Täällä kiitämme Jukka Jalosta, kaikkien aikojen valmentajaa

  • 3 699
  • 50

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Se oli oikeudenmukainen tulos.

Jukka Jalosen nerouden takana on muuten oikeasti monesti huikea maalivahtipeli. 2019 Lankinen pelasi varmaan uransa kaksi parasta ottelua turnauksen loppuun ja tänään Larmi oli lähellä yksin auttaa Suomen jatkoon.

Pelitavalla kummallakaan kerralla ei saavutettu sitä etua mistä tarinat kertovat
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Kaikkien aikojen Skoda-Cup koutsi. Eiköhän viimeistään näissä kisoissa selvinnyt miksei tällä herralla ole mitään asiaa sinne änäriin.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, KiPa-90, KuPS, Valioliiga ja NHL yleisesti
Kiitos Jukka kaikesta. Tämä toinen tuleminen toi kaksi maailmanmestaruutta ja sen kauan halutun Olympiakullan sekä yhden MM-hopean. Valitettavasti et päässyt nauttimaan kertaakaan "kultaisen sukupolven" parhaimmiston valmentamisesta. Sehän oli 2018 kesällä Jalosella yksi päämotivaattoreista tulla takaisin. Kohtalon ivaa että Pennanen saa heti alkuun kaksi Best vs Best-turnausta.

Jos se oli tässä lopullisesti niin iso kiitos ja kumarrus Leijonakuningas. Käytössä olevalla materiaalilla jälki oli erinomaista, mutta tämän vuoden joukkueella se oli tekemätön paikka, vaikka jatkoille ratkaisu menikin. Melkein toivoisin että Jalonen saisi valmentaa ensi talven "World Cupin". Pennanen saisi aloittaa kevyemmin ja keskittyä EHT-peleihin.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Hyvä lopetus mainiolle uralle maajoukkueiden peräsimessä.
Ja vitut ollut. Olisi kannattanut lopettaa pari vuotta sitten kun oli vielä hyvät muistot mielestä. Sama juttu kuin Rive Kanervan kanssa, potkut olisi pitänyt tulla EM-kisojen jälkeen.

Suomen lätkä/futis maajoukkueen päävalmentajan paikan pitäisi olla vaatimustasoltaan valtakunnan kovin. Vittu mitä päähänsilittelyä jos kaksi kevättä putkeen tiputaan puolivälierissä ja päälle pitäisi muka kehua.

Oikeaoppinen menettely olisi että Liitto laittaa vielä huomenna symbolisen tiedotteen että Jalonen on vapautettu tehtävistään, vaikka tämä hänen viimeinen keikkansa olisikin. Ihan vaan osoituksena siitä mikä se vaatimustaso pitää olla.

ULOS!
 

Tertsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tiukkasanainen Jukka Jalonen jäi mieleen kun haukkui Jyri Rönnin paskahousuksi välierässä Jokereita vastaan. Ärsyttävän kova oli HPK tuohon aikaan näin narrifanin vinkkelistä. Vuosi Doug Sheddenin apumiehenä tais vähän jo ketuttaa, mutta loppu on historiaa. Kiitos Jukka joka revit altavastaajanipuista parhaan irti ja teit Suomesta ainakin Euroopan parhaan. Tavallaan ympyrä sulkeutui vikassa haastiksessa kun dumasi tuomarit ja vitut lenteli. Mennään eteenpäin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Hattu päästä!

Voi kun olisit vain lopettanut 2022, kun kaikki oli saavutettu. Loppu oli niin kaukalossa kuin mediankin edessä täysi farssi.

Näimpä. Kaikki oli voitettu ja kaikki oli annettu. Harmittavasti näistä kahdesta viimeisestä vuodesta jäi vähän valju kuva. Vähän myötähäpeä fiilis jäi näistä viimeisistä median edessä esiintymisistä.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylihypetetty valmentaja. Muut olivat vaan vielä huonompia. Mestaruuksia olisi pitänyt voittaa 1995 ja 2011 välillä useita kertoja, mutta aina hyydyttiin kalkkiviivoilla.

Päätti sitten uransa haukkumalla tuomarit.
 
Viimeksi muokattu:

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
Kiitos paljon Jukka Jaloselle kaikista näistä vuosista, ilonhetkistä ja Suomalaisen maajoukkuekiekon uskottavuuden pelastamisesta edeltäjäsi jäljiltä! Toivottavasti menestyy siinä, mihin seuraavaksi päättääkään ryhtyä
 

TJ MACKEY

Jäsen
Kiitos Jukka. Mies löysi loistavat keinot millä altavastaajajoukkueet voi kaataa isompansa ja nimekkäämmät niput. Se mitä Jalonen loi jo pienessä HPK:ssa, jatkui Leijonissa. Jukka on aina uskonut siihen, että kiekko on vallan väline, tyyli muuttui Leijonissa loppua kohti kieltämättä hieman puolustusvoittoisemmaksi.

Se että osa täällä purkaa pettymystään ja jakaa tikaria väsyneillä argumenteilla Jalosen selkään ei ole yllättävää. Nousukkaalle käy usein niin, nyt on fanienkin hyvä aika etsiä sitä realismia. Jalosen kahden periodin väliin mahtuu Leijonissa myös Westerlundin, K. Jalosen ja Marjamäen aikaa. Menestys oli erittäin vaisua, mutta harva muistaa, että peli oli vielä pelokkaampaa silloin.

Nyt on varmasti hyvä aika uudelle. Paljon puhutaan siitä, että peliä tulee aktivoittaa, nopeuttaa ja vauhtia pitää olla enemmän. Varmasti näin. Mielenkiintoista nähdä, miten siinä onnistutaan, keskellä kulttuuria, missä pelaajat eivät ole tottuneet kilpailemaan.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Kiitokset Kulta-Jukka, vaikka viimeiset kahdet kisat menivätkin heikohkosti, ei se vie niitä saavutettuja meriittejä mihinkään. Todella kova recordi, voi olla "vähän" vaikeaa kenenkään seuraajan toistaa. Olisihan tässä ollut kiva päästä loppuhuipennuksena vielä yrittämään mitaleista, mutta kyllä tämä miehekäs taistelu mitäänsanomattomalla joukkueella tähtisikermää vastaan, joka olisi voinut päättyä toisinkin, jos ei olisi ollut pilli niin herkässä Suomelle, puhdistaa tuota loppuvaiheiden lokatahraa aika paljonkin.

Kiitos vielä kerran.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jalosen kahden periodin väliin mahtuu Leijonissa myös Westerlundin, K. Jalosen ja Marjamäen aikaa. Menestys oli erittäin vaisua, mutta harva muistaa, että peli oli vielä pelokkaampaa silloin.
Eikait Kojon aikana mitenkään erityisen pelokkaita oltu. 2016 MM-kisoissa varsinkin vedettiin ihan hurjalla tykityksellä, ainoastaan Kanada oli sitten finaalissa liian vahva.

Edit.

Niin ja joo, se Westerlundin yhden kauden stintti oli kuitenkin olosuhteisiin nähden aikalailla maksimisuoritus. 2014 olympiapronssia ja kruununa Venäjän tähtisikermän täydellinen nöyryytys puolivälierissä, materiaali oli mitä oli. Saman kevään MM-kisoissa hopeaa ja silloin ei ollut edes mahdollisuutta pelata voitosta.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Kiitos Jukka ja onnea uusiin haasteisiin mihin sitten ikinä menetkin.

Itse veikkaisin välivuotta tai eläköitymistä valmentamisesta. Varmasti jääkiekon parissa Jalonen tulee vielä toimimaan, mutta ei välttämättä penkin takana.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
No ei selvinnyt. Jukan johdolla leijonat oli hyvin lähellä päästä mitalipeleihin, vaikka rosteri oli heikoin vuosikausiin. Valot päälle hei.
Niin siis pidät tuota jonain hyvänä saavutuksena? Voitot briteistä, tanskasta ja norjasta. Sitten "melkein voitettiin" yksi oikea jääkiekkomaa. Joku mömmöm-kisojen mitalipelit ovat lähinnä hyvää huumoria pohjois-amerikassa.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
No ei selvinnyt. Jukan johdolla leijonat oli hyvin lähellä päästä mitalipeleihin, vaikka rosteri oli heikoin vuosikausiin. Valot päälle hei.
Harmi vain kun "hyvin lähellä" ei ihan riitä. Ulos jäätiin ja se on se mikä tästä vuodesta jää historiankirjoihin.

Noin muuten, kiitos Jukalle niistä hyvistä vuosista, niitä ei kukaan vie pois vaikka loppu oli suoraan sanottuna kehno. Sääli että pääsi vain kerran kokeilemaan parhailla miehillä parhaita vastaan.
 

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Eiköhän tuon viestin myötä selvinnyt sinun omat antipatiat Jalosta kohtaan.
Jalosen ummehtunutta pelitapaa vastaan*

Valitettavasti nyt tulee kaksinverroin ummehtuneempi kaveri tilalle.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mahtavaa duunia teki Jukka maajoukkueen peräsimessä. En usko että monikaan, jos kukaan olisi saanut tämän vuoden rosteria näin lähelle mitalipelejä. Aivan sama, tänään vaan merkittävästi parempi rosteri voitti ja sillä selvä, se ei ollut Jalosen heikkoutta.

Omat viime kauden statsit noin 270 katsottu ottelua, 27 vihellettyä peliä ja 22 valmennettua ottelua. Täällä jatkoajassa on paljon lajista ymmärtäviä ja paljon minua viisaampia kirjoittajia, mutta noillakin tilastoilla uskallan väittää että on täällä monta umpipöllöä iltasanomien yleisöosastotasonkin sepustajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Suomalaisen jääkiekon suurmies. Toi voittamisen kulttuuria härmään ja sitä tunnetta myös kotisohville. Ai tältä tuntuu, kun Suomi voittaa. Kun on seurannut Leijonien edesottamuksia kauan ja melkeinpä aina kokenut karvaita, karmeita pettymyksiä, niin tämä Jalosen toinen stintti oli jotain taianomaista ja hetken aikaa kaikki oli mahdollista.

Valitettavasti kuitenkin se, mikä tuntui ikuiselta, vaihtui kahteen peräkkäiseen tippumiseen mm-kisojen puolivälierissä vaihtelevan turnauksen jälkeen. Ja Jalosesta itse välittyi kuva jääräpäisesti omaan visioonsa jääkiekosta uskovana, vaikka pelin evoluutio vei lajia jo toiseen suuntaan. Nyt kun unelma best vs. best-turnauksista uudella kultaisella sukupolvella jäi väliin ja NHL-haaveetkin samointein, latasi hän varmasti tähän maajoukkueuransa viimeiseen turnaukseen kaiken, minkä irti sai. Toki itse määrittelemillään ehdoilla.

Lisätään nyt sekin vielä, että kuten viisaammat edellä ja muissa ketjuissa, niin jos vie tuon jengin noin lähelle mitalipelejä, niin olihan se taas jaloslaisuutta parhaimmillaan, mutta miksi se kokoonpano oli tuollainen, on kysymys erikseen.

Silti, minulle, jolle seurajoukkuefanitus ei tuo kuin itkua ja välinpitämättömyyttä, Jalosen Leijonat on tarjoillut helvetin tärkeitä hetkiä ja voitonhuumaa. Siitä olen ikuisesti kiitollinen.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kiitokset Jukka Jaloselle erityisesti olympiakullasta. Se oli ainutlaatuista. MM-kisat ovat kuitenkin enempi kiekkokarnevaalit ja ne tuppaavat unohtumaan melko nopeasti. Jalosta saattaa tulla vielä ikävä, jos joudutaan kisoihin v. 2024 tyyppisellä materiaalilla. Paras maajoukkuevalmentajamme ikinä: häntä ei kuitenkaan kannata kopioida. Muistamme kaikki, mitä tapahtui kun eräs lupaava valmentaja tuurasi Jalosta pari kautta.

Voipi olla, että JJ:n arvostus lisääntyy vihaajienkin keskuudessa. Paras MM-kulta oli minulle nuorten. Sellaista huumaa olisi kiva kokea vielä tulevaisuudessakin. Edellyttäisi toki, että pelaajatuotanto nousisi taas notkahduksen jälkeen vanhaan hyvään aikaan.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Se oli oikeudenmukainen tulos.

Jukka Jalosen nerouden takana on muuten oikeasti monesti huikea maalivahtipeli. 2019 Lankinen pelasi varmaan uransa kaksi parasta ottelua turnauksen loppuun ja tänään Larmi oli lähellä yksin auttaa Suomen jatkoon.

Pelitavalla kummallakaan kerralla ei saavutettu sitä etua mistä tarinat kertovat
Voisko kuitenkin olla niin, että Jalosen pelitapa mahdollistaa sen laadukkaan veskaripelin? Siellä on nyt viimeisimmän stintin aikana loistanut Lankinen, Olkinuora, Säteri ja Larmi. Lankista lukuunottamatta jokainen käynyt Pohjois-Amerikassa toteamassa ettei vaan riitä. Väitän että tulevaisuuden valmentajien kanssa tulee Jukan puolustuspeliä ikävä, vaikka hyökkäyspäässä saadaankin näyttävämpää peliä.

Kiitos Jukalle, kaikkien aikojen leijonavalmentaja ylivoimaisesti. Ainoa tahra on tuo viimeisimpien kisojen ylimielinen esiintyminen median edessä, mutta samaa taisi olla ilmoilla reilu kymmenen vuotta takaperinkin. Ehkä Jukassa on vähän samaa kuin Räikkösessä.

Mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuus tuo Leijonille tullessaan. 4 nations on Pennaselle kova haaste leijonauran alkuun, mutta toisaalta Suomi tuossa turneessa taitaa olla ennakkoon se huonoin maa mukana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös