Talonrakennus- ja remonttiketju

  • 890 540
  • 4 118

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ostajalla on asuntokaupoissa selonottovelvollisuus eli ostaja ei voi kävellä "silmät kiinni" ja katsella vain hienoja kaapistoja.

En nyt lukenut aikaisempia kirjoituksia sen enempää mutta oliko tässä mukana kiinteistönvälittäjää?
 

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Elikkäs toi suihkuhuone ei ole alunperin siinä ollut, mutta luvat kaikille tehdyille remonteille on haettu. (löytyy minulta).

Remonttia on tehty joitakin vuosia sitten. Mikään "fiksaus" ei siis ole kyseessä.

Seuraavaksi täytyy ottaa kustannusarvio tuleville korjauksille.

Uskon, että asia selviää piakkoin...

Lenille: välittäjän kautta kaupat on tehty.
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mistä sinä tiedät, onko myyjä "uudistanut" kylppärinsä myyntiä edistääkseen eli purkanut olemassaolleen seinän ja korvannut sen niille sijoilleen lasitiiliseinällä vai pykännyt koko laitoksen luvatta vinttikamariin eli muuttanut käyttötarkoitustusta hiukkasen ennen myyntiä. Amme ja lasitiiliseinä nimittäin viittaavat aika viimeaikaiseen muoti-ilmiöön.

No joo, ehkä tämä keskustelu lähti vähän raiteiltaan. Tartuin vain tuohon rakennuslupa juttuun, koska kuulosti siltä, että kylppäriremppaan tarvitsee rakennusluvan. Mutta se siitä. Ja amme voi kyllä viitata hyvinkin myös 60 - 70 luvun "muoti-ilmiöön". Ja kyllä niitä pesuhuoneita on ihan oikeasti rakennettu yläkertaankin. Rintamamiestalojahan on rakenneltu 30-40 vuotta, joten kyllä siinä ehtii suunnitelmat muuttua.

En todellakaan tiedä miten on tämän tapauksen kanssa, mutta tuskin tietää muutkaan, ainoastaan Winston. En ole tarkoittanut tässä kenenkään tehneen virhettä, mutta toin vain sen asian esille, että oikeuteen meno ei ole niin yksinkertaista kuin luullaan.

Aiemmin puhuttiin selvästä rakennusvirheestä. Mikä on rakennusvirhe? Onko lasitiilen saumaaminen laastilla rakennusvirhe? Onhan pesuhuoneiden nurkkiakin saumattu laastilla. Se on totta, että noin ei pitäisi tehdä nykyään, mutta ennen on voitu tehdä. Näissä asioissa pitää muistaa myös se, että jos sinä ostat esimerkiksi 80-luvun talon ja siinä on jotain tehty "väärin" nykyajan silmillä katsottaessa, ei oikeuta suoraan mihinkään korvaukseen mikäli se on tehty 80-luvulla olleiden määräysten ja sen ajan rakennustavan mukaan.

Ja edelleen, ostajalta velvoitetaan ottamaan selvää talosta ja varsinkin niistä vioista, jotka ovat helposti nähtävillä. Toki myyjällä on vielä kovemmat velvollisuudet ja vastuut talokaupoissa, mutta ei nämä aina ole niin yksinkertaisia juttuja. Tässä tapauksessa voisin kuvitella, että mikäli tätä rikkinäistä saumaa olisi myyjä yrittänyt jotenkin peitellä, kasaamalla vaikka tavaroita eteen, voisi myyjä joutua korvaamaan vahingon.

On useita tapauksia, jossa jopa koko talon arvo on pienempi kuin oikeuskulut. Tälläkin hetkellä tiedän tapauksen, jossa myyjä, välittäjä ja ostaja tappelevat oikeudessa kuka on oikeassa. Lopputulos on jollekin helvetinmoinen summa korvattavaa ja vika on noin 5% tästä summasta.

Tottakai jokainen tapaus on erilainen, ei kukaan voi sanoa, varsinkaan netin kautta, että kannattaa mennä oikeuteen tai ei kannata. Täällä on niin monenlaista porukkaa tallaamassa, on huonoja rakentajia, kusettavia myyjiä ja rahankiilto silmissä olevia välittäjiä. Mutta ihmisten pitäisi miettiä enemmän kannattaako joka asiasta tapella. Nykyajan trendi on se, että ostat talon -> huomaat vian -> mietitään heti paljonko voidaan saada myyjältä korvauksia. Näissä tapauksissa voittaa vain asianajajat ja tuomarit.

Mutta tsemppiä jokaiselle joka näiden ongelmien kanssa painii...
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
kannattaako joka asiasta tapella. Nykyajan trendi on se, että ostat talon -> huomaat vian -> mietitään heti paljonko voidaan saada myyjältä korvauksia. Näissä tapauksissa voittaa vain asianajajat ja tuomarit.

Mutta tsemppiä jokaiselle joka näiden ongelmien kanssa painii...

Eipä ole näinkään. Huomaat vian -> toivot, että se olisi mitätön- > pyydät apua- > apu toteaa talon pommiksi- > haet tavarantarkastajan lausunnon. Sitten sinulla kelvottomaksi dokumentoitu talo, jota et voi enää enää koskaan priimana myydä vaikka olet käyvän hinnan maksanut.

Neuvojia riittää, toivottavasti ei satu omalle kohdallenne. Kyseessä on koti , vitut korvauksista ja trendeistä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaas tähän ketjuun, kun en parempaakaan keksinyt.

Kodinkoneet pitäisi hiljalleen laittaa hankintaan uuteen kotiin. Millaisia kokemuksia eri merkeistä/valmistajista on? Kannattaako pakketihankinta vai ostanko erikseen? Pitäisi siis löytää seuraavat koneet; jääkaappi, pakastinkaappi, astianpesukone, kiertoilmauuni, keittotaso (ei induktiotaso), liesituuletin, pyykinpesukone ja kuivausrumpu. Tällä hetkellä harkinnassa Electroluxin laitteet, mutta mietityttää se, että noita(kin) koneita tehdään sekä Ruotsissa että Italiassa. Ja italialaisten kasaamia koneita en talooni halua, niistä olen kuullut paljon huonoa palautetta. Mitä muuta valmistajaa suosittelette?
 

rpeez

Jäsen
Laitetaas tähän ketjuun, kun en parempaakaan keksinyt.
Mitä muuta valmistajaa suosittelette?

Meille tuli vuonna 2001 Siemens:in keittiösatsi (jääkaappi, pakastinkaappi, kiertoilmauuni ja astianpesukone (IQ sarjaa näkyy olevan)), ja nyt 8 vuotta viisaampana voin suositella, yhdessäkään laiteessa ei ole ollut yhtäkään vikaa. Kaapit ja apk on lisäksi hiljaisia, joka oli meillä ostopäätöksen perusteena.
Pitkään ajattelin varmuuden vuoksi ostaa Mieleä, mutta toistaiseksi on mennyt hyvin näillä peruskoneillakin.
Pyykinpesukoneena nyt LG suoravetomoottoriversio (ei hihnaa ja hiljainen), mutta kestävyydestä ei osaa sanoa mitään, on sen verran uusi kone.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Energialuokitus ja äänitaso kodinkoneissa ovat isoissa merkeissä melko samat eli fiiliksen perusteella näitä paljon valitaan. Tärkeää on myös desing monille. Kylmäkoneiden kompurat ovat monissa merkeissä samoja.

Takuuaika on minusta aika ratkaiseva tekijä.
 

Nenna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lopen Uupuneet Sohvaperunaurheilijat.
Hyviä huomioita aikaisemmilta kirjoittajilta. Lisäksi koneita hankkiessa on erittäin suotavaa kiinnittää huomiota käytettävyyteen ja koneiden ulkomittoihin eli mahtuuko asianomainen laite sille tarkoitettuun tilaan?

Erityisesti pakastimia ja jääkaappeja ostaessa kannattaa ovia availla ja tutkailla miten toimii laitteen huolto, sulatus ja puhdistus. Liesituulettimessa kannattaa kiinnittää huomiota laitteen puhdistettavuuteen eli millainen on suodatin ja millainen huuva mahdollisesti laitteeseen kuuluu. Keittotasossa ratkaisee käytettävissä olevan tilan koko sekä mahdollisesti kattiloiden ja muiden soveltuvuuden asianomaiselle liedelle - keraaminen taso vaatii myös oman säännöllisen huoltonsa ja puhtaat kattilanpohjat. Jos perheessä on kiipeileviä lemmikkejä tai pieniä lapsia, lieden ja uunin turvalaitteet on myös huomioitava (=turvakytkin/namiskoiden sijoitus).

Lopuksi tulee sitten se ulkonäkökysymys - kallemmissa malleissa on tarjolla valkoisen lisäksi värejä ja rosteripintoja (mattarosteri on kiiltävää mukavampi käytössä, sillä kaikki klähmäsormijäljet eivät ihan heti näy). Ja tietysti koko riemua rajoittaa käytettävissä olevat varat.
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lopuksi tulee sitten se ulkonäkökysymys - kallemmissa malleissa on tarjolla valkoisen lisäksi värejä ja rosteripintoja (mattarosteri on kiiltävää mukavampi käytössä, sillä kaikki klähmäsormijäljet eivät ihan heti näy).

No jos tarkkoja ollaan niin mattarosteria ei kodinkoneissa ole. Kodinkoneiden mattapinta on joko alumiinia tai sitten se on maalattu. Teräspinnalle (oikealle) on nykyään saatavilla sormenjälkijä hylkivä pinnoite.

Jos tällä hetkellä olisin uusimassa vehkeitäni, valitsisin AEG:n (electrolux) tai siemenssin.
 

12961

Jäsen
Jos tällä hetkellä olisin uusimassa vehkeitäni, valitsisin AEG:n (electrolux) tai siemenssin.

Meillä on kaikki isommat kodinkoneet Mielen mallistosta lähtöisin ja erittäin tyytyväisiä ollaan.

Hinta noissa tosiaan on melko kova mutta ovat oikeasti myös laadukkaita laitteita. Made in Germany kertoo ainakin mulle riittävästi, sekä omat että lähipiirin kokemukset vahvistavat että hyviä laitteita ovat. Esimerkkinä, minkä muun merkkinen pesukone/kuivausrumpu on kestänyt 5 hengen taloudessa 18 vuotta ja 3:lla hengellä vielä 6 päälle? Edelleen porskuttaa.

Samaa laatua on myös kylmäkaapit olleet, ikää tuli isäukon kaapeille myös tuo 24 vuotta ja toimivat edelleen.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... keittotaso (ei induktiotaso)...

Saanko kysyä miksi joku ei halua induktiota, kun se on ihan helvetin hyvä? Jos joutuisin perinteisen kettotason käyttäjäksi nyt niin sahaisin ranteet poikki. Kaasu kävis tietenkin, mutta iduktio on kai sitäkin nopeampi.
 
K

kiwipilot

Saanko kysyä miksi joku ei halua induktiota, kun se on ihan helvetin hyvä? Jos joutuisin perinteisen kettotason käyttäjäksi nyt niin sahaisin ranteet poikki. Kaasu kävis tietenkin, mutta iduktio on kai sitäkin nopeampi.

Sama. Pari sataa lisää hintaa ei tunnu missään kun ajatellaan induktion etuja: nopeus, turvallisuus, siisteys; siinäpä niitä. Itse olen nyt pari kuukautta kokkaillut Boschin induktiolla ja ajatuskin normihellasta vituttaa. Kolmen litran kattila vettä kiehahtaa noin kolmessa minuutissa ja tehon säätönopeus alkaa olla lähellä kaasua. Kerrassaan loistava keksintö.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kerrassaan loistava keksintö.

Plus juuri mainitsemasi turvallisuus. Yksikään "levy" ei voi jäädä päälle eikä voi lämmetä minkään uunikintaan tai silikonilätkän takia. Kuinkahan monta talopaloa voisikin jäädä tapahtumatta kun kaikki älyäisivät päivittää valurautamötikkänsä 2000-luvulle. Onhan se tietty ekotekokin mutta sillähän ei toisaalta ole kovin suurta väliä. Monessa ekoperheessä hehkunee edelleen virtasyöppö valurauta...
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saanko kysyä miksi joku ei halua induktiota, kun se on ihan helvetin hyvä? Jos joutuisin perinteisen kettotason käyttäjäksi nyt niin sahaisin ranteet poikki. Kaasu kävis tietenkin, mutta iduktio on kai sitäkin nopeampi.

Rouva ei halua sellaista, koska joutuisi (kaiketi?) uusimaan koko kattila-arsenaalin yms. liedellä käytettävän välineistön. Ilmeisesti tavalliset kattilat eivät sovi induktioliedelle, vai olenko ihan pihalla? Itse kokkailen niin harvoin, että voisin valmistaa ruokani vaikka nuotiolla.

Mielen koneita olen myös katsellut, mutta vaikuttavat tosiaan aika hinnakkailta.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rouva ei halua sellaista, koska joutuisi (kaiketi?) uusimaan koko kattila-arsenaalin yms. liedellä käytettävän välineistön. Ilmeisesti tavalliset kattilat eivät sovi induktioliedelle, vai olenko ihan pihalla?

Tavalliset kattilat käyvät. Ainoa vaatimus on että pohja on magnetisoituva. Voit testata kattilan ja paistinpannun soveltuvuuden vaikka jääkaapinoven magneettikiinnittmellä. Jos tarttuu pohjaan niin siitä vaan keittämään.
 

J.Petke

Jäsen
Rouva ei halua sellaista, koska joutuisi (kaiketi?) uusimaan koko kattila-arsenaalin yms. liedellä käytettävän välineistön. Ilmeisesti tavalliset kattilat eivät sovi induktioliedelle, vai olenko ihan pihalla? Itse kokkailen niin harvoin, että voisin valmistaa ruokani vaikka nuotiolla.

Mielen koneita olen myös katsellut, mutta vaikuttavat tosiaan aika hinnakkailta.

Puhu nyt rouvallesi järkeä. Sano vaikka että mikään ei enää pala kiinni hellaan. On kato nääs helpompi siivota. Lupaat ostaa muutaman uuden kattilan niin eiköhän tuo siitä lepy. En tiedä ihmistä joka olisi ostanut induktiolieden ja ollut siihen tyytymätön. Nyrkkisääntönä toimii se, että induktioliedelle ei sovi kattilat missä ei ole rautaa. Magneetti käteen ja testaamaan kattiloiden pohjia.
 
K

kiwipilot

Rouva ei halua sellaista, koska joutuisi (kaiketi?) uusimaan koko kattila-arsenaalin yms. liedellä käytettävän välineistön. Ilmeisesti tavalliset kattilat eivät sovi induktioliedelle, vai olenko ihan pihalla?

Näinhän se menee, meiltä meni kaikki vaihtoon. Mutta muutama satku uusiin ja laadukkaisiin pannuihin on silti aika pieni hinta induktion kiistattomista eduista. Ja onhan se mukavaa kokkailla uusilla välineillä. Kannattaa todellakin harkita.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Magneetti käteen ja testaamaan kattiloiden pohjia.

Kävinpä tuon jo tekemässä ja noin 60% kattiloista ja pannuista sopii induktioliedelle. Ja lupasin tietysti myös hankkia ne puuttuvat kattilat, jos niille tarvetta ilmenee. Aikas lailla paljon niitä tosin näytti olevan, kun aloin kaappeja tonkimaan. Taidan sittenkin hankkia tuon induktiolieden.
 

Nenna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lopen Uupuneet Sohvaperunaurheilijat.
No jos tarkkoja ollaan niin mattarosteria ei kodinkoneissa ole. Kodinkoneiden mattapinta on joko alumiinia tai sitten se on maalattu. Teräspinnalle (oikealle) on nykyään saatavilla sormenjälkijä hylkivä pinnoite.

Jos tällä hetkellä olisin uusimassa vehkeitäni, valitsisin AEG:n (electrolux) tai siemenssin.

Jos käyttää sanaa "alumiini" kodinkoneiden myyntiesitteessä, sitä ei osta erkkikään, rosteria sen olla pitää. Eihän kukaan harrastelija osta alumiinikattiloitakaan, vaikka niitä käytetään ammattikeittiöissä todella paljon erittäin hyvästä syystä. On erikseen kauppanimikkeet ja se ei-kaupallinen tieto, jota ei sovi yleisölle jaella.

Minä jos lähtisin ostamaan keittiövarusteita, ostaisin suoraapäätä Gaggenaun releet, mutta eipä ole tarvetta, näillä nykyisilläkin pärjää aivan mainiosti. Högforsin puuliesi ja 6 pellin muurattu leivinuuni lämmittävät myös kämpän. Kylmästä vastaa sekalainen kokoelma kaappeja ja kaksi arkkupakastinta sekä suuri perunakellari. Pullokaasulla toimivan lieden saattaisin ehkä haluta kesäkuumalle. Vähän toisenlainen keittiö siis minulla, mutta on kokemuksia niin kaasulla pusaamisesta kuin tavallisesta sähköliedestä että keraamisesta liedestä, joka on muuten mukava, mutta vaatii jonkinmoista varovaisuutta astioiden käsittelyssä. Puuliedelle voikin sitten lätkäistä kattilan kuin kattilan mutta niitä muoviastioita ei sovi unohtaa kuuman lieden päälle. Aamusella tosin kissa lämmittelee pliitan päällä, mutta eipä ole oppinut tulia vielä sytyttämään. :)
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Haa, sanonpas minäkin jotain. Meille hankittiin kuukausi pari sitten Upon liesi ja apk, ja toistaiseksi tyytyväisiä on oltu. Molempia vehkeitä käytiin paljon liikkeissä potkimassa, ja kyllähän varsinkin astianpesukoneissa laadussa tai ainakin sen vaikutelmassa on huikea ero.

Halvemmissa apk:issa seinät on muovisia, luukku vempula ja veden syöttö sille pyörijälle on sellainen, että on pelkän tiivisteen varassa, eli aina kun vetää alatasoa, vesiputki irtoaa tiivisteestä. En mä tiedä, onko sillä mitään käytännön merkitystä, mutta näin insinöörijärjellä ajateltuna vähän kummallinen ratkaisu. Miele ja Upo taisivat olla ainoat joissa oli teräksinen ja kiinteä tuo pesuvarsi. Toisaalta, mitä kalliimpi malli, sitä pienempi yleensä vedenkulutus, josta ei ole mitään hyötyä, mutta kai ne pesuainejäämät niistä 10 litrallakin lähtee. Upoissa mallisarjat 500 sarjasta ylöspäin Ruotsissa tehtyjä, Askon tehtailla. Ei varmaankaan hiljaisin tai nopein kone markkinoilla, mutta toivottavasti kestää kauan. Halvemmat Upot on italialaisia, varmaan samaa luokkaa kuin romanian yms rosenlewit.

Liedessä päädyttiin Upoon madeinfinlandin ja laatuvaikutelman takia. Noin 700 euron kiertoilmaliesistä suurin osa on aika epäilyttäviä säätimien tuntuman ja yksityiskohtien osalta, Upo oli jämäkimmän tuntuinen. Induktioliesi on varmasti jees ratkaisu, mutta sen takia ei kyllä kannata muusta laadusta tinkiä, sillä taitaahan se hinnanero vastaavilla induktio- ja perusliesillä olla vähän enemmän kuin pari sataa. Ja kiertoilmasta ei sitten kannata tinkiä.

Upoa pidin ihan pilipalimerkkinä ennen kuin rupesin kauppoja kiertelemään, mutta mieli kyllä muuttui.

Jääkaappi meillä on Gram, ja vaikka takuu on tottakai tärkeä asia, niin ei se paljon lohduta, kun jääkaappi prakaa toistuvasti. Takuuta tosiaan 5v, josta 2 jäljellä, ja huoltomies on vieraillut sekä edellisen omistajan että meidän aikana jo muutaman kerran.
 
Viimeksi muokattu:

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Haa, sanonpas minäkin jotain. Meille hankittiin kuukausi pari sitten Upon liesi ja apk, ja toistaiseksi tyytyväisiä on oltu. Molempia vehkeitä käytiin paljon liikkeissä potkimassa, ja kyllähän varsinkin astianpesukoneissa laadussa tai ainakin sen vaikutelmassa on huikea ero.

Halvemmissa apk:issa seinät on muovisia, luukku vempula ja veden syöttö sille pyörijälle on sellainen, että on pelkän tiivisteen varassa, eli aina kun vetää alatasoa, vesiputki irtoaa tiivisteestä. En mä tiedä, onko sillä mitään käytännön merkitystä, mutta näin insinöörijärjellä ajateltuna vähän kummallinen ratkaisu. Miele ja Upo taisivat olla ainoat joissa oli teräksinen ja kiinteä tuo pesuvarsi.
Vanhana kodinkone myyjänä muistelen että Upon tiskareissa on myös kokonaan teräksinen (18/9) kotelo joka myöskin on saumoistaan hitsattu tiiviiksi. Läheskään kaikilla ei näin ole vaan saumat on tiivistetty erilaisilla liimoilla/silikoneilla.
Pääsääntöisesti voi sanoa että kaikki Upon koneet jotka on tehty muualla kuin Italiassa ovat hyviä hinta/laatusuhteeltaan. Italialaiset taas... no kun Pesukarhut siirtyivät tehtäväksi Italian tehtaille ja myymälässä oli vierekkäin vielä mallit kotimaisesta ja makaronimaassa tehdystä niin ero oli melko järkyttävät. Viimeistelyn laatu kaikissa muovi- ja kumiosissa oli Italiassa kasatuissa melko kauhea.
 

Veijari

Jäsen
Sen kun muistaa että halvalla ei saa hyvää, tämä pätee myös kodinkoneissa. Jos olisi ollut hövelimpi mieli niin Mielen koneet meille olisi tullut, tyydyttiin kuitenkin Siemensiin, tosin hyvä laatuisia nämäkin tuntuvat olevan puolen vuoden käytön kokemuksella.

Kodinkoneiden energialuokituksia ja käyttöääniä kannattaa vertailla. Mikäänhän ei ole niin vittumaista kuin kuunnella kolistelevaa astianpesukonetta tms. Parinsadan euron Whirlpoolilla ja Siemensin Premium-koneella on eroa kuin yöllä ja päivällä. Noissa liesissä ja uuneissa osaa nykyään arvostaa ajastimia yms hienouksia. Pistät munat kiehumaan liedelle, säädät ajaksi 8 min ja voit mennä vaikka puolen tunnin pökäleelle vessaan. Liesi sammuu automatic 8 minuutin päästä. On elektroniset lapsilukot yms.

Sitähän ei tiedä Penakaan kauanko nuo koneet kestää mutta nykyajan elektroniikan käyttöikä on melkoisesti pudonnut jostain 80-luvusta. Anoppi juuri haikaili miten Siemensin vanha mankeli kesti 18 vuotta ja taasen uusi Siemensin pakastin pamahti heti kun takuuaika oli ummessa.
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Mielen koneita olen myös katsellut, mutta vaikuttavat tosiaan aika hinnakkailta.

Lämpimästi suosittelen kyseistä merkkiä. Pääsääntöisesti ovat erittäin hiljaisia sekä vankkarakenteisia laitteita ja muutenkin huokuvat jollain tapaa laadukkuutta. Hintakaan ei välttämättä ole kovin paha, jos on sopivasti lähistöllä asumiseen liittyvät messut. Noista saa usein hyvinkin edukkaita tarjouksia, jos vertaa kodinkoneliikkeiden hintoihin.
 

12961

Jäsen
Lämpimästi suosittelen kyseistä merkkiä. Pääsääntöisesti ovat erittäin hiljaisia sekä vankkarakenteisia laitteita ja muutenkin huokuvat jollain tapaa laadukkuutta. Hintakaan ei välttämättä ole kovin paha, jos on sopivasti lähistöllä asumiseen liittyvät messut. Noista saa usein hyvinkin edukkaita tarjouksia, jos vertaa kodinkoneliikkeiden hintoihin.

Noissa Miele-koneiden hinnoissa tuntuu myös olevan aika lailla tinkivaraa.

Laadun tae on se, että kaikki tuotteet kootaan Saksassa ja alihankkijoiden laadunvalvonta on erittäin tiukkaa, jopa vanhanaikaista. Alihankkijat toimivat Saksassa, oma komponenttitehdas löytyy Tsekistä. Mulle ainakin piisaa se, ettei koneessa ole ns. vinkuintian alihankkijan osia, joista 1/10 vaihdetaan takuuaikana.

Pesukoneissahan Miele testaa tuotteensa tuplalle käyttötuntimäärälle verrattuna testilaitoksiin ja muihin valmistajiin. Normaalikäytössä puhutaan 20 vuoden suunnitellusta kestoajasta. Ei paljoa tehnyt mieli LG:n pyykkäri/kuivuriyhdistelmää ostaa kun myyjä sanoi suoraan että käyttöikä on noin 7-8 vuotta, Miele hehkuttaa joka esitteessä koneiden olevan suunniteltu 20 vuodeksi ja se näin ollen uskottakoon. Kova lupaus kyllä, mutta tuntuu myös pitävän paikkansa.

Onhan sekä porukoilla ja isovanhemmilla kokemuksia noitten kestävyydestä, toisilla 24v toisilla tällä hetkellä 23v vanhat Mielet kautta sarjan ja porskutus sen kun jatkuu.

Itse maksan mielelläni siitä, että tiedät tuotteiden olevan erittäin tasalaatuisia ja maanantaipäivän kappaleen todennäköisyys on pieni. Vituttaahan se jos jääkappi, apk tai pyykkäri on toimimatta päivänkin, varsinkin mikäli siihen ei ole tottunut. Aivan sama miten pitkä takuu on mikäli koneen joutuu vaihtamaan/korjaamaan ja käyttö häiriintyy. Kodinkoneisiin on käytännössä sama sijoittaa hieman enemmän, kun hajoaminen ei keskeytä käyttöä juuri koskaan.

Ainoa noihin 23/24v vanhoihin koneisiin koskaan tehty korjaustoimenpide oli kuivausrummun hihnan vaihto pari vuotta sitten ja (oli sekin yli sen 20 vuotta vanha silloin) sekin tehtiin siihen vähemmän käytettyyn isovanhempien koneeseen. Ehkä kumi vaan haurastuu jos rumpu ei pyöri riittävästi.
 
Viimeksi muokattu:

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lämpimästi suosittelen kyseistä merkkiä. Pääsääntöisesti ovat erittäin hiljaisia sekä vankkarakenteisia laitteita ja muutenkin huokuvat jollain tapaa laadukkuutta. Hintakaan ei välttämättä ole kovin paha, jos on sopivasti lähistöllä asumiseen liittyvät messut. Noista saa usein hyvinkin edukkaita tarjouksia, jos vertaa kodinkoneliikkeiden hintoihin.

Itselle parhaiten jäi mieleen kodinkoneliikkeessä töissä ollessa ero Mielen ja muiden pesukoneiden välillä on käytännössä ne osat ja parhaiten se näkyy pesukoneiden painossa. Mielen koneet olivat ainakin muutama vuosi sitten huomattavasti painavempia kuin muiden valmistajien ja kai se kertoo, että laadukkaampia osia sinne sisään laitetaan joidenkin muovihärpäkkeiden sijaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös