospelistä ei jäänyt mitään käteen.
 

Carlos

Jäsen
Juu kyllä tämä on paketissa, vie Montreal vielä yhden pelin tai ei. Tampa on niin tasainen, niin fyysisesti vahva, ja niin luisteluvoimainen joukkue että heikompaa hirvittää. Sen lisäksi osaavat pelata vielä kiekollakin, ja maalivahti on aivan eliittiä. Tosiaan pistää miettimään miten kovan suorituksen Islanders oikein tekikään.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Juu, kuten muutkin ovat sanoneet niin vaikuttaisi olevan paketissa. Omasta mielestä kysymyksenä enää että tuleeko sweep vai herrasmiesten sweep. Voi olla että haluavat voittaa kotihallissa ja antaa samalla hieman kasvojen säilyttämistä habsille!
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Tuli tuossa kolmospeliä katsoessa mieleen, että onko Romanov loukkaantuneena vai miksi häntä ei peluuteta? Gustafsson ei ainakaan omissa papereissani ansaitsisi saada ollenkaan peliaikaa jos toisena vaihtoehtona on Romanov, niin heikko on mies omassa päässä ja viime pelissäkin lahjoitti tuon viidennen maalin heikolla syötöllään ja sen jälkeisellä heikolla puolustamisella.

Ei toki yksi muutos tätä sarjaa käännä, mutta ihmettelen suuresti miksi Gustafssonille annetaan vieläkin peliaikaa. Ei Romanov ainakaan paljon huonommin voi pelata.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Juu ei.

Niin karseita virheitä ja toisaalta niin ponneton tuo kotijoukkue yleisilmeeltään, että tekisi mieli sanoa heidän vain olleen väsynyt. Mutta jumalauta, kun sitä voi aivan varmasti sanoa tuosta toisestakin joukkueesta. Tai nimenomaan heistä sen voi sanoa. Viime kaudellakin olivat ne viimeiset valonsammuttajat. Silti ne ei tee nuita virheitä.

En tiedä onko Boltsilla edes yhtä ketjua, joka pitäisi ehdottomasti pimentää heidän muihin ketjuihin nähden. Ilmeisesti Habs-valmennuksen mielestä se ei ole ainakaan Pointin ketju, koska Suzukin trio joutui heitä vastaan myös kotijäällä. "Kai ne tietää mitä tekevät"...

No, Habsilla on kaksi skenaariota kauden päättämisestä. Voittaa 25. Cup aivan helvetin pöljällä tavalla tai hävitä reilusti paremmalleen kerran seuraavaan neljään peliin. Kävi miten tahansa, niin tehkää se edes kunniakkaasti, viime yön esityksiä voi pitää taas loppuvuodesta alkaen harva se ilta Bell Centeriin näyttämöllä.

Juu, kuten muutkin ovat sanoneet niin vaikuttaisi olevan paketissa. Omasta mielestä kysymyksenä enää että tuleeko sweep vai herrasmiesten sweep. Voi olla että haluavat voittaa kotihallissa ja antaa samalla hieman kasvojen säilyttämistä habsille!
Ei Cupin finaaleissa mitään armopaloja jaella ja siirrellä ratkaisua kotiyleisön eteen. Ei ainakaan tietoisesti, mutta tunnetusti se neljäs voitto on aina vaikeampi, vaikka sitä oikeasti yrittääkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös