Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 534 574
  • 3 314

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Toisen kerran katottua kallistun kyllä siihen suuntaan, että tykkään elokuvasta. Niinkuin täällä on aikaisemminkin todettu, ei näitä leffoja tehdä meille alkuperäisen trilogian kanssa kasvaneille ja siten sitä ei kannata sellaisesta ryppyotsaisesta näkökulmasta katsoa. Meinaa jos alusten tuhoaminen tuolla valonnopeudella törmäämisellä tosiaan on mahdollista, niin first order olisi voinut uhrata yhden tähtiristeilijöistä tuollaiseen tehtävään ja kapina olisi kuollut ja leffa salatut elämät jakson pituinen. Meinaa eihän paha puoli yleensä välitä omista miehistötappioista. Tai toisaalta olisi voinut puolet laivastosta lähettää valonnopeudella sellaisen matkan päähän, jonne tällä normaali vauhdilla kestäisi vaikka kaksi tuntia ja odotella siellä kapinallisten saattuetta.

Vaikka Rey oppi asiansa suhteellisen nopeasti, niin eihän se aika siellä saarella ollut yhteismitallinen, elokuvan muiden kohtauksien kanssa. Meinaa muu osuushan oli noin vähän yli vuorokauden mittainen. Ensin pakenevat ekalta tukikohdalta. Sitten pistävät sen ison aluksen paskaksi ja sen jälkeen hyppäävät valonnopeudella jonkin matkaa, jonka jälkeen toteavat polttoainetta riittävän 18 tunniksi. Tuon 18 tunnin jälkeen sitten loppusota siellä suolaplaneetalla. Reyhän oli saarella useita vuorokausia, joten ei voida periaatteessa tietää, oliko viikkoja tai jopa pidempään. Samalla tavallahan imperiumin vastaiskussa Luke on siellä Dagobassa jonkin aikaa, mutta siitä ei oikein selviä, että kuinka pitkään.

Baituvei. Pöllikö Rey ne jedien pyhät kirjat mukaansa sieltä saarelta? Meinaa ihan lopussa Finn kaivaa jostain laatikosta peittoa tai jotain jollekin ja samassa laatikossa vilahtaa jotain kirjoja, jotka näyttivät nopeasti katsottuna aika samannäköisiltä, kuin mitä siellä saaressa oli. Ja pistikö Yoda puun tuleen sellaisella itsevarmuudella, osittain tämänkin takia? Vaikka Reylle niistä ei Yodan mukaan ole mitään apua, niin eihän Rey sitä välttämättä voinut lukematta tietää ja jos kelaili, että Luke on masentunut ja lopussa, niin olisiko Reyn aika olla uuden jedisukupolven perustaja. Tai voisiko esim. Leiasta tulla sitten lopulta jedi ja rehtori vaikka jediopistolle? (kyllähän meinaan hänenkin pitää olla poikkeuksellisen vahva voimasta, ainakin joiltakin osin, kun sen avaruusleijunan pystyi suorittamaan ja juuri tätäkö meille katsojille tuolla kohtauksella haluttiin kertoa?) Ja voisiko tämä olla odotettavissa senkin takia, että näytti antavan elokuvan lopussa kapinaliiton johtajuuden Poe Dameronille. Siis siinä kohtaa, kun tämä käskee tunneleihin ja kun muut katsovat Leiaa, niin hän vain toteaa, että mitä te mua katsotte? Seuratkaa häntä?

Edit. ja kun täällä joku myös hermostui siitä, että se suolaplaneetta tulee kuin taivaanlahjana vastaan, niin tuleeko sittenkään? Voiko olla, että kun kapinaliiton johto on saanut tietoonsa, että löpöä riittää 18 tunniksi ja tuo entinen tukikohta olisi kantaman päässä, niin tehtiin tietoinen valinta? Se miksi siitä ei sitten kerrottu muille voisi olla siinä, että first order pystyi seuraamaan heitä valonnopeudella, jonka ei kait heidän käsityksensä mukaan pitänyt olla mahdollista ja silloinhan ensimmäinen johtopäätös on, että aluksella on petturi tai pettureita, jotka paljastivat sijainnin (meinaa ainoat, jotka leffan mukaan tajusivat, mistä on kyse seurannassa, oli Finn, Rose ja Poe, joka ei jakanut tietoa eteenpäin johdolle). Eli ehdoton salailu oli tarpeen ja niinkuin leffa lopulta paljastaa, niin suunnitelmahan paljastuu ennenaikojaan, kun Poe saa asiasta tietää, joka sitten menee kertomaan asiasta Finnille ja Roselle ja se koodin murtaja sitten kuulee sen ja tekee diilin first orderin kanssa, omasta vapaudestaan. Eli jos salailu olisi toiminut, niin first order olisi vain ajanut suolaplaneetan ohi.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Niinkuin täällä on aikaisemminkin todettu, ei näitä leffoja tehdä meille alkuperäisen trilogian kanssa kasvaneille ja siten sitä ei kannata sellaisesta ryppyotsaisesta näkökulmasta katsoa.

Miksi tähän sitten tuotiin mukaan vanhat hahmot? Vastaus: raha. Ei tässä edelleenkään ongelmaa olisi jos meidät ryppyotsat olisi unohdettu ja luotu oma tarina. Toistan itseäni, mutta menneisyys olisi voitu tuoda mukaan myös erinäisin viittein ja täten aiheutettu nostalgiaa vailla isompaa merkitystä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Miksi tähän sitten tuotiin mukaan vanhat hahmot?

Niin no joo, tokihan voin sen verran tulla vastaan, että lähes kaiken voi aina tehdä paremmin ja kyllähän tässäkin olisi voitu tuoda menneisyys monella eri tavalla esiin. Ja joo, kyllähän tietenkin haluavat rahastaa myös meilläkin, mutta se pääkohde on paljon nuorempaa, vähemmän kriittistä ja niitä, jotka luovat myös paineita keventää lompakkoja erilaisiin oheiskrääsiin/leluihin/peleihin yms. Kriittisempi väki voi sitten valita, suodattaako scifin liian ankaralla silmällä (vaikka toki tässä mentiin sellaistenkin lainalaisuuksien yli, jotka itse tarina oli aikaisemmin tuntunut luovan) vain jättääkö aivot narikkaan ja nauttii menosta ja meiningistä.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Miksi tähän sitten tuotiin mukaan vanhat hahmot? Vastaus: raha. Ei tässä edelleenkään ongelmaa olisi jos meidät ryppyotsat olisi unohdettu ja luotu oma tarina. Toistan itseäni, mutta menneisyys olisi voitu tuoda mukaan myös erinäisin viittein ja täten aiheutettu nostalgiaa vailla isompaa merkitystä.
Tämä trilogia on oletettavasti tarkoitettu "buffer" -sarjaksi eli välikappaleeksi vanhan ja uuden välille.

Rahaa näillä halutaan tehdä. Tietenkin. Varmaan haluttiin myös saada vanha yleisö mukaan kirjoittamalla nämä legendaariset hahmot tarinaan.

Leffa itsessään oli ihan hyvä aivot narikkaan kokemus ja olihan siinä yllättäviäkin käänteitä. Rogue One edelleen paras uusi SW leffa.

Jos miettii noita alkuperäisen trilogian osia, niin New Hope on välillä aikamoista kuraa, kun ajatellaan sitä puhtaasti elokuvana. Esim. Hamillin suoritus on kehno. Empire Strikes Back onkin sitten huomattavasti parempi. Se mikä niissä osissa toimi oli tarina ja kerronta (joistakin näyttelijöistä huolimatta). Eri planeetoilla vieraillaan tarkoituksella ja siinä onnistuttiin myös Rogue Onessa. Last Jedissa taas on ehkä liikaa poukkoilua paikasta toiseen. Tosin Luken ja Reyn oleskelu saarella tuo mukanaan rauhallisuutta ja hitaampaa vaihdetta.

Ai niin... Kasinoon liittyvä tarina oli selkeästi Cloud City osa 2, höystettynä "ewokeilla".
 
Viimeksi muokattu:
Täytyy nyt muistuttaa itsestään selvyydestä. Vaikka elokuva on myös nuorille suunnattu, on se suunnattu myös vanhoille faneille. Elokuva ei ole lapsille.

Vaikka nyt elokuva olisikin suunnattu teineille ja nuorille aikuisille vanhoista faneista välittämättä, niin eihän se ole mikään tekosyy tehdä elokuvaan huonoja ratkaisuja. Se ei ole myöskään tekosyy tehdä elokuvaa ei-niin-aitoja hahmoja tai suorastaan turhia moraalin vääntäjiä. Etenkin, kun koko homma on perinteisesti ollut hyvä vastaan paha. Esim. tämä korealaisen naisen esittämä hahmo. Aivan turha. Finn nyt on epäonnistuja ihan näyttelijätaitojensa perusteella. Hänen suoritustaan en ole pystynyt osatmaan ja esim. Force awakens olisi itselleni kolahtanut enemmän, jos kyseinen hahmo ja hänen tarinansa olisi puuttunut kokonaan siitä.

Joka tapauksessa mitä tarkoitan on se, että elokuvaa pystyy aivan huoleti kritisioimaan, vaikka ei 15-vuotias olisikaan. Elokuvassa pitää suodattaa epåtodellista pois luonnollisesti, sillä eihän tuo mikään kuvaus tiedetystä fysiikasta ole. Tietenkään ei ole. Mutta tarvitseeko minun alkaa nyt suodattamaan hahmojen rakennusta, hahmojen motiiveja, näyttelijöiden suorituksia, tarinan kerrontaa ja tuon "maailman" lainalaisuuksia vain sen takia, että yksi kohderyhmä on nuoret? No ei tietenkään tarvitse.

Yön yli nukuttuani täytyy myöntää, että elokuvassa oli muutama asia enemmän positiivista, kuin mitä suoraan elokuvan jälkeen löysin. Upeita yksittäisiä otoksia oli luonnollisesti paljon. "Masterhacker/coder" ukkelin petos oli myös hyvin tehty, joka sitoi ovelasti sen taistelun salailusta jne. Silti kokonaisuus oli löyhä, mutta tänä aamuna tuntuu arvosana nousseen mielessäni 3/10 -> 5/10. Tuosta se ei luultavasti tule nousemaan.

...ja vaikka kuinka myytäisiiin leluja niin vitun avaruushevoset ja niiden ihmisorpolapset, jotka suurilla silmillä niitä hoiti....
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pidin leffan jälkipuoliskosta.

Snoke selvästi haki "Pimeä vs. Valo" -konfliktia jostain syystä. Motiivit pimennossa. Oliko tämän "kuoleman" oikea tarkoitus käynnistää Voiman eripuolien konflikti tauon jälkeen. "Great darkness has arisen and power of light with equal power to oppose it". Noin ulkomuistista sanoi Reylle.

Voi toki olla että 9-osa on vaan R vs K ilman sen suurempaa taustaa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Minusta Lucasin kuuden elokuvan setissä oli haastava juoni ja oleellisen kertoo ettei ukko sitä kunnialla naulannut. Nyt tilanne oli paljon helpompi kun uusi porukka olisi voinut kattaa pöydän kunnolla. Eli edellisten virheistä oppia muutenkin kuin visuaalisten tekijöiden parannuksilla.

No ei kyllä ollut. Juoni oli todella simppeli ja suorastaan huvitti miten moni koki prequelien naurettavan kauppasaartokökköilyn jonain suurena oivalluksena. Surkea käsikirjoitus, surkea juoni.

Ja leffojen dumaaminen "se on vaan nuorille/lapsille"-väitteellä on aikamoista aliarvioimista. Esim. Pixar tekee kerta toisensa jälkeen lapsille suunnattuja leffoja, jotka puhuttelevat tunnetasolla aikuisia katsojia huiman hienosti. Joku Star Wars on hyvä esimerkki leffasarjasta, jossa tunteisiin on menty tasan kaksi kertaa, Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No sepäs oli emotionaalista tykitystä kerta kaikkiaan. Näistä "uuden aallon" Star Warseista The Last Jedi on ehdottomasti paras ja tasapainoisin kokonaisuus. Ongelmiakin oli ja niistä muutama ehkä aika isojakin, mikä tiputtaa arvosanaa, mutta noin muuten sisällöllisesti tämä on ehkä jopa koko sarjan pohtivin ja syvällisin teos. Hauskasti sisälsi sellaistakin pohdintaa ja suhtautumista vallitseviin rakenteisiin, jotka heijastelee sitä mitä oon ihan omassa elämässäni käynyt läpi joten löysin muutamista henkilöhahmoista, maaginen Luke Skywalker etunenässä paljon samaistumisen pintaa. Mark Hamill on huikea edelleen ja Luke suurin lapsuudensankareistani.

Pidän yleensä hyvän, ellei erinomaisen elokuvan merkkinä sitä, että alkaa liikutuksen kyyneleet valumaan vuolaina poskia pitkin ja tässä niin tapahtui. Leffan viimeiset hetket joutui katselemaan aika pala kurkussa peräti. Sen verran mylläsi tunteita tässä kehossa.

Oman vaikutuksensa toki kokonaisuuteen antoi se, että tiesi, että tämä on Carrie Fisherin jäähyväiselokuva ja prinsessoista suurin on poissa keskuudestamme. Edelleen koskettaa jotenkin tuon ihmisen poismeno.

Originaalitrilogian jälkeen tämä tulee aika selkeästi esiin parhaana Star Wars -elokuvana tähän mennessä omissa kirjoissa, vikoineenkin. Lienee syytä suhtautua siihen, että tulee sieltä jatkossa minkälaista Star Warsia tahansa ja miten tahansa tehtynä, niin jotain aina puuttuu tai tuntuu väärältä. Sen kanssa pitää vaan elää ja tulla toimeen. Minulle riittää jos enin osa on kuitenkin mieltä ja sydäntä kutkuttavaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Hauskasti sisälsi sellaistakin pohdintaa ja suhtautumista vallitseviin rakenteisiin, jotka heijastelee sitä mitä oon ihan omassa elämässäni käynyt läpi joten löysin muutamista henkilöhahmoista, maaginen Luke Skywalker etunenässä paljon samaistumisen pintaa.
Juurikin näin. Yksi mainitsemisen arvoinen tämä tässä leffassa oikeastaan ensi kertaa esille nostettu hyvän ja pahan rooli, tai että onko sitä oikeastaan olemassa. Kylo Ren nosti esille sen että unohdetaan jedit, sithit, voiman pimeä ja valoisa puoli jne. ja aloitetaan koko paska ihan alusta. Liekö ensimmäinen kerta kun tuota hyvän ja pahan roolia mietittiin muutenkin kuin vain mustavalkoisesti, eli joke olet hyvä tai paha.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten pitkäikäisiä wookiet ovat, kun Chewbacca ei ole yhtään vanhentunut ja harmaantunut verrattuna Han Soloon ja Luke Skywalkeriin? Ihan samannäköinen episodeissa III ja VII, vaikka niiden välillä on ajallisesti kymmeniä vuosia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Miten pitkäikäisiä wookiet ovat, kun Chewbacca ei ole yhtään vanhentunut ja harmaantunut verrattuna Han Soloon ja Luke Skywalkeriin? Ihan samannäköinen episodeissa III ja VII, vaikka niiden välillä on ajallisesti kymmeniä vuosia.
Chewien lajikumppanit elävät keskimäärin noin 400 maan vuotta, kertoo Tähtien sota -fanisivusto.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Juurikin näin. Yksi mainitsemisen arvoinen tämä tässä leffassa oikeastaan ensi kertaa esille nostettu hyvän ja pahan rooli, tai että onko sitä oikeastaan olemassa. Kylo Ren nosti esille sen että unohdetaan jedit, sithit, voiman pimeä ja valoisa puoli jne. ja aloitetaan koko paska ihan alusta. Liekö ensimmäinen kerta kun tuota hyvän ja pahan roolia mietittiin muutenkin kuin vain mustavalkoisesti, eli joke olet hyvä tai paha.
Juuri tämä. Luke myös oli ymmärtänyt, että miten jediritarit oli pöhöttynyt uskonto, jotka itsepäisyydessään ja ehdottomuuksissaan sokeutuivat ja päästivät sithit valtaan. Pidin siitä, miten uusin elokuva ei maalaillut jedeistä niin ruusuista kuvaa. Jos jossain prequelit onnistui, niin siinä, että ne näyttivät ainakin minulle jedien heikkoudet ja koko instituution tietyn totaalitäärisyyden jossa kiellettiin jyrkästi ties mitä ja toisaalta jedeillä kuitenkin oli yhteiskunnallisesti suuri asema ja etuoikeuksia. Suoraan sanoen vaikuttivat enimmäkseen tosi mulkuilta tyypeiltä.

Ratkaisu ei ole siis jedeissä eikä sitheissä, vaan jostain välistä, ilman instituutioita ja valtarakenteita. Kaiken kaikkiaan Luke Skywalkerin osuudet siellä saarella oli leffan parasta antia. Ei tämä nyt filosofian merkkipaalu ole, mutta otti silti kantaa dualismiin paljon pohtivammin mitä yksikään sarjan leffa on aiemmin tehnyt. Tuossa mielessä tämä on ehkä syvällisin teos, vaikka toki nostalgia ja tietyt muut syyt tekee sen, että originaali kolmikko on lyömätön. Ehkei pidä edes yrittää odottaa mitään niille pärjäävää, vaan omanlaisiaan elokuviaan jotka toki nyt kumartelee vanhaan ja toisaalta nämä on sellaisia teemoja joiden välttely on aika mahdotonta. Kyseessä on ollut ja tulee olemaan hamaan tulevaan se, että aina tulee joku sithien kaltainen tekijä haalimaan valtaa ja orjuuttamaan ja aina sitä vastaan on kapinaliitto ja ehkä jos ei jedejä niin jotain vastaavaa. Leffan lopussa noiden nassikoiden osalta maalailtiin varmaan sarjan tulevaisuutta tämän meneillään olevan trilogian jälkeen ja uusia sukupolvia. Hauskasti flirttailtiin "binary sunset" asetelmalla, mistä Luke Skywalkerin matka sarjassa käytännössä alkoi. Se on yksi sarjan symboleista ja tässä sitä hyödynnettiin lopussa parissakin eri yhteydessä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Miten pitkäikäisiä wookiet ovat, kun Chewbacca ei ole yhtään vanhentunut ja harmaantunut verrattuna Han Soloon ja Luke Skywalkeriin? Ihan samannäköinen episodeissa III ja VII, vaikka niiden välillä on ajallisesti kymmeniä vuosia.

Wookiet voi elää 400 vuotiaiksi. näin siis ihan kaanonin tekstein mukaan.. EU:n jutuissa oli muistaakseni 600v wookiekin jossain mainittu...

EDIT: Hidas,,,
 

ipaz

Jäsen
Mun mielestäni varsin onnistunut Star Wars-elokuva. Viihdettä jossa on ajoittain filosofistakin sanomaa ja sitten taas näitä hassun hauskoja hymyn suupieliin nostattavia hahmoja, kuten nämä pikkupingiivinit. Ne oli hauskoja, kuten Ewokit aikoinaan ja tuollaiset kuuluvat lähtemättömästi Star Wars-sagaan. Ja fysiikan laeista viis, tärkeämpää on vauhti ja vaaralliset tilanteet.

Tämä oli varsin ajatuksia herättävä elokuva siinä mielessä, että mikä tarkoitus on (Jedi-)uskonnolla? Koska uskontohan jedismi on. Minun tuo leffa laittoi ajattelemaan tätä oikea ja väärä-asetelmaa. Onko musta mustaa ja valkoinen valkoista. Kylo Ren on huikea hahmo. Miten hajalla ihminen voi olla Voiman molempien puolien välissä. Hahmossa on paljon surua valtavaan katkeruuteen ja vallanhimoon kytkettyinä. Ei ole pelkkä tuhoaja, vaan ottaa Reyn tosissaan vertaisenaan. Harmi vaan että Rey ei ole kiinnostunut hallitsemaan koko galaksia voimansa kanssa.

Moni varmaan miettii edelleen, että mikä on Reyn tausta ja ketkä (suurihmiset) ovat hänen vanhempansa. Ren sanoi että oli nähnyt Reyn vanhemmat ja että he olivat pelkkiä köyhiä romunkeräilijöitä, jotka hylkäsivät tyttärensä. Jos tämä ei muutu, niin tarinahan on silloin aivan mahtava. Täysin nobody nousee tyhjästä isoksi tekijäksi yhteiskunnallisella tasolla. Ei mitään säälittävää prinsessasatua, vaan esimerkki siitä että jokainen voi nousta tekijäksi omilla (tosin aika vahvoilla) lahjoillaan. Itse olisin todella pettynyt jos Rey olisikin jonkun vanhan Jedi-suparstarban jälkeläinen, koska sillon se tarkoittaisi sitä että Voima kulkee verenperintönä ja tämä taas olisi samaa kuningastarinaa kun mitä Luken ja Leian kohdalla.

The Last Jedi jäi lopussa sellaiseen vaiheeseen, että osa IX tuskin alkaa heti perään kuten tämä jatkui Force Awakensin jälkeen, vaan muutama vuosi ainakin luusi olevan välissä. Aika jossa mm. prinsessa Leia on kuollut ja uusi kapinallissukupolvi on päässyt kasvattamaan voimaansa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
The Last Jedi jäi lopussa sellaiseen vaiheeseen, että osa IX tuskin alkaa heti perään kuten tämä jatkui Force Awakensin jälkeen, vaan muutama vuosi ainakin luusi olevan välissä. Aika jossa mm. prinsessa Leia on kuollut ja uusi kapinallissukupolvi on päässyt kasvattamaan voimaansa.
Muuten samaa mieltä, mutta Leia on kyllä saagan historiassa niin iso ja merkittävä hahmo, että sellaista ei vaan pyyhkäistä pois jossain alkutekstien sivulauseessa, vaikka näyttelijä onkin kuollut.
 

ipaz

Jäsen
Muuten samaa mieltä, mutta Leia on kyllä saagan historiassa niin iso ja merkittävä hahmo, että sellaista ei vaan pyyhkäistä pois jossain alkutekstien sivulauseessa, vaikka näyttelijä onkin kuollut.

Olet oikeassa. Arvaan tässä että alus taikka tukikohta jossa Leia on seuraavan episodin alussa pyyhkäistään pois kartalta heti leffan alussa, eikä digitaalista Fisheria kuvissa liikaa näy.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tulipahan nähtyä tämä Viimeinen Jedi, ja itse kyllä pidin siitä sen verran että arvosanaksi antaisin sellaisen 3,5/5. Olisi ollut neljän tähden teos, jos leffan alkuosa olisi ollut samalla tasolla loppuosan kanssa, mutta jollain tavalla elokuvan ensimmäinen puolituntinen ei toiminut ja olihan hetki sen jälkeen tullut Leian avaruuskellunta-kohtaus typeryydessään järkyttävä. Siinä kohdassa ajattelin että mitähän tästä vielä syntyy, mutta Luojan kiitos meininki oli siitä lähtien nousujohteista. Yodan tullessa ruutuun meni kyllä kylmät väreet, sillä tuo pieni vihreä otus on suuri suosikkini. Enkä olisi ikipäivänä uskonut, että Snokelle kävi kuten kävi, vaan jotenkin oletin ja odotin hänen ja Luken kohtaamista kaikkien aikojen valosapelimatsissa. Ihmeellistä kilahtelua muuten jengi on ottanut leffassa nähdyistä kaikenmaailman pehmolelu-otuksista, mutta sellaisethan kuuluu Star Warsiin, eikä ne loppujen lopuksi eroa mitenkään esim. alkuperäisissä teoksissa nähdyistä Ewokeista. Kaiken kaikkiaan voi ihan hyvin mielin jäädä odottelemaan yhdeksättä episodia, siihen saakka voima olkoon kanssamme että pysytään elossa ja saamme sen nähdä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ajattelin listata vielä leffan parhaat kohtaukset:

- Luke röyhtäilemässä lypsettyään sinistä maitoa jonkun tissiolion utareista, ai että!
- Luke viskaamassa valosapelin olan yli, koska x-winginkin oli ajanut jo mereen!
- Amiraali Holden (tjs) ajelemassa yksin aluksella suoraan eteenpäin, koska alus ei pysty siihen ilman ohjaajaa!
- Tyhjästä kapinallisten reitille ilmestynyt planeetta, jossa oli kuin olikin kapinallisten vanha tukikohta, it's a kind of magic!
- Koodinmurtaja, jolla oli aikaa neuvotella pahisten kanssa diili tiukassakin paikassa koska miksi ei!
- Avaruusheppojen juoksu pystysuoraa seinää pitkin, oli ne taitavia!
- BB8:n tosi hauska tapa teilata vartijat, kolikoilla!
- BB8: tosi hauska tapa ohjata at-st:tä, ilman käsiä!
- Poe Dameronin pilailu Hugsille/Hugsille, nauratti vietävästi kun ne eivät tienneet mitä tehdä!
- Hugsin uskottavuus aina ruutuaikaa saadessaan!
- Alun pommikoneet - avaruudessa _pitää_ lentää kohteen päälle osuakseen!
- Rosen tosi hieno tarinakaari ja uskottava hahmonkehitys!
- Aavikolle raahattu muurinmurtajatykki, sika siisti ja käytännöllinen!
- Leian avaruusherääminen ja voimalentely kimalluksen kera, edes hengittää ei tarvinnut!

Se oli tosi hyvä elokuva.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihmeellistä kilahtelua muuten jengi on ottanut leffassa nähdyistä kaikenmaailman pehmolelu-otuksista, mutta sellaisethan kuuluu Star Warsiin, eikä ne loppujen lopuksi eroa mitenkään esim. alkuperäisissä teoksissa nähdyistä Ewokeista.

Ewokit tuli vasta kolmanteen elokuvaan Jedin paluuseen, ja eikös se yleinen konsensus melkein ole, että siinä kohtaa elokuvasarjan alamäki oli alkanut. Imperiumin vastaisku 5/5 täydellisyyttä mutta Jedin paluu vain ihan kiva 3/5. Ewokit, Leian bikinit ja muu halpahintainen houkuttelu & kaupustelu tympäisi.

No eihän nämä uusimmat kaksi taida olla elokuvina kuin saman 3/5 kuin Jedin paluu, mutta kun välissä on ollut yhden tai kahden tähden esiosat, jotka oli, paitsi että elokuvina karmeita, niin paikoin aika koettelemuksia katsoa läpi kaikkine Jar-Jar Binkseineen ja pökkelöine rakkaudentunnustuksineen, niin tuntuu mukavalta että ovat taas sentään kohtuu viihdyttävää katsottavaa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sen verran on vielä pakko sanoa tuosta Viimeisestä Jedistä, että toimintaa ja sotimista siinä oli mielestäni liikaa. Paikoitellen tuntui menevän ihan tietynlaisen sotaintoilun puolelle, vaikka pahikset tietty on pahiksia ja vieläpä fiktiivisiä. Enemmän olisin kaivannut rauhallisia hetkiä ja tarinaa sekä henkilöitä eteenpäin vievää dialogia. Mutta niin se tuntuu olevan nykyään kaikissa scifeissä, että hienoja tietokone-efektejä (räjähdyksiä ym.) tungetaan ihan joka väliin. Varmaan ovat sitten suhteellisen halpoja tehdä ja suuri yleisö tykkää.
 
En tunnu vieläkään pääseväni yli niistä Snoke henk. koht. vartijoista. Ne oli oikein sopivia, juuri kuten kaikilla Keisareilla sun muilla on ollut aina näissä, mutta se taustalla pelleily vain vieläkin ottaa kuuppaan. Eli tykkäsin leffan alussa, kun olivat heti aseet ojossa muistuttamassa ettei sovi tuohtua ison sedän luona. Mutta sen jälkeen he keskittyivät ottamaan asentoja jossain pirun kaukana. Yöks.

Tuohon olisi toiminut se ikiaikainen tapa, missä yksinkertainen on kaunista. Suojellaan kohdetta ja ovat nopeasti laittamassa "aseet ristiin" pullikoijan eteen. Muutenkin nuo ovat parhaimmillaan,kun ovat ns. arvokkaita ja jopa vähän kankeitakin silloin, kun ei vielä tarvitse heilua. Nyt oli kuin kissanainen olisi laitettu taustalle, mutta punaisena ja täyshunnussa :)
 
Ajattelin listata vielä leffan parhaat kohtaukset:

- Alun pommikoneet - avaruudessa _pitää_ lentää kohteen päälle osuakseen!
- Aavikolle raahattu muurinmurtajatykki, sika siisti ja käytännöllinen!

Nää oli muuten oikeasti mahtavia! Ainahan nämä SW-taistelut - niissä käytetyt välineet ja strategiat - ovat olleet ihan absurdeja.

Maininta myös juoksuhaudoissa vihulaista odottaneille kapinallisille.
 
Nää oli muuten oikeasti mahtavia! Ainahan nämä SW-taistelut - niissä käytetyt välineet ja strategiat - ovat olleet ihan absurdeja.

Maininta myös juoksuhaudoissa vihulaista odottaneille kapinallisille.

Nämä molemmat kunnioittivat muuten perinteitä.

Ylimääräinen draama piti keksiä eli ruumassa piti jonkun pudottaa kaukosäätimellä ne pommit. Hyvä ajatus pistettiin piloille ja tuo tuntui vaivaavaan leffaa muutenkin. Vallihautakohtaus taas oli itselle se "no, se oli sitten tässä tämä, joten viimeiseen mieheen". Siinä ei ollut ongelmaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Leffahan sinänsä oli ihan hyvä,, mutta oli aika vahva tunne leffan jälkeen että ei tätä trilogiaa olisi pitänyt enää jatkaa episode VI:stä eteenpäin. Vähän sama juttu kuin Metallican 80-luvun tuotanto vs. 2000-luvun tuotanto. Ihan sama minkälaista matskua tulee, niin enemmän tai vähemmän vajaaksi jää joka tapauksessa. Rogue One on ollut paras näistä uusista. Näissä kahdessa muussa on paljon toistettu vain episodien IV-VI juonikulkua, joka lisää tuntumaa rahaa sampoavasta kierrätysmatskusta.

Menen varmasti katsomaan kuitenkin seuraavatkin osat mitä vielä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Star Wars on AINA ollut mustavalkoinen, lapsille tarkoitettu avaruusfantasiasarja. Lapset ja varhaisteinit ovat olleet ensisijainen kohderyhmä vuodesta 1977 alkaen. Alkuperäistrilogia tuntuu rakkaammalta ja läheisemmältä juuri sen takia, että te olette sen parissa kasvaneet. Ja juuri sen takia nämä uudet eivät enää tunnu samalta, koska olette jo aikuisia ja sukupolvien välinen kuilu erottaa teitä nykylapsista joille taas nämä uudet elokuvat ovat tärkeämpiä, koska heihin mustavalkoinen hyvän ja pahan vääntö uppoaa suoremmin kuin aikuisiin aivoihin. Sarjaa kuuluukin tehdä uudelle maksavalle sukupolvelle, ei neli-viisikymppisille vanhoille pieruille kannata tehdä jättibudjetin avaruusräiskintää vaikka osa vanhoista keski-ikäisistä ukoista näitä kävisikin nostalgian toivossa katsomassa (minäkin kävin, peräti ensi-iltapäivänä).
Aika pitkälti sanasta sanaan allekirjoitan tämän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös