Taistohon aidon vodkan puolesta!

  • 21 493
  • 75

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Sitä minä en kyllä ymmärrä mitä taisteltavaa yksittäisellä kuluttajalla muka tässä on. Ei minua ainakaan liikuta tippaakaan jos jonkun pohjoismaisen vodkamerkin menekki tipahtaa Etelä-Euroopassa 4-14 prosenttia paikallisten perunavodkien vallatessa markkinoita. Tai jos aidon tavaran pullollisen hinta nousee täällä euron tai kaksi. Saisi nousta muutenkin. Mitä tässä siis vannomaan, tottakai sitä jatkossakin juo sitä vodkaa mistä tykkää, niin kauan kuin kyseisten hyvien merkkien maku pysyy samana. Ei tässä kuitenkaan ole kyse mistään Turun Sinapista jonka kotimaa on muuttunut, vaikkei tosin sekään suurin murhe elämässä ole.
 

scholl

Jäsen
Mielestäni tilanne on suht ok, jos se näkyy kuitenkin etiketissä, että mistä se on valmistettu. Fakta on kuitenkin se, että varsinkin premiumvodkamarkkinoilla menestys on hyvin pitkälti markkinoinnista kiinni ja jos joku onnistuu tekemään hyvän jutun niin suodaan heille menestys.

Halvimmat merkit toki voivat kärsiä, mutta en minä tiedä onko se niin iso ongelma kuitenkaan. Lisäksi deekuthan ovat hyötyjiä, jos saavat mahdollisesti keittonsa jatkossa halvemmalla.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mielestäni vodka kuuluu kirjoittaa suomeksi votka, siis oikeinkirjoituksen mukaan. Itse pidän enemmän sanasta vodka. Votka näyttää jotenkin naurettavalta. Sama koskee sanaa pitsa. :D

Itse asiaan: on suoranainen loukkaus vodkaa kohtaan, että se ei saanut merkkisuojaa. Jos saatana omenasta tehtyä viinaa saa myydä nimellä vodka, niin olen sitä mieltä, että sen vanhan Marlin omenaviinin nimi pitäisi palauttaa takaisin omenaviiniksi. Ihan kostona. Yhtä paljon se on viiniä, kuin esim. omenasta tehty viina vodkaa.
 

scholl

Jäsen
Mielestäni vodka kuuluu kirjoittaa suomeksi votka, siis oikeinkirjoituksen mukaan. Itse pidän enemmän sanasta vodka. Votka näyttää jotenkin naurettavalta. Sama koskee sanaa pitsa.

No joo Suomessa on alettu viime aikoina sorsia pehmeitä konsonantteja. Enää ei kuulu kuulemma kirjoittaa esimerkiksi Jokereiden, vaan Jokereitten jne. Minulle sen sijaan tuollaiset säännöt ovat samantekeviä. Pehmeät konsonantit ovat osa kieltä ja pizza on pizza, taxi on taxi ja vodka on vodka riippumatta siitä, mitä joku temarikansanetustaja sanoo.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Minua ei huolestuta se että vodkaa voi tehdä mistä tahansa aineksesta ja myydä tätä halpaa paskaa vodkana, vaan se että saako tätä halpaa paskaa myös sitten Suomesta?

Aina se EU meitä sorsii, kun EU-jäsenyyden myötä Alkon Whisky 88:a ei saanut enää EU-standardien valossa kutsua viskiksi vaan sitä piti myydä juomasekoituksena.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Aina se EU meitä sorsii, kun EU-jäsenyyden myötä Alkon Whisky 88:a ei saanut enää EU-standardien valossa kutsua viskiksi vaan sitä piti myydä juomasekoituksena.

Kerrankin EU on tehnyt jotain hyödyllistä...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
No joo Suomessa on alettu viime aikoina sorsia pehmeitä konsonantteja. Enää ei kuulu kuulemma kirjoittaa esimerkiksi Jokereiden, vaan Jokereitten jne. Minulle sen sijaan tuollaiset säännöt ovat samantekeviä. Pehmeät konsonantit ovat osa kieltä ja pizza on pizza, taxi on taxi ja vodka on vodka riippumatta siitä, mitä joku temarikansanetustaja sanoo.


Nyt mennään aiheen sivuun, mutta vielä enemmän vituttaa se kun shakki ei enää ole shakki vaan sakki (joka menee sekaisin joukkoa tarkoittavan sakin kanssa), shokki on sokki ja niin eespäin. Mitä helevettiä menevät hyvää ja ilmaisuvoimaista kieltämme sorkkimaan?!?!?

Niin, ja nimimerkki MS: Laadukkaan vot/dkan tunnistaa kyllä kun sitä maistelee raakana. Laatu on pehmeää, raikasta. Köntsävotka on pahimmillaan kuin kiljulla jatkettua pöytäviinaa. Viskeissä laatu riippuu osin iästä; vot/dkissa ei niinkään, vaan enemmänkin raaka-aineista ja valmistuksesta.
 

scholl

Jäsen
Niin ja eikös huonosta vodkasta tule pää kipeäksi? Ainakin viru valgeassa on ainakin jotain, joka saa kuulemma monen pään kipeäksi. Ilmeisesti käyttävät epäpuhtaita aineita.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Niin ja eikös huonosta vodkasta tule pää kipeäksi? Ainakin viru valgeassa on ainakin jotain, joka saa kuulemma monen pään kipeäksi. Ilmeisesti käyttävät epäpuhtaita aineita.

Totta, ainakin toinen puoli. Saa nimittäin hyväkin vodka pään kipeäksi, kunhan kylliksi juo.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Jep, kyllä Russkij Standart on parhaasta päästä maailman vodkalaaduista, ainakin näistä oman rahan ostettavista. Siitä on vielä perusversio ja premium, mutta molemmat ovat hyvin laadukkaita.

Perusversio tuli onneksi hiljattain Alkoonkin myyntiin. Vielä joskus ½ vuotta sitten sitä myytiin uutuustuotteen nimellä, eli aika tuore ja ennen kaikkea laatunsa puolesta loistava värväys liikkeen juomavalikoimaan. Huvitti hiukan miten samaan aikaan myös Flagman-niminen vodka tuli Alkon hyllyyn. Ainakin vahva mielikuva on se, että Pietarin baareissa tuo Flagman oli/on sellainen perusvodka mitä myytiin suht edullisesti ja samalla Standart on arvossa pidetty tavara, mikä maksaa vähintään tuplasti enemmän. Alkossa nuo muistaakseni ovat kuitenkin about saman hintaisia. Eipä sikäli, kyllähän myös Flagmania mieluummin juo kuin vaikkapa pohjoismaisia. Esim. Finlandiaa en osta ikinä, en vain pidä siitä mausta.

Aiemmin ketjussa mainituista vodkista Moskovskaja oli yhden tutun suosikkimerkki ja on tuota joskus itsekin tullut juotua. Majakovskaja tuli myös aikanaan tutuksi ja Stoli tietysti toimii aina. Kautta aikojen huonoin vodka mitä puolestaan on tullut juotua, oli joku halpa karvas polakkipaska mitä tuli Krakovasta ostettua. Käsite "venäläinen laatu" on monessa asiassa lähinnä vitsi, mutta vodkan osalta ryssät kyllä pääsääntöisesti osaavat homman loistavasti. Sekä juomisen, että erityisesti valmistuksen osalta.

Taitaapi olla pakko korkata baarikaapista tuijottava harmaa puteli ja nauttia juhannuksen kunniaksi 50g Standartia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Venäläinen votkahan on tarkoitettu juotavaksi sellaisenaan, snapsina. Kuten myös kotimainen Koskenkorva. Kylmänä luonnollisesti. Venäläiset haluavat juoda votkansa ilman mehuja.

Finlandia, Absolut, Smirnoff puolestaan on suunniteltu drinkkisekoitusten pohjaksi. Niitä ei kukaan, toistan KUKAAN, normiryssä suostu yhtä kertaa useammin sellaisenaan maistamaan. Havainto on tehty omakohtaisesti n. 5 Venäjällä vietetyn vuoden kuluessa.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Vodka on kyllä hieno aine ja venäläiset kyllä hallitsevat sen valmistuksen kaikkein parhaiten. Suurinpiirtein kaikki muu venäläinen onkin sitten enemmän tai vähemmän sen kuuluisan perseenpäristäjän tasoista räpistelyä.

Itsekin olen pikkuhiljaa siirtymässä venäläismäiseen vodkasta nautiskelemiseen, eli olen siirtynyt limunaadilantringeista pikkuhiljaa vissyyn, kraanaveteen ja nyt sitten jatkossa tarkoitus olisi siemailla sitä snapseina, sillä minulle ovat erittäin luotettavat tahot kertoneet, että se on paras tapa.

Olen valmis barrikaadeille! Missä nähdään?
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Vodkahan nimenomaan on parhaimmillaan nautittuna joko kraana- tai vissyveden kanssa. Useimmiten käytän vissyvettä, vaikkei Leijonasta vodkana voikaan puhua.

Paras vodka on puolalainen Bolsh tai jotain sinne päin. Tämä tuli aukottomasti todistettua kahdella Unkariin suuntautuneella bussimatkalla tuossa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, jolloin maistelin yhteensä paria-kolmeakymmentä eri vodkamerkkiä. Myöskään moskovalaisvalmisteinen Stolichnaya ei jää kauaksi.

Itse en vodkaa suosi snapsityyppisenä kuin ehkä ruuan kanssa muutaman. Nimenomaan, jos puhutaan vodkasta seurustelujuomana, mitä se parhaimmillaan tietysti on. Aikoinaan tuli vodkaa juotua pääasiassa ilman lantrinkia, mutta sittemmin olen tosiaan siirtynyt vahvasti vissylinjalle. Makeat lantrinkit eivät missään nimessä sovi vodkaan. Kylmä vodkakola toki menettelee, mutta ei kovin montaa per ilta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Vodkahan nimenomaan on parhaimmillaan nautittuna joko kraana- tai vissyveden kanssa. Useimmiten käytän vissyvettä, vaikkei Leijonasta vodkana voikaan puhua.

Paras vodka on puolalainen Bolsh tai jotain sinne päin. Tämä tuli aukottomasti todistettua kahdella Unkariin suuntautuneella bussimatkalla tuossa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, jolloin maistelin yhteensä paria-kolmeakymmentä eri vodkamerkkiä. Myöskään moskovalaisvalmisteinen Stolichnaya ei jää kauaksi.

Itse en vodkaa suosi snapsityyppisenä kuin ehkä ruuan kanssa muutaman. Nimenomaan, jos puhutaan vodkasta seurustelujuomana, mitä se parhaimmillaan tietysti on. Aikoinaan tuli vodkaa juotua pääasiassa ilman lantrinkia, mutta sittemmin olen tosiaan siirtynyt vahvasti vissylinjalle. Makeat lantrinkit eivät missään nimessä sovi vodkaan. Kylmä vodkakola toki menettelee, mutta ei kovin montaa per ilta.

Aitoa (puolalaista tai venäläistä, tästä voidaan keskustella pitkään) vodkaa ei _koskaan_ lantrata. Ei koskaan. Loukkaus ko. juomaa ja kulttuuria kohtaan.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Venäläinen votkahan on tarkoitettu juotavaksi sellaisenaan, snapsina. Kuten myös kotimainen Koskenkorva. Kylmänä luonnollisesti. Venäläiset haluavat juoda votkansa ilman mehuja.

Finlandia, Absolut, Smirnoff puolestaan on suunniteltu drinkkisekoitusten pohjaksi. Niitä ei kukaan, toistan KUKAAN, normiryssä suostu yhtä kertaa useammin sellaisenaan maistamaan. Havainto on tehty omakohtaisesti n. 5 Venäjällä vietetyn vuoden kuluessa.

Yksi syy tähän saatta olla se että ko. vodkat ovat "liian" hyviä. Tällä en tarkoita makua vaan laadullisesti hyviä ja puhtaita voisi jopa sanoa kliinisiä. Venäläisissä vodkissa on hieman epäpuhtauksia mukana joka antaa oman makunsa.
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Aitoa (puolalaista tai venäläistä, tästä voidaan keskustella pitkään) vodkaa ei _koskaan_ lantrata. Ei koskaan. Loukkaus ko. juomaa ja kulttuuria kohtaan.

Second to that...

Polakeilla muutamia huikean hyviä: Chopin, Pan Tadeusz ja Sobieski maisteltu ja vetelee vertoja Stolillekin.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Tämä kai se hakemani ketju sitten on... Muistelisin, että ketjun nimi olisi ollut "onko Jatkoajassa vodkan ystäviä" tai jotain...

Tuurilla tuli näemmä Tallinnasta oikeata vodkaa ostettua: Russian Standard. Ketjua lukiessa suu alkoi napsaan, mutta tiukkana on pysyttävä. Herkku on jätettävä myöhäisempään, parempaan ajankohtaan.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Tuurilla tuli näemmä Tallinnasta oikeata vodkaa ostettua: Russian Standard. Ketjua lukiessa suu alkoi napsaan, mutta tiukkana on pysyttävä. Herkku on jätettävä myöhäisempään, parempaan ajankohtaan.
Höpsistä. Votka on parhaimmillaan välittömästi nautittuna.

Paras tietämäni on Bols-votka, jota sai ostaa jossain Tallinnan ja Budapestin välissä useassakin eri pisteessä.

editoidaan viestiäni sen verran, että olinkin julistanut Bols-votkan ilosanomaa jo reilu vuosi sitten. Muisto elää silti.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Finlandia, Absolut, Smirnoff puolestaan on suunniteltu drinkkisekoitusten pohjaksi. Niitä ei kukaan, toistan KUKAAN, normiryssä suostu yhtä kertaa useammin sellaisenaan maistamaan. Havainto on tehty omakohtaisesti n. 5 Venäjällä vietetyn vuoden kuluessa.
Ehkä aikaa sitten on tosiaan kulunut jo tästä sen verran, että ainakin Finlandian kohdalla voi väitteen todeta jossain määrin vääräksi. Finlandia on onnistunut hyvin lyömään venäjällä markkinarakoon hyvällä laadullaan sekä tietenkin länsimaalaisuudellaan ollen kuitenkin lähinaapurista. Tietysti Finlandia ei edelleenkään kuulu normiryssän valikoimaan paikallisia tuotteita kovemman hintansa takia. Finlandian myynti ja arvostus ovatkin olleet venäjällä kovassa nousussa. Kiitos kuuluu tietysti brändin nykyään omistaville jenkeille, jotka ovat onnistuneet markkinoimaan tuotetta paljon paremmin kuin suomalaiset ikinä.

Oma ehdoton suosikki on ranskalainen Grey Goose, itätyyppisistä sitten Russian Standard Platinum. Puolalainen Beldevere pitäisi päästä tsekkaamaan, kuulemma maailman paras ruisvodka. En mitenkään hirveän innostunut ole ikinä vodkista ole ollut, mutta työn puolesta noita täytyy maistella jonkin verran. Parhaimmillaan vodka onkin karpalomehulla...
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On kyllä väärä luulo että votkaa juomalla voisi saada päänsä tai mahansa kipeäksi. Tuo kiputilahan syntyy laulamisesta eikä juomisesta. Tutkimusteni mukaan.

Votkan nimi liittyy pan-eurooppalaiseen perinteeseen jossa tislattua käynyttä juomaa nimitetään elämän vedeksi. Akvaviitti (aqua vitae), whiskey (uisge beatha) ja votka (живая вода). Tällaisen käsityötaidon omaavien henkilöiden on täytynyt muodostaa erittäin arvostetun ja kunnianarvoisan ammattikunnan joka todennäköisesti on vaalinut taitojaan suurina salaisuuksina. Sikäli hupaisaa että tislaamisen jalon taidon kehitti nykyiseen muotoonsa harras muslimi Jabir ibn Hayyan 800-luvulla.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Paras tietämäni on Bols-votka, jota sai ostaa jossain Tallinnan ja Budapestin välissä useassakin eri pisteessä.

Bols on huikeaa tavaraa kyllä, itsekin tuli siihen narahdettua Puolassa. Sellainen korjaus tosin, että kyllä ne paikalliset sitä ihan lantringin kanssa kittaavat. Puolukkamehua pistivät Varsovassa siihen kaikkialla. Hyvää oli.

EDIT:

Sikäli hupaisaa että tislaamisen jalon taidon kehitti nykyiseen muotoonsa harras muslimi Jabir ibn Hayyan 800-luvulla.

Voitaneen myös todeta että mikä kaverin jälkeläiset maistelisivat esi-isänsä kehittämää juomaa useammin, ehkä vanne kiristäisi vähemmän päätä ja oppisivat elämään kuin ihmiset.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tällaisen käsityötaidon omaavien henkilöiden on täytynyt muodostaa erittäin arvostetun ja kunnianarvoisan ammattikunnan joka todennäköisesti on vaalinut taitojaan suurina salaisuuksina. Sikäli hupaisaa että tislaamisen jalon taidon kehitti nykyiseen muotoonsa harras muslimi Jabir ibn Hayyan 800-luvulla.
Jep, ja munkit levittivät tätä jaloa taitoa sitten myöhemmin ympäri eurooppaa. Lähinnä tämä taito alunperin levisikin vain munkkien keskuudessa, jotka käyttivät alkoholia erilaisiiin yrtti- ja lääkejuomiin. Pikkuhiljaa 'lääkkeiden' muut ominaisuudet rupesivat avautumaan ja taito rupesi leviämään ja kehittymään.

Tosin tuo "nykyiseen muotoonsa" tekstissäsi ei ihan pidä paikkaansa (noihin aikoihin on kattilan päällä ollut joku rätti johon alkoholi on kerääntynyt ja siitä puristettu astiaan vrt. nykyinen pannutislaus tai kolonnitislaus), ja tuostakin on kovasti kiistaa että kuka sen tislauksen on keksinyt. Mutta samalle suunnalle ja saman uskonsuunnan edustajalle kunnia voidaan kuitenkin lähes varmasti antaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös