Mahtaako näihin saada jotain tukiaisia tai halpaa lainaa?
Onkos täällä kokemusta aurinkosähköjärjestelmistä. Hieman kiinnostaisi laittaa paneelit katolle kun ilmasuunnat on sopivat eikä puustoa ole eteen tulossa. Tarkoitus on selvitellä erinäisiä asioita, ennen kun mene myyntitykin juttusille, niin ei vituta sitten jälkeenpäin. Oulun seudulla ollaan, mutta kyllä se täälläkin paistaa.
- Miten käytännössä sähkön tuonti rakennukseen tulee kun mulla on ns päätaulu ja mittari ulkorakennuksessa?
- Käytännön mitoitus, SYKEn kannattavuuslaskurissa neuvotaan järjestelmän kooksi sellainen, että ylijäämä eli ulosmyytävä osuus on mahdollisimman pieni. Tavallaan ymmärrän että ei kannata liian isoa investointia, mutta mikä lienee järkevä raja.
-Mitäs muuta noiden paneelien lisäksi tarvitaan, invertteri, jotain puskurointia akulla tms?
Toki jos on suositella toimittajaa/valmistajaa, niin saa ehdotella. Mahtaako näihin saada jotain tukiaisia tai halpaa lainaa?
Se kosteuden siirtyminen varmaan eniten riippuu siitä onko salaojat ja patolevyt kunnossa. Onhan kellareissa olevissa saunoissa paneloinnit ihan normaaleja ja pukuhuoneissa myös. Laminaatista en osaa sanoa, mutta kuivan betonilattian päälle olen alakertaan tehnyt itse lautalattian koolauksien päälle. Eli ilmarako jäi minulla sinne.Veljen puolesta kyselen, tai oikeastaan omasta, mutta veljen pirttiä koskee. Broidilla on 50-luvun rintamamiestalo, jossa vintti ja kellari otettu asumiskäyttöön. Kellarissa sauna, kylppäri ja kodinhoitohuone.
Kellarissa on lattiassa laminaatti ja seinissä jotain verhous paneelia. Tuohon liittyy se kysymys. Onko tuommoiset seinä-ja lattiamateriaalit kovin järkeviä rintsikassa? Veli sanoi, että mitään sisäilmahäikkää yms.ei ole ollut. Mutta eikös tuonne kellariin joka tapauksessa maaperän kosteus tule ja jää muhimaan paneelien ja laminaatin alle? Vai onko nuo kellariin verhoilut enempikin yleisiä vanhoissa taloissa?
Ei mene kauaa, mutta pöllyää sitten ihan perkeleesti. Imuri ihan pakollinen tuohon hommaanOnko kokemusta betonihiomakoneella hiomisesta, esim. Makitan NPC5000C, kuinka kauan menee n. 30 neliön autotallin lattian hiontaan?
Ei siihen tosiaan kauaa mene (pari tuntia) jos betoniliimat tai maalin hioo pois mutta imuri on oltava. Tasoitekeŕroksia jos otetaan ni sitten menee tietty kauemmin. Ja oikea rakennusimuri, ei mikään koti-imuri. Jos haet koneet vuokraamosta niin hiltiltä on sellainen dg150 kuppilaikkakone ja siihen sopiva imuri pakettina. Tekee sen toki sillä makitallakin, jos sellainen ilmaiseksi on käsillä.Onko kokemusta betonihiomakoneella hiomisesta, esim. Makitan NPC5000C, kuinka kauan menee n. 30 neliön autotallin lattian hiontaan?
Vähän betonia tai muurauslaastia ensin, jotta pinnasta tulee tasaisempi. Sitten nakkaat sopivan kokoisen pesubetonilaatan märän massa päälle, niin tulee nopeasti ja helpolla hyvä porras. On kokeiltu ja hyväksi havaittu keino.Kysellään itse viisaammilta neuvoja eli betoniset (tai oikeammin jostain kivien ja sementin seoksesta valetut) portaat on alkanut askelmista kulumaan eli vesi menee kivien ja sementin/betonin väliin ja rapauttaa jäätyessä ja sulaessa askelmia -> eli onko mitään helppoa ja näppärää vinkkiä korjaukseen? Portaat on ihan suht ok vielä eli tarvetta askelmien uudelleen valamiseen ei oikein vielä ole mutta jotain olisi hyvä tehdä ennen talvea.
Jostain lukaisin/kuulin että jollain epoxilla voisi käsitellä kevyesti niin se suojaisi betonin mutta voisiko oikeasti toimia ilman että portaista tulee talvisin liukkaat?
Kysellään itse viisaammilta neuvoja eli betoniset (tai oikeammin jostain kivien ja sementin seoksesta valetut) portaat on alkanut askelmista kulumaan eli vesi menee kivien ja sementin/betonin väliin ja rapauttaa jäätyessä ja sulaessa askelmia -> eli onko mitään helppoa ja näppärää vinkkiä korjaukseen? Portaat on ihan suht ok vielä eli tarvetta askelmien uudelleen valamiseen ei oikein vielä ole mutta jotain olisi hyvä tehdä ennen talvea.
Jostain lukaisin/kuulin että jollain epoxilla voisi käsitellä kevyesti niin se suojaisi betonin mutta voisiko oikeasti toimia ilman että portaista tulee talvisin liukkaat?
Paras korjaus on tasoittaa portaat sopivalla tasoitteella ja pinnoittaa ne esim yllä mainitulla laatalla tai muilla sopivilla laatoilla. Pinta voidaan myös vain maalata soveltuvalla maalilla. Hemmetin kestäviä maaleja on esim Betolux, mutta se ei tuohon sovi liukkautensa takia.
Kannattaa joka vaihtoehdossa kuitenkin kilkutella irtoava aines pois ja tehdä tasoitus kunnolla pohjiksi.
Märän maalin päälle mättää karkeaa hiekkaa reilusti ni saa pitävät pinnan.
Ota halvin ja maksa tonni jollekin valvojalle, joka käy sinun puolesta tarkastamassa, että työvaiheet tulee tehtyä juuri niin kuin pitää eikä sinne päin. Etupainoitteista maksuohjelmaa on myös syytä välttää, maksat siis vain valmiista työstä tai työvaiheesta.Kiitoksia vastauksista. Lähinnä hyvä kuulla, että ei tuolta nyt tod. näk. täyttä sekundaa tule, jos isommaltakin toimijalta työn tilaa. Tiijä sitten mitä trolleja nuo Google-tulokset ovat, kun siellä huudellaan, että esim. Vesivekiltä jos katon ottaa, niin kerran kerrasta paskaa.
Hetki sitten kävi viimeinen edustaja tarjouksen tekemässä, ja tilanteeksi muodostui se, että halvin tarjous oli sen 20k ja kallein 28k. Onhan tuossa jo rahallisestikin jonkinlainen ero, mutta kuten todettua, niin työn jälki on se tärkein tekijä.
Ns. "verokortin ohi" toimijoista sen verran, että tällaisiinkin olisi toki sauma ollut ja ihan kontaktin kautta. Kaveri otti virolaisilta salaoja -ja kattoremontin könttänä, alle 10k pisti kavereille tuosta lapaan. Tyytyväinen on ollut, mutta jotenkin olen taipuvaisempi itse luottamaan näihin vähän ammattimaisempiin toimijoihin.
En tiedä asiasta mitään, mutta toimisiko joku hartsi, siis epoksivaluhartsi tai koruhartsi tms. VOisi kuvitella että kivitasoja myyvillä tahoilla olisi jotain diy-aineita. Menisiko jopa kirkkaana, tai voi sen tietysti värjätäkin. Sitten on tietysti kaikenlaisia epoksikittejä ja muovikittejä ym, mutta en tiedä onko mustaa. Kai sen kovaa pitäisi olla, ei mitään silikonia.Kysytäänpä täältä. Keittiöön asennettiin rempan yhteydessä 2018 mustat Silestone-kvartsitasot. Joku lapsista onnistui aika nopeasti porsastamaan keittolevyn eteen sellaisen puolen sentin kolon tason kulmaan. Olen sitä nyt kolmisen vuotta katsellut ja miettinyt, että pystyisikö sen jollain paikkaamaan. Olen itse miettinyt ihan jotain lasisilikonia tms, mutta ajatus lienee paska, koska se on minun aivoistani lähtöisin.