Tampa Bay Lightning 2015–2016

  • 95 256
  • 384

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Yanni Gourde tekee tänään sitten debyyttinsä. Viime kausi meni farmissa varsin mallikkaasti ja odotin peliä ylhäällä jo silloin ihan vaan motivaattorina mutta tänään ois nyt sit sen aika.

Kopitarin hommaamiselle iso peukku, mutta kuvittelin miehen jatkon olevan aika saletti Kingsissä. Hyvällä asenteella kyllä pelannut vaikka tilipäivä kulman takana.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Aikamoista hurlumhei kiekkoa Torontossa, ei Vasyn itseluottamus ihan kunnossa ole vaikka ihan kelpo pelin pelasikin, toivottavasti saisi nyt enemmän startteja ja itseluottamusta tästö voitosta. Kapteenin tilastot varmaan arvaa peliä katsomattakin, 0+0 -1 ja 1 laukaus... Pitäisi varmaan pitää kirjaa noista kiekonmenetyksistä, tulee melkein jokaisessa vaihdossa jotain sähläystä. Joko puolustaa laiskasti, menettäö kiekon tai sijoittuu päin helvettiä ja kaikesta huolimatta saa yli 20min peliaikaa? Cooper herätys?
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Palat ja Johnson luistelleet jo harjoituksissa, Godlevski ja Angelidis nostettu ylös ja Vermin loukkaantuneena pari kuukautta, mikä nyt ei mitään muutoksia aiheuta. Saadaan ainakin kattoon tilaa. Angelidis on muistaakseni vähän vanhempi veteraani ja pidempään tuolla Tampan farmissa pelannut. Olikohan peräti vielä joukkueen kapteeni? Ihan kiva tietty, olisin itse vaan toivonut jollekkin nuoremmalle pelaajalle näytönpaikkaa. Harmi kun Ikosella tainnut kausi taas aika reisille mennä.

#tblightning make it official, reassign Vasilevskiy to Syracuse, recall Gudlevskis. Tampa Bay also recalls Angelidis

Kucheroville sataa kanssa kehuja joka suunnalta, toivottavasti kesällä saadaan Tavaresia muistuttava sopimus aikaan. Aika yllättäen vielä Nikita joka puolustaa omiin hyvällä asenteella ja jakaa vielä kiekkoakin hyvin. Ei kyllä yhtään tyypillinen venäläinen pelaaja.

Kucherov develops into Lightning offensive force | Tampa Bay Times
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Melkein kaksi erää jaksettiin pelata, sitten pitikin nopeasti kusta johto ja vielä hävitä peli. Pari erää Stamkos laukoi ja jopa taklasi siitä sitten palkintona maali. Josko se nyt tästä lähtis ja saataisiin kohta ehjä peli?
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Menin kahden erän jälkeen nukkumaan ja mitäs mitäs, Washington on laukonut kolmannessa erässä 6 kertaa maalia kohti ja tehnyt neljä. Ei näin....... Onneksi pelit Capsia vastaan olivat tämän kauden osalta tässä.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Sama homma. Kahden erän jälkeen nukkumaan ja vähän sellainen tunne persuksissa, että Caps kapuaa tasoihin, mutta en nyt ihan 5-3 lukemia odottanut näkeväni. Tampan erikoistilannepelaaminen on silkkaa kuraa, siihen tämäkin peli kaatui.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Sanat ei kyllä riitä taas kuvailemaan tän taaperruksen aiheuttamaa vitutusta. Parhaat pelaajat on farmista nostettuja jämäkavereita ja ylivoimaa tarjotaan hitto kymmenen kertaa.. JAM kyllä kuuluu tonne ylivoimaan, Stamkos tuntuu vaan olevan enemmän haitaksi kuin hyödyksi eikä kyllö Hedmaninkaan panos ole kummoisempaa kuin kiekon alueelle tuominen. Jotain pitäs tehrä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Katkera tappio taas hienon voiton jälkeen. Tällä voitto-tappio-voitto-tappio-voitto-tappio tahdilla ei tulla playoff-pelejä tällä kaudella näkemään, niin kova on itäisen konferenssin taso tällä hetkellä. Etenkin tuo tapa jolla Montrealille hävittiin syö miestä. Kolmannessa erässä puolen minuutin sisään kaksi maalia joilla noustaan tappioasemasta maalin johtoon ja kyllä tuo tilanne olisi pitänyt kriisijoukkuetta vastaan hoitaa hinnalla millä hyvänsä. Heti seuraavassa vaihdossa Montrealilla on erän ensimmäinen maalipaikka ja Weise lapioi kiekon metristä sisään kenenkään estelemättä. Loppu nyhjätään ja tappio rankkareilla. Lightning on muuten voittanut tällä ja edelliskaudella vain 3 rankkarikisaa 12:sta mahdollisuudesta.

Onkohan Carle nyt sitten virallisesti ulkona Lightningin kuvioista kun on jo kaksi peliä ollut Healthy Scratchina? Nesterov veti nyt sitten Montrealia vastaan aivan kunnolla vihkoon hyvän Columbus-matsin jälkeen ja taisi istua koko kolmannen erän penkillä aiheutettuaan omalla pelaamisellaan kaksi Montrealin maalia. Luulisi että Carlen kokemuksesta ja rauhallisuudesta olisi enemmän apua joukkueelle, jos siis kuuluu millään tavalla joukkueen loppukauden suunnitelmiin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Vuoden takaista sarjataulukkoa kun katselee niin ehkä idästä on tullut vähän tasapaksumpi tai keskinkertaisempi, oikeastaan tässä vaiheessa ei samalla tavalla vakuuttavia joukkueita löydy kuin lännestä. Capitals porskuttaa aika selkeästi kärjessä ja pohjallakin ollaan kerätty vähän enemmän pisteitä. Ei tuo peli ihan hirveästi vakuuttanut kun tuli yöllä katseltua, Condonista tehtiin sankaria laukomalla syliin ja jotenkin rupesi Montrealillekkin maalinteko maistumaan pitkästä aikaa ja juuri Tampaa vastaan.. Vähän kyllä tämä tilanne huolestuttaa ja tosiaan en tiedä onko edes playoffeihin mitään asiaa jos ei tasoa nosteta ihan reilusti. Noh Johnson palasi ja Palat varmaan kohta takaisin niin pitäisi kurssin kääntyä ylös, mutta jotain tarttis vissiin tehdä kuitenkin. Stamkosin tilanne pitäisi ratkaista ja Carle nyt ostetaan ulos tai jotain ihan sama mutta mies nyt on jokaisessa vaihdossa mitä muistan edellisistä peleistä niin ollut omassa päässä vaarallinen.

Tässä noiden sarjataulukoiden vertailua: https://dl.dropboxusercontent.com/u/38743886/nhlstanding.png
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Eihän tämä kausi tosiaan ole lähtenyt käyntiin niin kuin varmasti lähes kaikki odottivat, mutta uskon vielä kurssin kääntymiseen. Paikka kevään peleissä on tällä hetkellä vain muutaman pinnan päässä ja meno on sentään hiukan parantunut viime aikoina, vaikka työsarkaa onkin vielä paljon jäljellä.

Positiivista on, että Stamkos on viime peleissä alkanut heräilemään ja puolustus on nyt tasaisen hyvä Susrtin nosteassa tasoaan ja Carlen ollessa penkitettynä. Vielä TJ, Palat ja Drouin takaisin askiin täydessä pelikunnossa niin on kaikki mahdollisuudet alkaa ottaa paikkaa divisioonan kärkipäästä mihin joukkue kuuluisi tällä nimilistalla. Johnson tosiaan pelasi jo yhden matsin, mutta se meni vielä totutellessa. Kaikkien ollessa terveenä on tosin ongelmana mitä tehdään hyvin pelanneille Namestikoville ja JAM:lle. 1.kentän pitäisin ainakin vielä itse samana ja Drouin uudeksi tripletiksi 2.kenttään. KFC olisi hyvä kolmonen ja neloseen olisikin sitten enemmän tunkua ja siellä voisi loppuja pelaajia kierrätellä. Paha se on sanoa, koska vaihtoehtoja riittää paljon, mutta tärkeintä on kurssin kääntäminen oli sitten kentälliset miten tahansa.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Drouin ei ole lunastanut juurikaan odotuksia häneen liittyen, mutta Tampa kasvattaa häntä kärsivällisesti ja kyseessä on edelleen 20-vuotias pelaaja, joka on tehnyt 89 otteluun 40 pistettä. Vähän lisää itseluottamusta farmista niin tästäkin kaudesta tulee ihan ok.

Nelosketjun peliajalla ei voi kovaa pistetahtia odottaakaan. 5v5 Pisteet/60min on ihan hyvässä tahdissa. Jos Cooperilta ei kerran heru peliaikaa, niin oikea muuvihan tämä on.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Paljon voi kyllä pistää valmennuksen piikkiin, jooh omassa päässä pelaamista pitäisi harjoitella mutta kohtuutonta kohteluakin ollut kun ekasta virheestä heitetään jämäminuuteille ja pahimmassa tapauksessa poppareille kun kukaan muu joukkueesta ei saa vastaavaa kohtelua ja ekat viikothan se pelikin sujui varsin mallikkaasti. Mutta joo kärsivälliseen kasvatukseen tämä ei kyllä viittaa sitten yhtään, itseluottamus varmaan aika tehokkaasti ainakin tuhottu.

Yön pelihän näytti aika hyvältä, Vasylle yksi helppo mutta vastaavasti otti muutaman gamesaverin. Nyt vain tasaisuutta otteisiin niin meillä on seuraavalla kaudella yhtä hyvä tilanne kuin Dallasissa veskojen suhteen. Palatin paluu oli varsin onnistunut ja Triplettien pelihän oli heti ihan uomissaan. Carlesta kyllä näkyi taas kerran pelaamattomuus, ihan järjettömän hidas ja huono sijoittuminen kostautui muutaman kerran minkä lisäksi ei tuntunut kiekko edes pysyvän lavassa. Sustr taas parantanut ihan huimasti otteitaan, todella hyvä peli eikä kyllä olisi viime kauden jälkeen uskonut tämmöiseen tasonnostoon. En oikein myös ymmärrä miten tuo peli voitettiin kun koko kolmas erä vetäydyttiin kuoreen puolustamaan, miksei vain jatkettu omaa peliä kun kulki sen kaksi erää niin hyvin?

Mut joo nyt kyllä on se ihan viimeinen tilaisuus ryhdystäytyä, Detroit ja Montreal molemmat omalla töhöilyllään pitäneet pelin auki jopa suoraan playoff paikkaan, Bostoninkaan peli enää kulkenut alkukauden tasolla ja Ottawalta myös useampi tappio tähän putkeen. Florida sen sijaan kerää vakuuttavaa tahtia pisteitä, en tiedä onko se hyvä vai huono juttu kun loppukaudesta voidaan heidänkin kanssaan kilpailla paikasta. Tietty tilannetta helpottaisi jos divisioonassa olisi yksi vahva joukkue joka keräisi muilta pisteitä, mutta millään en kyllä usko että he divisioonaa voittaisivat mutta eihän sitä koskaan tiedä. Odottaisin myös että Yzerman rupeaisi kohta miettimään jotain liikkeitä, jos Carle ollaan ostamassa ulos niin poppareille vaan koko ukko ja mietitään kuka hänet korvaa meinaan tällä kaudella mies on ollut ihan puhtaasti huono eikä vaan suhteessa palkkaan. Itse liputtaisin Nesterovin puolesta, mutta näköjään hänenkin kohtaloksi koitui yksi huono peli vaikka alla oli sitä ennen useampi hyvä peli. Witkowskia voisi myös kokeilla ihan hyvillä mielin, oliko tuolla Carlella nyt joku NMC eli pelaako mies nyt vaan sitten sen takia ettei voida Namestnikovia tai JAM:ia laittaa farmiin?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Twitterissä alkoivat Habs-suuntautuneet "asiantuntijat" heti spekuloimaan, että Bergevin "ihan varmasti" yrittää hankkia Drouinin Habs-nuttuun. Ehkä Bergevin kuitenkin vain kyttää Stamkosta ;)
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mikäs tuosta Drouin tilanteesta tekee tuollaisen? Kuitenkin taitoa löytyy ja sitä rataa, joten onko nyt sitten kysymyksessä joku törmäyskurssi Cooperin kanssa? Kohtelu tosin kuulostaa samalta jota muuan Dallas Eakins harrasti Yakupovin kanssa ja se näkyi yllä sitten tuloksissa. No mutta kuitenkin, jos ei Tampalle kelpaa niin kyllä ilomielin ottaisin Drouin Oilersnuttuun.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Yzermanilla on kovat paikat ottaa homma haltuun, kun joukkueen suurimman tähden lisäksi joku räkänokkainen junnu on törmäyskurssilla valmentajan kanssa ja vaatii kusipääagenttinsa välityksellä siirtoa.

Jos jotain en ymmärrä, niin Walshin ulostuloa. Oliko se nyt ihan loppuun saakka ajateltu ja pelaajan intressien mukainen? Yzermanilla oli mahdollisuus selvitä ongelmatilanteesta häviämällä treidi, mutta tällä sohlauksella Walsh pakottaa Yzermanin häviämään uskottavuuttaankin. Voi olla, että Yzerman ei halua ja Drouin löytää itsensä Siperiasta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yzermanilta varmaan löytyy Joe Sakicin puhelinnumero ja eiköhän Drouin eksy Coloradoon MacKinnonin viereen.

Mutta mutta, olipas se vaan kauhea moka olla varaamatta Seth Jones. Tampasta kun puuttuu nuori ja johtava rightin pakki. Ei voi käsittää miksi joku valitsi taitolaiturin Norris-pakin sijasta. Liian pitkälle johdettu suunnitelma Stamkosin tulevaisuuden ruokkijasta?

Nyt kun tämä suunnitelma on pettämässä, niin molemmat ukot saattaa suunnata worst-case-scenariossa muualle.
 
Viimeksi muokattu:

Jwec

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Itse ainakin tahtoisin Drouinin Sharksiin. Mutta voi olla että Tampan pyytämä vastine olisi liikaa. Mutta voisin Drouinista aika suuren vastineen itse antaa. Hänenlaisiaan pelaajia ei kuitenkaan treidata kovinkaan usein.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Itse en vielä ole täysin vakuuttunut, että Drouin lähtee. Kyseessä saattaa olla myös tietynlainen statement seurajohdolle ja valmennukselle, että vastuuta kaivataan.

Kyllähän Drouinin menetys olisi isku suoraan munille kun ajattelee mitä odotuksia itsellänikin on kaveria kohtaan. Ja eniten ehkä sattuu se, että Seth Jones jätettiin varaamatta hänen vuoksi.
 

Apheu

Jäsen
Drouinista ei mitään maltaita saa, vaikka lupaava pelaaja onkin. Vähän samaan tapaan kuin Kyle Turris aikoinaan Coyotesista Ottawaan vaihdossa David Rundbladiin ja kakkosroundiin. Drouinista voisi lähteä joku Ryan Ellis + lottery suojattu 1st. Ehdottomasti tilanne, jonka ostaja voittaa todennäköisesti ja myyjä joutuu tyytymään siihen sitten, mikä se paras tarjous on. Ellei nyt Drouinin päätä käännetä jotenkin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Onko tässä nyt perinteinen kuvio, että junnu ei kuuntele valmentajaa puolustamisen osalta, ja menettää hermonsa kun ei saa niin vapauksia enää hyökätä mihin on junnuissa tottunut?

Chicagossa hieman samanlainen kuvio Danon kanssa, joka ei ilmeisesti olle ollut riittävän kykenevä ymmärtämään valmennuksen puolustuskuvioita, ja onkin ollut aika opettelua kaverilla alku Chicagossa.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Drouinista jäi jo aikanaan nuorten kisoista kuva, että taidot ovat kohdallaan, mutta korvienväli ei. Nuo ajatukset ovat vain ajanmyötä vahvistuneet.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Toisaalta Drouinista saattaa olla niin moni kiinnostunut, että hinta nousee kuitenkin kohtuulliseksi. Aika huonot kortit joka tapauksessa tämä tilanne jättää Yzermanille. Eikä tilannetta tietenkään paranna se, että pelaajaa pidetään nyt, ainakin fanien ympäri NHL:ää, puolelta kusipäänä.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Heh, meinasinkin tuohon edelliseen viestiin kirjoittaa että mahtaakohan tässä nyt olla uusi Connolly käsissä ja treidiä pukkaisi kohta, mutta kelasin että se lytättäisiin nopeasti kuten HFBoardsilla niin tuli tuosta kappaleen lopusta poistettua kokonaan.

Drouinista ei mitään maltaita saa, vaikka lupaava pelaaja onkin. Vähän samaan tapaan kuin Kyle Turris aikoinaan Coyotesista Ottawaan vaihdossa David Rundbladiin ja kakkosroundiin. Drouinista voisi lähteä joku Ryan Ellis + lottery suojattu 1st. Ehdottomasti tilanne, jonka ostaja voittaa todennäköisesti ja myyjä joutuu tyytymään siihen sitten, mikä se paras tarjous on. Ellei nyt Drouinin päätä käännetä jotenkin.

Runbladihan oli ekan kierroksen varaus myös, eihän hän tuossa vaiheessa ollut kuin vasta ekaa kautta NHL:ssä? Treidihän ei vielä ole yhtään varmaa kun miehet oikeudet on kuitenkin vielä pidempään niin pakkoa ei ole ja varmasti tilanne voitaisiin korjata jos siihen halua on mitä kyllä epäilen. Turha mielestäni muutenkaan vielä arvioida alle 100 pelin jälkeen liialti, ensimmäinen kausi menee lähes kaikilta harjoitellessa ja toisen kauden otanta on hikiset 18 peliä. Roolikin on ollut nelosessa pääosin missä ei tehoja hirveästi tule ja jostain syystä ei kummoisesta yv-vastuuta ole saanut koskaan. Arvosta on kyllä mahdoton sanoa, mutta itse en kyllä vaihtaisi kuin valmiiseen pelaajaan. Mielummin sitten ottaa muutaman vuoden päästä kompensaationa varausvuoroja jos ei järkevää treidiä irtoa.

Mutta mutta, olipas se vaan kauhea moka olla varaamatta Seth Jones. Tampasta kun puuttuu nuori ja johtava rightin pakki. Ei voi käsittää miksi joku valitsi taitolaiturin Norris-pakin sijasta. Liian pitkälle johdettu suunnitelma Stamkosin tulevaisuuden ruokkijasta?

Mietini ihan samaa aikanaan, mutta tuota silloin perusteltiin että Drouin on parempi / varmempi pelaaja saatavilla. Tietty olisi voinut treidata alemmas ja varmasti se MSL:n korvaaminennkin käynyt mielessä. Pakithan ovat todistetusti myös vähän epävarmempia varauksia. Samoinhan Floridan spekuloitiin ottavan Jones toisella vuorolla ja jos Tampa olisi Barkoviin päättynyt niin olisi aikamoinen rosteri kyllä kasassa myös...

Mikäs tuosta Drouin tilanteesta tekee tuollaisen? Kuitenkin taitoa löytyy ja sitä rataa, joten onko nyt sitten kysymyksessä joku törmäyskurssi Cooperin kanssa? Kohtelu tosin kuulostaa samalta jota muuan Dallas Eakins harrasti Yakupovin kanssa ja se näkyi yllä sitten tuloksissa. No mutta kuitenkin, jos ei Tampalle kelpaa niin kyllä ilomielin ottaisin Drouin Oilersnuttuun.

Viime kaudessa ei miehen näytöt riittäneet pelipaikkaan, voi olla että jo tästä suuttunut mene ja tiedä, mutta tällä kaudella taas näytöt olisivat ainakin omasta mielestä riittäneet vakituiseen 3. kentän paikkaan, Stamkosin kanssa kun homma ei toimi niin senkin voi sulkea pois. Sen sijaan sitten miestä pompotellaan vilttiketjuun, poppareille ja neloskenttään ekan virheen sattuessa samalla kun muut pelaajat tekevät ihan samoja mokia. Eli voisi sanoa, että Drouin on ollut Cooperin silmän alla tarkemmin ja todennäköisesti varmaan vähän samoja ongelmia kuin Stamkosin kanssa eli ei ole systeemiin 100% sitoutunut tai jotain muuta tai Cooper ei pidä miehen asenteesta. Muut pelaajat kuitenkin tuntuvat pitävän Cooperista ihan mielettömästi valmentajana. Se missä myös on menty vikaan niin ei olla menty perinteistä hidasta reittiä vaikka Drouin ei ollut valmis ylös niin silti miestä peluutettiin ylhäällä, kuitenkin yksi kausi laitettiin vielä ylimääräistä QMJHL:ssä pelaamaan niin olisi ihan loogista jatkoa ollut vielä se kausi farmissa ihan rauhassa. Muiden pelaajien kanssa tässä ollaan kuitenkin onnistuttu todella hyvin niin nyt sitten homma hoidettiin ihan päinvastaisella tavalla kuin rauhassa.
 
Kun tulee päivät pitkät noiden kanadalaisten kanssa juteltua, niin siellä eräs Halifaxista kotoisin oleva kaveri sanoi, että paikallisten huhujen (korostan tätä sanaa) mukaan varauksen jälkeisellä kaudella olisi Yzerman käynyt useampaan kertaan Drouinia rauhoittelemassa juhlimisen suhteen. Ilmeisesti pientä "nöyryys"-ongelmaa.

Onhan siinä pojassa taitoa. Oikeaan valmennukseen ja oikeaan rooliin, niin sieltä tulee kova ykköskentän laituri jollekin. Ei näyttänyt tulevan "itsestään", kuten joistain pelaajista, mutta ottajia varmasti riittää, jos treidi tulee. Itse en usko treidiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös