Tämän olen aina halunnut tietää Jatkoajan keskustelupalstasta

  • 296 865
  • 1 868

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Onko kukaan tilannut pizzaa kaikilla täytteillä? Voisihan se ehkä olla vähän junttia, mutta tietääkö onko se hyvää, jos ei ole koskaan kokeillut.

Olen joskus kännissä yrittänyt, eivät suostuneet tekemään. En tiedä miksi, lupauduin kyllä maksamaan koko summan. Ehkä parempikin niin, veikkaan ettei olisi ollut kovin häävin makuista.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Onko pettter schollin tyhmennetty kakkosnikki vai pelkkä huono kopio?
Oletko sinä itsesi huonosti kopioitu versio, jokunen DNA-ketju jäänyt kopioitaessa kopioimatta, kun moista kysyt.

Olen tavannut molemmat livenä, kerran jopa samana päivänä nuo molemmat, joten voin vakuuttaa, että kyseessä on kaksi aivan eri henkilöä ja kaksi aivan oikeaa henkilöä.

Mutta ole sinä siellä ajatusmuotissa vaan. Saa siellä olla. Ja saa olla olematta. Ravista päätäsi, huulet lörppöinä. Sen verran pahalta vaikuttaa tilanteesi, että tee tuota kahden viikon ajan aina tunti aamuin ja illoin.

Myös palstan ärrimurrina tunnettu Leon on nähty ja oli hyvin leppoisan mukavaa seuraa.

Jännä mesta tämä internet.
 
Viimeksi muokattu:

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos menet halpaan pizzeriaan, älä ota seuraavia täytteitä: kinkku, kebab, jauheliha tai ananas. Nämä kaikki ovat sinänsä hyviä pizzantäytteitä, mutta 99%:sti pizzoissa käytetyt raaka-aineet edellämainittujen osalta ovat täyttä paskaa.

Homejuustot ja oliivit eivät sovellu pizzaan missään olosuhteissa.

Jos kunnon pizzaa jostain löytää, niin siihen kuuluu ilmakuivattu kinkku, oikea ananas, tuore basilika (tai muita tuoreyrttejä) sekä puhvelinmozzarellaa.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Yleensä kasvispizzaa tai tonnikalapizzaa. Vanha Len joskus esitti haasteen koskien itse tehtyä pizzaa, pitäisi varmaan napata kiinni jossakin vaiheessa elämää.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos menet halpaan pizzeriaan, älä ota seuraavia täytteitä: kinkku, kebab, jauheliha tai ananas. Nämä kaikki ovat sinänsä hyviä pizzantäytteitä, mutta 99%:sti pizzoissa käytetyt raaka-aineet edellämainittujen osalta ovat täyttä paskaa.

Homejuustot ja oliivit eivät sovellu pizzaan missään olosuhteissa.

Jos kunnon pizzaa jostain löytää, niin siihen kuuluu ilmakuivattu kinkku, oikea ananas, tuore basilika (tai muita tuoreyrttejä) sekä puhvelinmozzarellaa.
Tuon edellisen voisi lausua myös siten, että "älä käy halvoissa paskapizzerioissa, maksa vähän enemmän ja käy hyvissä".

Suomessa on kurjia pizza- ja kebabmestoja loputon määrä. Jos perussafkaa myydään epärealistisen halvalla, niin järkikin sanoo että siihen on jokin syy. Yleensä useampia. Säästetään esimerkiksi veronmaksussa muttei yhteiskunnan tukiaisissa, säästetään henkilöstömenoissa eri konsteilla, ei lyödä joka tilausta kassaan jne. Raaka-aineista ja hygieniasta tinkiminen ei varmasti ole poissuljettu konsti osassa paikoista.

Mutta sitä en ymmärrä, miksei homejuusto sopisi pizzaan. Laadukkaat juustot sopivat hyvin pizzaan, myös homejuustot. Perusaura on hitusen ankeaa, mutta laitapa kipenen gorgonzolaa ilmakuivatun kinkun alle, pari raastoa mustapippuria myllystä päälle, ja lopuksi rucolat.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Raaka-aineista ja hygieniasta tinkiminen ei varmasti ole poissuljettu konsti osassa paikoista.

Oikeastihan useimmissa ravintoloissa ei kannattaisi syödä ollenkaan, jos tuommoisia vähäpätöisiä asioita liikaa miettii. Tiedän tämän ihan siitä, että olin pienenä keittiöapulaisena ja ex-vaimo on kokki ihan hyvässä perusravintolassa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Oikeastihan useimmissa ravintoloissa ei kannattaisi syödä ollenkaan, jos tuommoisia vähäpätöisiä asioita liikaa miettii. Tiedän tämän ihan siitä, että olin pienenä keittiöapulaisena ja ex-vaimo on kokki ihan hyvässä perusravintolassa.
On noissa suhteissa varmasti jotain jouston varaa, ilman että ravintolaruoan maku kärsii, puhumattakaan siitä että kyse olisi uhasta terveydelle. Ei kaiken tarvitse olla täysin steriiliä tai supertuoretta, kohtuus kaikessa. Mutta arvaan mitä tarkoitat, ja ihan varmasti moni ravintolakeittiö kätkee sisuksiinsa arveluttavia asioita.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Suomessa on kurjia pizza- ja kebabmestoja loputon määrä. Jos perussafkaa myydään epärealistisen halvalla, niin järkikin sanoo että siihen on jokin syy. Yleensä useampia. Säästetään esimerkiksi veronmaksussa muttei yhteiskunnan tukiaisissa, säästetään henkilöstömenoissa eri konsteilla, ei lyödä joka tilausta kassaan jne. Raaka-aineista ja hygieniasta tinkiminen ei varmasti ole poissuljettu konsti osassa paikoista.

Turussa ainakin pizzeria Sisilia (veroviraston lähistöllä) tuntui pitävän sisällään noin 20+ karvakäsimiestä takahuoneessa, yksi harmaantunut "Don" takahuoneessa kuninkaana ja aikoinaan muistaakseni neljällä eurolla opiskelija-annos, joka sisälsi minkä tahansa pizzan, salaatin, kahvin/teen ja muistaakseni juomankin. Bonuksena myös ruokamyrkytys. Veronmaksukyky hieman epäilytti myös henkilökuntarakenteen nähdessäni, elleivät ole sitten kaikki talkootöissä saatuaan "Donilta" tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä.

Turussa kannattaa pizza syödä paikoista, jotka on nimetty italialaisten kaupunkien mukaan siitä huolimatta, että kummassakaan ei ole yhtään italialaista töissä.

Pizzeriaravintola Napoli on yksi Turun vanhimmista ja laadukkaimmista, ja lounastarjouksistaan huolimatta lähempänä sanaa ravintola kuin pelkkä pizzeria. Tuo on toiminut vuodesta 1976, mikä on alalla ikuisuus. Kotimainen omistus ja henkilökunta.

Kebab-pizzeria Milan Eerikinkadulla on etnisessä omistuksessa, mutta nämäpä ovat sikäli iloinen poikkeus, että hygieniataso on hyvä (sertifikaatit kaikki esillä ja annokset tehdään näkyvillä pleksien takana, eli raaka-aineet ja pizzat eivät ilmesty mistään rottakellarista kuten joissain paikoissa) ja henkilökunta puhuu hyvää suomea. Kovia ovat tekemään töitä. Hintataso on vähän kalliimpi kuin keskusta-alueen joissain muissa paikoissa, mutta se johtunee siitä, että verot maksetaan ja pelisääntöjä noudatetaan. Ei ole koskaan tarvinnut tyytymättömänä täältä lähteä, olen kymmeniä ellen toistasataa annosta Milanista ostanut. Pizzat ovat hyviä, ja kebabit samoin.

Enpä juuri muissa nykyisin käykään. Turkulainen perinteikäs Woti-kebab oli aikoinaan erinomainen vaihtoehto, mutta on mennyt viime vuosina rajusti alaspäin omistusportaan vaihduttua. Hinnat ovat nousseet ja samalla paikan hygieniataso on mennyt alas. Ikkunat ja paikat ovat välillä perin rasvaiset, ja työntekijä saattaa ensin käsitellä paljain käsin kuppaisia kolikoita kassassa ja sitten survaista kätösensä ruoka-aineksiin. Täältäkin on mennyt viime kesänä pakki sekaisin, mikä ei olisi tullut kuuloonkaan takavuosina Wotissa.

Onko muilla jatkoaikalaisilla kokemuksia siitä, että vatsa menee ravintola- tai pikaruokapaikassa käymisen jälkeen sekaisin? Paska lentää, oksennus kumpuaa sorron yöstä, jopa kuume nousee ja mahaa vääntää tuskallisesti?
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Oikeastihan useimmissa ravintoloissa ei kannattaisi syödä ollenkaan, jos tuommoisia vähäpätöisiä asioita liikaa miettii.

Yksikään kotikokki ei koskaan unohda pestä käsiään, muistaa aina eri välineet mm. kanalle ja salaatille, ei koskaan raavi päätään kesken kokkaamisen jne. Vai? :)

Perusravintoloissa hygieniataso on varmaan samaa luokkaa kuin perus kotikokkienkin luona. Ihan nappiin ei aina mene ja lattialle saattaa kiireessä pudota ja jäädä jotain, joka siivotaan vasta, kun ruoka on valmista jne, mutta tuskin mitään sellaista, mikä olisi todellinen terveysriski. Epäsiistit pizzaräkälät sitten erikseen.

Itse luotan aisteihin enemmän kuin päivämääriin mm. lihan suhteen ja vähän nuhjaantunut kasvis ei ole kokonaan roskiskamaa. Pyyhkeitä on käytössä kolme: käsille (joita pesen jatkuvasti), astioille ja tasoille, ja ne pestään säännöllisesti.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ja herrasmieshän pesee kätensä aina ennen vessaan menoa. Ehkäpä myös arvonsa (ja tavaransa arvon) tunteva nainenkin.

Etenkin tänään varsin huolellisesti, sillä pilkoin ruokaan vihreää, tuoretta chiliä. Enemmän tuo on toki raikas kuin todella tulinen, mutta tässä asiassa ei kannata ottaa riskejä :)
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Pizzan oikea täytekombinaatio on kaksi eri lihatäytettä ja kaksi eri ei-lihatäytettä. Merenelävät lasketaan liharyhmään tässä yhteydessä. Ananas on tuoreena hyvä pizzatäyte, koska tuore ananas on hyvää missä yhteydessä vaan.

Telkkari ym. esiintymiset: kolmen eri maan televisiossa, joista vain Suomessa nimi ja naama yhdessä. Radioon on haastateltu ja lehteen kanssa, nimellä tottakai. Useita tv-sarjoja on kuvattu entisillä kotikulmilla, esimerkiksi Continuumissa todella monet kohtaukset on kuvattu noin korttelin päässä entisestä kodista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kinkku, pekoni, salami on se useimmiten tilaamani pizzanpäällyskokoonpano. Kinkun voisi toki korvata jollain muullakin täytteellä, mutta noita kahta jälkimmäistä ei. Juusto tietenkin päällimmäiseksi.
Erikoisin nauttimani pizzaviritelmä oli jossain Rauman lähettyvillä olevassa pubissa. Olivat latoneet vinon pinon kokonaisia pepperoneja/turkinpippureita täytteiksi. Todella hyvän makuinen oli silti.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Tässä puhutaan halpis-pizzerioista, joiden raaka-aineet ovat aina lähes poikkeuksetta huonotasoisia. Siksi en käykään missään neljän euron karvakäsipizzerioissa. Jos saan sen haluamani pizzan (kinkku, kebab, pepperooni) hintaan 9€, niin ovatko raaka-aineet silloin edes tyydyttävän tasoisia? Tai onko todennäköisyys tähän korkea? Tutkimuksen mukaan alle 7€ ei saa pizzaa, jossa kaikki olisi ns. kunnossa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tutkimuksen mukaan alle 7€ ei saa pizzaa, jossa kaikki olisi ns. kunnossa.
Tutkimus taitaa enemmänkin osoittaa, että alle 7 euron pizzoja myyvissä ravintoloissa ei talouden ja kirjanpidon puolesta ole ihan kaikki kunnossa. Kyllä kai nyt yhden peruslaadukkaan pizzalätyn valmistamiseen vajaa seitsemän euroa riittää, jos taikinapohjan päällä on vähän lihaa, juustoa ja kastiketta.

Ravintolan sääntöjenmukaisen pyörittämisen kanssa onkin sitten eri tarina, jos ihan polkuhinnoilla myydään.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos haluaa pizzaansa kebab-lihaa, kannattaako mennä yli 4 € mestaan?
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Olisi mielenkiintoista lukea tämä tutkimus. Voitko laittaa linkin?

Oli sittenkin 6€ tämä "raja".

Linkki Taloussanomien uutiseen. Muistan kuitenkin, että Nyt-liitteessä olisi ollut tuoreempi tutkimus, jonka mukaan alle 7€ pizzerioissa kaikkiei ole kunnossa.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Olisi mielenkiintoista lukea tämä tutkimus. Voitko laittaa linkin?

Muistan lukeneeni samasta asiasta, josta Kai New tuossa kertoi. Sen verran tosikon vikaa on, etten kyllä enää nykypäivänä muutenkaan halua noissa puljuissa syödä ellei ihan pakko ole.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tutkimus taitaa enemmänkin osoittaa, että alle 7 euron pizzoja myyvissä ravintoloissa ei talouden ja kirjanpidon puolesta ole ihan kaikki kunnossa. Kyllä kai nyt yhden peruslaadukkaan pizzalätyn valmistamiseen vajaa seitsemän euroa riittää, jos taikinapohjan päällä on vähän lihaa, juustoa ja kastiketta.

Ravintolan sääntöjenmukaisen pyörittämisen kanssa onkin sitten eri tarina, jos ihan polkuhinnoilla myydään.
Niinpä. Tuollaisen riisutun pizzan varmaan kykenee saamaan aikaan alle 7 euron verollinen myyntihinta tähtäimessä, mutta se on toinen juttu saako tuolla pelillä mitään kestävää bisnestä aikaan. Pizzoista pitää saada riittävä keskimääräinen kate per myynti, jolla myyntiä pitää syntyä sen verran että selvitään kustannuksista. Jotain voittoakin pitäisi ennen pitkää tulla. Ja porukka ei loputtomiin osta ihan helvetin köyhästi tehtyjä pizzoja, jolloin täytteiden lisääminen taas maksaa. Silloin pitää tehdä jotain vilunkia verojen, raaka-aineiden tai palkkojen kanssa, jotta touhusta jäisi jotain käteen, ja ettei pizzerian pitäminen jäisi ihan kokonaan rahanpesuhommiksi.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kuinka moni jatkoaikalaisista tykkää mozzarellasta pizzan päällä? Toistaiseksi kukaan ei ole maininnut tätä jumalaista ainesosaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kuinka moni jatkoaikalaisista tykkää mozzarellasta pizzan päällä? Toistaiseksi kukaan ei ole maininnut tätä jumalaista ainesosaa.

Kyllä tuo on lätyn päällä erittäin hyvää ja nimimerkki ernestipotsi tuon aikaisemmin toikin jo esille.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kuinka moni jatkoaikalaisista tykkää mozzarellasta pizzan päällä? Toistaiseksi kukaan ei ole maininnut tätä jumalaista ainesosaa.
Minä ainakin ilmoittaudun mielelläni! Mozzarella, tomaatti (aurinkokuivattu tai tuore), basilika, rucola ja valkosipuli muodostavat aivan loistavan pizzakombinaation, jota voi halutessaan täydentää ja vahventaa esimerkiksi tonnikalalla tai savulohella.

Tuore ananas on mielestäni niin ikään mainion makuinen myös pizzassa, muttei toki edellä lueteltujen täytteiden kanssa. Ruotsissa söin taannoin pizzaa, jossa oli täytteenä mm. banaanisiivuja. Oli melko eksoottisen makuista.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pizzatäytekeskusteluun

Olen kaikkiruokainen jätemylly, enkä kykene esim. nimeämään mitään ehdottomia lempitäytteitä pizzaani. Monen parjaama ananas esimerkiksi sopii mielestäni oikein mainiosti pizzaan. Oikeastaan tuo pari kertaa mainittu banaani on sellainen ainesosa, joka ei sovellu mielestäni sen kummemmin pizzaan kuin muihinkaan lämpimiin ruokiin. Pizzassa en ole banaania maistanut, mutta pari kertaa wok-ruoassa kyllä. Eli siis sellaisessa "kiinalaisessa" sekametelisopassa, missä wokkipannulle rääpäistään jos jonkinlaista särvintä. Banaani on sieltä sitten erottunut negatiivisesti, vaikka noin yleisesti ottaen banaanista pidänkin. Jostain syystä banaani kuitenkin pilaa lämpimän ruoan, se peittää muut maut alleen oman kokemukseni perusteella.

Eli banaani nautittakoon raakana sellaisenaan, tai sitten jälkiruoassa, raakana tai friteerattuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös