Tässä ketjussa seuraamme Teemu Pulkkisen uran etenemistä

  • 878 014
  • 2 178

Jopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minusta Ässäpelissä Pulkkisen hyökkäyspään ratkaisuista paistoi itseluottamuksen puute, joka heijastui "ylivarmana" pelinä. Monta kertaa Pulu tyytyi vain nostamaan kiekon Raannan syliin, vaikka olisi voinut haastaa, hakea vetoa pakin jaloista tai viedä kiekkoa kulmaan. En tiedä, onko näissä minun arvailuissani mitään perää, mutta minusta tämä henkii sellaista "no hommaan edes hyökkäyspään aloituksen, sitä en ainakaan mokaa" -asennetta. Sanomattakin selvää, ettei tällaisella pelillä juuri maaleja tule. Tässä on Lämsällä ja Tomekilla vaikea paikka, sen lisäksi että osaa luoda ja opettaa joukkueelle hyvän pelitavan pitää myös osata auttaa vaikeita aikoja eläviä pelaajia. Onneksi toisaalta niin kauan kuin voittoja tulee, niin Pulkkisella on aikaa etsiä tiikerin silmää. Pulkkinen on jo todistanut omaavansa paljon taitoa ja peliälyä; ne ominaisuudet eivät ole varmasti kadonneet minnekään. Nyt vain korvien väli pitää saada kondikseen. Jokereiden pelin yksi teemoista on (kiekollinen) rohkeus: se puuttuu Pululta nyt kokonaan. Mutta kausi on pitkä ja aikaa on, kyllä Pulu sieltä vielä tulee!
 

Number50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Aika on käymässä vähiin, Pulu! Sairastupa tyhjenee, ne vie sun pelipaikkas jos et skarppaa!

Meidän "superjuniorin" alkukaudesta ei ole mitään positiivista kerrottavaa. Noh, oli se ehkä arveltavissa sen viime kauden lopun jälkeen. Kesällä laittanu ittensä kondikseen, mutta kun ei ole itseluottamusta, niin kentällä ei tapahdu mitään. Täysin ansaitusti laitettu filaan jo kesken muutaman matsin.

Mä hämmästelen, miten täällä vieläkin mainitaan Teemu ja Detroit samassa lauseessa. Pitkä on tie siihen Paavo Datsunin viereen veteleen vantaimereita. Näillä peliesityksillä pääsee farmin farmiin. Todennäköisesti laukut pakataan jo kesken tämän kauden, sillä kaverille ei yksinkertaisesti ole tilaa Jokereissa. Toinen vaihtoehto: roikotetaan mukana, sillä noi muut äijät on näköjään kokoajan paskana.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Pulkkisen asenne on

kohdallaan. Vaikka tehoja on uupunut, eikä pelikään kovin näyttävää ole ollut, mutta asenne joukkuepelaamiseen on ollut hyvä. Ei ole tullut viime kaudelta tuttuja selän oikaisua yms.Tosissaan se siellä yrittää ja nyt on yliyrittämistäkin osunut allekirjoittaneen silmään. Oma paikka on vielä hakusessa ja itseluottamus vähäisten onnistumisten muodossa kadoksissa. Tulevissa peleissä toivoisi maalijyvänkin löytävän. Suoraviivaisuutta peliin ja laukauksia heti kun paikka on! Ei tätä kaveria voida ryssiä pois, täysin naurettavaa. Potentiaalia löytyy ja siitäkin on näyttöä. Entisessä ketjussa oli selkeät roolit ja tulosta tuli. Olen aivan vakuuttunut, että kun oikea koostumus löytyy myös tehot tulevat mukana. Pitää parikymppiselle jannulle luottoa antaa kun kuitenkin poikkeuksellisen lahjakkaasta pelaajasta on kyse.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Miten tuo Pulkkisen sopimuskuvio muuten menee? Onko sopimusteknisesti (ja hypoteettisesti) niin, että Detroit maksaa liksan ja Pulun voisi periaatteessa lähettää AHL:n Grand Rapidsiin Jokerien sairaslistan tyhjentyessä, jos Detroit Red Wings ja Grand Rapids Griffins näyttävät siirrolle vihreää valoa?
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitää parikymppiselle jannulle luottoa antaa kun kuitenkin poikkeuksellisen lahjakkaasta pelaajasta on kyse.

Lauantaina Pulkkinen teki hienon esityön Tyrväisen maaliin. Tarjoili pari samankaltaista syöttöä, mutta ketjukaverit eivät sisään pistäneet. Hyvä peli Pulkkiselta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Lauantaina Pulkkinen teki hienon esityön Tyrväisen maaliin. Tarjoili pari samankaltaista syöttöä, mutta ketjukaverit eivät sisään pistäneet. Hyvä peli Pulkkiselta.

Pulkkinen oli löytänyt jostain aivan uudella tavalla pelirohkeutta. Aiemmin Pulkkisen ainoa ratkaisu on ollut vippi päätyyn/maalivahdille, mutta lauantaina uskalsi haastaa puolustajia.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nyt onkin Pulkkisen kannalta hyvä tilanne sikäli, että vastuuta on tiedossa vähän huonommista otteista huolimatta kun muut äijät on niin isolla kädellä telakalla. En nähnyt edellistä peliä, mutta raporttien mukaan on vähän parannusta ollut näkyvissä. Tuo maaliin johtanut syöttö oli todellinen oivallus, eikä tuosta paikasta edes Tyrväinen kehdannut olla tekemättä maalia. Hieno asia jos meininki kentällä paranee sekä Pulun, että Jokerien kannalta.
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Lauantaina Pulkkinen myös pelasi itseään aktiivisesti maalipaikoille ja oli muutenkin joukkueen paras tai parhaita hyökkääjiä. Juuri ennen peliä mietin, että jos kaveri ei nyt viimeistään ala ottaa sitä kiekollista vastuuta mihin pystyy, niin menkööt vaikka Vantaalle sitten kun lasaretti tyhjenee. Onneksi vastasi huutoon.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Myös valmennus palkitsi hyvistä otteista kasvaneella vastuulla ja peliaikaa tuli hyvin läpi ottelun ja jatkoajalla. Loukkaantumisia on tosiaan niin paljon, että toivottavasti Pulkkinen pystyy nyt vastaamaan huutoon pidemmälläkin aikavälillä. Itseluottamus tuntui joka tapauksessa kasvaneen ja nyt tuli jo paljon hyviä ratkaisuja hyökkäyspäässä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Itse alkaisin kohta puolin viemään kaveria Mestikseen tai (liiga)katsomoon hakemaan sitä jotain. Oli se sitten asenne, gorillakarkotin tai jotain muuta, aivan sama.

Hyväksyn tyystin sen, että joukkueessa on "taiteilijoita" ja muita Zlatanin kaltaisia taitureita. Ei jokaisen tarvitse olla helvetin kovalla asenteella vääntävä puukäsi, jonka suoritustaso on aina täysin sama. Pulkkisen osalta kuitenkin on todettava, että joko niitä tehoja on tultava tai jotain muuta on yritettävä.

Pulkkinen kuuluu siihen harvinaiseen kategoriaan, joka elää pisteistä. Hänestä ei ole kahden suunnan hyökkääjäksi eikä hän pelkästään yrittämisellä herätä koko muuta joukkuetta taistelemaan. Joko hän tekee pisteitä tai hän on hyvin lähellä turhaketta. Tällä kaudella mies on päässy pelaamaan eri ketjukaverien kanssa, YV:tä on tullut ja paikkoja on ollut. Ja kun tulosta ei ole tullut, niin jotain on keksittävä.

Jotenkin tässä on sellainen fiilis, että VMTL-joukkueen tyhjentyessä Pulkkinen on yksi ensimmäisistä, joiden täytyy näyttää tasonsa. Peliaika on kuitenkin tippunut selvästi kauden ekoista matseista siitä huolimatta, että joukkue on kärsinyt aivan käsittämättömästä loukkaantumissumasta. Jos odotusarvona on suuri pistemäärä ja oman tekemisen takia peliaika romahtaa kärkihyökkääjien poissaolojen aikanakin, niin kovin hyvää ei tässä lupailla.

Suuren osan matseista jurrissa katselleena tulee jotenkin sellainen fiilis, että Pulkkinen kaikkine puutteineen ei sovi ollenkaan Lämsän pelitapaan. Lämsän Jokereissa vauhti, taito ja asenne ovat helvetin määräävässä asemassa. Pulkkinen ei ole mikään polkukone ja vaikka kiekon kanssa hän ei mikään puukäsi olekaan, hän ei pysty täysin kompensoimaan liikkeen puutteita käsillä. Ja mitä "asennepelaamiseen" tulee, niin Pulkkista on aivan turha asettaa neloseen Lambergin, Salmisen, Semirin tai kumppanien kanssa taklaamaan kaikkea mikä liikkuu.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vahvasti alkaa näyttämään siltä, että Pulkkisen hiekka Jokeritiimalasissa alkaa loppumaan. Kuten on todettu niin Pulun pelityyli ei sovellu tähän Jokerien konemaiseen pelitapaan, jolloin mies on täysin turha kentällä. Kulma-ja kaksinkamppailupelaaminen on myös surkealla tasolla, joka entisestään saa Pulkkisen näyttämään turhakkeelta. Veikkaan miehen siirtyvän pois Jokereista vielä kesken tämän kauden. Uusi ympäristö saattaisi muutenkin avata hieman henkisiä lukkoja ja tätä kautta voisi lähteä hakemaan uutta nousua uralle, koska Valtosen & Lämsän koirankopissa ura saattaa lopahtaa kokonaan.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän tämä Pulun kohdalla hyvältä näytä. Maaleja tasan yksi (1) on aivan vitusti liian vähän. Kaverilla on kova laukaus, mutta kun ei mene niin ei mene. Jos Pulu lähtee muualle, niin veikkaan HPK:ta/Mansea uudeksi osoitteeksi ja voitte varmasti arvata miten sitten käy? No kaveri herää uuteen eloon ja tapaus Lehterä tulee väkisinkin mieleen, sillä erotuksella vain, että Pulkkinen oli loistava tulokaskaudellaan kun taas Lehterä ei koskaan saanut mahdollisuutta.
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Jos Pulu lähtee muualle, niin veikkaan HPK:ta/Mansea uudeksi osoitteeksi ja voitte varmasti arvata miten sitten käy? No kaveri herää uuteen eloon ja tapaus Lehterä tulee väkisinkin mieleen, sillä erotuksella vain, että Pulkkinen oli loistava tulokaskaudellaan kun taas Lehterä ei koskaan saanut mahdollisuutta.

Pulu on kuitenkin mahdollisuutensa saanut, aika helkutin monta kertaa. Jos homma ei ala täällä toimimaan, ei sitä meillä kannata pitää vain siksi, että se voisi olla kova muualla. Hyvä vaan jos saa uransa uuteen nousuun, mutta mieluummin meillä. Nythän Saipassa on meneillään Case Vauhkonen ja oon uuden suunnan saaneesta kehityksestä mielissäni, vaikka nousua ei meillä tapahtunutkaan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Jos Pulu lähtee muualle, niin veikkaan HPK:ta/Mansea uudeksi osoitteeksi ja voitte varmasti arvata miten sitten käy? No kaveri herää uuteen eloon ja tapaus Lehterä tulee väkisinkin mieleen, sillä erotuksella vain, että Pulkkinen oli loistava tulokaskaudellaan kun taas Lehterä ei koskaan saanut mahdollisuutta.

Ei lähde ellei Detroit niin päätä. Pululla on sopimus Detroitin kanssa ja pelaa lainalla Jokereissa. Ymmärtääkseni Jokereilla ei ole mahdollisuuksia alkaa pelaajaa treidaamaan mihinkään suuntaan.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei lähde ellei Detroit niin päätä. Pululla on sopimus Detroitin kanssa ja pelaa lainalla Jokereissa. Ymmärtääkseni Jokereilla ei ole mahdollisuuksia alkaa pelaajaa treidaamaan mihinkään suuntaan.

Jos näin on ja varmaan myös on, niin siinä tapauksessa viime kevään uusinta ja kaveri katsomoon, viimeistään silloin kun alkaa kavereita lisää tulla telakalta takaisin.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitten kun lisää äijiä palaa kokoonpanoon voitais Pulu laittaa muutaman pelin ajaksi KiVaan skulailemaan. Jos saisi siellä maaleja ja tehoja aikaan ja näin itseluottamuksen kuntoon. Sitten uutta yritystä Jokereissa ja jälleen reilu mahdollisuus kuten nytkin. Jos sittenkään ei ala kulkea en tiedä mitä pitäisi tehdä.
 

motamoro

Jäsen
TPS ja Ässät-pelit Pulkkiselta nähneenä pitää ihmetellä sitä miten Pulkkinen voi olla noin huono tällä hetkellä. Itseluottamus puuttuu täysin, ratkaisut ovat hitaita (TPS-ottelussa moneen otteeseen hyvä pyöritys kariutui siihen kun Pulkkinen antoi joko huonon syötön tai kikkaili kulmassa menettäen kiekon). Luistelu on jäykän näköistä, sekä kiekonkäsittelyssä katse on koko ajan jäässä, vaikka pitäisi olla ylhäällä.

Ehkä pari peliä Mestiksessä voisi tehdä tehtävänsä itseluottamuksen palauttamisen kannalta.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mielestäni Pulkkisen peli kärsii myös tämän hetken loukkaantumisista rosterissa. Ruudulla on paljon hyviä ominaisuuksia ja on todella monipuolinen pelaaja, mutta Ruutu ei kuitenkaan mielestäni sovellu lähtökohtaisesti kakkosketjun pelaajaksi. Pulkkinen ei ole vielä lähellekään sen tason pelaaja, että pystyisi yksin kannattelemaan ketjuaan liigatasolla, mutta jos rinnalla on sopivan tyylisiä ketjukavereita, niin Pulkkinen täydentää kolmikkoa hyvin omilla parhailla ominaisuuksillaan (itseluottamuksen ollessa kunnossa). Paras esimerkki tästä oli tietysti LKP-ketju. Toiselle laidalle tarvitaan siis hyvin maalipaikoille hakeutuva hyökkääjä ja keskelle sitten tunnollisesti molempiin suuntiin pelaava sentteri. Moses on selvästi juuri tällainen laituri ja peli sujui hyvin yhteen Pulkkisen kanssa harkkakaudella, mutta tällä hetkellä paikka alkaa olla sementöity Ilun laidalle. Hardt voisi olla tervehdyttään yksi hyvä vaihtoehto, vaikkei varsinainen snaipperi olekaan, mutta osaa hakea kuitenkin todella hyvin maalipaikkoja. Hardt-Eaves-Pulkkinen voisikin olla kokeilemisen arvoinen kakkosketju jossain vaiheessa. Toisaalta potentiaalia voisi olla myös combossa Moses-Hahl-Pulkkinen, jos Eaves/Hardt laitetaan jälleen Ilun laidalle. Paljon on kyllä Jokereilla vaihtoehtoja ketjuihin, kun sairastupa saadaan tyhjäksi.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pulu on kuitenkin mahdollisuutensa saanut, aika helkutin monta kertaa. Jos homma ei ala täällä toimimaan, ei sitä meillä kannata pitää vain siksi, että se voisi olla kova muualla. Hyvä vaan jos saa uransa uuteen nousuun, mutta mieluummin meillä. Nythän Saipassa on meneillään Case Vauhkonen ja oon uuden suunnan saaneesta kehityksestä mielissäni, vaikka nousua ei meillä tapahtunutkaan.

Tää on tätä nykyaikaa. Vain meidän fanit olisi pistämässä 91 pistettä kahdella edellisellä kaudella tehnyttä omaa kasvattia pihalle. Vertailuksi Micke Granlund teki vain 87 pistettä samassa ajassa. Ehkä naapurinkin olisi pitänyt heittää M. G. pihalle kun on apina selässä. Voikun palattaisiin Virmasen aikaan ja heitettäisiin nämä tusinajunnut pihalle. Ehkäpä saataisiin takaisin ikijokerit Vertala ja Turunen ja muut.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tää on tätä nykyaikaa. Vain meidän fanit olisi pistämässä 91 pistettä kahdella edellisellä kaudella tehnyttä omaa kasvattia pihalle. Vertailuksi Micke Granlund teki vain 87 pistettä samassa ajassa.

Tää on niin Virmasta. Ensinnäkin Mg pelasi 84 peliä tuona aikana siinä missä Pulkkinen pelasi 111. MG:n ppg siis 1,04 siinä missä Pulun vastaava luku on 0,82. Ero on 13 pisteen luokkaa jos vertailukohdaksi otetaan 60 ottelun kausi.

Samoin mulle on aivan sama mitä joku pelaaja on tehnyt vuosi tai kaksi takaperin. Karu fakta on, että Pulkkinen on kaikista näytönpaikoista huolimatta tehnyt tällä kaudella 4 pistettä ja viime kaudella 15 viimeisessä ottelussa 6 pistettä. 2+8 viimeiseen 29 otteluun on aika saatanan säälittävä saldo, varsinkin kun Pulun ppg 111 ensimmäisessä ottelussa oli 0,79 ja viimeisessä 29:ssä 0,35.

Jos lähes 9 kuukauden ja 30 ottelun ajan pisteistä elävä pelaaja on saanut aikaan 10 pistettä, niin jossain on vikaa. Tuollaiset tehopisteet menisivät jos miehen roolisi esimerkiksi karvata nelosketjussa tai paikata loukkaantuneita, mutta ei pelaajalta, jonka on saanut YV-vastuuta, pelannut Lahden, Teräväisen, Ruudun, Hahlin, Ritan ja muiden vastaavien pelaajien kanssa.

Jokainen näkee, että jossain on vikaa. Fyysiseen vammaan en (enää) usko, tuo alamaissa meno on jatkunut nyt niin pitkään. Pulkkinen on sen verran potentiaalinen pelaaja, että jos valmennus ei hänen pelillistä ja/tai henkistä lukkoaan saa auki, niin apua sitten haetaan vaikka ulkoa. Nykyisellä tasollaan Pulkkinen ei edes mahtuisi omissa sommitelmissani neljään kenttään jos saikkulaisia ei olisi. Ja se on heikosti mieheltä, jonka pitäisi taistella liigan pistepörssin voitosta ja yrittää samalla vakuuttaa Detroit.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tää on tätä nykyaikaa. Vain meidän fanit olisi pistämässä 91 pistettä kahdella edellisellä kaudella tehnyttä omaa kasvattia pihalle. Vertailuksi Micke Granlund teki vain 87 pistettä samassa ajassa. Ehkä naapurinkin olisi pitänyt heittää M. G. pihalle kun on apina selässä.

Ilmeisesti meillä on (tai oli) myös ainoa valmennusjohto joka pisti viime kaudella Pulkkisen hakemaan vauhtia alemmista sarjoista.

Siinä mielessä olen kanssasi samaa mieltä, Pulkkisen leirissä, että nyt on oikea aika antaa sitä vastuuta ylhäällä kun muu joukkue kerää pisteet kotiin. Jos joukkueella olisi yhtään vaikeampaa tuloksellisesti hän todennäköisesti olisi liipaisimella kokea viime kauden vauhdinhaku alempaa jälleen. Ja varmasti on nytkin pikkuhiljaa liipaisimella jos otteet eivät parane sairastuvan tyhjentyessä.

Kun leikit tilastoilla, niin vastataan myös tilastoilla. Viestistäsi saa kuvan, että Pulkkinen on pelannut paremmin kuin koko kansan Micke tuona esille tuomanasi kahden kauden aikana.

Pulkkisen tilastot kahden viime kauden ajalta SM-liigasta: 101gp 34+57=91 0.9ppg
Granlundin vastaavat: 84gp 28+59=87 1.04ppg

Ei pidä sokeasti katsoa tilastoja, kuten vanha sanontakin menee - valhe, emävalhe ja tilasto. Tämä pätee myöskin tähän kauteen, kyllä, mutta ne pelit joita olen katsonut on myös Pulkkisen pelilliset otteet olleet melko huonoja. Kyllä minäkin olisin sen kannalla, että Pulkkinen vähintään hakisi vauhtia alhaalta. Itseluottamuksen palatessa, tai tuon herättelyn takia saisi vähän karisteltua selvästi itseluottamusta jäytävää apinaa. On totta kun sanotaan, että Pulkkisen ratkaisut ovat tällä hetkellä lähes järjestään jopa joukkueen huonoimpia vaikka nelos- ja kolmoskentissä pyörii joka pelissä uudet junnut. Pulkkisen pitäisi jo tuolla kokemuksella pestä heidän otteensa lähes 10-0 pelistä toiseen. Myöskin ketjujen sopimattomuudella voidaan selittää vähän Pulkkisen otteita, mutta jos ei sopivaa ketjua löydy Jokereista niin silloin on osattava päästää irti kaverista. Tekee jo pelaajalle itselleenkin hyvää (ajatellen mm. mahdollista NHL-uraa), että peli kulkisi edes jossain. Oli se sitten Jokereissa tai muualla. On karu totuus, että kakkoskentän kaverille 14gp 1+3=4 -2 on aika huonot tilastot.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Pulkkisen ongelma on se, että hän on liian yksipuolinen pelaaja ja hänen onnistumisensa vaatii juuri tietyt pelaajat siihe rinnalle ja juuri Pulkkiselle sopivan pelitavan. Teemu ei Jokereissa enää valitettavasti henkilökohtaisesti menesty.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää on niin Virmasta. Samoin mulle on aivan sama mitä joku pelaaja on tehnyt vuosi tai kaksi takaperin.

No onko sitten sama mitä Otto, Teme tai moni muu on tehnyt Jokeripaidassa? Jokeri-ikoni Lind on tehnyt 230 pistettä yhdeksän kauden aikana meillä. Pulkkinen on siitä vain muutaman tehokkaan kauden päässä.

Kun leikit tilastoilla, niin vastataan myös tilastoilla. Viestistäsi saa kuvan, että Pulkkinen on pelannut paremmin kuin koko kansan Micke tuona esille tuomanasi kahden kauden aikana.

Pulkkisen tilastot kahden viime kauden ajalta SM-liigasta: 101gp 34+57=91 0.9ppg
Granlundin vastaavat: 84gp 28+59=87 1.04ppg

Ei pidä sokeasti katsoa tilastoja, kuten vanha sanontakin menee - valhe, emävalhe ja tilasto.... .

Hiuksienhalkomista tuo on ja menee pointtini ohitse. Meillä ei ole ollut Pulkkisen tasoista superjunnua aikoihin ja suurin osa pitää häntä kärjistetysti sanoen umpisurkeana. Tottakai Pulkkisella on mennyt huonosti, mutta hänet pitäisi pistää pellolle meidän joukkueesta. Kuinka huonosti Pulkkinen sitten todella on pelannut kun on pelannut hieman alle "koko kansan" Granlundin piste per peli keskiarvon? Kyllä tilastot kertovat totuuden eli Pulkkisella on mennyt alkukausi huonosti.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei pidä sokeasti katsoa tilastoja, kuten vanha sanontakin menee - valhe, emävalhe ja tilasto. Tämä pätee myöskin tähän kauteen, kyllä, mutta ne pelit joita olen katsonut on myös Pulkkisen pelilliset otteet olleet melko huonoja.

Lainaan itseäni, tehopisteet eivät ole kaikki kaikessa mutta jos myös otteet ovat olleet lähempänä kategoriaa surkuhupaisa kuin mainiot, niin kyllä pitää vakavasti miettiä mitä tehdään. Jokereiden runko on uskomattoman hyvin säilynyt kasassa, ja jos (kun) pelataan kannusta pitää kaikkien palasien osua kohdalleen. Siksi on tärkeää, että isoon rooliin mietitty Pulkkinen tekee ns. Teräväiset ja parantaa selkeästi peliään.

Hiuksienhalkomista tuo on ja menee pointtini ohitse. Meillä ei ole ollut Pulkkisen tasoista superjunnua aikoihin ja suurin osa pitää häntä kärjistetysti sanoen umpisurkeana. Tottakai Pulkkisella on mennyt huonosti, mutta hänet pitäisi pistää pellolle meidän joukkueesta. Kuinka huonosti Pulkkinen sitten todella on pelannut kun on pelannut hieman alle "koko kansan" Granlundin piste per peli keskiarvon? Kyllä tilastot kertovat totuuden eli Pulkkisella on mennyt alkukausi huonosti.

Olet oikeassa, Jokereissa ei ole hetkeen ollut Pulkkisen tasoista lupausta (ehkä pl. nyt Teräväinen) ja Pulkkisen peli LKP-ketjun aikoihin oli silmiä hivelevän kaunista. Nyt pitääkin pohtia halutaanko me toimia kasvattajaseurana vai todella varteenotettavana voittajaehdokkaalta. Pulkkisen pelatessaan tasollaan me olemme sitä, mutta jos tasonnostoa ei tapahdukaan tämän kauden aikana? Silloin väkisinkin tulee mieleen, että me liian jääräpäisesti kasvatetaan Pulkkista kiintiöpaikalla kärkiketjuissa vaikka ei selvästi kulje. Kärjistin vaihtoehtoja tarkoituksella liiasti, ei meidän mestariehdokkaan viitta ole Pulkkisen harteilla ainoastaan, mutta mestariehdokkaana toimiminen vaatii enemmän kuin vain yhden tehokentän varassa pyörimistä. Pulkkisen rooli oli suunniteltu paljon nyt nähtyä isommaksi - nimenomaan tehopisteiden valossa. Se mitä Pulkkinen on tehnyt menneillä kausilla, ei pitäisi vaikuttaa nyt käynnissä olevaan kauteen. Joukkueessa pitäisi olla logiikka, että ne pelaa ketkä tekee tulosta. Pelaajille varatut roolit on täytettävä, tai joku muu täyttää ne - toivottavasti.

Kun myönnetään ettei Pulkkinen ole tehnyt tulosta ymmärretään sama ongelma. Sekin pitää ymmärtää, että tiettyyn pisteeseen asti on aikaa parantaa tai korjata kurssia, mutta sekään aika ei saa olla ikuisuus. Jossain ajassa on tuloksia vain yksinkertaisesti alettava tulemaan, ainainen "läheltä piti" ei vain riitä. En lähtisi Pulkkista välttämättä heti ulostamaan koko joukkueesta, mutta jos mitkään seuraavista keinoista ei auta, on asiaa pohdittava myös siltä kantilta. Suunnitelmaehdotus kurssin korjaamiseksi: Kun saikkulista tyhjenee, ketjukaverien pitäisi olla mallia sopivat. Sen viimeistään pitäisi parantaa Pulkkisen esityksiä. Mikäli ketjukaverit eivät kuitenkaan auta tilanteeseen, vauhtia alemmista sarjoista (KiVa). Jos näissä epäonnistutaan ja tulostaso pysyy ennallaan on mietittävä mitä kaverin kanssa tehdään. Pointti on, ettei hänellä kuitenkaan voi olla kiintiöpaikka ykköskorin tulosketjuissa.

PS Toivon todella Teemun onnistumista. Maali tai pari esimerkiksi kohta tulevaa Ilvestä vastaan voi tuoda ihan eri kaverin siitä seuraaviin peleihin. Ilves esimerkkinä, kun huomattavasti helpompaa se maalin tekeminen niissä peleissä on kuin tulevia sarjakärkiä vastaan jossa tilaa ja aikaa on vähemmän.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Annetaan valmentajien päättää ketkä pelaavat. Luuleen, että meidän valmentajat katsoo hieman muutakin kuin pelkkiä pisteitä, onneksemme. Jokerit pelaa joukkueena, ei yksilöinä. Ja jos jollakin pelurilla on tarvetta hakea vauhtia KiVasta niin haetaan.

Teemulla kuitenkin on liike ollut parempaa kuin viimekaudella. Hyvä, että myös paikkoja tulee ja varmasti tulee menemään vielä myös sisään. Rentoutta kyllä tarvitaan, yliyrittäminen tekee pelistä välillä hieman tuskaisen näköistä. Ja kyllähän Teemu on paikkoja luonut myös muille, joten sen suhteen ei ole hätää siellä luovuutta ja taitoa kyllä löytyy ihan riittävästi. Teemu on ihan kohtuullinen karvaajakin. Mulle on ihan sama kuka ne pisteet tekee, jos joukkue voittaa, luulen että valmentajat ajattelevat myös samalla tavalla, tärkeää että tilanteita syntyy ja että oma joukkue tekee ennemmän maaleja kuin vastustaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös