Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
"Herkkähipiäisimmille niin kutsutuille hyvän päivän faneille kausi voi olla jo ohi." KalPan kotisivujen Ilves-kotiottelun otteluraportti 20.9.2013

Fordél

Jäsen
Olipahan melkoinen antikliimaksi tämä KalPan "the tiedote". Tiivistetysti sanoma oli, että ollaan pahoillaan alkukaudesta, kaikki lupaa tsempata enemmän ja hyökkäystä vahvistetaan. Koko organisaatio lyö päänsä yhteen, fundeeraavat päiviä mitä tullaan tekemään ja tässä on lopputulos. Ei varmaan tarvitse ihmetellä, että miksi seura on nykyisessä tilanteessaan. Kyllähän seuran olisi pitänyt avata paljon konkreettisemmin tilannetta: mitä on tehty väärin ja miten toiminta tulee jatkossa konkreettisesti muuttumaan. Jos muutos perustuu vain kovempaan tsemppiin ja yhden hyökkääjän mukaan tulemiseen jengiin niin se siitä muutoksesta.
 
“The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
No ainakin yksi varma kohde pitkävedossa. Tämähän meni aivan, kuten aiemmin tässä ketjussa ounastelinkin.

Saatanan amatöörit! Joku rikas liikemies voisi perustaa kilpailevan seuran Kuopioon.
 

HokiHero

Jäsen
Tämä kai se todennäköisin vaihtoehto oli, mutta eihän tuollaiseen jaaritteluun tyytyväinen voi olla, munaa tähän touhuun kaipaisi. Nyt vielä Hokin Teemu Virtalan loppukauden kattava sopimus julki niin viikko saa huipennuksen.
 

El Lude

Jäsen
"Saatanan tunarit!" sanoi eräs kalju presidentti. Nyt riitti - ainakin "vähäksi" aikaa. Minun ja KalPan vuodesta 1987 alkanut suhde on tauolla ainakin ensi syksyyn asti. Hyvän päivän fanina en enää jaksa. Historia näemmä toistaa itseään featuring 1990-luvun loppu. Officen ja Laukkasen selänpesijät saivat mitä halusivat. Haluttu Muutos!

Seurajohto voi haistaa pitkä paskan!
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sivusta seuraten kovin huvittavalta tuntuu Kuopiossa meno tällä hetkellä. Tätähän Kimmo huuteli: poistetaa karsinnat ettei voi pudota ja rauhassa voi sitten puuhastella. Eihän oo mitää järkeä putoamisuhan poistumisen jälkee joukkuetta kehittää. Ainoastaan minimoidaan taloudelliset tappiot tältäkin kaudelta. Se on ainut seikka millä voidaan kyseenalaistaa liigapaikka kun kriteerit valmistuu ennen vuoden vaihdetta.
 
The Eagle Has Landed.

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Onhan tämä "tiedote" kieltämättä aika hyvä vitsi. Tämä paatti tuskin tästä enää tällä kaudella nousee. Jos nuo tulevat hyökkääjät olisivat Kiiskinen ja Hartikainen, niin sitten ehkä.

Nyt muurataan paskasta oikein tukevaa kivijalkaa tuleville vuosille. No kaikkihan tietävät, että sukurutsaus aiheuttaa vähämielisyyttä.
 
"Herkkähipiäisimmille niin kutsutuille hyvän päivän faneille kausi voi olla jo ohi." KalPan kotisivujen Ilves-kotiottelun otteluraportti 20.9.2013

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja vielä yksi asia, mitä olen miettinyt tämän kauden osalta, vaikkei ketju olekaan ihan oikea: Onkohan toimistolla laskettu, kuinka pitkälle KalPan pitäisi pleijareissa mennä, että saavutettaisiin nollatulos? Riittääkö välierät/pronssiottelu.
Tuosta tiedotteesta jäi kieltämättä sellainen kuva että KalPa on tehnyt budjetin sen perusteella että pääsevät playoffeihin. Eikös viime kaudella ollut hiemna vastaavanlainen tilanne, eli suurta tappiota seliteltiin playoff tuottojen puuttumisella?
Tiedotteessa ei sinänsä ollut yhtään mitään asiaa. Palaveri on käyty ja kaikki uskovat että se kääntää kelkan. Todetaan myös että ollaan anteeksipyyntö velkaa, mutta ei kuitenkaan pyydetä anteeksi.
KalPan puuhastelu toimistolla alkaa ikävästi vaikuttamaan samalta kuin Ilveksessä ollaan tehty vuosikaudet, tosin tässä penailussa Ilves on edelleen valovuoden edellä ;)
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Sivusta seuraten kovin huvittavalta tuntuu Kuopiossa meno tällä hetkellä. Tätähän Kimmo huuteli: poistetaa karsinnat ettei voi pudota ja rauhassa voi sitten puuhastella. Eihän oo mitää järkeä putoamisuhan poistumisen jälkee joukkuetta kehittää. Ainoastaan minimoidaan taloudelliset tappiot tältäkin kaudelta. Se on ainut seikka millä voidaan kyseenalaistaa liigapaikka kun kriteerit valmistuu ennen vuoden vaihdetta.
Siis tällä liikkeellähän KalPa nimenomaan maksimoi taloudelliset tappiot.
Kun mitään muutoksia ei tehdä kaikkoaa yleisö ja yhteistyökumppanit pikkuhiljaa jos nyt olisi tunnustettu tehdyt virheet, vaihdettu UTJ ja päävalmentaja niin tuolla joukkueella olisi taisteltu säälipleijaripaikasta.

Nyt sitten vaan pelaillaan rauhassa koko kausi.
Ei tällä KalPan sekoilulla ole mitään tekemistä karsintojen kanssa vaan Kapasten kyvyillä tunnustaa tehdyt virheet ja luopua puupäisistä ajatuksistaan.
 
Viimeksi muokattu:

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
Ei vittu mitä paskaa! Kunnon perseennäyttö faneille.
 
"Veljmiehet - Kausi 6. Voi veljet!" *****
- Kannes Hapanen / Iltasheisse

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Kimmo Kapanen:

"Pelaajilla on nyt maajoukkuetaukoon asti näyttää"
"Ei hyvältä näytä tällä hetkellä"
"Kaksi peliä aikaa jäljellä"

"Hallituksen näkemys on, että nykyinen joukkue pystyy suoriutumaan alkukautta paremmin ja saavuttamaan playoff-paikan."

Ilmeisesti ne kaksi peliä (6-3 ja 0-6 tappiot) oli sen verran vakuuttavia, että muutoksia ei lopulta pelaajistoon tehdäkään.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
Saavuttamaan playoff-paikan! Minä vuonna?
 
"Veljmiehet - Kausi 6. Voi veljet!" *****
- Kannes Hapanen / Iltasheisse

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aikalalailla ympäripyöreä "Tiedote" sieltä sitten sitten tupsahti. Olisihan noita asioita/virheitä voinut ruotia vähän tarkemminkin vaikka ymmärrän ettei kaikkea voi yleisesti käsitellä. Pääpointithan oli että myönnettiin ylimalkaisesti virheet???, pyydettiin anteeksi, vakuuteltiin luottamus valmennukseen ja luvattiin vahvistus tai pari.

Kyllähän valmentajasekoilun ohella nykyiseen tilanteeseen johtaneet "pelaajahankinta" virheet juontavat vuosien taakse ja ovat sekä täysiä miinoja että huonoa tuuria. Ja ymmärrän ettei näitä haluta käydä julkisesti läpi. Esimerkiksi harva täällä kritisoi Kermanin jatkoa (kaksi edellistä kautta ennen jatkoja 35 maalia) mutta harmi ettei kroppa ole sen jälkeen kestänyt mikä on näkynyt karulla tavalla tehoissa. Ja samalla tiellä taitaa olla myös "yli budjetin hankittu" Voutilainen. Tuskin kenelläkään on ollut sopimushetkellä kristallipalloa mistä näitä olisi voinut ennustaa. Sen sijaan en tiedä kuinka edes voitiin kuvitella Lammassaaresta Salmisen korvaajaa tai Kerälästä "ykkössentteriä". Ja ilmeisesti vielä kun ollaan oltu kautta linjan turhan avokätisiä palkanmaksajia niin kusessahan ollaan varsinkin kun ottaa huomioon viimekaudelta rasitteena tulleen käsittämättömän tyrmäävän persneton. Näiltä pohjilta ymmärtää että hiukan hankala joukkuetta on ollut rakentaa.

"Tiedotteessa" myönnettiin myös virheet tiedottamisessa alkukauden aikana. Jokainen vähänkiin seuraava kyllä tietää että tiedottaminen on ollut retuperällä jo vuosia. Seuran tiedottaminen on ollut täydellisten miinojen lisäksi lähinnä virkamiesmäisiä, mitäänsanomattomia nettitiedotteita. Eikä kyse todellakaan ole mistään tämän kevään ongelmasta vaan kyllähän ainakin kahden edellisen tj:n aikana on tällä sektorilla menty minun mielestäni jyrkkää alamäkeä. Eikä tätä ole ainakaan Laukkanen (mediarvo =0) päävalmentajana helpottanut. Jos tiedottamisesta haluaa jotain positiivistä niin Toman neljäs erä on ollut hyvää, selkeää kiekkoläppää (kiitos Toman, kannattaa käydä). Isossa kuvassa kyllä tuota mediaosaamista ja ennen kaikkea avoimuutta kannattaa todellakin kehittää ja miettiä kuinka saada KalPa "kahvipöytäkeskusteluihin" ja mitä yleisölle voi tarjota. Esimerkiksi täällä ja työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa "tulevat hankinnat" yms puhuttaa enemmän kuin useampi peli yhteensä. Niin ja monessa tv-pelissä studio-spekulaatiot voivat olla pelin paras osuus. Saa nähdä mitä tuo "Tiedotteen" lupaama oppiminen ja muuttaminen käytännössä tulee tarkoittamaan. Toivon mukaan ei jää pelkäksi sanahelinäksi vaan näkyy myös käytännössä, ainakin avoimuutena.

Tuohon valmentajan luottamukseen ja pelaajahankintaan ei kyllä jaksaisi edes enempää ottaa kantaa mutta en jaksa uskoa että se Laukkasen johdolla eikä edes yhdellä vahvistuksella tule miksikään muuttumaan, sen verran pahasti lanka on hukassa. Ja tuskin siihen oikeasti uskoo seurajohtokaan. Toisaalta onhan ne kuulemma joskus kuurotkin oppineet kuulemaan ja sokeet näkemään.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kapanen Company on tyrinyt kunnolla eikä suostu myöntämään suurinta virhettään joten pitää Laukkasen tiimissä. Surullista Blues-kotipeliä hallilla seuratessa aistin vahvasti huonon fiiliksen yleisön joukossa. Alamäki on luja ja näillä toimenpiteillä hallilla nähdään kohta alle 2000 hengen yleisö.

Tästä huolimatta hölmöä miten osa jengistä odottaa, että Kiiskinen ja/tai Härski ostetaan takaisin Kuopioon. Samantien Kimmo änäristä. Viime kauden jättitappioiden jälkeen ei ole varaa tuhlailla yhtään.
 
La 9.11. Savon Sanomista

Referoidaanpa aamupäivän ratoksi mullikan anti KalPan tilanteesta. Keskityn pääosin Saksmanin kommentteihin. SS:n toimittajan tekstit seuraavassa kursiivilla:

- Kukaan ei voi olla tyytyväinen joukkueen alkukauden esitykseen
- Olemme saaneet viestiä, että fanien käytös on osoitettu KalPan toimistoa vastaan ja olemme kutsuneet heidät ensi maanantaina käymään ja keskustelemaan asiasta
- Syksy on varmaan ollut raskas heillekin (faneille).

Toisaalta Saksman ei ymmärrä perjantaisten uutisten tyrmäämistä
:
- Emme ole hirveän paljon muuta luvanneetkaan tehdä
- Olemme käyneet läpi tilannetta joukkueen, kapteeniston ja valmentajien kanssa.
- Olemme saaneet median kautta palautetta, ettei joukkue olisi valmennusjohdon takana ja sen vääryyden halusimme tällä tiedotteella korjata.
Toimitusjohtajan mukaan KalPan budjetin tilanne määrää tällä hetkellä, mitä on tehtävissä. Yhden tai kahden hyökkääjän lisäys katsotaan tässä vaiheessa riittäväksi. Enempää ei ole ainakaan heti tulossa:
- Pelaajiston lukumäärä riittää
- Saamme joukkueen kasaan ilman, että kohtuuttoman paljon tarvitsee laittaa junioreja kentälle.

Jutun otsikot muuten olivat seuraavat:
- Anteeksi, yritämme parantaa (pääotsikko)
- KalPan tilanne: Seuran toimiston eteen tuotiin hautakynttilöitä - johto tapaa kannatajat maanantaina

Itse tykkäsin eritoten lauseesta:"Emme ole hirveän paljon muuta luvanneetkaan tehdä"

Eihän siinä: KalPa on strategiansa valinnut (talous edellä) joko pakon edessä tai tietoisena valintana. Tällä sitten mennään. Mutta turha syytellä, jos se suuri yleisö ei hallille tietään edelleenkään löydä. Kysymyksessä on nykyisin elämysbisnes ei niinkään urheilubisnes ja valitettavasti ottelut eivät ole elämyksiä hirveästi tarjonneet tänä syksynä. 5 kotiottelua vielä 3000 katsojan tuntumaan, ja tämän jälkeen loppukauden kotiotteluissa pitäisi olla kaikissa 5000 katsojaa, jotta yleisökeskimäärään päästäisiin.

Itse tulen elinkautisvankina käymään hallilla entiseen malliin (kuten kesällä KuPSinkin peleissä, ei ole herkkua tällä hetkellä). Voihan se olla, että joukkue syttyy tästä uuteen lentoon ja keväällä mennään lentokelissä. Nyt juuri en kyllä siihen jaksa uskoa, mutta olen tässä asiassa hyvin mielelläni väärässä.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko tuo "Emme ole hirveän paljon muuta luvanneetkaan tehdä" oikeasti Saksmaniin kommentti? Jos näin on niin ei ole paljon kommentit Kimmosta parantuneet. Eikös tuon voi suomentaa: "Olemme luvanneet tehdä paljon muuta, mutta ei hirveän paljon. Tästä syystä meitä ei haittaa että petimme lupaukset. Ja eihän kyseessä ollut edes ensimmäinen kerta. Meidän tavaksi on vaan tullut lupauksien pettäminen ja kannattajien muroihin kuseminen." Ei tziisus.
 
Kuten jo tuossa eilen toisaalla sanoin, keskustelupalstojen pojat keksivät keskenään, että nyt on PAKKO tulla jotain uskomatonta megatiedotetta ulos ja sitten pettyivät siihen itse lietsomaansa odotukseen. Siksi kynttilät.

Tämä tapaus on klassinen esimerkki siitä, miten porukka lietsoo itse vaatimukset taholle X ja sitten suuttuu niille omille vaatimuksilleen, eikä seuralla ole asiassa juurikaan osaa eikä arpaa.
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitäs se puhe sitten oli viiden ottelun ajasta näyttää osaamisensa? Jos eivät pelaa hyvin niin toimiston sedät sanoo soosoo ja käskevät pelaamaan paremmin? Mites kaikki muut vuosien varrella olleet puheet vahvistuksista ja Kuparisen korvaajista? Suuri vitsi koko organisaatio tällä hetkellä. Ja luulen että yleisömäärien tippumiseen on muitakin syitä kuin keskustelupalstojen unelmointi vahvistuksista.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olikohan se kuitenkaan täysin kohtuutonta odottaa, että jotakin muutoksia tulisi, kun kausi on mennyt täysin päin persettä ja varataan viikko aikaa selvittää, miten suunta saadaan käännettyä? Siihen päälle Kimmo Kapasen julkiset uhkailut pelaajien myymisestä jos ei peli kulje ja sitä seuranneet kauden huonoimmat pelit. Nythän tiedotteen anti oli se, että mihinkään muutoksiin ei ole aihetta pl. loukkaantuneen Pitherin korvaajan hankkiminen, joka olisi edessä ollut muutenkin. Joukkue ja valmennus ovat molemmat hyviä ja saavat sormia napsauttamalla homman käännettyä.

Tiedostan kyllä, että tuohon päätökseen vaikutti ennen kaikkea taloudellinen tilanne, mutta sen voisi ainakin epäsuorasti kertoa tuollaisessa mukamas avoimessa tiedotteessa sen sijaan, että jaaritellaan saavuttamattomasta potentiaalista ja hehkutetaan rajatonta luottamusta organisaation sisällä. Lisäksi kerrotaan, että virheitä on tehty joka puolella, mutta eipä vaivauduta avaamaan mitä nämä virheet ovat.

Tiedotetta lukiessa tuli vahvasti sellainen olo, että siinä aliarvoidaan pahasti sidosryhmien arvostelukykyä. Uskon, että valtaosa KalPaa seuraavista ymmärtää kyllä jos pakon edessä tehdää epäsuosittuja ratkaisuja, mutta se on syytä kertoa suoraan eikä yrittää sanoilla taikoa paskasta konvehtia.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Perkele.

Viikko sitten minulta murtui jalka kolmesta kohtaa, koska olen niin kompura. Kipsiin laitettiin, kipsi kuulemma tehtiin Kalle Kermanin käsistä. Parin viikon päästä vaihdetaan uusi tiukempi kipsi -> lupailivat raaka-aineeksi Kimmo Kapasen pelisilmiä.

Ajattelin nyt sairasloman kunniaksi ostaa Kalpan kausikortin loppukaudeksi. Vieläköhän jostain löytyisi? Arvatenkin tungosta lehtereille on, joten saatanpa jäädä pahimmoilleen varasijoille.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Elämme jännittäviä aikoja. Viime viikko saatiin jännätä The Tiedotetta. Hautakynttilät ovat jo sammuneet, mutta jännitys sen kuin jatkuu. Kumpi tulee ensin: "Vahvistus" vai "Kaik' on myyty, Sami ja Pojat jäi."

Meinasi ihan unohtua kolmas ja tärkein jännityksen elementti: meidän jokaisen on syytä tarkkailla postiaan. Sieltähän voi koska vaan tulla KalPan välittämä tarjouskirje, jossa jokin muu seura (esimerkiksi KHL-Jokerit) tarjoutuu ostamaan meidät hyvän päivän fanit. Mikäpä olisikaan parempi keino päästä eroon valittavista keskustelupalstojen räkänokista kuin sysätä meidät toisen seuran riesaksi ja napata vielä välitysprovisio itselleen. Olkaamme siis valppaana ja valmiina tarttumaan tarjoukseen, jotta KalPan kassaan rupla kilahtaa! Tai saattaa se olla Seppäsen JYPin tuoksuinen kaksikymmensenttinenkin, mitä väliä kunhan kilisee. Ja komeasti kiliseekin tyhjässä hallissa.
 
Viimeksi muokattu:
"Se päivä milloin Kuopiossa nostetaan kannu ilmaan lähestyy koko ajan." Pekka Virta 28.3.2011

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jännitys sen kuin jatkuu jatkumistaan. Antaako Saatana KalPalle rukkaset vai onko vastaus myöntävä?
 
"Se päivä milloin Kuopiossa nostetaan kannu ilmaan lähestyy koko ajan." Pekka Virta 28.3.2011
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
Jännitys sen kuin jatkuu jatkumistaan. Antaako Saatana KalPalle rukkaset vai onko vastaus myöntävä?
Täällä jännitetään myös. Ratkeaisiko ikuisuuskysymys niinkin eksoottisessa paikassa kuin Liigassa, eli kumpi voittaisi tappelussa, Satan vai Moses?

Hups, nyt tuli huudeltua ihan väärään paikkaan, eli Satananpalvojille. Sori.
 
Grunge, Alice In Chains, Led Zeppelin, Guns n Roses ja Chris Cornell forever!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy