Syötkö aamupalaa?

  • 28 352
  • 278

Syötkö aamupalaa?

  • Kyllä, joka päivä

    Ääniä: 182 48,9%
  • Kyllä, silloin tällöin

    Ääniä: 104 28,0%
  • En syö ollenkaan

    Ääniä: 86 23,1%

  • Äänestäjiä
    372

Miimuh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aamupalaa on pakko saada, aina. Ilman sitä ei päivä lähde käyntiin, paitsi ehkä loma aikoina kun tulee nukuttua pitkään. Silloinkin syön heti herättyäni, mutta se voi olla sitten jo runsaampikin ateria.

Koulupäivinä en voisi kuvitellakkaan jättäväni aamupalaa pois. Vaikka sen olisi syönytkin, niin rupeaa nälkä kurnimaan jo ennen ruokailua. Vieläpä kun siellä koulussa harvoin tulee mitään hirveästi syötyä, on aamupalan osuus entistä tärkeämpi.

Aamupalan koostumus saatta vaihdella aika paljonkin. Yleensä se on kuitenkin perinteinen leipä, mehu ja jugurtti. Koulu aikoina tulee syötyä puuroa, jos sitä äiti on keittänyt, itse en viitsi vaivautua. Joskus tulee syötyä murojakin, jos niitä sattuu kaapista löytymään. Viikonloppuisin sitten, jos olen isän luona, saan nauttia oikein kunnon pekoni aamiaisesta, munakkaan ja kaakaon kera. Se vasta on nautinnollista. Mutta ei tuollaista aamupalaa jaksaisikkaan joka aamu syödä, kerran kahdessa viikossa riittää mainiosti.
 

MiikaL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kouluaamuina syön aina aamupalaa, muuten tulee tavattoman heikko olo päivän aikana. Lomalla taasen käytöntö ei ole sama, syöminen riippuu paljon päivän tekemisistä. Jos luvassa on kotona oleilua, en syö välttämättä aamiaista ollenkaan, koska päivällä nälän yllättäessä saa heti jotain syödäkseen.

Kouluaamuina aamupala on usein tälläinen: Ruisleipää yleensä kaksi viipaletta, päälle kinkkua, juustoa sekä kurkkua. Juomana paras on ehdottomasti Marli Vitalin guarana-mehu. Piristettä aamuun. Tämän jälkeen jogurttia murojen kanssa ja yleensä vielä hedelm(i)ä päälle. Kylminä talviaamuina, kun tarvitsee polkea bussipysäkille, tulee juotua toisinaan myös kaakaota.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aamiainen on aivan ehdoton meikäläiselle. Vatsa huutaa puoliltapäivin vaikka syönkin normaalisti aamupalan, joten sen jättäminen väliin aiheuttaisi katastroohvin. Lisäksi päiväni ei oikein käynnistyisi ilman aamupalaa.

Normaalisti syön pari tummaa leipäviipaletta juuston, leikkeleen ja kurkun kera, jogurtin tai muroja sekä lasin maitoa ja tuoremehua. Kahvista olen pyrkinyt eroon tietoisesti.

Aika herkulliselta vaikutti tuo HN:n aamiainen (lounas?), maistuisi minullekin.
 

Locksmith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, BVB
vaihtelevasti. Nyt kesätöiden aikana tulee syötyä muutama leipä aamupalaksi. Varsinkin kun herätys on aina niin aikaisin ja töissä kuitenkin syö lounaan vasta puolen päivän aikaan, niin ei millään pärjäisi ilman aamupalaa. Kahvia ei viitsi keittää, kun sitä litkii muutenkin jo koko työpäivän ajan aivan järkyttävän monta kuppia. Muutama pannu kahvia on jatkuvasti tossa valmiina ja kyllä siitä sitä vaan tulee haettua tietokoneen viereen aina silloin tällöin..

Opintojen ollessa taas vauhdissa, niin saattaa taas aamupala jäädä väliin.. tosin se riippuu paljon siitä, että mihin aikaa koulu alkaa, koska jos on jo lounasaika käynnissä, niin voi mennä suoraan sinne brunssille, mutta jos päivä alkaa jo kahdeksalta, niin kyllähän sitä täytyy syödä jonkinlaista aamupalaa.. Aamukahvin juon yleensä vasta koulun kahviossa..
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse syön kyllä aamupalaa, mutta etenkään kesäisin päivän muissa ruokailussa ei ole sitten juuri mitään ajallista tolkkua tai säännöllistä rytmiä. Aamupala on kuitenkin sellainen, jonka merkitys korostuu juuri edm. syystä itselläni kesäisin ainakin niinä päivinä, kun lähden ajoissa liikenteeseen, menen iltapäivällä töihin ja tulen kotiin aikasintaan 20.30. Kouluaikana olin viime lukukaudella jonkun aikaa siten, etten syönyt ollenkaan aamiaista, ja kyllä elimistö siihenkin rytmin muutokseen nopeasti tottui.

Aamuisin syön lähinnä leipää. Ruispalat ovat melko hyviä, päälle esim. juustoa ja kurkkua. Toinen vaihtoehtoinen leipä on paahtoleipä, jota söin enemmän aiemmin, mutta joka on nyt menettänyt arvoaan. Välillä syön sitten aamuisin myös muroja, jogurttia tai puuroa. Viime kesänä pidin itse asiassa jopa kauden, jolloin söin jonkun aikaa jokaisena aamuna pelkästään kaurapuuroa. Hyvää se oli, kun laittoi aina vaihdellen esim. hedelmiä tai hilloa sekaan, mutta jotenkin tuo tapa silti lopahti... Voisi kokeilla uudestaan.

On muuten jännää, miten elimistö tottuu ainakin itselläni nopeasti tiettyyn rytmiin ruokailujen suhteen. Kuten jo alussa totesin, ei ruokailuissani ole kesäisin aamiaista lukuun ottamatta juuri mitään rytmiä, ja siksi juuri äsken viettämäni leirijakso oli aluksi melkoista "ei kai myö taas syödä?!" -aikaa. Aamiainen oli 08.30, lounas 11.30, kahvi 13.45, päivällinen 16.30 ja iltapala 19.30. Tuntui, että jatkuvasti oli jokin ruokailu. Nopeasti tuohonkin kuitenkin tottui, ja leirin loppuvaiheessa saattoi jo välillä olla pieniä nälän tuntemuksiakin jos esim. päivällinen hieman myöhästyi. Nyt kotiuduttua moinen rytmi on kuitenkin jo ehtinyt hyvin lahjakkaasti hävitä viikon aikana.
 

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Mää syön aina, kun ruokaa on tarjolla.

Äiti opetti aikanaa poikansa rauhalliseksi aamueläjäksi. Niinpä nykyäänkin, herään tuntia ennen kuin pitää lähteä kotoa, jotta voin lukea aamun lehden ja syödä tukevan aamiaisen. Yleisin satsi on kahvia puolitoista mukia, yksi tai kaksi leipää, Kalinka-jogurttia ja lasillinen mehua. Puuroa en ole koskaan oppinut syömään.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella harvoin mikään ruoka on minulle maittanut heti herättyäni. Yleensä menee pari tuntia sängystä noususta kun ruokahalu alkaa heräillä jälkijunassa. Tästä syystä olen monesti aloittanut päiväni ateriat vasta lounasaikaan.

Tänään tuli kuitenkin keitettyä aamusella kananmunia ihan yllättäen ja kyllä maistui. Tuli semmoinen olo, että tästähän voisi alkaa rakentaa tapaa. Aloittaa kananmunista, lisää hiljalleen paahtoleivät mukaan jne ja näin oppii tavoille. Katsotaan miten käy.

Kaiholla muistelen aikoja, jolloin minulle valmistettiin kunnon aamiaiset pekonilla, munilla, makkaroilla, tomaateilla, paahtoleivillä, tuoremehuilla jne... kunhan vaan jaksoi pyytää. Maistuisi vieläkin, mutta ne ajat ovat takanpäin... huoh...
 

Wewe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK& Teemu Laakso
Kouluaamuisin en ikinä syö aamiaista, kyse ei ole siitä ettenkö ehtisi vaan se menee näin: Jos syön aamiaista n. 7,30 aikaan niin sitten menetän ruokahaluni pitkäksi aikaa ja koska koulussa on safka 11,00 niin on pakko olla nälkä jotta jaksaa 16 asti olla opiskelemassa jonka jälkeen suuntaankin jo töihin päin ja asiakaspalvelutyössä ei aina tiedä miten nopeasti pääsee syömään joten jos söisin aamiasta en jaksaisi syödä koulussa ja sitten kun duuniin pääsee onkin jo helvetinmoinen nälkä ja kuten jo mainitsin niin aina ei pääse syömään kun haluaa.

Wewe

EDIT: Sekava
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti dude
Aamiainen on ravintoterapeuttien mielestä päivän tärkein ateria

Mun mielestä se on päivän turhin ateria. Etenkin arkiaamuna on todella tuskallista alkaa ensimmäiseksi yrittää nieleskelemään jotain kuivaa leivänpalaa. Pannullinen kahvia menee kyllä alas, mutta ei mikään kiinteä. Toiseksi silloin on niin kova kiire, ettei ehdi mihinkään ruokailuun keskittymään.

Tiedän kyllä sellaisiakin ihmisiä, jotka keittävät perunoita aamupalaksi.

Viikonloppuna kun aamuaterian syö vasta joskus iltapäivällä, niin sitten huilaa jo vähän paremmin vaikka useampikin leipä.

Silloin tällöin (lomalla) aamiainen koostuu pääosin alkoholipitoisista tuotteista, ja se toimii erinomaisesti.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Työaamuina aikaisin herätessä ei uppoa minkään sortin aamupala, mutta vapaapäivinä uunituore leipä, paistettu pekoni ja munakokkeli maistuvat. Kostean illan jälkeen kylmä olut on ainoa, jolla seuraavan päivän saa käyntiin.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aamupala

Ketju ylös!

Oma aamupalani on usein jogurtti tai sitten vain lasi pari jotain mehua... tai sitten ei mitään. Toisinaan maltan tehdä jotakin leipiäkin. Laiskuusko sitten ajaa nälkäisenä töihin, ei siis viitsi tehdä mitään settejä aamulla tai sitten herää niin viimetipassa ettei yksinkertaisesti ehdi. Joskus koukkaan ABC:n kautta töihin ja nappaan sämpylän messiin... loistavaa työajan käyttöä siis. Mikäs sen mukavampaa kuin selailla Jatkoaikaa ja syödä aamupalaa työnantajan piikkiin. En tiedä lasketaanko aamupalaksi, mutta työt eivät ala ennen isoa kuppia kahvia.

Mutta huomenna syödään melkeinpä gourmet tasolla, kaapissa on pekonit, kanamunat, tuoretta leipää, rasvaista juustoa, leikkeleitä, voita, tomaattia, kurkkua, tuoremehua, jogurttia... hrr tuskin maltan odottaa aamua. Pitäisiköhän hankkia vielä pieni krapula epäterveellisen aamiaisen kyytipojaksi?

Edit: Näyttää siltä että krapula tuli hankittua.

Kuinka siis on?
 
Viimeksi muokattu:

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
kahvia ja puuroa jos jaksaa. Aamulla ei safka uppoa mutta lounaita saattaa sitten mennä parikin.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti vision
Kuppi kahvia ja menoksi. Mieluummin nukun vartin pidempään kuin herään jyystämään leipää silmät puolitangossa.

Niin se maailma muuttu täälläkin. Tällä hetkellä aamiaiseen kuuluu edelleen kuppi kahvia ja lisäksi silmät puolitangossa pari viipaletta paahtoleipää sekä jugurtti-mysli yhdistelmä. Miten ihmeessä sitä on joskus pärjännyt ilman aamupalaa?
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
2-3 mukia kahvia ja se on siinä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
pari kuppia kahvia ja pari tupakkia, niin johan on pirtee olo..
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Aamiaisena toimii kuppi kahvia.
Jos oikeasti söisin jotain aamulla, niin minulla menisi yli puolen päivän paskahuussin puolella. Syytä en tiedä, mutta ennen puolta päivää en voi syödä turvallisesti.
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tuo aamiainen oikeen nappaa. Syitä voi olla vaikka väsyttävä olo ja kiire. Heräämisestä joku 2h jälkeen söisi kyllä ihan mielellään kunnon aterian. Illallakin ennen nukkumaan menoa syö mielellään ihan kunnolla. Mutta aamiainen ei ole aamiainen.
 

rinkeli22

Jäsen
Aamiainen, mikä se on?

Hämäriä muistikuvia, että joskus 15 vuotta sitten olisi tosiaan jotain tullut aamuisin syötyä, mutta kyllä se suunnilleen noin kauan on ollut kuppi kahvia ja tupakka tai pari. Sillä se päivä lähtee käyntiin, tai sitten on lähtemättä..
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Helsingin Sanomat.

Ja sitten vasta kuppi teetä, leipää ja leivälle leikkeleitä.

Rajua seksiä muijan kaa kuumassa suihkussa - sitten hinkataan nahat, nupit ja muut ulokkeet saippuaseoksella.

Sen jälkeen silmät ristissä auton rattiin ja peruutus autotallin seinään.
 

siesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Yleensä pari kuppia kahvia, tuoremehua, leipää ja sen jälkeen pitäis yrittää jotenkin päästä liikkeelle...
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Useimmiten ihan aamusta oksettaa niin tokuttomasti, että otan aamiaisen kouluun mukaan ja syön sen vasta siellä. Yleensä ruisleipää+juustoa+jotain kinkkua+rehuja tai sitten pussipuuro. Ja kirsikkatomaatteja. Kotona jos pystyy syömään, niin sitten se on riisimuroja+jukurttia+kauraleseitä tai karjalanpiirakoita sulatejuustolla. Ja kirsikkatomaatteja. Ja tuoremehua. Oikeastaan aamupala saattaa olla ihan mitä jääsköä vaan kaapista löytyy, ei se niin tarkkaa ole. Mutta kirsikkatomaatteja on oltava.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti Pikku Myy
Useimmiten ihan aamusta oksettaa niin tokuttomasti,

Siis oletsä alkkari, narkkari vai koko ajan raskaana?
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
3-4 kuppia kahvia, Helsingin Sanomat, puuroannos ilman mitään (parasta sellaisenaan) ja lopuksi kaksi lasia vettä.

Vaihtoehtona myös 5 kuppia kahvia ja yksi realin pala. Saan vatsahaavan ennen kuin täytän 20.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Viestin lähetti girlzilla
Saan vatsahaavan ennen kuin täytän 20.
Mun kuuluu työni puolesta saada vatsahaava ennenkuin olen 30. Onneksi olen harjoitellut hyvin.

Asiaan; en viikolla juurikaan syö aamiaista, kahvia vain. Ei heti herätessä pysty syömään ja herätyskellohan ei todellakaan soi minuuttiakaan liian aikaisin. Viikonloppuisin sitten senkin edestä, yleensä leipää, jogurttia, mehua jne Hesarin kyytipoikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös