Taas kerran...SM-Liiga Hockey-Night!

  • 368 586
  • 2 615
Tila
Viestiketju on suljettu.

MikeM

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Jokerit vuoteen 1994,
Maajoukkue (jalkapallo),
Viestin lähetti Dave
Niin, TV5 näyttää kattavat koosteet Ranskan liigan peleistä ja Eurosport vinon pinon eurogoaleja joka viikko, selostaja kommentoi päälle ja peleistä näytetään maalien lisäksi muitakin tilanteita.

No, ei se nyt ihan noinkaan mene ainakaan Europsportilla. Sinne on kärrätty jostain ainakin suomenkieliselle puolelle Jukka Loukio, jolla on täysin pihalla. Hän puhuu aina vääristä joukkueista, jotka ovat kentällä, ei osaa ääntää pelaajien nimiä, ei osaa laskea. Pelaajat ovat aina "vuonna 78 syntynyt kaveri", taikka sitten maalin jälkeen he ovat "intoa piukassa".

Kaveri on totaalisen pihalla, on jopa huonompi, kuin Bubi. Joten Eurosportin futislähetykset ovat pannassa. Tuntuu, että Eurosport on selostajille suojatyöpaikka, jonne otetaan ne, jotka eivät ole YLE:lle, nolosella tai roskakanavalle kelvanneet.

Hockey Nightin lähetyksissä pitäisi keskittyä siihen oikeaan ja ainoaan, l. mahdollisimman paljon pelitilanteista ja maaleista materiaalia ja mahd. vähän paskanjauhantaa.
 
Ihmetyttämään...

...kyllä pisti taas eilinen HN!!! Kerhon jäähyilystä mainittiin ja vain hätäisesti näytettiin se selkääntaklaus aition edessä, olisiko ollut vaikeaa näyttää enemmän jäähytilanteita, kun kerran kerhon jäähyilyt piti mainita!? Ja mitäs Oulusta? Saukkosen pikapuhetta ja hätäisesti maalit, Aallon ulosajosta ei mitään, vaikka oli paiskonut mailansakin käytävillä säpäleiksi...ja lopuksi, olikohan se pyöräilypätkä loppukevennys vai pitikö sen tilalla olla pätkä Saipa-Pelicans pelistä ja nauhat olivatkin sekaisin, no leikki leikkinä, mutta ei tämä maikkarin työskentely juurikaan naurata! Veikkaustukoksethan jokainen löytää teksti-tv:stä ja ketä ylipäätänsä kiinnostaa tulosvetokertoimet tai vakioveikkausrivi kesken HN:n!?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ainakin Lappeenrannassa on Maikkarin paikallistoimisto. Eilen paikalla oli SaiPan kuvaajan lisäksi joku muukin kuvaamassa mutta ei ainakaan Ylellä eikä Nelosellakaan tullut kuvaa Lappeenrannasta.

Jos Maikkarin kuvaaja unohti nauhan kamerastaan..?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hokinaitin kiinnostavin seikka on arvailla mahtuuko Jutila studioon vai ei.
 

MdMa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kanada
Totaalista paskaa sanon minä. lähinnä huvittaa seurata jutin ja saukkosen toilailuja studiossa. Miten pyöräily liittyy jääkiekkoon??
suorastaan v...tuttaa katsoa hn-lähetyksiä viikosta toiseen ja aina sama homma : kaikki mättää !!
niinkuin täälläkin on jo mainittu, että matseista ei näytetä kuin osa maaleista ja loppu on turhaa skeidan jauhantaa. ei mitään inside juttuja, pelaajien toilailuja ( nti aalto esim. nyt to. kärppä pelissä ) ymymymymym. kysyn vaan, että onko järkeä ylipäätänsä näyttää mitään tiistai tai torstai iltaista pläjäystä ku tulosruutu näyttää kuitenkin ne samat asiat, pelkät maalit!!
ihmisten kusetusta sanon minä!
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Ei olisi ikinä...

...uskonut, että Kiekkoyö voi viime vuodesta huonontua, mutta kyllä se näköjään voi. Aivan surkeata rävellystä! Miksi ei näin kiinnostavasta aiheesta voida tehdä kunnollista ohjelmaa??? Miksi ei nykyään edes näytetä kierroksen parhaita pistemiehiä, jäähymiehiä, yleisöä jne??? Jutilakin sanoi eilen, että Kärpät on pelannut odotuksia huonommin. Mitä tekee Saukkonen. Kysyy seuraavassa kysymyksessä, - Juti, mitä mieltä olet Kärppien esityksestä??!?!? Ja näin, kuulemme nämä loistavat Jutin analyysit jotka mummonikin olisi voinut kertoa.

Eikö koko ohjelmaa voitaisi poistaa??? Mitä järkeä näyttää tuollaista skeidaa televisiossa??? Tehkää se kunnolla, tai älkää tehkö ollenkaan...kiitos.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Ja laitetaanpas taas koululaisille taas yksi esimerkki siitä, millaisesta kouluaineesta saa ala-arvoisen arvosanan:

http://www.mtv3.fi/urheilu/hockeynight/artikkelit.shtml

Kai pitäisi kolumnistilla olla jotain sanottavaa, jos kirjoittaa jutun...

Positiivisena seikkana voidaan kuitenkin laskea, että kielioppivirheet aikaisempiin kyseisen kolumnistin tuotoksiin olivat vähenneet.

Ja minä muuten aion olla katsomatta mitään MTV3:n ohjelmaa tästä lähtien niin pitkään kunnes M. Saukkonen saadaan pois pilaamasta kyseisen kanavan mainetta.
 

JPL

Jäsen
Suurin syyhän onkin, että aikaa tehdä kunnollinen ohjelma ei yksinkertaisesti ole. Muutamassa tunnissa ei pystytä kummoista makasiiniohjelmaa tekemään illan tapahtumista. Paras ratkaisu olisi kunnollisen, esim. puolen tunnin tai tunnin ohjelma, joka sitten puskettaisiin ulos esimerkiksi lauantaina tai vaikka maanantaina, jolloin koostettaisiin koko viikon tapahtumat. Voihan nuo illan maalikoosteet näyttää otteluiltaisin, mutta turha silloin on yrittääkkään tehdä mitään viiltäviä analyyseja. Tylysti vain pelit pakettiin, eli maalit ja pahimmat törkeydet. Kaiken muun roskan saa survoa vaikka hanuriin.
 

jake

Jäsen
Suosikkijoukkue
hifk
Viestin lähetti JPL
Suurin syyhän onkin, että aikaa tehdä kunnollinen ohjelma ei yksinkertaisesti ole. Muutamassa tunnissa ei pystytä kummoista makasiiniohjelmaa tekemään illan tapahtumista.

Miten ihmeessä SVT1:n toimittajat onnistuvat sitten ruotsalaisessa vastineessaan, kun aikaa ei ole tuota tuntia enempää sielläkään?

EDIT: Enpä lainaakaan koko edellistä viestiä.
 

Kunkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tuomarit
Re: Ihmetyttämään...

Viestin lähetti Tarkkailija
...kyllä pisti taas eilinen HN!!! Kerhon jäähyilystä mainittiin ja vain hätäisesti näytettiin se selkääntaklaus aition edessä, olisiko ollut vaikeaa näyttää enemmän jäähytilanteita, kun kerran kerhon jäähyilyt piti mainita!? Ja mitäs Oulusta? Saukkosen pikapuhetta ja hätäisesti maalit, Aallon ulosajosta ei mitään, vaikka oli paiskonut mailansakin käytävillä säpäleiksi...

Enpä näihin yleensä ota kantaa, mutta nyt on pakko lyhyesti ihmetellä, kun taannoin Ika lausui kuuluisat "Nyt tuli Pesoselle noutaja!" -sanansa, silloin itkettiin siitä, kuin HN vainoaa kameroidensa kanssa ja tekee sensaation hakuisia inserttejä.
No, nyt ei näytetä Aallon mailan heittelyitä eikä muitakaan jäähyilyjä peleistä, niin itketään kun HN ei näytä tätä materiaalia.

Siihen, onko HN muuten huono vai aivan luokaton, en ota kantaa, kun en sitä kovin paljon ehdi katsoa.
 

Shane

Jäsen
Lähetinpä sitten minäkin viimein eilen illalla palautetta, ja heti tuli lyhyt vastaus, jossa lupasivat palata asiaan 02.10.2002 jälkeen, koska ovat vasta silloin paikalla.


Editoitu tt:n kirjoituksen johdosta.
 
Viimeksi muokattu:

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Sitten ihan hyvä, että katsojille selvennettiin mihin se Juti oltiin valittu ja mistä Saukkonen onnitteli. Kaikilla ei todellakaan ole selvää mikä on "kuuluisuuksien galleria", joku madame Tussaud's museoko? Kyllähän me jääkiekkoa hieman enemmän seuraavat tiedämme mitä Saukkonen tarkoitti, mutta entä naapurin täti tai Pihtiputaan mummo?

Ja se onnittelukin oli ihan ihmenuoleskelua, en muista tarkkoja sanoja, mutta Anu totesi vain jotain tyyliin "ja onnittelut vielä Juti kuuluisuuksien galleriaan pääsystä. Olet nyt kunniakas mies" tjsp

Mutta katson myös tulevaisuudessa Hockey Nightiä, haluan nimittäin periteikkäät torstai-naurut edelleen..
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Viestin lähetti JPL
Suurin syyhän onkin, että aikaa tehdä kunnollinen ohjelma ei yksinkertaisesti ole. Muutamassa tunnissa ei pystytä kummoista makasiiniohjelmaa tekemään illan tapahtumista. Paras ratkaisu olisi kunnollisen, esim. puolen tunnin tai tunnin ohjelma, joka sitten puskettaisiin ulos esimerkiksi lauantaina tai vaikka maanantaina, jolloin koostettaisiin koko viikon tapahtumat.

Minä luulen myös, että Saukkoselle ei tekisi pahaa SM-liigan asioiden tarkempi seuraaminen. Tälläkin palstalla on paljon henkilöitä, jotka ovat paremmin perillä seuroissa tapahtuvista asioista kuin Saukkonen. Mies vaikuttaa elävän täysin median luomien kuvien varassa, eikä juurikaan tunnu tekevän mitään työtä oman tiedon hankkimiseksi seuroilta. Jos nyt haluaa näihin lyhyisiin lähetyksiin tunkea jotain muuta kuin maaleja, niin kannattaisi etukäteen miettiä illan mielenkiintoisia naamoja, eikä aina sitä samaa vitun Raipea(ei kohdistettu Raipeen). Lisäksi otteluista ei todellakaan osata poimia niitä mielenkiintoisia asioita, esimerkkinä vaikkapa Machuldan loukkaantuminen ja Aallon ulosajo. MTV3:lla on täydet edellytykset saada paljon enemmän irti tuotteestaan, mutta missä ovat esimerkiksi mielenkiintoiset haastattelut HN:n nettisivuilta. Ei niitä ole. Nuo kolumninsa Saukkonen voi vaikka syöttää Jutille.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattaisi varmaankin jokaisen kirjoittajan miettiä hetki ennen kuin kopioi toisen henkilön itselleen lähettämiä sähköpostiviestejä (ilmeisesti) ilman lähettäjän suostumusta julkiselle keskustelupalstalle.

Tämä lienee kiellettyä tai ainakin hyvien tapojen vastaista vai onko jollain (esim. moderaattorit) parempaa tietoa?

Sitten asiasta, tuolla SM-liigan puolella tuntuvat vastailevan palautteeseen melko hyvin. MTV3 sen sijaan ei ("yllättäen") näytä reagoivan.

--
tt
 

goys75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olet oikeassa, tt, vaikka ei tuossa "Urpon" viestissä mitään asiaa ollutkaan. Kävin editoimassa sen pois ettei tule paha mieli kellekkään. Kysehän on periaatteellisista asioista ja juuri siitä hyvästä tavasta. Se siitä, ei enää copy-pastea.

Jokatapauksessa sm-liigasta tosiaan saa myös vastakaikua, mikä on edes hiukan positiivinen asia. Nyt täällä sulkeutuu kone avautuakseen taas ensi viikolla. vloput kaikille lukijoille.
 

SjV

Jäsen
Ohessa ihan vaan esimerkkinä kuinka 5/15min ohjelma-ajan voisi käyttää. Idea vapaasti kopioitavissa.

Tiistai [5min]

Ottelukooste:
Jokainen maali (5sek), kuvatekstinä maalitekijä (syöttäjät). Koosteen loppuun tekstinä tulos, torjunnat, rangaistukset (Kauden suuri maalisin peli IFK-TAP 14 maalia -> 70 sek.)

Otteluissa kun tehdään keskimäärin 6 maalia (hatusta tempastu), 6 ottelun kierroksella tähän kuluisi aikaa 3 minuuttia. Vielä jäisi 2 min lähetysaikaa höpinöille päivän pelitapahtumista. Koosteen taustalle gramex/teosto vapaata musiikki (jos halutaan säästää.)

Lopputeksiten kanssa jaetulla ruudulla mahdolliset Veikkaus-kertoimet.

Torstai [15min]
Ottelukooste:
Otteluinfo, molemipien joukkueiden lähtökohdat otteluun (pari kysymystä valmentajilta) (1min)
Jokainen maali (á 5sek), kuvatekstinä maalitekijä (syöttäjät). Koosteen loppuun tekstinä tulos, torjunnat, rangaistukset.
Yhteenveto ottelun tapahtumista (pelaajahaastattelu) (30sek)

Kuuden ottelun kierroksella aikaa olisi tuhlattu kuudella 6 maalin otteluilla 12 minuuttia ja taas jäisi 3 minuuttia löysää.
Lopputeksiten kanssa jaetulla ruudulla mahdolliset Veikkaus-kertoimet.

Omasta kokemuksesta tiedän, että 15min lähetysaika mainosrahotteisessa mediassa ei vastaa 15 minuuttia vaan 12-13 minuuttia.

Kameroiden virittäminen jokaiselle paikkakunnalle tuntuu myöskin olevan MTV3:lle vaikea paikka. Jyväskylässä ainakin paikallistelevisio kantaa kamat joka peliin ja kuvanlaatukin on ihan hyvä. MTV3 voisi hyvin "ostaa" valmiin raakamateriaalin paikallistelevisiolta ja tuottaa siitä tarvittavan koosteen omaan käyttöönsä (Tietääkseni Liigan/Maikkarin TV-sopimus tällä hetkellä velvoittaa materiaalin luovuttamisen MTV3:lle, mikäli sitä pyydetään.) Tästä kuvan "lainaamisesta" hyötyisivät ainakin liigaa seuraava yleisö (maaleja/tilanteita telkkuun), paikallisTV:t (omalle tuotannolle saisi parempaa vastinetta) ja MTV3 (omaa kalustoa ei tarvitse siirtää jokapaikkaan.)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Re: Kuka kuvaa halleissa?

Viestin lähetti msg


Maikkari tuskin raahaa kameroita kaikille liigapaikkakunnille joka kierroksella? Jos toimittaja on itse paikalla, on varmaan mukana yksi kuvaaja haastatteluita varten.

Joku varmaan tietää enemmän näistä kuvan välityksistä?


Rauman peleistä kuvaa MTV3:lle välittää Rauma-TV. Satakunnan derbystäkin 17.9. olisi kuvaa ollut tarjolla, kunhan vaan saisivat sen siellä Maikkarilla ulos tuutista.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Joka ikinen SM-liigan peli videoidaan tv-kuvakulmasta jo pelkästään seuroja itseään varten, joten kuvatun nauhan puute ei koskaan ole ongelma. On vain kyse MTV3:n omista päätöksistä.
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Umpisurkeaa!

Taas nähtiin sitä mitä jo aiemminkin tällä kaudella, eli todella surkeeta p:tä. Ketä kiinnostaa kattella jotain tulosvetokertoimia. Jos ei ole teksti-tv:tä niin kai ne nyt ainakin seuraavan päivän lehdestä löytää. Turhaa ajan haaskausta, mutta tämäkin on vain mainos veikkaukselle joka on vähintään yhtä surkea yritys kuin MTV:3.

Miten on mahdollista että 15 minuutin ohjelmaan ei saada kuvamateriaalia kaikista peleistä. Vaikka ei itseäni se Saipan peli nyt niin kummemmin kiinnostakaan niin olisi sitä nyt kiva maalit nähdä.

Ja kaikkihan tiesivät että Jaaan Caloouuuunnn! palaa kehiin torstaina, mutta kyllä siitä sitten jauhettiinkin oikein olan takaa. Taitaa olla joku Saukkosen lempipoika kun ei MTV3 oikein muista pelaajista mitään tunnu tietävän.

Ei se tästä parane vaikka kuinka jauhas tänne, mutta tulipahan taas esitettyä mielipide.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Niin ja tiesittehän, että huomenna pelataan Nordiksella HN-otteluna HIFK-tps? Minulle tämä pommi kerrottiin juuri kiekko yössä. Hitsi, kun en älynnyt lippuja ostaa...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olenkohan liene sokea vai mitä, mutta tuossa TPS-HIFK ottelun tauolla esitetyssä "maalikimarassa" oli jälleen kerran SaiPa sivuutettu kokonaan? Onkohan SaiPan tekemät maalit niin tylsiä/tuurilla vetäistyjä ettei niitä voida laittaa maalikoosteeseen mukaan? Vai ajatellaankohan Maikkarilla/HN:ssa että täällä itärajalla ei ihmisillä ole televisioita...? Pientä tasapuolisuutta voisi kyllä harrastaa hyvänen aika!

"Sellainen on Hockey Night"
 

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Ted Raikas
Olenkohan liene sokea vai mitä, mutta tuossa TPS-HIFK ottelun tauolla esitetyssä "maalikimarassa" oli jälleen kerran SaiPa sivuutettu kokonaan?

Panin saman merkille. Tähänhän on selkeä syy: ei MTV3:lla ole materiaalia SaiPan peleistä.

Tulin itsekin torstaina laittaneeksi palautetta sekä HN-sivujen kautta että SM-Liigalle. Toivoa toki sopii, että palautteella olisi jonkinlaista vaikutusta. Perusnegativiinen luonteeni kyllä väittää vastaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Johtuuko vain minusta, vai näyttääkö muidenkin mielestä siltä, että Juti olisi ollut eilen hiukan viihteellä, ainakin silmäpussit ovat aika näkyvät...

No, ei siinä tietysti mitään vikaa ole, kunhan tuli huomattua. Ihan ok-kommentointia kuitenkin Jutilalta tänään.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ted Raikas ja Andrej: Älkää surko. Ei siinä Lukonkaan peleistä yhtään maalia näkynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös