Tässä ketjussa nettiscouttaamme potentiaalisia vahvistuksia

  • 597 041
  • 2 206
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikähän mahtaa olla tuo Mylin NHL-leiri scouttauksen tilanne?

Jandushan tuosta pitää varmasti ulostaa, ehkä pikaisestikin, jotta homma ”pakkiuudistukselle” saadaan alkuun. Luulisi maajoukkue miehelle ottajia olevan ainakin kotimaassa.

Kun itse tuota NHL -leiritilannetta vähän realistisemmin kalkuloin, niin oletettavasti Král ei ainakaan tuosta aiemmasta listauksestani jää AHL:ään, jos paikkaa ylhäältä ei löydy. Ottajia on varmasti miehelle muualla muitakin, mutta tähän väliin pitää Mylin ja Kärppien kunnolla iskeä. Král menee selkeästi kategoriaan ”liigassa jo tasonsa osoittaneet pelaajat”, joita arpojen sijaan nyt kipeästi kaivataan.

Kokoa, näköä sekä pistepotentiaalia omaavan Häman-Aktellin perässä olisin myös vahvasti jo siitäkin syystä, että mies on ollut voittamassa länsinaapurissa ja AHL:ssä useampaan otteeseen jo jotakin. Löytyy lisäksi useamman kauden yhteisiä kokemuksia Koiviston kanssa Växjöstä, joten Miika voisi huokutella miehen Ouluun voittamaan taas yhdessä, jos paikkaa ylhäältä ei aukea. Lisäksi 26-vuoden ikäisenä ei välttämättä innostu enää AHL hommista siinä määrin, että jatkaisi siellä. Voisi ruotsalaisena toimia myös ”pakkiuudistuksen” 1. vaiheessa Berglundin tukena. Näillä spekseillä ”pakkiuudistuksen” 1. vaihe muodostuisi loppusyksyksi seuraavasti:

Koivisto - Král
Häman-Aktell - Berglund
Ohtamaa - Paaso
Kivistö

Olkkonen, Juusola

“Pakkiuudistuksen” 2. vaiheen käynnistäisin sitten vuoden vaihteessa kun Pokka kuntoutuu pelikuntoon ja innostuu hyvän Kärppäsyksyn jälkeen mestaruusjahtiin Oulussa. Junno viimeistään puhuu Pokan nyt Ouluun kevääksi. Tässä kohtaa voimme turvallisin mielin laittaa Berglundin poppareille odottamaan mahdollisia loukkaantumisia. Toki voi paikata Kivistöä seiskapakkina jos Tommilla ei keväällä kulje. Berglundia ei siis enää tässä vaiheessa kautta olisi tarvetta yrittää myydä mihinkään. Pakisto muodostuisi kevääksi ”pakkiuudistuksen” 2. vaiheessa (särkymävara on) seuraavasti:

Pokka - Kral
Häman-Aktell - Koivisto (yhteinen historia)
Ohtamaa - Paaso
Kivistö

Berglund, Olkkonen, Juusola

Mielenkiinnolla jään odottamaan Mylin edesottamuksia leirien jälkeisellä markkinalla. Toivottavasti Junnon antamat eväsrasiat asioiden hoitamiseksi ovat riittävän suuria.
 
Viimeksi muokattu:

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Pokka - Kral
Häman-Aktell - Koivisto (yhteinen historia)
Ohtamaa - Paaso
Kivistö
Melekonen fantasia. Kolme noin kovaa ukkoa pakistoon kesken kauden on täyttä utopiaa.

Ja ehkä en lähtisi edes mitään Kralia havittelemaan. Ylivoimat meillä toimii nykyisillä pakeilla, mutta parille kookkaalle ja tarvittessa ilkeälle kahden suunnan pakille olisi kyllä huutava pula.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ylivoimat meillä toimii nykyisillä pakeilla, mutta parille kookkaalle ja tarvittessa ilkeälle kahden suunnan pakille olisi kyllä huutava pula.
Jämäkkää pakkia Jandusin tilalle tarvitaan ehdottomasta, mutta itse näen myös YV:llä pienen puutteen siinä, ettei meillä ole oikeasti yhtään puolustajaa joka olisi laukaisu-uhka viivasta. Pelkkä syöttölauta viivassa, vaikka kohtuudella toimiikin, vie variaatioita YV:ltä liiaksi pois. Nykypakistosta ei oikeasti löydy yhtään pakkia, joka voisi pommittaa/toimittaa laadukkaasti viivasta. Siinä Král voisi olla mies paikallaan.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Jämäkkää pakkia Jandusin tilalle tarvitaan ehdottomasta, mutta itse näen myös YV:llä pienen puutteen siinä, ettei meillä ole oikeasti yhtään puolustajaa joka olisi laukaisu-uhka viivasta.
No juu onhan siinä ylivoimassa laukaisu-uhan puute juuri viivasta (ehkä Berglund vielä kunnostautuu tässä?), mutta en näe tuota niin suurena ongelmana kuitenkaan isossa kuvassa.

Nuo ylivoimapakit Koivisto ja Berglund ovat kuitenkin mielestäni sellaisia, että en lähtisi noita nyt sotkemaan. Joku Kral tuohon Turusen ylivoimaan, niin joo, varmasti toimisi, mutta Koivisto ei välttämättä sitten taas toimisi ollenkaan Gardinerin ylivoimassa. Koivisto tuntee Turusen ja Antti-Roikon aivoitukset kuin omat taskunsa ja samat kuviot Kovarcikinkin kanssa hänellä, kuin Koivusenkin kanssa. Ja sen lisäksi Berglund jäisi kokonaan ylivoiman ulkopuolelle, minkä en luule olevan hyödyksi joukkueelle. Ellei sitten kokonaan poppareille heitetä. Mutta mielestäni ei ole sitä alkukauden otteilla ansainnut.

Jopa yksikin laadukas yleispuolustaja, joka ei omissa pelkää painetta ja pystyy antamaan laadukkaan ykkössyötön, toisi jo mukavasti varmuutta pakiston toimintaan. Sitten kun siihen tuotaisiin vielä ”Pokka”, olisi ainut kysymysmerkki rosterista enää valmennus.

En tiedä, onko mun mielipide sitten kuinka ruusunpunaisten (tai tässä tapauksessa kärpänväristen) lasien takaa, mutta hyvähän se on että on hiukan eriäviä mielipiteitä. En mää tuota sun kolmen pakin ”pakkiuudistusta” myöskään tyrmää.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
itse näen myös YV:llä pienen puutteen siinä, ettei meillä ole oikeasti yhtään puolustajaa joka olisi laukaisu-uhka viivasta. Pelkkä syöttölauta viivassa, vaikka kohtuudella toimiikin, vie variaatioita YV:ltä liiaksi pois. Nykypakistosta ei oikeasti löydy yhtään pakkia, joka voisi pommittaa/toimittaa laadukkaasti viivasta.
En tiedä onko se vain omaa mutuilua, mutta tuntuu että nykykiekossa näitä vanhan liiton viivapommittajia on muutenkin enää melko vähän, ja ylivoimamaalit tehdään pääasiassa ihan eri keinoin kuin niillä vedoilla viivasta. Toki näitä välillä nähdään, mutta sellainen peruspommitus on vähentynyt selkeästi. Liekkö sitten syynä että ylivoimapeli on myös kehittynyt, ja kiekon toimittaminen viivasta maalille on yksinkertaisesti aika vaikeaa kun edessä on massaa ja blokkaajia useamman ukon edestä.

Enemmänkin moderni ylivoimapakki on pelinrakentajatyyppi jonka kautta kuviota rakennellaan ja kiekkoa kierrätetään, ja tässä hommassa Koivisto ja Berglund ovat ihan päteviä. Olisi toki kiva nähdä mitä lisää tuohon toisi sellainen viivapelaaja joka pystyisi myös liikkumaan kiekon kanssa vauhdikkaasti, vaikka eipä näitä makareja taida olla Liigassa kyllä muillakaan.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Boumedienne - Lupaschuk - Jokinen kolmikko tuli muistaakseni kaudelle 2006-2007 joten ei 3 pakin tulo nyt mikään mahdottomuus ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös